Rhinens kulturhovedstæder

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med på et eventyrligt krydstogt på Rhinen, og oplev det bedste af de hyggelige middelalderbyer og UNESCO-fredede flodlandskaber.

Rhinen har siden romersk tid forbundet det sydlige Europa med det nordlige, og med dagens landegrænser flyder den gennem hele seks lande. Denne rejse går gennem fire af landene – fra kultursværvægteren Köln med Kölner Dom til Hollands hyggelige hovedstad, via futuristiske Rotterdam gennem Tyskland, Frankrig og til Basel i det nordlige Schweiz for til sidst at slutte tilbage ved udgangspunktet i Köln.

Om bord på vores komfortable skib, Rhein Melodie, glider vi stille forbi det ene smukke flodlandskab efter det andet. Et af turens absolutte højdepunkter er den eventyrlige tyske Rhindal, hvor bjergene blander sig med terrasse-vinmarker og pittoreske borgruiner. Undervejs anløber vi Strasbourg i Alsace med den UNESCO-fredede middelalderbykerne. Vi skal også besøge nogle af de små, hyggelige Rhinbyer som Mainz og Basel, og måske hører vi sirenesang, når vi passerer Lorelei-klippen? Sejladsen fører os også forbi ”Deutsches Eck”, hvor floderne Mosel og Rhinen løber sammen.
 
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Frankfurt, Tyskland. Transfer til Köln og tjek ind på skibet
Dag 2 Amsterdam, Holland. Mulighed for byrundtur med pakhuskvarteret Grachten og videre til fods rundt i Amsterdam (tilkøb)
Dag 3 Rotterdam. Mulighed for udflugt med rundtur i Rotterdam (tilkøb)
Dag 4 Köln, Tyskland. Mulighed for byvandring i Köln med besøg i Kölner Dom og ølsmagning (tilkøb)
Dag 5 Mainz, Tyskland. Byrundtur til fods med Augustinerkirken, Mainz’ domkirke Sankt Martin og Arne Jacobsens moderne rådhus
Dag 6 Mannheim, Tyskland. Rundtur til fods i Mannheim eller mulighed for ekstraudflugt til Speyer (tilkøb)
Dag 7 Kehl, Tyskland/Strasbourg, Frankrig. Mulighed for byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbykerne (tilkøb)
Dag 8 Basel/Kembs, Schweiz. Mulighed for historisk byrundtur i Basel (tilkøb)
Dag 9 Breisach, Tyskland. Mulighed for ekstraudflugt gennem regionen Schwarzwald (tilkøb)
Dag 10 Breisach, Tyskland. Oplevelser i bymidten med rejselederen. Mulighed for ekstraudflugt til Freiburg (tilkøb)
Dag 11 Koblenz, Tyskland. Byrundtur med byvandring og svævebane i Koblenz (tilkøb)
Dag 12 Köln, Tyskland og hjemrejse til København

MS Rhein Melodie

Rhein Melodie er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 198 passagerer fordelt på tre dæk.

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt. Skibet har også en lille butik og et bibliotek/læserum.

Det rummelige fartøj (132 meter langt og 11,4 meter bredt) er bygget i 2005 og kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyde udsigten i loungebaren, dase på soldækkets liggestole eller læse i biblioteket. Alle måltider (helpension) indtages i skibets restaurant, som varierer mellem buffet og servering ved bordene af den venlige tjenerstab.

Tryk her for at se kahytsplan

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Frankfurt, Tyskland. Transfer til Köln og tjek ind på skibet Indtjekning fra kl. 15.00, afsejling kl. 16.00
Ved ankomsten til Frankfurt kører vi direkte til Köln, som ligger ca. 2½ timers kørsel væk. Herefter, hvis tiden tillader det, vil der være lidt tid på egen hånd i Köln, inden vi mødes igen for at tage hen til skibet, hvor der er indtjekning. Kort efter sættes kursen mod Amsterdam, hvor vi kommer frem næste morgen.
 
Dag 2
Amsterdam, Holland. Mulighed for byrundtur med pakhuskvarteret Grachten og videre til fods rundt i Amsterdam (tilkøb) Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 23.00
Amsterdams stemningsfulde kanaler
I dag har du, som en del af udflugtspakken, mulighed for at deltage på en stemningsfuld guidet byrundtur gennem Amsterdams mange gader og stræder – med udsigt til husbåde og de karakteristiske smalle pakhuse, der præger byens centrum når vi besøger Grachten-området.

På byrundturen begiver vi os videre af sted til fods ud på eventyr i den farverige kanalby, som i renæssancen blev en af Europas vigtigste søfartsbyer og handelsstæder. Byen viser sig fra sin allerbedste side i det gamle arbejderkvarter Jordaan. De små gader mellem de tre store kanaler her er bedst kendt som ”De ni små gader” – De negen straatjes – og er hjemsted for en række interessante designere, som får selskab af specialbutikker, gallerier samt de såkaldt brune caféer, som er gamle, patinerede værtshuse med godt hollandsk og belgisk øl.

I Jordaan finder man også et af Amsterdams allerstørste tilløbsstykker, Anne Franks hus, der ligger på Prinsengracht tæt ved Westerkerk. Her, hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbog, gengives den rystende historie om den jødiske pige og hendes familie, der gennem flere år gemte sig i hemmelige rum i huset på Prinsengracht, indtil de blev afsløret og kom i kz-lejr.
 
Amsterdam er på alle måder en stærk museumsby, og som moderby for en række af verdenskunstens allerstørste er det imponerende samlinger, som tager plads på museernes vægge. Gå for eksempel på opdagelse omkring Museumplein (museumskvarteret), hvor man finder byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rummer en stor samling hollandske mesterværker: fra religiøs kunst til guldaldermalerier og værker af blandt andre Rembrandt. På van Gogh-museet præsenteres verdens største van Gogh-samling med mere end 200 malerier og 500 tegninger af den store mester.

Den moderne kunst har hjemme på Stedelijk-museet, mens en række andre udstillingsbygninger og museer på hver deres måde medvirker til at kaste lys over Hollands historie som flådenation og kolonimagt. Det gælder blandt andet Amsterdams spændende historiske museum, der med interaktive midler folder den store fortælling ud i bygningen på Kalverstraat.

(Dagens udflugt med byrundtur i Amsterdam er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Bemærk: Rederiet prøver så vidt muligt at få kajplads i Amsterdam centrum. Det er desværre ikke altid muligt, selvom kajpladsen er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte skibe op til få timer før ankomst. Det betyder, at vi i de tilfælde, hvor kajpladsen er langt fra centrum og uden for gåafstand, bestiller bus transfer i forbindelse med udflugtspakkens arrangerede bytur. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet på egen regning.
 
Dag 3
Rotterdam. Mulighed for udflugt med rundtur i Rotterdam (tilkøb) Ankomst kl. 9.00, afsejling kl. 14.00
Den gamle havn i Rotterdam
I løbet af natten er vi sejlet fra Enkhuizen til Sydholland for at ankomme i Rotterdam. Deltaet omkring Rotterdam, Rhinen-Meuse-Scheldt, er et resultat af de mange floder som flyder sammen i området, inden de når Nordsøen. Det kaldes ofte blot Rhin-deltaet, siden Rhinen er den største enkelte bidragende flod. Det gør området rigt på øer, søer og måske vigtigst af alt, vandveje!

Vandvejene gør Rotterdam til en dynamisk international by, som huser verdens fjerdestørste og bestemt en af de travleste havne. Her er der altid gang i tankskibe, containerskibe og de karakteristiske lange transportflodskibe, som vi formentligt i løbet af turen har set flere gange.

Dagens Albatrosudflugt sætter både fokus på den moderne by Rotterdam. Vi skal selvfølgelig også se Erasmusbroen over floden Maas og få en fornemmelse for Rotterdams maritime miljø.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).
 
Dag 4
Köln, Tyskland. Mulighed for byvandring i Köln med besøg i Kölner Dom og ølsmagning (tilkøb) Ankomst kl. 16.00, afsejling kl. 23.00
Köln med flotte Kölner Dom
Om eftermiddagen passerer vi igen Köln, og dagens Albatros-tilbud er en byvandring i den gamle romerske by. Köln var efter sigende en af de største byer uden for Rom og hed Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historie er tydelig overalt i bybilledet. Selv i parkeringskældrene støder man ofte på rester fra romersk byggeri.

Vi starter i den gamle bydel, Altstadt, som ligger ned til Rhinen. Kölns Altstadt er ikke så imponerende som i mange andre tyske byer, men det er rigtig hyggeligt at gå en tur i de snørklede gader. Der er et lille stemningsfuldt torv, Alter Markt, og en del historiske bygninger, der dog ikke er de oprindelige, men genopført efter 2. verdenskrig, hvor Köln næsten blev jævnet med jorden. Det siges, at efter de sidste bombardementer var overstået, kom beboerne op fra beskyttelsesrummene. De så sig omkring og begyndte at tale om, hvorvidt de skulle bygge byen op igen eller flytte et andet sted hen. Men da de så, Kölner Dom på helt mirakuløs vis stadig stod, besluttede de sig for at blive – og kun derfor.

Vi skal naturligvis også se den imponerende domkirke, der er et ypperligt eksempel på gotisk arkitektur og i øvrigt er den største gotiske kirke i Nordeuropa. Kölner Dom er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og er en af de mest besøgte seværdigheder i Tyskland. Mod slutningen af turen skal vi nyde et glas af den lokale øl Kölsch, der smager som en pilsner og serveres i høje, slanke glas.

Efter byrundturen er der mulighed for selv at gå videre ud på opdagelse i Köln og måske fortsætte bekendtskabet med Kölsch.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).
 
Dag 5
Mainz, Tyskland. Byrundtur til fods med Augustinerkirken, Mainz’ domkirke Sankt Martin og Arne Jacobsens moderne rådhus Afsejling kl. 16, afsejling kl. 00.00
Tusinde år gamle Mainzer Dom
Vi ankommer til den tidligere romerske provins Mainz, der nu er hovedstad i den tyske delstat Rheinland-Pfalz. Byen blev grundlagt som en militærpost af romerne sidst i det første århundrede, og senere blev den provinshovedstad i Germania Superior. Romernes tilstedeværelse i området ses tydeligt den dag i dag, selv på vores sejltur op langs Rhindalen. Det var nemlig romerne, der lærte lokalbefolkningen at dyrke vin på de solbeskinnede skråninger, som området er så kendt for.

Mainz ligger lige midt i Rheinhessen, Tysklands største vindistrikt. Vi tager på en gåtur i den restaurerede gamle bydel med de fine bindingsværkshuse. Her finder vi også den tusind år gamle katedral Mainzer Dom, der havde stor betydning i 1100- og 1200-tallet, hvor den lagde scene til ikke færre end syv kongekroninger. Mainz var i mange århundreder også et vigtigt centrum for kultur og fremgang. Det var blandt andet her, Johann Gutenberg opfandt bogtrykkerkunsten og gjorde det muligt at masseproducere bøger. Efter datidens skala naturligvis. Men vi skal også opleve den moderne by. Mainz blev voldsomt ødelagt under 2. verdenskrig, og efter krigen startede det største byggeboom i byens historie. Arkitekten bag byens moderne rådhus er såmænd ingen ringere end Arne Jacobsen.

Efter byrundturen kan du for eksempel besøge en af byens mange traditionelle vinbarer, der også serverer lokale delikatesser som "spundekäs", en krydret cremeost, der meget passende kan få følgeskab af et glas lokal vin. Senere sejler vi sydpå mod Strasbourg.
 
Dag 6
Mannheim, Tyskland. Rundtur til fods i Mannheim eller mulighed for ekstraudflugt til Speyer (tilkøb) Ankomst kl. 6.30, afsejling kl. 15.00
Friedrichsplatz i Mannheim
I dag ankommer vi til kulturbyen Mannheim, der ligger i den tyske delstat Baden-Württemberg og har omtrent 315.000 indbyggere.

Ud over sine mange museer, teatre og uddannelsessteder er byen også dejligt nem at orientere sig i, med vinkelrette gader i et kvadratisk vejnet. Byen grundlagdes i starten af 1600-tallet og er siden blevet genopbygget løbende, når krige har beskadiget infrastrukturen – især under 2. verdenskrig var byen et yndet bombemål for de allierede styrker.

I Mannheim finder man blandt andet det barokke Mannheim-slot, telekommunikationstårnet Fernmeldeturm og det 60 meter høje, barokke vandtårn, der ligger ved Friedrichsplatz.

Albatros’ rejseleder vil arrangere en frivillig rundtur til fods i Mannheim.

Rederiet arrangerer også en ekstraudflugt til nærliggende Speyer, der er kendt for sin UNESCO-fredede domkirke. Domkirken ligger i en lille park, der en anlagt helt ud mod floden. Den imponerende trefløjede basilika af rød sandsten er toppen af romansk arkitektur og anses som et at de vigtigste arkitektoniske monumenter fra sin tid. Conrad II, kejser af det tysk-romerske rige, bestilte i 1024 kirken, der skulle være den største kirke i den kristne, vestlige verden – og hans sidste hvilested. Kirken blev indviet i 1061, og hverken Conrad II eller hans søn så den færdige kirke; de blev begge begravet i kirken, mens den var under opførelse.

Domkirken er bl.a. kendt for at være den næststørste bygning med et hvælvet loft nord for Alperne, et design der efterfølgende fik stor betydning for den romanske arkitektur i 11. og 12. århundrede. Domkirken er siden hen udvidet og ombygget i flere etaper, men har stort set bevaret sit udseende siden starten af 1200-tallet. Kirken fungerede i en periode som gravplads for de habsburgske kejsere og konger, ikke færre end 8 kronede regenter og deres hustruer er stedt til hvile i kirken, som dermed blev symbol på den imperialistiske magt.

Udflugten til Speyer bestilles og betales om bord, og hvis der er tilmeldinger nok, deltager den danske rejseleder.

Om aftenen sejler vi videre mod Kehl/Strasbourg.
 
Dag 7
Kehl, Tyskland/Strasbourg, Frankrig. Mulighed for byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbykerne (tilkøb) Ankomst kl. 03.00, afsejling kl. 20.00
Caféliv i hyggelige Strasbourg

Vi ankommer tidligt til den tyske by Kehl, som ligger lige op ad den velholdte middelalderby Strasbourg lige over grænsen. Strasbourg er regionshovedstad i Alsaceprovinsen og en betydningsfuld kultur- og handelsby fyldt med museer, smuk arkitektur og en UNESCO-fredet gammel bydel på den smukke ø Grand Île.

På trods af et hav af stridigheder gennem historien, hvor byen skiftevis har været på tyske og franske hænder, fungerer Strasbourg i dag som brobygger mellem de to nabolande. Specielt Strasbourg Universitet har skabt forståelse mellem områdets protestanter og katolikker. På universitetet, der er Frankrigs næststørste, har blandt andet den tyske digter Goethe studeret og tilbragt sine ungdomsår. Byen er også kendt som hjemsted for Europa-Parlamentet, Europarådet og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Som en del af dagens Albatros-tilbud, tager vi ind til byen, for at kigge nærmere på den gamle bydel. Turen går til de smalle gader i det pittoreske kvarter La Petite France hvor smukke 4-etagers bindingsværkshuse ligger side om side. Gåturen fører os også forbi den vældige gotiske katedral fra 1439, der ligger smukt på en af byens centrale pladser, tæt på floden og det smukke Palais Rohan, paladset, som blev bygget til byens biskop i starten af 1700-tallet.

Efterfølgende kan du vælge at spise frokost i byen på egen hånd og selv finde tilbage til skibet (ikke inkl.). Hvis du vælger dette vil der være mulighed for på egen hånd at besøge katedralen med det karakteristiske ene tvillingetårn. Eller måske nyde en kop kaffe eller et glas kølig hvidvin på en af byens mange caféer, mens du følger med i gadelivet.

Den arrangerede udflugt slutter ved skibet, hvor der spises frokost ombord. Skibet sætter kurs mod Basel.

(Dagens udflugt med byrundtur i Strasbourg er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)
 

Dag 8
Basel/Kembs, Schweiz. Mulighed for historisk byrundtur i Basel (tilkøb) Ankomst kl. 13.00, afsejling kl. 13
Basel med den flotte katedral
Vi anløber enten franske Kembs eller schweiziske Basel, og har du tilkøbt udflugtspakken skal vi på en rundtur i Basels historiske centrum.

Historisk set har Basel spillet en vigtig rolle som internationalt mødested, hvor alt fra fredstraktater til internationale handelsaftaler er blevet indgået. Basel er i dag også en vigtig kulturby, der huser en lang række museer, teatre og Schweiz’ ældste universitet. Blandt museerne kan nævnes Basel Kunstmuseum, der har en af verdens ældste kunstsamlinger.
Vi tager på opdagelse til fods, hvilket giver os god tid til at nyde stemningen og den dejlige udsigt langs med Rhinen. Fra den centrale markedsplads begiver vi os ind i den gamle bydel og kommer til pladsen Münsterplatz ved Basler Münster, hvor vi finder byens smukke middelalderkatedral. Læg mærke til de farverige og fint mønstrede teglsten, som kirken er så kendt for. Med sin centrale placering ved floden har katedralen været hjemsted for en række store begivenheder i Basels historie. Vi får også et mere moderne element af byen med, når vi går gennem Freie Strasse, en af Basels store shoppegader.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)
 
Dag 9
Breisach, Tyskland. Mulighed for ekstraudflugt gennem regionen Schwarzwald (tilkøb) Ankomst kl. 03.00
Breisach, Tyskland

Selvom Breisach i Anden Verdenskrig blev næsten fuldstændig ødelagt kan man i dag finde mange genopførte seværdigheder fra byens rige fortid. Ud over byens vartegn, Stephansdom med de berømte kunstskatte, er hjulbrønden og de gamle byporte et besøg værd. I Breisach finder man også "Det blå hus", som var det tidligere jødiske medborgerhus, på Rheintorstrasse (det tidligere jødiske kvarter). Det er bevaret som et lille museum og medborgerhus til minde om det tidligere jødiske samfund.

I dag kan du vælge at gå på opdagelse i Breisach eller at tage med på en tilkøbsudflugt gennem regionen Schwarzwald. Rejselederen deltager, hvis der er tilmeldinger nok. Tilkøbsudflugten bestilles og betales ombord.

Dag 10
Breisach, Tyskland. Oplevelser i bymidten med rejselederen. Mulighed for ekstraudflugt til Freiburg (tilkøb) Afsejling kl. 13.00
I dag tager rejselederen dem, der har lyst, med på opdagelse i Breisach. Hvis du gerne vil ud på en lidt længere tur, kan du tilmelde dig skibets udflugt til nærliggende Freiburg. Denne udflugt bestilles og betales om bord.

Midt på dagen sættes kursen mod Koblenz.
 
Dag 11
Koblenz, Tyskland. Byrundtur med byvandring og svævebane i Koblenz (tilkøb) Ankomst kl. 14.30, afsejling kl. 22.00
Koblenz
Koblenz’ historie strækker sig mere end 2.000 år tilbage i tiden. Koblenz ligger lige ved Deutsches Eck, det sted, hvor Rhinen og Mosel løber sammen og forsætter nordover som Rhinen. Byen ligger mellem fire højdedrag, hvor det meste er skov- og engarealer, men Rhinen er naturligvis også en meget vigtig del af området.

Dagens Albatrosudflugt er en rundtur i den gamle by, samt en tur i svævebanen op til Ehrenbreitstein slot, hvor vi skal nyde den flotte panoramiske udsigt over området.

(Dagens udflugt med byrundtur og svævebane i Koblenz er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)
 
Dag 12
Köln, Tyskland og hjemrejse til København Ankomst kl. 4.00
Vi ankommer til Köln tidligt om morgenen. Det er nu tid til at gå fra borde for sidste gang på denne rejse, og vi bliver hentet af bussen, som bringer os til lufthavnen for hjemrejse.
 

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Udflugtspakken inkluderer ​
 • Halvdagsudflugt med byvandring i Amsterdam
 • Halvdagsudflugt med byvandring i Rotterdam
 • Halvdagsudflugt i Köln med byvandring, besøg i Kölner Dom og ølsmagning
 • Halvdagsudflugt i Strasbourg med byvandring i middelalderbykernen
 • Halvdagsudflugt i det historiske Basel
 • Halvdagsudflugt med byvandring i Koblenz og svævebane
Pris: kr. 1.598,- pr. person

Udflugtspakken skal bestilles i forbindelse med rejsen, kan kun købes som en samlet pakke og gennemføres med minimum 20 deltagere.
I Koblenz

Prisinformation

Rabat for kahytskategori - delte dobbeltkahytter
Rabat for kahyt på Main-dæk kategori D kr. 798,- per person
Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Main-dæk cat. D: kr. 6.998,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Main-dæk cat. C: kr. 8.298,-

Tillæg for kahytsopgradering

Dobbeltkahyt
Tillæg for udvendig kahyt på Middle-dæk kr. 3.998,- per person
Tillæg for udvendig kahyt på Upper-dæk kr. 7.298 per person

Enkeltkahyt
Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Middle-dæk kr. 13.898,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Upper-dæk kr. 19.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København/Billund – Frankfurt t/r (direkte)
 • Frivillige ture til fods, informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 11 nætters krydstogt på Rhein Melodie i delt dobbeltkahyt med vindue på dæk 1; kategori C.
 • Transport jf. program
 • Udflugter iht. rejseprogram
 • Helpension på skibet
 • Kaffe og te til måltiderne på skibet
 • Velkomst- og afskedsdrink
 • Daglig rengøring af kahytten
 • Håndklæder i kahytten
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke og eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer (ud over dem, der er nævnt under prisen inkluderer)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 3,5,- pr. person i alt)
 • Drikkepenge til personalet på skibet (rederiet anbefaler euro 5-7- pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Fra kahytterne fra 11,5 m2 til 14,5 m2 har du en god udsigt til floden og omgivelserne. Kahytterne er udstyret med to enkeltsenge/dobbeltseng; badeværelse med toilet og bruser; telefon, hårtørrer, sikkerhedsboks, varme/aircondition og tv.

Main dæk agter (kat. D)
Udvendig kahyt agterskibs på dæk 1 med vindue (kan ikke åbnes). 2 enkeltsenge i form af en sofaseng og en klapseng. 11,5 m2

Main dæk (kat. C)
Udvendig kahyt agterskibs på dæk 1 med vindue (kan ikke åbnes). 2 enkeltsenge i form af en sofaseng og en klapseng. 11,5 m2

Middle dæk (Kat. B)
Udvendig kahyt på dæk 2 med panoramavindue (kan åbnes). 2 enkeltsenge/dobbeltseng. 14,5 m2

Upper dæk (kat. A)
Udvendig kahyt på dæk 3 med gulv-til-loft-vindue og skydedøre (Fransk altan). 2 enkeltsenge/dobbeltseng. 14,5 m2

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Det er absolut en god ide at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.
 

Hvem kan deltage?

For at deltage på dette flodkrydstogt er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp til fods i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.
 

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros Travel om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.
 

Ikke egnet for gangbesværede

På nogle af vores udflugter og rundture i byerne foregår til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Da mange af byernes gamle bydele er fredede og har smalle brolagte gader er det ikke muligt køre i bus. Vi oplever også langt mere atmosfære og kommer tæt på byen, når vi er til fods. Vi kan også bruge offentlig transport som sporvogn og metro. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå op til omkring 6 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som varer mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.
Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollatorer heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.
 

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 1,5-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.
 

Kajplads

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem ”vores” skib.

Rederiet prøver så vidt muligt at få en kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte skibene op til få timer før ankomst.
Det betyder, at vi i tilfældet af, at kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet for egen regning.
 

Soldæk

Skibet er udstyret med et stort og dejligt soldæk, hvor der vil være mulighed for at opholde sig, når vi ligger til kaj eller stille glider forbi det smukke landskab.

Vi skal dog gøre opmærksom på, at soldækket på visse dage og sejlruter kan værre lukket i kortere eller længere perioder, pga. at vi passerer lave broer eller sluser.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Tyskland: https://www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/tyskland
Frankrig: https://www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/frankrig
Schweiz: https://www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/schweiz
Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 2 out of 5 by from Ikke nogen god rejse Rejselederen var under al kritik, ikke særlig venlig og hjælpsom. Fik at vide fremover skulle man ikke regne med at få papirer på dansk og det bliver nok med offentlige transport fra lufthavn til hotel eller skib. Rejselederen fortalte også at vi var til for hene og ikke omvendt. Det mindste hvor vi ikke lige stod stille, eller hvis vi talte roligt til hinanden behandlede hun os som børn. Inga er bestemt ikke egnet til det vi ellers har oplevet med Albatros rejser. Hun er ingen god reklame for firmaet.
Date published: 2019-06-04
Rated 3 out of 5 by from Der var rigtig fint på Rhinen "Rhein Melodie" var et rigtig godt skib. Vi boede på Mitteldeck, og selv om kahytten kun var på 14,5 m2, var den rigtig godt udnyttet. Maden i restauranten og betjeningen var meget fin. Desværre kom vi ikke til Basel grundet højvande, men det var jo hverken Albatros rederiet eller rejselederens skyld
Date published: 2019-06-10
Rated 2 out of 5 by from Dårlig planlagt rejse, og med en elendig guide. Har rejst rigtig meget med Albatros, og altid været meget tilfreds, men her duede det ikke. Lange ventetider, lang afstand fra båden og til byerne, som regel ca. 2 km. hver vej. Tre gange var vi i Køln, på grund af en helt forkert rejserute.
Date published: 2019-06-08
Rated 4 out of 5 by from Inspirerende og flot tur med meget at se på. Spændende kulturrejse, med en inspirerende rejseleder. Gode lokalguide. Men opholdet I Breisach var lidt for lang.
Date published: 2019-06-04
Rated 5 out of 5 by from En god rejse En spændende og oplysende rejse, en god rejseleder
Date published: 2019-06-12
 • y_2020, m_8, d_12, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_da_DK, sid_DECRI12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

DECRI12ADK