Rovos Rail, Karibasøen og Victoria Falls

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Luksuriøs safarirejse med Rovos Rail fra Sydafrika til Victoria Falls samt ophold på en ø i Zambezifloden og på det spritnye Zimbabwean Dream på Karibasøen

Max 16 deltagere

På denne unikke rejse kører vi gennem Sydafrika og Zimbabwe med verdens mest luksuriøse tog, Rovos Rail. Vi passerer frodige landskaber med baobabtræer og små landsbyer, inden vi ankommer til Victoria Falls.

Herfra sejler vi til den 5-stjernede Kaza Lodge på Impalala Island, hvor Zambezifloden møder Chobefloden. Her venter både flodsafari og jeepsafari i Chobe Nationalpark, som har den største koncentration af vildt i det sydlige Afrika. Turen fortsætter med privatfly til den naturskønne Karibasø, som er dannet af den opdæmmede Zambeziflod og omgivet af savanne og skov. I tre dage sejler vi med den nybyggede luksusyacht Zimbawean Dream og kan blandt andet beundre søens enestående fugleliv.

Rejsen afsluttes når vi med privatfly vender retur til Victoria Falls og skal nyde det imponerende syn af Zimbabwes største attraktion. Blandt klodens talrige smukke vandfald er Victoria Falls noget ganske særligt.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt, Safari, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta ZAR, USD, EUR

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Johannesburg – Zebra Lodge. Vandretur i bushen
Dag 3
Zebra Lodge – Pretoria. Togrejsen med Rovos Rail begynder
Dag 4
Rovos Rail gennem Zimbabwe
Dag 5
Rovos Rail. Safari i Hwange Nationalpark
Dag 6
Rovos Rail. Zimbabwe – Botswana – Namibia. Kaza Lodge
Dag 7
Kaza Lodge. Safari i Chobe Nationalpark
Dag 8
Kaza Lodge. Impalila Island
Dag 9
Kaza Lodge – Karibasøen med privatfly. Ombordstigning på luksusyachten Zimbabwean Dream
Dag 10
Zimbabwean Dream. Karibasøen med Matusadona Nationalpark
Dag 11
Zimbabwean Dream. Karibasøen
Dag 12
Zimbabwean Dream. Karibasøen – Victoria Falls med privatfly
Dag 13
Victoria Falls. Vandretur ved vandfaldene
Dag 14
Afrejse fra Victoria Falls
Dag 15
Ankomst til København

Hoteller

Victoria Falls Hotel

 • Victoria Falls Hotel fra 1904 emmer af engelsk kolonistil
 • På det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel
 • En middag på Victoria Falls Hotel

Det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel i Zimbabwe er et af Afrikas mest berømte – ikke mindst på grund af dets smukke beliggenhed og karismatiske atmosfære. Hotellet fra 1904 emmer af engelsk kolonistil og er omkranset af den smukkeste natur, idet den er nabo til det UNESCO-fredede vandfald Victoria Falls. Hotellet har desuden en pool, 3 restauranter, tennisbaner, et bibliotek og en lille kirke. Der er trådløst internet på hele hotellet, og værelserne er udstyret med aircondition, pengeskab og digitalt satellit-tv. Badeværelserne har både badekar, bruser og hårtørrer, og der tilbydes 24 timers roomservice og tøjvask.

Skal middagen indtages i The Livingstone Room, klæder man om til præsentabel aftenpåklædning. For herrernes vedkommende betyder det pæne bukser, langærmet skjorte og pæne, lukkede sko (ingen cowboybukser, safaritøj, shorts, sandaler eller gummisko). Damerne må lade deres egen gode smag råde!

Læs mere om hotellet på http://www.victoriafallshotel.co/

Kaza Lodge

 • Et eksempel på et værelse på Kaza Lodge
 • Kaza Lodge ligger der hvor Zambezifloden møder Chobefloden
 • På den 5-stjernede Kaza Lodge på Impalala Island
 • 8 luksusværelser, med privat pool og med udsigt til Zambezifloden
 • Restaurant
 • Pool
 • Wifi
 • Observationsdæk
 • Helpension og drikkevarer inkluderet
 • Lounge med bar

Kaza Lodge ligger 70 km op ad floden fra Victoria-vandfaldet, hvor hvide sandstrande og palmetræer skaber den romantiske stemning – en vidunderligt afsidesliggende destination. Lodgen ligger på den smukke Impalila Island med udsigt til Zambezifloden og består af 8 elegant indrette suiter, der alle har privat terrasse og pool.

Zimbabwean Dream

Den nybyggede luksusyacht Zimbabwean Dream har otte store, lækre kahytter og flere observationsdæk, pool, restaurant og lounge bar.

Zimbabwean Dream er et elegant skib med gulv til loft-vinduer, en panorama-lounge og soldæk. En lille pool er placeret på det øverste dæk, hvor der også findes solstole. På hoveddækket findes de 8 moderne indrettede kahytter, hvoraf to har privat balkon. – de perfekte rammer til at opleve Karibasøen.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi flyver fra København til Johannesburg.

Dag 2
Johannesburg – Zebra Lodge. Vandretur i bushen
Leoparden trives i næsten alle former for landskab

Ved ankomsten til Johannesburg kører vi nordøstpå gennem det vidtstrakte sydafrikanske landskab. Ved ankomst til Zebra Lodge får vi tildelt vores værelser og nyder en frokost. 

Om eftermiddagen tager vi på en to timers vandretur med en lokal guide, som tager os ind i bushen. Oplev blandt andet det unikke fugleliv omkring vådområder og floder samt insekter, planter og træer.

Om aftenen mødes vi til en velkomstmiddag.

Dag 3
Zebra Lodge – Pretoria. Togrejsen med Rovos Rail begynder
Mulighed for at se udsigten fra balkonen ombord

Efter morgenmaden kører vi mod Pretoria, der fortsat er Sydafrikas formelle hovedstad, selvom både Johannesburg og Cape Town spiller en større rolle forretningsmæssigt.

Vi ankommer til togstationen Capital Park, Rovos Rails private banegård i smuk kolonistil fra dengang, stationen var knudepunkt for jernbanetrafik i det gamle Transvaal. Her tjekker vi ind i ro og mag, mens vi nyder et glas champagne, og går derefter ad den røde løber, hvor luksustoget over dem alle venter. Vi indlogerer os i de lækre suiter, og snart kan vi se de bakkede landskaber omkring Pretoria glide forbi.

Ved frokosttid passerer vi Warmbaths og Nylstroom og krydser Stenbukkens vendekreds.

Vi bevæger os nærmere mod grænsen til Zimbabwe, alt imens vi nyder en middag ombord på toget. 

Dag 4
Rovos Rail gennem Zimbabwe

Vi kører gennem Zimbabwes frodige landskaber med baobabtræer, lave, tornede commiphora-træer og små landsbyer. Vi overnatter ved Mpopoma.

Dag 5
Rovos Rail. Safari i Hwange Nationalpark
Flodheste kan åbne gabet op til 120 cm

Mens morgenmaden indtages forlader vi Mpopoma og tager nordpå. Ved frokosttid kører vi langs med den østlige grænse af Hwange Nationalpark på en af Afrikas længste lige togstrækninger – 114 km.

I Hwangwe Nationalpark tager vi på en eftermiddagssafari, inden vi fortsætter vores rejse med Rovos Rail nordpå.

Dag 6
Rovos Rail. Zimbabwe – Botswana – Namibia. Kaza Lodge
Mulighed for at hygge sig med en skøn udsigt

Vi nyder morgenmaden ombord, mens toget fortsætter mod Zambezifloden. Hen på formiddagen ankommer vi til Victoria Falls, som er sidste stop for Rovos Rail. Vi sætter kursen mod Kasane i Botswana, hvor vi nyder en frokost, inden vi bliver sejlet til vores luksuslodge, der ligger på en ø i Zambezifloden i Namibia. Udnyt sejlturen til at observere de mange fuglearter, der lever blandt de oversvømmede flade områder. Du kan endda være heldig at få et glimt af et par flodheste eller krokodiller. Vi bliver mødt af lodgens personale ved ankomst og finder os til rette i den komfortable lodge. Vi spiser middag og overnatter i lodgen i hjertet af Zambeziflodens smukke omgivelser.

Dag 7
Kaza Lodge. Safari i Chobe Nationalpark
I elefantflokken færdes matriarken, hunnerne og ungdyrene

Vi tager på en halvdagssafari i Jeeps for at udforske Chobe Nationalpark.
Safariernes indhold vil naturligvis afhænge af de lokale forhold. Nogle gange kan man være heldig at finde store mængder af vildt koncentreret på samme sted, andre gange skal vi lede lidt mere efter det langs floderne og aktivere alle vores sanser. Desuden kan man tolke dyrenes opførsel – hvis en flok impalaer pludselig stivner og retter deres opmærksomhed mod krattet, så er det sandsynligt, at de allerede har opdaget et rovdyr på lur, mens vores sanser ikke ville have opfanget faren. Vi vil formentlig allerede inden denne safari er slut have set en god portion af Afrikas berømte dyr.

Der er ingen garanti for, hvad vi ser, hvornår eller hvor, og netop dét er med til at gøre safari til en spændende og altid anderledes oplevelse. Men sikkert er det, at Chobe Nationalpark har den største koncentration af vildt i det sydlige Afrika, og over 110.000 elefanter.

Vi nyder frokost på en "flydende restaurant" midt i floden, hvor udsigten til den omkringliggende natur er uden sidestykke. Derefter stiger vi ombord på en lille privat båd og sejler ud på Chobe-floden til Sedudu-øen og dens marsk. 

Det er helt specielt at opleve vildtet fra vandsiden, hvor det ofte reagerer roligere, og man kan komme tættere på. Floden har masser af usædvanligt fugleliv med majestætiske flodørne; rørhøge; bladhøns, der med deres lange fødder går på åkanderne; isfugle, der vejrer i luften, inden de dykker efter den udsete fisk; hejrer, storke, ibisser og skarver, og vi sejler tæt på, men uden om krokodiller og flodheste. Mellem den tætte papyrus kan vi måske få øje på den sky sitatunga-antilope, mens antiloper som lechwe og vandbuk samt store elefantflokke og bøfler ofte bliver set langs flodbredden. Alt efter, hvad vi møder undervejs, kommer vi tilbage til lodgen lige i tid til en sundowner – en drink, der skal nydes, mens den fascinerende afrikanske solnedgang bringer nattehimlen frem. Solnedgangen i Botswana er på grund af Kalahariørkenens røde støvpartikler i atmosfæren ofte prægtigere end andre steder. Og stjernehimlen er i Afrikas uforstyrrede mørke funklende klar.

Vi spiser middag og overnatter på lodgen.

Dag 8
Kaza Lodge. Impalila Island
Impala-hunner og ungdyr lever i flokke af 10 til 100 dyr

Efter morgenmaden skal vi besøge en afrikansk landsby på Impalila Island med traditionelle namibiske huse, kultur og skikke. Folk i denne del af landet lever fortsat ganske traditionelt, og det er netop det, vi skal opleve i dag. Lodgen har et nært forhold til landsbyerne i området, og vi får en grundig introduktion til både kulturen og nogle af de gamle traditioner. Her har man en livsstil, der på mange måder har paralleller til vores egen kultur for hundrede år siden. Man lever med og af naturen, familierne er store og afhængige af hinanden, og det er meget hårdt arbejde forbundet med at sørge for sig selv og sin familie.

Vi vender tilbage til vores lodge til frokost, og eftermiddagen kan du bruge på at slappe af ved poolen og i lodgens behagelige omgivelser.

Vi spiser middag og overnatter på lodgen.

Dag 9
Kaza Lodge – Karibasøen med privatfly. Ombordstigning på luksusyachten Zimbabwean Dream
Det spritnye Zimbabwean Dream

Vi tager på en sidste bådsafari på Chobefloden og fortsætter efter frokost mod lufthavnen, hvor et privatfly venter på os. Vi flyver over det smukke landskab og nyder panoramaudsigten over Karibasøen, inden vi lander og går ombord på vores hjem for de næste dage: luksusyachten Zimbabwean Dream. De næste tre dage sejler vi på og omkring Karibasøen, en af Afrikas hemmelige naturperler.

Efter vi har fundet os til rette i vores kahytter nyder vi en middag ombord.

Dag 10
Zimbabwean Dream. Karibasøen med Matusadona Nationalpark
Elefantunger hedder elefantkalve

Karibasøen er opstået efter opdæmning af Zambezi-floden. Faktisk er den verdens største menneskeskabte sø. Søen og de vandførende flodarme er omgivet af skov og savanne, hvoraf en stor del er fredet som nationalpark. Vandet er fyldt med krokodiller og flodheste, som ses hver dag, samt den yndede sportsfisk, tigerfish. Fuglelivet er enestående, og vi kan dagligt iagttage den hvidhovede flodørn fiske i søen.

Ved solopgang sætter vi sejl gennem de sjældne og mystiske landskaber i Karibasøen, hvor druknede træer strækker sig mod himlen fra dybden af det reflekterende vand. Vi tager ud på en lille privat båd for at opdage Gache Gache-floden og dens unikke dyreliv. Vi glider langs dens bugter, store bøjninger og små, uspolerede indløb, mens vi nyder den magiske atmosfære omkring os. Vi vender tilbage ombord til frokost. Vi tilbringer eftermiddagen med at krydse mod Changa. Ved solnedgang tager vi ud på en lille privat båd for at beundre den magiske natur. Vi spiser middag og overnatter ombord.

Dag 11
Zimbabwean Dream. Karibasøen
Både zebraens spark og bid kan være farligt

Fra morgenstund tager vi på en safari for at opdage området omkring Matusadona Nationalpark. Omkranset af floderne Sanyati og Ume er dette 1.400 km² store uberørte område hjemsted for adskillige dyrearter som elefanter, flodheste, krokodiller, bøfler samt tusinder af fugle. Vi er måske heldige at krydse stier med en stor kat eller to! Parkens historie hænger tæt sammen med søen: under opførelsen af dæmningen påvirkede de stigende oversvømmelseskilder det oprindelige dyreliv, selvom skaderne blev reduceret af Operation Noah, et initiativ, der reddede livet for over 6.000 dyr. Denne redningsaktion gjorde det muligt for store pattedyr, store katte og impalaer at blive flyttet til Matusadona, hvor jagt er strengt forbudt. 

Dag 12
Zimbabwean Dream. Karibasøen – Victoria Falls med privatfly
David Livingstone var den første europæer, der så vandfaldet

Ved solopgang sejler vi til Kariba havn og kører herfra til Kariba Dam Wall, der deler Zimbabwe og Zambia. Den er 128 meter høj og 579 meter bred. Et imponerende bygningsværk, der blev påbegyndt i 1955 og reelt først blev færdigt i 1977 og kostede 85 arbejdere livet undervejs. I dag tjener dæmningen som en kilde til elektrisk energi for 70% af Zimbabwe.

Vi går igen ombord på privatfly og tager retur til Victoria Falls, hvor vi undervejs holder øje med ”røgen, der tordner”, som de lokale kalder det storslåede vandfald.

Midt på dagen ankommer vi til to af Afrikas største seværdigheder: det naturskabte Victoria-vandfald og det menneskeskabte Victoria Falls Hotel. Hotellet er en af Afrikas perler og et must for enhver afrikaentusiast. Der findes måske finere luksushoteller, men Victoria Falls Hotel har formået at bevare den engelske, victorianske atmosfære, som man simpelthen ikke kan efterligne. Og så ligger det bogstaveligt talt med Afrikas mest berømte vandfald i baghaven. Fra den store have fører stierne ned til det enorme park- og skovanlæg omkring faldene. Man kan selv administrere sin tur gennem det kilometerlange stianlæg, der fører til det ene storslåede udsigtspunkt efter det andet. I den frodige skov omkring faldene ses aber, store næsehornsfugle og masser af planter. Man skal holde sig lidt fra vandkanten af hensyn til krokodillefaren, og så bør man nok medbringe en paraply, for selvom himlen er skyfri, kommer der meget vand fra faldene. Vi har tid til at slappe af på det skønne hotel eller måske tage på en tur rundt i byen og nyde en god middag.

Dag 13
Victoria Falls. Vandretur ved vandfaldene
Skabelsen af vandfaldet begyndte for 200 millioner år siden

Efter morgenmaden skal vi på en vandretur omkring vandfaldene. Vi går gennem hotellets baghave og fortsætter ad stisystemerne rundt om faldene. Der findes talrige smukke vandfald i verden, men Victoria Falls er tæt på at være et af de smukkeste. Faldene er cirka dobbelt så høje og halvanden gang så brede som Niagara Falls på grænsen mellem USA og Canada, og det kan være svært at se sig mæt på områdets skønhed.
Ud over naturens stemmer er der få forstyrrelser, og den grønne regnskov fuldender billedet. Vores rejseleder fortæller om stedets historie, mens vi udforsker fugle- og vildtlivet omkring faldet.

Vi har det meste af dagen til disposition til at opleve de storslåede vandfald. Der er mulighed for at købe en række forskellige udflugter som for eksempel en helikoptertur omkring faldene.

Om aftenen mødes vi til en afskedsmiddag.

Dag 14
Afrejse fra Victoria Falls
Ved den naturskønne Karibasø

Det er så småt ved at være tid til at sige farvel til Afrika. Kufferterne skal pakkes, og efter et sidste morgenmåltid kører vi til Victoria Falls lufthavn for at starte vores tur hjem. Der serveres middag og morgenmad ombord på den oversøiske strækning.

Dag 15
Ankomst til København

Om Rovos Rail

Alle vognene er gamle togvogne, der er restaurerede, så deres oprindelige udseende er intakt, samtidig med at komfort og faciliteter er ført op til nutidens standarder. Her er ordet kupé ikke længere dækkende. Her findes kun dobbeltsuiter i gammel engelsk – edwardiansk – stil med blankpolerede træpaneler, dobbeltsenge og naturligvis privat badeværelse. Deluxe- og Royal suiterne er udstyret med en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønske, hvilket selvfølgelig er inkluderet i prisen.

Derudover er der om bord på toget inkluderet helpension med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er i øvrigt begge fra før 1940 og er nøje restaureret, så den fine klassiske stil er bevaret. I denne stemning fra svundne tider serveres a la carte-morgenmad samt eksklusive 3-retters frokoster og 3-retters middage med tilhørende – fremragende – sydafrikanske vine.

På toget findes endvidere en special-ombygget udsigtsvogn med panoramalounge, hvorfra der er frit udsyn til de afrikanske landskaber. Endvidere er der to hyggelige salonvogne for henholdsvis rygere og ikke-rygere. Serviceniveauet om bord er også i top – hvor end du befinder dig i toget, vil der blive sørget for, at du ikke mangler noget!

På Rovos Rail-toget er der en stilfuld stemning, som gæsterne er med til at opretholde. Der er derfor nogle forventninger til gæsternes påklædning, som vi beder dig respektere. Om dagen er påklædningen afslappet pæn. Om aftenen er påklædning mere formel. Jakke og slips er et krav for mænd, og for kvinder en pæn nederdel eller kjole.

Rovos Rail er verdens mest luksuriøse tog

Royal-suiter

De royale suiter er på i alt 16 m2 og fylder en halv vogn. De har alle eget loungeområde og badeværelse med victoriansk badekar samt separat bruser. De rummelige og elegante suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Royal-suite

Deluxe-suiter

Deluxe suiterne (11 m2) er også beregnet til to passagerer, enten i et dobbelt- eller twin-værelse. Der er loungeområde og eget badeværelse med brusebad. De meget rummelige suiter giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Suiterne er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier foruden en fyldt minibar med drikkevarer efter passagerernes ønsker. Derudover er roomservice tilgængelig hele døgnet.
Deluxe-suite

Pullman-suiter

Pullman suiterne (7 m2) er udstyret med en behagelig sofa, der kan benyttes om dagen og omdannes til en dobbelt- eller twin-seng om natten. De har ligeledes eget badeværelse med brusebad. Suiterne giver muligheden for privatliv og sikrer passagererne en bekvemmelig rejse i luksus og med faciliteter af højeste standard. Alle er udstyret med skrivebord og personlig sikkerhedsboks til værdier. Roomservice er tilgængeligt hele døgnet.

Læs meget mere om Rovos Rail på www.rovos.com

Pullman-suite

Prisinformation

Tillæg for enkeltsuiter

Tillæg for Pullman-enkeltsuite: kr. 24.998,-
Tillæg for Deluxe-enkeltsuite: kr. 34.998,-

Opgradering af suiter og kahyt

Zimbabwean Dream:
Der er i alt 8 kahytter, hvoraf 2 har privat balkon

Opgradering af delt dobbeltkahyt
Tillæg for delt kahyt med balkon: kr. 1.998,-

Rovos Rail:
Indkvartering i delt Pullman-dobbeltsuite er inkluderet i rejsens pris.

Opgradering af delt dobbeltsuite
Tillæg for delt Deluxe-dobbeltsuite: kr. 9.998,-
Tillæg for Royal-suite: Oplyses på anmodning

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Johannesburg og Victoria Falls – København med mellemlanding
 • Privatfly Kaza Lodge – Zimbabwean Dream – Victoria Falls
 • Safarier og udflugter jf. program
 • 1 overnatning i delt dobbeltværelse på Zebra Country Lodge med helpension
 • 2 overnatninger i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel med morgenmad
 • 3 overnatninger i delt dobbeltværelse på Kaza Lodge med helpension og drikkevarer
 • 3 overnatninger i delt dobbeltkahyt på Zimbabwean Dream med helpension og drikkevarer
 • 3 overnatninger i delt dobbeltkupé, Pullman suite, på Rovos Rail med helpension og alle drikkevarer om bord.
 • Morgenmad dagligt 
 • Frokost dag 2-11
 • Middag dag 2-11 og 13
 • Alle drikkevarer på Rovos Rail, Zimbabwean Dream og Kaza Lodge (dog ikke champagne og eksklusive vine)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris 
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring 
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Drikkepenge til kuffertbærere, tjenere, lokalguider og chauffører (ca. 120 USD) 
 • Drikkevarer, når du ikke er om bord på Rovos Rail, Kaza Lodge eller Zimbabwean Dream 
 • Visum
 • Eventuelle ekstra arrangementer 
 • Personlige fornødenheder 
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“
 • Øvrige måltider end de ovenfor nævnte
Albatros' tryghedsgaranti

Bemærk at denne rejse ikke er omfattet af Albatros' tryghedsgaranti. Afbestilling sker derfor efter Albatros' almindelige bestemmelser.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

OBS!

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Pas og visum

Zimbabwe:

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Zimbabwe.
Der er visumpligt for danske statsborgere til Zimbabwe, og visummet udstedes ved indrejse mod betaling:

 • Dobbelt indrejse; ca. 45 USD

Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen.

Bemærk, at visum skal betales kontant med amerikanske dollars (USD). Priserne er med forbehold, da de kan ændre sig fra dag til dag.

Namibia:

Der kræves ikke visum for danske statsborgere på ophold i Namibia under 90 dage.

Botswana:

Der kræves ikke visum for danske statsborgere på ophold i Botswana under 90 dage.

Sydafrika:

Passet skal have mindst to blanke sider til viseringer og skal være læsbart for en maskine. 

Da turen kræver flere visa, bedes du sørge for, at der er fire ledige sider i dit pas. Vær også opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i seks måneder udover opholdet.     

Ovennævnte gælder for danske, norske og svenske pas.

Bagage

Da vi på denne rejse skal flyve med privatfly er det kun tilladt at medbringe 20 kg bagage med mål der ikke er større end 60x40x30 cm. Tasken skal bestå af blødt materiale og må have op til 2 hjul.

Din håndbagage må på flyrejsen med privatfly ikke overstige 3 kg.

Der vil være laundry service på både Rovos Rail samt på Kaza Lodge

Hvis du rejser til eller fra Johannesburg lufthavn, er der kommet nye regler for bagage pr. 25. marts 2019.

Det er kun tilladt at checke almindelige kufferter ind. Dvs. en helt almindelig kuffert med mindst 1 flad side. Runde eller uregelmæssige former for tasker er ikke tilladt. Der må heller ikke være lange stropper. Skulle du have en lang strop eller en anderledes taske er der dog mulighed for at få den tapet sammen i Johannesburg lufthavn mod gebyr. Reglerne er til for at undgå blokeringer i bagagebåndet og lange ventetider til følge. De lange stropper er den største årsag til at bagagebåndet bryder sammen. Har du en lang strop på din kuffert, bør du derfor tage den af, inden du checker den ind i Johannesburg eller tape den ind til kufferten.

Klapvogne, golftasker og anden stor bagage er undtaget af reglen, da de bliver håndteret som odd size bagage.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 10 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Zimbabwe: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/zimbabwe
Sydafrika: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika
Botswana: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/botswana
Namibia: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/namibia

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser