Riget i Midten – fra kejserstad til det moderne Kina

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Eventyrlig rejse til kejserbyen Beijing, moderne Shanghai og den smukke kanalby Zhujiajiao inkl. spændende togrejse mellem storbyerne

Denne lille originale rejse begynder i Beijing, hvor vi ser de klassiske seværdigheder som Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By, Den Himmelske Freds Plads og de kejserlige institutioner. Fra Beijing kører vi til Shanghai med hurtigtog og oplever et anderledes Kina. Shanghai kaldes fra gammel tid Orientens Dronning, men byen lever i virkeligheden mere op til sit moderne navn, Superbyen, med sit vovemod inden for design, arkitektur og byplanlægning.

Overalt møder vi store kontraster mellem det gamle og det nye Kina. Hvor man tidligere så gader fyldt med cykler, fylder bilerne i dag mere i gadebilledet, og ydmyge gadekøkkener og dyre modeforretninger ligger side om side. På denne specialtur besøger vi desuden en af de smukke kanalbyer i området omkring Shanghai, hvor vi blandt andet ser en traditionel kinesisk have. Udflugterne på rejsen er en del af to udflugtspakker, som købes særskilt.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kinesisk yuan

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Danmark
Dag 2 Ankomst til Beijing, Kina. Himlens Tempel
Dag 3 Beijing. Det Nationale Teater (Ægget), Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By og Kulhøjen
Dag 4 Beijing. Det Olympiske Stadion, Cloisonnéfabrik, Ming-gravene, Den Kinesiske Mur og middag med Pekingand
Dag 5 Beijing. Hutongbesøg og hurtigtog til Shanghai
Dag 6 Shanghai. Yuyuan-basaren, Jin Mao-bygningen og havnerundfart
Dag 7 Shanghai. Udflugt til kanalbyen Zhujiajiao med kinesisk havekunst og akrobatikshow
Dag 8 Shanghai på egen hånd og afskedsmiddag
Dag 9 Shanghai – Danmark

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram ved køb af udflugtspakker

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark

Vi flyver fra København til Kinas hovedstad, Beijing. Inklusive forplejning om bord.

Dag 2
Ankomst til Beijing, Kina. Himlens Tempel
Himlens Tempel – det bedst bevarede tempel i Beijing

Vores fly lægger an til landing i Beijings lufthavn, og allerede ved ankomsten tager vi hul på oplevelserne, inden turen går til vores centralt beliggende hotel.

Fra lufthavnen sætter vi kursen mod Himlens Tempel – det bedst bevarede af de mange templer og offersteder i det gamle Beijing. På en terrasse af hvidt marmor hæver det cirkelrunde tempel sit blåglaserede tegltag mod Beijings himmel. Et unikt eksempel på Kinas traditionelle arkitektur. I templet findes mange af de forfædre-tavler, røgelseskar og musikinstrumenter, som blev brugt, når kejseren kom for at bede om en god høst.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 3
Beijing. Det Nationale Teater (Ægget), Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By og Kulhøjen
Den Himmelske Freds Plads

Dagen begynder med, at vi ser Beijings nye nationale teater udefra – i folkemunde døbt ”Ægget”. I 2007 blev det meget omdiskuterede og supermoderne teater åbnet umiddelbart vest for Folkets Store Hal. Ægget er tegnet af den franske arkitekt Paul Andreu, og den mægtige æggeformede glaskuppel dækker over et indvendigt areal på 200.000 m² med plads til 6.500 tilskuere. Bygningen er omgivet af en udgravet sø, der får det til at se ud, som om ”Ægget” flyder på vandet, og adgangen til huset foregår ad en tunnel under søen.

Resten af dagen står i kejsernes tegn, og vi fortsætter til Den Himmelske Freds Plads, hvor vi oplever, hvordan kejsermagtens gamle symboler genbruges af den moderne kommunisme. De mange bygninger på og omkring pladsen, gamle såvel som nye, udstråler deres eget utvetydige budskab om uindskrænket magt. Hvis køerne af ventende kinesere ikke er for lange, kigger vi forbi Kinas kommunistiske ”landsfader”, Mao Zedong, der balsameret ligger til skue i sin krystalkiste i et stort mausoleum midt på pladsen.

Fra Den Himmelske Freds Plads fortsætter vi mod nord til det enorme kejserpalads Den Forbudte By. Paladsets dybrøde mure, der engang var byens højeste, ligger nu nærmest i skyggen af det voksende antal af hoteller og finanscentre. Inde bag de tykke mure omgav Kinas skiftende kejsere sig med hele deres hof af eunukker, konkubiner og tjenestepiger, og beskyttet af kejserens livgarde havde det store palads nærmest karakter af en lille by. Selvom Den Forbudte By i dag kun overvåges af billetkontrollører, er det stadig ikke helt let at komme indenfor, da der er mange besøgende fra hele Kina, og trængslen er stor. Lige nord for Den Forbudte By ligger den menneskeskabte bakketop Kulhøjen, og øverst oppe møder vi en imponerende udsigt over hele Den Forbudte By. I løbet af dagen besøger vi også en lokal perlefabrik.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 4
Beijing. Det Olympiske Stadion, Cloisonnéfabrik, Ming-gravene, Den Kinesiske Mur og middag med Pekingand
Den imponerende Kinesiske Mur

Som de fleste nok ved, var Beijing vært for De Olympiske Lege i sommeren 2008. Mange har formentlig fulgt legene i tv og set de mange fantastiske bygninger, der er blevet konstrueret i forbindelse med OL. Det berømte olympiske stadion "Fuglereden" er en af dem. Der er plads til 90.000 tilskuere, og det unikke design er kreeret af Herzog og Meuron, der også har tegnet Tate Modern i London og Allianz Arena – Münchens nye stadion. Vi går rundt i området og oplever de imponerende bygninger udefra.

Herefter gør vi holdt ved en fabrik, hvor vi ser, hvordan man laver den berømte dekorationskunst cloisonné. Det er et tidskrævende stykke arbejde at belægge de mange vaser og fade med kobbertråd i fantastiske mønstre. Ikke mindst da de komplicerede mønstre senere skal dekoreres med overdådige farver, og det hele til sidst brændes og poleres.

Ming-gravene ligger også i dette område, og i en smuk dal skærmet af bjergene i nord ligger 13 af Kinas i alt 16 Ming-kejsere begravet. En en-kilometer lang ”åndeallé” fører op fra den røde port, som er den eneste indgang til det hellige gravområde. Det var så helligt at selv besøgende kejsere måtte stige af hesten ved porten og ydmygt fortsætte i bærestol. Vi trodser fordums etikette og lader os transportere i bus. Vi går en tur langs med ”Åndealléen”, hvor stenskulpturer som forestiller alt fra fabelvæsener til generaler vogter over gravfreden. Ding Ling-graven er den eneste af de 13 grave, som fortsat er åben for udgravningsarbejde. Men eftersom gravkammeret ved Ding Ling bare ligner et dybt hul, besøger vi i stedet den langt mere spændende Chang Ling-grav. Chang Ling er delvis restaureret, så man kan se, hvordan gravene oprindelig har set ud. Ved Chang Ling har man udstillet mange af genstandene fundet i Ding Ling-graven.

Dernæst fortsætter vi til bjergene nord for Beijing og turens måske største højdepunkt: Den Kinesiske Mur, der med rette er et af verdens mest berømte bygningsværker. Det ubegribelige ved dette fantastiske byggeri er ikke blot, at muren strækker sig over 8.000 kilometer – men at opførelsen af den er påbegyndt for mere end 2.000 år siden. Fra oprindelig at have været en jordvold er den i dag en befæstet mur med skydeskår og vagttårne. Men selvom den skulle tjene som værn mod de vilde nomadestammer, der huserede nord for Kina, kom muren dog aldrig til at spille nogen større militær rolle. På andre områder var den imidlertid ganske brugbar. Man havde nemlig et system af røgsignaler, så man hurtigt kunne sende beskeder og advarsler fra vagttårn til vagttårn. Hvor de vigtige karavaneveje krydsede muren, fungerede den endvidere som kontrolpost. Når vi har set os mætte på det storslåede landskab og Den Kinesiske Mur, går turen tilbage mod Beijing.

Om aftenen sætter vi punktum for vores spændende dag med den nærmest rituelle Pekingand. Mange timers forberedelse går forud, før det sprøde andeskind og -kød kan serveres med små tynde pandekager, hoisinsovs og forårsløg.

(Dagens udflugt og middag er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 5
Beijing. Hutongbesøg og hurtigtog til Shanghai
De berømte hutonger, som er traditionelle boligkvarterer

Vi begiver os ned ad de små snævre gader i Beijing for at besøge de berømte hutonger, som er smalle gader i de traditionelle boligkvarterer bygget dengang, man stadig overholdt reglen om ikke at bygge højere end kejserpaladsets mure. Både her og i parkerne kommer man tæt på den enkelte kinesers hverdag.

Vi besøger også en te forretning og efter frokost går turen mod Beijings hovedbanegård, hvorfra vi tager hurtigtoget til Shanghai. De over 1.300 kilometer tilbagelægges på omkring fem timer, og vi er fremme i Shanghai sidst på aftenen.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 6
Shanghai. Yuyuan-basaren, Jin Mao-bygningen og havnerundfart
Fantastisk udsigt over Shanghai skyline

Vi er ankommet til byen, der med sine næsten 26 millioner indbyggere både er Kinas største og tættest befolkede. I perioder op til 1949 var byen under administration af vesterlændinge og japanere. Derefter overtog de kinesiske kommunister magten, og mange af udlændingene forlod byen. Byens rige kinesere ligeså. I dag er kapitalen for alvor kommet tilbage til byen. I dagens Shanghai findes ikke blot Kinas største varehuse og mest moderne industrier; vi oplever også den nye tid bryde frem – det nye Kina.

Vi kører mod Shanghais gamle bydel, hvor vi besøger Yuyuan-basaren. Her er der mulighed for at købe et hav af kinesiske produkter fra kunst til souvenirs og eksotisk tilberedte retter. Bagved ligger det gamle kinesiske kvarter med de snævre handels- og beboelsesgader, der i disse år bliver fjernet. Det er absolut sidste udkald, hvis man vil se dette stykke Shanghai-historie. Shanghai betyder direkte oversat "ved havet", og det er derfor nærliggende at se byen fra søsiden. Shanghai er strategisk beliggende ved udmundingen af Yangtze-floden i Det Østkinesiske Hav og er en af de vigtigste og største havnebyer i verden. Vi sejler en tur på Huangpu-floden og i Shanghais havneområde.

Turen fortsætter til Pudong-kvarteret. Dette nye finans- og handelscenter er på under 30 år vokset til en millionby med intentioner om at nå Hongkongs niveau. Vi skal op på 88. etage i Jin Mao-bygningen, en af verdens højeste bygninger. Udsigten herfra viser, at betegnelsen metropol er et korrekt at bruge om Shanghai.

I løbet af dagen besøger vi også en lokal silkefabrik.

(Dagens udflugt og frokost er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 7
Shanghai. Udflugt til kanalbyen Zhujiajiao med kinesisk havekunst og akrobatikshow
Den charmerende kanalby Zhujiajiao

Vi forlader Shanghai om morgenen og kører videre gennem Yangtze-deltaet, en af Kinas mest frugtbare egne, til den lille charmerende by Zhujiajiao, hvor vejene er så smalle, at biler ikke kan køre her. Zhujiajiao er gennemkrydset af små kanaler med gamle hvidvaskede huse langs kanalerne. Nogle steder føles det nærmest, som om tiden har stået stille i århundreder.

Vi lægger ud med et besøg i en af byens mange smukke haver. Som mange andre haver i Yangtze-deltaet er den bygget som en miniatureudgave af universet. Vandet risler mellem smukke klippeformationer, de mange små øer er forbundet af charmerende stenbroer, og snoede stier fører til bittesmå bede med omhyggeligt beskårne planter og små fiskedamme.

Vi spiser frokost på en af de lokale restauranter, og eftermiddagen er afsat til at slentre rundt blandt hyggelige kanaler og over de stejle, buede broer, inden vi sidst på eftermiddagen begiver os tilbage mod Shanghai.

Om aftenen skal vi se akrobatik i verdensklasse. Byens akrobatiktrup er verdensberømt for deres smidighed, og måske er nogle af truppens klassiske numre på aftenens program.

(Dagens udflugt og frokost er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 8
Shanghai på egen hånd og afskedsmiddag
Det berømte hovedstrøg – Nanjing Road i Shanghai

Den sidste dag har du på egen hånd til at opleve og indsnuse atmosfæren i en af verdens største og mest driftige byer. Shanghai byder på nogle af de bedste markeder i Kina med muligheder for gode og billige indkøb. Du kan også gå en tur ned ad det berømte hovedstrøg Nanjing Road eller promenere på den gamle koloni-havnefront The Bund med udsigt til den imponerende Pudong-bydel med de mange flotte skyskrabere.

Har du lyst til museumsbesøg, kan vi anbefale Shanghai Museum, der ligger tæt på Byplanmuseet. Museets samling af bronzer, porcelæn, kalligrafi, malerier, tekstiler og skulpturer er imponerende, og alting er overskueligt og pædagogisk præsenteret. Der er engelsk tekst sammen med den kinesiske. Det er det ypperste af kinesisk kunst og kunsthåndværk, der fremvises, og museet må karakteriseres som Kinas bedste. Museets boghandel er et must for enhver, der er interesseret i kinesisk kunst, kunsthåndværk og arkitektur.

Vi spiser afskedsmiddag på en hyggelig restaurant.

Dag 9
Shanghai – Danmark

Efter morgenmaden forlader vi vores hotel og kører mod lufthavnen for at sætte os til rette i flyet, der skal bringe os direkte tilbage til Danmark.

Udflugtspakke Beijing

 • Dansk rejseleder
 • Himlens Tempel
 • Det Nationale Teater (Ægget)
 • Den Himmelske Freds Plads
 • Den Forbudte By
 • Kulhøjen
 • Det Olympiske Stadion
 • Cloisonné-fabrik
 • Ming-gravene
 • Den Kinesiske Mur
 • Middag med Peking-and
 • Hutongbesøg
 • Al transport i forbindelse med udflugter
 • Frokost dag 2, 3, 4 og 5
 • Middag dag 2, 3 og 4

  Pris: kr. 1.598,- pr. person

Udflugtspakke Shanghai

 • Dansk rejseleder
 • Yuyuan-basaren
 • Pudong-kvarteret og Jin Mao-bygningen
 • Silkefabrik
 • Havnerundfart på Huangpu-floden
 • Udflugt til kanalbyen Zhujiajiao med kinesisk havekunst
 • Akrobatikshow
 • Al transport i forbindelse med udflugter
 • Frokost dag 6 og 7
 • Middag dag 5, 6, 7 og 8

  Pris: kr. 1.598,- pr. person

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Beijing og Shanghai – København med mellemlanding
 • 3 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Beijing
 • 4 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Shanghai
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Morgenmad dagligt
 • Transport til og fra hotel
 • Højhastighedstog mellem Beijing og Shanghai
 • Skatter og afgifter

OBS: Hvis man ikke køber udflugtspakkerne, vil der være begrænset tilgang til rejselederen.

Prisen inkluderer ikke
 • Udflugtspakke i Beijing kr. 1.598,- per person
 • Udflugtspakke i Shanghai kr. 1.598,- per person
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Gruppevisum til Kina kr. 960,- per person
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Forlængelse/ændringer

Rejsen sælges som en hel “pakke“, og ved ændringer vil det ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der ikke benyttes. Når du bestiller rejsen, kan individuel hjemrejse arrangeres, såfremt der er plads på flyene, mod et tillæg på kr. 1.250,-. Derudover kommer tillæg for eventuelle ekstraarrangementer. Eventuelt ekstraarrangement er uden dansk rejseleder.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly fra Aarhus, Aalborg eller Billund, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Visum til Kina

Albatros Travel kan nu hjælpe med at lave gruppevisum til Kina. Senest 60 dage før afrejse skal Albatros Travel have modtaget en kopi af dit pas samt et pasfoto. Læs mere om visumproceduren her www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/kina/visum

Læs Albatros’ vejledning her.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from en fantastisk rejse rejsen var helt igennem fantastisk. En rigtig stroppetur med en rejseleder, der klarede alle pludseligt opståede problemer: f.eks gav han os en guidet ekstra dag, da vi ikke kunne komme hjem. Han gav oplevelser, der godt nok stod i programmet, men hans informationer var meget oplysende og lærerige, så vi fik det fulde udbytte af besøgene. Han viste stor tålmodighed på trods af en temmelig krævende og asocial rejsedeltager. Vi havde stor glæde af hans store kendskab til det kinesiske sprog, da vi oplevede at kun få kinesere talte engelsk. Rejsen var absolut en meget stor oplevelse, som vi kun kan anbefale på det varmeste.
Date published: 2018-05-09
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk rejse Vores rejseleder Freja var sammen med vore lokale kinesiske guider Eric og Tony. Eric og Tony sørgede for billetter og bookede borde på restauranter. Især Tony sørgede overalt for at tælle os, så ingen blev væk. Freja fortalte om historiske og dagligdags hændelser med den største naturlighed. Var altid smilende og imødekommende. Af og til var det dog vanskeligt at høre, hvad der blev sagt - måske også fordi vi var en stor gruppe. Programmet var en smule anstrengende, men vi var også ældre, som havde booket rejsen gennem Ældresagen. Der var lidt for mange ture til bazarer og kopimarked. Besøgene på virksomhederne var OK, fordi man lærte lidt om fremstillingsprocessen.
Date published: 2017-11-26
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk - og anderledes - oplevelse Rejsen var en utrolig oplevelse - ikke mindst på grund rejselederen Freja, som med en fantastisk stor viden, indsigt og behagelige venlige væremåde førte os gennem en kulturel rejse
Date published: 2016-11-21
Rated 4 out of 5 by from Spændende tur God og oplevelsesrig tur, hvor vi fik set alle de vigtige steder. Meget underholdende og hjælpsom dansk guide, som gjorde vores tur uforglemmelig. Kan anbefale denne tur.
Date published: 2017-06-20
Rated 5 out of 5 by from Riget i Midten Det var en rigtig spændende oplevelsestur med en fantastisk vidende og engageret rejseleder (Freya), som gjorde turen ekstra god. Kan helt bestemt anbefales.
Date published: 2016-11-18
Rated 5 out of 5 by from Dejlig tur for os alle tre Fantastisk oplevelse med meget afveksling. Levende turleder med humoristisk sans. Uforglemmelig rejse.
Date published: 2017-04-20
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk tur med mange oplevelser Rejsen var spændende med en interesant rejseleder med stor humor
Date published: 2016-11-26
Rated 5 out of 5 by from Riget i Midten - fra kejserstad til det moderne Kina Når det er første gang, man kommer til Kina, er Beijing og Shanghai to spændende steder, som viser både det historiske og moderne Kina. Rejsens indhold levede i fuldt omfang op til det forventede. Rejselederen har 20 års erfaring i Kina, og vi fik et fantastisk indblik i både det historiske og det nutidige Kina.
Date published: 2016-12-17
 • y_2020, m_8, d_6, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_110
 • loc_da_DK, sid_CNRTR20, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

CNRTR20ADK