Rovos Rail gennem Afrika

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fra Tanzania til Sydafrika til i bedste Karen Blixen-stil. Luksus, smukke landskaber, safari og Victoria Falls

Oplev det halve af Afrika, mens du er omgærdet af luksus på Rovos Rail, som uden sammenligning er verdens mest eksklusive tog. Når vi tilmed rejser gennem Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Botswna og Sydafrika. på den berømte jernbanestrækning fra Dar es Salaam til Cape Town, nærmer turen sig ekstravagance. De luksuøse suiter er udført i gammel engelsk stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis eget badeværelse. Fra togets suiter, panoramasaloner og 5-stjernede restaurant kan du nyde synet af åbne savanner, baobablandskaber, grønne højdedrag og det afrikanske folkeliv.

Stærkt begrænset antal pladser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Safari, Vin & gastronomi, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand, zambiske kwancha, tanzanianske shilling, amerikanske dollars

Dagsprogram
Dag 1 Fly fra København til Dar es Salaam i Tanzania, indkvartering på hotel
Dag 2 Dar es Salaam. Stone Town
Dag 3 Afgang med Rovos Rail fra Tazara station kl. 12.00
Dag 4 Safari i Selous Vildtreservat
Dag 5 Ankomst til Makambako
Dag 6 Fra Tanzania til Zambia og Chisimba Falls
Dag 7 Gennem Zambia
Dag 8 Vi kører igennem nationalparkerne Kafue og Choma
Dag 9 Livingstone og senere Victoria Falls med overnatning på Victoria Falls Hotel, Zambezi Cruise
Dag 10 Victoria Falls
Dag 11 Plumtree og Francistown (Botswana)
Dag 12 Gaborone, Botswana. Transfer til femstjernet Tau Game Lodge og eftermiddags Safari
Dag 13 Safaridag
Dag 14 Safari. Om eftermiddagen fortsætter togrejsen
Dag 15 Pretoria, byrundtur
Dag 16 Kimberley, mineudflugt m.m.
Dag 17 Matjiesfontain. Landsbybesøg og ankomst til Cape Town
Dag 18 Udflugt til Vinlandet
Dag 19 Cape Town på egen Hånd og hjemmrejse
Dag 20 Hjemkomst eller tillægsarrangement

Hoteller

Victoria Falls Hotel

 • Victoria Falls Hotel fra 1904 emmer af engelsk kolonistil
 • På det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel
 • En middag på Victoria Falls Hotel

Det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel i Zimbabwe er et af Afrikas mest berømte – ikke mindst på grund af dets smukke beliggenhed og karismatiske atmosfære. Hotellet fra 1904 emmer af engelsk kolonistil og er omkranset af den smukkeste natur, idet den er nabo til det UNESCO-fredede vandfald Victoria Falls. Hotellet har desuden en pool, 3 restauranter, tennisbaner, et bibliotek og en lille kirke. Der er trådløst internet på hele hotellet, og værelserne er udstyret med aircondition, pengeskab og digitalt satellit-tv. Badeværelserne har både badekar, bruser og hårtørrer, og der tilbydes 24 timers roomservice og tøjvask.

Skal middagen indtages i The Livingstone Room, klæder man om til præsentabel aftenpåklædning. For herrernes vedkommende betyder det pæne bukser, langærmet skjorte og pæne, lukkede sko (ingen cowboybukser, safaritøj, shorts, sandaler eller gummisko). Damerne må lade deres egen gode smag råde!

Læs mere om hotellet på http://www.victoriafallshotel.co/

Tau Game Lodge

En af Sydafrikas mest eksklusive luksuslodges, der med sine 5 stjerner virkelig forkæler på både komfortsiden og natursiden. I det privatejede Big Five-safariområde, Madikwe Vildtreservat, bor vi i stråtækte luksusbungalower med privat terrasse, hvorfra man kan iagttage elefanter, antiloper og savannens øvrige vildt, når de ankommer i løbet af dagen for at drikke af vandhullet. Alle bungalower har aircondition og privat badeværelse med udendørs bruser.
Læs mere på lodgens hjemmeside:
www.taugamelodge.co.za

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
99.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly fra København til Dar es Salaam i Tanzania, indkvartering på hotel
Dag 2
Dar es Salaam. Stone Town

I dag kan du enten vælge at slappe af ved hotellets pool  med en kølig drink i hånden, eller udforske Zanzibars eksotiske Stone Town med rejselederen. Vi tager af sted  tidligt om morgenen og rejser tilbage i tiden i  byens smalle historiske gader. Om aften møder vi på hotellet til velkomstmiddagen.

Dag 3
Afgang med Rovos Rail fra Tazara station kl. 12.00
På toget findes en special-ombygget udsigtsvogn

Vi kører gennem Tanzanias støvede hovedstad Dar Es Salaam og forstæderne med små, lave bygninger mer og et myldrende folkeliv. Til velkomstmiddagen har kokkene forberedt en gourmet-middag med afstemte vine, som serveres i togets elegante spisesalon.

Dag 4
Safari i Selous Vildtreservat
En voksen hangiraf måler fra 4,7 til 5,3 meter

I dag forlader vi toget for at tage på safari i et af verdens største faunareservater. På knap 55 000 km2 er det større end Danmark og hjem for utallig dyr. På grund af vildtreservatets beliggenhed modtager det meget få besøgende i forhold til ændre reservater i Tanzania. 

Efter safari returnerer vi til luksustoget og forsætter vores tur.

Dag 5
Ankomst til Makambako
Gennem bjerge og tunneller

Efter morgenmad ankmmoer vi til byen Makambako hvo rvi har muligheder at Bagefter returner til toget og forsætter   gennem de typiske, og ofte skiftende, afrikanske landskaber. De fleste steder vil der være tørt og afsvedet, men indimellem lyser grønne højdedrag og bjergrygge op som oaser i landskabet. Hvor nedbøren er tilstrækkelig, vil kulturlandskabet være rykket ind, men mange steder er den tørre og ofte vildtrige savanne stadig den fremherskende landskabstype. Vi slapper af i salonerne, nyder udsigten fra observationsvognen og den excellente service om bord. Undervejs vil der blive afholdt en række foredrag med emner som Afrikas opdagelse og kolonisering, de første mennesker og udvandringen fra Afrika, den afrikanske savanne, vildtets adfærd, mennesker i Afrika m.m.

Dag 6
Fra Tanzania til Zambia og Chisimba Falls

I dag passeres grænsen mellem Tanzania og Zambia, og vi skal have klaret formaliteterne ved de to rænseposter. Der vil formentlig kun blive et kort stop, men nærmere orientering gives forinden.

Efter frokost på toget går vi en tur ud i naturen omkring Kasama og oplever Chisimba Falls. De smukke vandfald er en serie på flere små fald og omgivet af skov. Bemba-folket anser vandfaldene og grotten under dem som hellige. 

Dag 7
Gennem Zambia

Vi bliver på toget, mens vi fortsætter gennem de smukke zambiske landskaber. Om morgenen kører vi helt tæt forbi grænsen til Den Demokratiske Republik Congo, der var en belgisk koloni indtil 1960. Naturen veksler nu hyppigt mellem åbne sletter og tætte bush-områder. Især langs floderne står de høje, slanke raffiapalmer, hvis lange blade liver brugt som bast.

Dag 8
Vi kører igennem nationalparkerne Kafue og Choma
Med tog gennem de typiske afrikanske landskaber

Kafue og Choma er et par af landets mest kendte nationalparker. Allerede her ser vi, hvordan landskabet skifter fra Østafrikas åbne savanner til tættere bevoksede savanner med mange små spredte træer.

Dag 9
Livingstone og senere Victoria Falls med overnatning på Victoria Falls Hotel, Zambezi Cruise

I dag ankommer vi til to af Afrikas største seværdigheder: det naturskabte Victoria-vandfald og det menneskeskabte Victoria Falls Hotel. Hotellet er en af Afrikas perler, et »must« for enhver afrikaentusiast. Der findes naturligvis finere luksushoteller, men Victoria Falls Hotel har formået at bevare den victorianske atmosfære, som simpelthen ikke kan efterlignes, og så ligger det bogstavelig talt med Afrikas berømteste vandfald i baghaven. Fra den store have fører stierne ned til det enorme park- og skovanlæg omkring faldene. Man kan selv administrere sin tur gennem det kilometerlange stianlæg, der fører til det ene storslåede udsigtspunkt efter det andet. I den frodige skov omkring faldene ses aber, store næsehornsfugle og masser af planter. Man skal holde sig lidt fra vandkanten af hensyn til krokodillefaren, og så bør man nok medbringe en paraply, for selvom himmelen er skyfri, kommer der meget vand fra faldene. I dag har vi også et »sundowner cruise« på Zambezi på programmet. Vi sejler ud på den mægtige flod, hjemsted for tusinder af krokodiller og flodheste, hygger os med en drink i solnedgangen, mens vi nyder stilheden og den storslåede natur. Om aftenen indtager vi en dejlig middag på Victoria Falls Hotel, 

Dag 10
Victoria Falls
Skabelsen af vandfaldet begyndte for 200 millioner år siden

Man kan altid diskutere, hvad der er smukkest, men så lad os nøjes med at kalde Victoria for verdens måske smukkeste vandfald. Faldene er dobbelt så høje og halvanden gang så brede som Niagara, og så ligger de helt fantastisk omgivet af tæt, frodig regnskov. Nogle kan og vil blive ved at gå rundt i disse omgivelser uden nogensinde at se sig mætte. Vi har hele dagen til disposition til at opleve »vandet der tordner«, som afrikanerne selv udtrykker det, inden vi bryder op kl. 17.00 og fortsætter vores eventyrlige togrejse. Det vil også være muligt at købe en flyvetur over faldene.

Dag 11
Plumtree og Francistown (Botswana)

Vi er atter tilbage i toget. Vi kører roligt gennem Zimbabwes frodige landskaber, gennem Hwange Nationalpark, baobab-landskaber, commiphora bush og små landsbyer.

Dag 12
Gaborone, Botswana. Transfer til femstjernet Tau Game Lodge og eftermiddags Safari

Det er nu på tide, at vi snupper et par fridage fra togrejsen i et af Sydafrikas mest eksklusive luksusresorts i Madikwe Game Reserve, Tau Game Lodge (www.taugamelodge.com) . (Det privatejeded Tau Game Lodge har udsigt udover et vandhul som tiltrækker et varieret dyreliv. ) De private chalet bungalower har hvert et udsigts dæk, hvorfra man dagligt kan iagttage elefanter, antiloper og savannens øvrige vildt når de ankommer i løbet af dagen for at drikke fre vandhullet . Ligeledes har hver bungalow sit eget udendørs brusebad hvor man kan blive forfrisket efter en dags oplevelser. I området findes en fast bestand af Afrikas storvildt som eksempelvis elefant, løve, leopard, næsehorn og gepard.

Dag 13
Safaridag
Elefanter lever i familieflokke med en matriark

De næste dage er indbegrebet af en ægte afrikansk safari. Den vilde natur, de åbne køretøjer og de få
besøgende er den helt ideelle kombination. Hele dagen tilbringes med safarikørsel i det skønne reservat. Normalt startes med en »Early Morning Game Drive« fra omkring kl. 6 til kl. 9 med et enkelt kaffestop undervejs. Herefter returneres til lodgen til en stor morgenbuffet. Som alternativ til »game drive« tilbyder lodgen »game walk«, hvor man får mulighed for at besigtige området til fods i selskab med en erfaren tracker og en bevæbnet ranger. En fantastisk oplevelse der ikke er nær så farefuld, som mange tror. Senere på dagen kører vi igen den lange eftermiddags-/aftensafari, hvor vi stopper og nyder solnedgangen med en kold drink, inden lygterne tændes for natsafari. Erfaringsmæssigt vil man på dette tidspunkt have set det meste af Afrikas berømte og kendte savannevildt, medmindre man er meget uheldig.

Dag 14
Safari. Om eftermiddagen fortsætter togrejsen
Afrikansk bøffel/kafferbøffel er et parrettået hovdyr

Efter en tidlig morgensafari er vi klar til at sige farvel til Madikwe Game Reserve og vi fortsætter togrejsen fra Zeerust mod Pretoria.

Dag 15
Pretoria, byrundtur
Pretoria er Sydafrikas hovedstad

I Pretoria ligger Capital Park, Rovos Rails’ private banegård i smuk kolonistil fra dengang, stationen var knudepunkt for jernbanetrafik i det gamle Transvaal. Her  tager vi på en rundvisning på stationen og workshops. Efter frokost på perronen forsætter vi med en byrundtur i Pretoria .
Pretoria er Sydafrika's administrative hovedstad. Ofte ser man byen omtalt som Tshwane, hvilket er et fællesnavn for hele metropolen omkring byen. På byrundturen vil vi passere Voortrekker-monumentet. Denne granit konstruktion er et mindesmærke for boer-befolkningens "Store Træk" med oksevogn fra den britiske koloni Kap Provinsen nordpå for at opdyrke landet. Byturen går over Church Square, der domineres af en statue af Paul Kruger, som var præsident for den Sydafrikanske Republik under boerkrigen. Vi ser ligeledes regeringsbygningen Union Building, hvorfra der er en glimrende udsigt over byen. 

Dag 16
Kimberley, mineudflugt m.m.

Den lille mineby emmer stadig af dramatisk sydafrikansk historie, der rigtig tog fart, da boeren Erasmus Jacobs fandt en sjov sten på sin mark i 1866. Stenen viste sig at være en diamant på 21,25 karat eller 4,75 gram. Få år senere i 1871 fandt man en endnu større sten på 83,50 karat eller 16,78 gram, og det store »diamant rush« var i gang. Fra nær og fjern kom diamantjægere og bosatte sig omkring den lille høj, hvor der tilsyneladende fandtes diamanter. Højen blev til et stort hul i jorden med en dybde på 240 meter, som endelig blev lukket i 1914 efter at have afgivet 3 tons diamanter. Der kom flere huller til langs åren, og de fleste er i dag helt udtømte. Englænderne var hurtige til at indlemme minen i deres Kapprovins, hvilket naturligvis ikke bekom boerne vel. De mente, at minen naturligt hørte ind under deres Oranje Freestate. Selvom englænderne længe inden havde afskaffet slaveriet, var man ikke sen til at indføre restriktive regler over for de farvede minearbejdere, der ikke længere måtte rejse frit. 

Dag 17
Matjiesfontain. Landsbybesøg og ankomst til Cape Town
Cape Town er det næststørste metropolområde i Sydafrika

Vores sidste stop på togrejsen bliver det helt enestående historiske monument Matjiesfontain. Byen blev etableret i sidste halvdel af 1800-tallet, og 100 år senere blev hele byen restaureret som historisk monument over kolonitiden. Her kan man opleve et originalt frilandsmuseum, hvor alle huse og funktioner er intakte og ligger, som de altid har gjort. Om aften ankommer vi til Cape Town 

Dag 18
Udflugt til Vinlandet
Stellenbosch vindistrikt ved Cape Town

Dagen er afsat til Sydafrikas berømte vindistrikt kun en god times kørsel fra Cape Town. Turen går til Sydafrikas næstældste by Stellenbosch, som mange efterhånden kender fra vinetiketter. En smuk gammel by med hvide vingårde, grønne marker og små bjerge. Byen blev grundlagt i 1679, og vintraditionen er næsten lige så gammel. Vi skal besøge vingårde og smage på rariteterne samt naturligvis også se lidt på byen. Afskeds middag på hotellet.

Dag 19
Cape Town på egen Hånd og hjemmrejse
Byens flotte rådhus

I dag er til fri disposition. Cape Town har et væld af udflugtsmål og afslapningsmuligheder, så ingen kommer til at kede sig. Byen og de nærmeste områder byder på 16 museer og utallige aktivitetsmuligheder så som helikopterflyvning, windsurfing, hesteridning, sejlture og safariture og meget andet. Det er som nævnt let at komme rundt på egen hånd. Og så er der jo også lige en lang række yderst anbefalelsesværdige restauranter, som serverer mad og vin i absolut verdensklasse til meget lave priser sammenlignet med det danske/europæiske niveau. Værelserne er booket, indtil der er afgang til lufthavnen.

Dag 20
Hjemkomst eller tillægsarrangement

Om Rovos Rail

Alle vognene er gamle togvogne, der er restaurerede, så deres oprindelige udseende er intakt, samtidig med at komfort og faciliteter er ført op til nutidens standarder. Her er ordet kupé ikke længere dækkende. Her findes kun dobbeltsuiter i gammel engelsk – edwardiansk – stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis privat badeværelse. Deluxe- og Royal suiterne er udstyret med en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønske, hvilket selvfølgelig er inkluderet i prisen.

Derudover er der om bord på toget inkluderet helpension med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er i øvrigt begge fra før 1940 og er nøje restaureret, så den fine klassiske stil er bevaret. I denne stemning fra svundne tider serveres a la carte-morgenmad samt eksklusive 3-retters frokoster og 3-retters middage med tilhørende – fremragende – sydafrikanske vine.

På toget findes endvidere en special-ombygget udsigtsvogn med panoramalounge, hvorfra der er frit udsyn til de afrikanske landskaber. Endvidere er der to hyggelige salonvogne for henholdsvis rygere og ikke-rygere. Serviceniveauet om bord er også i top – hvor end du befinder dig i toget, vil der blive sørget for, at du ikke mangler noget!

På Rovos Rail-toget er der en stilfuld stemning, som gæsterne er med til at opretholde. Der er derfor nogle forventninger til gæsternes påklædning, som vi beder dig respektere. Om dagen er påklædningen afslappet pæn. Om aftenen er påklædning mere formel. Jakke og slips er et krav for mænd, og for kvinder en pæn nederdel eller kjole.

Rovos Rail er verdens mest luksuriøse tog

Royal-suiter

De royale suiter er på i alt 16 m2 og fylder en halv vogn. De har alle eget loungeområde og badeværelse med victoriansk badekar samt separat bruser. De rummelige og elegante suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Royal-suite

Deluxe-suiter

Deluxe suiterne (11 m2) er også beregnet til to passagerer, enten i et dobbelt- eller twin-værelse. Der er loungeområde og eget badeværelse med brusebad. De meget rummelige suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Deluxe-suite

Pullman-suiter

Pullman suiterne (7 m2) er udstyret med en behagelig sofa, der kan benyttes om dagen og omdannes til en dobbelt- eller twin-seng om natten. De har ligeledes eget badeværelse med brusebad. Suiterne giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Alle er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier. Roomservice er tilgængeligt hele døgnet.

Læs meget mere om Rovos Rail på www.rovos.com

Pullman-suite

 

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 99.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Opgradering af suiter og tillæg for enkeltsuiter

Indkvartering i delt Pullman-dobbeltsuite er inkluderet i rejsens pris.

Opgradering af delt dobbeltsuite
Tillæg for delt Deluxe-dobbeltsuite: kr. 15.998,-
Tillæg for delt Royal-dobbeltsuite: kr. 29.998,-

Enkeltsuiter
Tillæg for Pullman-enkeltsuite: kr. 64.998,-
Tillæg for Deluxe-enkeltsuite: kr. 84.998,-
Tillæg for Royal-enkeltsuite: kr. 119.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse: København - Dar es Salaam og Cape Town - København (med mellemlanding)
 • 1 nat (2 nætter med forbehold) på hotel i Dar es Salaam med morgenmad (bekræftes når flyselskabernes fartplaner udkommer)
 • 15 dages togrejse med Rovos Rail »Pride of Africa« med helpension og alle drikkevarer om bord på toget. 11 overnatninger om bord på toget. 1 overnatning på Victoria Falls Hotel med helpension. 2 overnatninger på Tau Game Lodge med helpension.
 • 2 overnatninger på Hotel i Cape Town med morgenmad
 • Middag og frokost i Cape Town på dag 18
 • Udflugter og safarier jf. program
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6% af rejsens pris
 • Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer, når man ikke er om bord på toget
 • Drikkepenge (til kuffertbærere, tjenere samt chaufføren – beregn ca. kr. 1.200 pr. person
 • Ekspeditionsgebyr 130,- kr.
 • Eventuelle ekstra-udflugter
 • Visum til Zimbabwe, Zambia, Tanzania og Botswana
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer”
Albatros' tryghedsgaranti

Bemærk at denne rejse ikke er omfattet af Albatros' tryghedsgaranti. Afbestilling sker derfor efter Albatros' almindelige bestemmelser.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

OBS!

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Pas og visum

På togturen kører vi gennem flere lande, og i følgende lande kræves der visum: 

 • Zimbabwe
 • Zambia
 • Tanzania

Bemærk, at visum skal betales kontant med amerikanske dollars (USD).

Da turen kræver flere visa, bedes du sørge for, at der er seks ledige sider i dit pas. Vær også opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i seks måneder udover opholdet.     

Ovennævnte gælder for danske, norske og svenske pas.

Lidt om bestillingen af denne rejse

Da denne rejse først foregår flere år efter den sættes til salg, er der en række detaljer, som endnu ikke er fastlagt, eksempelvis flyrejsen og diverse tillægsarrangementer. Bemærk, da dette er en specialrejse, hvor Albatros har chartret og forudbetalt hele toget fra Rovos Rail, gælder der særlige betalings- og annulleringsvilkår på denne rejse.

Ved tilmelding betales således et depositum på 25 % af rejsens pris per person. 6 måneder før afrejse betales yderligere 25.000 kr. per person, mens restbeløbet indbetales senest 120 dage før afrejse. Ved indbetaling af depositum er aftalen bindende for såvel den rejsende som Albatros Travel, og ved eventuel afbestilling af rejsen mistes alle indbetalte beløb.

Klimaet i Tanzania og Zambia

Mange bliver overraskede over klimaet i Tanzania og Zambia. Landene ligger lige syd for ækvator, og alligevel er temperaturerne yderst behagelige og ændrer sig kun marginalt i løbet af året. Dette skyldes, at safariområderne ligger mellem 900-2.400 m.o.h. Som eksempel ligger Serengeti 1600-1800 m.o.h., hvilket betyder, at dagtemperaturerne er yderst behagelige, ca. 25 grader med lav luftfugtighed. Nætterne og morgenerne kan være kølige – især i tørtiden – så det er altid en god idé at medbringe en vindjakke til morgensafarierne.

Klimaet i Dar es Salaam er fugtigere og varmere med dagtemperaturer mellem 28 og 34 grader, men den konstante havbrise gør, at klimaet også her er meget behageligt. Zambia befinder sig klimamæssigt midt mellem Serengetis tørre, behagelige varme og Dar es Salaams mere fugtige varme. Det bliver dog meget sjældent ubehageligt varmt, bortset fra i middagsheden mellem kl.13 og 15.   

Klimaet i Zimbabwe, Botswana og Sydafrika

Den sydlige afrikanske vinter ligger modsat vores i månederne fra juni til august, ofte med kolde nætter. Det kan også være tilfældet i maj og september. Den typiske vinterdag kan sammenlignes med en god dansk forårsdag med sol og temperaturer, der sagtens kan snige sig over 20 grader, mens nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder. Resten af året vil der fortrinsvist være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over de 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder. Generelt er vejret i Sydafrika mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).

Mere om safari

Se alle safarier her: safarirejser

Læs også vores blog om at være på safari og at rejse med Rovos Rail: Sørens blog fra det sydlige Afrika

Mere om dine rejsemål

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 3.498,–
5 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1.000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet af Cape Town, og der er nem og bekvem adgang til byens mange seværdigheder herfra. Hotellet har 368 værelser, alle med private badeværelser, aircondition og gratis Wi-Fi (500 MB om dagen). Når du ikke besøger Cape Towns mange attraktioner, kan du tage en dukkert i den indendørs swimmingpool, træne i fitnesscentret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Læs mere på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
kr. 3.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Cape Sun
kr. 5.498,- pr. person i enkeltværelse på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort gåtur væk fra indgangen til Waterfront, hvilket er centrum for Cape Towns turismecenter. Det fem-stjernede hotel tilbyder professionel service og luksuriøs indretning i et område rigt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de faciliteter, man kan forvente af et Tsogo Sun-hotel, inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris
kr. 5.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Cullinan
kr. 9.498,- pr. person i enkeltværelse på The Cullinan

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her: Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 8.998,–
5 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald

Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem 2 hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skønt 4-stjernet resort med tre swimmingpools, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og børneområde. Resortet ligger inde i Victoria Falls Nationalpark i gåafstand fra selve vandfaldet.

Læs mere på www.thekingdomhotel.co.za

Pris
kr. 8.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls
kr. 11.996,- pr. person i enkeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 9.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel
kr. 14.996,- pr. person i enkeltværelse på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Cape Town – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Cape Town i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.

  Ved Victoria Falls, kan du deltage i mange forskellige udflugter. Læs mere om beskrivelser og priser her: Udflugter ved Victoria Falls
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 9.498,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 5 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 9.498,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina
kr. 11.996,- per person i enkeltværelse på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 

Det 4-stjernede Seaview Calodyne Lifestyle Resort er et strandhotel beliggende i en rolig bugt. På resortet er der bar, restaurant, lounge, reception, bådhus/dykkercenter, butik og spa. Aften-dresscode i restauranter og bar: Elegant tøj. Herrer anmodes om at bære lange bukser, ingen T-shirts eller bare fødder. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 1.998,- per person i delt dobbeltværelse på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
kr. 3.998,- per person i enkeltværelse på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.498,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
kr. 5.498,- per person i enkeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Le Meridien Ile Maurice/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Barfodsluksus i naturparadis

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 12.998,–
Eksotisk strandferie omgivet af fredet hav og landreservat til alle sider

Endelig har vi fundet den helt rigtige kombination til en solid Albatros safari for alle, der både vil nyde den eksklusive strandferie, lækker kogekunst og stadig vil have mere natur. Blot en times flyvning fra Kruger/Honeyguide eller Johannesburg ligger vores lille luksuslodge, Dugong, på stranden i Bazaruto Øhavet netop omgivet af dugonger, hvaler, flamingo, søheste og havskildpadder samt et rigt fugleliv.

Læs mere her:

Albatros' Dugong Lodge 

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Vilanculos, bådtransfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på  Dugong Beach Lodge
Dag 7 Fly Vilanculos – Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Dugong Beach Lodge 

Prisvindende 4-stjernet strand-lodge, der ligger så afsides, at det nemmeste er at sejle hertil fra lufthavnen. Fra lodgens 14 luksuriøse, stråtækte hytter tilbagelægges de få meter til stranden via individuelle gangstier. Middagen kan nydes i restauranten eller i solnedgangens skær på din private terrasse.
Alle værelserne har privat terrasse med panoramaudsigt over havet, minibar og aircondition

Læs mere på http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Vilanculos t/r
 • Transport med båd mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • 5 nætter på Dugong Beach Lodge med helpension
 • Sejltur i solnedgangen
Prisen inkluderer ikke
 • Tillæg for enkeltværelse: kr. 4.998,-
 • Børnepris: kr. 8.998,- (gælder for maks. 1 barn under 12 år i følge med 2 voksne)
 • Drikkevarer
 • Aktiviteter og udflugter der ikke er nævnt under ”prisen inkluderer”
 • Nationalparkgebyr på 15 USD per person, som betales ved ankomst
 • Visum, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig.
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Bemærk, at der i februar og marts kan forekomme længere perioder med regn. 

Rated 5 out of 5 by from En tur mættet med fantastiske oplevelser! Vi har aldrig været i den del af Afrika før, så alt var nyt og ofte meget overraskende - på godt og ondt. Vi var gennem lande med den skønneste natur og den største fattigdom. Rovos Rail gjorde sig så store anstrengelser for, at vi skulle nyde turen, og deres anstrengelser bar frugt. Betjening og atmosfære var enestående. Vores rejseleder var meget vidende, venlig og super imødekommende. Vi kunne ikke have en bedre guide. Nu er vi hjemme, og stadig fylder turen meget - vi taler om den, ser billeder og fortæller familien om vores oplevelser. Vi havde læst i programmet, at vi over alt kunne klare os med USD. Det havde været nemmere, om vi havde fået at vide, at vi også havde brug for Rand.
Date published: 2017-03-22
Rated 5 out of 5 by from Tak for turen Rejsen var helt enestående. Det havde jeg iøvrigt også regnet med. Det var 5. Albatros tur på 3 år. En super venlig og kompetent rejseleder. Et utroligt spændende program. Value for money.
Date published: 2019-03-18
Rated 5 out of 5 by from Overvældende og meget anderledes end hvad vi ellers har oplevet En tog rejse igennem 5 Afrikanske lande. med samlet længde på 5800 km. Der skal man være indstillet på at det er ikke som at køre tog i DK. med vel vedligeholdte skinelegemer, men som med bumletog i tresserne. toget er jo også gammel teknik. Det er derfor en meget anderledes oplevelse. Der er det vigtigt at forstå at det er selve togrejsen der er hovedoplevelsen med fantastik Mad og personale der alle gør alt hvad de kan for at vi får en eksklusiv oplevelse. De indlagte stop fungerede godt. vi fik udleveret tasker så vi nemt kunne nøjes med at pakke det der var brug for på turen og lade resten blive på toget. Vi havde to meget vidende og hjælpsomme rejseledere. De suplerede hinanden godt. Der var også en læge og en sygeplejeske med på hele turen. De kunne klare både det mere banale som dårlig mave og forkølelse, men også drop til en dehydreret deltager.
Date published: 2019-03-14
Rated 5 out of 5 by from Det var en rejse med mange gode oplevelser Det var en meget spændende rejse, rejselederen var meget kompetent, og hjælpsom, det samme var den svenske rejseleder Jimmi.
Date published: 2019-03-17
Rated 4 out of 5 by from En rejse med "All inclusive" på alle fronter - 5 * En fantastisk rejse med en helt exceptionel rejseleder og et serviceniveau fra Rovos Rail på absolut topniveau.
Date published: 2017-03-16
Rated 4 out of 5 by from xxx Vi havde stor glæde af vores rejseleder, der var meget vidende om forhold i Afrika og sørgede for en virkelig god stemning
Date published: 2017-03-19
Rated 4 out of 5 by from En meget flot tur med mange gode oplevelser En fantastisk måde at opleve det sydlige Afrika på med en meget kompetent rejseleder og dedikeret personale. Men kommunikationen med Albatros inden afrejse var ikke optimal. Det ville have været en fordel og mere profesionelt, hvis rejsen/vi havde haft en fast kontaktperson at henvende sig til.
Date published: 2019-03-17
Rated 5 out of 5 by from En eventyrlig oplevelse Det er en rejse fyldt med gode oplevelser. En ekstraordinær oplevelse at rejse med luksustoget og at opleve Victoria Falls.
Date published: 2019-03-19
 • y_2022, m_1, d_16, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.20
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_10
 • loc_da_DK, sid_ZARTR10, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser