Østersøens korsriddere

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kom med på eventyrligt krydstogt med besøg i Østersøens gamle riger

Efter Jerusalems fald i 1187 rettede kristne stater og deres korsriddere skytset mod de hedenske baltiske stammer langs Østersøen. Den sjældent fortalte historie om de danske middelalderkonger og den tyske ridderordens ekspansion mod øst danner rammen om dette krydstogt.

Østersøen er vores Middelhav, og Danmarks suverænitet som søfartsnation udmøntede sig i en kortere årrække til et imperium, der strakte sig rundt om begge sider af Østersøen helt til Estland. Men den danske konge var i hård konkurrence med teutoniske riddere, svenske herskere og magtfulde medlemmer af Hanseforbundets udstrakte fællesskab.

På vores rute østpå besøger vi et par af forbundets stærkeste medlemmer, Gdansk og Klaipéda, datidens Danzig og Memel. Derefter når vi frem til øen Saarema, Danmarks østligste besiddelse, der i middelalderen bar navnet Øsel. Togtet slutter i Finland i den smukke skærgårdsby, Turku, hvorefter vi fra Helsinki flyver tilbage til København.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Albatros-eventyr i små skibe, Krydstogt i Nordeuropa, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta USD, EUR, DKK

Dagsprogram
Dag 1 København, ombordstigning og afrejse fra Nordre Toldbod
Dag 2 Sassnitz, Tyskland. Rügen og Kap Arkona
Dag 3 Gdynia, Polen. Hansestaden Gdansk og ridderborgen Marienburg
Dag 4 Klaipéda, Litauen. Litauens eneste havneby, den kuriske landtange med heksesagn og sandslugte landsbyer
Dag 5 Kuressaare, Estland. Middelalderfæstning på øen Saaremaa/Øsel
Dag 6 Tallinn, Estland. Den Estiske hovedstad, besøg i den den gamle by med flot arkitektur og imponerende bygninger
Dag 7 Turku, Finland. Afstigning og hjemrejse fra Helsinki

Ocean Albatros

Det revolutionerende og stilfulde Ocean Albatros har alle de fordele, man finder på et lille ekspeditionsskib kombineret med den stabilitet og komfort, man finder på store krydstogtskibe. Der er plads til 189 passagerer om bord og det gennemarbejdede design skaber en intim atmosfære med fantastisk personlig service fra skibets personale. Det er let at komme rundt om bord, og du slipper for menneskemængder og køer. På Ocean Albatros kombineres den behagelige sejlads, man kender fra større skibe med moderne luksus.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København, ombordstigning og afrejse fra Nordre Toldbod

Togtet tager sin begyndelse i hjertet af Københavns Havn, hvor Ocean Albatros ligger ved kaj. Herfra sejler vi sidst på eftermiddagen ud i Øresund.

De obligatoriske sikkerhedsprocedurer om bord gennemgås og rejselederne informerer om de kommende dages oplevelser. Med Drogdens Fyr til bagbord nyder vi det første aftensmåltid i skibets gode restaurant.

Dag 2
Sassnitz, Tyskland. Rügen og Kap Arkona

Rügen er Tysklands største ø. Høje hvide kalkklinter, et bugtet kystforløb med fjorde, næs og glimrende sandstrande samt smukke historiske byer gør øen til en af landets fornemste rejsedestinationer.
Rügen var i middelalderen beboet af venderne, et vestslavisk, hedensk folkeslag. Alle røvede dengang alle, men i dansk historie står venderne som nogle særligt ukristelige sørøvere, der foretog gentagne plyndringstogter mod Danmark. I 1168 blev venderne nedkæmpet på Rügen under et såkaldt korstog ledet af Kong Valdemar den 1. og biskop Absalon. Vendernes hedenske træskulptur, den fire-hovedede Svantevit, blev som ydmygelse hugget til brændsel på de danske soldaters madbål.

Ocean Albatros lægger til kaj i Sassnitz, en travl havneby med flere færgeforbindelser over Østersøen. Herfra er der mulighed for at deltage i dagens udflugt med bus. Turen går over halvøen Jalsmund, hvis høje kridtklinter har samme oprindelse og udseende som Møns Klint på den anden side af Østersøen. Turen fortsætter mod Kap Arkona på Rügens nordligste spids. Her kan vi få et indtryk af Vendervolden, vendernes lokale udgave af Dannevirke, der strækker sig forbi fyrtårnet.

Herefter stoppes der ved den gamle danske kirke Altenkirchen, hvor den berømte og gådefulde Svantevit-sten befinder sig. Vi afslutter dagen med et besøg i den gamle hansestad, Stralsund, en af de vigtigste historiske byer i Nordøsttyskland, ikke mindst på grund af dens havn, der sammen med bykernen og ringmuren i dag er beskyttet af UNESCO. Mange af bygningerne stammer tilbage fra middelalderen og er nogle af de bedst bevarede i Tyskland. Danskerne tabte flere slag mod byen og hanseborgerne, og ikke mindst fredsaftalen i 1370 blev ydmygende for den danske konge.

Midt på eftermiddagen kører vi tilbage til Sassnitz og vores skib.

Dag 3
Gdynia, Polen. Hansestaden Gdansk og ridderborgen Marienburg
Den gamle havnekran i Gdansk, Polen

I dag er det muligt at deltage i en udflugt med bus til den nærliggende over 1000 år gamle by Gdansk, som anses for at være landets maritime hovedstad.

Gdansk har en flot bymidte, og handelsgaden mellem Den Gyldne Port og Den Grønne port er bestemt værd at se. Retsbygningen, domhuset og Neptunspringvandet er også med til at gøre byen til noget ganske særligt.
Gdansk er nok mest kendt for sin omtumlede historie og byen blev stort set jævnet med jorden under 2. Verdenskrig. I dag bærer den dog ikke præg af dette. Gdasnk er blevet genopbygget, så de gamle traditioner for arkitektur træder smukt frem.

Fra Gdansk kører vi til det nærliggende Malbork, hvor vi skal en tur tilbage til Østersøens Middelalder. Vi besøger den tyske ridderordens enorme borgkompleks Marienburg. De såkaldte teutoniske korsriddere var oprindeligt en hospitalsorden, der blev omdannet til en militærorden i 1200-tallet. Ordenen blev mere og mere aktiv i Baltikum i takt med indflydelsen i Palæstina falmede, og med Pave Honorius velsignelse påbegyndte de et flere hundrede år langt korstog mod de baltiske stammer, der blev beskyldt for at myrde kristne præster og missionærer. Ordenen fik både hertuger og pavens velsignelse til at beholde og kontrollere erobrede landområder og kom efterhånden til at regere hele området fra det tyske kejserrige til Letland og grænsen til det nuværende Finland.
Vi kører tilbage til havnen i Gdynia og vores skib, og vi forsætter herefter vores togt mod nordøst gennem Østersøen.

(Dagens udflugt til Gdansk og Marienburg er en del af udflugtspakken og er ikke inkluderet i rejsens pris. Læs mere under prisinformation).

Dag 4
Klaipéda, Litauen. Litauens eneste havneby, den kuriske landtange med heksesagn og sandslugte landsbyer
I Klaipeda, Litauen

Vi ankommer til Klaipeda eller Memel, som tyskerne kaldte byen i perioden fra 1252 til 1918, hvor de herskede over området. Da de første korsriddere kom hertil, var her en tom kystlinje, og de nedkæmpede hurtigt de hedenske baltiske stammer. For at befæste området ved den Kuriske Indsø blev borgen Memelburg bygget ved søens udløb, og tyske håndværkere slog sig efterhånden ned omkring den, ikke mindst på grund af medlemskabet af Hanseforbundet.

I 1923 blev byen annekteret af Litauen og skiftede navn til Klaipéda. I dag bærer byen tydeligt præg af tidligere tiders rigdom på trods af, at store dele af byen blev destrueret under 2. Verdenskrig. Centrum er smukt genopført, så man føler sig hensat til en spadseretur gennem velmagtsdagene, når man går ad de brostensbelagte gader.

Dagens udflugtsmulighed byder på en rejse til Heksehøjen og De Døde Sletter. Vi drager fra havnen i bus og videre med færgen over den kuriske lagune for at ankomme til den kuriske landtange, hvor den sorte kyst ”Juodkrante” og Heksehøjen findes. Juodkrante er en badeby med charmerende villaer og hyggelige sommerhuse med bindingsværk. Her passerer vi også Ravbugten hvor man har fisket rav i de seneste årtusinder.

Vores mål er Heksehøjen hvor vi skal høre om sagn som kæmpen Neringa, Slangedronningen, Prinsen der huggede halsen af dragen, Nissen, den luskede jæger og mange andre historier om alt fra djævle til hekse som de sirligt udskårne træskuplturer legemligegør. Der er ingen tvivl om, at vi befinder os et sted hvor virkeligheden blandes med kreativitet og mystik.

Herfra skal vi til De Døde Sletter, hvor intet mindre end fire landsbyer ligger begravet under smukke hvide sandsletter. Sletterne er helt op til 60 meter høje.

Der er arrangeret en guidet byvandring om eftermiddagen. Frokosten kan nydes ombord på Ocean Albatros – eller man kan på egen hånd udforske de mange små og hyggelige restauranter i byen.

Vi sejler fra Klaipéda sidst på eftermiddagen.

(Dagens udflugt til Heksehøjen og De Døde Sletter er en del af udflugtspakken og er ikke inkluderet i rejsens pris. Læs mere under prisinformation).

Dag 5
Kuressaare, Estland. Middelalderfæstning på øen Saaremaa/Øsel

Erobringen af Jerusalem i 1099 gav genlyd helt til Danmark. Paven legitimerede herefter, at kristne herskere drog ud for at omvende hedninge, og de danske middelalderkonger var ikke sene til at udnytte Danmarks overlegenhed som søfartsnation. I løbet af få år erobrede Danmark store områder omkring Østersøen. I 1206 rettede Valdemar Sejr et vellykket angreb mod øen Øsel ved Estland, og senere - i 1219 - blev Tallin erobret.
Vi ankommer til Øsel, som nu hedder Saaremaa, og lægger til kaj ved hovedbyen Kuressaare. Havnen ligger ca. 5 km fra den lille bymidte, og efter frokost ombord er der arrangeret transport ind til byen.

Vi besøger den smukke bispeborg, der er den bedst bevarede middelalderborg i Esland. Danskerne byggede en befæstning på samme sted, men da Øsel viste sig umulig at holde, blev den brændt ned igen. Borgen i Kuressaare er bygget i 1300-tallet af byens biskop, men blev efterfølgende benyttet af de danske, svenske, tyske og russiske besættelsesmagter, der alle efterlod bygningen uforandret.

Øen Saaremaa har haft en barsk historie, som gjorde den til et af de fattigste områder ved Østersøen. Den sidste besættelse under Sovjettiden isolerede øen fuldstændigt, fordi den lå i unionens grænseområde, og der var ingen adgang hverken for menige russere, estere eller udlændinge. Også derfor har Kurressaare bevaret sit smukke proviensielle præg med gotisk og barok arkitektur. Byen har været forskånet for industriel udbygning og har bare 16.000 indbyggere.

Vi tager på byvandring, inden vi med bus kører tilbage til havnen og Ocean Albatros.

Dag 6
Tallinn, Estland. Den Estiske hovedstad, besøg i den den gamle by med flot arkitektur og imponerende bygninger
Udsigt over Tallinns gamle bydel

I løbet af natten er vi sejlet fra Rigabugten ud i Østersøen, og under formiddagen er vi kommet ind i Den Finske Bugt. Vi er fremme i Estlands største by Tallinn efter frokost.

Tallinn menes at betyde “Den Danske By” og er opkaldt efter den borg, som danskerne efter slaget i 1219 lod opføre på toppen af bakken i den gamle by. Byens historie begynder faktisk med danskernes erobring af dette strategiske punkt ved den store bugt, som dannede en naturlig havn i Østersøen. På fundamentet af den oprindelige borg, som var opført i træ, byggede danskerne en borg af sten, som senere udvidedes med ringmure, hvorefter byen fik sin nuværende form.

Tallinn er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer. Med sine kringlede, brolagte gader har byen bevaret sit udseende, som den så ud helt tilbage i 1400-tallet. Tallinns guldalder lå mellem det tidlige 1400-tal og frem til midten af 1500-tallet, da byen var en magtfaktor i Østersøregionen, ikke mindst i kraft af sit medlemskab af Hanseforbundet. Den økonomiske fremgang medførte et behov for et stærkt forsvar og muliggjorde endvidere store investeringer i arkitektur og kunst.

I dag er der arrangeret bustransport den korte tur fra kajen ind til bymidten (det går op ad bakke ind til byen og derfor nedad retur igen). Der er med andre ord mulighed for at besøge byen og slentre retur til skibet for alle ombord.

Eftermiddagen byder også på mulighed for en guidet byvandring gennem det gamle Tallinn. Vi skal blandt andet se den højtliggende del af byen ved Kiek in de Kok-kanontårnet og gå gennem de snævre, snoede brolagte gader forbi slottet, hvor parlamentet nu har til huse. Rådhuset, som ligger i hjertet af den nedre bydel, er en pragtfuld bygning fra 1400-tallet og et af de bedst bevarede gotiske rådhuse i Europa. Vi skal naturligvis besøge mindesmærket over legenden om Dannebrog, der faldt ned fra himlen i Den Danske Konges Have for 800 år siden.   

Sidst på eftermiddagen sætter vi kurs mod Finland.

(Dagens udflugt med guidet byvandring i Tallinn er en del af udflugtspakken og er ikke inkluderet i rejsens pris. Læs mere under prisinformation).

Dag 7
Turku, Finland. Afstigning og hjemrejse fra Helsinki

I løbet af den tidlige forårsmorgen har kaptajnen krydset forbi tusindvis af klippeskær og små og store øer i det hundrede kilometer brede skærgårdsbælte, der omgiver byen Turku i det sydvestlige Finland.

Turku er Finlands ældste by og den har i flere perioder været landets administrative centrum. Under det svenske herredømme hed byen Åbo, og en større del af indbyggerne har stadig svensk som deres første sprog.
Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til skibets besætning. Der er arrangeret bustransport fra havnen i Turku de cirka 170 km til lufthavnen i Helsinki.

Udflugtspakke

Vi har udarbejdet en udflugtspakke med ture, der er typiske for de steder, vi besøger. Pakken skal købes hjemmefra. Udflugtspakken inkluderer udflugter i/til:

Dag 3: Busudflugt til Gdansk og Marienburg
Dag 4: Busudflugt til Heksehøjen og De Døde Sletter
Dag 6: Guidet byvandring i Tallinn

Udflugterne er ledet af Albatros Expeditions team af internationale og skandinaviske rejseledere samt lokale engelsktalende guider.

Vi forbeholder os retten til kun at gennemføre ekstraudflugter ved tilstrækkelig antal tilmeldte
Pris pr person 998,-

Gdansk var i Hansa-tiden provinshovedstad i Preussen

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for Kat. G: 4.398,-
 • Tillæg for Kat C: 15.998,-
Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

 • Pris for Kat. C: 2.998 pr pers.
 • Pris for Kat. E: 1298 pr pers.
 • Pris for Kat. B2: 5.198 pr pers.
 • Pris for Kat. B1: 9.998 pr pers.
 • Pris for Kat. A: 12.998 pr. pers.
 • Pris for Premium Suite: 18.998 pr. pers.
3-personers kahytter

30% rabat for 3. Person i ekstra opredning i C kahyt (sovesofa/udtræksseng).

Børnerabat 2-15 år

40 % af grundprisen ved minimum 2 betalende voksne i samme kahyt (kun muligt i kategori C og G) Max. 3 pers. heraf 1 barn i udtræksseng. Skibet er ikke indrettet til børn, eller har faciliteter såsom barneseng og højstol. Dette kan man selv tage med for egen regning.

Kontakt os, hvis I ønsker at rejse med børn.

Prisen inkluderer
 • Skandinavisktalende og engelsktalende ekspeditionsteam
 • Bustransport fra Turku Havn til Helsinki Lufthavn
 • Fly Helsinki - København, enkelt
 • 7-dages/6-nætters krydstogt med aktiviteter og udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltkahyt (kategori D)
 • Helpension på hele krydstogtet
 • Kaffe og te samt eftermiddagssnacks på skibet
 • Informationsmøder og foredrag ved ekspeditionsteamet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer.
 • Tillæg for enkeltværelse/enkeltsuite.
 • Opgradering af kahytskategori.
 • Drikkevarer ud over kaffe, te og isvand døgnet rundt.
 • Drikkepenge til skibets besætning. Vi anbefaler ca. 14 USD pr. dag pr. deltager
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura. (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne og suiterne?

Der er 95 passagerkahytter og -suiter på skibet i alt. Der er både udvendige kahytter, balkonkahytter og suiter med havudsigt. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Desuden er der få enkelt- og
triple kahytter om bord. Alle kahytter har eget bad og toilet og individuel temperaturregulering. Der er endvidere hårtørrer og tv.

Premiumsuiten 45 m2 – Kat. PS
Den største af alle kahytterne ombord Ocean Albatros er Premium Suiten. Denne 2-værelses suite har dobbeltseng (eller to enkeltsenge), sofagruppe, bord og stol samt balkon og rummeligt badeværelse. Beliggende på dæk 4. Denne kategori er på forespørgsel. Venligst henvend jer til Albatros Travel for pris.

Juniorsuite 42 m2 – Kat. A
De 4 juniorsuiter ombord Ocean Albatros har et fantastisk udsyn fra deres placering højt oppe på skibet på dæk 7. Suiterne har en dobbeltseng eller to enkeltsenge, sovesofa, siddeområde, rummeligt badeværelse samt privat balkon. Kahytten kan tage op til 3 personer. Beliggende på Dæk 7.

Balkonsuite 35/28 m2 – Kat. B1/B2
Ocean Albatros har 6 Balkonsuiter ombord beliggende på henholdsvis dæk 4 og 6. Suiterne har dobbeltseng eller to enkeltsenge samt siddeområde, badeværelse og privat balkon. Balkonsuiterne er til 2 personer.

Balkonkahyt 24 m2 – Cat. C
Denne kahytskategori er den mest udbredte på skibet. Beliggende på henholdsvis dæk 4 & 6 har alle balkonkahytterne dobbeltseng eller to enkeltsenge, badeværelse og privat balkon. Halvdelen af kahytterne vil have en sovesofa som gør det muligt at have et barn i kahytten også. Hvis man ønsker 2 kahytter med døre imellem, kan dette også forespørges på i denne kategori.

Standardkahyt med koøje 22 m2 – Kat. D
Standardkahytterne på Ocean Albatros. Kahytterne er perfekte til dem der ønsker en behagelig base. Standardkahytterne har alle 2 enkeltsenge, koøje og badeværelse. Beliggende på dæk 3 & 4.

Standardkahyt med fransk altan 16 m2 – Kat. E
Standardkahytterne med fransk altan er alle placeret højt i skibet på dæk 7. Kahytten har dobbeltseng og gulv til loft.

Tre personers kahyt med koøje 22 m2 – Kat. F
Standard tre personers kahytter på Ocean Albatros. Kahytterne er perfekte til dem der ønsker en behagelig base for op til 3 personer. Standardkahytterne har alle 2 enkeltsenge, 1 sovesofa, koøje og badeværelse. Beliggende på dæk 3.

Standard enkeltkahyt med koøje 18 m2 – Kat. G
Standard enkeltkahytterne ombord er placeret på dæk 3. De ligger tæt på skibets mudroom (skibets bryggers) og med nem adgang til Zodiac-platformene hvorfra der stiges af og på skibet.

Vejret i Østersøen

Rejsen foregår i det sene forår, hvor vi kan forvente temperaturer på 10-15 grader. Samtidigt er maj måned ofte en af de tørreste måneder i østlige del af Østersøen. Vi anbefaler dog alligevel, at man medbringer godt regntøj, såvel som tøj efter lag-på-lag princippet og gode spadseresko, idet en stor del af rejsen foregår udendørs.

Hvad er et ekspeditionskrydstogt?

Et ekspeditionskrydstogt adskiller sig på mange måder fra almindelige turistrejser og krydstogter.

Ekspeditionslederen lægger i samråd med skibets kaptajn ruten og dagsprogrammet undervejs. På den måde sikrer de det størst mulige udbytte af rejsen på baggrund af de aktuelle forhold. Mange elementer er uforudsigelige, og rutebeskrivelsen og programmet skal derfor ses som det ideelle mål, mens vind, tidevand og strømforhold uundgåeligt vil medføre ændringer i programmet. Det kan være forsinkelser i større eller mindre grad, eller vi kan være nødsaget til at forkorte opholdet på en destination. Et ekspeditionskrydstogt er en rejseform, hvor sejladsen og skibets mange aktiviteter og faciliteter udgør en meget væsentlig del. Der kompenseres således ikke for eventuelle ændringer i sejlplanen.

En vigtig del af rejsen er sejlads og landgange i de medbragte gummibåde af Zodiac-typen, som bliver ført af Albatros Expeditions’ certificerede ekspeditionsteam. Skibet sejler så tæt som muligt på små byer og havne, seværdigheder og naturområder, hvorefter den sidste transport mod land foregår med gummibåd.

Adgangen til zodiac-flåderne foregår fra en solid platform på siden af skibet. Skibets matroser hjælper med ombordstigningen. Det er forholdsvist nemt for alle med fuld førlighed, men kan være et problem for handicappede. Så kan det i øvrigt også være en ganske kold og våd fornøjelse.

Rejsen er underlagt Albatros Travel’s almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne krydstogtrejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år. Kontakt os, hvis I ønsker at rejse med børn.

Ikke egnet for gangbesværede

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Pas og pasoplysninger til Albatros Travel

For at kunne udstede flybilletter skal vi bruge pasoplysninger på samtlige rejsende, senest 14 dage efter bestilling. Pasoplysninger kan sendes elektronisk via https://pas.albatros-travel.org/dk eller med posten. Sender du med post, så husk tydelig tilkendegivelse af fakturanummer, afrejsedato og rejsens navn. Skulle du få udstedt nyt pas i tiden, fra du har indsendt dine pasoplysninger til os og frem til afrejsetidspunktet, så er det meget vigtigt, at du straks sender os oplysningerne på dit nye pas.

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly i Danmark.

Gode tips til pakkelisten

En skibsrejse omkring gennem Østersøen i foråret kræver relativt stor variation i beklædningen. På land kan temperaturen godt nå de 15 grader, men på havet må vi forvente temperaturer ned til måske 7 grader. Her vil det varme og vandtætte tøj samt hue og vanter være praktisk.

Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede. Et par lange underbukser samt lette regnbukser til Zodiac-sejlads vil man også blive glade for.

Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord og glimrende til spadsering i byerne. På dette togt sejler skibet eksklusivt for Albatros Expeditions, og der er derfor ikke pålagt os en "dress code" om bord. Praktisk rejsetøj er derfor det eneste, der er nødvendigt, også på de festlige aftener, som vi naturligvis afholder.

Det er en rigtig god idé at medbringe en kikkert. Håndklæde behøver man ikke at pakke.

Søsygemiddel

Ocean Albatros er kontrueret med stabilisatorer samt en helt special tilbagelænet stævn – en såkaldt X-Bov – som skærer sig gennem søen og helt eller delvist eliminerer søsyge. Men bliver man let ramt af søsyge, kan det være en idé at medbringe søsygepiller. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Rejseledere og internationale gæster om bord

Vi gør opmærksom på, at der udover skandinaviske gæster også er internationale gæster med på togtet. Derfor består vores ekspeditionsteam af skandinavisk og engelsktalende ekspeditionsguider, som arbejder på tværs med alle gæsterne. Foredrag og informationsmøder vil som udgangspunkt foregå på engelsk.
Når vi går i land som grupper, vil der når muligt blive taget hensyn til nationalitet og sprog.

Skibets besætning

Ud over Albatros’ ekspeditionsteam er der to besætningsgrupper om bord, som arbejder sammen for at gøre din rejse til en særlig oplevelse. Skibets kaptajn, styrmænd og matroser har ansvaret for driften og styringen af skibet og for de udendørs arealer. Hotelchefen og hotelstaben er ansvarlige for kahytterne, suiterne og bespisningen, og de vil gøre deres yderste for at imødekomme dine behov om bord og sørge for et behageligt ophold. Begge besætningsgrupper er engelsktalende.

Vigtige regler ved landgange og udflugter

Når du opholder dig i land er det selvsagt meget vigtigt at udvise dybeste respekt for den unikke natur, det vil sige at handle efter devisen: Efterlad ikke andet end dine fodspor, tag ikke andet med fra naturen end minder. Vi beder også om, at du holder dig i nærheden af din gruppe.

Generelle sikkerhedsregler

1. Sørg for, at din redningsvest sidder ordentligt fast, inden du bevæger dig ned ad lejderen til Zodiac-flåden.
2. Sørg for at have begge hænder frie, når du går om bord i Zodiac-flåden. Eventuelt fotoudstyr og andet lægges ned i dagsrygsækken.
3. Følg ekspeditionsteamets og besætningens anvisninger, når du skal ombord i og ud af Zodiac-flåden.  
4. Hold øje med tiden, og husk, hvornår skibet sejler igen. Sørg for, at dit ur viser samme tid som skibets, og vær klar over, hvornår den sidste Zodiac-båd skal forlade land.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser