Oplev en ægte Indian Summer

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Naturskøn sensommerrejse til Nordindien med oplevelser af en anden verden i Himalaya-tindernes skygge

Den naturskønne og frodige Kashmir-dal midt i Himalayabjergene er en rejseoplevelse ud over det sædvanlige – et eventyr langt væk fra alfarvej. 

Vi rejser i sensommeren, hvor klimaet er varmt men behageligt i delstaten Jammu og Kashmir, der med sine enestående landskaber har lagt natur og kulisser til et hav af storslåede Bollywoodfilm. 

Vi indleder rejsen i Delhi, som med dens fascinerende blanding af elegant kolonitidsarkitektur og brogede basarer, er et spændende bekendtskab. Derefter flyver vi til Kashmir og vores dejlige hotel midt i Himalayabjergene. Fra vores idylliske base er er god mulighed for at tage på små vandreture, lægge vejen forbi den lille nabolandsby, fiske i floden og i det hele taget nyde nuet i.

Vi afslutter vores rundrejse med et par dage i provinsens hovedstad Srinagar, hvor vi bor på det luksuriøse Hotel Rah Bagh by Orchard med helpension inkluderet. 

Her får vi rig lejlighed til at opleve byens smukke gamle bydel, stormogulernes haver, samt ikke mindst den stemningsfulde Dal-sø, der byder på farverige husbåde og flydende markeder.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Indiske rupier

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Delhi. Byrundtur incl India Gate og Mahatma Gandhi Memorial
Dag 3
Fly Delhi – Srinagar - Sonamargh. Smuk natur og let vandring ved foden af Himalayabjergene
Dag 4–5
Sonamarg. Landsbybesøg og oplevelser på egen hånd
Dag 6
Sonamarg - Srinagar. Indkvartering på Rah Bagh resort og byvandring
Dag 7
Srinagar. Sejlads på Dal-søen og Stormogulernes haver
Dag 8
Srinagar. Kunsthåndværksbesøg og afslapning på resort
Dag 9
Fly Srinagar – Delhi. Tid på egen hånd og afskedsmiddag
Dag 10
Delhi – København

Hoteller

Rah Villas, Sonamarg

 • Antal værelser: 24
 • Reception: Ja
 • Restaurant og bar: Ja
 • Elevator: Nej
 • Afstand til supermarked: Langt
 • Afstand til Srinagar Airport: 85 km

Med sin unikke placering mellem Himalayabjergenes tinder lokker Rah Villas med natur oplevelser lige udenfor hoteldøren. Det lille privatejede hotel, der slog dørene op for sine første gæster for under 10 år siden, ligger midt i den lille landsby Sonamarg med perfekte muligheder for oplevelser i den omkringliggende natur. 

Hotellet byder desuden på en skøn restaurant med lokalt og internationalt cousine, samt en skøn have, der grænser op til Sind floden, der løber i bunden af dalen.

Værelse:
Alle værelser er udstyret med eget badeværelse, samt tea/coffee maker, aircondition og LED TV. Fra værelses private balkon kan man nyde de omkringliggende bjerge og den lette rislen fra den nærliggende flod.

Læs mere om hotellet på https://rahvillas.com/the-mountain-lodge/

Rah Bagh, Srinagar

 • Antal værelser: 33
 • Reception: Ja
 • Restaurant: Ja
 • Bar: Ja
 • Elevator: Nej
 • Afstand til supermarked: 400 m

Det luksuriøse boutique resort er det perfekte getaway for besøgende til Srinagar. Smukt placeret Himalayabjergene i baggrunde og med udsigt over den berømte Dal lake er Rah Bagh ikke blot Srinagars nyeste luksus hotel, men også et af de absolut bedste.

Hotellets restaurant Wan Posh byder på såvel kashmiri køkken, såvel som indisk og internationale retter. 
Den lille hyggelige Cafe Sky på terrassen lokker med lækre småretter og enestående udsigt. Læg dertil en dejlig udendørs pool og et superengagement personale og du har hovedingredienserne til en perfekt ferie.

Værelse:
Alle værelser er dekoreret med lokal kunsthåndværk og udstyret med tea/coffee maker, aircondition, LED TV. Med udsigt over Dal søen og de omkringliggende bjerge byder alle værelser på en hel unik oplevelse.

Læs mere om hotellet på https://rahbagh.com/home/

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi flyver til Delhi via Helsinki.

Dag 2
Ankomst til Delhi. Byrundtur incl India Gate og Mahatma Gandhi Memorial
Den imponerende moské Jama Masjid

Vi lander i Delhi om morgenen, og vores indiske eventyr er nu for alvor i gang. Fra lufthavnen kører vi direkte til hotellet, hvor vi spiser morgenmad, og herefter er vi klar til at tage på opdagelse i denne livlige og spændende storby. Med en historie på mere end 3.000 år har Delhi haft en helt unik indflydelse på den indiske kulturhistorie. Mens Indiens store kystbyer stadig kun var rene mudderbanker, var Delhi allerede en sydende hovedstad for et ældgammelt rige. Få byer har været bygget, forsvaret, erobret, plyndret, brændt, forladt og genopbygget så mange gange som netop Delhi. Herskere er kommet og gået, og ikke mindre end to dronninger og 70 konger har regeret her siden 1193. Alle har de efterladt sig spor – på godt og på ondt – og Delhi byder i dag på et fascinerende miks af fortid og nutid. Mere præcist er Delhi i dag som to byer i én: Old Delhi med fortet, moskéerne og de mange basarer samt New Delhi, der blev bygget og indviet af briterne i 1931 som en elegant metropol med brede boulevarder, prægtige bygninger og haver skabt af dygtige landskabsarkitekter.
Den manglende sammenhæng mellem det gamle og det nye er et fællestræk ved moderne indiske byer, men ingen steder er den mere iøjnefaldende end i Delhi. Den gamle fattige bydel lever som altid sit eget liv, mens den rige, politiske elite sidder tilbagetrukket bag lukkede døre i sofistikerede diplomatiske enklaver og debatterer den åbenlyse fattigdom. 

Vi starter vores byrundtur i New Delhi, hvor vi ser den officielle residens for den indiske præsident og byens berømte vartegn, India Gate. Ikke langt herfra ligger noget så usædvanligt som et moderne udseende hinduistisk tempel. Lakshmi-Narayana-templet blev opført i 1938 og tilegnet gudinden Lakshmi, der er gudinde for lykke, velstand og skønhed. Hun er en af de mest populære af alle hinduismens mange guder, og hendes store betydning afspejles i templets overdådige arkitektur. 
Fra templet kører vi til Præsidentpaladset, også kendt som Rashtrapati Bhavan. Den store, majestætisk udseende bygning fremviser en pudsig blanding af vestlig og mogul-arkitektur med sin snorlige søjlerække og den kæmpemæssige kuppel. Fra præsidentens officielle residens løber den brede gade Rajpath (Kongens Vej) ned mod krigsmonumentet India Gate. Denne 42 meter høje triumfbue står imposant midt på vejen til minde om de indiske soldater, som døde i Første Verdenskrig og i krigen mod Afghanistan i 1919. Alle 85.000 soldaters navne er hugget ind i triumfbuens massive sten. 

Vi fortsætter nu til Raj Ghat, Gandhis mindesmærke der er beliggende på det sted, hvor han blev kremeret efter sin død i 1948. Derefter kigger vi tillige forbi Det Nationale Gandhi-museum. Museet har en omfattende samling omhandlende Gandhis liv og levned med bøger, film, fotografier samt en masse af hans breve og korrespondancer. 

Vi afslutter dagen på vores hotel, hvor vi nyder en god middag.

Dag 3
Fly Delhi – Srinagar - Sonamargh. Smuk natur og let vandring ved foden af Himalayabjergene
Dal-søen

Efter en god nats søvn og tilsvarende morgenmad på vores hotel, begiver vi os mod indenrigslufthavnen i Delhi, hvor flyet til Srinagar venter. 

På lidt over en time lægger vi Delhis menneskemylder bag os og befinder os snart i den smukke by Srinagar omgivet af bjerge og fortryllende natur. Byen, der ligger smukt placeret ved den store Dal sø, bliver ofte refereret til som ”søerne og havernes by” og intet kunne være mere rammende. Her findes fortryllende haver fra stormoghulernes tid, ligesom søerne spiller en vigtig og fremtrædende rolle i byens selvforståelse.

Ved ankomst til Srinagar begiver vi os straks mod bjergene nærmere betegnet den lille hyggelige landsby Sonamargh. Den cirka to timer lange køretur til Sonamarg bringer os gennem noget af den smukkeste natur i dette område. Store dele af vejen går langs Indusfloden – gennem frodige landbrugsområder og smukke dale. 

Vi ankommer til området omkring byen Sonamarg og indlogerer os på det hyggelige hotel Rah Villas, hvor vi skal tilbringe de næste par dage. Hotellet, som er det eneste i området, ligger smukt placeret i dalen 15 kilometer fra Sonamarg i et helt uberørt naturområde. Her er der masser af muligheder for at komme helt tæt på den fantastiske natur og få et indblik i den lokale befolknings hverdagsliv.

Om eftermiddagen er der mulighed for at komme på en guidet vandretur, hvor en af de lokale beboere vil fortælle mere indgående om naturen og de mange vandremuligheder i området. Vi kigger forbi den lille flod, der løber gennem dalen, og dagen afsluttes med en dejlig middag i hotellets gode restaurant, hvorfra vi kan se solnedgangen og nyde den totale stilhed.

2730 m Sonamarg m.o.h

Dag 4–5
Sonamarg. Landsbybesøg og oplevelser på egen hånd

De næste to dage har vi for os selv i de smukke omgivelser omkring Sonamarg. Der vil blive arrangeret udflugter til den lokale landsby, hvor tiden synes at have stået stille i århundreder. De lokale bønder dyrker stadig jorden, som deres forfædre har gjort før dem, og livet synes bekymringsfrit trods de meget beskedne levevilkår. Eftermiddagene er afsat til oplevelser på egen hånd. Der er mulighed for at kaste sig ud i nogle af de mange vandremuligheder, vende tilbage til landsbyen, fiske i den nærliggende flod eller blot finde et fredfyldt sted og nyde naturen og de imponerende bjerge i horisonten.

Dag 6
Sonamarg - Srinagar. Indkvartering på Rah Bagh resort og byvandring

For de morgenfriske er der mulighed for at stå op med hønsene og følge med i de lokales daglige gøremål i den nærliggende landsby. Har man mere lyst til at slappe af med morgenmaden på hotellets dejlige terrasse eller traske en frisk morgentur på de små bjergveje, er det naturligvis også en mulighed.

Efter en stille morgen begiver vi os tilbage mod civilisationen og vores dejlige hotel i Srinagar, som skal danne base for vores ophold i den smukke hovedstad. Rah Bagh resort er opført i 2019 og byder med sine 33 værelser på en intim og hyggelig stemning. Det dejlige boutique-resort er opført med brug af lokal granit, cedertræ og traditionelt kashmiri murværk.  Resortet lokker desuden med en udendørs swimmingpool med boblebad; restauranter med udendørs siddepladser, samt ikke mindst en utrolig malerisk udsigt over Dal- og Nageen-søerne samt Zabarwan-bjergene.

Efter at vi har checket ind på hotellet og spist en god frokost, bliver vi vist rundt på området. Derefter skal vi se nærmere på Srinagars gamle bydel. Vi kigger forbi byens gamle basar, hvor kobbervarer og krydderier falbydes for en slik. Vi skal naturligvis også opleve byens berømte gamle træhuse, ligesom vi også kigger forbi byens over 800 gamle moske.

1575 Srinagar m.o.h

Dag 7
Srinagar. Sejlads på Dal-søen og Stormogulernes haver

I dag skal vi ud og sejle på byens livsnerve, Dal-søen. Lige så svært det er at forestille sig Venedig uden kanaler, lige så utænkeligt er det at forestille sig Srinagar uden søer. Søerne er ikke kun et naturligt centrum for den omkringliggende by. De er også hjem for et helt samfund af mennesker, hvis liv udspilles på vandet; noget som briterne i slutningen af forrige århundrede tillærte sig, da de kom til Kashmir. Eftersom de havde forbud mod at købe land i Kashmir, begyndte de i stedet at efterligne de halvt amfibiske familier i Srinagar. Med andre ord blev lokale både omdannet til charmerende husbåde, hvortil englænderne kunne flygte under sommervarmen på de nedre indiske sletter. 

Selvom de fleste af de gamle britiske husbåde ikke er der mere, er der fortsat masser af liv på søen. Især de små  “shikaras”, der krydser frem og tilbage over søen i et sindrigt system. En shikara er en meget lille gondolbåd med store madrasser, polstrede sæder og gardiner.  Vi tager en lille sejlads og nyder de smukke omgivelser.

På vej tilbage mod vores hotel kigger vi forbi Srinagars største seværdighed: Stormogulernes haver. Med sine tre store søer, Jhelum-floden, der roligt flyder gennem den gamle bydel og en ring af bjerge omkring sig ligger Srinagar i næsten usandsynligt billedskønne omgivelser. Stormogulerne, der kom fra det centrale Asien og i 1586 erobrede store dele af det nordvestlige Indien, var da også fortryllede af byens skønhed. Koranen fortæller, at Paradis er en frodig have overrislet af rindende kilder. Og det virker, som om den ene stormogulske sultan efter den anden forbandt Kashmir med Paradis og derpå søgte at styrke forbindelsen mellem de to. I hvert fald byggede alle herskerne utallige haver omkring søerne i Srinagar, og ved afslutningen af deres styre var der mere end 700 frodige paradishaver omkring Srinagar. 

Dag 8
Srinagar. Kunsthåndværksbesøg og afslapning på resort

Kashmir er verdensberømt for kunsthåndværk. Mest berømmet er traditionen for tæpper og juveler, og vi bliver introduceret til produktionen af begge dele, når vi i dag kigger forbi et lokalt kunsthåndværkercenter, som desuden har specialiseret sig i papir og silkeproduktion. Vi bliver introduceret til teknikker, der giver et glimrende indblik i den tidskrævende produktion.

Efter nogle berigende oplevelser returnerer vi til vores hotel, hvor resten af dagen kan bruges ved poolen eller på langs med en god bog.

Dag 9
Fly Srinagar – Delhi. Tid på egen hånd og afskedsmiddag

Formiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd, hvis man da ikke blot foretrækker at slappe af på vores dejlige resort. Efter frokost begiver vi os mod lufthavnen og flyver tilbage mod den indiske hovedstad. Ved ankomsten til Delhi kører vi til vores hotel og indtager en dejlig afskedsmiddag.

Dag 10
Delhi – København

Efter en oplevelsesrig rejse gennem det nordlige Indien er vi klar til at sige farvel til denne anderledes, men meget interessante nation.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder.
 • Fly København – Delhi t/r med mellemlanding.
 • Indenrigsflyvninger Delhi – Srinagar t/r
 • Udflugter jf. program. 
 • 2 nætter på 4-stjernet hotel i Delhi i delt dobbeltværelse. 
 • 3 nætter på Rah Villas, Sonamargh i delt dobbeltværelse. 
 • 3 nætter på Hotel Rah Bagh by Orchard i delt dobbeltværelse
 • Helpension.
 • Skatter og afgifter.
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra arrangementer.
 • Tillæg for enkeltværelse.
 • Visum til Indien. Beregn ca. USD 25. (Læs mere her)
 • Drikkevarer.
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører. (Beregn USD 50,- pr person).
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Rejsevejledning Kashmir – vigtigt

Modsat en del andre europæiske lande fraråder det danske udenrigsministerium fortsat unødvendige rejser til det meste af Kashmir, undtaget dog Ladakh-distriktet. Vi anbefaler dig derfor at undersøge dine forsikringsforhold inden rejsen. Hvis du køber en Gouda rejseforsikring gennem Albatros, er du dækket på lige vilkår som på alle andre destinationer.

Læs hele Udenrigsministeriets rejsevejledning her:
http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/indien/

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Gode tips til pakkelisten

På indenrigsfly i Indien må man maksimalt medbringe 15 kilo indtjekket bagage og 7 kilo håndbagage. Hvis denne begrænsning overskrides, skal man betale et gebyr på ca. 6 USD pr. ekstra kilo. Vi vil derfor anbefale, at du tager højde for bagagebegrænsningen allerede hjemmefra – især hvis du planlægger at shoppe undervejs på rejsen. 

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. 

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Oplevelsesrig rejse med masser af flot natur. Fantastisk naturoplevelse i Kashmir. Ville gerne have set mere af New Delhi. Rejseleder yderst kompetent.
Date published: 2023-09-02
Rated 5 out of 5 by from Smukke Kasmirs fantastiske natur Fantastisk natur, trekking til Himalaya bjergene, indblik i den gæstfrie lokale befolknings hjem og levevilkår.
Date published: 2023-08-24
Rated 4 out of 5 by from Kashmir & Delhi En berigende tur med en meget vidende og informativ guide som delte historien både fortid og nutid. Fik set Kashmir og livet som det leves lokalt, meget spændende og tankevækkende. Smukt område med en interessant historie. Ophold i Delhi var for kort og så templer men ikke byen og dens kontraster som kunne være interessant.
Date published: 2023-08-23
 • y_2023, m_9, d_30, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_da_DK, sid_INRTR42, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser