Peru – i hjertet af Inkariget

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Drømmerejse til Perus største højdepunkter – en rejse gennem Inkariget med imponerende templer og enestående natur

Maks. 24 deltagere

På denne rejse gennem Inkariget får du det bedste af Peru. Vi begynder i hovedstaden Lima, hvor spanierne etablerede deres magtcentrum, da de erobrede Peru. Vi besøger også de charmerende byer Arequipa og Cusco, hvor både spaniere og inkaer har sat deres præg på arkitektur og historie. I Colca-kløften svæver kondorerne over hovederne på os, og på Titicaca-søen sejler vi ud til de særlige sivøer og spiser frokost hos en indianerfamilie.

I Den Hellige Dal – omkranset af de imponerende Andesbjerge – møder vi inkaruiner i Pisac og Ollantaytambo, og her finder vi også rejsens højdepunkt, inkaernes hemmelige by, som i mange århundreder kun var kendt af en flok lokale indianere – nemlig Machu Picchu.

Turen er arrangeret i et roligt tempo, og vi sover 2 nætter de fleste steder, så der er tid til at fordøje indtrykkene undervejs.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Nuevo Sol

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse. Fly København – Lima
Dag 2 Lima – Arequipa. Byrundtur i den gamle bydel og San Francisco-kirken. Fly til Arequipa
Dag 3 Arequipa. Byvandring med besøg i Santa Catalina-klosteret
Dag 4 Arequipa – Yanque. Vulkaner og lamaer
Dag 5 Yanque. Udflugt til Colca-kløften for at observere kondorer. Besøg i Cabanconde og varme kilder
Dag 6 Yanque – Puno (Titicacasøen). Besøg i Sillustani, en indiansk begravelsesplads
Dag 7 Puno. Udflugt på Titicacasøen. Sivøerne Uros og frokost hos indianerfamilie på øen Taquile
Dag 8 Puno – Cusco. Gennem Andesbjergene
Dag 9 Cusco. Byvandring og Cusco. Coricancha-templet. Eftermiddagen fri
Dag 10 Cusco – Ollantaytambo. Den Hellige Dal, inkaruiner i Pisac og Ollantaytambo
Dag 11 Ollantaytambo. Udflugt i tog til Machu Picchu
Dag 12 Ollantaytambo – Cusco. Ruinerne ved Sacsayhuaman
Dag 13 Cusco-Lima. Formiddagen fri i Cusco. Eftermiddagsfly til Lima
Dag 14 Lima. Hjemrejse
Dag 15 Ankomst til København

Hoteller

Munay Wasi

 • 36 værelser
 • Døgnåben reception
 • Beliggende i centrum
 • Wi-fi (gratis)

Dette lille charmerende hotel ligger i hjertet af Cuscos historiske centrum, kun tre gader fra den centrale plads, Plaza de Armas. Du har således de historiske seværdigheder, butikker, barer og restauranter i gåafstand.
Hotellet har en morgenmadsrestaurant, hvor der serveres buffet, og i receptionen står der altid frisklavet coca-te, og man er velkommen til at nyde en kop, hvornår det skal være. Der er gratis wi-fi overalt på hotellet

Værelserne
Hotellet har meget hyggelige værelser, indrettet i lokal stil. Værelserne har enten 2 enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der er sikkerhedsboks, TV, telefon, varmeapparat og hårtørrer. Der er også gratis wi-fi på værelserne.

Du kan læse mere om hotellet her: https://www.munaywasi.com 

Tunupa Lodge

 • 53 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Wi-fi (kun i receptionen)

Den charmerende Tunupa Lodge ligger mellem den gamle by Ollantaytambo og togstationen. Begge er i gåafstand, og det betyder at det er nemt at gå til de hyggelige cafeer og restauranter i Ollantaytambo bymidte. Ligeledes har vi kun en kort gåtur til togstationen, når vi skal til Machu Picchu. 

Hotellet har en pragtfuld udsigt til både det over 5000 meter høje sneklædte Veronica-bjerg samt til inka-ruinerne ved Ollantaytambo. Du kan nyde udsigten til bjergene fra liggestolene i hotellets dejlige have. Der er sikkerhedsboks i reception, og wi-fi er kun tilgængeligt i receptionsområdet.

Værelserne
Hyggelige værelser med en dobbeltseng eller to enkeltsenge. Værelserne har udsigt til Veronica-bjerget eller ruinerne ved Ollantaytambo. Der er ikke hårtørrer på alle værelser, men skulle man have fået et værelse uden, kan den lånes i receptionen.

Du kan læse mere om hotellet her: http://tunupa-lodge.com/en/index.php 

Jose Antonio

 • 106 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant og bar
 • Wi-fi (gratis)

Dejligt hotel beliggende i udkanten af Puno by, med direkte udsigt til Titicaca-søen. Dette er et af de bedste steder at overnatte i Puno, og hotellet har en god restaurant og bar. Desuden står der altid te i receptionen, så man kan nyde en kop såkaldt Muño-te, så ofte man har lyst. Der er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Værelse
Store, hyggelige værelser med dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har TV, sikkerhedsboks, radiator, hårtørrer og gratis wi-fi. Albatros’ gæster har værelser med udsigt til Titicaca-søen.

Du kan læse mere om hotellet her: http://hotelesjoseantonio.com 

 

Eco Inn Valle del Colca

 • 21 værelser
 • Døgnåben reception
 • 1 restaurant
 • Wi-fi (kun i reception og restaurant – gratis)

I den lille maleriske by Yanque ligger Eco Inn Valle del Colca omgivet af den smukke Colca-dal. Udsigten fra hotellet er intet mindre end enestående. Hotellet har en restaurant, hvor morgenmaden serveres som buffet. Der er desuden tv-stue, room service og adgang til wi-fi i receptionen og restauranten (gratis).

Læs mere her: www.ecoinnhotels.com.pe/eco-inn-valle-de-colca

Værelserne
Charmerende værelser indrettet i stil med omgivelserne og med en fantastisk udsigt. Hårtørrer kan lånes.

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
25.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse. Fly København – Lima
Velkommen til Sydamerika

Vi flyver til Perus hovedstad, Lima. Efter ankomsten kører vi til vores hotel i den hyggelige bydel Miraflores.

Overnatning i Lima.

Dag 2
Lima – Arequipa. Byrundtur i den gamle bydel og San Francisco-kirken. Fly til Arequipa
Vi besøger San Francisco-katedralen i Lima

Lima er Perus hovedstad og blev grundlagt i 1535. Den var i mange år kontinentets vigtigste by og er i dag landets største. Byen har mange stolte traditioner og en del bygningsværker fra kolonitiden, selv om udviklingen og de mange moderne bygninger efterhånden dominerer gadebilledet.

Vi tager på byrundtur i Limas gamle bydel, som er blevet erklæret verdenskulturarv af UNESCO på grund af de velbevarede bygningsværker i kolonistil. Vi ser især nærmere på hovedpladsen, Plaza de Armas, med regeringspaladset, som huser præsidenten. Omkring Plaza de Armas befinder sig også byens rådhus og den overdådigt udsmykkede katedral med de jordiske rester af Francisco Pizarro, spansk conquistador og Limas grundlægger, som tilføjede de regerende inkaer de første sviende nederlag, der skulle blive begyndelsen til Inkarigets endeligt. Vi besøger San Francisco kirke og kloster, som et af de bedste eksempler på spansk barok stil. Byggeriet blev påbegyndt i 1673, og er verdenskendt for sit smukke bibliotek med over 25.000 antikke bøger. Men bedst kendt er nok klosterets og kirkens katakomber, som blev genopdaget af arkæologer i 1943, da man åbnede op til kældrene i kirken. Man mener, at over 25.000 blev begravet under de mest groteske omstændigheder i katakomberne, indtil Perus selvstændighed i starten af 1800-tallet.

Dag 3
Arequipa. Byvandring med besøg i Santa Catalina-klosteret
Santa Catalina-klosteret

Arequipa er uden tvivl en af de smukkeste byer i Peru. Mange af bygningerne er bygget af hvide vulkansten, og det giver byen en helt særlig atmosfære. Byen er omgivet af tre vulkaner, der ofte kan ses i horisonten og danner kontrast mod den skarpe blå himmel. Vi tager på byvandring i det historiske centrum, hvor den centrale plads, Plaza de Armas, er domineret af en usædvanlig stor katedral.

I nærheden af pladsen ligger det kendte kloster, Santa Catalina, hvor en gruppe aktive nonner stadig lever i en isoleret del af klosteret. Resten er åbent for offentligheden, og vi får et indblik i klosterlivet gennem flere århundreder. Det blev grundlagt i 1579 af en rig enke, Maria de Guzman, og det var tradition, at familiens andet barn – søn eller datter – skulle tjene kirken. Klosteret accepterede kun døtre fra de velstående familier, som måtte betale en formue på 2.400 sølvmønter for at få adgang til klosteret. Døtrene måtte medbringe personlige ting (for eksempel møbler og porcelæn), og de mest velhavende familier fik bygget de største celler, som havde flere rum og eget køkken. Det var også tilladt at tage tjenestepiger og slaver med i klosteret. Efter en klosterreform i 1871 ændrede dette sig – nonnerne skulle nu leve simpelt, sove sammen i store sovesale, og deres slaver blev frigivet.

Vi skal også på museum og opleve hvordan inkaerne udførte menneskeofringer for at tilfredsstille guderne. Et eksempel er inkapigen Juanita, hvis ofring og begravelse er blevet dokumenteret i detaljer. Hun blev ofret til guderne i midten af det 15. århundrede. Man vurderer hende til at have været mellem 12 og 14 år gammel, da hun blev ofret, og man mener, at inkaerne ofrede til guderne, når naturen viste sin ubarmhjertige side – for eksempel ved vulkanudbrud eller jordskælv. Juanita blev fundet på toppen af Ampato-bjerget i 1995, og det skabte en videnskabelig sensation, at hendes krop var utrolig velbevaret efter så mange år. 

Overnatning i Arequipa.

Dag 4
Arequipa – Yanque. Vulkaner og lamaer
Perus nationaldyr

Vi skal ud på en flot køretur nordpå til Yanque. Vi kører gennem Pampa Cañahuas Nationalpark, hvor vi ser store sletter og vulkaner – heriblandt også den 6.300 meter høje Ampato-vulkan, hvor incapigen Juanita blev fundet. På sletterne græsser flokke af fritlevende lamaer, alpakaer og vicuñaer, som alle er i familie med kamelen. De to førstnævnte avles også i fangeskab, mens vicuñaerne kun lever vildt. Vicuñaen er Perus nationaldyr, og af dens pels produceres verdens dyreste uld.

Om eftermiddagen er der tid til afslapning på hotellet.

Overnatning i Yanque.

Dag 5
Yanque. Udflugt til Colca-kløften for at observere kondorer. Besøg i Cabanconde og varme kilder
Den imponerende Colca-kløft

Dagens udflugt går til den imponerende Colca-kløft, der med sin dybde på godt 3.200 meter er en af verdens dybeste kløfter (mere end dobbelt så dyb som Grand Canyon). Colca-kløften er hjemsted for den andinske kondor, som er den største flyvende fugl i verden med et vingefang, som nemt kan blive over tre meter. Kondoren er medlem af gribbefamilien. Den har ikke fjer på hovedet, så den kan nemmere spise de ådsler, som er dens primære føde. I flere af Sydamerikas lande – også i Peru – er kondoren nationalfugl, og den har længe været en truet dyreart, da mange af dens levesteder i Andesbjergene er truede. Desuden reproducerer den sig ikke særligt hurtigt, da den først bliver kønsmoden efter 5-6 år og blot lægger 1-2 æg hvert andet år.

Vi vandrer en tur langs med kløften og nyder det flotte landskab, indtil vi når ”La Cruz del Condor” (Kondorens Kors), stedet hvor kondorerne majestætisk svæver mellem klippevæggene.

Når vi kommer retur til Yanque, er det tid til lidt livsnyderi. Vi kører til de varme La Calera-kilder og slapper af.  Det varme vand kommer direkte fra bjergene ned i bassinerne, og det siges, at vandet har helbredende egenskaber, hvis man har problemer med gigt.

Overnatning i Yanque.

Dag 6
Yanque – Puno (Titicacasøen). Besøg i Sillustani, en indiansk begravelsesplads
Sivbåd på Titicaca-søen

Vi tager afsked med Yanque og sætter kursen mod Puno og Titicacasøen. På vejen gør vi stop ved Sillustani, en tidligere indiansk begravelsesplads, som ligger smukt placeret ved Umayo-søen. Det var det indianske folk, aymara’erne, som byggede grave med form som et tårn, de såkaldte ”chullpas”. Disse gravsteder har fungeret som familiegravsteder, og man formoder, at de kun var forbeholdt stammens elite.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Puno ved Titicacasøen, der med sine 9.000 kvadratkilometer er Sydamerikas næststørste sø og især kendt for sin høje, smukke beliggenhed i Andesbjergene og for sin betydning i inkaernes religiøse myter. Puno er en mindre by, hvor den traditionelle indianske kultur dominerer, og hvor kunsten at bygge sivbåde stadig beherskes.

Overnatning i Puno.

Dag 7
Puno. Udflugt på Titicacasøen. Sivøerne Uros og frokost hos indianerfamilie på øen Taquile
En af de flydende sivøer

Dagens udflugt begynder ved havnen i Puno, hvor vi finder os til rette på vores båd (bemærk, at der godt kan være lidt søgang). Den store Titicacasø er en af rundrejsens højdepunkter. Skønheden og atmosfæren er intet mindre end mageløs – sollyset er stærkt, luften klar, søvandet dybblåt, og horisonten synes uendelig.

Vi sejler ud til en af de flydende sivøer, Uros, hvor nogle af Perus fattigste indianere lever. Der findes 87 sivøer i Titicaca-søen, og her er livet meget simpelt. Indianerne lever i små hytter, og deres kost består primært af fisk, som de selv fanger. På øen får vi en lille rundvisning og en forklaring på, hvordan øerne bygges, og hvad der kræves for at vedligeholde dem.

Herefter sejler vi videre til øen Taquile, hvor de godt 2.200 indbyggere, de såkaldte taquileños, taler sproget quechua. De har opnået international anerkendelse for deres fine håndvævede stof og tøj. De er også meget dygtige til at strikke huer og vanter, og det er mændene, som fører traditionen videre fra far til søn. Lokalsamfundet fungerer ud fra devisen; ”du må ikke stjæle, du må ikke lyve, og du må ikke være doven”. Her bidrager alle kollektivt, og skal en indbygger have gjort en mark klar til såning, møder naboerne op for at hjælpe til. 

Vi spiser en dejlig frokost hos en indianerfamilie, og bagefter går vi en tur på de forholdsvis stejle veje på øen – vi går i et roligt tempo, så alle kan følge med. Når vi er klar, sejler båden os tilbage til Puno, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Overnatning i Puno.

Dag 8
Puno – Cusco. Gennem Andesbjergene
I Cusco

En begivenhedsrig køretur i det såkaldte ”altiplano” (højlandet i Andesbjergene) fører os igennem små, autentiske landsbyer, inkaruiner og marker fyldt med græssende lamaer og alpakaer. Dette er turens længste køredag, men med gode stop undervejs bliver det også en dag fyldt med spændende oplevelser.

Vi besøger templet og fortet i Pukara, der blev bygget af en af Perus første civilisationer, Pukara-kulturen, som boede ved Titicaca-søen, inden inkaerne ankom. Man mener, at Pukara blev bygget for mere end 2.000 år siden, og vi ser de vigtigste bygninger og en lille udstilling af deres skulpturer som repræsenterede deres guder.

Undervejs spiser vi frokost, og et par timer før vi når Cusco, besøger vi Raqch’i, der fungerede som inkaernes primære kontrolpost på det omfattende vejsystem, der udløb fra Cusco. Det ligger i en dal, der er kendt for sine hellige steder, og de fleste inka-strukturer i dalen var omsluttet af en fire kilometer lang mur. Den mest imponerende bygning er det enorme Wirachocha-tempel, et meget flot eksempel på klassisk inka-arkitektur, og templet spillede en vigtig rolle for inkaerne, når deres største gud, Wirachocha, skulle tilbedes.

Først på aftenen ankommer vi til Cusco, hvor vi overnatter.

Dag 9
Cusco. Byvandring og Cusco. Coricancha-templet. Eftermiddagen fri
Fart på farverne

Denne morgen tager vi på byvandring i Cuscos smukke gader. Cusco er den tidligere inkahovedstad og ligger helt eventyrligt smukt midt i Andesbjergene. Byen er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og præges både af hvidkalkede spanske bygninger, storslåede kirkebyggerier og kulørte huse, hvor spansk og indiansk kultur mødes i en nutidig, festlig blanding.

Cusco er centrum i inkaernes hellige dal, og området er stadig præget af deres foretagsomhed samt deres høje kulturelle og byggetekniske niveau. Overalt findes storslåede ruinkomplekser, sindrige kanaler, kunstvandingsanlæg og dyrkningsterrasser på stejle bjergskråninger. Inkaernes hovedstad blev oprindeligt udformet som en skikkelse af en puma, og det hele bindes sammen af glimrende, brolagte veje.

Vi ser nogle af byens arkitektoniske højdepunkter, blandt andet den store plads, Plaza de Armas, og domkirken, der rummer mange værdifulde kunstskatte fra kolonitiden. Bygningen blev påbegyndt i 1559, men stod først færdigbygget cirka 100 år senere. Vi skal også besøge inkaernes vigtigste tempel, Coricancha, som ligger inde i Santo Domingo-kirken. Inkaernes særlige byggeteknik sikrede, at deres bygninger kunne modstå jordskælv bedre end kolonimagtens bygningsværker. Således led Santo Domingo-kirken stor skade under jordskælvene i 1650, 1950 og 1986, hvorimod inkafundamenterne bestod. Selve ordet ”coricancha” er quechua-indiansk og betyder ”den gyldne gårdhave”. Templets vægge var nemlig engang dækket af guldstykker, der vejede flere kilo stykket. Men guldet og andre værdier blev røvet af den spanske conquistador Francisco Pizarros folk, og det eneste, der står tilbage, er stenarbejdet, der betragtes som noget af det mest perfekte i Peru.

Eftermiddagen er til fri disposition. Cusco er uden sammenligning den mest interessante by i Peru og dermed også det bedste sted at have tid til at gå rundt og udforske på egen hånd. Der er masser af hyggelige små cafeer, butikker og restauranter nær den centrale plads, og vores hotel ligger i gåafstand.

Overnatning i Cusco.

Dag 10
Cusco – Ollantaytambo. Den Hellige Dal, inkaruiner i Pisac og Ollantaytambo
Køb en fin souvenir med hjem

Vi forlader Cusco og tager ud på en flot køretur gennem Den Hellige Dal, hvor de stejle bjergsider omkranser os. Urobamba-floden viser os vejen til Ollantaytambo, og på vejen gør vi stop i byen Pisac, hvor der er en flot udsigt over det barske Andeslandskab. Her besøger vi et livligt indiansk marked, hvor der handles med alverdens varer, og vi har tid til at kigge på det hele og måske shoppe lidt.

Turen går videre til en inkaby lige uden for Pisac, som ligger imponerende flot på en bjergside med udsigt til Urobamba-floden. Byen består af terrasser, ruiner, tunneller og vandingskanaler fra inkaernes tid. Hen på eftermiddagen ankommer vi til den hyggelige by, Ollantaytambo, som bliver vores base de næste par dage. 

Inden vi tjekker ind på hotellet, besøger vi byens arkæologiske område – en inkaby med terrasser til dyrkning af afgrøder og et imponerende vandingssystem, som løb hele vejen gennem byen. Inkabyen ligger smukt på en bjergside og havde også en stor ceremoniel betydning.

Overnatning i Ollantaytambo.

Dag 11
Ollantaytambo. Udflugt i tog til Machu Picchu
Machu Picchu

I dag skal vi på en enestående smuk togrejse nordpå gennem Den Hellige Dal. Vi står på toget på stationen i Ollantaytambo, og det fører os gennem landskabet til den lille by Aguas Calientes, også kendt som Machu Picchu Village. Herfra kører vi videre op i bjergene i en mindre bus og er nu klar til at opleve et af ikke blot Perus, men hele Sydamerikas absolutte højdepunkter, nemlig den sagnomspundne inkaby Machu Picchu, der troner majestætisk på en bjergkam.

Den legendariske inkaby ligger cirka 2.430 meter over havet på en smal bjergryg højt over Urubamba-floden, omgivet af frodig, grøn Amazonregnskov og ofte indhyllet i tåge og skyer. En perfekt forening af menneskets og naturens imponerende skaberevner.

Byen havde været glemt i mange år, da den amerikanske historiker Hiram Bingham ved et tilfælde fandt komplekset den 24. juli 1911. Han ledte efter inkabyen Vilcabamba, som regnes for en af inkaernes sidste bastioner i kampen mod spanierne. Vilcabamba blev senere fundet andetsteds langt dybere inde i junglen.

Machu Picchu er omgærdet af megen mystik. Komplekset er ikke nævnt i spaniernes mange skildringer af deres ”nye rige” og blev derfor formodentligt aldrig fundet af dem. Machu Picchus eksistens har således i århundreder kun været kendt blandt en håndfuld lokale quechua-indianere. Machu Picchu blev bygget på cirka 30 år på foranledning af inkaen Pachacutec og var antagelig et slags helligt landsted for inkaen og hans hof.

Vores rundvisning tager ca. to timer og herefter er der tid på egen hånd (vi er minimum tre timer i Machu Picchu). Sidst på dagen returnerer vi med toget til Ollantaytambo.

Overnatning i Ollantaytambo. 

Dag 12
Ollantaytambo – Cusco. Ruinerne ved Sacsayhuaman
Ruinerne af inkafortet Sacsayhuamán

Det tager et par timer at køre fra Ollantaytambo til Cusco, og i udkanten af Cusco ligger det kolossale inkafort Sacsayhuamán. Fortet er beliggende på en bakke med en imponerende udsigt over hele Cusco. På trods af ruinanlæggets anseelige størrelse er det kun 20 procent af den oprindelige struktur, der står tilbage. Den øvrige del blev revet ned af de spanske koloniherrer, som anvendte stenene til at bygge kirker og huse i Cusco. Spanierne efterlod dog de største sten, hvoraf én vejer så meget som 300 tons.

Anlægget er endnu et klart vidnesbyrd om inkaernes utrolige arkitektoniske og ingeniørmæssige evner. De mestrede til fulde at konstruere storslåede bygningsværker med gigantiske sten, der blev skåret til og sat sammen, som var det et puslespil. Flere steder er stenene så veltilpassede og velslebne, at det er umuligt at få så meget som et barberblad ind mellem dem.

Sacsayhuamán havde ikke blot militærstrategisk, men også ceremoniel betydning. For at fastholde og skabe opmærksomhed om de gamle inkaceremonier opfører man ved Sacsayhuamán hvert år i juni – i forbindelse med vintersolhverv – en slags teaterforestilling, der illustrerer inkaernes farvestrålende og storslåede ceremonier, som de fandt sted i forbindelse med inkaernes solfestival, Inti Raymi.

Overnatning i Cusco.

Dag 13
Cusco-Lima. Formiddagen fri i Cusco. Eftermiddagsfly til Lima

Denne formiddag er der tid på egen hånd, og dermed har du mulighed for at nyde Cusco lidt mere, inden vi om eftermiddagen flyver til Lima, hvor vi overnatter.

Dag 14
Lima. Hjemrejse

Der er tid til fri disposition frem til først på eftermiddagen, inden vi skal køre til lufthavnen for at rejse hjem. Hotellet ligger i den hyggelige bydel Miraflores, som er fyldt med cafeer, restauranter og butikker, så der er mulighed for en god, solid frokost, inden vi skal til lufthavnen.

Dag 15
Ankomst til København

Vi lander i Danmark.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 25.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
4.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Lima t/r med mellemlanding
 • Fly Lima –Arequipa og Cusco – Lima
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 2, 7 og 8
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider (beregn kr. 150-200,- pr. dag)
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguider (beregn i alt ca. USD 75,-. Betales undervejs)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,-
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Pakkeliste

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter
 • Gode vandresko
 • Sandaler/praktisk fodtøj (for eksempel sportssandaler)
 • Badetøj (håndklæde er ikke nødvendigt)
 • Vindjakke og trøje, da det kan blive køligt om aftenen, når vi kommer op i højderne
 • Regnjakke
 • Insektmiddel til besøg i Machu Picchu
 • Solcreme (meget høj faktor), solhat og solbriller (solen er meget skarp på Titicaca-søen)
 • Sommertøj (bomuld) til dagene i Lima og i Machu Picchu
 • Kikkert
 • Håndsprit

Vi anbefaler, at man medbringer tøj, som kan bruges lag på lag. Nogle steder er der sommertemperaturer, og andre steder er det decideret koldt – på Titicacasøen er der koldt om morgenen og om aftenen, og det kan sågar være en fordel at have vanter med.

Fysisk form og højdesyge

For at deltage på denne rundrejse skal du være normalt gående og i almindelig fysisk form. Har du problemer med hjerte og lunger, bør du ikke deltage.

Når du opholder dig i mere end 2.500 meters højde, er der risiko for, at du udvikler højdesyge.

Symptomerne på højdesyge er hovedpine, svimmelhed og åndenød, og har du vedvarende eller tiltagende symptomer, bør du omgående sørge for at komme ned i lavere højde. Det er vigtig at drikke 3-5 liter vand om dagen, når man befinder sig i højderne. 

Der findes medicin mod højdesyge som også kan tages præventivt. Vi anbefaler, at du taler med din læge om mulighederne, inden du tager af sted på rejsen. 

Stederne på rundrejsen ligger i disse højder:

Lima: 0 meter over havet
Arequipa: 2.300 meter over havet
Yanque: 3.500 meter over havet
Titicaca-søen: 3.800 meter over havet
Cusco: 3.400 meter over havet
Den Hellige Dal: 2.900 meter over havet
Machu Picchu: 2.400 meter over havet

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Peru

Her kan du få mere at vide om Peru: www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/peru

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Forlæng rejsen

3 dages ophold i Amazonas

Type Rejseforlængelse
Varighed 3 dage
Pris Fra 7.498,–
Tag på opdagelse i det frodige Amazonas, hvor naturoplevelserne er helt enestående.

Du bor på en lodge i Nationalparken Tambopata, som dækker 275.000 hektar, og huser nogle af de vildeste og mest uberørte levesteder i verden. Her findes hundredvis af forskellige træer og planter, over 600 fuglearter og mere end 100 forskellige pattedyr.Biodiversiteten er således en af de højeste i verden. Ese Ejja-indianerne er den oprindelige befolkning i regnskoven, de bor stadig i deres landsbyer, som ligger bekvemt ved floden.
Dagene i Amazonas byder på sejlture, vandringer i regnskoven og observation af dyrelivet.

Dagsprogram

Dag 13 (sidste dag på rundrejsen) Cusco – Amazonas. Aftenudflugt - på udkig efter kaimaner
Denne morgen flyver du fra Cusco til Puerto Maldonado i Amazonas, og herefter er der en 20 kilometers køretur til havnen ved Tambopata-floden. Du skal nu ud på en smuk sejltur (2½ time) gennem den frodige regnskov til Refugio Amazonas-lodgen, som bliver din base de næste 3 nætter.
Efter aftensmaden er det tid til den første udflugt i området – udstyret med lommelygter begiver du dig ned til flodbredden for at observere kaimanerne, som er i familie med alligatoren. De er mest aktive om aftenen, når de leder efter føde. Du kan høre dem bevæge sig i vandet, og kaimanernes øjne lyser rødt, når de bliver fanget i lommelygtens skær.
Overnatning på lodgen.

Dag 14 Amazonas. Sejltur på Condenado-søen, besøg på farm og aftenvandring i regnskoven
Dagen starter med en sejltur på Condonado-søen, hvor der er et rigt dyreliv. Vores guide ror kanoen, så vi i stilhed kan nyde regnskovens skønhed og komme tættere på dyrene. Der er gode chancer for at se de store og fascinerende Hoatzin-fugle, kaimaner og den store flod-odder, som er en truet dyreart. Fra søbredden er der en halv times vandring til et 30 meter højt udsigtstårn, og herfra er der en imponerende udsigt over trætoppene i Tambopata Nationalpark. Er du heldig, kan du spotte nogle af regnskovens farverige fugle som f.eks. tukaner og papegøjer.

Der er frokost på lodgen, og herefter er der besøg på en farm, som også har en ethno-botanisk have. Her gives der en introduktion til nogle af de planter og urter, som indianerne gennem generationer har brugt som naturmedicin. Efter aftensmaden er der aftenvandring i regnskoven. På dette tidspunkt, er mange af skovens pattedyr aktive, men det kan være svært at få øje på de sky dyr – og det er derfor nemmere at komme tæt på insekter og frøer, som ofte har finurlige former, og siger eksotiske lyde.
Overnatning på lodgen.

Dag 15 Amazonas. Papegøjer, vildsvin og en skov med paranødder
Mange steder i nationalparken findes såkaldte ”clay-licks”, som er naturlige steder i naturen med høj koncentration af livsvigtige salte, hvor dyr kan optage de salte, som de har brug for.
I dag er der mulighed for at observere farverige parakitter og papegøjer ved clay-licks – en fantastisk oplevelse der betragtes som en af de største ornitologiske begivenheder i verden.
Kun 20 minutters gang fra lodgen kan du være heldig at finde mindre grupper af ”Amazon”-vildsvin, der sidst på morgenen samles for at spise mudder. Der er kun 15% chance for at se dem, men det er gåturen værd, og det giver også mulighed for at observere andre dyr som hjorte, parakitter og andre fugle.

I løbet af dagen er der besøg i en skov med paranødde-træer, hvor man igennem årtier har høstet nødder på en miljørigtig måde. De kæmpemæssige træer er imponerende i størrelse og deres frugter – som ligner kanonkugler – indeholder de store frø, vi kender som ”paranødder”.

Middag og overnatning på lodgen.

Dag 16. Amazonas – Lima. Hjemrejse
Efter morgenmaden er der afgang til Puerto Maldonado, hvorfra der er fly til Lima. Om aftenen er der afgang med flyet hjem.

Dag 17. Ankomst

Bemærk: Når du ankommer med flyet til Puerto Maldonado, skal din kuffert opbevares der. Der skal derfor pakkes separat til dagene i regnskoven (i en rygsæk eller sportstaske). Dette gøres for undgå at skulle sejle med for tung bagage til lodgen. Det er vigtigt at medbringe en lygte. Man kan låne gummistøvler (til og med størrelse 44). Forlængelsen er med engelsktalende lokalguide. 

Du skal bo på denne lodge:

Refugio Amazonas
Lodgen ligger i et 200 hektar privat reservat i udkanten af Tambopata Nationalpark, og er det perfekte udgangspunkt for udforskning af regnskoven. Indretningen er indiansk inspireret og passer godt ind i omgivelserne. Lodgen har en restaurant, hvor alle måltider nydes. Maden serveres som buffet og både frokost og middag inkluderer forret, hovedret og dessert. Der er gratis frugtjuice til alle måltider, og døgnet rundt er der gratis vand, te og kaffe. Har du lyst til massage, kan du få dette i Eya Wasije Wellness Spa’en (der skal bestilles tid, og massagen er mod gebyr).

Alle værelser er rummelige og indrettet i indiansk stil. De er dekoreret med kunsthåndværk fra Ese Ejja indianersamfundet ”Infierno”, som ligger i nærheden. Der er en åben veranda (med myggenet), så oplevelsen af regnskoven bliver så intens som muligt. Alle værelser har to senge, myggenet, hængekøje og sikkerhedsboks. Der er wi-fi i begrænset omfang. 

Du kan læse mere om lodgen her:

http://www.perunature.com/amazon_lodge/refugio-amazonas/ 

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Pris per person
kr. 7.498,-

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.498,-

Prisen inkluderer

• Indenrigsfly fra Cusco til Puerto Maldonado

• Indenrigsfly fra Puerto Maldonado til Lima

• Engelsktalende lokalguide

• Alle udflugter nævnt i programmet

• 3 nætter på Refugio Amazonas lodgen inkl. helpension

• Gratis frugtjuice til maden

• Gratis vand (fra vanddispenser), kaffe og te

Prisen inkluderer ikke

• Dansk rejseleder.

• Tillæg for enkeltværelse

• Øvrige drikkevarer (herunder også vand på flaske)

• Alt ikke nævnt under ”prisen inkluderer”.

Bestilling
Forlængelsen skal bestilles samtidig med rejsen. Vi kan desværre ikke garantere ledige pladser på fly, hotel osv. på alle afrejsedatoer.
Rated 3 out of 5 by from Busrejse i Peru Rejsen var for komprimeret, fordi der sker mange uheld under vej. Fly der ikke når frem til Amsterdam, bagage der ikke kommer med, folk der bliver syge, etc. Jeg synes, I skal gøre opmærksom på, at man skal tage medicin mod højdesyge, Diamox. Så at sige alle fik højdesyge, mange i en sådan grad at det var evaliderende. Vores rejseleder Christina var fantastisk, hun viste overskud, overblik, humor, indføling, omsorg. Hun var altid på pletten 24/7, og hun havde en utømmelig viden og interesse for Peru historie. Hun fik turen til at hænge sammen skønt utallige uheld og sygdom.
Date published: 2017-02-16
Rated 3 out of 5 by from Kulturel oplevelse med udfordringer En kulturel oplevelse med megen fokus på baggrund. Vi havde en god tur men var overraskede over hvad højder betød! Mange var pressede/syge pga højder i samspil med maden. Vi kunne dog glæde os over en fantastisk rejseleder, Christina som gjorde et arbejde udover hvad vi kunne forvente. Udover højder/mave problemer var en del pressede pga af manglende kufferter og for sent fremkomst til gruppen! Indholdet i rejsen var som sådan godt men som det fremgår af ovennævnte så var vi pressede af andre ting. Hjemrejsen bød udover den lange flyvetur på en løbetur gennem Schipol lufthavn Amsterdam pga kun 1,5 times mellemrum mellem ankomst og afgang = IKKE OKAY. Vi sidder tilbage med en noget blandet oplevelse! Jakob Vangby
Date published: 2017-02-20
Rated 5 out of 5 by from Et fantastisk indblik i Inka-kulturen. En spændendende og oplevelsesrig rejse ind i Inka-kulturen, og hvad den har betydet for Peru. En fremragende rejseleder i Christina Buck der kunne øse af sin store viden om Peru. Christina var en meget nærværende rejseleder og altid i god kontakt med gruppen. Altid klar til improvisation når der opstod transportproblemer. Eks. at fremskaffe 4-stjernet hotel når vor flyafgang blev aflyst. Forslag til ændring af opholdet: I stedet for sidste dags ophold i Lima kan turen afkortes med en dag ved at flyve direkte fra Cusco over Lima og hjem.
Date published: 2017-03-29
Rated 5 out of 5 by from Glimrende tur trods forhindringer På trods af store tekniske problemer med radarsystemet i Amsterdam lufthavn, en omvej via Buenos Aires for nogle af os samt forsinkede kufferter, endte det alligevel med at blive en fremragende tur med et meget spændende program. Stor ros til rejseleder Christiana og Albatros for at løse alle problemer for os undervejs med booking af hotelværelser i Argentina og fremskaffelse af kufferter forsvundet i Red Tape mv.
Date published: 2017-02-17
Rated 5 out of 5 by from En meget flot tur med fantastiske oplevelser En meget fin rejse og godt den var på 14 dage, så der var tid til at fordøje de enkelte oplevelser. Vores rejseleder Christina var usædvanlig god. Hun vidste en masse om både naturen og Inkariget. Desuden var hun tålmodigheden selv og ekspert i at arrangere alternativer, når f.eks. flyet ikke gik til tiden (mellem Cusco og Lima). Hun var også effektiv sygepasser for vore 2-3 syge deltagere.
Date published: 2017-03-20
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse med mange skønne oplevelser Det var en fin tilrettelagt rejse med mange fantastiske oplevelser og gode udflugter. Rejselederen var god til at guide og havde en fantastisk viden, som hun var god til at formidle, så alle fik noget ud af hendes fortællinger.
Date published: 2017-02-20
Rated 5 out of 5 by from Super rundrejse, mange indtryk Fantastisk tour-guide,.der virkelig var godt inde i stoffet og vidste alt hvad der var værd at vide om landet. Titicaca og Macho Pischu var højdepunkterne, men mange andre Inca lokaliteter, var også meget interessante.
Date published: 2017-02-23
Rated 4 out of 5 by from En spændende, men også krævende rejse. På rejsen så vi et kæmpestort U-land på vej opad. Et land hvor de urgamle skikke og påklædningen ikke har ændret sig meget, inde i højlandet. Andinerne er stolte af deres gamle kultur. Spændende at se.
Date published: 2017-02-22
 • y_2017, m_11, d_19, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_20
 • loc_da_DK, sid_PERTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18PERTR06DDK0103