Operarejse til Malmø og København

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

To skønne operaforestillinger i to skønne sommerbyer! Oplev Madame Butterfly i Operaen i København og Circus Days and Nights i Malmø Opera

Oplev Puccinis bevægende kærlighedshistorie Madame Butterfly i Københavns fantastiske operahus og lad dig rive med af denne vidunderlige rejse til Puccinis og Butterflys Japan. Vi får en rundvisning i Operaen og kommer om bag scenen i Henning Larsens spektakulære bygning. Vi afrunder besøget med en lækker tapasmenu i Operaens skønne restaurant. 

I Malmø kan vi glæde os til en storslået verdenspremiere – i Circus Days and Nights mødes opera og cirkus på scenen til tonerne af den legendariske komponist Philip Glass’ musik. Her får du lov til opleve, hvordan Cirkus Cirkörs cirkusartister svæver højt oppe i luften til den skønneste klassiske musik – der er helt klart magi i luften. 

Derudover skal vi på en historisk byvandring i Malmø, hvor Henning Larsen har sat sit elegante præg på byens bibliotek, og hvor Maria Stuarts tragiske skæbne flettes sammen med dansk kongehistorie på Malmøhus Slot.

Vi bor på dejlige Hotel Scandic i Malmø og i prisen er morgenmad inkluderet. 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Operarejse, City Break

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta Svenske kroner, danske kroner

Dagsprogram 3 dage
Dag 1
Ankomst til Malmø og tid på egen hånd. Velkomstdrink og forestillingen Circus Days and Nights i Malmø
Dag 2
Bus til København og rundvisning på Operaen. Forestillingen Madame Butterfly og tapasanretning i Operaens restaurant
Dag 3
Udtjekning fra hotellet og historisk byvandring i Malmø

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Ankomst til Malmø og tid på egen hånd. Velkomstdrink og forestillingen Circus Days and Nights i Malmø
Malmø Opera blev indviet i 1944

På egen hånd ankommer vi til dejlige Malmø, hvor du kan bruge dagen, som du lyster. Måske lidt shopping eller et besøg i Malmø Kunsthal kan være af interesse? Vi tjekker hver især ind på Hotel Scandic, som åbner for indtjekning kl. 15. Lidt senere ses vi til en velkomstdrink i hotellets lobby.

Malmø Opera blev bygget midt under Anden Verdenskrig i funkis-stil med kunstværk af Carl Milles og Isaac Grünewald i foyeren, og her arbejdede Ingmar Bergman, samtidig med at hans berømmelse i resten af verden voksede sig større og større.

Kl. 19 kan vi sætte os til rette og opleve verdenspremieren på Circus Days and Nights, som senere skal ud på verdensturné. Det er en helt unik forestilling, hvor cirkussens magi møder operaens pragt.

Dag 2
Bus til København og rundvisning på Operaen. Forestillingen Madame Butterfly og tapasanretning i Operaens restaurant
Henning Larsens flotte operahus i København

Efter morgenmaden er det tid til at skifte Malmø ud med København. Vi bliver hentet i bus ved hotellet  og starter dagen med en rundvisning i Københavns fantastiske operahus. Vi går ind i Operaens foyer, ser Per Kirkebys og Per Arnoldis udsmykninger og hører den usædvanlige historie om, hvordan bygningen blev til. Vi får lov til at følge med om bag scenen og ser, hvordan teatermagi bliver til virkelighed med hjælp af højteknologiske løsninger. 

Så er det blevet tid til dagens musikoplevelse, Madame Butterfly. Vi kan se frem til en drømmeagtig, japansk iscenesættelse af Puccinis hjerteskærende fortælling om den hengivne geisha Butterflys kærlighed til amerikaneren Pinkerton. I denne iscenesættelse opleves kærlighedshistorien gennem Pinkerton og Butterflys søn, en ung japansk-amerikansk mand, der søger sine rødder. Kærlighedsdramaet om den trofaste Butterfly ledsaget af Puccinis medrivende musik bevæger til stadighed vores hjerter. 

Efter den bevægende forestilling om Butterfly og Pinkerton er vi måske gået hen og blevet lidt sultne? Så er det heldigt, at Meyers lækre danske tapastallerken med et glas vin eller en øl venter i Operaens restaurant. Vi nyder den flotte udsigt over vandet og operaens skønne omgivelser.

Efter vores måltid er det blevet tid til at tage tilbage til vores hotel i Malmø, men først skal vi på en panoramarundtur med musikalske fortegn gennem den danske hovedstad.

Vi lægger Operaen og Holmen, hvor vi også finder det rytmiske musikkonservatorium, bag os. Her skabes nok ikke mange klassiske symfonier, men du kan måske møde nogle af studenterne som musikere på en af Københavns mange jazzbarer i ny og næ.

På vejen ind mod byen er det uundgåeligt at køre gennem Christian 4.’s København. Christian 4. var mindst sagt en kompleks mand: Han er manden bag nogle af Københavns mest fremstående bygninger såsom Rundetårn, Børsen og Rosenborg, han blandede sig i 30-års-krigen, og havde et hav af børn og kvinder. Det siges sågar, at han fik sønner med kun én dags mellemrum – den ene med hustruen og den anden med borgmesterens datter. Og så elskede kongen en god fest. Hans kroning var overdådig med mængder af musik og teater, han ansatte en række udenlandske musikere til sit orkester – måske var én af dem endda en vaskeægte engelsk spion – og i Vinterstuen på Rosenborg fik han lagt lydkanaler ind i gulvet. Når der kom gæster på besøg, kunne kongen overraske dem med musik fremført af usynlige musikere som spillede i kælderen. Den dag i dag kan man et par gange om året opleve effekten, når Violon-Banden holder koncerter i Vinterstuen.

Ved Det Kongelige Teater har komponister som C.E.F. Weyse haft premiere på sine værker, og her forsøgte H.C. Andersen sig som både som balletdanser, skuespiller og operasanger. C.E.F Weyses inspiration til ’Et Æventyr i Rosenborg Have’ kan man finde tæt på hans hjem; han boede nemlig på Kronprinsessegade 32, lige oven for nutidens Kongens Have. 

Det Kongelige Teater husede også Danmarks nationalkomponist Carl Nielsen i næsten et kvart århundrede, da han havde sin daglige gang som musiker og kapelmester i Det Kongelige Kapel. Alle sine seks berømte symfonier samt sine to operaer skabte han til uropførelse på Det Kongelige Teater — flere gange med sig selv som dirigent på podiet. Hans bolig ligger i det mondæne kvarter ved Marmorkirken, 4. sal på Frederiksgade 5. 

På vores vej tilbage til vores hotel i Malmø kører vi forbi Tivoli og lader tankerne gå til den årlige nytårskoncert fra Wien, som mange nok ser hvert år i fjernsynet. Den skønne Champagnegalop blev nemlig skrevet af H.C. Lumbye til Tivolis 2-årsdag 1845, og her spillede han med sit orkester i mange år. I Tivoli er Lumbyesalen nu om dage kendt for sine gode akustik og er ved større koncerter prøvesal for kunstnerne, inden de går på scenen.

Det står frit for, om man vil blive her i København og nyde aftenen på den danske side af Øresund. Det er nemt at tage toget til Malmø, og der er gode togforbindelser. I så fald er hjemrejsen på egen hånd (og for egen regning).

Dag 3
Udtjekning fra hotellet og historisk byvandring i Malmø
Idyl langs Malmøs kanaler

Efter morgenmaden tjekker vi ud og går ud i Malmø på en historisk byrundtur til fods. Vi bliver klogere på dansk arkitektur fra 70’erne, blodig skotsk dronningehistorie og 1600-tals-skeletter under fortovet. 

I middelalderen var Malmø Danmarks næststørste by efter København, og det danske præg kan ses og mærkes i både arkitektur og historie. Vidste du at både Kungsparken, Pildammsparken og Slottsparken er skabt af danske havearkitekter? 

Fra vores hotel ved Triangeln går vi gennem det dejlige område Davidshall og passerer blandt andet Malmø stadsbibliotek. Biblioteket i Malmø flyttede i 1946 ind i en renæssancebygning i Slottsparken, og flere årtier senere vandt den danske tegnestue Henning Larsen en konkurrence om at lave en moderne tilbygning til biblioteket. Gennem bibliotekets glasvinduer er der udsigt til Slottsparkens idyl, og den transparente facade gør det muligt at iagttage dagslysets og naturens gang. Lidt som i operahuset i København, faktisk.

Vi vandrer gennem den gamle kirkegård med aner fra 1800-tallet. I dag fungerer kirkegården som en stille oase og park både for Malmøs indbyggere og turister. Det havde man nok ikke forventet, dengang kirkegården blev bygget med separate afdelinger til byens bedre borgerskab, fattige og sågar ’selvmordere’. 

Vi fortsætter mod Malmøhus Slot, som er Nordens ældste bevarede renæssanceslot. Det var Erik af Pommern, som fik bygget det første slot på dette sted i 1400-tallet. Det blev dog senere delvis ødelagt, og i løbet af 1500-tallet sørgede Christian 3. for, at der blev bygget et nyt slot. 

Den nok mest berømte beboer på slottet var dog ikke på Malmøhus af fri vilje. Det var den skotske dronning Maria Stuarts tredje mand, Jarlen af Bothwell, der efter en dramatisk flugt fra England – hvor hans kone blev tvunget til at abdicere og blev smidt i fængsel – selv blev forvist til at tilbringe resten af sit liv bag tremmer. Først 5 år på Malmøhus og senere på Dragsholm, hvor han forblev i fangenskab frem til sin død i 1578. 10 år senere gik Maria Stuart samme skæbne i møde, dog på skafottet på ordre af hendes kusine Elizabeth 1. Men måske var det alligevel den skotske dronning, som fik det sidste ord. Maria Stuarts søn James blev som følge af Elizabeths barnløshed både skotsk og engelsk konge, og han blev senere gift med Christian 4.’s søster Anne. Alle senere britiske regenter nedstammer i lige linje fra Maria Stuart.

Vi fortsætter mod centrum af Malmø og pladsen, hvor den tidligere Nikolai Kirke stod. Den blev revet ned i 1310’erne og erstattet af den nuværende Sankt Petri Kirke. Nu befinder vi os i Malmøs historiske bykerne fra middelalderen, og her er dansk og svensk historie blevet sammenflettet mere end én gang. 

Ikke langt herfra ligger Djäknegatan og Snapperupsgatan, hvor man i 2014 fandt 91 skeletter fra 1600-1800-tallet, da man var i fuld gang med at grave ud til fjernvarme. Skeletterne var ordentlig placeret på række i 2 meters dybde og var i meget god stand. Så hvem ved, hvem vi står på lige nu…? 

Nu er vi nået frem til slutningen af vores byvandring og vores tur til Malmø og København. Måske har du lyst til at fejre nationaldagen på svensk manér i Malmø?

Opgradering af billetter til Madame Butterfly i Operaen

I rejsens pris er inkluderet operabilletter i kategori D til Madam Butterfly. Hvis du ønsker det, kan du opgradere billetterne til kategori C. Find en udførlig plan over salen nedenfor under Praktiske oplysninger.

Pris: 130,- pr. person

Obs. begrænset antal billetter.

Travlhed i Operaen

Prisinformation

Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • 2 nætter i delt dobbeltværelse på Hotel Scandic Triangeln Malmø med morgenmad
  • 1 billet til Madame Butterfly, kategori D
  • 1 billet til Circus Days and Nights, kategori C
  • Dansk tapastallerken inkl. 1 glas vin eller 1 øl på Operaen i København
  • 1 glas mousserende vin som velkomst på Hotel Scandic i Malmø
  • Panoramarundtur i København
  • Historisk byvandring i Malmø
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
  • Opgradering til kategori C til Madame Butterfly, 130 kr. pr. person
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Eventuelle entreer
  • Tillæg for enkeltværelse 
  • Personlige fornødenheder 
  • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
  • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Indkvartering

Vi bor på Scandic Hotel Triangeln i Malmø.

Scandic Hotel Triangeln er et meget moderne hotel med en god standard og fin beliggenhed. Her er hurtigt og velfungerende trådløst internet frit tilgænge-ligt på hotellet. Dette moderne byhotel har funktionelle værelser, restaurant og en uhøjtidelig stemning. Et godt udgangspunkt for en slentretur i Malmø midtby.

Læs mere på https://www.scandichotels.se/triangeln

Helbredsstatus

Rejsen indeholder ingen strabadserende vandreture, men det er en forud-sætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture og udflugter.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 30 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil ty-pisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakke-rejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulle-ringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Rejsens begyndelse, afslutning og transport

På denne rejse mødes vi ved hotellet i Malmø klokken 17:30 på første dag, så det står alle deltagere frit for, hvornår og hvordan man ankommer til Mal-mø og til hotellet. Det er nemt at køre med tog fra Sjælland til det centrale Malmø og til vores hotel. Man kan tjekke ind på hotellet fra kl. 15.

Til dag 2, hvor vi skal fra Malmø til Operaen i København, har vi lejet busser. Det er moderne busser med minimum 4 stjerner, som lever op til de europæ-iske miljønormer, Euro 6. 

Hjemtransporten fra Malmø står deltagerne selv for, ligesom på ankomst-dagen.

Mere om operaerne

Læs mere om Circus Days and Nights i Malmø Opera her: https://www.malmoopera.se/circus-days-and-nights

Oversigt over sæder i Malmø Opera: https://www.malmoopera.se/sites/default/files/salongsplan_hosten2015.pdf

Læs mere om Madame Butterfly i Operaen her: https://kglteater.dk/det-sker/sason-20202021/opera/madame-butterfly

Oversigt over kategorier og sæder i Operaen: https://kglteater.dk/globalassets/brug-teatret/i-teatret/salsplaner/operaen2.pdf

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser