Rumba og rom – det bedste af Cuba

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Havanna, Trinidad og Viñales’ skønne natur – samt masser af UNESCO-oplevelser og livsnyderi

Albatrosrejsen, der giver dig essensen af Cuba til en revolutionerende pris – og med rigtig god komfort! Oplevelserne begynder i Havanna, hvor vi tager på udflugt i gamle amerikanerbiler, spadserer rundt i den historiske bydel og ser, hvordan landets berømte cigarer rulles til perfektion på en fábrica de tabacos.

Der er også udflugter til Hemingways kønne landsted, La Vigia, og Cubas frodigste natur i Viñales-dalen, hvor vi besøger en tobaksplantage og sejler på en underjordisk flod. Vi tager et skridt tilbage i tiden til UNESCO-fredede Trinidad, hvor kolonitidens flotte arkitektur står som for 400 år siden, da sukkermøllerne i dalen bragte rigdom til byen. Varaderos kridhvide sandstrande er sidste stop på rejsen, hvor du forkæles med all inclusive på et 5-stjernet resort.

På alle vores Cuba-rundrejser anvender vi som minimum 4-stjernede hoteller. Det er vores erfaring, at både rengøring, service og madens kvalitet hænger sammen med hotellets standard. Det er kun i Trinidad, at vi anvender privat bed & breakfast, da deres beliggenhed er optimal, og vi har mulighed for løbende at foretage kvalitetskontrol af overnatningsstederne.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Euro/peso convertible (CUC)

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Havanna
Dag 2 Havanna. Tobaksfabrik. Byvandring i den historiske bydel. Gamle amerikanerbiler
Dag 3 Havanna. Revolutionspladsen, danseskole og Hemingways hus
Dag 4 Udflugt til Viñales. Besøg på Tobaksfarm
Dag 5 Havanna – byrundtur i Cienfuegos – Trinidad. Overnatning på privat bed & breakfast
Dag 6 Trinidad. Byvandring
Dag 7 Trinidad – revolutionsbyen Santa Clara – Varadero
Dag 8–9 Varadero. Strand og afslapning på 5-stjernet hotel
Dag 10 Varadero og hjemrejse
Dag 11 Ankomst til København

Hoteller

Bed & breakfast i Cuba

Et bed & breakfast i Cuba er drevet af private cubanere, som har fået tilladelse til at udleje værelser i den ellers strengt statsligt drevne turistsektor. Nogle udlejer flere værelser – andre kun et enkelt værelse.
Du kommer til at bo på centralt beliggende bed & breakfasts. Du skal regne med, at du skal gå med din bagage op til et par hundrede meter fra bussen til overnatningsstedet, da gaderne i centrum kan være for smalle til, at bussen kan komme helt frem. Det er en god idé at medbringe en lommelygte.
Morgenmaden spiser du på dit bed & breakfast, indholdet kan variere, men du bliver altid mæt. Der vil oftest være frugt, brød og æg.
Nogle steder bor familien også i huset, andre steder gør den ikke – du vil under alle omstændigheder have privatliv. Hvis du skal kommunikere med dine værter, skal du regne med, at de ikke taler særlig godt engelsk. Med lidt velvilje, fagter og eventuel hjælp fra rejselederen plejer det at fungere fint. 

Værelse
Værelserne er simple, men rene. De er indrettet med dobbeltseng eller 2 mindre enkeltsenge samt aircondition eller ventilator. Der er privat badeværelse. Det kan være en god idé at have sæbe, shampoo og et lille håndklæde med hjemmefra, da der ikke er samme mængde til rådighed som på et hotel.

Hotel Telégrafo

 • 63 værelser
 • 0 km til den gamle bydel
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Bar
 • Elevator
 • WiFi (på fællesarealer - mod betaling)

Dette charmerende hotel ligger i hjertet af Havanna og har den bedst tænkelige placering i den gamle bydel. Det ligger ved Rambla’en, som fører ned til Maleconen (havnepromenaden) og ved en central plads, hvor det smukke gamle teater og Capitolio ligger. Der er få minutters gang til flere af Hemingways yndlingsbarer og Calle Obisbo, gågaden i Havannas gamle bydel.

Hotellet blev bygget i 1888 og senere totalrenoveret i 1914, hvorefter det blev kendt som Havannas mest moderne hotel. I dag er hotellet ført ind i det 21. århundrede med moderne faciliteter og en indretning, der passer til den koloniale stemning i bydelen. Flere steder – i gårdhaven og på hotellets første sal – har man restaureret nogle af de gamle mure og hvælvinger og givet dem liv igen ved at lade dem være en del af den moderniserede bygning.

På hotellet findes en restaurant, der har specialiseret sig i internationale retter, og en bar beliggende i gårdhaven.

Der er WiFi på fællesområderne (mod betaling).

Værelse

Elegante værelser med en eller to senge. Alle værelser har minibar, sikkerhedsboks, TV, telefon, AC og hårtørrer.

De fleste værelser vender ud mod gaden, og nogle enkelte vender ud mod ”patioen” (gårdhaven, hvor baren ligger). Alle værelser har dobbelte ruder, så man ikke bliver generet af støj.

Meliá Marina Varadero

 • 771 værelser
 • Døgnåben reception
 • 60 meter til sandstrand
 • Buffetrestauranter og a la carte-restauranter
 • Bar
 • Elevator
 • Stor udendørs swimmingpool
 • Strand-/pool-håndklæder
 • Liggestole ved poolen og stranden
 • Modtager internationale, ikke-amerikanske kreditkort
 • Wifi mod gebyr
 • Wellness
 • Lille supermarked ved hotellet
 • Busstoppested lige uden for hotellet
 • TV på værelset
 • Minibar, som fyldes dagligt, inkl. i prisen
 • Sikkerhedsboks mod gebyr
 • Aircondition
 • Luftsvifte
 • Hårtørrer
 • Strygejern
 • Møbleret balkon/terrasse

Hotellet har en flot beliggenhed ved den nye marina i Varadero, som er yderst velegnet til en lille spadseretur. Hotellet er et all inclusive-hotel med adskillige restauranter og barer, og du har mad og drikkevarer inkluderet 24 timer i døgnet. Der er adgang til en af Varaderos fineste sandstrande (beliggende 60 meter fra hotellet via en gangbro), og der er også et flot poolområde med bar, liggestole og udsigt til marinaen. Der er fitnesscenter, et stort spaområde og wifi.

Hotellet har store, moderne værelser med god komfort og mange faciliteter. Der er udsigt mod den tropiske have. Der er aircondition, sikkerhedsboks, strygejern og strygebræt, hårtørrer, telefon, LCD-TV, trådløst internet (mod betaling), minibar, som fyldes dagligt (inkluderet i prisen) samt en møbleret balkon.

Opgradering (tilkøb): Værelserne på hotellets næstøverste etage (6. etage), det såkaldte ”The Level”, er forbeholdt hotellets VIP-gæster. Værelserne har samme standard som på de andre etager, men her har man adgang til egen reception (privat indcheckning) og international a la carte restaurant på 7. etage, hvor alle hovedmåltider kan nydes. Restauranten har en flot udsigt til marinaen og en mere afslappende atmosfære end hotellets store buffetrestaurant, hvor resten af hotellets gæster spiser deres måltider. For et mindre beløb kan du tilkøbe et værelse på ”The Level”.

Læs mere her: www.meliacuba.com/cuba-hotels/hotel-melia-marinavaradero

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
16.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Havanna
Pladsen ved Capitolio, Havanna

Vi flyver til Havanna, som blev grundlagt af spanierne i 1515. Byen blev flyttet to gange, før den fik sin nuværende placering på Cubas nordkyst. I 1556 blev Havanna Cubas hovedstad, og den blev et nærmest obligatorisk stop for europæere på vej til eller fra Latinamerika. De mange skibe fik handelen til at blomstre, og i løbet af få år blev Havanna den største og vigtigste by i Cuba.

Som hovedstad i republikken Cuba er Havanna hjemsted for de vigtigste stats- og regeringsinstitutioner. Byens industri står for en stor del af landets BNP, og havnen håndterer mere end halvdelen af landets import og eksport.

Dag 2
Havanna. Tobaksfabrik. Byvandring i den historiske bydel. Gamle amerikanerbiler
Capitolio Nacional

Vi starter dagen med at besøge en af byens tobaksfabrikker, hvor vi skal se, hvordan de berømte cigarer - havanesere – rulles. (I de tre første uger af januar er tobaksfabrikkerne i Cuba lukket, så i den periode – på et andet sted end fabrikken – vil en professionel tobaksruller demonstrere cigarrulningens kunst).

Herefter skal vi på byvandring i det oprindelige Havanna, som kom på UNESCO’s verdensarvsliste i 1982. Det er velfortjent, at byen er tildelt den ærefulde titel "Heritage of Mankind", for Havannas gamle bydel er et af Latinamerikas bedst bevarede byområder med et stort antal historisk vigtige bygninger og monumenter fra det 16. til det 19. århundrede. Når du går gennem de smalle, brolagte gader, forbi tunge døre i massivt træ og balkoner med smedejernsgelændere, er det let at føle sig hensat til fortiden.

Vi spadserer ad Calle Obispo, som ser ud præcis som for flere hundrede år siden, lige fra brostensbelægningen på gaden til hver eneste bjælke i husene. Vores mål er Plaza de Armas, hvor vi finder det imponerende Palacio de los Capitanes Generales. Paladset stod færdigbygget i 1791 og blev senere, og indtil 1898, officiel residens for koloniens guvernører, kaldet capitanes generales.

Vi spadserer også gennem to af Havannas smukkeste pladser, La Plaza Vieja og Plaza San Francisco, som begge er fuldstændigt restaureret og fine eksempler på spansk koloniarkitektur.

Herefter begiver vi os videre til Katedralpladsen. I 1748 påbegyndte jesuitpræster konstruktionen af den bygning, der senere skulle blive Havannas katedral. Et godt stykke ind i det 19. århundrede opbevarede man de jordiske rester af datidens fremtrædende personligheder i katedralen. Selv de påståede rester af Christoffer Columbus blev opbevaret her, fra de blev overført fra øen Hispaniola, og indtil spanierne tog dem med til Spanien, da koloniherredømmet ophørte. Pladsen foran katedralen er omkranset af store, smukke palæer, der naturligvis også stammer fra kolonitiden, og få skridt derfra ligger den berømte bar La Bodeguita del Medio. Det var her, Hemingway drak sine mojitos sammen med andre prominente kunstnere, forfattere og politikere.

Efter frokost på en af Havannas restauranter bliver vi hentet i gamle amerikanerbiler. Bilerne har været i Cuba siden revolutionen i 1959 og har altså mere end 50 år på bagen – nogle endda mere end 60. Således ankommer vi standsmæssigt til den nye bydel, hvor vi kører rundt og får et indtryk af bylivet.

Dag 3
Havanna. Revolutionspladsen, danseskole og Hemingways hus
Hemingways cubanske oase: La Vigia

Vi begynder dagen ved Revolutionspladsen, hvor Fidel Castro holdt nogle af sine berømte maratontaler til det cubanske folk, og de kunne vare helt op til otte timer. Pladsen er Havannas politiske centrum med regerings- og partibygninger, en række ministerier samt et 142 meter højt monument, som hylder republikkens fader, José Marti. Herefter besøger vi Habana Compás dansekompagni, som er kendt for en helt unik stilart, der blander spansk dans med afro-cubanske rytmer. De dygtige dansere er internationalt kendt og har optrådt i Europa adskillige gange.

I dag kører vi også til forfatteren Ernest Hemingways charmerende landsted, La Vigia, hvor han boede i en årrække. Huset er skænket til den cubanske stat og står nogenlunde, som Hemingway forlod det. Regeringen ønsker at bevare huset bedst muligt, så det er desværre ikke muligt at komme indenfor. Derfor nøjes vi med at kigge ind ad vinduerne. Man forstår, hvorfor Hemingway elskede stedet, der ligger i idylliske omgivelser med tropiske blomster og skyggefulde træer. De mange hvidmalede havestole og den smukke, men forladte swimmingpool vidner om et liv med selskabelighed og livsnyderi fra en svunden tid. Og overraskende nok for en macho-forfatter som Hemingway havde han en ubetvivlelig sans for indretning.

Dag 4
Udflugt til Viñales. Besøg på Tobaksfarm
Tobaksmark i Vinales-dalen

Dagen står i naturens tegn. Vi kører vestover mod Viñales, og efter nogen tid omgives vi af et frodigt landskab, hvor de karakteristiske tobaksmarker m ed rød jord dominerer. Mange steder ser vi små, primitive tobakstørrehuse, hvor bladene hænger til tørre i tre måneder, inden de sendes til fabrikken. Vi besøger en af de lokale tobaksfarme, hvor vi får en rundvisning, inden vi når Viñales by. Vi spiser frokost på en lokal restaurant.

Viñales-dalen er omkranset af imponerende klippeformationer, som er flere millioner år gamle. Mange af klipperne huser huler, hvor Cubas oprindelige befolkning gemte sig for spanierne, da de kom for at kolonisere Cuba. Vi ser nærmere på området, inden vi kører retur til Havanna, hvor vi er tilbage først på aftenen.

Dag 5
Havanna – byrundtur i Cienfuegos – Trinidad. Overnatning på privat bed & breakfast
Palacio del Valle, Cienfuegos

Efter morgenmaden forlader vi Havanna og begiver os østpå mod Cienfuegos, hvor vi skal på byrundtur. Byen med cirka 150.000 indbyggere regnes for én af landets smukkeste med sin markante arkitektoniske stil og placering ved en stor bugt ud til Det Caribiske Hav. Det er endvidere en af Cubas vigtigste havnebyer og har igennem mange år tjent mange penge på produktion af kunstgødning, mel, olieraffinering og fiskeri samt handel med sukker, frugt og tobak. Cienfuegos er derfor en af landets mest velhavende byer. Vores byrundtur tager os forbi den gamle bydel, som er på UNESCO's liste over verdens kulturarv, og det smukke Tomas Terry-teater fra 1895 med dets elegante balkoner og loftmalerier.

Herefter kører vi langs kysten til Trinidad, en af Cubas største byer. Byens traditionelle arkitektur fra kolonitiden regnes blandt den absolut mest velbevarede, ikke kun i Cuba, men i hele Latinamerika. Husenes røde teglstenstage står i fin kontrast til de blomsterrige, grønne gårdhaver. Bag de tilskoddede vinduer gemmer der sig fine møbler af kurveflet og mahogni, sirlig vægornamentering og gamle malerier. Søjler udhugget i sten, filigran-porcelæn, udskårne trædøre og støbejernsporte. Denne overdådighed gør nærmest byen til et levende museum.

I Trinidad indkvarteres vi på privat bed & breakfast i bymidten.

Dag 6
Trinidad. Byvandring
San Francisco-kirken, Trinidad

I 1800-tallet blev der bygget mere end 50 sukkermøller i dalen omkring Trinidad, hvilket gjorde byen til en af Cubas rigeste. Resterne af møllerne findes stadig i den frodige dal, der ligger omgivet af grønne bjerge. Trinidad og Valle de los Ingenios, Sukkermølledalen, er begge erklæret for verdenskulturarv af UNESCO.

Vi tager en byvandring i Trinidad, der ser ud, som da spanieren Diego Velázquez grundlagde den i 1514, selv om nogle bygninger selvfølgelig er lidt ramponerede. Men arkitekturen er betagende. De store herskabsboliger og godser, som sukkerbaronerne byggede under sukkerboomet i 1800-tallet, er fine eksempler på den spanske barokstil, som man også finder andre steder i Latinamerika. Mange af boligerne er nu omdannet til museer eller gallerier. De besynderligt formede, brolagte gader hælder mod midten for at dræne regnvandet. Eftermiddagen er til fri disposition, og du kan udforske byen yderligere på egen hånd.

Dag 7
Trinidad – revolutionsbyen Santa Clara – Varadero
De jordiske rester af socialismens yndlings-pinup, Che Guevara, er begravet i Santa Clara

Vi siger farvel til Trinidad og kører mod vores stranddestination, Varadero. Undervejs gør vi holdt i Santa Clara, der var en af de vigtigste byer under revolutionen. Her ser vi statuer, der hylder Che Guevara, og et stort monument, som også indeholder mausoleum og museum, er opført til ære for "Che". I 1997 blev Che Guevaras jordiske rester – sammen med 16 andre revolutionære heltes – flyttet fra en hemmelig massegrav i Bolivia og stedt til hvile her i mausoleet. Castro selv tændte den evige ild, der brænder ved mindesmærket.

Vi besøger også stedet, hvor Che Guevaras tropper afsporede et tog fyldt med regeringstropper, som de overmandede og fratog deres våben. Aktionen regnes for hovedårsagen til regeringens fald og revolutionens sejr. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Varadero og tjekker ind på vores 5-stjernede resort med all inclusive. Det er beliggende ved den flotte marina og med adgang til en af Varaderos fineste sandstrande.

