Pragtfulde Wien med André Rieu

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Wien og vær med når André Rieu og hans Johann Strauss Orchestra indtager Wiener Stadthalle.

På denne rejse oplever vi det bedste af Wien. I Wienerwald besøger vi klostret Heiligenkreuz, kigger på Baden med de mange huse opført i Biedermeierstil, og vi besøger en af de mange vinkældre i Gumpoldskirchen. På vores ture rundt i Wien kommer vi blandt andet forbi operaen, Stephansdom, Hofburg, museumskvarteret, rådhuset, Belvedere-slottet og Hundertwasserhaus, og vi oplever en traditionel middag på en Heuriger med lokal østrigsk musik. Som finale på opholdet skal vi høre André Rieu og hans Johann Strauss Orchestra, som turnerer verden rundt med musik fra både opera og musicals, ofte krydret med lokale toner. I løbet af rejsen vil der også være tid på egen hånd. Den kan passende bruges til at besøge Belvedere-museet med den store Gustav Klimt-samling, se nærmere på vinterpaladset Hofburg eller spise sachertorte på Hotel Sacher.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Operarejse, City Break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly Købemhavn – Wien. Byrundtur i bus og hotel
Dag 2 Guidet tur rundt i det centrale Wien og middag på en typisk Heuriger
Dag 3 Markedet Naschmarkt, Schönbrunn Slot og tidlig middag og koncert med André Rieu
Dag 4 Wienerwald. En dag i skovene vest for Wien
Dag 5 Hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

OBS! Dagsprogrammet på de forskellige afgange kan variere, men alle beskrevne entreer, besøg og måltider vil være gældende på alle afgange.

Dag 1
Fly Købemhavn – Wien. Byrundtur i bus og hotel
Vinterpaladset Hofburg

Efter ankomst kører vi ind til centrum af Wien for at se byen og dens fortræffeligheder. Vi kommer blandt andet forbi statsoperaen, Hofburg, museumskvarteret, rådhuset, Belvedere-slottet, Wiens opera, Hundertwasserhaus, Hotel Sacher, og Stadtpark. Vi slutter byrundturen af med at passere Prater med det berømte pariserhjul Riesenrad fra 1897, udødeliggjort i Orson Welles filmen ”Den tredje mand” samt FN-byen Vienna International Centre, lokalt kendt som UNO-byen.

Herefter kører vi til vores hotel, hvor vi tjekker ind og spiser middag.

Dag 2
Guidet tur rundt i det centrale Wien og middag på en typisk Heuriger
Ved Belvedere-slottet

Vi bruger formiddagen til at opleve endnu mere af skønne Wien. Vi kommer bl.a. forbi Stephansdom og vinterpaladset Hofburg med den spanske rideskole og i forlængelse af denne museumsområdet med en stor del af de mest kendte museer i Wien.  

Der bliver også tid til at opleve byen på egen hånd. Du kan besøge et af Wiens fine museer, for eksempel Belvedere med den store Gustav Klimt-samling, verdens største, med højdepunkterne af den gyldne Art Nouveau som Kysset og Judith. Du kan også besøge slottet, shoppe, spise sachertorte på Hotel Sacher eller spise verdens største wienerschnitzel hos Figlmüller. Slottet Belvedere – eller rettere slottene Belvedere – består af øvre og nedre Belvedere, begge tegnet af den berømte barokarkitekt Johann Lucas von Hildebrand og opført i begyndelsen af 1700-tallet og anlagt i Belvedere-parken tæt på Wiens centrum som sommerresidens til Prince Eugene af Savoyen. Dertil ligger der et par andre bygninger, blandt andet orangeriet. Alle bygninger er en del af et af de mest prægtige museer på kloden og på UNESCO’s verdensarvsliste.

Om aftenen skal vi prøve en traditionel middag på en af de lokale Heurigere, smage den berømte Grüner Veltliner fra området og høre lokal østrigsk musik på den folkelige måde, som man bør og gør ved et besøg på en Heuriger.

Dag 3
Markedet Naschmarkt, Schönbrunn Slot og tidlig middag og koncert med André Rieu
André Rieu med hans Stradivarius fra 1732

Vi starter efter morgenmad med at køre til Naschmarkt, det største åbne marked i Wien. Her er der grøntsager, køkkenudstyr, tøj, sko og alverdens mere eller mindre brugbare ting. Derefter fortsætter vi til Schönbrunn, og her kan du vælge at tage en tur rundt i slotsparken eller gå en tur ind og se slottet Schönbrunn (entré ikke inkluderet).

Slottet Schönbrunn er den seværdighed i Wien, som har flest besøgende hvert år, og det er altid et gensyn værd. Det var sommerslot for den kejserlige slægt Habsburg af Østrig. De mest kendte personligheder, der boede her, var kejserinde Maria Theresia, berømt for sine 12 børn, og kejserparret Franz Josef af Østrig og hans hustru Sissi (Elisabeth af Østrig). En noget tragisk barndom tilbragte også Napoleon I:s søn Napoleon II her efter faderens fængsling. Det siges også, at det var her, at den kun 5-årige dreng fra Salzburg, Wolfgang Amadeus Mozart, holdt sin første koncert.

Herefter er der lidt tid på egen hånd, før vi returnerer til hotellet, hvor vi spiser en tidlig middag og drager til Stadthalle, hvor vi skal opleve André Rieu og hans famøse Johann Strauss Orchestra. André Rieu er født hollænder og kommer fra Maastricht. Han er uddannet violinist, men har siden 1987 fungeret som dirigent, komponist og medspiller i sit eget orkester, Johann Strauss Orchestra, med hvem han turnerer verden rundt og laver flotte opførelser med musik fra både opera og musicals, krydret med lokale toner – så mon ikke der bliver slået lidt ekstra wienske og østrigske toner an?

Dag 4
Wienerwald. En dag i skovene vest for Wien
Klostret Heiligenkreuz fra 1193

I dag kører vi ud i Wienerwald, det store skovområde syd og sydvest for Wien. Vi er kun 30-40 km fra Wien, og her midt ude i dette skønne skovområde ligger klostret Heiligenkreuz fra 1193. Cistercinerordnen dyrkede tavshed og stilhed, hvorfor klostret blev bygget dybt ude i skoven. Der er stadigvæk omkring 80 munke i klostret, der revolutionerede verden med deres gregorianske korsang, som strøg til tops på alverdens hitlister tilbage i 2008. Vi besøger klostret, og er vi heldige hører vi lidt af munkenes sang under deres gudstjeneste. Vi besøger klostret, hvor der er en vidunderlig stemning. Vi nyder en kop kaffe og stedets berømte kage ”Klosterschnitte”, en let butterdejskage med vaniljecreme, flødeskum og skovbær.

Ikke langt fra Heiligenkreuz ligger Baden, der er en gammel, kendt kurby med svovlholdige bade og, og i hvis omgivende skove man kan gå lange spadsereture. Baden er fyldt med smukke huse i den typiske biedermeierstil, vi bedre kender som empirestil. Herfra tager vi videre til Gumpoldskirchen, et område med mange vingårde og Heurigere. Vi skal nyde en vinsmagning i en af de mange vinkældre. 

Derefter kører vi det sidste korte stykke til Wien og spiser en god middag på vores hotel.

Dag 5
Hjemrejse

I dag siger vi farvel til Wien og rejser hjem efter nogle oplevelsesrige dage.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Fly København – Wien t/r med direkte fly
 • 4 overnatninger på godt hotel i Wien
 • 4 x morgenmad
 • 2 x middag på hotel
 • 1 x tidlig middag på hotel før koncert
 • 1 x traditionel middag på Heuriger med vin og musik
 • 1 dag i Wienerwald
 • Entre og guidet tur af klostret Heiligenkreutz
 • Klosterschnitte og kaffe 
 • Besøg i lille lokal vinkælder i Gumpoldskirchen
 • Besøg ved Wiens marked Naschmarkt
 • Guidet tur rundt i Wiens centrum til fods
 • ½ dags byrundtur i Wiens historiske centrum med bus  
 • Koncertbillet til André Rieu koncert med kategori 1-billet
 • Besøg ved slottet Schönbrunn uden entré
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. € 30,- pr. person)
 • Entré til Slottet Schönbrunn ca. 18 €
 • Entré til Slottet og museet Belvedere ca. 19 - 22 € (pensionist – almindelig)
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

Hoteller

Det er ikke muligt at få hoteller i det helt centrale Wien, når så mange mennesker kommer dertil på samme tid. André Rieu trækker mange gæster til, og priserne sættes godt op. Vi har derfor valgt gode, men ikke helt centrale hoteller og lavet et program, som er tilpasset den enkelte gruppe, for at få mest ud af den tid, du er i Wien. 

Oplysninger om rejsen

Hotel

Under opholdet bor vi på Hotel Holiday Inn - South, et nydeligt hotel, der ligger i Wien udenfor Ringstrasse. Fra hotellet er der udmærkede forbindelser til centrum med bus, S-tog/U-bahn eller sporvogn, og den lokale transport er billig, ganske nem at benytte og ganske punktlig.

Små forskelle i afgange

Hver gruppe har sit eget program, men alle har identisk indhold. Det er blot hotellet og rækkefølgen i dagsprogrammet, der kan variere fra gruppe til gruppe. Grupperne ankommer og rejser tilbage på forskellige tidspunkter, omend alle ankommer og rejser tilbage på samme dage.

Koncert med André Rieu

Koncerten med André Rieu foregår i Wiener Stadthalle med plads til op til 16.000 tilskuere. Vi har billetter til kategori 1, som er udmærkede pladser.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 21 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Køretider

Turen fra lufthavnen i Wien til hotellet i centrum tager ca. ½ time

Bagage

xMan må medbringe 1 stk. bagage per person. Maks. 20 kg + håndbagage (maks. 8 kg). Håndbagagens dimensioner må maksimalt udgøre 118 cm totalt (længde x bredde x højde = fx 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Påklædning

Det kan være køligt morgen og aften, og regnbyger kan forekomme. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er østrigerne ikke særligt formelle, men almindelig pæn påklædning vil være passende. Dog er meget pænt påklædt på helligdage og til store festlige lejligheder, så de vil være pænt påklædt til koncerten. Husk at medbringe et par gode sko til spadsereture i naturen og i byerne.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

ATVCB11ADK