Påskehygge i Berlin

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Nyd forårets kommen i metropolen Berlin, hvor kunst, arkitektur og historie går op i en højere enhed

Busrejse

“Ich hab’ noch einen Koffer in Berlin”, sang Marlene Dietrich i 1957 om sin melankolske kærlighed til byen. Berlin har en særlig plads i manges hjerter, og et gensyn med byen byder altid på noget nyt, selvom man har besøgt byen mange gange før. På denne rejse bor vi centralt i bydelen Wilmersdorf på et 4-stjernet hotel, og ud over at se de kendte seværdigheder som Brandenburger Tor og Bellevue Schloss skal vi også besøge Treptower Park med mindesmærket for faldne sovjetiske soldater og se søen Langer See, hvor OL i roning blev afholdt i 1936. Vi regner også med at kunne se træerne springe ud i Tiergarten, og der bliver god tid til at slentre rundt og nyde en kop kaffe på en af byens mange cafeer eller drikke en øl i hyggelige Nikolaivertel. For dem, der har lyst, arrangeres også en shoppingtur til det store outlet MacArthurGlen lidt uden for byen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Busrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Skærtorsdag. Danmark – Berlin
Dag 2 Langfredag. Bl.a. Treptower Park, OL-søen Langer See og fælles frokost
Dag 3 Påskelørdag. Shoppingtur til outlet og fælles middag
Dag 4 Påskesøndag. Hohenschönhausen, DDR-museet og tid på egen hånd
Dag 5 Påskedag. Hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Skærtorsdag. Danmark – Berlin
I Berlin

Efter endt opsamling når vi færgen, der skal bringe os fra Gedser til Rostock. Undervejs er der reserveret plads i restauranten, hvor det store morgenbord venter. Vel ankommet til Tyskland sætter vi kursen mod Berlin, og med en enkelt pause når vi Berlin straks efter kl. 14:00. Vi kører direkte til vores 4-stjernede hotel i bydelen Wilmersdorf og checker ind. Skærtorsdag er ikke helligdag i Tyskland, hvorfor butikkerne er åbne. Resten af eftermiddagen og aftenen er til egen disposition. Rejselederen kommer gerne med forslag til restauranter, museer og andre aktiviteter.

Dag 2
Langfredag. Bl.a. Treptower Park, OL-søen Langer See og fælles frokost

Vi sætter os i bussen og tager ud på oplevelser i Berlin og omegn. Vi skal selvfølgelig se de kendte seværdigheder som Brandenburger Tor, Sejrssøjlen, Potsdamer Platz, men vi skal også se de mere sjældent besøgte seværdigheder som for eksempel Treptower Park; Bernauer Strasse og søen Langer See, hvor OL i roning blev afholdt i 1936. Vi spiser frokost på en restaurant, hvis interiør stammer fra et gammel Drogeri. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på vort hotel, og aftenen er til fri disposition. 

Dag 3
Påskelørdag. Shoppingtur til outlet og fælles middag
Shopping i Berlin

Butikkerne er åbne, og der er atter masser af mylder i gaderne. For dem, der har lyst, kører bussen ud til det store outlet MacArthurGlen, der ligger små 25 km uden for byen. På vejen derud slår vi et sving ind forbi Olympia Stadion, hvorefter vi fortsætter ud og passerer den nu usynlige grænse mellem øst og vest, inden vi når Elstal. Det var netop her i Elstal, at den Olympiske by fra sommerlegene i 1936 var placeret. Desværre er området ikke åbent for offentligheden, men vi kører så tæt på som muligt og får et kig udefra. Fra Elstal fortsætter vi det korte stykke til MacArthurGlen Outlet, hvor vi kan få shoppinggenet sluppet løs.

Efter et par timers shopping kører bussen tilbage til Berlin, og vi er ved vores hotel midt på eftermiddagen

Dag 4
Påskesøndag. Hohenschönhausen, DDR-museet og tid på egen hånd
Berlinmuren skilte Vestberlin fra Østberlin og resten af DDR

Formiddagen er til egen disposition. Rejselederen hjælper jer gerne med tips til oplevelser i Berlin.
Over middag tager vi atter plads i bussen og kører en tur i DDR’s fodspor. Vi skal forbi Hohenschönhausen, nok det mest forhadte hus i Berlin, idet det var her, Stasi holdt til. Vi afslutter dagen med et besøg på DDR-museet og får et indblik i tiden før murens fald. Efter besøget kører bussen tilbage til hotellet, og aftenen er til egen disposition. 

Dag 5
Påskedag. Hjemrejse

Kl. 11:00 tager vi plads i bussen, sætter kursen mod nord og siger på gensyn til Berlin. På turen hjem når vi at være i 3 af de tyske delstater, Berlin, Brandenburg og Mecklenburg Vorpommern. På turen mod nord gør vi et enkelt strække-ben-stop, inden vi er fremme i Rostock. Her bliver der et kort stop i grænsebutikken, inden vi skal ombord på færgen, hvor vores sene frokostbuffet venter. Velankommet til Gedser, Danmarks sydligste by, kører vi det sidste stykke hjem og siger tak for denne gang.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus 
 • 4 x overnatninger i delt dobbeltværelse.
 • 4 x morgenmad på hotellet.
 • 1x morgenmadsbuffet på færgen dag 1.
 • 1 byrundtur i Berlin og omegn
 • 1 tur til outlet center
 • Tur i DDR og murens fodspor med entre til DDR Museet
 • 1x buffet på færgen på vejen hjem
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkepenge
 • Øvrige måltider og drikkevarer  
 • Personlige fornødenheder  
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)  
 • Fast plads i bussen: 150 kr./100 kr./75 kr. Kontakt os for ønskepladsen på tlf. 36 98 98 98 eller via mail til info@albatros.dk
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en lille taske eller rygsæk som du kan medbringe på udflugterne.

På denne tur er der ingen strabadserende vandreture, men Berlin indbyder til at opleve, og selvom vi kører rundt i bus og ser på byen, så er der god tid til at opleve byen på egen hånd eller med rejselederen, hvorfor det er en god ide at medbringe godt fodtøj.

Bus

Vi kører i 4-stjernede turistbusser med 220V stik, så telefoner og computere kan oplades under kørslen. Alle vores busser er udstyret med sikkerhedsseler ved hvert enkelt sæde samt klimaanlæg, køkken og toilet. Undervejs kan der i bussen købes kolde drikke, kaffe/te, og på stop undervejs en drink ved navn “bus-Lumumba”.

Busturen

Til og fra Berlin gør vi stop på rastepladser ved motorvejen. På disse koster det penge at benytte toiletterne. Medbring gerne euro i mønter til dette.
 

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Ved bestilling, noter venligst ønsket opsamlingssted i bemærkninger!

4000 Roskilde (Ny Østergade/Rundkørsel Køgevej), kl. 05.30
2500 København, Valby Station (overfor Lyshøjgårdsvej 69), kl. 06.30
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt), kl. 07.00
4760 Stensved, p-plads afk. 41, kl. 07.40
4863 Højmølle Kro, kl. 07.50
4800 Nykøbing F, Cementen, kl. 08.10
4874 Gedser, Billetkontoret (Check-in Bus), kl. 08.25

Hjemkomststeder og -tider

4874 Gedser, Billetkontoret (Check-in Bus), kl. 17.00
4800 Nykøbing F, Cementen, kl. 17.25
4863 Højmølle Kro, kl. 17.45
4760 Stensved, p-plads afk. 41, kl. 18.00
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt), kl. 18.45
2500 København, Valby Station (overfor Lyshøjgårdsvej 69), kl. 19.30
4000 Roskilde (Ny Østergade/Rundkørsel Køgevej), kl. 20.15

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

DEBUS06ADK