Øhop på Hawaii - Stillehavets kongerige

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev det eksotiske stillehavsparadis Hawaii med besøg på øerne Oahu, Hawaii, Maui og Kauai

Tag med på en premiererejse til underskøn natur, enestående sandstrande, sprudlende vulkaner og dejlige mennesker. Vi starter på den magiske ø, Maui. Her venter hvide sandstrande og krystalklart vand, inden vi rejser ud på opdagelse i den vulkanske øgruppe: På “The Big Island” besøger vi solrige Kona på vestsiden med muligheden for at se stjernehimlen over Mauna Kea-vulkanen, på hovedbyen Honolulu på øen Oahu ser vi bl.a. det historiske Pearl Harbor, og ved Kauai, ofte nævnt som den flotteste og mest uberørte af øerne, har vi mulighed for at sejle langs den overdådigt smukke Na Pali-kyst. Rejsen er med dansk rejseleder, vi benytter gode mellemklassehoteller, og vi rejser når vejret er trist hjemme og samtidigt dejligt i Hawaii.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta US dollar

Dagsprogram 14 dage
Dag 1
Fly København – Maui, Hawaii, USA. Indtjekning på hotel
Dag 2
Lahaina, Maui. Øtur med Iao State Valley Park og Iao Needle. Traditionel luau fest
Dag 3
Lahaina, Maui. Mulighed for udflugt langs den legendariske og naturskønne ”Road to Hana” (tilkøb)
Dag 4
Lahaina, Maui – Lihue, Kauai. Ø-hop til ”Have-øen” med vandfald, regnskove og besøg i Stillehavets ”Grand Canyon” (ca. 140 km)
Dag 5
Lihue, Kauai. Mulighed for sejlads langs Na Pali-kysten (tilkøb)
Dag 6
Luhie, Kauai – Kona, Big Island. Øhop og afslapning på den store ø Hawaii
Dag 7
Kona, Big Island. Volcanoes National Park med besøg på den aktive vulkan, udsigt til krater og Thurston Lava Tube (ca. 350 km)
Dag 8
Kona, Big Island. Eventyr på Big Island. Mulighed for aftenudflugt til Mauna Kea-vulkanen for at se den klare stjernehimmel (tilkøb)
Dag 9
Kona, Big Island - Honolulu, Waikiki Beach, Oahu. Ø-hop
Dag 10
Kona, Big Island - Honolulu, Waikiki Beach, Oahu. USS Arizona Memorial, Pearl Harbor og Iolani paladset. (ca. 50 km)
Dag 11
Honolulu, Waikiki Beach, Oahu. Ørundtur med udsigtspunktet Diamond Head, Hanauma Bay, Halona Blowhole, surferparadiset Waimea Bay og Byodo templet. (ca. 220 km)
Dag 12
Honolulu, Waikiki Beach, Oahu. Tid til egne eventyr
Dag 13
Honolulu, Oahu og hjemrejse
Dag 14
Ankomst til Danmark

Hoteller

Maui Beach Hotel

 • Aircondition
 • Hårtørrer
 • Tv
 • Kaffe-/temaskine
 • Telefon
 • Internet (via wi-fi)

Maui Beach Hotel i Kahului ligger lige ved vandet centralt i bymidten. Hotellet ligger inden for gåafstand af flere restauranter og har egen restaurant. Vi har valgt hotellet ud fra nærheden til byen, samt de gode muligheder for kulinariske oplevelser på egen hånd i nærheden.

På hotellet finder du et en fin have, et businesscenter, bar/restaurant og swimmingpool på taget. Hotellets værelser er fordelt over 2 etager. Hotellet har direkte adgang til vandet og ligger ca. 2 km fra nærmeste badestrand.

Alle værelser er udstyret med sikkerhedsboks, kabel-tv, mulighed for at lave kaffe/te på værelset, hårtørrer og gratis wi-fi. Der er ikke køleskab eller minibar på værelserne.

Du kan læse mere om hotellet på https://www.mauibeachhotel.com/our-hotel

Kauai Beach Resort & Spa

 • Aircondition
 • Hårtørrer
 • Tv
 • Telefon
 • Internet (via wi-fi)

Kauai Beach Resort & Spa i Lihue ligger helt ud til stranden og  inden for gåafstand af flere restauranter og har også egen restaurant og bar. Hotellet er valgt ud fra sin fremragende beliggenhed ved vandet, og det er op til dig selv, om du foretrækker at bade i havet eller den dejlige pool.

På hotellet finder du et flot haveanlæg med flere swimmingpools og bar/restaurant. Alle værelser har egen balkon/terrasse og der er kun et kort stenkast til stranden.

Alle værelser er udstyret med sikkerhedsboks, kabel-tv, hårtørrer og gratis wi-fi. Der er ikke køleskab eller minibar på værelserne.

Du kan læse mere om hotellet på https://kauaibeachresortandspa.com/ 

Courtyard King Kamehameha's Kona Beach

 • Aircondition
 • Hårtørrer
 • Tv
 • Kaffe-/temaskine
 • Telefon
 • Internet (via wi-fi)

Courtyard King Kamehameha's Kona Beach ligger på ”The Big Island”, Hawaii ligger lige ved vandet, har egen lagune og det tager kun 5 minutter at gå til fx museet Hulihe'e Palace. Værelserne har køleskab og kaffemaskine med Kona-kaffe samt aircondition og safetyboks på værelset. Værelserne på King Kamehameha's Kona Beach Hotel er moderne indrettet med inspiration fra ø-kulturen og naturen.
Restauranten ”Honu's on the Beach” er åben dagligt morgen og aften, og ved baren ”Billfish” tæt ved poolen kan du købe forfriskninger og en let menu.

Du kan læse mere om hotellet på https://www.marriott.com/en-us/hotels/koacy-courtyard-king-kamehamehas-kona-beach-hotel/overview/

White Sands Hotel, Honolulu

 • Aircondition
 • Hårtørrer
 • Tv
 • Telefon
 • Internet (via wi-fi)
 • Lille køleskab

White Sands Hotel, Honolulu ligger 6 minutters gang fra den verdensberømte strand Waikiki Beach, men byder også selv på et ophold ved vandet – hotellets pool, som er omgivet af en hyggelig have. Alle værelser på White Sands Hotel features har egen balkon, mikrobølgeovn og et lille køleskab.

Hotellet ligger helt centralt i Honolulu og er i gåafstand til en lang række restauranter, barer og butikker.
Alle værelser er udstyret med sikkerhedsboks, kabel-tv, hårtørrer og gratis wi-fi. Der er også et lille køleskab på værelserne.

Du kan læse mere om hotellet på https://www.whitesandshotel.com/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=business_listing 

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Maui, Hawaii, USA. Indtjekning på hotel

Vi flyver fra København med kurs mod Hawaii, med et stop eller to på fastlandet i USA, inden vi samme aften lokal tid lander i Lahaina, på øen Maui. Her kører vi til vores  hotel, som kun ligger ca. 200 m fra stranden. Vi tjekker ind og kan nyde en dukkert i havet eller i hotellets swimmingpool og lade op til den følgende dags oplevelser.
 
Efter en langs dags flyrejse har vi primært lagt op til at hvile os.

Dag 2
Lahaina, Maui. Øtur med Iao State Valley Park og Iao Needle. Traditionel luau fest

Øen Maui er den udgave af Hawai'i, som vi kender fra filmene – ingen store bygninger, ingen trafik, masser af plads på vejene, smukke feriesteder og brede smukke strande. Uanset hvad vil have ud af din rejse, giver Maui dig en god chance for at omfavne den sande aloha-ånd, helt fra start.
 
I dag tager vi på en øtur med retning mod Mauis mest kendte landemærke, nemlig klippen Iao needle (nålen), der med sin ikoniske grønt belagte spidse klippe er blevet en form for kendetegn for Maui. Klippen ligger midt i den frodige dal Iao Valley State park. I den 16 km2 park tager vi på en let vandretur for at se nålen. Udover at være smuk, er parken også et historisk landemærke, for det var her kong Kamehameha den første mødte Mauis hær og begyndte at samle de hawaiianske øer.
 
Undervejs kan vi se, at der ikke er nogen reklamesøjler eller såkaldte billboards i Hawaii – den første af foreløbigt fire stater, der har forbudt billboards (Nu har også Alaska, Maine og Vermont fulgt trop). Det giver Hawaii dejligt brede åbne rum uden reklametavler, så både beboere og besøgende kan nyde naturskøn kørsel uden synsmæssige forstyrrelser.
 
Om aftenen skal vi give os i kast med noget af det, som kendetegner Hawaii: blomsterkranse, hula-dans og palmetræer. Vi skal nemlig deltage i en traditionel hawaiiansk fest – også kaldet en luau. Festen og middagen giver os et indblik i polynesisk kultur gennem dans, sang, historier og mad.

Dag 3
Lahaina, Maui. Mulighed for udflugt langs den legendariske og naturskønne ”Road to Hana” (tilkøb)
Waiʻanapanapa-park

På dagens Albatrosudflugt bevæger vi os ad Hawaii-øernes utvivlsomt mest berømte vej: Hana Road. Udflugten begynder i Lahaina, så kommer vi forbi havnen i Kahului, og herfra følger vi Mauis nordøstligste kyst forbi til Hana. 

I 1880’erne blev Hawaiis første jernbane anlagt på Maui, da øerne satsede på sukkerdyrkning efter nedgang i hvalfangsten. Sukkerrørene skulle transporteres til nærmeste udskibningshavn, hvilket var her i Kahului. Byen oplevede et udbrud af pest i år 1900, hvorfor byen og havnen helt bevidst blev brændt ned til grunden – og bygget op igen. Byen, vi ser i dag, er resultatet af en meget struktureret byplanlægning fra 1948 forestået af sukkerkompagniet Alexander & Baldwin. Arbejderne i sukkermarkerne kaldte tidligere Kahului for “Drømmebyen”; deres højeste ønske var at komme væk fra støvet på landet og flytte i egen lejlighed i byen.
Byen Hana er som sådan ikke målet, det er selve den smukke rejsen dertil, der er dagens højdepunkt. I Hawaii siger man: På den ene side af Hana Road har man Stillehavet og på den anden side Paradisets Have. Den berømte kystvej snor sig med mere end 600 sving, over 59 broer og åbenbarer utallige vandfald og imponerende panoramaer. 

Undervejs besøger vi Waiʻanapanapa-park, Kaumanhina-park, Wai Kane-vandfaldet og Wailua-vandfaldet (hvis tiden tillader det). 

Dagens Albatrosudflugt er en separat udflugt, der skal tilkøbes. Bemærk venligst, at der maks. kan deltage 20 personer på disse udflugter, da vi er begrænset af små busser, der kan køre på de små snoede veje. Tag gode sko på i dag, da vi gerne går ud i naturen, når det er muligt. På udflugten kører vi cirka 260 km og er på farten i cirka 9-10 timer. Vi stopper et sted undervejs for at købe frokost (ikke inkl.). Dagens udflugt egner sig ikke til folk med tendens til køresyge.

Aftenen til fri disposition. Det giver os mulighed for at opleve lidt natteliv på Maui – prøvesmag fx det lokale køkken, eller få dig en ægte tropedrink på en lokal bar.

Dag 4
Lahaina, Maui – Lihue, Kauai. Ø-hop til ”Have-øen” med vandfald, regnskove og besøg i Stillehavets ”Grand Canyon” (ca. 140 km)

Vi foretager i dag vores første “øhop” og flyver fra Maui til Kauai.

Kauai er den ældste og mest nordlige af alle Hawaii-øerne, og på grund af sit uberørte udseende mener mange også, at det er den smukkeste. Kauai var den første af Hawaii-øerne, kaptajn Cook besøgte, og den sidste af Hawaiis uafhængige kongedømmer. Denne ø lever virkelig op til sit kælenavn: “Haveøen”. Store, grønne bjergkæder i øens centrum rejser sig op til 1.500 meter over havoverfladen, og den frodige natur pyntes af smukke blomster og grønt i mange nuancer. Denne lille ø er fyldt med alt fra dramatisk natur i form af bjerge med frodige sider, masser af vandfald, regnskove, den dybe Waimea-dal, de klassiske hawaiianske strande og de massive og enestående klipper ud for Na Pali-kysten. Kauai har et indbyggertal på ca. 57.000, og med undtagelse af hovedbyen, Lihue, er der kun få huse, der er højere end en kokospalme. På Kauai finder du store åbne områder, et venligt folkefærd og en afslappet atmosfære. Her venter os altså endnu en autentisk Hawaii-oplevelse.

Efter vi er landet tager vi ind på ”Haveøen” og på en udsigtstur over Waimea Canyon, også kendt som Stillehavets ”Grand Canyon”. Her skal vi nyde udsigten over det smukke naturområde.

Dag 5
Lihue, Kauai. Mulighed for sejlads langs Na Pali-kysten (tilkøb)

For dem, der har tilkøbt udflugten ”Na Pali-kysten”, er det tid til at finde et godt sted ombord på skibet, så man kan nyde sejladsen. Vi sejler forbi Na Pali-kysten, som er nærmest ubeskriveligt smukt. Selvom man måtte have oplevet mange naturvidundere på sine rejser, er synet af Na Pali-kysten for mange noget helt særligt.
 
Når vi er retur fra sejladsen ved Na Pali – er der lidt tid til at besøge den nærliggende strand eller slappe af ved hotellet.
 
Til glæde for både beboere og os besøgende er alle strande offentlige på Hawaii. Derfor kan beboere eller virksomheder, der forsøger at forhindre offentlighedens adgang til strande, få enorme bøder.
 
Dagens Albatrosudflugt er en separat udflugt, der skal tilkøbes.
 

Dag 6
Luhie, Kauai – Kona, Big Island. Øhop og afslapning på den store ø Hawaii
Den nationalhistoriske park, Pu’uhonua O Honaunau

I løbet af dagen øhopper vi fra Kauai og kommer frem til byen Kona på den største ø i Hawaii-gruppen, som slet og ret hedder Hawaii, men også er kendt som “The Big Island”. 

Geologisk er Hawaiiøerne dannet af et stort magmakammer, der gennem tiderne har sendt udbrud op gennem en oceanbund, der på dette sted langsomt bevæger sig mod nordvest. Det betyder, at øerne og vulkanerne mod sydøst er størst og yngst, hvorimod øerne mod nordvest er ældst og mest “nedslidte”. Faktisk strækker Hawaii-kæden sig under vandet langt mod nordvest.

Med en alder på 800.000 år er selve Hawaii-øen således gruppens yngste medlem. Landskabet domineres af vulkanerne Kilauea, verdens mest aktive, Mauna Kea og Mauna Loa, der rejser sig godt 4.500 meter over havet. Vulkanerne er de højeste i Stillehavet og verdens højeste bjerge, når de måles fra deres udspring ved havbunden.  

Hawaii-øen er ikke kendt for de lange hvide sandstrande, som de øvrige øer, men snarere et enestående og varieret landskab, der i frodighed overgår manges forestillinger. Kona har bevaret mange af sine gamle træbygninger, og en gåtur gennem de smalle gader åbenbarer spændende detaljer, små butikker og caféer. Som så mange andre steder på Hawaii er befolkningen et etnisk mix fra hele Stillehavet. 

Dag 7
Kona, Big Island. Volcanoes National Park med besøg på den aktive vulkan, udsigt til krater og Thurston Lava Tube (ca. 350 km)
I Volcano Nationalpark på “The Big Island”

Mens Hawaii bestemt er kendt for at have nogle af de smukkeste hvide sandstrande i verden, kan dens forskellige klimaer forundre os undervejs. På ”Big Island” alene kan du finde 10 af de 14 klima zoner: fra tropiske og kontinuerligt våde til varme ørkener og periglacialt isklima, her kan du altså se og opleve stort set alt, hvad jorden har at tilbyde på en enkelt ø. Fascinerende og bestemt noget, der gør Stillehavets kongerige endnu mere unikt.

Dagens heldagstur er dog med temaet vulkaner og lava. Turen går til Volcanoes Nationalpark, hvor du kan opleve verdens mest aktive vulkan. Ifølge myten er Halemaumau-krateret hjemsted for ildens gudinde, Pele. Du får også mulighed for at gå gennem et lavarør, som er formet af en flod af lava, kaldet Thurston Lava Tube. I nationalparken bliver du klogere på øens vulkaner og får en dybere forståelse af, hvor unikt Hawaii-øriget er.

Ved ankomsten til parken kører vi op ad snoede veje, mens vi passerer adskillige dampåbninger og et nærmest uhyggeligt størknet lava-landskab, indtil vi når toppen af ​​vulkanen. Her finder vi Jaggar Museum (som har spændende information om vulkanens historie) og hovedformålet med dagens udflugt: et krater fyldt med lava! I løbet af dagen får vi en fantastisk udsigt over landskabet og en chance for at gå på en kortere vandretur på en af ​​de mange stier, der leder vej gennem hele parken. 

På dagens tur kører vi cirka 350 km og er på farten i cirka 8-10 timer. Vi stopper et sted undervejs for at købe frokost eller gør det ved nationalparken (ikke inkl.). Husk gode, komfortable sko, så du kan gå i det let ujævne terræn og få størst udbytte af oplevelserne.

Dag 8
Kona, Big Island. Eventyr på Big Island. Mulighed for aftenudflugt til Mauna Kea-vulkanen for at se den klare stjernehimmel (tilkøb)
Kaffebønner er frugtkerner fra kaffe-slægten (Coffea)

Vi har endnu en dag på “Den Store Ø”, på Konakysten. På grund af øens størrelse, højde og de dominerende vinde fra nordøst, ligger vestsiden i regnlæ, så vegetationen er helt anderledes begrænset i forhold til østsiden ved Hilo. Her på Konakysten findes kun én vejrudsigt: solskin! 

Kaptajn James Cook, verdenshistoriens dygtigste navigatør, gik i land her på kysten præcist et år efter, at han besøgte Kauai og blev her stukket ned og dræbt af vrede indfødte. I dag er kysten en af de populæreste på Big Island med masser af muligheder for vandsport, og det er et godt udgangspunkt for at udforske resten af øen. 

På egen hånd kan du udforske Big Island og måske nyde den flotte vestlige kyst og stoppe ved et lille lokalt kaffehus for at smage den berømte Kona-kaffe. Hawaii er nemlig den eneste stat i USA, der dyrker kaffe, hvor langt størstedelen vokser her i Kona. Kaffeplanten har det godt i det varme, tropiske klima, med høj beliggenhed og god jord. Kaffen har ry for at være særligt aromatisk og smagfuld, som tillige har gjort den en dyr fornøjelse.

Vil du længere vestpå kan det anbefales at se den smukke bugt Kealakekua Bay – et marinereservat, hvor man også finder et monument tilegnet James Cook. Det var her, han sejlede ind og blev modtaget som guden Lono, men altså senere viste sig at blot være et menneske, hvilket blev bevist på blodig vis. Her kan man stoppe ved kirken St. Benedicts, som er udsmykket af belgiske præster, og man rejser nærmest tilbage i tiden, hvis man besøger den nationalhistoriske park, Puuhonua O Honaunau, og en landsby tilegnet kapuer (folk som havde overtrådt loven).

En kort taxatur væk ligger Kahalu'u Beach Park. Denne strand er beskyttet af en naturlig stenbro ud for kysten og er kendt for god snorkling og muligheden for at se dyreliv som skildpadder og farverige revfisk. Big Island har nemlig nogle af de mest mangfoldige og farverige fisk blandt alle øerne. Her er ganske lavvandet, og stranden har blødt sand i stedet for Big Islands berygtede vulkaniske klippe. Vær dog forsigtig, når du træder ud på de glatte klipper, der fører ud i havet. Et par badesko er i den forbindelse at anbefale.

Om aftenen er der mulighed for en aftenudflugt (separat udflugt, se nedenfor) til Mauna Keas top, godt 4.200 meter over havoverfladen, hvor den uforstyrrede og helt klare stjernehimmel kan nydes. På grund af den isolerede beliggenhed finder vi også verdens største observatorie her. Det måler optisk, infrarødt og submillimeter astronomisk observation. Der er 13 forskellige teleskoper på observatoriets område.

Vel oppe på Stillehavets højeste punkt, den udslukte vulkan Mauna Kea, skal vi kigge igennem et teleskop og forundres over den store verden, der åbner sig for vores øjne.

Aftenens Albatrosudflugt er en separat udflugt der skal tilkøbes. Tag gode sko på i dag, da vi går rundt på Mauna Kea’s let ujævne terræn. På udflugten kører vi cirka 220 km og er på farten i cirka 7-8 timer. Vi stopper et sted undervejs og spiser en let medbragt middag af picnickarakter (inkl.).

Dag 9
Kona, Big Island - Honolulu, Waikiki Beach, Oahu. Ø-hop
Waikiki Beach på Oahu

Vi gør i dag det sidste hop, når vi rejser til Oahu, som vel nok er den mest populære ø på Hawaii. Her finder man den berømte Waikiki Beach, Diamond Head, Aloha Tower og den berømte, amerikanske flådebase Pearl Habor. Her ligger også Hawaiis hovedstad Honolulu, som er en moderne by med kulturel indflydelse fra både østen og vesten.  

Honolulu er Hawaiis eneste “storby” og en smeltedigel af etniske grupper. De 350.000 indbyggere i selve byen repræsenterer folk fra hele Polynesien, Japan, Filippinerne, Kina og Vietnam. Og selvfølgelig fra USA. Der bor 950.000 indbyggere i det samlede storbyområde. Den gamle bydel har stadig mange smukke bygninger fra 1800-tallet, hvor byen udviklede sig eksplosivt som udskibningshavn for bl.a. sandel-tømmer, sukker og hvalfangstprodukter.

Efter ankomsten indlogeres vi på vores hotel, og har du lyst, kan du spadsere en tur med rejselederen de ca. 500 m til Waikiki Beach og nyde livet her i Honolulu.

Dag 10
Kona, Big Island - Honolulu, Waikiki Beach, Oahu. USS Arizona Memorial, Pearl Harbor og Iolani paladset. (ca. 50 km)
Den amerikanske flådebase Pearl Harbor

I dag skal vi besøge en af Hawaiis allerstørste seværdigheder Pearl Harbor, som ligger ca. 15 km nordøst for Honolulu. Flådebasen er anlagt i en stor naturlig havn, som stadig er base for den amerikanske Stillehavsflåde. Den 7. december 1941 angreb ca. 350 japanske fly basen. Blot to timer senere var flåden sænket, hvilket i høj grad var medvirkende til, at USA gik ind i Anden Verdenskrig. Vi besøger museet og det store monument, der er rejst over slagskibet, USS Arizona, hvis besætning på 1.200 mand døde. 

En lille anekdote om monumentet er, at da storfilmen “Pearl Harbor”, som netop handler om japanernes angreb, blev optaget i 2002 med skuespilleren Ben Affleck i hovedrollen, havde producenten ikke tænkt på, at det store monument er sat over netop japanernes angreb, og monumentet optræder derfor i adskillige scener i filmen.  

Efter besøget på basen, som stadig fungerer i dag og er den største arbejdsgiver på Hawaii, kører vi videre på en panoramisk byrundtur, der også passerer Iolani-paladset og Nuuanu Pali.  

Dag 11
Honolulu, Waikiki Beach, Oahu. Ørundtur med udsigtspunktet Diamond Head, Hanauma Bay, Halona Blowhole, surferparadiset Waimea Bay og Byodo templet. (ca. 220 km)
På Oahu finder man den berømte Waikiki Beach

Dagen står i Oahu’s tegn. Øen byder nemlig på meget andet end Honolulu og Waikiki Beach. Vi tager på en ørundtur med privat bus og får et godt indtryk af hovedøen, som er på størrelse med Fyn. I løbet af kort tid begynder øen at manifestere sig som en ægte paradisø. Flotte sandstrande, vulkaner og en helt utrolig og unik natur.  

Undervejs kan vi bl.a. nyde en fantastisk udsigt til billedskønne Diamond Head og Kahala-distriktet, som er kendt for store eksklusive villaer og resorts. Vi ser også ud over Hanauma Bay, hvor Elvis Presley optog flere scener til to af sine tre Hawaiifilm, ”Blue Hawaii” og ”Paradise, Hawaiian style”.  

Vi kører videre langs kysten, og målet er det berømte Halona Blowhole, hvor vandet står som en gejser op gennem et hul i lavaklipperne, når bølgerne slår ind mod kysten. Et højdepunkt i løbet af dagen bliver at nyde udsigten til Oahu’s mest fantastiske sceneri over Windward Oahu ved Nuuanu Pali Lookout. 

På rundturen besøger vi også Byodo-In, et buddhistisk inspireret tempel, der blev bygget i 1968 for at markere 100-året for de første japanske immigranter. Bygningen er en replika baseret på templet af samme navn i Kyoto. På den nordlige del af øen – kaldet North Shore – er der masser af dejlige strande og næsten ingen hoteller. Her skal vi se surfernes foretrukne strand på nordkysten, Waimea Bay.  

Dagens kørestrækning er på cirka 220 km, og vi er på farten i cirka 8-10 timer. Vi stopper et sted undervejs for at købe frokost (ikke inkl.).

Dag 12
Honolulu, Waikiki Beach, Oahu. Tid til egne eventyr
Waikiki Beach på Oahu

Dagen er din egen, og du kan vælge at tage til stranden, gå rundt i byen eller bare slappe af.  

Vil du udforske “Den Beskyttede Bugt”, som Honolulu egentlig betyder, kan du fx gå en tur i Chinatown eller i Foster botaniske have, som er den ældste på Hawaii og grundlagt i 1853 af den tyske botaniker William Hillebrand. Her kan man bl.a. se en fantastisk samling orkidéer og bodhitræet, som også kaldes kundskabens eller visdommens træ. 

Du kan også besøge Bishop-museet, som huser verdens største samling af artefakter og kunsthåndværk fra Polynesien og Hawaii i særdeleshed.  

Vores danske rejseleder står naturligvis til rådighed med tips og gode ideer til, hvordan du får det bedste ud af dagen.

Dag 13
Honolulu, Oahu og hjemrejse
Lokale dansepiger

Vi bliver hentet af bussen og kører til Oahu Airport, hvor flyet hjemad venter. Afhængigt af flytidspunkt kan vi krydre dagen med en tur til stranden og de sidste indkøb. Næste dag ankommer vi til København. Man må forvente 1 til 3 mellemlandinger på rejsen fra den anden side af kloden.
 

Dag 14
Ankomst til Danmark
Vi ankommer til Danmark med kufferten fuld af gode minder efter vores spændende ørejse.

Udflugter

Kun for Albatros’ gæster har vi udarbejdet tre udflugter der ledes af vores danske rejseleder. Udflugterne skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse. Se beskrivelserne af udflugterne i selve dagsprogrammet.
 

Heldagudflugt (Kahului, Maui) ”Vejen til Hana ”

Heldagudflugt (Kahului, Maui) ”Vejen til Hana ”
Pris: kr. 1798,- pr. person

Hana Road på Maui

Udflugt ”Sejlads langs Na Pali-kysten”

Heldagudflugt (Kapaa, Kauai) ” sejlads langs Na Pali kysten”
Pris: kr. 1798,- pr. person

Udflugt ”Stjernehimlen over Mauna Kea”

Aftenudflugt (Kona, Big Island) ”Stjernehimlen over Mauna Kea” med transport til toppen af Mauna Keas vulkankrater, let aftensmad og tid til at kigge i teleskopet og se den smukke stjernehimmel.*

*Husk varmt tøj

Pris: kr. 1498,- pr. person

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Maui og Honolulu – København med mellemlanding(er)
 • 3 Indenrigsflyvninger (ø-hop)
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt (enten American breakfast eller den mere enkle continental breakfast)
 • Entréer til: Volcanoes Nationalpark, Iao Valley, Waimea Canyon, Pearl Harbor og Byodo-In templet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 21,- USD)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 4-5 USD pr. pers. pr. dag)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Til alle rejser med stop i USA skal alle rejsende senest 72 timer før afrejse søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på https://www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa-esta

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA
De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Krav om visum hvis du har besøgt Irak, Iran, Syrien og Sudan

Hvis du som dansk statsborger har været på rejse i Irak, Iran, Syrien eller Sudan efter den 1. marts 2011, kan du ikke længere rejse ind i USA på en ESTA-godkendelse. Fremover skal du have et rigtigt visum – udstedt af den amerikanske ambassade i København. Det samme gælder danske statsborgere, som har dobbelt statsborgerskab i enten Irak, Iran, Syrien eller Sudan.

Oplysninger om rejsen

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tid på egen hånd og tilkøbsudflugter på Hawaii

Turen er også planlagt således at det har været os for øje at deltagerne selv kan vurdere hvilke oplevelser man vil have på de forskellige øer og særligt måske være foruden hårnålesving og aften/natte udflugter. Når der er tid på egen hånd vil rejselederen være tilgængelig og hjælpe med at kunne planlægge tiden, så den bruges bedst muligt. Skal rejselederen på udflugt, så sørg for at tage fat i denne i forvejen.
 

Bagage og pakning

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Hvornår skal jeg rejse

Hawaii er jo en såkaldt helårsdestination, så man kan rejse dertil hele året. Nogle af de bedste tidspunkter for en rejse til Hawaii inkluderer dog december til april hvor der er varmt og indbydende i en tid, hvor vi har det koldt hjemme. Det er også under ”vores vinter”, at pukkelhvalvandringen sker, så hvalobservationer og safarier er en mulighed. Et anden godt tidspunkt at besøge Hawaii er i efteråret (oktober); her er det meste af sommerens højsæson og mange besøgende forbi og man har en periode inden de større mængder af besøgende kommer igen fra januar.

Strandene

Hvis der er rødt flag oppe eller andre advarsler, skal du være ude af vandet. Man skal nyde havets vidundere i Hawaii, men samtidigt være opmærksom på at havet er så magtfuldt, at selv lokale stærke svømmere har dyb, dyb respekt for havets styrke ud fra deres lange erfaring.

Klima og påklædning

Du kan tjekke vejret på rejsemålet hjemmefra – fx på www.dmi.dk. Vær opmærksom på, at selvom vi har udvalgt rejsetidspunktet efter vejret, så kan der være enkelte køligere dage.

De fleste dage vil dog ligge på 20-25 graders varme, så tænk på at pakke derefter.Der er stor forskel på klimaet i Hawaii. Fx er der på Hawaii-øen forskellige klimazoner på nordsiden (Hilo) og vestsiden (Kona). Tag derfor en regnjakke eller poncho med for en sikkerheds skyld. 

Særligt når vi skal besøge vulkaner og bjerge, kan du opleve at gå fra 25 grader nede ved stranden/kysten og så synke 20 grader når vi kommer op i højderne, hvor shorts og en t-shirt pludseligt ikke er dækkende.Pak derfor en hat, fleece, handsker og et tørklæde også.

Solbriller og solcreme

Midt ude på Stillehavet er UV-strålerne betydeligt stærkere end, hvad vi er vant til. Solbriller af god kvalitet med UV-beskyttelse er en nødvendighed. Bruger du briller, bør du tale med din optiker – og hav et ekstra par briller med i reserve! Husk en kraftig solcreme.

Buskørsel og standard på Hawaii

Turen er arrangeret for at få så mange oplevelser i både naturparker og landsbyer som muligt. Vi stopper flere gange undervejs og nyder sceneriet, og det er både spændende og anderledes at opleve Hawaii’s øer ”on the road”. Almindelige turistbusser på Hawaii er generelt komfortable men kan være af svingende størrelse og alder. Desuden har de ofte kun én indgang forrest i bussen og ingen bagdør, som vi kender det hjemmefra. Desuden er der ofte ikke kopholder og net i sædet foran. Derfor er det en god idé at medbringe en god rygsæk, som kan benyttes til personlige ejendele under udflugter og undervejs i bussen.

Tidsforskel

Los Angeles er 9 timer efter dansk tid.
Hawaii er 12 timer efter dansk tid.
 

Morgenmad i USA

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.
 

Drikkepenge i USA

Den amerikanske drikkepengekultur kan især af os fra Skandinavien opleves som et irritationsmoment. For at du som rejsende besværes mindst muligt, vil rejselederen oftest tilbyde at påtage sig indsamling af drikkepenge for hele gruppen, fordelt på de planlagte programpunkter. Du kan læse mere om drikkepenge og Albatros’ holdning her: www.albatros-travel.dk/praktisk/er-drikkepenge-inkluderet-i-rejsens-pris   
 

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Hånden på hjertet

Mange oplevelser på kort tid

Ved første øjekast kan det virke som om vi har forhastet os ved at besøge 4 øer på kun 14 dage. Vi mener dog, at kombinationen af oplevelser og fritid, vil give alle rejsens deltagere en fantastisk rejse med rigeligt af den særegne natur, kultur og historie, der kendetegner Stillehavets kongerige Hawaii. Vi har 3 nætter på alle 4 øer, vi besøger, og derfor har vi god mulighed for at lære hver og en at kende. Vil man forlænge sit ophold, så tag endeligt kontakt til os.

Rejser til den anden side af kloden

Det er noget helt særligt at rejse til fjerntliggende egne, og især til Hawaii. Det er dog kun få forundt, og derfor er der ikke lige så bredt et udvalg af flyselskaber, der kan levere sådanne rejser. Vi har gjort vores bedste for at finde en god løsning. Vi får normalt bekræftet vores flyruter cirka 10 måneder før afrejse.
På rejser som denne må det forventes mellemlanding(er) samt evt. en teknisk mellemlanding på både ud og hjemrejse.
 
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 1 out of 5 by from En rejse med mange oplevelser Rejsen var som beskrevet men med en uvidende og forkert rejseleder. Jeg har rejst meget med Albatros og været godt tilfreds og valgt bl.a. på grund af gode danske rejseleder fordi det er det som gør rejsen god. Denne gang gik det galt, vores ture blev gejdet af bussjufører som talte uforståeligt engelsk, der blev intet oversat og jeg forstod intet, rejselederen sad bare og gjorde intet. Det var ikke den rejse som jeg købte,
Date published: 2019-10-29
Rated 4 out of 5 by from Hawaii er et must Hawaii er et sted, som absolut bør stå på listen over steder, man skal se. Der er utrolig flot natur, mange spændende steder at se og lokalguider, der ved absolut alt, hvad der er værd at vide om de enkelte øer.
Date published: 2019-10-30
Rated 3 out of 5 by from Hawaii med sødt og lidt surt Rejsen gav et fint indblik i øerne og det var dejligt, at vi besøgte og fik set så mange øer. Der var måske et passende antal udflugter, men tilkøbsudflugterne var for dyre. På udflugterne var vi udsat for meget talende chauffører, hvilket blev en pestilens p.g.a. følgende forhold. Flere af dem var var svære at forstå/høre ordentligt nede i bussen. Der var en sand talestrøm under alle turene, og informationen var en stor repetition om sproget, guderne og historien. Vi var heller ikke kommet der for at blive belært om chaufførens personlige politiske opfattelser eller blive opfattet som skoleelever. Flyveturerne forløb godt indtil Paris, hvor der var for lidt tid afsat til flyskiftet. Det er nødvendigt med mindst 2 timer mellem beregnet ankomst og afgang fra Charles de Gaulle da risikoen for forsinkelse i afgang fra Seattle er stor p.g.a. uvejr, hvilket blev tilfældet her. I havde sørget for transport til min hustru fra ankomst- til afgangsterminalen, men den foregik med håndskubbet kørestol, som p.g.a. afstanden mellem terminalerne gjorde, at ankomsten til afgangsterminalen (trods hjælperens beroligende udtalelse om, at der var god tid) skete mere end en halv time efter flyet var fløjet til København. Vi kunne godt have brugt rejselederens hjælp med at få kontakt med transportøren ved ankomsten til Paris.
Date published: 2019-11-01
Rated 5 out of 5 by from En oplevelsesrig rejse En afvekslende rejse med mange fantastiske naturoplevelser. Vi havde to meget lange dage med bus, Det var fint, det vi så, men man kunne med fordel have haft en chauffør, der ikke talte konstant i 9 - 10 timer. Jeg ville foretrække vores guide fortalte nogle facts om nogle af de steder, vi så. Man kan ikke kapere 9 timers konstant snak. Der var meget spildtid i forbindelse med indenrigsfly. Vi brugte en hel dag på at flyve 1 time. Kunne man evt. tilrettelægge, så man besøgte øerne i rækkefølge, så man kunne sejle, hvor der var kort mellem øerne? Angående hotellerne var de meget fine og velpladseret. Dog var der en grim "gammel" lugt på værelserne på Kauai Shores Hotel. Desuden var der om aftenen en voldsom høj musik, så stort set alle deltagerne flygtede derfra. På samme hotel skulle man ved morgenmaden selv betale kaffe/te , hvis man ville have noget. Vores guide var meget behjælpelig med alt muligt, og forsøgte at gøre livet så let for os som muligt. F.eks. tjekkede hun os samlet ind, når vi skulle flyve foreslog tid hver dag, hvor alle som havde lyst, kunne gå samlet ud at spise middag. Det ville være en god ide, at det var programsat at man spiste sammen den første og især den sidste aften. Alt i alt var det en kæmpeoplevelse og levede op til mine forventninger, dog var der ingen vulkaner i udbrud, det ville jeg gerne have set på en helikoptertur.
Date published: 2019-10-30
 • y_2022, m_11, d_28, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_da_DK, sid_USRTR29, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser