Rovos Rail gennem Sydafrika

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Verdens mest eksklusive togrejse gennem Sydafrika med flere safaristop, Cape Town, Pretoria og Durban samt helpension og drikkevarer ad libitum på toget

Rovos Rail er ikke alene verdens bedste togrejse. Det er rejsen! Eksklusiv service, champagne når det behager en, herlige kupéer med al komfort og duft af mahogni. Ruten er ikke så lang, og vi har masser af interessante stop, og derfor minder rejsen lidt om et krydstogt, hvor vi medbringer al komforten til de mest interessante seværdigheder. Det er simpelthen Sydafrika på første klasse og lidt til.

Du kan forlænge din Afrikarejse ved Victoria Falls’ vandmasser, på Mauritius' lækre strande eller strække dit ophold i Cape Town ud over et par ekstra dage.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari, Vin & gastronomi, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Johannesburg. Videre til Pretoria
Dag 3
Pretoria – Belfast – Waterval Bovan – Melelane station. Ombordstigning på Rovos Rail
Dag 4
Morgensafari i Kruger Nationalpark. Videre til eSwatini
Dag 5
Dag 5. Gennem eSwatinis landskaber og safari i Hluhluwe-Imfolozie
Dag 6
Durban – Kroonstad. Byrundtur i Durban
Dag 7
Spionkop. Safari i Spionkop Vildtreservat eller besøg på Spionkops slagmark
Dag 8
Gennem Sydafrikas landskaber
Dag 9
Safari i Addo Elefant-nationalpark. Videre mod Port Elizabeth og Oudtshoorn
Dag 10
Oudtshoorn – George. Besøg på strudsefarm
Dag 11
George – Knysna – Buffelsjagrivier. Sejltur i Knysna-lagunen eller tid på egen hånd
Dag 12
Ankomst til Cape Town. Indkvartering på hotel
Dag 13
Cape Town. Townshipbesøg og Sydafrikas vindistrikt m. vinsmagning
Dag 14
Cape Town og hjemrejse
Dag 15
Ankomst til Danmark

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
54.998,–
København
Få pladser
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi mødes i Københavns Lufthavn og sætter os til rette i flyet mod Johannesburg.
Dag 2
Ankomst til Johannesburg. Videre til Pretoria
Pretoria
Vi lander i Johannesburg og kører vi cirka en time nordpå til Pretoria, hvor vi tjekker ind på vores hotel og finder os til rette. Eftermiddagen er til fri disposition, og du kan tage ud og opleve sydafrikas administrative hovedstad på egen hånd. Senere mødes vi og spiser en god velkomstmiddag.
Dag 3
Pretoria – Belfast – Waterval Bovan – Melelane station. Ombordstigning på Rovos Rail
Dobbeltsuite på Rovos Rail

I dag skal vi stifte bekendtskab med det luksuriøse tog Pride of Africa, som er vores hjem de næste ni dage. I Pretoria ligger Capital Park, Rovos Rails’ private banegård i smuk kolonistil fra dengang, stationen var knudepunkt for jernbanetrafik i det gamle Transvaal. Her tjekker vi i ro og mag, mens vi nyder et glas champagne, og går derefter ad den røde løber, hvor luksustoget over dem alle venter. Vi indlogerer os i de lækre suiter, og snart kan vi se de bakkede landskaber omkring Pretoria glide forbi.

Efter vi har nydt vores første frokost om bord, fortsætter toget til byen Belfast, som ligger 1.970 meter over havets overflade. Her gør vi holdt, inden vi fortsætter til den lille by Waterval Bovan, som ligger over et spektakulært vandfald. Herfra kører vi den 14 kilometer lange nedstigning gennem bjergkæden Drakesberg. Efter at have nydt dette fantastiske syn fra togkupéen ankommer vi nu til Waterval Onder, der – modsat sin større søster, Waterval Boven – er beliggende under vandfaldet. Kl. 19.30 serveres der middag om bord på toget, alt imens vi fortsætter til Malelane station, hvor vi gør holdt natten over.

Dag 4
Morgensafari i Kruger Nationalpark. Videre til eSwatini
Oplev giraffer tæt på i Kruger Nationalpark

Vi står tidligt op for at begive os ud på et af turens højdepunkter, nemlig en safari i den verdensberømte Kruger Nationalpark. Kruger er Sydafrikas største nationalpark med et samlet areal på omkring 20.000 km², hvilket svarer nogenlunde til Jylland.

Parken omfatter en hel række forskellige savannetyper med så stor variation, at man sagtens kan tilbringe mange dage her uden at komme til at kede sig. Her er velanlagte veje og safarispor, der gør det muligt at køre ganske tæt på vandhuller og observationsposter, hvorfra der ofte er god udsigt til vildtet. Og vildt er her nok af: Det er muligt at se op til 132 forskellige arter pattedyr, 438 fuglearter, 104 krybdyr og hele 1.771 plantearter, hvoraf 357 er træ- og buskarter. Kruger er anlagt således, at de besøgende kun har adgang til en begrænset del af parken via de anlagte spor, mens store områder forbeholdes vildtet. Gennem årene er vildtet imidlertid vænnet til biler og besøgende, og derfor kan man ofte se elefanter, giraffer og forskellige antiloper græsse tæt op ad parkerede biler, ligesom det slet ikke er usædvanligt at møde en løveflok eller et par geparder, der hindrer den fri passage.

Det enorme område giver vildtet de ultimative livsbetingelser, men turismen sætter også her sit præg på hverdagen. Løverne har eksempelvis specialiseret sig i at jage giraffer ud på de asfalterede veje, hvor de hårde hove glider, og dyrene falder i gabet på rovdyrene. Omkring halvdelen af løvernes føde udgøres således af girafkød, mod næsten ingenting i den ukontrollerede natur.

Med lidt held får vi måske set The Big Five – de er her alle sammen, men antallet varierer. Normalt vokser græsset højt i maj-juni, hvorefter tørken gradvist forvandler det meste af Kruger-området til et tørt, gult og afsvedet landskab; hvilket til gengæld gør det lettere at finde dyrene.

Tilbage på toget fortsætter rejsen til eSwatini.

Dag 5
Dag 5. Gennem eSwatinis landskaber og safari i Hluhluwe-Imfolozie
Valley of a Thousand Hills

Denne morgen kører vi  gennem eSwatinis flotte landskaber. Vi nyder en god frokost om bord på toget og forsætter til Hluhluwe (Sydafrika). Om eftermiddagen tager vi på safari i Hluhluwe resevatet, som faktisk det ældste reservat i Afrika. Udover "The Big Five" findes der 86 andre arter i det 96.000 hektar store reservat. Herefter vender vi tilbage til toget, hvor vi vil nyde en dejlig middag.

Dag 6
Durban – Kroonstad. Byrundtur i Durban
Spisevognen på Rovos Rail

Vi spiser en god morgenmad om bord på toget og har herefter et par timer til en byrundtur i Durban. Vi fortsætter rejsen mod Kroonstad og spiser frokost samt middag om bord.

 

Dag 7
Spionkop. Safari i Spionkop Vildtreservat eller besøg på Spionkops slagmark
Du kan vælge at tage på safari i Spionkop Vildtreservat

I busser kører vi fra toget til Spionkop Lodge, hvor du kan vælge mellem at tage på safari i Spionkop Vildtreservat eller komme på en guidet tur ved Spionkops slagmark. På Spionkops slagmark blev et af de mest meningsløse slag i den anden boerkrig (1899-1902) udkæmpet. I januar 1900 kæmpede 8.000 boere fra den sydafrikanske republik mod 30.000 briter om byen Ladysmith, og over 300 blev dræbt på hver side, før boerne fik overtaget trods overmagten. Med i slaget som kurer var den senere britiske statsminister Winston Churchill, som var udstationeret som journalist i Sydafrika.

Vælger du i stedet at tage på safari, får du chancen for at se næsehorn, giraffer, bøfler og mange forskellige antiloper. Nyd en kølig ”sundowner” ved den fredelige Spionkop-sø og oplev områdets imponerende fugleliv med over 250 forskellige arter. 

Dag 8
Gennem Sydafrikas landskaber
Gennem det sydafrikanske landskab

Vi kører hele dagen gennem Sydafrikas flotte landskaber og nærmer os kysten. Udsigten kan nydes fra din egen suite eller fra togets specialbyggede udsigtsvogn med panoramaloungen. Du kan også opholde dig i de hyggelige salonvogne.

Dag 9
Safari i Addo Elefant-nationalpark. Videre mod Port Elizabeth og Oudtshoorn

Efter morgenmaden ankommer vi til Coerney, hvor vi stiger af toget for at tage ud på en afrikansk safari i Addo Elefant-nationalpark. Det fredede område huser over 420 elefanter, og afhængig af sæsonen er her også gode chancer for at se nogle af områdets andre dyrearter, blandt andet løve, sort næsehorn, bøffel, hyæne, antilope, zebra – og så den specielle Addo-skarnbasse (Circellium bacchus). Den lever kun her og adskiller sig fra andre skarnbasse-arter ved, at den ikke kan flyve.

Elefanterne i Addo var engang afhængige af de appelsiner og grapefrugter, de blev fodret med under tørkeperioder. Det gjorde, at elefanterne blev så interesserede i de køretøjer, der havde pakket citrusfrugter i frokostkurven, at de nogle gange overfaldt køretøjerne. Derfor er det den dag i dag strengt forbudt at tage citrusfrugter med ind i parken.

Efter en fascinerende safari går vi igen om bord på toget, hvor vi spiser frokost og fortsætter rejsen mod Port Elizabeth og Oudtshoorn.

Dag 10
Oudtshoorn – George. Besøg på strudsefarm

I dag skal vi besøge en strudsefarm ved byen Oudtshoorn, der er kendt som Sydafrikas strudsehovedstad. Hele 90 procent af verdens strudsebestand lever på farmene i dette område. Mange af farmene blev oprettet i 1800-tallet, hvor en strudsefjer i hatten var topmoderne blandt damerne i det bedre borgerskab. Fjerene blev plukket, pakket og sendt til Port Elizabeth, hvor de blev solgt på auktioner i Feathermarket Hall for siden at blive eksporteret til Europa og Nordamerika.

Nu om dage holdes de store fugle mest for kødets og det kostbare strudselæders skyld, da interessen for strudsefjer i hatten hurtigt døde ud. På vores strudsefarmsbesøg vil der for de modige være mulighed for at ride på en af de fjerede skabninger!

Vi vender tilbage til vores dejlige tog, hvor en god frokost venter os, mens landskaberne ruller forbi. Ud på eftermiddagen ankommer toget til byen George. Der er tid til at gå på opdagelse i byen, før vi sammen spiser middag i byen.

Dag 11
George – Knysna – Buffelsjagrivier. Sejltur i Knysna-lagunen eller tid på egen hånd
Knysna

Fra George kører vi den korte men panoramiske vej langs kysten til Knysna, en lille idyllisk by ved den frodige Knysna-lagune. Byen Knysna er berømt for sine østers og er et gammelt skovområde med hårde træsorter som jern- og stinktræ, hvoraf enkelte kæmper er over 800 år gamle.

Her kan du tage med ud på en lille sejlads i lagunen, eller du kan bruge tiden på at shoppe i nogle af byens butikker.

Vi nyder en god frokost om bord på toget og sætter kursen mod Buffeljagsrivier, hvor vi holder ind for natten.

Dag 12
Ankomst til Cape Town. Indkvartering på hotel
Cape Town

Vi ankommer til Cape Town og kører ind på stationen sent på eftermiddagen. Det er tid til at sige farvel til togpersonalet og det luksuriøse tog, og vi indkvarterer os på et af byens gode hoteller.

Dag 13
Cape Town. Townshipbesøg og Sydafrikas vindistrikt m. vinsmagning
Vingård i Stellenbosch

Vi tager på et tankevækkende besøg i en township, hvor vi oplever, hvordan almindelige mennesker lever på samfundsstigens nederste trin. De lokale viser os selv rundt i deres kvarter, og på denne måde får vi en oplevelse ud over det sædvanlige.

Herefter tager vi videre til Sydafrikas berømte vindistrikt, som ligger godt en times kørsel fra Cape Town. Turen går til Sydafrikas næstældste by, Stellenbosch, som mange efterhånden kender fra vinetiketter. Stellenbosch er en smuk, gammel by med romantiske vingårde bygget i traditionel Cape Dutch-stil, omgivet af grønne marker og dramatiske bjerge. Byen blev grundlagt i 1679, og vintraditionen er næsten lige så gammel. Vi tager på vingårdsbesøg og smager på nogle af de mange forskellige vine samt naturligvis også se lidt på selve byen, hvor vi spiser frokost.

Senere på aftenen mødes vi og nyder en afskedsmiddag sammen.

Dag 14
Cape Town og hjemrejse
I dag er formiddagen fri til at opleve det sidste af Cape Town, inden vi kører til lufthavnen og sætter os i flyet mod København.
Dag 15
Ankomst til Danmark

Om Rovos Rail

Alle vognene er gamle togvogne, der er restaurerede, så deres oprindelige udseende er intakt, samtidig med at komfort og faciliteter er ført op til nutidens standarder. Her er ordet kupé ikke længere dækkende. Her findes kun dobbeltsuiter i gammel engelsk – edwardiansk – stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis privat badeværelse. Deluxe- og Royal suiterne er udstyret med en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønske, hvilket selvfølgelig er inkluderet i prisen.

Derudover er der om bord på toget inkluderet helpension med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er i øvrigt begge fra før 1940 og er nøje restaureret, så den fine klassiske stil er bevaret. I denne stemning fra svundne tider serveres a la carte-morgenmad samt eksklusive 3-retters frokoster og 3-retters middage med tilhørende – fremragende – sydafrikanske vine.

På toget findes endvidere en special-ombygget udsigtsvogn med panoramalounge, hvorfra der er frit udsyn til de afrikanske landskaber. Endvidere er der to hyggelige salonvogne for henholdsvis rygere og ikke-rygere. Serviceniveauet om bord er også i top – hvor end du befinder dig i toget, vil der blive sørget for, at du ikke mangler noget!

På Rovos Rail-toget er der en stilfuld stemning, som gæsterne er med til at opretholde. Der er derfor nogle forventninger til gæsternes påklædning, som vi beder dig respektere. Om dagen er påklædningen afslappet pæn. Om aftenen er påklædning mere formel. Jakke og slips er et krav for mænd, og for kvinder en pæn nederdel eller kjole.

Rovos Rail er verdens mest luksuriøse tog

Royal-suiter

De royale suiter er på i alt 16 m2 og fylder en halv vogn. De har alle eget loungeområde og badeværelse med victoriansk badekar samt separat bruser. De rummelige og elegante suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Royal-suite

Deluxe-suiter

Deluxe suiterne (11 m2) er også beregnet til to passagerer, enten i et dobbelt- eller twin-værelse. Der er loungeområde og eget badeværelse med brusebad. De meget rummelige suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Deluxe-suite

Pullman-suiter

Pullman suiterne (7 m2) er udstyret med en behagelig sofa, der kan benyttes om dagen og omdannes til en dobbelt- eller twin-seng om natten. De har ligeledes eget badeværelse med brusebad. Suiterne giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Alle er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier. Roomservice er tilgængeligt hele døgnet.

Læs meget mere om Rovos Rail på www.rovos.com

Pullman-suite

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 54.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for Pullman-suite ved 1 person
kr. 29.998,-
Tillæg for Deluxe-suite pr. person ved 2 personer

kr. 9.998,-

Tillæg for Deluxe-suite ved 1 person
kr. 49.998,-
Tillæg for Royal-suite pr. person ved 2 personer

kr. 24.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Johannesburg og Cape Town – København
 • Safarier og udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på hotel i Cape Town og Pretoria
 • Indkvartering i delt dobbeltsuite på toget
 • Helpension undtagen frokost dag 2 og 14 og middag dag 12
 • Alle drikkevarer om bord på toget
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (cirka kr. 900,- i alt)
 • Drikkevarer, når man ikke er om bord på toget
 • Øvrige måltider
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Tillæg for enkeltværelse/-suite
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”
Albatros' tryghedsgaranti

Bemærk at denne rejse ikke er omfattet af Albatros' tryghedsgaranti. Afbestilling sker derfor efter Albatros' almindelige bestemmelser.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Lidt om bestillingen af denne rejse

Da denne rejse først foregår flere år efter den sættes til salg, er der en række detaljer, som endnu ikke er fastlagt, eksempelvis flyrejsen og diverse tillægsarrangementer.

Bemærk, da dette er en specialrejse, hvor Albatros har chartret og forudbetalt hele toget fra Rovos Rail, gælder der særlige betalings- og annulleringsvilkår på denne rejse.

Der er særlige betalings- og annulleringsvilkår på denne rejse. Ved tilmelding betales således et depositum på kr. 25%.
6 måneder før afrejse betales yderligere kr. 25.000,- per person, mens restbeløbet indbetales senest 120 dage før afrejse.

Safari

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Bagage

Hvis du rejser til eller fra Johannesburg lufthavn, er der kommet nye regler for bagage pr. 25. marts 2019.

Det er kun tilladt at checke almindelige kufferter ind. Dvs. en helt almindelig kuffert med mindst 1 flad side. Runde eller uregelmæssige former for tasker er ikke tilladt. Der må heller ikke være lange stropper. Skulle du have en lang strop eller en anderledes taske er der dog mulighed for at få den tapet sammen i Johannesburg lufthavn mod gebyr. Reglerne er til for at undgå blokeringer i bagagebåndet og lange ventetider til følge. De lange stropper er den største årsag til at bagagebåndet bryder sammen. Har du en lang strop på din kuffert, bør du derfor tage den af, inden du checker den ind i Johannesburg eller tape den ind til kufferten.

Klapvogne, golftasker og anden stor bagage er undtaget af reglen, da de bliver håndteret som odd size bagage.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Flere safarirejser?

Se en oversigt over alle safarier her: safarirejser

Eller læs mere om at være på safari i vores safaritema om fx 7 ting du (måske) ikke vidste om elefanter eller Fakta om Kruger Nationalpark

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 3.498,–
5 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1.000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet af Cape Town, og der er nem og bekvem adgang til byens mange seværdigheder herfra. Hotellet har 368 værelser, alle med private badeværelser, aircondition og gratis Wi-Fi (500 MB om dagen). Når du ikke besøger Cape Towns mange attraktioner, kan du tage en dukkert i den indendørs swimmingpool, træne i fitnesscentret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Læs mere på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
kr. 3.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Cape Sun
kr. 5.498,- pr. person i enkeltværelse på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort gåtur væk fra indgangen til Waterfront, hvilket er centrum for Cape Towns turismecenter. Det fem-stjernede hotel tilbyder professionel service og luksuriøs indretning i et område rigt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de faciliteter, man kan forvente af et Tsogo Sun-hotel, inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris
kr. 5.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Cullinan
kr. 9.498,- pr. person i enkeltværelse på The Cullinan

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her: Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 8.998,–
5 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald

Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem 2 hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skønt 4-stjernet resort med tre swimmingpools, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og børneområde. Resortet ligger inde i Victoria Falls Nationalpark i gåafstand fra selve vandfaldet.

Læs mere på www.thekingdomhotel.co.za

Pris
kr. 8.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls
kr. 11.996,- pr. person i enkeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 9.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel
kr. 14.996,- pr. person i enkeltværelse på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Cape Town – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Cape Town i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.

  Ved Victoria Falls, kan du deltage i mange forskellige udflugter. Læs mere om beskrivelser og priser her: Udflugter ved Victoria Falls
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 9.498,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 5 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 9.498,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina
kr. 11.996,- per person i enkeltværelse på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 

Det 4-stjernede Seaview Calodyne Lifestyle Resort er et strandhotel beliggende i en rolig bugt. På resortet er der bar, restaurant, lounge, reception, bådhus/dykkercenter, butik og spa. Aften-dresscode i restauranter og bar: Elegant tøj. Herrer anmodes om at bære lange bukser, ingen T-shirts eller bare fødder. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 1.998,- per person i delt dobbeltværelse på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
kr. 3.998,- per person i enkeltværelse på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.498,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
kr. 5.498,- per person i enkeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Le Meridien Ile Maurice/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Barfodsluksus i naturparadis

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 12.998,–
Eksotisk strandferie omgivet af fredet hav og landreservat til alle sider

Endelig har vi fundet den helt rigtige kombination til en solid Albatros safari for alle, der både vil nyde den eksklusive strandferie, lækker kogekunst og stadig vil have mere natur. Blot en times flyvning fra Kruger/Honeyguide eller Johannesburg ligger vores lille luksuslodge, Dugong, på stranden i Bazaruto Øhavet netop omgivet af dugonger, hvaler, flamingo, søheste og havskildpadder samt et rigt fugleliv.

Læs mere her:

Albatros' Dugong Lodge 

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Vilanculos, bådtransfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på  Dugong Beach Lodge
Dag 7 Fly Vilanculos – Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Dugong Beach Lodge 

Prisvindende 4-stjernet strand-lodge, der ligger så afsides, at det nemmeste er at sejle hertil fra lufthavnen. Fra lodgens 14 luksuriøse, stråtækte hytter tilbagelægges de få meter til stranden via individuelle gangstier. Middagen kan nydes i restauranten eller i solnedgangens skær på din private terrasse.
Alle værelserne har privat terrasse med panoramaudsigt over havet, minibar og aircondition

Læs mere på http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Vilanculos t/r
 • Transport med båd mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • 5 nætter på Dugong Beach Lodge med helpension
 • Sejltur i solnedgangen
Prisen inkluderer ikke
 • Tillæg for enkeltværelse: kr. 4.998,-
 • Børnepris: kr. 8.998,- (gælder for maks. 1 barn under 12 år i følge med 2 voksne)
 • Drikkevarer
 • Aktiviteter og udflugter der ikke er nævnt under ”prisen inkluderer”
 • Nationalparkgebyr på 15 USD per person, som betales ved ankomst
 • Visum, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig.
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Bemærk, at der i februar og marts kan forekomme længere perioder med regn. 

Rated 5 out of 5 by from Skøn Sydafrika rejse Rejsen med Rovos Rail fra Pretoria til Cape Town er en rejse fyldt med oplevelser. Først og fremmest har vi oplevet Sydafrika fra et tog i et rimeligt tempo. Servicen på toget var prima bl.a. takket være det venlige personale. Frokost- og middagsmåltiderne var i sig selv noget særligt og der blev ydet en fin kupé service. De daglige stop og udflugter var godt organiseret med dygtige lokale guider og sidst, men ikke mindst var vores danske rejseleder en af de bedste vi har truffet på vores mange rejser igennem årene. Det er muligvis en dyr rejse, men der er dejlige oplevelser for hver en krone. 6 stjerne ud af 5 mulige.
Date published: 2018-01-25
Rated 5 out of 5 by from En spændende, oplevelsrig rejse gennem Sydafrika Rejsen levede op til beskrivelsen, både toget og udflugterne - safariturene. Det var en fantastisk oplevelse at se de store flokke af elefanter i forskellig størrelse gå på vejen, lige foran jeepen. Ja, vi så alle " The Big Five " på samme dag - fantastisk. En oplevelse at være på toget, med den udsædvanlige gode service i spisevognen. Vores rejseleder var hel fantastisk, hun var utrolig god til at tage hånd om alle, ikke mindst om dem som ikke forstår engelsk så godt, samt single rejedeltagerne. Naturens kræfter som vi ikke selv er herre over, blev klaret på bedste vis, toget kom på en omvej på ca. 1000 km. men kun 3 timer forsinket, godt klaret. Rejsen kan vi kun give de bedste anbefalinger til andre.
Date published: 2017-01-26
Rated 5 out of 5 by from Dejlig, luksuriøs togrejse. Vi har før rejst med Rovos Rail, men havde næsten glem den overvældende service man får på toget. Fantastisk mad, dejlige vine og et ualmindeligt venligt og professionelt personale. Dejlige hoteller både i Pretoria og Cape Town. Dertil glædede vi os over vores vidende og omsorgsfulde rejseleder. Men - vi synes nok, at der var for stor en gruppe. Logistikken virkede dog OK, men 60 personer er - efter vores mening - for mange, selv om der var 3 rejseledere og de medrejsende alene var skandinaver.
Date published: 2016-03-29
Rated 5 out of 5 by from Unikt landskabsrejse gennem Sydafrika En fantastisk rejse med gennemført forkælelse og en utrolig kompetent, vidende og deltagende dansk rejseleder. Rejselederens foredrag om Sydafrikas tilblivelse, historie og natur var ganske enkelt uovertruffen. (den absolut bedste vi har oplevet hos Albatros, som vi har rejst med en del gange efterhånden)
Date published: 2016-03-31
Rated 3 out of 5 by from Afrika fra det store vindue i luxustog Oplevelsesrig togtur med masse af spændende oplevelser, skøn mad og drikke med en udsigt, som ikke kan nyde hjemmefra. Minderne brænder sig fast gennem det kontrastrige Afrika og den personlige service er i topklasse. Den hjertevarme og velkommenhed om bord på toget, får en til at føle sig hjemme mens man ruller flere tusinde kilometer gennem landet. Der bliver kæret om en - fra at vinke farvel til en udflugt til modtagelsen ved toget igen, med løber, lys og champagne samt smil & snak. Det rører ved en og gør rejsen endnu mere vellykket. Mindre heldigt var, at rejseprogrammet ikke leverede op til beskrevende materiale - flere spændende dagsture udeblev. Toget var ofte i bevægelse om natten pga. forsinkelser, som gjorde at bevægelser og støj påvirkede nattesøvnen.
Date published: 2016-03-31
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk oplevelse med vild luksus Rejsen levede helt op til vores forventninger og lidt mere. Vi har fåett fuld valuta for pengende. Mange og store oplevelser, rammet ind i et fantastisk tog med et super professionelt og venligt personale til at forkæle os. Rejselederen, Anna, var totalt uovertruffen, meget vidende, smilende og åben.
Date published: 2016-04-02
Rated 5 out of 5 by from Die Welt von Gestern Vi havde store forventninger til Rovos Rail - men de blev langt overgået af virkeligheden. Det var helt specielt at opleve en tidslomme , hvor alt var kvalitet og ren forkælelse !
Date published: 2017-02-19
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse med mange oplevelser og første klasses forkælelse. Rejsen med toget og de tilhørende ture med oplevelser helt i top og vores rejseleder meget vidende, serviceminded og imødekommende person.
Date published: 2018-01-24
 • y_2022, m_9, d_25, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_32
 • loc_da_DK, sid_ZARTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser