Pyrenæernes gamle riger med Andorra, Catalonien og Aragonien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Vi fuldender cirklen omkring Pyrenæerne og besøger Barcelona, Carcassonne, Lourdes i Frankrig og returnerer til Baskerlandets Bilbao, Rioja og Zaragoza

Albatros’ kulturrejse til de gamle riger i Pyrenæerne i grænselandet mellem Frankrig og Spanien bringer os tæt på Sydeuropas spændende historie. Romernes erobring og fald, fulgt af kalifatet, kampen mellem islam og den katolske kirke og den moderne statsdannelse. Vi besøger gamle stater som Catalonien, Aragonien og Baskerlandet, Andorra og de sydfranske bystater som Carcassonne og Lourdes. Engang selvstændige stater med egen kultur og eget sprog, der drømte om vækst og indflydelse og bestemt ikke så sig selv som en parentes i historien eller i en større stat. Og det gør de stadig ikke. En oplevelsesmættet rejse, der blandt andet fører os til en lang række af Europas største seværdigheder.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Barcelona, ca. 20 km
Dag 2 Barcelona med La Sagrada Família
Dag 3 Barcelona – Figueres med Dali Museet – Andorra, ca. 328 km
Dag 4 Andorra – Carcassonne – Lourdes, ca. 475 km
Dag 5 Lourdes – Pau – Biarritz – Hondaribbia, ca. 209 km
Dag 6 Hondaribbia – San Sebastian – Zarauz – Bilbao, ca. 124 km
Dag 7 Bilbao, ca. 5 km
Dag 8 Bilbao – Longrono – Zaragoza, ca. 315 km
Dag 9 Zaragoza – Lleida – Cardona – Barcelona, ca. 387 km
Dag 10 Hjemrejse Barcelona – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Barcelona, ca. 20 km
Velkommen til Barcelona

Ved ankomsten til Barcelona får vi en lille introducerende sightseeing inden indkvarteringen på Albatros’ centralt beliggende hotel, få stop fra byens største seværdigheder.

Barcelona, Spaniens næststørste og utvivlsomt mest kosmopolitiske by med ca. 1,6 million indbyggere, er den selvstyrende region Cataloniens hovedstad. Barcelona og Catalonien er Spaniens rige og progressive hjørne med megen industri. Byen, som har landets vigtigste havn, er i mange henseender den kulturelle hovedstad i evig rivalisering med Madrid og de centrale, styrende provinser. Det er en by for kunstnere og bohemer, fyldt med tapasbarer, restauranter, blomstrende gadeliv og masser af kunstneriske højdepunkter. Byens mere end to tusindårige historie byder den dag i dag på en spændende blanding af romerske ruiner, gotiske paladser og eksplosive art nouveau-bygninger. Om aftenen er der gode muligheder for at begive sig ud i Barcelonas gader på udkig efter et egnet sted at blive introduceret til det gode spanske køkken. Det starter lige om hjørnet. Vi spiser middag sammen på en lokal restaurant.

Dag 2
Barcelona med La Sagrada Família
Den ufuldstændige La Sagrada Familia

Dagens bytur begynder med den centrale plads, Plaza Catalunya, hvor nogle af byens store gader mødes, heriblandt den berømte La Rambla eller Ramblaen på godt dansk. Ramblaen er byens mest kendte boulevard med masser af liv, gøglere, turister og træer på den cirka 1,2 kilometer lange strækning. Man har ikke været i Barcelona uden at tilbringe nogle spændende timer på La Rambla.

Vi lægger kortvarigt ud på den store gade, men drejer til venstre mod Barcelonas romerske fortid. Vi ser en sektion af en gammel vej, der oprindeligt førte til den romerske by Barcino. Vejen flankeres af gravsten efter romersk tradition. Vi krydser igen Ramblaen på vej hen til det store marked, La Boqueria, hvor farver, dufte og et flerstemmigt kor af falbydende stadehandlere åbenbarer sig. Her finder man alt mellem himmel og jord fra alle dele af madpyramiden – fra lufttørret skinke, friske grøntsager og krydderier til friskfanget fisk, oste og diverse spanske specialiteter. Statistikken siger, at der nok ryger en del spiselige souvenirs med hjem i bagagen fra dette sansebombardement af lækre sager.

Fra markedet går vi til Plaza Pi i den gamle del af byen, hvor man finder den smukke gotiske kirke Santa Maria Del Pi, hvis store og farverige rosevindue er særligt smukt. Kirken bliver omtalt af den engelske forfatter og journalist George Orwell i ”Hyldest til Catalonien”, der er hans personlige beretning om den spanske borgerkrig, i hvilken han selv deltog.

Vi fortsætter gennem nogle af den gamle bydels gader tilbage til Ramblaen for at gå det sidste stykke hen mod det 60 meter høje Columbus-monument. Herefter er det tid til Gaudís endnu ufærdige og monumentale katedral, La Sagrada Família, som i dag er det symbol, vi bedst kender Barcelona for. Katedralen blev påbegyndt i 1880’erne og påregnes at være færdig engang i 2020’erne. Byggeriet har således overlevet en hel række bygherrer, som en efter en er gået på pension, efter at have udført deres del af arbejdet ud fra Gaudís originale tegninger og planer. Vi tager på rundvisning i og ved kirken. Bemærk venligst, at ønsker du at besøge taget, er det for egen regning, og ventetid må påregnes.

Middag på egen hånd.

Dag 3
Barcelona – Figueres med Dali Museet – Andorra, ca. 328 km
Det surrealistiske Teatre-Museu Dali

Vi forlader Barcelona og kører mod nord til Girona på den gamle romerske rute mellem Rom og Cadiz via Augusta. Den pittoreske bydel omkring den imponerende katedral er meget inspirerende. Byen har altid være Cataloniens næstvigtigste efter Barcelona, præget af en rigdom og velstand, der tydeligt giver sig udslag i de smukke bygninger.

Turen fortsætter til Figueres, hvor vi spiser lidt frokost og besøger byens største attraktion, Teatre-Museu Dali. Museet er et stort værk, som omhandler den verdensberømte, surrealistiske kunstner Salvador Dali. Han blev født i Figueres i 1904 og boede størstedelen af sit liv i og omkring Figueres og Girona.

Man er ikke i tvivl om, at man sætter foden i Dalis surrealistiske univers, inden man træder ind i museet, hvis kendteste værker er noget, de fleste vil nikke genkendende til.

Efter besøget i Figueres ruller vi videre mod vest og ind i Pyrenæerne, hvor målet er miniputstaten Andorra, der ligger i bjergene og på grænsen mellem Spanien og Frankrig. Det er en meget smuk køretur op til Andorra, hvor vi overnatter i hovedstaden Andorra La Vella. Middag på hotellet.

Dag 4
Andorra – Carcassonne – Lourdes, ca. 475 km
Middelalder fæstningen i Carcassonne

Vi benytter formiddagen til at kigge nærmere på byen, der vinteren igennem besøges af skisportsfolk og om sommeren er base for vandrere. Andorra, som kun har ca. 78.000 indbyggere, har siden 1993 været en selvstændig nation efter i over 700 år at have været underlagt såvel Spanien som Frankrig. Stedet er kendt som landet uden skatter, bortset fra en mindre importafgift, hvorfor mange velhavere har taget bopæl her i Europas billigste land. Andorra er under beskyldning for at være en del af den internationale hvidvaskningsring af suspekte indtægter og er heller ikke en del af EU. Derfor er tolderne ganske opmærksomme på nye indkøb ved udrejsen.

Efter at have brugt formiddagen i dette lilleputrige kører vi videre ind i Frankrig, hvor næste mål er den fantastiske middelalderby Carcassonne. Fæstningsbyen fra 1200-tallet er nyrenoveret og giver et enestående, nærmest fuldendt billede af middelalderbyens befæstning med dobbelte mure, der blev opført i tiden ca. 500-1300. Mange byer var i perioden nærmest uindtagelige, og de udviklede sig til lokale ”stormagter”, ofte til stor irritation for landenes centralmagter. Byen er ekspanderet med en moderne by på den venstre bred af Aude-floden. Den gamle middelalderby ligger på højre bred på et velegnet højdedrag.

Sidst på eftermiddagen sætter vi kursen mod vest og kører med Pyrenæerne på venstre side mod vort næste  overnatningssted, valfartsbyen Lourdes. Middag på egen hånd.

Dag 5
Lourdes – Pau – Biarritz – Hondaribbia, ca. 209 km
Badebyen Biarritz

Siden Jomfru Maria viste sig for den unge Bernadette Soubirous tilbage i 1858, har Lourdes tiltrukket store mængder af pilgrimme, der valfarter til stedet for at finde helbredelse og frelse. Byen besøges i dag af ca. 6 millioner pilgrimme årligt, altså små 20.000 dagligt, og de skal drikke og bade i det mirakuløse vand.

Vi skal se grotten, hvor Jomfru Maria viste sig, samt kirken opkaldt efter Bernadette, nemlig St. Bernadette, og Rosenkrans-basilikaen, endvidere krypten og de helbredende bade. Her går vi i ro og mag sammen med de mange valfartende rundt og oplever helligdommen.

Efter Lourdes fortsætter vi til en af de meget smukke byer langs Pyrenæerne, nemlig Pau. Byen er en større provinsby med omkring 85.000 indbyggere, hvor centrum er et stort fodgængerområde med masser af grønne områder. Der er tid til frokost og til at se sig lidt omkring i byen, hvorfra den svenske kongefamilie stammer. En af Napoleons berømte marskaller, Jean-Baptiste Bernadotte, var fra denne by. Han blev ved et lykketræf svensk tronfølger i 1810, og otte år senere efterfulgte han den barnløse Karl 13. som svensk konge under navnet Karl Johan. Det svenske flag ses i gaderne, og der er et af verdens bedste gobelin-museer samt Bernadotte-museet.

Vi fortsætter mod Biscayen og den franske badeby Biarritz, som Napoleon 3. gjorde berømt som ferieby, da han sammen med kejserinde Eugénie midt i 1800-tallet holdt ferie her hver september gennem 14 år. Strandene er fine, om end havet kan være voldsomt på disse kanter. 

Efter en kaffepause og en spadseretur rundt i den gamle bydel af Biarritz krydser vi grænsen til Hondarribia, der ligger på den spanske side. Vi spiser middag her og overnatter.

Dag 6
Hondaribbia – San Sebastian – Zarauz – Bilbao, ca. 124 km
San Sebastian

Vi følger mere eller mindre den gamle pilgrimsrute fra Frankrig over Pyrenæerne, men drejer hurtigt sydpå mod Zaragoza. Først skal vi dog se lidt af Baskerlandet. En stille morgen begynder med en kort køretur til San Sebastian, måske mest kendt for filmfestivalen, der afholdes i september, og for sine fine strande samt de permanente surferbølger, der konstant og dramatisk ruller ind mod kysten og fratager strandgæsterne enhver lyst til fredsommelig badning. San Sebastian med ca. 250.000 indbyggere har rekord som byen med flest Michelin-stjerner pr. indbygger. Der er ikke mindre end 16 stjerner fordelt på tre 3-stjernede, en 2-stjernet restaurant og fem restauranter med én Michelin stjerne.  Byen har været kendt som badeby fra slutningen af 1800-tallet, ikke mindst på grund af den kongelige families besøg, og har den dag i dag stadig en aura af velstand og stolthed over sig.

Fremme ved San Sebastian tager vi tandhjulsbanen op til Monte Igueldo, hvorfra der er en fantastisk udsigt over kysten og San Sebastian med vartegnet Monte Urgull, der deler byen og stranden i to smukke bugter. Tandhjulsbanen er fra 1912 og en af de ældste i Spanien. Der bliver tid til at udforske San Sebastian på egen hånd. Blandt andet kan man bestige Monte Urgull på 120 meter, og senere på dagen samles vi for at gå gennem den gamle bydel og se byens øvrige attraktioner. Frokost er på egen hånd, og her er rig mulighed for at smage byens berømte pintxos.

Vi fortsætter vestpå ad kystvejen mellem flotte sandstrande, forrevne klipper og det lumske Biscayiske Hav frem til Zarauz. Selv i dag, med den moderne teknologi, er Biscayen et frygtet hav. Vilde storme med pludselig skiftende vindretninger og et brusende hav får selv den mest garvede sømand til at hive rosenkransen frem. Zarauz er en mindre by med en gammel bydel, hvis historie går tilbage til 1200-tallet. I dag en attraktiv ferieby, hvor der er en utrolig flot og bred sandstrand. Her er mere regulære bølger, og derfor afholdes der her verdensmesterskaber i surfing. Efter en tur på stranden og rundt i byen fortsætter vi ad kystvejen til Bilbao, hvor det er tid til at udforske det spændende baskiske køkken og utallige tapasbarer på egen hånd. Vi overnatter tæt ved Bilbao.

Dag 7
Bilbao, ca. 5 km
Jeff Koon's berømte 'Puppy'

Hele dagen er afsat til Bilbao, hvor byturen i centrum kan gøres til fods. Den tidligere industriby er i dag en moderne og attraktiv by med omkring 350.000 indbyggere, og her er nyt og gammelt smukt forenet. Bilbaos nyeste vartegn er det berømte Guggenheim-museum ved floden Rio Nervion, også kaldet Rio de Bilbao. Den anden arkitektoniske perle er lufthavnen, Aeropuerto de Sondica. Den charmerende gamle bydel ligger øst for den nye og er kendt for sine syv små gader tilbage fra 1400-tallet og for Plaza Nueva, hvor der hele vejen rundt er et hav af restauranter, der serverer pintxos – Baskerlandets udgave af tapas.

Vi spiser frokost på et par af disse ledsaget af den lokale Txakoli-hvidvin, som passer glimrende til denne type mad. Pintxos er velsmagende småretter ofte serveret på brød eller toast med en tandstikker i – pintxos betyder ’spyd’ – og er en fryd for både øjet og maven. Det er et must at afprøve disse lækkerier et par gange under et ophold, og det får du rig lejlighed til.

Om eftermiddagen er der mulighed for at gå til det verdenskendte Guggenheim-museum, tegnet af Frank Gehry. Med facadens mange titaniumplader, der skifter farve alt efter lys og tid på dagen, er museet i sig selv et fascinerende kunstværk. Foran bygningen sidder Jeff Koons’ værk Puppy, en kæmpehund skabt af levende blomster. Inde i museet går vi på opdagelse i samlingen af moderne kunst og samtidskunst, blandt andet Richard Serras værk Serpiente, en imponerende opstilling af kæmpe stålplader, der er en reference til de store stålvalseværker og skibsværfter, som engang var livsnerven og drivkraften i Bilbao. Museet regnes for en af den moderne verdens største og mest spændende arkitektoniske kunstværker, og mange besøgende siges at foretrække museet udefra.

Overnatning ved Bilbao. Middag på egen hånd.

Dag 8
Bilbao – Longrono – Zaragoza, ca. 315 km
Vindistriktet La Rioja

Vi forlader Bilbao, passerer bjergkæden Sierra Tolono og kører ind i La Rioja. Denne sydligere og meget lille region er kendt for sine vindistrikter. Vi krydser Ebro-floden og kører ind i hovedbyen Logrono. Denne pilgrimsby ligger 600 km fra Santiago, men har længe været en del af Pilgrimsruten, som traditionelt foregår til fods. Vi er fortsat i Rioja-vindistriktet og skal besøge en typisk og traditionel vinbodega uden for Logrono, hvor vi skal se produktionen, vinkældrene og have lidt smagsprøver på de dejlige dråber. Efter besøget kører vi til centrum, hvor der er tid til frokost, før vi igen rammer vejen og kører til Zaragoza.

Zaragoza er hovedbyen i provinsen Aragonien og den eneste storby i denne store provins. Den er Spaniens femtestørste by med ca. 700.000 indbyggere. Det er en meget driftig by, som ligger omkring Ebro-floden med et fantastisk flot og øde bagland med bjerge mod nord og et frugtbart landområde langs floden. Byen har rødder helt tilbage til 600 f.v.t. som følge af den strategiske beliggenhed ved floden, der både giver adgang til vand og vandveje. De første iberere bosatte sig i dette område, der siden har skiftet herrer utallige gange mellem romere, maurere fra Nordafrika, visgoter og spaniere. Byen bærer tydeligt præg af sin muslimske, jødiske, romerske og kristne fortid.

Vi går en tur i den gamle bydel, hvor især den enorme kirke, Basilica de Nuestra Senora del Pilar, ved Plaza del Pilar gør indtryk sammen med den anden kirke, Catedral de San Salvador. Basilikaen er opkaldt efter Jomfru Maria, som siddende på en søjle (spansk: pilar) åbenbarede sig for apostlen Jakob med budskabet om at opføre en helligdom. Denne nuværende kirke, som er Spaniens største barokkirke, er fra perioden 1681-1754. Under den spanske borgerkrig blev der fra republikansk side kastet tre bomber mod kirken, men ingen eksploderede. Det blev tilskrevet et mirakel. Kirken er stadig en vigtig valfartskirke, hvor man kan bede foran en lille statue af Jomfru Maria. 

Et andet utroligt fortællende bygningsværk er paladset Palacio de la Aljaferia, oprindelig bygget til de arabiske herskere i slutningen af 1000-tallet under den mauriske periode. Det blev ombygget af spanierne efter generobringen af Den Iberiske Halvø og brugt af de aragonske konger, for senere at blive udbygget til den størrelse, det har i dag, hvor en del benyttes af regionens lokalparlament.

Aragonien udgjorde tidligere et betydeligt større kongerige, som inkluderede Valencia og Catalonien. Da Aragoniens kong Ferdinand 2. blev gift med Castilliens tronarving Isabella i 1469, udgjorde det samlet set en så stærk katolsk alliance, at det lykkedes dem at nedkæmpe det sidste islamiske kalifat i 1492, samme år Isabella sendte Columbus til Amerika. 

Vi overnatter i Zaragoza. Middag på egen hånd.

Dag 9
Zaragoza – Lleida – Cardona – Barcelona, ca. 387 km
Saltminen i Cardona

Vi forlader Zaragoza for at drage til Lleida, endnu en vigtig by med en lang historie. Byen var i år 49 f.v.t. centrum for det berømte ”Slaget om Lleida”, hvor den romerske hærfører Pompejus’ styrker forsøgte at slå den snu strateg Cæsar i dét, der betegnes som den romerske borgerkrig. Cæsar vandt og dermed også magten over Rom, indtil Brutus satte en stopper for det fem år senere. Vi bruger lidt tid til at se byen og fortsætter til Cardona, som er en historie for sig selv. Cardona ligger på en bjergside med omfattende saltudvinding. Her ligger bogstaveligt talt et helt bjerg af salt, Muntanya de Sal, og da salt i tidligere tider kunne omsættes til guld, var byen og dens beboere et nøglepunkt på enhver erobrers kort. Byen ligger på nabohøjen til saltbjerget, og øverst knejser 1700-tals fæstningen over Cardona. Hele området er i dag et stort besøgscenter. Saltet blev hentet ud fra bjerget helt frem til 1990, hvor produktionen stoppede på grund af de høje omkostninger og langt billigere saltudvindinger andre steder i verden. Vi besøger minen, ser de gamle arbejdsredskaber og nyder lyset i den gamle mines saltformationer. Det er en af de mest spændende saltminer i Europa.

Fra Cardona returnerer vi nu til Barcelona, hvor vi spiser en god afskedsmiddag og overnatter.

Dag 10
Hjemrejse Barcelona – København
Efter morgenmad er der fritid indtil afgang og hjemrejse. Vi har nu taget turen rundt om Pyrenæerne, besøgt skønne byer, spændende steder, historiske monumenter, kulturelle højdepunkter, og vi kan mættet med indtryk rejse hjem.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Fly tur/retur til Bacelona (direkte fly)
 • Dansk rejseleder
 • 9 x nætter på gode 3* og 4* hoteller
 • 9 x morgenmad
 • 4 x middag, dag 1, 3, 5 og 9
 • 1 x frokost dag 7
 • Vinsmagning af tre vine på Bodega Ontañon
 • Entré til Sagrada Familia, Dali museet, Carcassonne fæstningen, svævebane til Mount Igueldo og saltminen i Cardona
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Guggenheim museet i Bilbao, ca. 18 €
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 30 – 35 €)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Medbring gode vandresko eller støvler, da vi er i et bjergrigt område. Byerne er ofte med brostensbelagte gader, og det er en tur, der kræver fornuftigt fodtøj samt lidt lunt og vandafvisende overtøj.

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen. Dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Her kan du få mere at vide om dine rejsemål:
Spanien:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/spanien
Frankrig:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/frankrig
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Du kan også læse mere om den lækre spanske mad i vores artikel om Baskerlandet eller få mere inspiration til din rejse med 10 steder i Europa, du ikke vidste, du drømte om at rejse hen

Hånden på hjertet

Rejsen er en odyssé i de gamle spanske/franske riger og stater omkring Pyrenæerne med næsten alle de kulturelle og naturmæssige højdepunkter, man kan tænke sig. Men det er en lang og oplevelsesrig rute, hvor vi indimellem tilbringer en del tid med kørsel. Derfor vil der givetvis være nogle, der kunne tænke sig mere tid til fordybelse i enkelte seværdigheder, men vi har en ret hård tidsplan. Til gengæld får vi det meste med. Det er en relativ komfortabel rejse, men man bør være i stand til at gå mindst 4-5 kilometer for at få det fulde udbytte af turen. Bortset fra Andorra går ruten ikke gennem de billigste egne af Sydeuropa.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 1 out of 5 by from Der var lagt op til en spændende rejse, MEN... Der var lagt op til en spændende rejse, hvor vi skulle opleve en masse, men desværre havde planlæggeren ikke være realistisk med, hvad der kunne nås. Problemerne var bl.a. ankomsttidspunkt, chaufføren kendte ikke området eller bussen, og rejselederen var mere medrejsende end rejseleder. Vi fik slet ikke den faglige baggrund for de mange steder/lande. Alt i alt sidder vi tilbage med følelsen af, at vi har kørt mange km, været i mange byer, men uden at år det ud af det, som var muligt. Heldigvis var det en hyggelig rejsegruppe, og stemningen var god, så heldigvis for Albatros blev der ikke “mytteri” undervejs.
Date published: 2017-11-03
Rated 1 out of 5 by from Denne rejse burde have været aflyst. En rejse til et spændende område, men meget dårligt planlagt fra Albatros. Det der var stillet i udsigt i rejsebeskrivelsen blev i flere tilfælde ikke opfyldt grundet den helt håbløse planlægning. F.eks. Ankomst til Andorra meget sent hvor det var mørkt og alt var lukket og afgang meget tidligt hvor alt stadig var lukket - mange timers forgæves kørsel. Mange timers forgæves kørsel i bis til Carcassonne idet alt var lukket ved ankomst o.s.v. - o.s.v. Vi havde en meget venlig rejseleder på turen, der desværre ikke beherskede sproget og heller ikke havde noget kendskab til de steder vi besøgte.
Date published: 2017-10-28
Rated 2 out of 5 by from En rejse der var rigtig dårligt tilrettelagt Der var alt for mange mennesker i gruppen, rejseleder havde for lidt erfaring, alt for meget kørsel, og kom ret sent på dagen til hotellerne, I Andorra ankom vi kl. 20,00 og skulle køre igen kl 8,00 næste morgen, så nåede ikke at være der den halve dag som var blevet lovet i programmet. Chaufføren havde svært ved at finde vej. Hotellerne i Barcelona og Bilbao, hvor vi begge steder havde mindst 2 overnatninger lå alt for langt væk fra byerne
Date published: 2017-10-27
Rated 2 out of 5 by from En rejse, der bar præg af begynderproblemer Ventetid og problemer med chauffør, der ikke kendte ruten. Ny rejseleder i forhold til det oplyste, der ikke var godt nok forberedt på de historiske begivenheder, som vi skuffende nok hørte alt for lidt om. Andorra så vi slet ikke, for vi ankom og kørte igen i mørke. For afsides beliggende hotel i Bilbao. Programmet var for ambitiøst i forhold til tiden. God lokalguide i Barcelona og godt valg af restaurant. Girona og Figueres var gode valg. Carcassonne var - måske spændende, men der var strejke i Frankrig, så museet var lukket. Pintxos turen i Bilbao var god. Vinsmagning i Rioja ligeså. Hvad var planen med Llieda? Ventetid på besøget i saltminen, fordi der var uoverensstemmelse omkring tiden. Der blev ikke til frokost den dag. Vi oplevede problemer med kommunikationen mellem rejseleder og chauffør, som kostede unødvendig tid. Vi har tidligere kun haft gode oplevelser med Albatros og er derfor noget skuffede, fordi rejsen så særdeles spændende ud på papiret. Vi fik ikke de oplevelser, vi var stillet i udsigt.
Date published: 2017-10-26
Rated 2 out of 5 by from En rejse der ikke levede op til forventningerne, udfra programmet! Jeg har nu siddet 10 dage i en bus, med en rejseleder der ikke undervejs formidlede den historie der knyttede sig til områderne. 2 af de steder vi besøgte var seværdigheden lukket ved ankomst, et 3. sted skulle vi vente længe før den lokale guide dukkede op. Hotellerne i Barcelona og Bilbao lå langt fra centrum, så det var besværligt på egen hånd at komme derind. På hotellet i Andorra ankom vi i mørke efter kl. 20 og skulle skynde os i kælderen for af spise aftensmad inden køkkenet lukkede. Vi forlod hotellet næste morgen kl. 9. Så alle butikker var lukkede i den periode vi var der. Vi undrede os alle over, hvorfor vi skulle køre hele vejen til Andorra, bare for at overnatte. Bussens stand var så dårlig, så varme og ventilationsanlæg begyndte at lugte pga. af rigtig høj varme. Vi gæster måtte bede om at få bussen stoppet hurtigst muligt ved en tankstation, så vi ikke pludselig skulle sidde på en åben motorvej. Lidt læselys over busstolene kom dog aldrig til at fungere. Blev bussen repareret ? jeg ved det ikke, anlægget kom aldrig til at fungere. Vi havde næsten alle før rejst med Albatros, og altid fået en deltagerliste. Er det et nyt koncept ? Jeg håber meget der bliver rettet op på de efterfølgende ture, ellers er det ikke pengene værd.
Date published: 2017-10-27
Rated 2 out of 5 by from En rejse der ikke levede op til forventningerne Havde det været 1. gang vi rejste med Albatros, havde det formentlig også været den sidste, da vi ikke føler at vi har fået den varer der var stillet i udsigt. Der var generelt en dårlig timing mellem overnatningssteder og de oplevelser der var stillet i udsigt. Hotellet i Barcelona og Bilbao lå for langt fra centrum, så det var besværligt at komme til byen. Vi fik bl.a. ikke set Andorra ankom sent og i mørke og kørte næste morgen kl. 8 uden at have set byen. Ankomst til Pau i middagspausen hvor alt var lukket. Chaufføren kunne ikke finde kystvejen mellem San Sebastian og Zarauz så vi kørte på motorvej, han kunne generelt ikke finde rundt og kunne bedst lide motorvejen. Besøg i saltminen, der var uenighed om hvad tidspunkt vi skulle på rundvisning så vi måtte vente en lille time. Der var kommunikationsproblemer mellem chaufføren og rejseleder og det tog alt for meget tid. Vores rejseleder var en super rar og hjælpsom mand, men det faglige på ruten var ikke tilfredsstillende. Der var problemer med bussen for meget varme og ingen lys.
Date published: 2017-10-27
Rated 2 out of 5 by from En meget dårlig oplevelse Mangelfuld planlægning,alt for ambitiøst, for stor gruppe, rejseleder var ikke forberedt, ingen info om det historiske vi kom igennem, flere steder var lukket når vi kom frem, alt for presset program, bussen kunne tilsyneladende kun køre på motorvej, chaufføren kunne ikke læse sin GPS
Date published: 2017-10-28
Rated 1 out of 5 by from dårligste rejse med ALBATROS Meget, meget dårlig planlagt tur. Dårligt samarbejde mellem Albatros, agent, rejseleder og chauffør. Hvorfor i alverden skulle vi til Andorra, vi ankom i mørke og forlod det i mørke, alle butikker var lukkede, hvis vi ellers havde haft tid til at besøge dem. Mange af os havde været i Spanien og Frankrig før men ikke i Andorra, det havde man glædet sig til. Da vi kom til Pau, hvor vi gerne ville se gobelin museet eller Bernadotte museet, så var det ene lukket på grund af ombygning og det andet åbnede kl 14, hvor vi skulle køre kl 13,30. Derfra kørte vi til Biarritz hvor vi fik fritid til at se på surfere og vanvittige dyre butikker i 2,30 timer!!! Jeres valg af hoteller har heller ikke været jeres sædvanlige standard, I skriver 3-4 stjerner og det er ok men vi boede uden for lands lov og ret på flere af stederne, ikke så meget som en kiosk, kaffebar i miles omkreds. Det var alt for mange steder vi skulle se, uden vi fik set noget, en meget stor skuffelse for en kunde som er meget glad for Albatros,efter mine mange rejser med jer, ja så var dette det absolutte laveste, havde det ikke været for en guide, som var guide på et afbud af den guide, vi skulle have haft, så holdt man humøret oppe , for han prøvede virkeligt at gøre sit bedste. Stor stor dårlig smiley fra mig.
Date published: 2017-10-31
 • y_2019, m_6, d_14, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_24
 • loc_da_DK, sid_ESRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

ESRTR04ADK