Operaweekend med Puccini

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

En operarejse med to af Puccinis mest elskede stykker – Tosca og Turandot, opført i Leipzig Opera med det fantastiske Gewandhaus orkester

Afslappende og oplevelsesrig rejse til Leipzig, hvor temaet er Puccini og et par af de mest kendte værker fra den italienske mester – Turandot og Tosca. Læg dertil nogle fine dage i Leipzig, hvor andre store musikere har studeret, boet og sat deres aftryk, for eksempel Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann, Felix Mendelssohn, Bartholdy og Clara og Robert Schumann – ikke at forglemme Hanns Eisler, Edvard Grieg, Albert Lortzing, Gustav Mahler og Richard Wagner.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Operarejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Udrejse med ankomst til Leipzig
Dag 2 Byrundtur. Opera Turandot
Dag 3 Bach og Thomas Kirken. Opera Tosca
Dag 4 Hjemrejse fra Leipzig

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Udrejse med ankomst til Leipzig
Velkommen til Leipzig

Efter at være landet lidt udenfor Leipzig kører vi straks videre til Leipzig centrum, hvor vi indkvarteres på vort hotel og får en introduktion til de kommende dage. De næste dage benytter vi os i høj grad ad de offentlige transportmidler, og vi vil også spadsere en del i Leipzig centrum. Efter de to forestillinger har vi dog direkte bus tilbage til hotellet.

Leipzig er en musikalsk by, hvor store musikere har studeret, boet og spillet, og

Leipzig er kendt for sine fine operaforestillinger, hvor byens stolthed, Gewandhaus

Orchester, spiller. Orkestret fejrede i sæsonen 2017/18 sit 275 års jubilæum og spiller kloden rundt og værdsættes på niveau med Berliner- og Wiener-filharmonikerne.

Byen holder desuden Bach fest i juni 2019.

Rejsen er selvfølgelig tilegnet Giacomo Puccini og hans store værker Turandot og Tosca, men vi kommer ikke uden om blandt andre Wagner, Grieg, Mendelsohn, Bach og Mahler.

Leipzig er hovedbyen i den tyske delstat Sachsen, og dens historie er lang og glorværdig. Byen falmede en del under DDR-tiden, men er igen i dag en blomstrende og økonomisk vigtig by med små 600.000 indbyggere. Leipzig var en vigtig handelsby, og dermed en økonomisk faktor, der tiltrak et andet og mere kulturelt interesseret publikum. 

Efter genforeningen blev mange af de dårligste og ligeledes grimmeste bygninger revet ned og centrum genopført. Dertil blev der bygget et sporvogns- og undergrundsnetværk, der er er et af de største i Tyskland.

Vi ankommer relativt tidligt, nogle vil måske gerne have en lur, andre vil ud og opleve byen og seværdighederne. Ikke langt fra hotellet ligger et fantastisk bygningsværk, som man bør besøge, nemlig Völkerschlachtdenkmal - et storslået mindesmærke for slaget ved Leipzig i 1813 under Napoleonskrigene. Mindesmærket blev færdiggjort til jubilæet i 1913, og det ligger 15 minutters gang fra hotellet.

Ellers er der meget seværdige museer: Stasi museet med fri entre, Grassi museet med en stor musikinstrumentudstilling, et mindre museum til minde om Richard Wager, der blev født i Leipzig, Mendelsohn huset det store kunstmuseum og ikke mindst en fremragende Zoologisk have. Faktisk er det muligt at gå den musikalske rute, og se alle de kendte musikeres væresteder. Der er rigeligt at få dagen til at gå med og afprøve både sporvognen ind til byen og eventuelt S-bahn tilbage igen.

Vi spiser middag på hotellet.

Dag 2
Byrundtur. Opera Turandot

Vi går en tur rundt i det centrale Leipzig og ser, hvor de kendte musikere holdt til. Richard Wagner blev født i Leipzig, Johann Sebastian Bach var kantor ved Thomaskirken, hvor han også døde og ligger begravet, og komponisten Felix Mendelsohn arbejdede og døde i Leipzig. Edward Grieg studerede i Leipzig og både Mahler og Schumann holdt til i denne musikalske by. Siden 1840 har Leipzigs operahus været et af de førende i Europa, og dets orkester Gewandhaus Orchester regnes for et af de fornemmeste.

Midt på eftermiddagen afholdes et oplæg om Puccini og aftenens forestilling Turandot. Turandot blev ikke færdiggjort at Puccini, for han døde i 1924 og det var derfor Franco Alfano færdiggjorde stykket med ur-opførsel på La Scala i Milano i 1926.

Historien er hensat til Kina, og er et kærlighedsdrama mellem en kinesisk prinsesse og en persisk prins, med nogle meget smukke arier, hvoraf den mest kendte Nessun Dorma fra 3. akt blev udødeliggjort af og et vartegn for Luciano Pavarotti.

Forestillingen starter kl. 19.00, så enten efter en sen frokost eller en tidlig middag mødes vi i centrum eller ved operaen i god tid.  Der er et pausemåltid med et glas vin inkluderet i en af pauserne. Efter forestillingen er der bustransport tilbage til hotellet.

Dag 3
Bach og Thomas Kirken. Opera Tosca

Efter morgenmad drager vi til byen og ser Bach-museet og Thomas-kirken. Johann Sebastian Bach, der anses for en af barokkens helt store komponister, blev i 1723 ansat som skoleleder i Leipzig og organist i Thomaskirken. Ud over at være organist fik han dermed også ansvaret for Thomaner-koret – et drengekor, der blev oprettet i 1212, og som den dag i dag er verdensberømt for deres optrædener i deres karakteristiske Kieler-sømandsuniform „Kieler Blusen“. Bach var meget produktiv, men havde brug for stabilt arbejde til at brødføde sin familie, da han med sin første kone, som også var hans kusine, fik syv børn og med sin anden kone fik tretten børn. Derfor kunne hans musikalske produktion muligvis have været meget større, men det er dog en stor og mindeværdig samling af kompositioner han efterlod. Vi besøger Bach-museet, der ligger lige ved kirken, og museet giver et godt billede af en musikalsk familie og en stor komponist.

Også i dag afholdes der midt på eftermiddagen en gennemgang af operaen Tosca. Tosca er en forestilling i tre akter, det er et drama, der foregår i Rom under Napoleons storhedstid i begyndelsen af 1800-tallet. Det var en teaterforestilling af La Tosca med den berømte Sarah Bernhardt som Tosca, der fik Puccini til at komponere musikken til operaen nogle år senere. Der er politik, kærlighed, jalousi og vildførelse i forestillingen, hvor Tosca og Cavaradossi's kærlighed kun kan ende grusomt og galt.

Forestillingen starter kl. 18.00, så det er enten efter en sen frokost eller en tidlig middag, at vi mødes ved operaen før forestillingen. Der er også i dag et pausemåltid med et glas vin inkluderet i en af pauserne. Efter forestillingen er der bustransport tilbage til hotellet.

Dag 4
Hjemrejse fra Leipzig
Efter morgenmad er der lidt fritid før vi begynder at vende retur til Leipzigs lufthavn og hjemrejse.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Fly tur/retur til Leipzig med mellemlanding i Frankfurt
 • Bus til og fra Leipzig lufthavn og hotellet
 • Dansk rejseleder
 • 3 nætter på hotel med morgenmad
 • 2 x opera billetter kategori kategori 3
 • 1 x middag dag 1
 • Lettere pausemåltid (forskellige) med 1 glas vin til forestillingerne dag 2 og 3
 • 1 x byrundtur med lokal guide
 • 1 x entre til Bach museet og Thomas Kirche
 • Bustransport fra Operaen til hotel (Balance Hotel) efter forestillingerne
 • Ved ophold på Balance Hotel bruges der offentlig transport, der er inkluderet i prisen
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. kr. 300,- pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Operaen

Vi har gode billetter til kategori 3, som er på række 8 – 13 (kan også være på balkon). Der er fint udsyn fra alle pladser, og der er ingen dårlige pladser. Vi tager det offentlige til centrum eller til operaen og mødes ved operaen, hvor der er stoppested lige udenfor. Vi har inkluderet et pausemåltid med et glas vin til begge forestillinger.

Hotel

Vi bor på Balance Hotel Leipzig Alte Messe, et godt, pænt 4* hotel lidt uden for centrum. Offentlig transport er inkluderet i opholdet, og til centrum beregnes 20 – 25 min. Vi tager den offentlige transport til centrum for formiddagsaktiviteterne og før forestillingerne, men har sørget for bustransport tilbage til hotellet efter alle fire forestillingerne.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtet til at refundere rejsens pris.

Køretider

Se dagsprogram for længder.

Bagage

Man må medbringe 1 stk. bagage per person på maks. 20 kg + håndbagage (maks. 8 kg). Håndbagagens dimensioner må maksimalt udgøre 118 cm totalt (længde x bredde x højde = fx 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Påklædning

Marts er lidt lumsk, der kan være spirende forår men der kan også være koldt, ligesom i Danmark. Operaen har ingen dresscode, men tyskerne klæder sig ofte pænt på og en afslappet pæn stil anbefales.

Hånden på hjertet

Balance Hotel ligger i et roligt og stille kvarter uden for centrum. Det er en bydel, der stadigvæk bærer præg af mangel på byfornyelse, men hotellet og det offentlige transport system er upåklageligt. Der ligger nogle restauranter i gåafstand fra hotellet, og hotellet har også en ganske udmærket restaurant. Vi brugte Balance Hotel i 2018 til Wagners Niebelungens Ring til stor tilfredshed. Ikke langt derfra ligger et fantastisk bygningsværk, som man bør besøge, nemlig Völkerschlachtdenkmal - et fantastisk mindesmærke for slaget ved Leipzig i 1813 under Napoleonskrigene, der blev færdiggjort til jubilæet i 1913. Der er ca. 15 minutters gang fra hotellet til Völkerschlachtdenkmal.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from En pragtfuld rejse, men gerne med væsentligt bedre logistik Fremrangende operaoplevelser og en fremragende rejseleder. Operaerne sluttede så tidligt, at transporten hjem til hotellet frem for med bus lige så godt kunne være foretaget med sporvognen, som vi jo havde kort til og i øvrigt benyttede. Fredag var ankomsten så tidligt på dagen, at der om aftenen burde have været indlagt symfonisk koncert i Gewandhaus. Nu blev fredagen i stedet reelt spildtid, fordi der både lørdag og søndag var rig mulighed for at bese Leipzig.
Date published: 2019-03-19
Rated 5 out of 5 by from Fin blanding af Puccini, Bach og Leipzig og dens historie Rejsens hovedpunkt var selvfølgelig de 2 Puccini-operaer, hvor især Tosca var meget fin, den anden opera, Turandot, var noget skæmmet af en lidt uforståelig opsætning. Det øvrige, Bach og Leipzig, blev også fint dækket ind. En ulempe var, at der var meget spildtid i forbindelsen med turen til Leipzig og med hjemrejsen - og så er det ikke så rart at skulle starte i lufthavnen allerede kl. 4.40!
Date published: 2019-03-19
Rated 4 out of 5 by from musik Find andre flyafgange, ikke kl.6.40, mødetid kl.4.40. Jeg måtte tage en taxa, pris 780 kr. Busser ( dyrt ) fra operaen og hjem til hotellet er overflødig, da vi fik kort til sporvognen. Sporvognen gik 4 min. efter vi kom ud. Drikkepenge 40 Euro er alt for meget. 20 Euro var mere passende. Inkluder drikkepenge i rejsen pris. Rejsen er generelt for dyr.
Date published: 2019-03-20
Rated 4 out of 5 by from Dejlig men lidt kort rejse Når det nu er så forholdsvis besværligt at komme til Leipzig,kunne jeg godt have tænkt mig en ekstra dag til egne oplevelser.I øvrigt undrer det mig at man ikke laver rejsen som en busrejse,med ventetid i lufthavnen vil det ikke tage meget længere tid og man undgår at skulle så urimeligt tidlig op.For ikke at tale om klimabelastning på flyveture
Date published: 2019-03-19
Rated 4 out of 5 by from Dejlig tur med god rejseleder Godt hotel, meget kompetent rejseleder, som på fængslende vis forstod at introducere operaerne. Et senere afrejsetidspunkt ville være at foretrække, da det ikke var nødvendigt at komme til Leipzig helt så tidligt på dagen.
Date published: 2019-03-22
 • y_2019, m_7, d_15, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_5
 • loc_da_DK, sid_DEROP01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

DEROP01ADK