Opera i Verona med Carmen og Aida

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

To klassiske operaer i Veronas amfiteater samt udflugter til Borghetto, Bergamo, Gardasøen og Como-søen

Lad drømmen om en operaaften i den berømte arena i Verona gå i opfyldelse, og tag med Albatros til hele to fantastiske operaer – Carmen og Aida.

Der er noget helt særligt over en operaforestilling under åben himmel en varm sommeraften. I Verona er det ikke blot et fantastisk skue; stemningen kan heller ikke sammenlignes med andre teatre. Her i det antikke romerske amfiteater er det en folkelig oplevelse at høre opera – kom og lyt med!

Ud over at få store operaoplevelser besøger vi også den hyggelige Bergamo, middelalderbyen Borghetto, vi spiser frokost i den hyggelige by Sirmione ved Gardasøen og får god tid til at nyde dejlige Verona – Romeo og Julies by. Verona er omkranset af vingårde, der laver de lækreste amarone-vine. Du kan købe en ekstra udflugt til en af vingårdene og både lære om og smage på den liflige drik. Rejsen afsluttes med et besøg ved den smukke, bjergomkransede Como-sø.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Operarejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse København og ankomst til Verona
Dag 2 Verona på egen hånd, mulighed for vingårdsbesøg og operaaften med Carmen
Dag 3 Middelalderbyen Borghetto, Gardasøen og operaen Aida
Dag 4 Comosøen og hjemrejse til København

Hoteller

AirportHotel Verona

Turen byder på fyldte rejsedage med både udflugter og sene operaer. Derfor har vi valgt at bo udenfor Verona by på det fire-stjernede Airporthotel Verona, som er beliggende ca. 15 minutters kørsel uden for byen. Her får vi en bedre og mere ensartet hotelkvalitet til en betydeligt bedre pris. Operaforestillingerne slutter ofte omkring midnat, og de gæster, som måtte ønske at tage en drink i byen efter forestillingen, kan vælge at tage en taxa tilbage til hotellet på egen hånd (pris ca.30 €).

Hotellet er et moderne firestjernet hotel med gode faciliteter. Værelserne er udstyret med hårtørrer, tv, telefon, deponeringsboks, aircondition og internetforbindelse. Se nærmere på www.airporthotelverona.it 

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse København og ankomst til Verona
Julies balkon i Verona

Vi flyver fra København til Milano. Fra lufthavnen kører vi mod den dejlige by Bergamo beliggende i regionen Lombardiet. Byens historie går tilbage til romertiden, og byen har både tilhørt Milano og bystaten Venedig. Det var her, at de italienske maskekomedier - commedia dell’arte – blev udviklet i 1500-tallet, og det er således her, at Pjerrot – bagerassistenten fra Bergamo – og figurer som Harlekin og Columbine blev født. Byen ligger i et meget bakket terræn, og den gamle bydel, Bergamo Alta, ligger på en høj fuldstændig omgivet af en bymur opført i sidste halvdel af det 16. århundrede. Fra nedre Bergamo, tager de som trænger til at strække benene trapperne op til den øvre bydel, mens de magelige kan vælge at tage kabelbanen (funicularen) til toppen af byen. Billet købes på stedet 1,30€ pr. vej. Alternativt kan man blive nede og fx spise en dejlig frokost på den hyggelige restaurant A Modo nede ved kabelbanen.

Oppe i Bergamo Alta er der tid til at leve en stund som rigtige italienere og gå på bar for at nyde aperitivo på en lille piazza eller den charmerende Via Gombito. Her kan man let lokkes til en Aperol Spritz, den typiske italienske sommercocktail, som passer glimrende på en varm dag, eller måske spise en let frokost.

Efter vores stop i Bergamo går turen om eftermiddagen videre mod Verona og vores hotel, der er beliggende et kvarters kørsel uden for selve Verona. Da de fleste har været meget tidligt oppe, og det allerede har været en lang dag, har vi valgt at spise vores middag på hotellet den første aften.

Dag 2
Verona på egen hånd, mulighed for vingårdsbesøg og operaaften med Carmen
Veronas amfiteater

I dag skal vi opleve Verona. Den herlige by bugner af dejlige caféer, butikker af alle slags og masser af kultur. Ligesom Shakespeare satte Helsingør på verdenskortet med skuespillet om Hamlet, så har historien om de to elskende Romeo og Julie sat byen Verona på litteraturens verdenskort. Det er også her, vi finder den berømte balkon, som har været rammen om verdens nok mest kendte kærlighedshistorie.

De små gader i Verona har elegante butikker med tøj, tasker og sko for enhver smag og pengepung. Det kan også anbefales, at du smager på nogle af områdets mange vine på en af byens vinbarer.

Endvidere er der mulighed for at følge med på en vintur til Amaronens hjemby, Negrar. Vi besøger en vingård og bliver klogere på, hvordan den verdensberømte vin bliver til – og smager på gårdens vine (ikke inkl. – for beskrivelse og pris se længere nede efter dagsprogrammet). Efter vingårdsbesøget kører vi ind til Verona og får tid til at opleve byen.

Ud på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet, hvor der bliver tid til at klæde om og slappe af for en stund inden aftenens opera.

I aften skal vi se den fantastiske opsætning af Carmen, der handler om den smukke, forførende sigøjnerske Carmen, der tryllebinder mænd på stribe. Operaen er i korte træk en fantastisk, men også rå historie, om en kvinde, der sætter sin personlige frihed over alt andet. De mange mænd, der forelsker sig i hende, betaler prisen, indtil hun i sidste ende selv må betale den ultimative pris. Det er en historie om lidenskab, kærlighed, besættelse, forførelse og jalousi.

Operaen er komponeret af Georges Bizet og blev opført på Det Kongelige Teater i København allerede i 1887. Carmen bliver i år opført i en flot og ny opstilling.

Vi forlader hotellet og kører ind til centrum, og undervejs vil rejselederen berette om aftenens opera. I dag spiser vi en afslappet pizza-middag på en restaurant tæt på arenaen. Pizza er mange ting, men en rigtig italiensk pizza kan ikke sammenlignes med det meste, vi er vant til hjemmefra. Her laver man pizza af surdej, der hæver i 48 timer, pizzaen er tynd og lavet som en rigtig italiensk pizza skal være, nemlig med en tilpas mængde fyld, så ikke den er overlæsset. Surdejen giver mæthed, og en traditionel pizzamiddag af gode råvarer passer sig særdeles godt på en varm sommerdag i Italien. Efter middagen går vi ind i den smukke arena og sætter os til rette.

Har man ikke tidligere været i Verona og set arenaen, kan man forestille sig Roms Colosseum – dog i lidt bedre stand. Amfiteateret blev bygget 30 e.Kr. lige uden for bymuren, og i arenaen afholdt man datidens cirkus – "I ludii" - for at underholde den romerske befolkning. "Panem e circences" - Brød og skuespil til folket.

Arenaen er bemærkelsesværdigt intakt. Den originale hvide og lyserøde kalksten, der dækkede arenaen, forsvandt desværre efter et jordskvælv i 1117, og arenaens ydre ringmur gik ligeledes til grunde. Gennem historien er dele af arenaen blevet genbrugt som byggematerialer andre stedet, men renæssancens interesse for antikken reddede resterne. Vi kan altså takke renæssancen for, at vi i dag har et så smukt amfiteater i Verona.

På trods af det manglende tag og den manglende ydre mur, har teateret en fantastisk akustik på næsten hver eneste siddeplads. I dag bruger arkitekter og lydspecialister utrolig meget tid på akustikken ved opførelsen af nye operahuse. Men her i Verona har romerne leveret en fantastisk akustik, der kan give os mulighed for at høre opera under åben himmel i skarp konkurrence med de moderne operahuse rundt om i verden - og helt uden mikrofoner og forstærkere.

Vi skal sidde på arenaens gamle stenbænke og har valgt at sidde højt i arenaen. Herfra har vi den bedste udsigt over dette særegne koncertrum og det smukkeste udsyn til det uendelige himmelrum over os. Stemningen opleves bedst fra disse pladser, som der også er flest af i arenaen. Det er naturligvis ikke de sang- og musikmæssigt bedste pladser, men vi har valgt dem for den gode stemning, folkeligheden og samværet. I denne folkelige afdeling, må man også medbringe drikkevarer eller lidt snacks til den lange forestilling. Alternativt kan man købe lidt proviant i arenaen, hvis man har lyst. Man kan leje puder eller købe oppustelige plastikpuder til at "blødgøre" opholdet på de antikke stenbænke lidt. Før forestillingen begynder, tænder tilskuerne et lille stearinlys og danner dermed et levende lyshav, mens mørket sænker sig, og vi spændt venter på forestillingens begyndelse.

Ønsker du at ofre lidt mere på selve operaoplevelsen, har du mulighed for at bestille bedre pladser længere nede på arenaens "trin", hvor man sidder på rigtige stole på nummererede pladser. Tillægget for disse pladser (kat B) er 600,- kr. pr. forestilling. Tillæg for pladser (kat C) bagest på gulvet "Poltrone" kr. 800,- pr. forestilling. Disse skal bestilles hjemmefra. Efter forestillingen kører vi tilbage til hotellet.

Dag 3
Middelalderbyen Borghetto, Gardasøen og operaen Aida
Sirmione

I dag tager vi en tur til den smukke Lago di Garda; Gardasøen. Først besøger vi den lille hyggelige middelalderby Borghetto, der ligger smukt langs Mincio-floden ved søen. Borghetto er en gammel landsby med smukke vandmøller. Byen lever i fuldendt harmoni med floden, og den smukke borg vidner om byens strategiske belligenhed mellem Verona og Mantova. Her bliver der tid til at nyde en kop kaffe på en af de små caféer, inden vi kører til Gardasøen. Ved den herlige sø besøger vi den smukt beliggende by Sirmione, der ligger på en smuk landtunge, der strækker sig ud i søen. Her spiser vi en dejlig italiensk frokost, hvorefter der bliver tid til at gå en lille tur rundt i den hyggelige by, der udefra mest af alt ligner en lille borg. Her i Sirmione er der også mulighed for at tage på en lille bådtur rundt om halvøen (ikke inkluderet i rejsens pris), eller måske tage et lille dyp i det friske vand, søen byder på. Herefter vender vi tilbage til hotellet.

Hen mod aften kører vi endnu engang til centrum af Verona. I dag foregår spisningen på egen hånd, og der findes massevis af muligheder inde i centrum af byen. Herefter mødes vi i arenaen, når vi sætter os til rette for at nyde endnu en opera i arenaens magiske omgivelser.

Giuseppe Verdis Aida har gennem mange år været Verona Operaens varemærke, og det er ikke underligt. Det var den første opera, der blev opført i arenaen helt tilbage i august 1913. Aida er samtidig den opera, der gennem årene har været opført flest gange. I 2006 kunne man fejre opførsel nummer 500. I år opføres Aida i Franco Zeffirelli’s bemærkelsesværdige opsætning.

Handlingen udspiller sig i Egypten under de første faraoers tid. Aida er historien om kærligheden mellem den egyptiske hærfører Radames og den smukke slavinde Aida, som i virkeligheden er en nubisk prinsesse. Kærligheden mellem de to fører uvægerligt til begges død. Aida er tryllebindende, og både handling og musik gør Aida til en stor oplevelse.

Efter operaforestillingen samles vi og finder bussen, hvorefter vi kører hjem til hotellet.

Dag 4
Comosøen og hjemrejse til København
Comosøen

Vi har valgt det sene fly hjem fra Milano, så vi får mulighed for at opleve endnu mere af det skønne norditalienske område.

Vi forlader hotellet om formiddagen og sætter kursen mod den smukke Lago di Como, Comosøen. Søen er Italiens tredjestørste sø med et areal på 145,9 km², og en af Europas dybeste med op til 410 meter på det dybeste sted. Den forgrenede sø har sit navn efter byen Como, der er en større by blandt de mange mindre og idylliske byer, der ligger ned til søens bredder. Comosøen er yderst imponerende i sin naturskønhed, endda så meget, at selveste William Wordsworth, den engelske digter, blev bevæget til at beskrive søen som en af verdens skjulte skatte (”a treasure which the earth keeps to itself”). Den betagende sø er ikke længere en helt så velgemt hemmelighed, og har nu gennem de sidste mange år været tilholdssted for velhavende rejsende og rige italienere, hvilket de mange fantastiske huse, palæer og paladser langs søens bredder vidner om. Skuespilleren George Clooney har købt tre huse ved søen, og når sangerinden Madonna tager på shoppingtur til Milano, låner hun tøjdesigneren Versaces villa ved søen.

Vi får tid til at nyde livet og de smukke udsigter ved søen, kigge på butikker, og efter frokost på egen hånd begiver vi os mod lufthavnen i Milano.

Vi rejser fra Milano om aftenen og ankommer til København sent om aftenen.

Prisinformation

Opgradering af arenapladser
• Kategori B: kr. 600,- pr. forestilling.
• Kategori C: kr. 800,- pr. forestilling.
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København - Milano t/r med mellemlanding
 • Udflugter jf. program
 • Billetter til operaen. Unummererede pladser (kat. A)
 • Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad, to middage samt frokost i Sirmione
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Udflugt til vingården i Negrar - købes og bestilles hjemmefra. Pris kr. 180,- (min. 20 deltagere)
 • Tillæg for bedre kategori sæder i operaen. Nummerede sæder "Poltroncine di Gradinata Numerata" kr. 600,- pr. forestilling skal bestilles hjemmefra ved bestilling af rejsen. (kat. B)
 • Tillæg for pladser bagest på gulvet »Poltrone« kr. 800,- pr. forestilling skal bestilles hjemmefra ved bestilling af rejsen. (kat. C)
 • Billet til kabelbane i Bergamo (1,30€ pr. vej)
 • Personlige fornødenheder
 • Personlige drikkepenge. F.eks. til chauffør (beregn 7€).
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Operaforestillingen

Vi har valgt at rejse i den varmeste og bedste tid, hvad angår klima. Arena di Verona er under åben himmel og egner sig til godt sommervejr. Naturligvis skal man klæde sig på til lejligheden, men tænk også på, at forestillingen er lang, og at det kan være en god idé at have en trøje med og måske et par behagelige sko. Der er høje trappetrin i arenaen, brosten på gaderne og lang vej (600 m) tilbage til bussen, som kan være besværlig i stilethæle. Medbring også gerne drikkevarer.

Det er vigtigt, at man er på sin plads i god tid, inden forestillingen begynder. Hvis der er ledige pladser i bedre kategorier, er det muligt at købe sig til en bedre plads i operaens billetsalg. Du afleverer din billet i kassen og betaler differencen op til den højere kategori.

Påklædningen i operaen er generelt afslappet i de fleste kategorier. Dog vil man opleve, at tilskuerne i den dyrere afdeling, kategori C, ofte klæder sig festligt på til lejligheden – hvilket kan være godt at huske, hvis man vælger at sidde på disse pladser.

I tilfælde af dårligt vejr vil en forestilling aldrig blive aflyst før det planlagte starttidspunkt. Skulle vejrforholdene forhindre den normale afvikling af forestillingen, kan Fondazione Arena di Verona udskyde starten i op til 2 1/2 time, før en endelig aflysning af forestillingen meddeles. Herefter refunderes billetten. Skulle forestillingen derimod være påbegyndt, refunderes billetten, eller dele af denne, IKKE. Der synges ikke i regn.

Albatros Travel gør opmærksom på disse regler. Det gælder således, at Albatros Travel kun kommer til at kompensere for billetten til operaen efter ovenstående regler, samt hvis strejker, sygdom eller alt andet måtte forhindre afviklingen af operaen.

Tips til litteratur

Er du interesseret i at læse mere om italiensk opera, så kig nærmere på den helt nye bog: ”Italiensk opera i guldalderen 1800-1850”, udgivet på Multivers (2014). Forfatteren Thomas Milholt (cand. mag i musikvidenskab og rejseleder for Albatros’ operarejser) skriver levende om udviklingen af opera i Italien i denne periode, hvor der var mange flere komponister end de, som vi kender i dag.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Italien

Her kan du få mere at vide om Italien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/italien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hånden på hjertet

Information

Fly: Vi har i de fleste tilfælde i år valgt afgange med mellemlanding. Flyvning tager sammenlagt ca. en time mere, men prisen har været så fordelagtig, at vi slet ikke var i tvivl om vores valg.

Hotel: Vores hoteller ligger lidt uden for Veronas centrum. Der ligger ganske få hoteller i centrum, hvor grupper kan bo. Disse er ikke særlig velholdte og ligger typisk ca. 15 minutters gang fra centrum. Vores køretur er nogenlunde det samme. Samtidig er prisen slet ikke modsvarende kvaliteten, da disse hoteller kun lever af operasæsonen, som de udnytter til fulde, og resten af året skolegrupper og lignende.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Dejlig, dejlig operarejse - stor oplevelse Operarejsen levede fuldt og helt op til forventningerne - og det selvom den ene operaforestilling desværre midt under opførelsen blev aflyst på grund af regnvejr. Det var bl.a. rejselederens store fortjeneste, at turen var så vellykket - han er top-professionel, besidder en utrolig stor og interessant viden om Italiens fortids og nutids historie, alt bliver fremført venligt og imødekommende supperet med en behagelig og afslappet stil. Han er en stor gevinst for Albatros. Hotellet, som er særdeles fortræffeligt, ligger godt nok noget udenfor selve byen Verona, men det har ingen betydning, da tilrettelæggelsen af busture er velkoordineret til og fra hotellet.
Date published: 2016-08-21
Rated 3 out of 5 by from Dejlig oplevelse En meget spændende rejse med store oplevelser og en meget kompetent rejseleder. Det der trak utroligt meget ned på rejsen var valget af hotel. For det første lå det uden for lands lov og ret. For det andet kunne man simpelthen ikke være maden (herunder morgenmaden) bekendt. Hvordan dette hotel kan have 4 stjerner står for undertegnede hen i det uvisse, og i øvrigt for mange af de øvrige rejsedeltagere. Vi har rejst flere gange med Albatros og været meget begejstret, og havde anbefalet rejsen til nogle af vore venner, som deltog på rejsen. Jeg er ikke sikker på at de vælger Albatros igen - desværre.
Date published: 2016-08-12
Rated 5 out of 5 by from Kulturoplevelse - Historie og opera 4 dage tæt pakket med oplevelser. Verona er en fantastisk by. Italiensk stemning omkring den antikke Arena, hvor operaen foregår. Spisesteder, shopping og historiske bygninger. Turen var krydret med besøg ved Gardasøen og Comosøen samt et par spændende byer. Vores meget kompetente guide øste af sin store historiske viden og fortalte om opera, bl.a. om dem vi skulle opleve. Han var utrolig behagelig, havde en god humor, var fantastisk til at formidle sin store viden, og han sørgede konstant for, at alle var godt tilpas. Personligt har jeg ud over en vellykket rejse fået udvidet min horisont inden for såvel opera som Europas historie.
Date published: 2018-07-25
Rated 4 out of 5 by from Opera når den bedst En ualmindelig dygtig og meget vidende rejseleder ,gjorde denne tur meget interessant.programmet er stramt, men det gør ikke noget, når der er så meget styr på det, men der er to store minusser. 1) hvorfor skal vi have en mellemlanding . Vi var i lufthavnen i Milano kl. 16.15 og landede i København kl, 23.3o. Det må kunne gøres bedre Og udturen var selvfølgelig ligeledes alt for lang 2) Lufthavnshotellet er bestemt ikke noget særligt uden at være dårligt det må være muligt at finde et hotel i Verona og mon ikke tre stjerner kan gøre det. Der er alt for meget " buskørsel frem og tilbage til Verona.
Date published: 2017-07-31
Rated 5 out of 5 by from Kulturelle oplevelser og "Det gode liv" på italiensk 4 dage tæt pakket med oplevelser. Verona er en fantastisk by. Italiensk stemning omkring den antikke Arena, hvor operaen foregår. Spisesteder, shopping og historiske bygninger. Turen var krydret med besøg ved Gardasøen og Comosøen samt et par spændende byer. Vores meget kompetente guide øste af sin store historiske viden og fortalte om opera, bl.a. om dem vi skulle opleve. Han var utrolig behagelig, havde en god humor, var fantastisk til at formidle sin store viden, og han sørgede konstant for, at alle var godt tilpas. Personligt har jeg ud over en vellykket rejse fået udvidet min horisont inden for såvel opera som Europas historie.
Date published: 2018-07-25
Rated 5 out of 5 by from Ferien som hurtigt ændrede sig til en formidabel studietur Den planlagte ferie ændrede hurtigt karakter til den mest utrolige studietur. Rejselederen havde, ud over sin enorme viden om Opera også stor indsigt i historie, kunst og arkitektur. Fagligheden var helt i top - det var rejselederskabet også. Totalt overblik - knusende ro - hele tiden tre skridt foran med planlægning - god kontakt med både chauffører og tjenere - imødekommende - glad og positiv !!! - en helt igennem dejlig og berigende oplevelse !!
Date published: 2017-08-22
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk at opleve 2 Operaer i Veronas arena 4 dage med masser af gode oplevelser i Verona og omegn. de 2 operaer selvfølgelig højdepunkter. Rejseleder særdeles vidende og opera, musik og kultur og historie. Så information om alt muligt og umuligt var tip-top under hele rejsen! Programmet var tætpakket, og vi nåede mange skønne ture ud i egnen. Hotellet alt for langt fra Verona by. Heldigvis var vi kun på hotellet, så vi lige kunne få nogle timers søvn inden næste aktivitet. Stor ros til rejseleders kendskab til rejsemålet og service under hele rejsen. Selv da sidste aftens opera blev afbrudt 3 gange på grund af regn, var rejseleder på banen med information og gav mulighed for at tage tilbage før tid.
Date published: 2019-07-14
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk operarejse til Verona operarejsen til Verona 7-10/8 var een lang varm og dejlig oplevelse med mange højdepunkter Hannibal er en ansvarlig og lun og vidende guide, der helt tydeligt brænder for Italien Meget flot program igennem 4 dage, der næsten tager pusten fra selv én på 66 år Vil absolut ikke anbefale den til dårligt gående og folk, der ikke kan tåle varme og meget ost Rejsen giver et positivt og smukt indtryk af det nordlige Italien med kik til byer, landskab og kultur og efterlader en særdeles glad fornemmelse og indblik i operaverdenen
Date published: 2017-08-11
 • y_2019, m_10, d_15, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_9, tr_211
 • loc_da_DK, sid_ITROP02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

ITROP02ADK