Peru og Inkarigets skatte

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Drømmerejse gennem Peru med de berømte Inkabyer, store naturoplevelser og charmerende indianerkulturer

Maks. 24 deltagere

Albatros inviterer dig med på dit livs rejse til Peru, som er et af Sydamerikas mest betagende rejsemål. Vi dykker ned i landets spændende indianerkulturer, besøger de storslåede Inkabyer, sejler på Titicacasøen og spiser hjemme hos lokale familier.

Vi begynder i hovedstaden Lima, hvor spanierne etablerede deres magtcentrum, da de erobrede Peru. Herefter går turen gennem storslåede landskaber, hvor vi krydrer oplevelserne med en sejltur til Ballestas-øerne, som er Perus svar på Galápagos, og senere skal vi observere de gådefulde Nazca-linjer. Vi besøger også de charmerende byer Arequipa og Cusco, hvor både spaniere og inkaer har sat deres præg på arkitektur og historie. I Colca-kløften svæver kondorerne over hovederne på os, og på Titicaca-søen sejler vi ud til de særlige sivøer og spiser frokost hos en indianerfamilie. I Den Hellige Dal – omkranset af de imponerende Andesbjerge – møder vi inkaruiner i Pisac og Ollantaytambo, og her finder vi også rejsens højdepunkt, inkaernes hemmelige by, som i århundreder kun var kendt af lokale indianerfamilier – nemlig Machu Picchu.

Der er mulighed for at forlænge turen med 3 dage i Amazonas, hvor der er fuldt program med intense naturoplevelser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse, Togrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Ja

  • Valuta Nuevo Sol

Dagsprogram 17 dage
Dag 1
Fly København – Lima
Dag 2
Lima – Paracas. Byrundtur i Limas gamle bydel og San Francisco-kirken
Dag 3
Paracas - Nazca. Dyreliv på Ballestas-øerne, Huacachina-oasen og Nazca-linjerne
Dag 4
Nazca – Puerto Inka. Mulighed for flyvning over Nazca-linjerne. Indiansk kirkegård
Dag 5
Puerto Inka – Arequipa. Køretur gennem smukke landskaber og langs Stillehavet
Dag 6
Arequipa. Byrundtur med det berømte Santa Catalina-kloster
Dag 7
Arequipa – Colca-kløften. Vulkaner og lamaer
Dag 8
Udflugt til Colca-kløften med kondorer. Besøg i Cabanaconde og varme kilder
Dag 9
Colca-kløften – Puno (Titicacasøen). Besøg i Sillustani, indiansk begravelsesplads
Dag 10
Puno. Udflugt på Titicacasøen. Sivøerne Uros og frokost hos indianerfamilie på øen Taquile
Dag 11
Puno – Cusco. Gennem Andesbjergene
Dag 12
Cusco. Byrundtur. Qenqo-templet, Sacsaywaman, San Pedro markedet og Coricancha-templet
Dag 13
Cusco – Ollantaytambo. Den Hellige Dal – inkaruiner i Pisac. Frokost hos lokal familie
Dag 14
Ollantaytambo. Udflugt i tog til Machu Picchu
Dag 15
Ollantaytambo – Cusco. Maras og Moray. Indiansk vævning
Dag 16
Fly Cusco – Lima. Fly til Lima og hjemrejse. Mulighed for forlængelse i Amazonas
Dag 17
Ankomst til København

Hoteller

Vores hoteller

Her kan du se de hoteller, som vores gæster på rundrejsen oftest bor på. Vær venligst opmærksom på, at hotelændringer kan forekomme. I så fald vil hotellet være af tilsvarende eller højere standard.

Casa Andina Miraflores Centro

  • 58 værelser
  • 0 km til centrum (Miraflores-bydelen)
  • Døgnåben reception
  • Restaurant
  • Elevator
  • Wi-fi (gratis)

Meget hyggeligt hotel med central beliggenhed i Limas Miraflores-bydel. Her findes et stort udvalg af restauranter, barer og butikker. Hotellet har morgenmadsrestaurant, og der er gratis wi-fi overalt på hotellet. 

Værelse
Lyse værelser med en dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har TV, deponeringsboks og aircondition. Der er gratis wi-fi på værelset. 

Du kan læse mere om hotellet her: https://www.casa-andina.com/en/destinations/miraflores/standard-miraflores-centro/

Casa Andina Koricancha

  • 54 værelser
  • 0 km til centrum
  • Døgnåben reception
  • Restaurant
  • Wi-fi (gratis)

Charmerende hotel med perfekt beliggenhed i Cuscos historiske bydel. I kort gåafstand til den centrale plads, Plaza Mayor og det berømte Inkatempel, Coricancha. Hotellet har morgenmadsrestaurant, og der er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Værelse 
Hyggelige værelser med en dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har TV, deponeringsboks og hårtørrer. Der tilbydes roomservice, og der er gratis wi-fi på værelset.  

Du kan læse mere om hotellet her: https://www.casa-andina.com/en/destinations/cusco/standard-cuzco-koricancha/

Jose Antonio

  • 106 værelser
  • Døgnåben reception
  • Restaurant og bar
  • Wi-fi (gratis)

Dejligt hotel beliggende i udkanten af Puno by, med direkte udsigt til Titicaca-søen. Dette er et af de bedste steder at overnatte i Puno, og hotellet har en god restaurant og bar. Desuden står der altid te i receptionen, så man kan nyde en kop såkaldt Muño-te, så ofte man har lyst. Der er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Værelse
Store, hyggelige værelser med dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har TV, sikkerhedsboks, radiator, hårtørrer og gratis wi-fi. Albatros’ gæster har værelser med udsigt til Titicaca-søen.

Du kan læse mere om hotellet her: http://hotelesjoseantonio.com 

 

Sol Natura

  • 26 værelser
  • 0 km til centrum
  • Døgnåben reception
  • Restaurant
  • Wi-fi (gratis)

Lille charmerende hotel med perfekt beliggenhed i Ollantaytambo centrum – der er 200 meter til byens centrale torv, hvor der findes mange restauranter og cafeer. Hotellet har en fantastisk udsigt mod Veronica-bjergkomplekset med sneklædte bjerge. Desuden er togstationen i gåafstand (3 minutter), så det er nemt, når man skal med toget til Machu Picchu. Der er morgenmadsrestaurant og gratis wi-fi overalt på hotellet.

Værelse 
Hyggelige værelser med stor dobbeltseng, TV, deponeringsboks og hårtørrer.
Du kan læse mere om hotellet her: https://sol-natura.hotelvallesagrado.com/en/

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Lima
Velkommen til Sydamerika

Vi flyver til Perus hovedstad, Lima. Efter ankomsten kører vi til vores hotel i den hyggelige bydel Miraflores, der ligger ud til Stillehavet.

Overnatning i Lima.

Dag 2
Lima – Paracas. Byrundtur i Limas gamle bydel og San Francisco-kirken
Vi besøger San Francisco-katedralen i Lima

Lima er Perus hovedstad og blev grundlagt i 1535. Den var i mange år kontinentets vigtigste by og er i dag landets største. Byen har mange stolte traditioner og en del bygningsværker fra kolonitiden, selv om udviklingen og de mange moderne bygninger efterhånden dominerer gadebilledet.

Vi tager på byrundtur i Limas gamle bydel, som er blevet erklæret verdenskulturarv af UNESCO på grund af de velbevarede bygningsværker i kolonistil. Vi ser især nærmere på hovedpladsen, Plaza de Armas, med regeringspaladset, som huser præsidenten. Omkring Plaza de Armas befinder sig også byens rådhus og den overdådigt udsmykkede katedral med de jordiske rester af Francisco Pizarro, spansk conquistador og Limas grundlægger, som tilføjede de regerende inkaer de første sviende nederlag, der skulle blive begyndelsen til Inkarigets endeligt. Vi besøger San Francisco kirke og kloster, som et af de bedste eksempler på spansk barok stil. Byggeriet blev påbegyndt i 1546, og er verdenskendt for sit smukke bibliotek med over 25.000 antikke bøger. Men bedst kendt er nok klosterets og kirkens katakomber, som blev genopdaget af arkæologer i 1943, da man åbnede op til kældrene i kirken. Man mener, at over 25.000 blev begravet under de mest groteske omstændigheder i katakomberne, indtil Perus selvstændighed i starten af 1800-tallet.

Om eftermiddagen kører vi til Paracas, hvor vi skal overnatte.

Dag 3
Paracas - Nazca. Dyreliv på Ballestas-øerne, Huacachina-oasen og Nazca-linjerne
Der lever bl.a. søløver på Islas Ballestas

Denne morgen besøger vi Peru’s svar på Galápagos-øerne, dog i en noget mindre skala. Vi sejler ud til Ballestas-øerne, som er kendt for et rigt dyreliv, og her kan vi blandt andet observere søløver, store mængder af peruvianske suler, skarver og pelikaner. Er vi heldige, kan vi også se Humboldt-penguiner, delfiner og sågar kondorer, der tiltrækkes, når søløverne føder deres unger. Øerne og det omkringliggende hav besøges hvert år af mere end 200 forskellige fuglearter på deres træk fra yngleområderne. På sejlturen kommer vi forbi ”El Candelabro” (lysestagen), som er en imponerende aftegning i sandet - nøjagtig som Nazca-linjerne - og dens oprindelse er ukendt.

Tilbage på fastlandet får vi et indblik i, hvordan man producerer Pisco, når vi besøger El Catador vin- og Pisco-fabrik som ligger i Ica. Her skal vi smage forskellige slags Pisco efterfulgt at en frokost med lokale specialiteter. Efter frokost begiver vi os ud til den smaragdgrønne Huacachina-oase, der giver et pust af liv i den omkringliggende ørken. Vi sætter kurs mod Nazca, og på vejen stopper vi ved et udsigtspunkt for at se de berømte Nazca-linjer. Linjerne er såkaldte geoglyffer – et motiv som ofte er mere end 4 meter langt og skabt på jorden af et bestandigt materiale – og Nazca-linjerne er uden sammenligning de mest imponerende geoglyffer i verden. De største motiver måler omkring 370 meter, og eksperter mener, at linjerne blev skabt af Nazca-kulturen i årene mellem 100 til 700 e.Kr. Nogle linjer er mere komplekse end andre – der er hundredvis af simple linjer og geometriske figurer og mere end 70 af figurerne ligner dyr eller mennesker.

Overnatning i Nazca.

Dag 4
Nazca – Puerto Inka. Mulighed for flyvning over Nazca-linjerne. Indiansk kirkegård
Nazca-linjerne er kunstigt frembragte linjer i Nazca-ørkenen

Hvis du ønsker at se Nazca-linjerne fra luften, er der denne morgen mulighed for at tage på en 30 minutters lang flyvetur i et Cessna-fly. Det koster ca. 125 USD pr. person, og turen bestilles hos lokalguiden, når du ankommer til Peru. På flyveturen kan du observere 13 af de kendteste Nazca-linjer, blandt andet ”Astronauten”, ”Aben”, ”Kondoren” og ”Kolibrien”.

Vi besøger også Chauchillas-kirkegården, der var en vigtig begravelsesplads for Nazca-kulturen. Vi finder gravpladser lavet af mursten og mumier som på grund af det tørre klima er utrolig velbevarede.

Sidst på eftermiddagen kører vi gennem ørkenen til Puerto Inka, hvor vi skal overnatte.

Dag 5
Puerto Inka – Arequipa. Køretur gennem smukke landskaber og langs Stillehavet
Fine detaljer i Arequipa

I dag har vi rundrejsens længste køretur, når vi kører fra Puerto Inka til Arequipa. Ikke desto mindre bliver det en flot oplevelse, når vi kører gennem grønne rismarker midt i ørkenen. Vi kører også langs Perus flotte kyststrækning, og vi gør stop adskillige gange på vejen, blandt andet i Camaná, som ligger ved Stillehavet. Her bliver der tid til at nyde den friske havluft og til at spise frokost på egen hånd (ikke inkluderet), inden vi fortsætter vores rute østpå ind over land. Først på aftenen ankommer vi til Arequipa, den såkaldte ”hvide by”, og vi nyder en fælles middag.

Overnatning i Arequipa.

Dag 6
Arequipa. Byrundtur med det berømte Santa Catalina-kloster
Santa Catalina-klosteret

Arequipa er uden tvivl en af de smukkeste byer i Peru. Mange af bygningerne er bygget af hvide vulkansten, og det giver byen en helt særlig atmosfære. Byen ligger i Chili-dalen og er omgivet af tre vulkaner med snedækkede toppe, der ofte kan ses i horisonten og som danner kontrast mod den skarpe blå himmel. Vi tager på byvandring i det historiske centrum, hvor den centrale plads, Plaza de Armas, er domineret af en usædvanlig stor katedral. Vi går ad de brostensbelagte gader og indsnuser den koloniale atmosfære.

I nærheden af Plaza de Armas ligger det kendte kloster, Santa Catalina, hvor en gruppe aktive nonner stadig lever i en isoleret del af klosteret. Resten er åbent for offentligheden, og vi får et indblik i klosterlivet gennem flere århundreder. Det blev grundlagt i 1579 af en rig enke, Maria de Guzmán, og det var tradition, at familiens andet barn – søn eller datter – skulle tjene kirken. Klosteret accepterede kun døtre fra de velstående familier, som måtte betale en formue på 2.400 sølvmønter for at få adgang til klosteret. Døtrene måtte medbringe personlige ting (for eksempel møbler og porcelæn), og de mest velhavende familier fik bygget de største celler, som havde flere rum og eget køkken. Det var også tilladt at tage tjenestepiger og slaver med i klosteret. Efter en klosterreform i 1871 ændrede dette sig – nonnerne skulle nu leve simpelt, sove sammen i store sovesale, og deres slaver blev frigivet.

Overnatning i Arequipa.

Dag 7
Arequipa – Colca-kløften. Vulkaner og lamaer
Lamaerne lever i grupper med en han og et harem af hunner

Vi skal ud på en flot køretur nordpå til Colca-kløften. Vi kører gennem Pampa Cañahuas Nationalpark, hvor vi ser store sletter og vulkaner – heriblandt også den 6.300 meter høje Ampato-vulkan, hvor man har fundet incapigen Juanita, der blev ofret til guderne. På sletterne græsser flokke af lamaer, alpakaer og vicuñaer, som alle er i familie med kamelen. De to førstnævnte lever kun i fangenskab, mens vicuñaerne også lever vildt. Vicuñaen er Perus nationaldyr, og af dens pels produceres verdens dyreste uld.

Om eftermiddagen er der tid til afslapning på hotellet og til at besøge landsbyen på egen hånd.

 Overnatning nær Colca-kløften.

Dag 8
Udflugt til Colca-kløften med kondorer. Besøg i Cabanaconde og varme kilder
Kondorer lever i Nord- og Sydamerika

Dagens udflugt går til den imponerende Colca-kløft, der med sin dybde på godt 3.200 meter er en af verdens dybeste kløfter (mere end dobbelt så dyb som Grand Canyon). Colca-kløften er hjemsted for den andinske kondor, som er en af de største flyvende fugle i verden med et vingefang, som kan blive over tre meter. Kondoren er medlem af gribbefamilien. Den har ikke fjer på hovedet, så den nemmere kan spise de ådsler, som er dens primære føde. I flere af Sydamerikas lande – også i Peru – er kondoren nationalfugl, og den har længe været en truet dyreart, da mange af dens levesteder i Andesbjergene er truede. Desuden reproducerer den sig ikke særligt hurtigt, da den først bliver kønsmoden efter 5-6 år og blot lægger 1-2 æg hvert andet år.

Vi kører fra hotellet meget tidligt, for at komme i god tid til ”La Cruz del Condor” (Kondorens Kors), stedet hvor kondorerne majestætisk svæver mellem klippevæggene. Efter denne enestående oplevelse, går vi langs Colca-kløften og nyder den fantastiske udsigt til de nærliggende sneklædte bjerge og den dybe kløft. Vi slutter vandreturen i den smukke landsby Cabanaconde, og herefter kører vi tilbage til hotellet.

Om eftermiddagen er det tid til lidt livsnyderi, når vi kører til de varme La Calera-kilder og slapper af.  Det varme vand kommer direkte fra bjergene ned i bassinerne, og det siges, at vandet har helbredende egenskaber, hvis man har problemer med gigt.

Overnatning nær Colca-kløften.

Dag 9
Colca-kløften – Puno (Titicacasøen). Besøg i Sillustani, indiansk begravelsesplads
Titicaca-søen

Vi tager afsked med Colca-kløften og sætter kursen mod Puno og Titicacasøen. Det er en smuk tur gennem betagende bjerglandskaber. Kort før ankomstens til Puno gør vi stop ved Sillustani, en tidligere indiansk begravelsesplads, som ligger smukt placeret ved Umayo-søen. Det var det indianske folk, aymara’erne, og siden inkaerne, som byggede grave med form som et tårn, de såkaldte ”chullpas”. Disse gravsteder har fungeret som familiegravsteder, og man formoder, at de kun var forbeholdt stammens elite.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Puno ved Titicacasøen, der med sine 9.000 kvadratkilometer er Sydamerikas næststørste sø og især kendt for sin høje, smukke beliggenhed i Andesbjergene og for sin betydning i inkaernes religiøse myter. Puno er en mindre by, hvor den traditionelle indianske kultur dominerer, og hvor kunsten at bygge siv-øer stadig beherskes.

Overnatning i Puno.

Dag 10
Puno. Udflugt på Titicacasøen. Sivøerne Uros og frokost hos indianerfamilie på øen Taquile
På Taquile laver de fint håndvævet stof og tøj

Dagens udflugt begynder ved havnen i Puno, hvor vi finder os til rette på vores båd. Den store Titicacasø er en af rundrejsens højdepunkter. Skønheden og atmosfæren er intet mindre end mageløs – sollyset er stærkt, luften klar, søvandet dybblåt, og horisonten synes uendelig.

Vi sejler ud til en af de flydende sivøer, Uros, hvor nogle af Perus fattigste indianere lever. Der findes omkring 87 sivøer i Titicaca-søen, og her er livet meget simpelt. Indianerne lever i små hytter, og deres kost består primært af fisk, som de selv fanger. På øen får vi en lille rundvisning og en forklaring på, hvordan øerne bygges, og hvad der kræves for at vedligeholde dem.

Herefter sejler vi videre til øen Taquile, hvor de godt 2.200 indbyggere, de såkaldte taquileños, taler sproget quechua. De har opnået international anerkendelse for deres fine håndvævede stof og tøj. De er også meget dygtige til at strikke huer, og det er mændene, som fører traditionen videre fra far til søn. Lokalsamfundet fungerer ud fra devisen; ”du må ikke stjæle, du må ikke lyve, og du må ikke være doven”. Her bidrager alle kollektivt, og skal en indbygger have gjort en mark klar til såning, møder naboerne op for at hjælpe til. 

Vi spiser en dejlig frokost hos en indianerfamilie, og bagefter går vi en tur på de forholdsvis stejle veje på øen – vi går i et roligt tempo, så alle kan følge med. Når vi er klar, sejler båden os tilbage til Puno, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Overnatning i Puno.

Dag 11
Puno – Cusco. Gennem Andesbjergene
Tæt på de lokale

En begivenhedsrig køretur i det såkaldte ”altiplano” (højlandet i Andesbjergene) fører os igennem små, autentiske landsbyer, inkaruiner og marker fyldt med græssende lamaer og alpakaer. Det bliver en dag med spændende oplevelser, og vi gør et stop i den lille landsby Pukara, hvor vi kan besøge det lille museum, der viser en udstilling af en af Perus første civilisationer, Pukara-kulturen, som boede ved Titicaca-søen, inden inkaerne ankom. Man mener, at Pukara blev bygget for mere end 2.000 år siden, og vi kan nyde den lille udstilling af deres skulpturer, der repræsenterende deres guder.

Undervejs spiser vi frokost, og et par timer før vi når Cusco, besøger vi Raqch’i, der fungerede som et vigtigt administrativt centrum og lager af fødevarer på ruten mellem Cusco og Titicaca-søen. Det ligger i en dal, der er kendt for sine hellige steder, og de fleste inka-strukturer i dalen var omsluttet af en fire kilometer lang mur. Den mest imponerende bygning er det enorme Wirachocha-tempel, som adskiller sig betragteligt fra andre Inka-templer, men samtidig er et meget flot eksempel på klassisk inka-arkitektur, og templet spillede en vigtig rolle for inkaerne, når deres største gud, Wirachocha, skulle tilbedes.

Først på aftenen ankommer vi til Cusco, hvor vi overnatter.

Dag 12
Cusco. Byrundtur. Qenqo-templet, Sacsaywaman, San Pedro markedet og Coricancha-templet
Ruinerne af inkafortet Sacsayhuamán

I dag skal vi udforske Cusco, som er Inkaernes gamle hovedstad og ligger helt eventyrligt smukt midt i Andesbjergene. Byen er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og præges både af hvidkalkede spanske bygninger, storslåede kirkebyggerier og kulørte huse, hvor spansk og indiansk kultur mødes i en nutidig, festlig blanding. Cusco er centrum i inkaernes hellige dal, og området er stadig præget af deres foretagsomhed samt deres høje kulturelle og byggetekniske niveau. Overalt findes storslåede ruinkomplekser, sindrige kanaler, kunstvandingsanlæg og dyrkningsterrasser på stejle bjergskråninger. Inkaernes hovedstad blev oprindeligt udformet i skikkelse af en puma, og det hele bindes sammen af glimrende, brolagte veje.

Vi starter dagen uden for Cusco by, hvor Qenqo-templet ligger. Det er skåret ud af en kæmpemæssig klippeblok, og templet er kendt for de kanaler der løber hele vejen igennem det. Qenqo betyder ”labyrint” på Quechua-sproget. Templet har været brugt til at tilbede Pachamama (”moder jord”), og man har i den nederste kølige del formentlig mumificeret vigtige inkaer og klargjort offringer ved hjælp af blandt andet chicha (en form for øl) og blod fra dyr.

Herefter besøger vi det kolosale fort, Sacsayhuamán. Det er beliggende på en bakke med en imponerende udsigt over hele Cusco. På trods af ruinanlæggets anseelige størrelse er det kun 20 procent af den oprindelige struktur, der står tilbage. Den øvrige del blev revet ned af de spanske koloniherrer, som anvendte stenene til at bygge kirker og huse i Cusco. Spanierne efterlod dog de største sten, hvoraf én vejer så meget som 200 tons. Anlægget er endnu et klart vidnesbyrd om inkaernes utrolige arkitektoniske og ingeniørmæssige evner. De mestrede til fulde at konstruere storslåede bygningsværker med gigantiske sten, der blev skåret til og sat sammen, som var det et puslespil. Flere steder er stenene så veltilpassede og velslebne, at det er umuligt at få så meget som et barberblad ind mellem dem. Sacsayhuamán havde angiveligt kun lille militær, men først og fremmest ceremoniel betydning.

Herefter besøger vi San Pedro-markedet, hvor de lokale ”cusqueños” køber frugt, grøntsager, kød, ost og andre dagligvarer. Det er et vidunderligt orgie af farver, fremmede dufte og spændende mennesker. Her er det oplagt at få prøvet nogle af de fantastiske friske juicer, som sælges ved mange af boderne.

Vi ser herefter Plaza de Armas, den centrale plads i Cusco, inden vi slutter af med et besøg i inkaernes vigtigste tempel, Coricancha, som ligger inde i Santo Domingo-kirken. Inkaernes særlige byggeteknik sikrede, at deres bygninger kunne modstå jordskælv bedre end kolonimagtens bygningsværker. Således led Santo Domingo-kirken stor skade under jordskælvene i 1650, 1950 og 1986, hvorimod inkafundamenterne bestod. Selve ordet ”coricancha” er quechua-indiansk og betyder ”den gyldne gårdhave”. Templets vægge var nemlig engang dækket af guldstykker, der vejede flere kilo stykket. Men guldet og andre værdier blev røvet af den spanske conquistador Francisco Pizarros folk, og det eneste, der står tilbage, er stenarbejdet, der betragtes som noget af det mest perfekte i Peru.

Overnatning i Cusco.

Dag 13
Cusco – Ollantaytambo. Den Hellige Dal – inkaruiner i Pisac. Frokost hos lokal familie
Imponerende Machu Picchu

Vi forlader Cusco og tager ud på en flot køretur gennem Den Hellige Dal, hvor de stejle bjergsider omkranser os. I bunden af dalen ligger Urubamba-floden, og vi starter dagen med at besøge det meget smukt beliggende Pisac, hvor inkaerne havde et stort anlæg til at administrere befolkningen i den øverste del af Den Hellige Dal og til at bevogte indgangen til dalen. Det er her nogle af de mest imponerende terrasseanlæg i Inkariget ligger.

Dernæst kører vi gennem Den Hellige Dal med udsigt til de sneklædte bjerge. På vejen gør vi holdt hos en familie, hvor vi har mulighed for at se landbrug og få indblik i, hvordan hverdagslivet udspiller sig. Familien har tilberedt frokost, og vi skal smage på nogle af de lokale retter. 

Vi fortsætter turen til Ollantaytambo, hvor vores hotel ligger. Ollantaytambo var ligesom Pisac et administrativt centrum og lå også strategisk og vogtede grænsen til riget. Her ser vi nogle helt imponerende bygningsværker og får en forklaring på hvordan det var muligt for inkaerne at fragte de store sten op på de høje bjerge. Vi bor i Ollantaytambo og kan gå en hyggelig tur i den gamle bydel, hvor efterkommere af inkaerne har boet siden inkatiden.

Overnatning i Ollantaytambo.

Dag 14
Ollantaytambo. Udflugt i tog til Machu Picchu
Tog til Machu Picchu

I dag skal vi på en enestående smuk togrejse nordpå gennem Den Hellige Dal. Vi står på toget på stationen i Ollantaytambo, og det fører os gennem landskabet til den lille by Aguas Calientes. Herfra kører vi videre op i bjergene i en mindre bus og er nu klar til at opleve et af ikke blot Perus, men hele Sydamerikas absolutte højdepunkter, nemlig den sagnomspundne inkaby Machu Picchu, der troner majestætisk på en bjergkam.

Den legendariske inkaby ligger cirka 2.430 meter over havet på en smal bjergryg højt over Urubamba-floden, omgivet af frodig, grøn bjergregnskov og ofte indhyllet i tåge og skyer. En perfekt forening af menneskets og naturens imponerende skaberevner.

Byen havde været glemt i mange år, da den amerikanske historiker Hiram Bingham ved et tilfælde fandt komplekset den 24. juli 1911. Han ledte efter inkabyen Vilcabamba, som regnes for en af inkaernes sidste bastioner i kampen mod spanierne. Vilcabamba blev senere fundet andetsteds langt dybere inde i junglen.

Machu Picchu er omgærdet af megen mystik. Komplekset er ikke nævnt i spaniernes mange skildringer af deres ”nye rige” og blev derfor formodentligt aldrig fundet af dem. Machu Picchus eksistens har således i århundreder kun været kendt blandt en håndfuld lokale quechua-indianere. Machu Picchu blev bygget på cirka 30 år på foranledning af inkaen Pachacutec og var antagelig et slags helligt landsted for inkaen og hans hof.

Sidst på dagen returnerer vi med toget til Ollantaytambo.

Overnatning i Ollantaytambo.

Dag 15
Ollantaytambo – Cusco. Maras og Moray. Indiansk vævning
Kvindegruppe i Chinchero

Turen mellem Ollantaytambo og Cusco tager under 1½ time, og vi skal besøge nogle meget spændende og vidt forskellige steder på vejen.

Første besøg er ved Moray, som var et forskningsanlæg indenfor landbrug lavet af inkaerne. De efterforskede sandsynligvis, hvordan man kunne skabe mikroklimaer og således dyrke afgrøder i bjergene, der ellers krævede en langt lavere beliggenhed. Anlægget er meget smukt udformet som et amfiteater og er endnu engang et vidnesbyrd om inkaernes æstetiske sans.

Herefter besøger vi Maras, som er et område hvor man siden præinka tider har udvundet salt, der kommer fra dybtliggende varme og meget salte kilder der udspringer ved landsbyen Maras. Der er omkring 3000 små saltdamme, hvor man i den tørre tid udvinder denne glimrende salt ved hjælp af udtørring.

Vi slutter med et stop hos en kvindegruppe i Chinchero, der er berømte for at kreere noget af det bedste vævearbejde i Peru. De bruger alpaca og lammeuld og benytter oprindelige plantefarver og væve til deres tæpper. Metoderne er stort set de samme som inkaerne benyttede. Vi kommer til at se, hvordan man vasker, farver og væver tæpperne og kan også nyde de færdige produkter.

Overnatning i Cusco.

Dag 16
Fly Cusco – Lima. Fly til Lima og hjemrejse. Mulighed for forlængelse i Amazonas
Miraflores, Lima

Der er lidt tid på egen hånd denne morgen, inden vi flyver til Lima og videre hjem.

Har du købt rejseforlængelse i Amazonas, flyver du denne morgen til Puerto Maldonado, hvor dit Amazonas-eventyr starter.

Dag 17
Ankomst til København

Prisinformation

Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • Fly København – Lima t/r med mellemlanding
  • Fly Cusco – Lima
  • Udflugter jf. program
  • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
  • Morgenmad dagligt
  • Frokost dag 3,10,11 og 13
  • Middag dag 5
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Tillæg for enkeltværelse
  • Øvrige måltider (beregn ca. kr. 200,- pr. dag)
  • Drikkevarer
  • Drikkepenge til chauffører og lokalguider (beregn i alt ca. USD 90,-. Betales undervejs)
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,-
  • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Pakkeliste

  • Mindre rygsæk eller taske til udflugter
  • Gode vandresko
  • Sandaler/praktisk fodtøj (for eksempel sportssandaler)
  • Vindjakke og trøje, da det kan blive køligt om aftenen, når vi kommer op i højderne
  • Regnjakke
  • Insektmiddel til besøg i Machu Picchu (kan også købes lokalt)
  • Solcreme (meget høj faktor), solhat og solbriller (solen er meget skarp på Titicaca-søen)
  • Sommertøj (bomuld) til dagene i Lima og i Machu Picchu
  • Kikkert
  • Håndsprit
  • Vandrestave

Vi anbefaler, at man medbringer tøj, som kan bruges lag på lag. Nogle steder er der sommertemperaturer, og andre steder er det decideret koldt – på Titicacasøen er der koldt om morgenen og om aftenen, og det kan sågar være en fordel at have vanter med.

Fysisk form og højdesyge

For at deltage på denne rundrejse skal du være normalt gående og i almindelig fysisk form. Har du problemer med hjerte og lunger, bør du ikke deltage.

Når du opholder dig i mere end 2.500 meters højde, er der risiko for, at du udvikler højdesyge. Symptomerne på højdesyge er hovedpine, svimmelhed og åndenød. Har du vedvarende eller tiltagende symptomer, bør du omgående sørge for at komme ned i lavere højde. Det er vigtig at drikke 3-5 liter vand om dagen, når man befinder sig i højderne. 

Der findes medicin mod højdesyge som også kan tages præventivt. Vi anbefaler, at du taler med din læge om mulighederne, inden du tager af sted på rejsen. 

Stederne på rundrejsen ligger i disse højder:
Lima: 0 meter over havet
Paracas/Puerto Inca: 0 meter over havet
Nazca: 500 meter over havet
Arequipa: 2.300 meter over havet
Colca-kløften: 3.500 meter over havet
Titicaca-søen: 3.800 meter over havet
Cusco: 3.400 meter over havet
Den Hellige Dal: 2.800 meter over havet
Machu Picchu: 2.400 meter over havet

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Peru

Her kan du få mere at vide om Peru: www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/peru
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.
Læs også om rejseleder Christinas oplevelser i vores Rejseblog fra Peru og se vores rejsetips til Lima: www.albatros-travel.dk/opdag/6-ting-du-kan-lave-i-lima

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

3 dages ophold i Amazonas

Type Rejseforlængelse
Varighed 3 dage
Pris Fra 7.498,–
Tag på opdagelse i det frodige Amazonas, hvor naturoplevelserne er helt enestående.

I bor på en lodge i Nationalparken Tambopata, som dækker 275.000 hektar, og huser nogle af de vildeste og mest uberørte levesteder i verden. Her findes hundredvis af forskellige træer og planter, over 600 fuglearter og mere end 100 forskellige pattedyr. Biodiversiteten er således en af de højeste i verden. Ese Ejja-indianerne er den oprindelige befolkning i regnskoven, de bor stadig i deres landsbyer, som ligger bekvemt ved floden.

Dagene i Amazonas byder på sejlture, vandringer i regnskoven og observation af dyrelivet.

Bemærk: Når I ankommer med flyet til Puerto Maldonado, skal jeres kufferter opbevares der. Der skal derfor pakkes separat til dagene i regnskoven (til formålet udleveres en sportstaske pr. person). Dette gøres for undgå at skulle sejle med for tung bagage til lodgen. Det er vigtigt at medbringe en lygte. Man kan låne gummistøvler (til og med størrelse 44). Forlængelsen er med engelsktalende lokalguide.

Dagsprogram
Dag 15 (sidste dag på rundrejsen) Cusco – Amazonas. Udflugt - på udkig efter Ara-papegøjer og tukaner

Denne morgen flyver I fra Cusco til Puerto Maldonado i Amazonas, og herefter er der en 20 kilometers køretur til havnen ved Tambopata-floden. I skal nu ud på en smuk sejltur (ca. 45 minutter) gennem den frodige regnskov til Posada Amazonas-lodgen, som bliver jeres base de næste 3 nætter.

Inden aftensmaden drager du ud på en 20-30 minutter nem vandretur til et højt udsigtstårn, hvorfra man får en fantastisk fornemmelse af den enorme regnskov, der omgiver en. Netop omkring solnedgang er det fantastisk at være over skoven og se flokke af papegøjer, de store farvestrålende og larmende Ara-papegøjer samt mange andre fugle heriblandt tukaner.

Overnatning på lodgen.

Dag 16 Amazonas. Sejltur på Tres Chimbadas-søen, besøg på farm og aftenvandring i regnskoven
Dagen starter med en sejltur på Tres Chimbadas-søen, hvor der er et rigt dyreliv. Jeres guide ror kanoen, så I i stilhed kan nyde regnskovens skønhed og komme tættere på dyrene. Der er gode chancer for at se de store og fascinerende Hoatzin-fugle, kaimaner og den store flod-odder, som er en truet dyreart.

Der er frokost på lodgen, og herefter er der besøg på en farm, som også har en ethno-botanisk have. Her gives der en introduktion til nogle af de planter og urter, som indianerne gennem generationer har brugt som naturmedicin.

Overnatning på lodgen.

Dag 17 Amazonas. Papegøjer, vandretur i regnskoven og indiansk landbrug
Mange steder i nationalparken findes såkaldte ”clay-licks”, som er naturlige steder i naturen med høj koncentration af livsvigtige salte, hvor dyr kan optage de salte, som de har brug for.

I dag er der mulighed for at observere farverige parakitter og papegøjer ved clay-licks – en fantastisk oplevelse der betragtes som en af de største ornitologiske begivenheder i verden.

Inden frokost, begiver vi os ud på en to timer lang nem vandretur i regnskoven. Målet er et gigantisk Ceiba-træ, som faktisk er inspirationen til det store ”moder-træ” i Avatar-filmen. Træet i sig selv giver liv og voksesteder til et væld af andre planter og dyr, der gror og lever på det. Men på turen er der også mulighed for at se aber og mange andre spændende dyr og planter.

Efter en velfortjent frokost på lodgen, skal vi i vores båd besøge en indiansk farm, hvor vi kan se hvilke afgrøder de lokale indianere lever af. Bl.a. er Yuca eller manioc-roden meget vigtig for indianerne, og det er ganske interessant at se, hvordan de dyrker disse eksotiske planter.

Middag og overnatning på lodgen.

Dag 18. Amazonas – Lima. Hjemrejse
Efter morgenmaden er der afgang til Puerto Maldonado, hvorfra der er fly til Lima. Om aftenen er der afgang med flyet hjem.

Dag 19. Hjemkomst
 

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Posada Amazonas
Lodgen ligger i et stort beskyttet regnskovsområde under Infierno-indianersamfundet. Det grænser direkte op til den berømte og enestående Tambopata Nationalpark, og er det perfekte udgangspunkt for udforskning af regnskoven. Indretningen er indiansk inspireret og passer godt ind i omgivelserne. Lodgen har en restaurant, hvor alle måltider nydes. Maden serveres som buffet og både frokost og middag inkluderer forret, hovedret og dessert. Der er gratis frugtjuice til alle måltider, og døgnet rundt er der gratis vand, te og kaffe. Har I lyst til massage, kan I få dette i Kuaii Wellness Spa’en (der skal bestilles tid, og massagen er mod gebyr).

Alle værelser er rummelige og indrettet i indiansk stil. De er dekoreret med kunsthåndværk fra Ese Ejja indianersamfundet ”Infierno”, som ligger i nærheden. Der er en åben veranda (med myggenet), så oplevelsen af regnskoven bliver så intens som muligt. Alle værelser har to senge, myggenet, hængekøje og sikkerhedsboks. Der er wi-fi i begrænset omfang.

Pris
kr. 7.998,- pr. person i delt dobbeltværelse
kr. 10.998,- i enkeltværelse

Bemærk venligst, at der på nogle afgange er overnatning på Refugio Amazonas som er søsterhotel til Posada Amazonas. Standard og indretning er den samme, og de programlagte udflugter har stort set samme indhold som på Posada Amazonas. Den primære forskel er, at sejlturen til Refugio varer små to timer mere.

Prisen inkluderer
  • Indenrigsfly fra Cusco til Puerto Maldonado
  • Indenrigsfly fra Puerto Maldonado til Lima
  • Engelsktalende lokalguide
  • Alle udflugter nævnt i programmet
  • 3 nætter på Posada Amazonas-lodgen inkl. helpension
  • Gratis frugtjuice til maden
  • Gratis vand (fra vanddispenser), kaffe og te
Prisen inkluderer ikke
  • Dansk rejseleder
  • Tillæg for enkeltværelse
  • Øvrige drikkevarer (herunder også vand på flaske)
  • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”
Bestilling

Forlængelsen skal bestilles samtidig med rejsen. Vi kan desværre ikke garantere ledige pladser på fly, hotel osv. på alle afrejsedatoer.

Rated 5 out of 5 by from En strabadserende rejse med mange spændende oplevelser Vi havde glædet os meget til turen og fik opfyldt alle vores forventninger, men den tynde luft var hård ved os. Ved vores regnskovstilkøb ville vi gerne have haft bedre oplysninger om ekstrapåklædning - det var i øvrigt svært at få pakket de rigtige ting til en tur i så varieret klima. At have en så dygtig, engageret, vidende, velforberedt og ikke mindst menneskekærlig rejseleder, som vi havde, gjorde turen til den ultimative oplevelse. I regnskoven var vores guide også en virkelig kapacitet.
Date published: 2020-03-09
Rated 5 out of 5 by from Spændende oplevelse af Perus kultur, historie, dyreliv og geografi Fantastisk vidende rejseguide der gav en up to date oplevelse af Peru. Næsten alle deltagere oplevede uro med Fordøjelsessystemet og lidt udfordringer med højdesyge men vi fik grundig vejledning til at takle det. Rejsen er en oplevelses tur med fuld valuta for pengene. Ikke en afslapning på business hotel.
Date published: 2020-03-07
Rated 5 out of 5 by from En spændende rejse med mange gode udflugter En rejse, der var fyldt med mange gode udflugter og takket være en helt igennem fantastisk rejseleder, som havde en stor viden om alt, gjorde den bestemt ikke mindre spændende. Selvom, vi var der i regntiden, så var det ikke noget der ramte os, da vi havde sol og næsten stille vejr alle dagene. Til tider, kunne det jo godt være en anstrengende tur, men hvis man bare følger rejselederens råd, så kan man mere end man tror - husk gode trave/vandre sko og evt. stave, som støtte!!
Date published: 2020-03-07
Rated 2 out of 5 by from En rejse hvor ikke alt var oplyst i programmet. Rejsen var anderledes end vi havde forventet. Stod op flere dage klokken 0500 for at være klar til dagens program. Ved indkøb af rejsen forventede vi, at skulle flytte hotel 4 gange. Reelt flyttede vi 10 gange. Ikke godt.
Date published: 2020-03-06
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk oplevelsestur i Perus fortid og nutid Rejsen var en stor oplevelse med en fantastisk kompetent rejseleder, som havde stort indblik i Peru og peruvianernes levevis. Samtidig havde hun et fantastisk smittende humør som altid skabte god stemning. Rejsen var alsidig og vi oplevede Perus mange forskelligheder, lige fra ørken til bjerge, fra storby til inkarigets ruiner. Alt i alt en anbefalelsesværdig rundrejse.
Date published: 2019-12-15
Rated 5 out of 5 by from Peru – En rejse med mange store oplevelser Først og fremmest var guiden, Christina, fantastisk. Hun var meget vidende og bidrog til en god stemning i rejseselskabet. Vi var også heldige med, at rejseselskabet var velfungerende. Hotellerne var helt fine. Vores to chauffører bragte os sikkert gennem utallige hårnålesving, men de lokale guider var af varierende kvalitet. Der var mange spændende oplevelser på turen, f.eks. sejltur omkring Ballestas-øerne, flyvning over Nazca-linjerne kan bestemt anbefales som ekstrakøb, Puerto Inka ved havet var en positiv oplevelse, kondorerne i Colca-kløften imponerende, sivøerne på Titicaca-søen meget turistede, men besøget på øen Taquile spændende. Turen over de høje bjerge og turens højdepunkt Machu Picchu var selvfølgelig også store oplevelser. Under den første del af turen fik man set mange brune bakker og meget ørken, måske lidt for meget. Sidste del af turen bød til gengæld på meget forskellige landskaber og seværdigheder.
Date published: 2019-12-04
Rated 5 out of 5 by from En oplevelsesrig tur Peru er et på mange måder imponerende land at rejse rundt i. Det er meget mere end Machu Picchu. Alle dage var spækket med nye oplevelser til alle sanser. En helt igennem velgennemført rejse af Christina.
Date published: 2019-11-23
Rated 5 out of 5 by from En spændende rejse med mange oplevelser En mangfoldig og spændende rejse med mange oplevelser. Forskellige klimaer som f.eks. ørkner, høje bjerge og jungle. Peru er så meget mere end Machu Picchu.
Date published: 2019-11-21
  • y_2024, m_4, d_16, h_3
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_0, tr_37
  • loc_da_DK, sid_PERTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Lignende rejser