Rovos Rail gennem Afrika

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fra Sydafrika til Tanzania i bedste Karen Blixen-stil. Luksus, smukke landskaber, safari og Victoria Falls

Oplev det halve af Afrika, mens du er omgærdet af luksus på Rovos Rail, som uden sammenligning er verdens mest eksklusive tog. Når vi tilmed rejser gennem Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia og Tanzania på den berømte jernbanestrækning fra Cape Town til Dar es Salaam, nærmer turen sig ekstravagance. De luksuøse suiter er udført i gammel engelsk stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis eget badeværelse. Fra togets suiter, panoramasaloner og 5-stjernede restaurant kan du nyde synet af åbne savanner, baobablandskaber, grønne højdedrag og det afrikanske folkeliv.

Stærkt begrænset antal pladser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Safari, Vin & gastronomi, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand, zambiske kwancha, tanzanianske shilling, amerikanske dollars

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Cape Town
Dag 2 Cape Town. Gåtur i byen og tid på egen hånd
Dag 3 Cape Town. Heldagstur til Vinlandet
Dag 4 Afrejse med Rovos Rail fra Cape Town, gennem Hex River Pass, den historiske by Matjiesfontein
Dag 5 Minebyen Kimberley, videre mod Pretoria
Dag 6 Pretoria. Byrundtur
Dag 7 Indkvartering på Tau Game Lodge i Madikwe Vildtreservat. Eftermiddagssafari
Dag 8 Madikwe Vildtreservat. Safari morgen og eftermiddag.
Dag 9 Safari, videre med Rovos Rail gennem Botswana
Dag 10 Gennem Zimbabwe mod Victoria Falls
Dag 11 Ankomst til Victoria Falls. Overnatning på Victoria Falls Hotel, sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden.
Dag 12 Egne eventyr ved Victoria Falls, videre med Rovos Rail
Dag 13 Gennem Kafue og Lusaka, Zambia
Dag 14 Gennem Serenje og Mpika, Zambia
Dag 15 Chisimba Falls, videre mod grænsen til Tanzania
Dag 16 Over Tanzanias savanner og gennem Selous Vildtreservat
Dag 17 Safari i Selous Vildtreservat
Dag 18 Ankomst til Dar es Salaam
Dag 19 Tid på egen hånd i Dar es Salaam el. udflugt med rejselederen til den UNESCO-fredede Stone Town på Zanzibar og hjemrejse
Dag 20 Ankomst København

Hoteller

Victoria Falls Hotel

 • Victoria Falls Hotel fra 1904 emmer af engelsk kolonistil
 • På det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel
 • En middag på Victoria Falls Hotel

Det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel i Zimbabwe er et af Afrikas mest berømte – ikke mindst på grund af dets smukke beliggenhed og karismatiske atmosfære. Hotellet fra 1904 emmer af engelsk kolonistil og er omkranset af den smukkeste natur, idet den er nabo til det UNESCO-fredede vandfald Victoria Falls. Hotellet har desuden en pool, 3 restauranter, tennisbaner, et bibliotek og en lille kirke. Der er trådløst internet på hele hotellet, og værelserne er udstyret med aircondition, pengeskab og digitalt satellit-tv. Badeværelserne har både badekar, bruser og hårtørrer, og der tilbydes 24 timers roomservice og tøjvask.

Skal middagen indtages i The Livingstone Room, klæder man om til præsentabel aftenpåklædning. For herrernes vedkommende betyder det pæne bukser, langærmet skjorte og pæne, lukkede sko (ingen cowboybukser, safaritøj, shorts, sandaler eller gummisko). Damerne må lade deres egen gode smag råde!

Læs mere om hotellet på http://www.victoriafallshotel.co/

Tau Game Lodge

En af Sydafrikas mest eksklusive luksuslodges, der med sine 5 stjerner virkelig forkæler på både komfortsiden og natursiden. I det privatejede Big Five-safariområde, Madikwe Vildtreservat, bor vi i stråtækte luksusbungalower med privat terrasse, hvorfra man kan iagttage elefanter, antiloper og savannens øvrige vildt, når de ankommer i løbet af dagen for at drikke af vandhullet. Alle bungalower har aircondition og privat badeværelse med udendørs bruser.
Læs mere på lodgens hjemmeside:
www.taugamelodge.co.za

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
99.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Cape Town

Vi rejser fra København med kurs mod Afrikas måske smukkeste storby, hvortil vi ankommer om aftenen og kører direkte til vores hotel.

På nogle afgange flyver vi fra København om aftenen og lander i Cape Town om morgenen (dag 2).

Dag 2
Cape Town. Gåtur i byen og tid på egen hånd

Vi går en tur i Cape Town og bliver lidt klogere på historien og kulturen i Moderbyen, som den kaldes.

Resten af dagen er fri til, at du kan begynde denne eksklusive rejse, som du selv har lyst til.

Vi mødes om aftenen til velkomstmiddag.

Dag 3
Cape Town. Heldagstur til Vinlandet
Stellenbosch vindistrikt ved Cape Town

Dagen er afsat til, at vi kan opleve Sydafrikas berømte vindistrikt kun en god times kørsel fra Cape Town. Turen går til Sydafrikas næstældste by, Stellenbosch, som mange vel kender fra vinetiketter. Det er en smuk, gammel by med hvide vingårde, grønne marker og små bjerge. Byen blev grundlagt i 1679, og vintraditionen er næsten lige så gammel.

Vi skal besøge nogle af byens vingårde og smage på deres lækre produkter samt naturligvis se lidt på byen. Blandt andet besøger vi den gamle pionerhandel Oom Samie se Winkel, hvor man kan købe alt mellem himmel og jord. Tilbage i Cape Town kan du slappe af på hotellet eller lade op til morgendagens togrejse på din egen måde.

Dag 4
Afrejse med Rovos Rail fra Cape Town, gennem Hex River Pass, den historiske by Matjiesfontein
Victoria Falls, Rovos Rail og Big Five-safari

Om formiddagen tager vi til Cape Towns centrale togstation, hvor luksustoget over dem alle venter. Vi tjekker ind i vores lækre suiter, og snart kan vi se de bakkede landskaber omkring Cape Town glide forbi vinduerne.

I løbet af eftermiddagen kører vi gennem de tre tunneller i Hex River Pass. Den sidste er over 13 kilometer lang og går gennem det højeste bjergområde i provinsen Western Cape. I dalen, der ligger mellem bjergene, ligger de smukke, gamle vingårde og grapefrugtfarme spredt mellem alt det grønne.

Vores første stop på togrejsen bliver i den helt enestående historiske by Matjiesfontein. Byen blev etableret i sidste halvdel af 1800-tallet, og 100 år senere blev hele byen restaureret som historisk monument over kolonitiden. Her kan man simpelthen opleve et originalt frilandsmuseum, hvor alle huse og funktioner er intakte og ligger, som de altid har gjort.

Tilbage på toget igen kan vi nyde vores første gourmetmiddag i togets elegante spisesalon, mens vi fortsætter mod nordøst.

Dag 5
Minebyen Kimberley, videre mod Pretoria
Gennem bjerge og tunneller

Vi kører i dag gennem en mere tør del af Sydafrika, nemlig det højtliggende plateau Great Karoo (1.200 meter over havet). Områdets navn betyder noget i retningen af ”meget tørstigt land”, og når vi ser de tørre sletter med de lavtvoksende buske, forstår vi hvorfor. Her findes mange fårefarme, og ind imellem fåreflokkene står de vindmøller, som farmerne bruger til at hente vand op fra undergrunden.

Om eftermiddagen ankommer vi til Kimberley. Den lille mineby emmer stadig af dramatisk sydafrikansk historie, der rigtig tog fart, da boeren Erasmus Jacobs fandt en underlig sten på sin mark i 1866. Stenen viste sig at være en diamant på 21,25 karat eller 4,75 gram. Få år senere fandt man en endnu større sten på 83,50 karat eller 16,78 gram, og det store ”diamantrush” var i gang. Fra nær og fjern kom diamantjægere og bosatte sig omkring den lille høj, hvor der tilsyneladende fandtes diamanter. Højen blev til et stort hul i jorden med en dybde på 240 meter, som endelig blev lukket i 1914 efter at have afgivet tre tons diamanter. Der kom flere huller til langs åren, og de fleste er i dag helt udtømte. Englænderne var hurtige til at indlemme minen i deres Kapprovins, hvilket naturligvis ikke bekom boerne vel. De mente, at minen naturligt hørte ind under deres Oranje Freestate. Selvom englænderne længe inden havde afskaffet slaveriet, var man ikke sen til at indføre restriktive regler for de sorte minearbejdere, der ikke længere måtte rejse frit. Forlod man posten i utide, vankede der piskeslag, men slaveri var det åbenbart ikke.

I Kimberley ser vi den første, oprindelige diamantmine kendt som ”Det store hul” og det tilhørende minemuseum samt kigger lidt nærmere på den hyggelige by.

Når vi kører ud af Kimberley, er det en god ide at holde øje med vinduerne. Vi kører nemlig forbi en sø, der ofte befolkes af flere tusind lyserøde flamingoer.

Dag 6
Pretoria. Byrundtur
Pretoria er Sydafrikas hovedstad

Vi ankommer til Sydafrikas hovedstad, Pretoria, hvor Rovos Rail har sin egen banegård bygget i smuk kolonistil, Capital Park. Først standser vi dog på Centurion Station, hvor Rovos Rails dampmaskine vil overtage styringen af toget, således at vi kan ankomme til Pretoria i ægte kolonitidsstil.

Pretoria er fortsat Sydafrikas formelle hovedstad, selvom både Johannesburg og Cape Town spiller en større forretningsmæssig rolle. Ofte ser man byen omtalt som Tshwane, hvilket er et fællesnavn for hele metropolen omkring byen, men der er stor diskussion om sagen. På dagens byrundtur vil vi passere Voortekker-monumentet. Denne gigantiske bygningskonstruktion er mindesmærke for Det Store Trek, hvor boer-befolkningen forlod den engelskdominerede Kapprovins og drog nordpå for at opdyrke landet i protest mod den engelske ligestillingspolitik over for landets afrikanske befolkning. Turen går over Church Square, der domineres af en statue af Paul Kruger, som var præsident for den Sydafrikanske Republik (1883-1900). Vi ser ligeledes den flotte Unionsbygning, hvorfra der er en glimrende udsigt over det meste af byen. Der er planlagt en let frokost undervejs.

Dag 7
Indkvartering på Tau Game Lodge i Madikwe Vildtreservat. Eftermiddagssafari
Det hvide næsehorn også kaldet det bredsnudede næsehorn

Det er nu på tide, at vi tager et par fridage fra togrejsen, og vi har valgt en af Sydafrikas mest eksklusive luksuslodges til formålet. I løbet af formiddagen stiger vi af toget i Zeerust og tager til den 5-stjernede Tau Game Lodge i Madikwe Vildtreservat (se www.taugamelodge.com). Reservatet er mærkværdigt nok temmelig overset af safarigæster, så vi får den smukke, rød-sandede savanne og det overvældende antal løver for os selv. Her skal vi på safari hver dag og nyde livet på den privatejede lodge, der har udsigt over et vandhul, som tiltrækker et varieret dyreliv. Vi bor i stråtækte luksus-bungalower med privat terrasse, hvorfra vi kan iagttage elefanter, antiloper og savannens øvrige vildt, når de ankommer i løbet af dagen for at drikke af vandhullet. Alle bungalower har aircondition og privat badeværelse med udendørs bruser.

Efter frokost og lidt afslapning på lodgen tager vi på safari. Undervejs holder vi et sundowner-stop og ser solen gå ned over savannen.

Dag 8
Madikwe Vildtreservat. Safari morgen og eftermiddag.
Madikwe Vildtreservat

Vi starter dagen tidligt og tager ud på en morgensafari og oplever freden på savannen efter nattens aktivitet. Madikwe kan prale af at være hjem for alle Big Five-arterne (løve, leopard, næsehorn, elefant og bøffel) og derudover for geparder, zebraer, giraffer, vildhunde, strudse samt en masse forskellige antiloper og fugle. Når vores to dages safarioplevelser er ovre, vil vi med stor sandsynlighed have set langt de fleste af disse dyr.

Vi vender tilbage til lodgen og spiser en velfortjent morgenmad, hvorefter vi kan bruge de varme timer midt på dagen til afslapning på værelserne, i loungen eller i lodgens spacenter.

Sidst på eftermiddagen kører vi igen ud på savannen i åbne jeeps på udkig efter det utrolige dyreliv.

Dag 9
Safari, videre med Rovos Rail gennem Botswana
En vildtlevende flodhest kan blive 40 år gammel

Efter en tidlig morgensafari er vi klar til at sige farvel til Madikwe Vildtreservat og fortsætte togrejsen fra Botswanas hovedstad Gaborone.

Hele dagen bevæger vi os gennem det tyndt befolkede Botswana. Landskabet er temmelig tørt i hele landet, ikke mindst mod sydvest, hvor den tørstige Kalahariørken ligger. Vi kører gennem det østligste hjørne af landet, der er mere bakket.

Dag 10
Gennem Zimbabwe mod Victoria Falls
Vi kører gennem Zimbabwes frodige landskaber med baobabtræer, lave, tornede commiphora-træer og små landsbyer. Vi kommer også gennem Hwange Nationalpark med de mange elefanter.
Dag 11
Ankomst til Victoria Falls. Overnatning på Victoria Falls Hotel, sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden.
Victoria Falls er 1,6 km bredt og har et fald på 128 meter

I dag ankommer vi til to af Afrikas største seværdigheder: det naturskabte Victoria-vandfald og det menneskeskabte Victoria Falls Hotel. Hotellet er en af Afrikas perler og et must for enhver afrikaentusiast. Der findes måske finere luksushoteller, men Victoria Falls Hotel har formået at bevare den engelske, victorianske atmosfære, som man simpelthen ikke kan efterligne. Og så ligger det bogstaveligt talt med Afrikas mest berømte vandfald i baghaven. Fra den store have fører stierne ned til det enorme park- og skovanlæg omkring faldene. Man kan selv administrere sin tur gennem det kilometerlange stianlæg, der fører til det ene storslåede udsigtspunkt efter det andet. I den frodige skov omkring faldene ses aber, store næsehornsfugle og masser af planter. Man skal holde sig lidt fra vandkanten af hensyn til krokodillefaren, og så bør man nok medbringe en paraply, for selvom himlen er skyfri, kommer der meget vand fra faldene.

I dag skal vi også på et såkaldt sundowner-cruise på Zambezi-floden. Vi sejler ud på den mægtige flod, hjemsted for tusinder af krokodiller og flodheste, og hygger os med en drink i solnedgangen, mens vi nyder den storslåede natur og lyden fra vandfaldene, der tordner i baggrunden. Om aftenen indtager vi en dejlig middag på Victoria Falls Hotel.

Dag 12
Egne eventyr ved Victoria Falls, videre med Rovos Rail
Victoria Falls ligger på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe

Vi har det meste af dagen til disposition til at opleve ”røgen, der tordner”, som afrikanerne kalder de storslåede vandfald. Der er mulighed for at købe en række forskellige udflugter som for eksempel en helikoptertur omkring faldene og elastikspring.

Om eftermiddagen siger vi farvel til det legendariske Victoria Falls Hotel og fortsætter vores eventyrlige togrejse. Vi kører over den 100 år gamle Victoria Falls-bro og kommer ind i Zambia.

Dag 13
Gennem Kafue og Lusaka, Zambia
Vi rejser op gennem Zambia og kommer gennem byerne Kafue og Choma. Landskabet her er grønt og fladt med spredte træer. Efterhånden som vi nærmer os hovedstaden Lusaka, dukker der flere og flere farme op i de flade omgivelser. Markerne afbrydes indimellem af op til seks meter høje termitboer.
Dag 14
Gennem Serenje og Mpika, Zambia
Vi bliver på toget, mens vi fortsætter gennem de smukke zambiske landskaber. Om morgenen kører vi helt tæt forbi grænsen til Den Demokratiske Republik Congo, der var en belgisk koloni indtil 1960. Naturen veksler nu hyppigt mellem åbne sletter og tætte bush-områder. Især langs floderne står de høje, slanke raffiapalmer, hvis lange blade liver brugt som bast.
Dag 15
Chisimba Falls, videre mod grænsen til Tanzania
Ngorongoro er et 8.292 km² stort naturbeskyttelsesområde

Efter morgenmaden på toget går vi en tur ud i naturen omkring Kasama og oplever Chisimba Falls. De smukke vandfald er en serie på flere små fald og omgivet af skov. Bemba-folket anser vandfaldene og grotten under dem som hellige.

Senere på dagen passerer vi grænsen mellem Zambia og Tanzania. Så snart vi er inde i Tanzania, begynder landskabet at falde betragteligt, når vi kører gennem Den Østafrikanske Gravsænkning (Great Rift Valley). Dette fascinerende geologiske fænomen zigzagger 4.500 kilometer fra Jordan til Mozambique og danner naturlige grænser for flere afrikanske stater på sin vej.

 

Dag 16
Over Tanzanias savanner og gennem Selous Vildtreservat
Med tog gennem de typiske afrikanske landskaber

Vi kører hele dagen gennem de typiske afrikanske landskaber. De fleste steder er der tørt og afsvedet, men indimellem lyser grønne højdedrag og bjergrygge op som oaser i landskabet. Hvor nedbøren er tilstrækkelig, er der små byer, men mange steder er den tørre og ofte vildtrige savanne stadig den fremherskende landskabstype.

I løbet af dagen kører vi gennem Selous Vildtreservat, Afrikas største af sin slags. Måske kan vi se nogle af reservatets mange elefanter, bøfler og flodheste fra togvinduerne.

Dag 17
Safari i Selous Vildtreservat
De fleste løvinder har fået unger i fireårsalderen

I dag forlader vi toget for at tage på safari i et af verdens største faunareservater. På knap 55 000 km2 er det større end Danmark og hjem for utallig dyr. På grund af vildtreservatets beliggenhed modtager det meget få besøgende i forhold til ændre reservater i Tanzania.

Efter safari returnerer vi til luksustoget og forsætter vores tur.

Dag 18
Ankomst til Dar es Salaam

Mens vi nyder vores sidste morgenmåltid om bord på Pride of Africa, begynder Dar es Salaams forstæder at dukke op med små, lave bygninger og et myldrende folkeliv. Snart glider vi ind på Tazara Station, og det er tid til at sige farvel til verdens mest luksuriøse tog.

Vi tjekker ind på et hotel i Dar es Salaam.

Om aftenen holder vi afskedsmiddag.

Dag 19
Tid på egen hånd i Dar es Salaam el. udflugt med rejselederen til den UNESCO-fredede Stone Town på Zanzibar og hjemrejse

I dag kan du enten vælge at slappe af ved hotellets pool  med en kølig drink i hånden, eller udforske Zanzibars eksotiske Stone Town med rejselederen. Vi tager af sted  tidligt om morgenen og rejser tilbage i tiden i  byens smalle historiske gader.

Vi flyver tilbage til København ved midnatstid.

Hvis du har tilkøbt rejseforlængelsen, er der afgang fra Dar es Salaam i dag.

Dag 20
Ankomst København
En rejse i eksklusivitet, elegance og afrikansk natur og kultur er slut og vi er tilbage i Danmark.

Om Rovos Rail

Alle vognene er gamle togvogne, der er restaurerede, så deres oprindelige udseende er intakt, samtidig med at komfort og faciliteter er ført op til nutidens standarder. Her er ordet kupé ikke længere dækkende. Her findes kun dobbeltsuiter i gammel engelsk – edwardiansk – stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis privat badeværelse. Deluxe- og Royal suiterne er udstyret med en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønske, hvilket selvfølgelig er inkluderet i prisen.

Derudover er der om bord på toget inkluderet helpension med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er i øvrigt begge fra før 1940 og er nøje restaureret, så den fine klassiske stil er bevaret. I denne stemning fra svundne tider serveres a la carte-morgenmad samt eksklusive 3-retters frokoster og 3-retters middage med tilhørende – fremragende – sydafrikanske vine.

På toget findes endvidere en special-ombygget udsigtsvogn med panoramalounge, hvorfra der er frit udsyn til de afrikanske landskaber. Endvidere er der to hyggelige salonvogne for henholdsvis rygere og ikke-rygere. Serviceniveauet om bord er også i top – hvor end du befinder dig i toget, vil der blive sørget for, at du ikke mangler noget!

På Rovos Rail-toget er der en stilfuld stemning, som gæsterne er med til at opretholde. Der er derfor nogle forventninger til gæsternes påklædning, som vi beder dig respektere. Om dagen er påklædningen afslappet pæn. Om aftenen er påklædning mere formel. Jakke og slips er et krav for mænd, og for kvinder en pæn nederdel eller kjole.

Rovos Rail er verdens mest luksuriøse tog

Royal-suiter

De royale suiter er på i alt 16 m2 og fylder en halv vogn. De har alle eget loungeområde og badeværelse med victoriansk badekar samt separat bruser. De rummelige og elegante suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Royal-suite

Deluxe-suiter

Deluxe suiterne (11 m2) er også beregnet til to passagerer, enten i et dobbelt- eller twin-værelse. Der er loungeområde og eget badeværelse med brusebad. De meget rummelige suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Deluxe-suite

Pullman-suiter

Pullman suiterne (7 m2) er udstyret med en behagelig sofa, der kan benyttes om dagen og omdannes til en dobbelt- eller twin-seng om natten. De har ligeledes eget badeværelse med brusebad. Suiterne giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Alle er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier. Roomservice er tilgængeligt hele døgnet.

Læs meget mere om Rovos Rail på www.rovos.com

Pullman-suite

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 99.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Opgradering af suiter og tillæg for enkeltsuiter

Indkvartering i delt Pullman-dobbeltsuite er inkluderet i rejsens pris.

Opgradering af delt dobbeltsuite
Tillæg for delt Deluxe-dobbeltsuite: kr. 15.998,-
Tillæg for delt Royal-dobbeltsuite: kr. 29.998,-

Enkeltsuiter
Tillæg for Pullman-enkeltsuite: kr. 64.998,-
Tillæg for Deluxe-enkeltsuite: kr. 84.998,-
Tillæg for Royal-enkeltsuite: kr. 119.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Cape Town og Dar es Salaam – København*
 • Udflugter og transport jf. program
 • 2 overnatninger på hotel i Cape Town med morgenmad
 • 15 dages togrejse med Rovos Rails Pride of Africa. Med helpension og alle drikkevarer om bord på toget. 10 overnatninger om bord på toget.
 • 1 overnatning på Victoria Falls Hotel med helpension
 • 2 overnatninger i Madikwe Game Reserve med helpension
 • 2 overnatninger på hotel i Dar es Salaam med morgenmad
 • Helpension dag 4-17
 • Drikkevarer om bord på toget
 • Velkomstmiddag i Cape Town på dag 2 med drikkevarer inkluderet
 • Gallamiddag i Dar es Salaam på dag 18 med drikkevarer inkluderet
 • Morgenmad på hotellerne i Cape Town og Dar es Salaam
 • Skatter og afgifter

*Mulighed for at rejse fra Billund med forbehold for ledige flypladser og mod gebyr, fra kr. 948,-

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6% af rejsens pris
 • Ferierejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider end de ovenfor nævnte
 • Drikkevarer, når man ikke er om bord på toget
 • Drikkepenge (til kuffertbærere, tjenere samt chauffør - beregn ca. kr. 1.200,- pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
Albatros' tryghedsgaranti

Bemærk at denne rejse ikke er omfattet af Albatros' tryghedsgaranti. Afbestilling sker derfor efter Albatros' almindelige bestemmelser.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

OBS!

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Pas og visum

På togturen kører vi gennem flere lande, og i følgende lande kræves der visum: 

 • Zimbabwe
 • Zambia
 • Tanzania

Bemærk, at visum skal betales kontant med amerikanske dollars (USD).

Da turen kræver flere visa, bedes du sørge for, at der er seks ledige sider i dit pas. Vær også opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i seks måneder udover opholdet.     

Ovennævnte gælder for danske, norske og svenske pas.

Lidt om bestillingen af denne rejse

Da denne rejse først foregår flere år efter den sættes til salg, er der en række detaljer, som endnu ikke er fastlagt, eksempelvis flyrejsen og diverse tillægsarrangementer. Bemærk, da dette er en specialrejse, hvor Albatros har chartret og forudbetalt hele toget fra Rovos Rail, gælder der særlige betalings- og annulleringsvilkår på denne rejse.

Ved tilmelding betales således et depositum på 25 % af rejsens pris per person. 6 måneder før afrejse betales yderligere 25.000 kr. per person, mens restbeløbet indbetales senest 120 dage før afrejse. Ved indbetaling af depositum er aftalen bindende for såvel den rejsende som Albatros Travel, og ved eventuel afbestilling af rejsen mistes alle indbetalte beløb.

Klimaet i Tanzania og Zambia

Mange bliver overraskede over klimaet i Tanzania og Zambia. Landene ligger lige syd for ækvator, og alligevel er temperaturerne yderst behagelige og ændrer sig kun marginalt i løbet af året. Dette skyldes, at safariområderne ligger mellem 900-2.400 m.o.h. Som eksempel ligger Serengeti 1600-1800 m.o.h., hvilket betyder, at dagtemperaturerne er yderst behagelige, ca. 25 grader med lav luftfugtighed. Nætterne og morgenerne kan være kølige – især i tørtiden – så det er altid en god idé at medbringe en vindjakke til morgensafarierne.

Klimaet i Dar es Salaam er fugtigere og varmere med dagtemperaturer mellem 28 og 34 grader, men den konstante havbrise gør, at klimaet også her er meget behageligt. Zambia befinder sig klimamæssigt midt mellem Serengetis tørre, behagelige varme og Dar es Salaams mere fugtige varme. Det bliver dog meget sjældent ubehageligt varmt, bortset fra i middagsheden mellem kl.13 og 15.   

Klimaet i Zimbabwe, Botswana og Sydafrika

Den sydlige afrikanske vinter ligger modsat vores i månederne fra juni til august, ofte med kolde nætter. Det kan også være tilfældet i maj og september. Den typiske vinterdag kan sammenlignes med en god dansk forårsdag med sol og temperaturer, der sagtens kan snige sig over 20 grader, mens nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder. Resten af året vil der fortrinsvist være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over de 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder. Generelt er vejret i Sydafrika mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).

Mere om safari

Se alle safarier her: safarirejser

Læs også vores blog om at være på safari og at rejse med Rovos Rail: Sørens blog fra det sydlige Afrika

Mere om dine rejsemål

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En tur mættet med fantastiske oplevelser! Vi har aldrig været i den del af Afrika før, så alt var nyt og ofte meget overraskende - på godt og ondt. Vi var gennem lande med den skønneste natur og den største fattigdom. Rovos Rail gjorde sig så store anstrengelser for, at vi skulle nyde turen, og deres anstrengelser bar frugt. Betjening og atmosfære var enestående. Vores rejseleder var meget vidende, venlig og super imødekommende. Vi kunne ikke have en bedre guide. Nu er vi hjemme, og stadig fylder turen meget - vi taler om den, ser billeder og fortæller familien om vores oplevelser. Vi havde læst i programmet, at vi over alt kunne klare os med USD. Det havde været nemmere, om vi havde fået at vide, at vi også havde brug for Rand.
Date published: 2017-03-22
Rated 5 out of 5 by from Overvældende og meget anderledes end hvad vi ellers har oplevet En tog rejse igennem 5 Afrikanske lande. med samlet længde på 5800 km. Der skal man være indstillet på at det er ikke som at køre tog i DK. med vel vedligeholdte skinelegemer, men som med bumletog i tresserne. toget er jo også gammel teknik. Det er derfor en meget anderledes oplevelse. Der er det vigtigt at forstå at det er selve togrejsen der er hovedoplevelsen med fantastik Mad og personale der alle gør alt hvad de kan for at vi får en eksklusiv oplevelse. De indlagte stop fungerede godt. vi fik udleveret tasker så vi nemt kunne nøjes med at pakke det der var brug for på turen og lade resten blive på toget. Vi havde to meget vidende og hjælpsomme rejseledere. De suplerede hinanden godt. Der var også en læge og en sygeplejeske med på hele turen. De kunne klare både det mere banale som dårlig mave og forkølelse, men også drop til en dehydreret deltager.
Date published: 2019-03-14
Rated 5 out of 5 by from Tak for turen Rejsen var helt enestående. Det havde jeg iøvrigt også regnet med. Det var 5. Albatros tur på 3 år. En super venlig og kompetent rejseleder. Et utroligt spændende program. Value for money.
Date published: 2019-03-18
Rated 5 out of 5 by from Det var en rejse med mange gode oplevelser Det var en meget spændende rejse, rejselederen var meget kompetent, og hjælpsom, det samme var den svenske rejseleder Jimmi.
Date published: 2019-03-17
Rated 4 out of 5 by from En rejse med "All inclusive" på alle fronter - 5 * En fantastisk rejse med en helt exceptionel rejseleder og et serviceniveau fra Rovos Rail på absolut topniveau.
Date published: 2017-03-16
Rated 4 out of 5 by from xxx Vi havde stor glæde af vores rejseleder, der var meget vidende om forhold i Afrika og sørgede for en virkelig god stemning
Date published: 2017-03-19
Rated 4 out of 5 by from En meget flot tur med mange gode oplevelser En fantastisk måde at opleve det sydlige Afrika på med en meget kompetent rejseleder og dedikeret personale. Men kommunikationen med Albatros inden afrejse var ikke optimal. Det ville have været en fordel og mere profesionelt, hvis rejsen/vi havde haft en fast kontaktperson at henvende sig til.
Date published: 2019-03-17
Rated 5 out of 5 by from En eventyrlig oplevelse Det er en rejse fyldt med gode oplevelser. En ekstraordinær oplevelse at rejse med luksustoget og at opleve Victoria Falls.
Date published: 2019-03-19
 • y_2020, m_11, d_25, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_10
 • loc_da_DK, sid_ZARTR10, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

21ZARTR10BDK2402