Prag og julemarkeder

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Når adventslysene tændes, breder julefreden sig i ’byen med de 100 spir’

Eventyrligt pyntede grantræer, farvestrålende guirlander og duften af traditionelle tjekkiske småkager. Julestemningen i en af Europas smukkeste byer er noget helt særligt. På denne forlængede weekend bor vi på et 4-stjernet hotel i Prags centrum, og ud over at nyde atmosfæren, skal vi stifte bekendtskab med de største seværdigheder, som den tjekkiske hovedstad har at byde på. Turen går blandt andet gennem hyggelige shoppingstræder, det jødiske kvarter og forbi det berømte astronomiske ur, som har hængt på Det Gamle Rådhus siden 1410. Vi ser også Karlsbroen, hvis første sten ifølge legenden blev lagt af Karl IV selv, nærmere bestemt kl. 5.31 om morgenen – kongen var nemlig stor tilhænger af numerologi. Der vil også være reserveret tid til egne eventyr, hvor du for eksempel kan nyde en kop glühwein og en håndlavet pølse på de hyggelige julemarkeder rundt om i byen, eller høre en stemningsfyldt koncert i en af de mange smukke kirker. Du skal også se nærmere på Europas største slotskompleks med blandt andet St. Vita-katedralen og Skt. Georg-basilikaen.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Jul og nytår

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Tjekkisk koruna

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Prag. Frokost på lokal restaurant og byrundtur
Dag 2 Prag. Dagen er på egen hånd. Tilkøb: Vivaldi-koncert
Dag 3 Bus til Prags Slot og ½ dags rundtur på slottet med lokalguide. Frokost i lokalt bryggeri – 3-retter med øl. Resten af dagen på egen hånd
Dag 4 Fly Prag – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
4.348,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Prag. Frokost på lokal restaurant og byrundtur
Et udpluk af Prags mange broer

Vi tjekker ind på Majestic Plaza Hotel, som ligger i Prags centrum, i gåafstand fra Den Gamle Rådhusplads. Vi spiser en tre-retters frokost på en lokal tjekkisk restaurant. Herfra bevæger vi os ud for at stifte nærmere bekendtskab med byens mange seværdigheder, og det hele foregår til fods.

Vi begynder med at gå langs Pařížská – parisergaden – som er bygget i jugendstil i starten af 1900-tallet. Gaden regnes for at være den mest fashionable i hele Prag og er kantet med eksklusive tøjbutikker, juvelerer og butikker med bøhmisk glas, som har været en eftertragtet luksusvare siden 1200-tallet.

Vi ser også det jødiske kvarter med den jødiske kirkegård og Den gamle nye synagoge, som oprindelig hed Den nye synagoge, men efterhånden som endnu nyere synagoger kom til, fik synagogen sit nuværende, lidt selvmodsigende navn.Turen går også forbi huset, hvor byens mest berømte forfatter, Franz Kafka, en gang boede.

Et af højdepunkterne er Den Gamle Rådhusplads med det berømte astronomiske ur fra 1410 – det ældste stadig fungerende astronomiske ur i verden. Vi går også en tur langs den charmerende Karlova-gade, som med fordel kan genbesøges ved lejlighed, før vi fortsætter til Karlsbroen, hvis første sten blev lagt i 1357, men som først stod klar i begyndelsen af 1400-tallet. Ifølge en tjekkisk myte blev den første sten lagt den 9. juli 1357 klokken 5.31 af Karl IV selv. Kejseren nærede nemlig en stærk tro på tal og mente, at netop dette tidspunkt ville styrke hans magt, fordi tallene på dette nøjagtige tidspunkt skaber et slags numerisk spejl (1357 9, 7 5:31). Myte eller ej, så har Karlsbroen holdt i over 600 år, så måske havde kejseren alligevel fat i den lange ende.

Med på vores rute er også Skt. Jakobs-kirken, Grand Hotel Europa og den vigtigste tjekkiske kulturinstitution, det monumentale Nationalteater. Turen ender ved den ældste togstation i Prag, Masaryk-stationen fra 1845. I løbet af byrundturen vil rejselederen vise, hvor du kan finde de hyggelige julemarkeder.

Den sidste del af eftermiddagen og aftenen er til egne oplevelser. Rejselederen er behjælpelig med tips om gode restauranter.

Dag 2
Prag. Dagen er på egen hånd. Tilkøb: Vivaldi-koncert
Julemarked på Den Gamle Rådhusplads

Dagen er reserveret til egne eventyr, og hvis du vil komme i julestemning er Prags julemarkeder et besøg værd. De to største markeder er at finde på Den Gamle Rådhusplads og Wenceslas torv, som ligger fem minutters gang fra hinanden. Andre markeder finder du på Republik-pladsen og Havels markedsplads. Markederne består af udsmykkede træhytter, hvor der bliver solgt alt fra traditionelt håndværk, glasvarer, broderier, legetøj af træ og keramik til julepynt, hatte, vanter og halstørklæder.

Markederne handler ikke kun om shopping, men i lige så høj grad om mad. Besøgende kan se, hvordan traditionelle madretter bliver fremstillet og prøvesmage alle mulige lokale retter og drikkevarer. Du kan blandt andet smage på de store skinker, der bliver grillet på spyd eller de utroligt velsmagende grillede pølser og bagværk, der bliver lavet på stedet. Skyl maden ned med en berømt tjekkisk pilsner eller en kop glühwein. Du kan sammen med rejsen bestille en koncert med Vivaldis ”De fire årstider” i St. Clemens til kl. 19.00 for 250 DKK.

Dag 3
Bus til Prags Slot og ½ dags rundtur på slottet med lokalguide. Frokost i lokalt bryggeri – 3-retter med øl. Resten af dagen på egen hånd
Tjekkisk øl er værd at smage på

Vi kører til Prags Slot, der er verdens største slotskompleks. Vi tilbringer et par timer her for at bese slottet, slotsområdet og et par af kirkerne. Katedralen St. Vita blev påbegyndt i 1344 af Kejser Karl IV og afsluttet i 1929 og er en enorm bygning, som kan ses langt omkring. På højen startede det hele med en mindre borg, der op gennem tiden har udviklet sig i takt med tiden og Prags storhedstid, og fortæller i al sin stolthed en stor del af Europas historie fra middelalderen over korsridderne til i dag, med tjekkernes skytsengels grav med St. Wenceslas. Det er en imponerende rundvisning og en spændende formiddag, som vi afslutter med at køre til et lokalt bryggeri, hvor vi spiser frokost med et godt glas tjekkisk fadøl.

Den sidste del af eftermiddagen og aftenen er til egne oplevelser. Rejselederen er behjælpelig med tips om gode restauranter.

Dag 4
Fly Prag – København
Vi forlader Prag efter morgenmaden og returner til København.

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
1.048,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Prag t/r
 • 3 x overnatning på 4* Majestic Plaza Hotel
 • Byrundtur til fods i Prag
 • Bus til Prags Slot og rundtur på slottet med lokalguide
 • Morgenmad dagligt og frokost dag 1 og 3
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Gouda Seniorrejseforsikring
 • Koncert med Vivaldis ”De fire årstider” i St. Clemens
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Tjekkiet

Her kan du få mere at vide om Tjekkiet: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/tjekkiet
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from En fantastisk tur til skønne juleudsmykket Prag En meget vellykket rejse med en super rejseleder. Byrundturen gav et godt overblik over Prag, således at man selv havde nogle pejlemærker til videreudforskning af byen. Hotellet lå godt i forhold til at opleve Prag til fods. De fælles middage var gode, dog virkede U Fleku som lidt af en "pengemaskine". De lokale guider var usædvanlige dygtige og hjælpsomme. Den ekstra udflugt til Prags slotte var en stor oplevelse.
Date published: 2015-12-06
Rated 4 out of 5 by from Kort julerejse til Prag Førstedagen bød på en interessant byrundtur med lokal guide. De resterende dage valgte vi at udforske byen, både den nye og gamle bydel. På 4. dagen kunne vi nyde solopgangen i bussen på vej til lufthavnen.
Date published: 2015-12-08
Rated 3 out of 5 by from Dejlige Prag Prag er fantastisk. Imødekommende og hjælpsom rejseleder. Ok, men ikke charmerende hotel. Meget tidligt fly.
Date published: 2015-12-06
Rated 4 out of 5 by from Udmærket juletur til Prag God rejseleder, har lært en hel del mere om Prag, end vi vidste i forvejen.
Date published: 2015-12-06
 • y_2017, m_11, d_21, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_da_DK, sid_CZVCB01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

17CZVCB01EDK2411