Premium drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fra Latinamerikas natur og stemningsfulde kolonitidsbyer til Florida med komfortable Norwegian Pearl – inkl. helpension, drikkepakke og drikkepenge på skibet

Los Angeles – San Diego – Cabo San Lucas – Puerto Quetzal – San Juan del Sur – Puntarenas – Panamakanalen – Cartagena – George Town (Grand Cayman) – Tampa – Orlando

Denne rejses omdrejningspunkt er en af menneskehedens største bedrifter, nemlig bygningen af den 80 kilometer lange Panamakanal.

Rejsen begynder med en overnatning i Los Angeles. På programmet er en orienterende byrundtur med Beverly Hills og Hollywood, inden vi sejler til nogle af den nye verdens spændende og fredede destinationer og byer. Undervejs arrangeres 4 specialudflugter (tilkøb) til henholdsvis to UNESCO-fredede kolonitidsbyer – Cartagena og Antigua – samt Granada. Udflugtspakken tæller også en tur ud i Costa Ricas frodige natur med en sejltur langs den fuglerige mangrove i Tarcoles-floden. Vores odyssé slutter efter et besøg på Cayman-øerne, i Tampa i Florida, hvor vi skal på en spændende byrundtur. Skibet som tager os rundt på denne fantastiske rejse langs Amerikas kyster er det flotte og komfortable Norwegian Pearl. Helpension, drikkepakke og drikkepenge er inkluderet i prisen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Krydstogt i Caribien

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Panamanske balboa, amerikanske dollar, mexikanske peso, costaricanske colon, guatemalanske quetzal, colombianske peso

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Los Angeles, Californien. Orienterende byrundtur og check-in på hotel
Dag 2 Los Angeles – San Diego og afsejling
Dag 3 Tid til afslapning og fornøjelser på havet
Dag 4 Cabo San Lucas, Mexico. Afslapning på den mexikanske Riviera og tid på egen hånd
Dag 5–6 På havet mod Guatemala
Dag 7 Puerto Quetzal, Guatemala. Mulighed for byrundtur i UNESCO-fredede Antigua
Dag 8 San Juan del Sur, Nicaragua. Mulighed for udflugt til Granada
Dag 9 Puntarenas, Costa Rica. Mulighed for mangrove-bådtur på Tárcoles-floden
Dag 10 På havet mod Panamakanalen
Dag 11 Gennemsejling af Panamakanalen
Dag 12 Cartagena, Colombia. Mulighed for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydel, inkl. San Felipe-fæstningen
Dag 13 På havet
Dag 14 Georgetown, Grand Cayman. Frivillig spadseretur med rejselederen
Dag 15 På havet
Dag 16 Tampa – Orlando, Florida, USA. Hjemrejse
Dag 17 Ankomst til København

Norwegian Pearl

Norwegian Pearl er et af rederiet Norwegian Cruise Lines skibe med plas til over 2 400 passagerer

Et af rederiet Norwegian Cruise Lines dejlige skibe med god plads, underholdende tilbud og spændende udflugter, der kan købes om bord. Med plads til 2.400 gæster og 15 dæk, hører skibet til i den størrelsesmæssige mellemklasse blandt krydstogtskibe. Om bord finder du over 10 spisesteder, du frit kan vælge imellem (deriblandt specialrestauranter mod merbetaling), samt klubber, barer, spa og et stort pool område. Skibet havde sin første tur i 2006 og blev totalrenoveret i 2017.

Læs mere her: www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/norwegian-Pearl 

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
24.998,–
København
Udsolgt
27.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
25.998,–
Billund
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
25.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
34.998,–
København
Nytårsafgang
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Los Angeles, Californien. Orienterende byrundtur og check-in på hotel
Hollywood i Los Angeles blev grundlagt i 1857

Efter ankomsten kører vi på en orienterende byrundtur til bl.a. Beverly Hills og Hollywood, inden vi ankommer til vores hotel. Om aftenen kan du vælge at spise på egen hånd eller at følge med rejselederen (aftensmad ikke inkluderet i rejsens pris).

NB. Afhængig af, hvor lang tid det tager at komme igennem lufthavnen og tidsplanen i det hele taget, gennemfører vi enten byrundturen i Los Angeles dag 1 eller dag 2.

Dag 2
Los Angeles – San Diego og afsejling Afsejling kl. 17.00

Efter morgenmaden på hotellet har vi lidt tid på egen hånd, inden vi mødes igen. Både turistene og lokalbefolkningen hygger sig med spadsereture og med café- og restaurantbesøg i området. Derefter sætter vi kursen mod havnen i San Diego, hvor vores skib ligger for anker. Efter indtjekningsformaliteterne stævner vi ud på Stillehavet, og mens USA glider ud i horisonten, sættes kursen mod Mexicos kyster.

Obs. Der er cirka 2 timers transport til San Diego

Dag 3
Tid til afslapning og fornøjelser på havet
Norwegian Pearl
En dag på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt på. Mens vi bevæger os mod Det Caribiske Hav kan du slappe af på skibsdækket i en liggestol og nyde udsigten, læse en god bog og benytte dig af skibets mange forskellige underholdende tilbud. Her er hele ti spisesteder, du kan vælge imellem, og seks barer hvor du kan nyde et godt glas vin eller en kølig cocktail. Om bord er også et hyggeligt bibliotek med diverse brætspil, et teater, et kasino, fitnessfaciliteter og en spa, hvor du kan forkæle dig selv med forskellige behandlinger (bestilles og betales direkte om bord på skibet). Rejselederen informerer løbende om alle mulighederne på skibet og står for en række fælles sociale hyggearrangementer og informationsmøder for Albatros-gruppen.
Dag 4
Cabo San Lucas, Mexico. Afslapning på den mexikanske Riviera og tid på egen hånd Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 18.00
Cabo San Lucas, Mexico

På sydspidsen af den lange halvø Baja California ligger Cabo San Lucas. I det rolige farvand her i Den Californiske Golf søgte mange handelsskibe førhen ly for det store ocean. De lokale pirater udnyttede chancen til at plyndre skibenes last og berige sig. I dag beriges besøgende med enestående naturscenerier, golde klippeskær og krystalklart vand, som mange sportsfiskere valfarter til. I dag har du friheden til selv at planlægge, hvad du vil lave og se.

Som du sikkert hurtigt bemærker, emmer byen af stemning, og du har det meste af dagen til at gå på opdagelse. For eksempel kan du gå en tur i det historiske downtown-område og måske besøge den lille kirke Iglesia de San Lucas, som de spanske missionærer byggede i 1730. Du kan også lægge vejen forbi det store lokale marked, som frister med alt fra keramik til hængekøjer og smukke vævede og broderede tekstiler. En mulighed er også en visit på byens legendariske bar Cabo Wabo Cantina, som ejes af den tidligere forsanger fra rockbandet Van Halen, Sammy Hagar.

Dag 5–6
På havet mod Guatemala
Ruten går nu op mod Guatemala, og vi har endnu nogle dage på havet til at slappe af og nyde skibets mange tilbud.
Dag 7
Puerto Quetzal, Guatemala. Mulighed for byrundtur i UNESCO-fredede Antigua Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 16.00
Antigua, Guatemala

Vi lægger til i Puerto Quetzal på Guatemalas stillehavskyst. På dagens Albatrosudflugt kører vi ind i landet gennem smukke, frodige landskaber, hvor vi besøger den UNESCO-fredede by Antigua, der er endnu et fint eksempel på spansk kolonistilsarkitektur. Byen har sin helt egen magiske charme – og man fornemmer tydeligt historiens store vingesus! Antigua blev grundlagt i 1527 og var indtil 1773 provinsens hovedstad. Byen ligger i højlandet i cirka 1.500 meters højde og er smukt og dramatisk omkranset af tre aktive vulkaner. På vulkanskrænterne bliver der dyrket en af verdens bedste kaffesorter, som kan nydes på byens caféer. Ud over sin gode kaffe er byen også kendt som et rigtig godt sted at lære spansk, da her ligger omkring 60 sprogskoler, der tiltrækker rejsende fra hele verden. Vi går en tur gennem de brostensbelagte gader og ser blandt andet byens centrale plads, det lokale marked samt en jadefabrik, hvor vi ser, hvordan det grønlige mineral laves til dekorative figurer, og vi nyder en dejlig frokost med lokale retter.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 8
San Juan del Sur, Nicaragua. Mulighed for udflugt til Granada Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 16.00

San Juan del Sur er ganske enkelt en lille perle på Nicaraguas stillehavskyst. De primitive victorianske huse, den knejsende statue af Kristus på en nærliggende skrænt og en støt tilstrømning af unge rygsækrejsende er med til at gøre den engang så søvnige fiskerby til et stykke fantastisk kyststrækning, hvor der er rig mulighed for oplevelser.

San Juan har stadig den afslappede charme, der tiltrak de første rejsende, og San Juan del Surs historie er mindst lige så farverig som den perfekte solnedgang over bugten. Byen blev opdaget af sømanden Andres Niño i 1523 i et forgæves forsøg på at finde søvejen fra Stillehavet til Caribien. Det forblev en lille fiskerby indtil 1850'erne, hvor den blev den sidste mellemstation for amerikanere, som rejste mod vest til Californien via Caribien på turen over land. Herefter brugte amerikaneren William Walker San Juan del Sur som base for at invadere Nicaragua, hvor han senere blev præsident – om end kun for en kort bemærkning. I 1970'erne var området højborg for oprøreren Comandante Cero, som bekæmpede Somoza-familiens mangeårige diktaturstyre i Nicaragua. I dag er han i øvrigt minister i den siddende nicaraguanske regering.

Dagens Albatrosudflugt begynder med, at vi efter landgangen kører på tur gennem det frodige nicaraguanske landskab. Det er som at rejse tilbage i tiden, og det kommer tydeligt til udtryk, når vi er nået frem til den maleriske kolonitidsby Granada, som ligger i skyggen af den tårnhøje Mombacho-vulkan på Nicaraguasøens bred. Granada blev grundlagt i 1524 af den spanske Conquistador Hernandez de Cordoba, og Granadas historiske kirker og klostre har klaret sig igennem århundreder med piratangreb fra engelske, hollandske og franske pirater.

Vi ser de største seværdigheder, og på tilbagevejen gør vi et kort stop ved et udsigtspunkt, hvor vi kan se ærefrygtindgydende Maderas og Concepcion, de to majestætiske tvillingevulkaner. Der er ingen krydstogtkaj i San Juan del Sur, så vi bliver sejlet til og fra land i de mindre tenderbåde.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 9
Puntarenas, Costa Rica. Mulighed for mangrove-bådtur på Tárcoles-floden Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Der bor også krokodiller i mangroveskogen

I dag når vi til Costa Rica og går i land i byen Puntarenas i provinsen af samme navn. Byen ligger på en cirka ti kilometer lang landtange, som strækker sig ud i Stillehavet. I det 19. århundrede var byen Costa Ricas vigtigste havn, og herfra blev kaffe, frugt og andre landbrugsprodukter fra provinsen udskibet til destinationer langs de amerikanske kontinenters vestkyst. Puntarenas har en dejlig afslappet stemning og en hyggelig havnepromenade. Området omkring byen er præget af storslået natur med vandfald, floder, regnskov og paradisiske hvide sandstrande.

Hvis du har købt dagens Albatrosudflugt, tager vi sammen ud til mundingen af Tarcoles-floden, hvor vi skal sejle lidt rundt og nyde mangroveskoven og områdets mangfoldige dyreliv. Der vil være en lille velkomstforfriskning og frugt, inden vi sejler ud på floden i en overdækket båd, hvorfra der er godt udsyn til alle sider. Her i mangroven lever over 250 fuglearter, blandt andet kolibri, fluesnapper og den truede lyserøde ara, der er en af de mest farvestrålende papegøjearter med sine klare røde, blå og gule farver. Her lever også store kolonier af krokodiller, hvoraf nogle eksemplarer kan blive helt op til syv meter. Vi håber at se nogle af de legendariske rovdyr på vores sejlads og gåtur rundt i området.

OBS: Det er en god ide at have let tøj og lukkede, solide sko på samt medbringe myggebalsam, solcreme og en kikkert.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 10
På havet mod Panamakanalen
Der er tid til afslapning om bord, mens vi sejler mod Panamakanalen.
Dag 11
Gennemsejling af Panamakanalen
En menneskeskabt kanal mellem Stillehavet og Atlanterhavet
I dag skal vi opleve et af rejsens absolutte højdepunkter: gennemsejlingen af Panamakanalen, som blev indviet i 1914.Det ambitiøse projekt med at forbinde de to verdenshave stillede ingeniørerne over for en krævende opgave, og samtidig blev det en økonomisk og politisk udfordring. Idéen med at anlægge en kanal går tilbage til opdagelsen af Panamas stillehavskyst gjort af den spanske erobrer Balboa i 1513. Med denne opdagelse begyndte købmænd og regeringer at fantasere om en passage, som lod skibe komme fra Atlanterhavet til Stillehavet uden at skulle ud på den 20.000 kilometer lange og farefulde rejse rundt om Sydamerikas spids.
Der var mange fortalere for projektet, deriblandt Benjamin Franklin og filosoffen Goethe. Det franske selskab La Société Internationale du Canal Interocéanique påbegyndte byggeriet i 1880, og de næste to årtier var præget af konstante ingeniørmæssige udfordringer foruden utallige jordskred og epidemier af malaria og gul feber, som nåede at dræbe næsten 22.000 arbejdere.
Franskmændene besluttede derfor at sælge rettighederne til projektet til den amerikanske regering under præsident Theodore Roosevelt. Prisen var 40 millioner dollars. Da amerikanerne overtog byggeprojektet i 1904, stod de over for opførelsen af den største dæmning og de største sluser og jernporte, man overhovedet kunne forestille sig på det tidspunkt. Endvidere var der store miljøproblemer at slås med. En hær af arbejdere fra flere lande arbejdede på det store byggeprojekt, og mange omkom undervejs. Den 15. august 1914 blev Panamakanalen officielt indviet, og skibet SS Ancon sejlede som det første gennem dette menneskeskabte vidunder. I dag er kanalen stadig af stor betydning for skibsfarten og verdenshandlen og hører fuldstændig under Panama. På grund af de moderne handelsskibe og containerfartøjer, der bliver stadigt større, arbejdes der på at udvide Panamakanalen og dens sluser, så større skibe end den vanlige størrelse på 32,3 meter i bredden kan sejle gennem kanalen.
Dag 12
Cartagena, Colombia. Mulighed for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydel, inkl. San Felipe-fæstningen Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 18.00
Cartagena, Colombia

I dag lægger vi til i Cartagena på Colombias nordkyst. Cartagena er grundlagt i 1533 og er dermed en af de ældste kolonibyer fra spaniernes tid ved magten. Cartagena er en af de smukkeste og mest velbevarede af de byer, som de spanske koloniherrer anlagde i Syd- og Mellemamerika, og den gamle befæstede bydel er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Dagens Albatrosudflugt er en byrundtur i Cartagena. Vi ser blandt andet den imponerende, rødlige militærfæstning San Felipe de Barajas, der blev påbegyndt i 1536 og blev forstærket og udbygget flere gange over de næste par hundrede år. Cartagena var et fristende sted at røve, da det blandt andet var herfra, at de spanske koloniherrer sendte guld, sølv og ædelstene hjem til Spanien. Fæstningen lå strategisk godt, hvor den både beskyttede byen mod landangreb og mod piratangreb fra vandsiden.

Vi skal også vandre rundt i Cartagenas gamle befæstede bydel. Her i de små, smalle gader ser vi de smukke, velbevarede kolonistilsbygninger: private hjem med træbalkoner side om side med store officielle bygninger, som husede den omfattende spanske administration. Undervejs ser vi nogle af de mest interessante monumenter som Popa-klosteret, der ligger på byens højeste punkt, en 150 meter høj bakketop, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Vi ser også statuen af den indfødte India Catalina, der stoisk skuer ud i verden kun iført lændeklæde og fjerprydelse. India Catalina blev bortført af spanierne og blev oplært i at tale spansk, da hun skulle fungere som oversætter for kolonisatorerne i deres videre erobring af Colombia.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 13
På havet
Vi har tid til at slappe af om bord mens båden går mod Cayman-øerne.
Dag 14
Georgetown, Grand Cayman. Frivillig spadseretur med rejselederen Ankomst kl. 08:00, afsejling kl. 17:00
Seven Mile Beach, Grand Cayman

Grand Cayman er en af de tre tropiske øer, Christoffer Columbus navngav “Las Tortugas” (skildpadderne) efter de dyr, han fandt i det omkringliggende hav. Dette navn hang dog ikke ved, for på senere kort over øen optræder i stedet navnet Caimanau, Carib-indianernes ord for krokodille. Her er en mængde attraktioner, som for eksempel byen Hell, Seven Mile Beach, som er kendt for at være en af de bedste strande i verden, og så naturligvis det fantastiske liv under havets overflade. Især to naturfænomener skiller sig ud: de store havskildpadder og de enorme mængder af pilerokker, der i bogstaveligste forstand svømmer mellem benene på de badende og lader sig berøre på den bløde, fløjlsagtige overhud.

I Stingray City Sandbar kan man svømme med disse relativt tamme væsener, som gerne lader sig håndfodre og elsker at blive kløet let på maven. På trods af deres frygtindgydende udseende er de meget fredelige og gør ingen fortræd, så længe man holder sig fra deres haler.

De, som har lyst, kan følge med rejselederen på en frivillig spadseretur rundt i byen, det plejer at være hyggeligt, og alle er velkomne. Husk, at det er en gammel britisk koloni med venstrekørsel, så pas på når du går over vejen!

NB. Nogle gange kommer vi i land ved hjælp af mindre tenderbåde på Grand Cayman.

Dag 15
På havet
I dag kan du nyde den sidste hele dag på havet med god mad og afslapning, før vi anløber USA
Dag 16
Tampa – Orlando, Florida, USA. Hjemrejse Ankomst kl. 08.00
Tampa, Florida

Det er tid til at sige farvel til krydstogtsskibet. Vi tjekker ud i ro og mag, og efter landgangen går vi ombord på bussen og kører på en kort byrundtur i Tampa, før det er tid til at køre mod lufthavnen i Orlando, hvor vores fly hjem venter.

Obs. Der er ca. 1½ times transport til Orlando fra Tampa’s centrum.

Dag 17
Ankomst til København
Vi ankommer til København med kufferten fuld af gode minder efter vores spændende krydstogtrejse.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Cartagena. Halvdagsudflugt med byrundtur i kolonitidsbyen Cartagena og den UNESCO-fredede gamle bydel.
 • San Juan del Sur. Halvdagsudflugt til kolonitidsbyen Granada og udsigt til vulkaner.
 • Puntarenas. Halvdags naturudflugt til mangroveskov med sejlads på Tarcoles-floden.
 • Puerto Quetzal. Heldagsudflugt med byrundtur i den UNESCO-fredede by Antigua i højlandet (inkl. frokost)

Pris: kr. 2.498,- pr. person

San Felipe-fæstningen

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 27.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt
Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. ID: kr. 17.598,-
Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. OF: kr. 3.498,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. OA: kr. 3.998,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. BA: kr. 11.298,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltsuite med balkon kat. MB: fra kr. 13.598,- pr. person (fås på forespørgsel, endelig pris fås først ved bekræftelse)

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. OA: kr. 24.498,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. 2B: kr. 39.498,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Los Angeles og Orlando– København med mellemlanding.
 • Transport jf. program
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • Byrundtur i Los Angeles
 • 1 nat på turistklassehotel i Los Angeles i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 14 nætters premium krydstogt med Norwegian Pearl i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 1.250,- pr. person)
 • Helpension på skibet
 • Premium All Inclusive drikkepakke på skibet
 • Byrundtur i Tampa
 • Havneskatter (kr. 2.650,- pr. person)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke kr. 2.498,- (Cartagena, San Juan del Sur, Puntarenas og Puerto Quetzal)
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt, udvendig kahyt med vindue og balkonkahyt
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer i land
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører i land og på udflugter (beregn ca. USD 25 i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”
NCL – Premium All Inclusive koncept
 • Drikkevarer (bredt udvalg af premium spiritus, fadøl, flaskeøl, vin i glas, cocktails, juice og sodavand)**
 • Specialkaffe fra Lavazza i forbindelse med måltider (udvalgte typer)
 • Vandflaske dagligt (1 per person, per dag, leveret i kahytten)
 • Drikkepenge inkluderet (både for selve krydstogtet og de inkluderede tjenester)

**For gæster under 21 år, indbefatter pakken kun juice, sodavand og vand.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Balkonkahyt
Kahytskategori BA, dæk 9. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udvendig kahyt
Kahytskategori OA eller OF, dæk 8 eller dæk 5. Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge.

Indvendig kahyt
Kahytskategori ID, dæk 8. Indvendig kahyt med to enkeltsenge.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme, så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid, man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.
Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på:  https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ 

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på:  www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa 

 Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen. Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger. Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Krav om visum hvis du har besøgt Irak, Iran, Syrien og Sudan

Hvis du som dansk statsborger har været på rejse i Irak, Iran, Syrien eller Sudan efter den 1. marts 2011, kan du ikke længere rejse ind i USA på en ESTA-godkendelse. Fremover skal du have et rigtigt visum – udstedt af den amerikanske ambassade i København. Det samme gælder danske statsborgere, som har dobbelt statsborgerskab i enten Irak, Iran, Syrien eller Sudan.

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger. Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Hånden på hjertet

Vores krydstogt gennem Panamakanalen er en rejse på næsten 4.900 sømil. Det betyder, at der undervejs vil være dage, hvor vi er på havet og bevæger os mod næste spændende anløbshavn. Det kan måske ved første øjekast virke skræmmende, men fortvivl ej! Af alle de mange gæster, Albatros Travel har haft med på krydstogt, har vi stadig til gode at høre, at vores gæster har kedet sig om bord. Der er masser af underholdning, musik i forskellige genrer, quizzer og restauranter, der kan prøves, for blot at nævne nogle få at de ting, man kan foretage sig om bord. Og har du en god bog med i kufferten, kan du med lethed finde et roligt hjørne på dækket, hvor du kan trække dig tilbage for en stund.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from En fantastisk rejse udover det sædvanlige Det er så svært at beskrive denne rejse, idet der var så ekstreme mange spændende oplevelser. Alt fungerede stort set perfekt, oplevelserne var utrolige, servicen på skibet var i top, det var virkelig en drømmerejse. Rejselederen var uvurderlig, hun gjorde det fantastisk, hun gjorde os trygge, hvilket for mig var vigtigt på sådan et cruise, idet vi aldrig tidligere havde prøvet cruise. KLM er dog ikke det bedste at flyve med, meget lidt plads til en 11 timers flyvetur, lang kø ved check in, idet der kun var 1 - 2 personer til at betjene ret så mange passagerer samt 1 person fra KLM skranken der gik rundt og stressede os og fortalte, at vi jo ikke kunne forvente bedre service, når vi ikke ville betale mere for billetten!!!
Date published: 2016-10-28
Rated 5 out of 5 by from Virkelig en drømmerejse En meget spændende og varm rejse. Turens højdepunkter var Panamakanalen, Antiqua og rejselederen. Vi har rejs med mange rejseledere, men de ture der har været bedst, har været de ture med gode rejseledere. Denne rejseleder var fantastisk. Vidende, empatisk, glad for sit jod, altid parat, samlende osv osv. Derudover oplevede vi udover de forskellige spændende lande, definer, havskildpadder, tur i regnskov, god mad, overmåde venlig service på skibet, stor hjælpsomhed (kørestolsbruger). En tur vi vil leve længe på, glæder os til at se billederne vi har taget
Date published: 2016-04-13
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse med en fantastisk rejseleder Vi har lige været på krydstogt fra Florida til Los Angeles gennem Panamakanalen. Det har været en fantastisk tur især på grund af rejselederen. Han var helt fantastisk og meget levende. Han fortalte meget levende om de lande vi skulle besøge. En af dagene havde han faktisk fri men arrangerede alligevel en bytur til fods. Han er utrolig dygtig og behagelig at være sammen med. Ham skal I holde fast i. Vi rejser meget og plejer ikke at bruge rejselederen særligt meget. Jeg plejer at solbade, når der er foredrag. Men denne gang vandt rejselederen over solen
Date published: 2016-05-16
Rated 5 out of 5 by from En drømmerejse med store oplevelser for livet. En rejse i mellemamerika med højdepunkt turen gennem Panamakanalen. Vi ople- vede en natur og et dyreliv på nærmeste hold på de veltilrettelagte ture og en ven- lig befolkning trods stor fattigdom. Dagene på havet blev udfyldt med foredrag om mellemamerikas kultur og historie og dagene på land med byrundture i de farverige byer med historiske bygninger og ruiner. Vi mødte lokalbefolkningen i deres farve- rige dragter og besøgte forskellige små værksteder. Rejsen sluttede i Los Angeles med et besøg igennem Hollywood.
Date published: 2016-05-20
Rated 4 out of 5 by from Interessant krydstogt til spændende lande Rigtig spændende rejse sammen med en god gruppe og en fantastisk rejseleder. Aldrig før oplevet en så vidende rejseleder om alle lande, kultur m.m. Samtidig ualmindelig venlig og hjælpsom
Date published: 2016-05-16
Rated 5 out of 5 by from Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen At jeg/vi nu har været på krydstogt for første gang. Det var fordi vi sidste år stod på land og så skibe sejle gennem Panamakanalen. Det ville vi også prøve og det har været en stor oplevelse, at se de murmeldyr trække os igennem sluserne. At have en rejseleder som Jesper som kan så meget var en oplevelse, så kan man få meget ud af en rejse ( ferie).
Date published: 2017-11-12
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk spændende oplevelse.Mange indtryk. Super tur fyldt med oplevelser - vor rejseleder Jesper var super god og meget vidende.Nok den bedste rejseleder, vi har haft. Og vi rejser faktisk temmelig meget.
Date published: 2016-04-16
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur gennem Panamakanalen. Titlen på denne tur levede fuldt op til rejsen. Det var en spændende tur med besøg i 6 forskellige lande. Spændende udflugter i USA, Columbia, Panama, Guatemala, Costa Rica og Mexico. Meget spændende foredrag om bord på skibet, som gjorde at vi fik rigtig meget ud af udflugterne. Alt sammen bundet sammen af en helt fantastisk, dygtig og engageret rejseleder. En enestående guide Jesper Groth Nielsen som vi helt sikkert skal rejse med igen.
Date published: 2017-12-01
 • y_2018, m_3, d_20, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.7
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_58
 • loc_da_DK, sid_USCOC02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18USCOC02NDK2010