Dag 8–9
Varadero. Strand og afslapning på 5-stjernet hotel
Cubas bedste strand - Varadero

Varadero er Cubas største ferieområde, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Hele 20 kilometer kridhvidt sand strækker sig som en paradisisk landtange ud i Den Mexicanske Golf.
Bemærk venligst at dagene i Varadero er uden dansk rejseleder.

Mod et mindre tillæg kan du tilkøbe opgradering på ”The Level”-værelser på Melia Marina i Varadero. Dermed bliver du opgraderet til et værelse på hotellets 6. etage, og har fri adgang til a la carte restaurant med flot udsigt til marinaen. Læs mere om dette under beskrivelsen af Melia Marina.

Dag 10
Varadero og hjemrejse
I dag er der hjemrejse. Vi tager afsked med Varadero og kører til lufthavnen. En engelsktalende lokalguide følger med i bussen til lufthavnen.
Dag 11
Ankomst til København

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 16.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
Fra kr. 4.998,-
Tillæg for opgradering af dobbeltværelse til "The Level" i Varadero
kr. 998,-
Tillæg for opgradering af enkeltværelse til "The Level" i Varadero
kr. 1.198,-
Prisen inkluderer
 • Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder (til og med dag 7)
 • Fly København – Havanna t/r med mellemlanding
 • Udflugter jf. program Indkvartering på hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage
 • Frokost alle dage undtagen dag 6
 • All inclusive på hotellet i Varadero, inkl. drikkevarer (ikke-importeret alkohol)
 • Europæiske skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Dansk rejseleder på dagene i Varadero (fra dag 8)
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Opgradering til ”The Level”-værelser på Melia Marina i Varadero
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige drikkevarer
 • Visum til Cuba kr. 300,-
 • Drikkepenge (beregn cirka 30 euro i alt)
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Valuta og kreditkort

Vi anbefaler, at du medbringer euro og undlader at medbringe amerikanske dollars, som veksles mod et meget højt gebyr. Det kan være vanskeligt at bruge kreditkort, så dette skal kun medbringes som nødløsning. Bemærk, at det primært er VISA, som kan anvendes, og at MasterCard kun kan bruges meget få steder. Amerikansk udstedte kreditkort kan ikke anvendes i Cuba.

Pakkeliste

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter
 • Sommertøj
 • Badetøj (håndklæde ikke nødvendigt)
 • Trøje eller let jakke
 • Praktisk fodtøj (vandresko og sportssandaler)
 • Solcreme, solhat og/eller solbriller
 • Myggespray
 • Lommelygte
 • Håndsprit

Deltagerantal

Vi gør opmærksom på, at denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Såfremt dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen senest 14 dage før afrejse.

Forsikring

OBS: Ved indrejse til Cuba, er det påkrævet at have en rejseforsikring, som dækker omkostninger ved sygdomsbehandling på Cuba. Du kan blive bedt om, at dokumentere dette for myndighederne i Havannas lufthavn. Har du ikke ekstraordinært tegnet en forsikring, der dækker dette, er det muligt, at få tegnet en i Havannas lufthavn.

Mere om Cuba

Her kan du få mere at vide om Cuba: www.albatros-travel.dk/destinationer/caribien/cuba
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Læs også interviewet med vores Cuba-ekspert Inge, som siger: Cuba er mit andet hjem eller følg med i rejseleder Elenas rejseblog fra Cuba

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Et nyt syn på Cuba Det var vores første grupperejse, og den levede helt op til forventningerne på godt og ondt. Vi valgte denne gang at prøve en anderledes rejseform. og selvom gruppeformen ikke lige er os, så var det klart en rejse af høj kvalitet. Vi fik det bedste af Cuba, og vores rejseleder og lokalguide gjorde alt hvad de kunne for at opfylde alle ønsker og besvare alle spørgsmål undervejs. vi er blevet proppet med historie, politik, skolesystem, sundhedsforhold m.v. Vi har fået ekstra oplevelser, som der lige var mulighed for at putte ind i programmet. Der var en fin balance mellem oplevelser og afslapning. Vores rejsekammerater var dejlige mennesker, og rejselederen var suveræn !
Date published: 2015-11-15
Rated 4 out of 5 by from Det er nu Cuba skal besøges En mere udfyldig orientering herunder uddeling af kort m.m. over Havanna og Cuba ved turens start.Bedre koordinering og logistik fra lokalt bureau.Air France har en for ringe service i forhold til prisen.Vi var i visse situationer glade for en rutineret rejseleder,der turde gå ud i verden og se hvad der sker,når man forlader det fastlagte program.Hotellet i Trinidad var lige i underkanten,men vi var advaret på forhånd.Men 4 stjerner er fortjent,når man anekender de vanskelige forhold man arbejder underAt det lykkedes at se Jorns malerier uden for programmet fortjener rejselederen stor ros for.Hans evne til at afkode deltagernes ønsker og i vid grad opfylde dem gjorde rejsen til en succes.
Date published: 2015-11-18
Rated 5 out of 5 by from Buena Vista musik, salsa, rom, cigarer og Hemingway. Og amerikaner-biler. Uforglemmelig rejse med perfekt rejseleder, der tog os med på besøg hos hans bekendte, rige som fattige, både i land og by, uden for programmet, der ellers blev fulgt nøje. Og vi var til et show med mange sangere og god gammel Cuba-musik a la Buena Vista Social Club (som Ry Coder fandt i midten af 90´erne og Wim Wenders lavede filmen BVSC over i 1999.) Eneste mangel ved rejsen: Lidt mere focus på den musik, måske med et show eller 2 mere. Vores leder viste os dog, hvor BVSC holdt til, før alle de gamle musikere døde. Et højdepunkt var Trinidad med B&B og byvandring. Og Vinales-dalen med tobaks-dyrkning og privat-besøget hos den gamle enke midt i den skønne natur. Og ikke at forglemme den underjordiske flod-sejlads og besøget i Hemingway´s flotte ejendom og park. Rejsen kan varmt (op til 34 grader) anbefales!
Date published: 2016-10-26
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur, med mange gode oplevelser Det var en fantastisk god tur, man bliver sat 50 år tilbage i tiden. Vi havde en virkelig god rejseleder, som var meget vidende, og fortalte mange ting, som man slet ikke var klar over, f.eks skolegangen på Cuba, at den var så god, var jeg slet ikke klar over.
Date published: 2018-03-16
Rated 4 out of 5 by from En spændende rejse fyldt med kontraster Rejsen var oplevelsesrig, rejselederen god og engageret. Ville gerne have vidst, at Cuba var så fattigt og anderledes end "civiliserede" lande. Rejselederen gjorde meget ud af at vise os dagligdagens/det fattige Cuba. Der var ikke så meget fest og farver, som vi ud fra rejseprogrammet havde troet. Vi var rigtig glade for at rejselederen både Havanna og Trinidad arrangerede noget på egen hånd for os om aftenen på de "ledige" aftener, da vi bestemt ikke selv ville have gået udenfor på gaderne.
Date published: 2016-10-21
Rated 4 out of 5 by from Meget spændende og fyldt med dejlige oplevelser. Spændende rejse spændende land. God rejseleder,god lokalguide, god og stabil chauffør. Hotellerne i Havanna og Varadero var meget fine, personalet venlige og serviceminded. Restauranterne og maden god og indbydende,især i Varadero. Hotellet i Trinidad var ikke godt, bla. havde vi ingen stole,hverken på værelset,eller altanen. Der var kaos i restauranten, maden virkede ikke appetitlig,men det værste var næsten, at det virkede som om vi var til stort besvær for personalet. Trinidad var en meget spændende by. Der var gode udflugter. Dog var det ikke rart at stå i kø ved den underjordiske flod. Vi stod som sild i en tønde i meget lang tid. Der var meget varmt og fugtigt,og hvis nogen var blevet dårlig eller faldet,kunne man ikke komme ud. Ellers var det en fantastisk tur som vi kan leve højt på længe
Date published: 2015-11-21
Rated 5 out of 5 by from Meget inspirerende Cuba-rejse Rejsen var meget vel-tilrettelagt og spækket med oplevelser og information om Cuba. Rejselederen og guiden meget kompetente og vidende.
Date published: 2015-11-16
Rated 4 out of 5 by from Spændende tur Dygtig rejseleder, som var velinformeret om forholdende på Cuba, og Cubas historie. Gruppen var desværre alt for stor, og dermed præget af varierende interesse for turens indhold. Trinidad var en spændende oplevelse, men kvaliteten på vores værelse var temmelig ringe med et vindue ud til en baggård, så bliver 2 overnatninger lige i overkanten. