Rovos Rail gennem Namibia

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Verdens mest eksklusive togrejse fra Sydafrika til Namibia med bl.a. safari i mageløse Sossusvlei og Etosha Nationalpark samt besøg i Fish River Canyon

Rovos Rail er ikke alene verdens bedste togrejse. Det er rejsen! Eksklusiv service, champagne når det behager en, herlige kupéer med al komfort og duft af mahogni. Ruten er ikke så lang, og vi har masser af interessante stop, og derfor minder rejsen lidt om et krydstogt, hvor vi medbringer al komforten til de mest interessante seværdigheder. Det er simpelthen Sydafrika og Namibia på første klasse og lidt til. Du kan forlænge din Afrika-rejse ved Victoria Falls’ vandmasser, ved Det Indiske Oceans lune bølger eller i det livsglade og smukke Cape Town. Helpension og drikkevarer ad libitum på toget.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari, Vin & gastronomi, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Johannesburg – Pretoria – Zebra Lodge
Dag 3 Zebra Lodge. Udflugt til Soweto
Dag 4 Zebra Lodge. Ndebele landsby – Rovos Rail
Dag 5 Rovos Rail Pretoria – Kimberley. Mineudflugt
Dag 6 Gåtur i Upington og videre til Namibia
Dag 7 Fish River Canyon – Afrikas største kløft. Gennem Kalahariørkenen
Dag 8 Ankomst til Windhoek. Byrundtur og med fly til Sossusvlei
Dag 9 Sossusvlei. Med fly til Windhoek og videre til Tsumed
Dag 10 Ankomst til Tsumed. Safari i Etosha Nationalpark
Dag 11 Safari i Etosha Nationalpark og videre mod Wavis Bay
Dag 12 Ankomst til Walvis Bay
Dag 13 Swakopmund. Tid på egen hånd
Dag 14 Swakopmund – Windhoek. Hjemrejse
Dag 15 Ankomst til Danmark

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
54.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi mødes i Københavns Lufthavn og sætter os til rette i flyet mod Johannesburg.
Dag 2
Ankomst til Johannesburg – Pretoria – Zebra Lodge
Pretoria

Vi lander i Johannesburg i Sydafrika. Herfra kører vi til den travle storby Pretoria, hvor vi tager på en lille byrundtur. Vi gør blandt andet holdt ved den flotte Union Building, hvor Sydafrikas regering holder til. Den halvmåneformede bygning ligger på toppen af en bakke, hvorfra der er en storslået udsigt over hele byen. Den 285 meter lange bygning stod færdig i 1913, og bygningens to fløje skulle symbolisere landets to befolkningsgrupper, englænderne og boerne. Den sorte del af befolkningen skulle åbenbart ikke repræsenteres i regeringsbygningens symbolik.

Vi spiser frokost (ikke inkluderet i rejsens pris) enten før eller efter besøget ved Union Building, og herefter har vi cirka 45 minutters kørsel foran os. Vi ankommer til vores Lodge, som er Albatros’ egen Zebra Lodge. Den hyggelige Lodge ligger uindhegnet midt i naturen.

Senere mødes vi igen og spiser en god velkomstmiddag.

Dag 3
Zebra Lodge. Udflugt til Soweto
Soweto var i 70’erne symbol på modstand mod Apartheid-styret
I dag besøger vi den berømte og berygtede township Soweto for at få et indblik i dagliglivet her. Soweto var i 1970’erne symbolet på modstand mod det daværende Apartheid-styre. På vores tur gennem bydelen kommer vi både tæt på dens historie og livet i dag. Vi besøger bl.a. Vilakazi street, den eneste gade i verden, hvor to Nobelpris-modtagere har boet; Nelson Mandela og Desmond Tutu.
Dag 4
Zebra Lodge. Ndebele landsby – Rovos Rail
Ndebele-folket er en af de oprindelige kulturer i Sydafrika

Efter morgemad besøger vi en kulturlandsby, der altså ikke er beboet, men konstrueret for at vise opbygningen af landsbyen og samfundsstrukturen blandt Ndebele-folket. Dette er en af de ni kulturer, der oprindeligt har beboet Sydafrika. Selvom Sydafrika i dag er et særdeles moderne land, holdes mange af de oprindelige kulturtraditioner i live, og netop i denne Ndebele-landsby kan vi opleve flere af dansetraditionerne og få indblik i, hvordan de forskellige stammer/etniske grupper levede.

Efter frokost kører vi til Pretoria, hvor vi skal stifte bekendtskab med det luksuriøse tog Pride of Africa, som er vores hjem de næste ni dage. I Pretoria findes Capital Park, Rovos Rails’ private banegård i smuk kolonistil fra dengang, stationen var knudepunkt for jernbanetrafik i det gamle Transvaal. Her tjekker vi ind i ro og mag, mens vi nyder et glas champagne og går derefter ad den røde løber, hvor luksustoget over dem alle venter. Vi indlogerer os i de lækre suiter, og snart kan vi se de bakkede landskaber omkring Pretoria glide forbi.

Dag 5
Rovos Rail Pretoria – Kimberley. Mineudflugt
Rovos Rail blev grundlagt i 1989

Vores tog når minebyen Kimberley, der stadig emmer af historie. Byen er hovedstad i Nord-Kapprovinsen, og det var faktisk her, at Sydafrikas diamanteventyr begyndte i 1866, da boeren Erasmus Jacobs fandt en sjov sten på sin mark. Stenen viste sig at være en diamant på 21,25 karat eller 4,75 gram. Få år senere i 1871 fandt man en endnu større sten på den lille høj på marken. Stenen var 83,50 karat eller 16,78 gram, og det fik ”diamantfeberen” til at rase. Fra nær og fjern kom diamantjægere og bosatte sig omkring den lille høj, hvor der tilsyneladende fandtes uendelige mængder. Højen blev til et stort hul i jorden med en dybde på 240 meter, som endelig blev lukket i 1914, efter at den havde afgivet tre tons diamanter. Der kom flere huller til med årene, og de fleste er i dag helt udtømte. Englænderne var hurtige til at indlemme minen i deres Kapprovins, hvilket naturligvis ikke bekom boerne vel. De mente, at minen hørte ind under deres Oranje Freestate. Selvom englænderne længe inden havde afskaffet slaveriet, var de ikke sene til at indføre restriktive regler over for de farvede minearbejdere, der ikke længere måtte rejse frit. Forlod man posten i utide, vankede der piskeslag. Decideret slaveri var der dog ikke tale om.

Tilbage på Rovos Rail-toget indtager vi en middag i togets spisevogne, og siden trækker vi os tilbage til vores respektive suiter, der alle er komfortabelt indrettet med gode sengepladser, bad og toilet.

Dag 6
Gåtur i Upington og videre til Namibia
Spisevogn på Rovos Rail

Efter morgenmaden er der mulighed for at se lidt nærmere på Upington. Byen blev grundlagt i 1884 på bredderne af floden Orange River. Byen var oprindeligt en missionsstation, hvilket byens museum fortæller mere om. Herfra fortsætter vi til grænsestationen Nakop, og efter grænseformaliteterne fortsætter vi til Holoog, hvor vi overnatter.

Dag 7
Fish River Canyon – Afrikas største kløft. Gennem Kalahariørkenen
Fish River Canyon

Denne morgen besøger vi Fish River Canyon, den største kløft i Afrika. Den er ikke mindre end 160 kilometer lang og op til 27 kilometer bred med en dybde på op til 550 meter – et mageløst syn.

Tilbage på toget forsætter vi mod Keetmanshoop mens vi rejser gennem Kalaharien. Ørkenen er 900.000 kvadratkilometer stor og dækker en stor del af Botswana og Namibia og Sydafrika. På tswana, Botswanas oficielle sprog, betyder betyder Kalahari ’den store tørst’. Læn dig tilbage i togets luksuriøe omgivelser, og nyd udsigten.

Om eftermiddagen forlader vi toget for at besøge Garas Park, hvor vi kan beundre en skov af de besynderlige Pilekoggertræer. Træet har sit navn, fordi bushmen traditionelt har brugt de udhulede grene til netop pilekoggere.

Dag 8
Ankomst til Windhoek. Byrundtur og med fly til Sossusvlei
I Windhoek

Vi ankommer om morgenen til Namibias hovedstad, Windhoek, som ligger i midten af landet, og som med sine 325.000 indbyggere er Nambibias største by. Efter morgenmad og et nærmere kig på byen tager vi ud til lufthavnen. Her stiger vi ombord på et lille fly, der tager os en time sydpå til en af rejsens højdepunkter, Sossusvlei, et mageløst landskab, hvor udtørrede vandhuller og saltaflejringer omringes af okkerfarvede sandklitter, og hvor udgåede træer står med deres krogede forvitrede grene. Dagen går til at udforske området, blandt andet, når vi tager på en køretur gennem ørkenen. Om aftenen nyder vi en bush dinner i det fri. Overnatning i Sossusvlei.

Dag 9
Sossusvlei. Med fly til Windhoek og videre til Tsumed
Leoparden trives i næsten alle former for landskab

Vi står tidligt op for at få det fulde udbytte af det mageløse ørkensceneri i Sossusvlei. På vores kørsel gennem sanddynerne kigger vi efter områdets dyr, herunder antiloper, sjakaler, strudser og gnavere. Vi spiser morgenmad i de smukke omgivelser, før vi kører til lufthavnen og flyver tilbage til Windhoek.

Efter frokost forlader vi hovedstaden og sætter kursen nordpå mod Tsumed for at opleve et andet af rejsens højdepunkter, Etosha Nationalpark.

Dag 10
Ankomst til Tsumed. Safari i Etosha Nationalpark
Safari i Etosha Nationalpark

Vi ankommer til Tsumed, hvor vi indkvarteres og spiser frokost. Om eftermiddagen kører vi safari i den verdenskendte Etosha Nationalpark, hvis midte er en mægtig saltslette, hvor luftspejlinger og varmeflimmer hører til dagens orden. Langs randen af denne enorme saltpande findes livgivende kilder, der danner de vandhuller, som dyrene i stort tal samles om. Her er scenen sat for Afrikas dramatiske skuespil. Saltsletten tørrede ud for flere tusind år siden, men i regntiden bliver dele af den hvide saltslette oversvømmet, og store mængder af flamingoer og pelikaner holder deres indtog. Langt de fleste af de klassiske afrikanske dyrearter som løve, elefant, næsehorn, leopard og giraf kan også opleves her.

Dag 11
Safari i Etosha Nationalpark og videre mod Wavis Bay
Elefanter lever i familieflokke med en matriark

Inden vi siger farvel til Etosha Nationalpark, har vi tid til en sidste safarikørsel, hvorpå vi kører tilbage til toget. Her nyder vi en frokost og begynder at køre mod Atlantic og Walvis Bay.

Dag 12
Ankomst til Walvis Bay
Walvis Bay

Vi forventer at ankomme til Walvis Bay omkring middag, hvor vi skal sige farvel til Rovos Rails besætning. Herfra kører vi til vores hotel i Swakopmund. Om eftermiddagen tager vi en lille byrundtur i Swakopmund, som er Namibias tredje største by. Swakopmund blev grundlagt i 1892, da området var tysk koloni. Byens arkitektur bærer stærkt præg af den tyske indflydelse, især den gamle bykerne, der har mange bygninger i bayersk stil. Byen er omringet af Namib-ørkenen på tre sider og ligger ud til det kølige Atlanterhav.

Dag 13
Swakopmund. Tid på egen hånd
Swakopmund blev grundlagt i 1892

I dag har du tid på egen hånd og kan gøre, hvad du har lyst til. Du kan tage ned på stranden, men vær opmærksom på, at det kolde Atlanterhav desværre ikke byder på badevenlige temperaturer.

Du har også mulighed for at købe udflugter fra hotellet; blandt andet et delfin-cruise eller en sightseeingtur rundt i byen. Rejselederen vil være behjælpelig med at arrangere disse og også komme med inspiration og forslag til, hvad du ellers kan lave.

Swakopmund er blandt andet kendt for ekstremsport, så hvis du har en lille eventyrer i maven, har du rig mulighed for at springe i faldskærm – eller hvad med at kælke eller surfe en tur på en af de mange sandklitter, der findes i ørkenen uden for byen?

Om aften mødes vi for at spise en afskedsmiddag.

Dag 14
Swakopmund – Windhoek. Hjemrejse
Ved middagstid kører vi tilbage til Windhoek (ca. 4 timer) og påbegynder vores hjemrejse.
Dag 15
Ankomst til Danmark

Om Rovos Rail

Alle vognene er gamle togvogne, der er restaurerede, så deres oprindelige udseende er intakt, samtidig med at komfort og faciliteter er ført op til nutidens standarder. Her er ordet kupé ikke længere dækkende. Her findes kun dobbeltsuiter i gammel engelsk – edwardiansk – stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis privat badeværelse. Alle suiterne er udstyret med en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønske, hvilket selvfølgelig er inkluderet i prisen.

Derudover er der om bord på toget inkluderet helpension med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er i øvrigt begge fra før 1940 og er nøje restaureret, så den fine klassiske stil er bevaret. I denne stemning fra svundne tider serveres a la carte-morgenmad samt eksklusive 3-retters frokoster og 3-retters middage med tilhørende – fremragende – sydafrikanske vine.

På toget findes endvidere en special-ombygget udsigtsvogn med panoramalounge, hvorfra der er frit udsyn til de afrikanske landskaber. Endvidere er der to hyggelige salonvogne for henholdsvis rygere og ikke-rygere. Serviceniveauet om bord er også i top – hvor end du befinder dig i toget, vil der blive sørget for, at du ikke mangler noget!

På Rovos Rail-toget er der en stilfuld stemning, som gæsterne er med til at opretholde. Der er derfor nogle forventninger til gæsternes påklædning, som vi beder dig respektere. Om dagen er påklædningen afslappet pæn. Om aftenen er påklædning mere formel. Jakke og slips er et krav for mænd, og for kvinder en pæn nederdel eller kjole.

Rovos Rail er verdens mest luksuriøse tog

Royal-suiter

De royale suiter er på i alt 16 m2 og fylder en halv vogn. De har alle eget loungeområde og badeværelse med victoriansk badekar samt separat bruser. De rummelige og elegante suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Royal-suite

Deluxe-suiter

Deluxe suiterne (11 m2) er også beregnet til to passagerer, enten i et dobbelt- eller twin-værelse. Der er loungeområde og eget badeværelse med brusebad. De meget rummelige suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Deluxe-suite

Pullman-suiter

Pullman suiterne (7 m2) er udstyret med en behagelig sofa, der kan benyttes om dagen og omdannes til en dobbelt- eller twin-seng om natten. De har ligeledes eget badeværelse med brusebad. De rummelige suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Alle er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Roomservice er tilgængeligt hele døgnet.

Læs meget mere om Rovos Rail på www.rovos.com

Pullman-suite

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 54.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for Pullman-suite ved 1 person
kr. 19.998,-
Tillæg for Deluxe-suite pr. person ved 2 personer
kr. 14.998,-
Tillæg for Deluxe-suite ved 1 person
kr. 29.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Johannesburg og Windhoek – København
 • Safarier og udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på hoteller
 • Indkvartering i delt dobbeltsuite på toget
 • Helpension undtagen frokost dag 2,13 og 14 og middag dag 12
 • Alle drikkevarer om bord på toget
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (cirka kr.,  1000 - i alt)
 • Drikkevarer, når man ikke er om bord på toget
 • Øvrige måltider
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Tillæg for enkeltværelse/-suite
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,-
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

OBS!

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Børn under 18 år

Vi skal informere dig om, at de sydafrikanske myndigheder pr. 1. oktober 2014 kræver, at man som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika medbringer barnets originale fødsels-/dåbssattest. Attesten skal være oversat til engelsk og påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) – for nærmere information bedes du kontakte Borgerservice i din kommune, der kan oplyse dig om det er dem eller Udenrigsministeriet, der forestår oversættelse samt godkendelse af attesten. Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi skal opfordre dig til at kontakte Borgerservice snarest muligt.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret. Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika. Undlader man at medbringe barnets fødsels-/dåbssattest nægtes man indrejse til Sydafrika, ligesom at man vil blive afvist ved check-in.OBS! Rejser du alene som forælder med børn kræves yderligere dokumentation på dette, ligesom rejsende med børn, som ikke er ens biologiske børn, skal medbringe særlig dokumentation vedr. dette. Også denne dokumentation skal være oversat til engelsk og være påført en Apostille. For nærmere information om disse dokumentationskrav kontaktes ligeledes Borgerservice.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Flere safarirejser?

Se en oversigt over alle safarier her: safarirejser

Eller læs mere om at være på safari i vores safaritema om fx 7 ting du (måske) ikke vidste om elefanter eller Fakta om Kruger Nationalpark

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris Fra 4.498,–
4 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town
Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1.000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.
Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet af Cape Town, og der er nem og bekvem adgang til byens mange seværdigheder herfra. Hotellet har 368 værelser, alle med private badeværelser, aircondition og gratis Wi-Fi (500 MB om dagen). Når du ikke besøger Cape Towns mange attraktioner, kan du tage en dukkert i den indendørs swimmingpool, træne i fitnesscentret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Læs mere på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
kr. 4.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Cape Sun

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.000,-

The Cullinan
Hotellet ligger en kort gåtur væk fra indgangen til Waterfront, hvilket er centrum for Cape Towns turismecenter. Det fem-stjernede hotel tilbyder professionel service og luksuriøs indretning i et område rigt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de faciliteter, man kan forvente af et Tsogo Sun-hotel, inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris per person
kr. 6.498,- pr. person i delt dobbeltværelse

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.000,-

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her:
Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • Indenrigsfly
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris Fra 8.998,–
4 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald

Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem 2 hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skønt 4-stjernet resort med tre swimmingpools, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og børneområde. Resortet ligger inde i Victoria Falls Nationalpark i gåafstand fra selve vandfaldet.

Læs mere på www.thekingdomhotel.co.za

Pris
kr. 8.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.998,-

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 9.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.998,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Johannesburg i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 9.498,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 5 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2
 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6
 Afslapning på Mauritius
Dag 7
Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 9.498,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.498,-

Le Meridien Ile Maurice

4-stjernede Le Meridien ligger i helt perfekt omgivet af en tropisk have. Hotellet har et stort pool-område og direkte adgang til stranden. Helpension er inkluderet i opholdet.

http://www.lemeridien-mauritius.com

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 1.498,- per person i delt dobbeltværelse på Le Meridien

Tillæg for enkeltværelse
kr. 3.998,-

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
http://www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.498,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Tillæg for enkeltværelse
kr. 5.498,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Lignende rejser

19ZARTR49ADK0605