Rhinromantik i Rüdesheim

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Med Rhinen på den ene side og vinstokke på den anden udgør Rüdesheim den perfekte base for et påskeeventyr

Busrejse

Fra sit udspring i de schweiziske alper til sit udløb i Nordsøen – på sin vej har Rhinen skabt byer, borge og – ikke mindst – vinmarker. Faktisk stammer de ældste vinmarker ved Rhinen helt tilbage fra romertiden. På denne påskerejse er vores base vinbyen Rüdesheim, som ligger ud til den livgivende flod. De ikoniske seværdigheder som Drosselgasse, klosteret Skt. Hildegard, Lorelei-klippen og Koblenz er naturligvis med i programmet, men vi skal også opleve noget nyt, hvorfor vi tager på udflugt til Frankfurt Am Main eller "Mainhattan”, som byen også kaldes på grund af ligheden med sin storebror Manhattan i New York. Men vi må ikke glemme, at der skal være tid til at vandre en tur i vinmarkerne, sidde på en cafe, nyde udsigten og en kop kaffe eller et glas af den liflige hvidvin, som Rüdesheim er så kendt for. 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Busrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fra Danmark via Rødby-Puttgarden med overnatning i Midttyskland
Dag 2 Skærtorsdag. Tyskland – Koblenz – Rüdesheim
Dag 3 Langfredag. Udflugt til Kloster Skt. Hildegard, Niederwald Denkmal og Rüdesheim
Dag 4 Påskelørdag. Udflugt til Frankfurt
Dag 5 Påskesøndag. Langs Rhinen til Lorelei
Dag 6 2 Påskedag. Rüdesheim – Danmark

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fra Danmark via Rødby-Puttgarden med overnatning i Midttyskland

Efter endt opsamling tager vi med fugleflugtslinjen fra Rødby til Puttgarden. Vi fortsætter over Femern, og passerer Lübeck og Hamburg, inden vi når Lüneburger Heide og vores frokost. Med raske fjed fortsætter vi mod Midttyskland, hvor vi skal overnatte. Undervejs passerer vi Hannover, Göttingen og Kassel, inden vi sidst på eftermiddagen er fremme ved vores hotel, hvor vi spiser middag.

Dag 2
Skærtorsdag. Tyskland – Koblenz – Rüdesheim
Flotte Koblenz ved "Deutsches Eck"

Efter morgenmaden tager vi plads i bussen og sætter kursen mod Koblenz. Vi indtager byen på den allersmukkeste måde, nemlig med svævebane fra Ehrenbreitstein. Den store borg, der højt over Koblenz vogter over såvel by som flod. Vi besigtiger slottet og nyder den betagende udsigt. Efter besøget tager vi plads i svævebanen ned til Koblenz. Her skal vi gå langs Rhin-promenaden, vi skal se slottet, Basilika Sankt Kastor, og selvfølgelig Deutsches Eck, hvor Mosel og Rhinen mødes. Vi spiser frokost i Koblenz og får tid på egen hånd, inden vi kører til vort hotel i Rüdesheim, hvor vi spiser middag.

Dag 3
Langfredag. Udflugt til Kloster Skt. Hildegard, Niederwald Denkmal og Rüdesheim
Svævebanen med bjergtagende udsigt ved Rüdesheim

Langfredag byder på en afslappende dag. Mætte efter gårsdagens oplevelser starter vi lidt senere. Midt på formiddagen tager vi plads i bussen og kører op til klosteret Skt. Hildegard. Her viser rejselederen os rundt, vi ser kirken og klosterhaven. Efter vort besøg skal vi nyde en af de skønneste udsigter ved Rhinen, idet vi skal op til Niederwald Denkmal. Rejselederen viser os den skønne udsigt samt fortæller os historien om “Moder Germania”. Efter at have nydt den bjergtagende udsigt tager vi svævebanen retur til Rüdesheim, hvor vores chauffør venter på os, og vi fortsætter turen til fods i Rüdesheim.

Frokost er denne dag på egen hånd.

Eftermiddagen er til fri disposition. Inden middagen har vi en vinsmagning på hotellet.

Dag 4
Påskelørdag. Udflugt til Frankfurt
I Frankfurt

Påskelørdag byder på en udflugt til Frankfurt Am Main eller Mainhattan, som byen også kaldes på grund af ligheden med sin storebror Manhattan i New York. Her finder man skyskrabere, børsen, floden Main, store banker og Den europæiske centralbank. Vi kører forbi Palmehaven, operaen og bliver sat af ved den store euro-skultpur. Herfra går vi gennem byen, via Römerberg ned til Main, hvor bussen venter. Vi kører til bydelen Sachsenhausen, hvor vi spiser frokost og smager på den berømte æblevin. Vi forlader Sachsenhausen og passerer på vejen tilbage forbi Tysklands største lufthavn, Frankfurt.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på vort hotel ved Rhinen. Middag og overnatning.

Dag 5
Påskesøndag. Langs Rhinen til Lorelei
Den sagnomspundne klippe, Lorelei

Dagen står i Rhinens tegn. Vi følger floden ned til den sagnomspundne klippe, Lorelei. Undervejs passerer vi nogle af de borge, der er bygget ude i Rhinen. På det smalleste sted af Rhinen rejser Lorelei-klippen sig mere end 100 meter op, og vi skal selvfølgelig også derop. Rejselederen følger os ud til kanten, så vi alle kan nyde den betagende udsigt.

Vi fortsætter gennem det smukke landskab, og mon ikke chaufføren og rejselederen finder nogle små pittoreske steder, inden vi kommer tilbage til hotellet.

Frokost på egen hånd.

Dag 6
2 Påskedag. Rüdesheim – Danmark

Vi tager afsked med vores hotel, og inden længe er vi på Autobahnen, hvor vi kan læne os tilbage i sædet og nyde landskabet, der passerer forbi på vejen op gennem Tyskland. Sidst på dagen når vi Puttgarden og færgen til Danmark.
 

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus 
 • 1 x overnatning i dobbeltværelse i Midttyskland
 • 4 x overnatning i dobbeltværelse inkl. morgenmad 
 • 4 x frokost. Dag 1, 2, 4 og 6
 • 1 x velkomstdrink ved ankomst til hotellet
 • 4 x aftenmenu
 • Udflugter som beskrevet i dagsprogrammet
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse DKK 898,00
 • Drikkepenge
 • Øvrige måltider og drikkevarer  
 • Personlige fornødenheder  
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Fast plads i bussen: 150 kr./100 kr./75 kr. Kontakt os for ønskepladsen på tlf. 36 98 98 98 eller via mail til info@albatros.dk 
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det anbefales at medbringe godt fodtøj på denne tur, da vi kommer ud at gå en del, også over små stigninger.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Bus

Vi kører i 4-stjernede turistbusser med 220V stik, så telefoner og computere kan oplades under kørslen. Alle vores busser er udstyret med sikkerhedsseler ved hvert enkelt sæde samt klimaanlæg, køkken og toilet. Undervejs kan der i bussen købes kolde drikke, kaffe/te, og på stop undervejs en drink ved navn “bus-Lumumba”.

Hotel

Vi bor på det familiedrevne Hotel Zum Grünen Kranz, der ligger i Rüdesheim, ikke langt fra den kendte gade Drosselgasse og lige op mod vinmarkerne. Rhinen og centrum nås let til fods.
Hotellet er komfortabelt indrettet og står pænt og indbydende. Hotellet har egne vinmarker og vinproduktion. 

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Ved bestilling, noter venligst ønsket opsamlingssted i bemærkninger!

4000 Roskilde (Ny Østergade/Rundkørsel Køgevej), kl. 05.30
2500 København, Valby Station (overfor Lyshøjgårdsvej 69), kl. 06.30
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt), kl. 07.00
4760 Stensved, p-plads afk. 41, kl. 07.40
4863 Højmølle Kro, kl. 07.50
4800 Nykøbing F, Cementen, kl. 08.10
4990 Sakskøbing Station, kl. 08.25
4970 Rødby, Billetkontoret (Check-in Bus), kl. 08.50

Hjemkomststeder og -tider

4970 Rødby, Billetkontoret (Statoil), kl. 17.00
4990 Sakskøbing Station, kl. 17.15
4800 Nykøbing F, Cementen, kl. 17.30
4863 Højmølle Kro, kl. 17.45
4760 Stensved, p-plads afk. 41, kl. 18.00
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt), kl. 18.45
2500 København, Valby Station (overfor Lyshøjgårdsvej 69), kl. 19.30
4000 Roskilde (Ny Østergade/Rundkørsel Køgevej), kl. 20.15

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

DEBUS05ADK