Operarejse: Nibelungens Ring i Leipzig

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Den komplette Nibelungens ring med alle 4 operaer på en og samme tur opført i Leipzigs berømte operahus med det verdensberømte Gewandhaus Orchester

Afslappende og oplevelsesrig rejse til Leipzig, hvor temaet er Wagners ’Nibelungens Ring’ – denne mytiske og sagnomspundne operacyklus, der med udgangspunkt i de nordiske sagaer og tyske heltekvad, udgør et af operahistoriens største værker. Læg dertil nogle fine dage i Leipzig, hvor andre store musikere har studeret, boet og sat deres aftryk, for eksempel Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann, Felix Mendelssohn samt Clara og Robert Schumann – ikke at forglemme Hanns Eisler, Edvard Grieg, Albert Lortzing, Gustav Mahler og Richard Wagner. En musikrejse af de helt store.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Operarejse, City Break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Berlin, bus til Leipzig. Undervejs introduktion til Rhinguldet.
Dag 2 En musikalsk vandring i Leipzig, frokost og Operaen Rhinguldet
Dag 3 Besøg Mendelssohn Haus og introduktion til Valkyrien. Operaen Valkyrien m. pausemåltid
Dag 4 Fridag, mulighed for tilkøb af udflugt til blomsterbyen Sangerhausen med verdens største rosesamling og middelalderbyen Naumburg, samt vingårdsbesøg
Dag 5 Vandring til Völkerschlachtdenkmal og introduktion til Sigfried. Operaen Siegfried m. pausemåltid
Dag 6 St. Thomas Kirche og Bach Museet og introduktion til Ragnarok. Operaen Ragnarok m. pausemåltid
Dag 7 Morgenmad, bus og hjemrejse fra Berlin.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
12.898,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Berlin, bus til Leipzig. Undervejs introduktion til Rhinguldet. Ca. 190 km
I Leipzig

Efter at have landet i Berlin kører vi straks videre til Leipzig, og undervejs får vi en introduktion til de kommende dage og ikke mindst til den første forestilling, Rhinguldet. Fremme i Leipzig, hvor vi indkvarteres på hotel Balance, spiser vi middag. I de kommende dage benytter vi os i høj grad af de offentlige transportmidler, og vi vil også spadsere en del i Leipzig centrum. 

Leipzig er en musikalsk by, hvor store musikere har studeret, boet og spillet, og Leipzig er kendt for sine fine operaforestillinger, hvor byens stolthed, Gewandhaus Orchester, spiller. Orkestret fejrede i sæsonen 2017/18 sit 275-års jubilæum og spiller kloden rundt og værdsættes på niveau med Berliner- og Wiener-filharmonikerne. Byen holder desuden i juni hvert år Bach-festival.

Rejsen er selvfølgelig tilegnet Richard Wagners store operaserie, Nibelungens Ring, og de fire opførelser, men vi kommer ikke uden om Grieg, Mendelsohn, Bach og Mahler blandt andre.

Leipzig er hovedbyen i den tyske delstat Sachsen, og dens historie er lang og glorværdig. Byen falmede en del under DDR-tiden, men er igen i dag en blomstrende og økonomisk vigtig by med små 600.000 indbyggere. Leipzig var en vigtig handelsby, og dermed en økonomisk faktor, der tiltrak et andet og mere kulturelt interesseret publikum. 

Efter genforeningen blev mange af de dårligste og ligeledes grimmeste bygninger revet ned og centrum genopført. Dertil blev der bygget et sporvogns- og undergrundsnetværk, der er er et af de største og bedst fungerende i Tyskland.

Dag 2
En musikalsk vandring i Leipzig, frokost og Operaen Rhinguldet
Rhinguldet indleder ringcyklussen og består af en akt

Vi går en tur rundt i det centrale Leipzig med en lokalguide og ser, hvor de kendte musikere holdt til. Richard Wagner blev født i Leipzig, Johann Sebastian Bach var kantor ved Thomaskirken, hvor han også døde og ligger begravet, og komponisten Felix Mendelsohn arbejdede og døde i Leipzig. Edward Grieg studerede i Leipzig og både Mahler og Schumann holdt til i denne musikalske by. Siden 1840 har Leipzigs operahus været et af de førende i Europa, og dets orkester Gewandhaus Orchester regnes for et af de fornemmeste. Vi spiser en frokost i centrum.

Nibelungens Ring er en sammenhængende forestilling, som Richard Wagner, der levede 1813-1883, skrev og komponerede over en periode på 26 år. Det er en fantasiforestilling med inspiration fra nordiske og tyske myter og historier, der udspilles i en anden tid og afsluttes med gudernes undergang.

Rhinguldet indleder ringcyklussen og er den korteste af de fire forestillinger. Den handler om magt og begær, om at eje og begære og om elskov og had. Magisk guld gemt i Rhinen og bevogtet af Rhindøtrene stjæles af dværgen Albereich, og så begynder forviklingerne mellem dværgene, gudernes hersker Wotan og den forbandelse der pålægges den ring, som Albereich får smedet ud af guldet, før han må overdrage den til Wotan. Rhinguldet består af en akt.

Vi tager det offentlige ind til operaen, hvor forestillingen starter kl. 17.00, eller vi mødes ved operaen i god tid. Efter den relativt korte forestilling kan vi gå ud og spise middag sammen eller tage sporvognen tilbage til hotellet.

Dag 3
Besøg Mendelssohn Haus og introduktion til Valkyrien. Operaen Valkyrien m. pausemåltid
I Leipzig opera

Vi har planlagt et besøg i Mendelssohn Haus denne formiddag. Jacob Ludvig Felix Mendelssohn Bartholdy, som han rettelig hed, er mere kendt blot som Felix Mendelssohn. Han var en ret konservativ musiker i modsætningen til sine mere udfordrende samtidige komponister, som bl.a. talte Richard Wagner. Han var meget inspireret af de gode håndværkere Bach, Mozart og Beethoven. Han var både dirigent og komponist, og blev i 1835 udnævnt som leder af Leipzigs Gewandhausorchester frem til sin død i 1847. Vi besøger det hus, han og familien boede i, og hvor hans gode ven Niels W. Gade ofte kom forbi. Gade blev Mendelssohns assistent og overtog orkestret efter Mendelssohns død, men måtte tage hjem til Danmark i 1848på grund af den dansk-tyske krig.

Den anden opera er Valkyrien, der fortsætter dramaet fra Rhinguldet, omend nye aktører som tvillingerne Siegmund og Sieglinde overtager scenen sammen med Brünhilde, og her er det sikkert, at inspirationen er fundet i de nordiske sagaer om Vølsungerne. Valkyrien er tre akter, og det mest kendte stykke er Valkyrieridtet fra tredje akt.

Der er introduktion til aftenens forestilling om eftermiddagen, og vi tager det offentlige ind til operaen, hvor forestillingen starter kl. 17.00. Et lettere måltid serveres i en af pauserne. Vi kører hjem i sporvogn efter forestillingen.

Dag 4
Fridag, mulighed for tilkøb af udflugt til blomsterbyen Sangerhausen med verdens største rosesamling og middelalderbyen Naumburg, samt vingårdsbesøg Ca. 260 km
Park i Sangerhausen med over 8.500 forskellige roser

I dag kan du vælge at deltage i en fin udflugt til til blomsterbyen Sangerhausen med verdens største rosesamling og middelalderbyen Naumburg eller holde en fridag i Leipzig. Udflugten kan tilkøbes ved bestilling af rejsen og koster DKK 698. 

Sangerhausen ligger i det sydøstligste hjørne af Harzen, og det er som sådan ikke byen, der er voldsomt spændende, men derimod Europa-Rosarium, der er verdens største rosesamling og park med over 8.500 forskellige roser, hvorfor perioden i slutningen af maj er ideel for et besøg. Vi tilbringer et par timer i parken, hvor vi kan nyde forårsblomstringen, duftene og farverne af de mange vidunderlige blomster.

Herefter besøger vi Naumburg, der har et smukt middelaldercentrum, domineret af den smukke domkirke. Byen er også centrum for det nordligste tyske vinområde Saale-Unstrut. Til sidst besøger vi en vingård og får en guidet tur gennem markerne og smager på de lokale vine. Herefter returnerer vi til Leipzig.

Der er mange gode forslag til museer og andre aktiviteter beskrevet herunder, hvis du ikke vil deltage i turen til Sangerhausen. En længere musikalsk vandring til samlige kendte musikeres opholdssteder og mindesmærker er muligt, følg de sølvfarvede pile der er sat i fortorvet – Leipziger Notenspur. 

Dagen er til brug på egen hånd, besøg evt. Leipzig Zoo, der er anerkendt som en af de bedste zoologiske haver i Europa, kig ind i kunstmuseet, oplev Stasi-museet, Museum in der ”Runden Ecke”, besøg andre interessante eller historiske dele af byen, eller gå på shopping, før det sidste stik af Niebelungens Ring. Det store Grassi-museum indeholder ikke mindre end 3 museer med moderne brugskunst, en etnografisk afdeling og en afdeling kun for musikinstrumenter. I centrum er der en mindre, men seværdig udstilling om Wagner i Leipzig.

Dag 5
Vandring til Völkerschlachtdenkmal og introduktion til Sigfried. Operaen Siegfried m. pausemåltid
Sigfried er en treakters forestilling

I gåafstand fra hotellet finder du det enorme mindesmærke Völkerschlachtdenkmal, der blev rejst i 1913 til minde om nationernes kamp og deres sejr over Napoleon ved Leipzig i 1813. Det er et voldsomt stort og imponerende mindesmærke med en flot udsigt over Leipzig fra toppen. Vi går over til mindesmærket, der er voldsomt, meget voluminøst og storladent. Ønsker du at komme ind og op, så koster det ca. 8 €. 

Der er introduktion til aftenens forestilling om eftermiddagen, og vi tager det offentlige ind til operaen, hvor forestillingen starter kl. 17.00. Et lettere måltid serveres i en af pauserne. Vi kører hjem med det offentlige, med sporvognen efter forestillingen.

Sigfried er igen en treakters forestilling, og vi er nu ved 3. generation, for Sigfried er barnebarn af gudekongen Wotan og datter af Sieglinde. Han bliver brugt af Albereich til at få skatten tilbage, for Siegfried er den eneste der ikke kender til frygt, hvilket er nødvendigt for at samle sværdet Nothung.

Dag 6
St. Thomas Kirche og Bach Museet og introduktion til Ragnarok. Operaen Ragnarok m. pausemåltid
Blandt andre har Johann Sebastian Bach sat aftryk på byen

Efter morgenmad drager vi til byen og ser Bach-museet og Thomas-kirken. Johann Sebastian Bach, der anses for en af barokkens helt store komponister, blev i 1723 ansat som skoleleder i Leipzig og organist i Thomaskirken. Ud over at være organist fik han dermed også ansvaret for Thomaner-koret – et drengekor, der blev oprettet i 1212, og som den dag i dag er verdensberømt for deres optrædener i deres karakteristiske Kieler-sømandsuniform ”Kieler Blusen”.

Vi besøger Bach-museet, der ligger lige ved kirken, og museet giver et godt billede af en musikalsk familie og en stor komponist. Der er introduktion til aftenens forestilling om eftermiddagen, og vi tager det offentlige ind til operaen, hvor forestillingen starter kl. 17.00. Et lettere måltid serveres i en af pauserne.

Afslutningen er ikke mindre forvirrende end hele historien, men til sidst dør alle, og ringen og Rhinguldet vender tilbage til Rhinen. Vi tager sporvognen hjem efter forestillingen.

Dag 7
Morgenmad, bus og hjemrejse fra Berlin. Ca. 190 km

Efter morgenmad er der lidt tid på egen hånd, før vi kører retur til Berlins lufthavn, hvorfra vi flyver hjem.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 12.898,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.498,–
Prisen inkluderer
 • Fly København – Berlin t/r
 • Dansk rejseleder
 • 6 nætter med morgenmad på godt 4* hotel
 • Middag dag 1
 • Frokost dag 2
 • Operabilletter til 4 forestillinger, kategori 3
 • Lettere pausemåltid (forskellige) med 1 glas vin til forestillingerne 2, 3 og 4
 • Bustransport Berlin – Leipzig t/r
 • Offentlig transport inkluderet i hotelopholdet
 • Entréer til Bach-museet, Bach-kirken og Mendelssohn Haus
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Udflugt til Sangerhausen og Naumburg, tilkøbes ved bestilling DKK 698
 • Entre til mindesmærket Völkerschlachtdenkmal EUR 8 pr. person
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. kr. 150,- pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Operaen

Vi har billetter til kategori 3 = række 8 – 13 i salen eller række 5 – 6 på balkonerne. Fra alle pladser, om det er i salen eller på balkonen, er der glimrende udsyn til scenen og ingen forstyrrende søjler. Alle fire forestillinger starter kl. 17.00. Vi tager det offentlige til centrum eller til operaen og mødes ved start. Vi har inkluderet et pausemåltid med et glas vin til de tre sidste forestillinger. Da der ikke er pause i Rhinguldet og den slutter tidligt, kan der spises på hotellet eller ude i byen. Vi benytter også sporvognen efter forestillingerne til at komme retur til hotellet.

Hotel

Vi bor på Balance Hotel Leipzig Alte Messe, et godt, pænt 4-stjernet hotel lidt uden for centrum. Offentlig transport er inkluderet i opholdet, og til centrum beregnes 15-20 min. Vi tager den offentlige transport til centrum for formiddagsaktiviteterne og før og efter forestillingerne. Der er restaurant, bar og terrasse. Er vejret godt, kan morgenmaden, der er glimrende, passende spises udendørs.
Pæne store og stille værelser med kaffe- og te-faciliteter, sikkerhedsboks, satellit-tv og badeværelse.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtet til at refundere rejsens pris.

Køretider

Se dagsprogram for længder.

Bagage

Man må medbringe 1 stk. bagage per person på maks. 20 kg + håndbagage (maks. 8 kg). Håndbagagens dimensioner må maksimalt udgøre 118 cm totalt (længde x bredde x højde = fx 55 cm x 40 cm x 23 cm). 
Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Påklædning

Maj er normalt dejlig lunt, men der kan også være koldt, ligesom i Danmark. Operaen har ingen dresscode men tyskerne klæder sig pænt på til disse forestillinger.

Hånden på hjertet

Information

Hotellet ligger ikke i centrum, men gæsterne har været meget glade for Hotel Balance, der ligger meget stille og roligt, med rigtig god morgenmad og et meget venligt personale. Den inkluderede lokaltransport gør det meget nemt at komme frem og tilbage og er en fin måde at se dele af Leipzig på.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Leipzig-rejsen til Der Ring des Nibelungens var “spitzenklasse” Alt klappede, og vi klappede. Pladserne i operaen var rigtig gode, og rejseleder Christian Friis’ introduktioner var aldeles fremragende i forhold til de enkelte forestillingers musik og librettoer. Men også når det gjaldt om at sætte operaerne og Richard Wagner ind i en samfundsmæssig sammenhæng, var det fornemt. De indlagte museumsbesøg var både relevante og spændende. Det er i det hele taget svært at finde et hår i suppen. Hotellet var godt, og det fungerede fint med de udleverede sporvognsbilletter. Men man brugte vel lang tid på turene frem og tilbage mellem hotel og bymidte. Det ville være rarere at bo lidt tættere på byens centrum.
Date published: 2018-05-15
Rated 5 out of 5 by from En kulturrejse med opera og kulturbesøg i Leipzig Vi havde en stor opera oplevelse med Der Ring Des Niebelung, som var vores hovedgrund for valg af rejsen. Samtidig var Leipzig en by, som vi ikke havde besøgt og det opnåede vi samtidig. At Albatros havde fået Christian Friis som rejseleder på turen forhøjede totaloplevelsen. Christians forberedelse og viden om opera, seværdigheder, kultur og tysk historie samt hans formidling af samme var formidabel. Ham skal I passe på.
Date published: 2018-05-16
Rated 5 out of 5 by from Musikoplevelse på højt niveau - med fornem introduktion Leipzig Operaens fremragende Wagner-cyklus var rejsens omdrejningspunkt og absolut en rejse værd. Rejselederens introduktioner var yderst indsigtsfulde, og formidlingen var fremragende. Leipzig som by var interessant og hyggelig - og overkommelig til den sparsomme fritid. Og så var det morsomt at rejse sammen med folk der deler ens interesse for opera/Wagner!
Date published: 2018-05-16
Rated 5 out of 5 by from Wagners musik summer stadig i hovedet - en uforglemmelig rejse! Rejsen til Leipzig var på alle måder veltilrettelagt, hotellet velvalgt: roligt beliggende, høj standard og i bekvem afstand til offentlig transport. Hurra for sporvognene! Pladserne i operaen var fremragende, og konceptet med lette pausemåltider fungerede fint, om end tiden var knap. Christian Friis må være den ideelle rejseleder på den type ture. Hans store viden om musik, europæisk kultur og historie er en gave til alle. Hans introduktion til operaerne var præcis og velafgrænset, præsenteret på en måde, som både viste respekt for værkerne og gæsterne. Hans introduktion til Richard Wagner under busturen (dag 1) var omfattende og udfyldte tiden på en lidt lang køretur. Det fine foredrag om Berlin under busturen (dag 6) var som en lille ekstra gave. Og så er Christian Friis et venligt og åbent menneske med en naturlig autoritet og opmærksomhed på rejsedeltagernes behov. Temaer fra Wagners musik summer stadig i hovedet - det har været en stor oplevelse.
Date published: 2018-05-16
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk musikalsk oplevelse og en enestående rejseleder En fantastisk opera-oplevelse. Vores rejseleder, Christian, var en guldgrube af viden og udstrålede under hele rejsen energi og et smittende humør. Hans introduktioner før hver af de 4 operaer var enestående. Byrundturen i Leipzig fik en ekstra dimension takket være en virkelig god lokalguide, som gav et godt indblik i forholdene under og efter murens fald i kraft af sine personlige oplevelser, suppleret med Christians kommentarer.
Date published: 2018-05-15
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk operaoplevelse Rejsen var godt tilrettelagt. Flytider meget humane. Det kunne have været dejligt at bo nærmere centrum; men er klar over, at det ville fordyre turen. Fint med turkort til sporvogn.Kunne man måske få en musiker eller lignende til at vise os operaen ? Det ville også være fantastisk, at få en fra operaen til at fortælle om de tanker, der ligger til grund for den aktuelle opsætning.
Date published: 2018-05-16
Rated 5 out of 5 by from Overraskende dejlig operaoplevelse ikke mindst fordi vi havde en fantastisk dygtig rejseleder. Meget interessante foredrag og introduktioner til de 4 operaaftener. Det kunne ikke gøres bedre og mere levende.
Date published: 2018-05-15
Rated 5 out of 5 by from en velorganiseret og givende operarejse Rejsen til Leipzig med Albatros var helt perfekt, både udbytterig og behagelig. Det var guld værd, at Kristian Friis er så vidende og kunne sætte "Ringen" ind i en større sammenhæng, samtidig med, at vi var velforberedte til hver eneste forestilling. Han spredte god stemning omkring sig, og vi var meget glade for ham og for turen i det hele taget. God afbalancering af program og fritid, vigtigt med de lange operaaftener. Jeg er MEGET tilfreds! Han sang ovenikøbet ledemotiverne for os! Venligst Bodil Ravn
Date published: 2019-05-07
 • y_2021, m_1, d_22, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_25
 • loc_da_DK, sid_DEVCB02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

21DEVCB02DDK0405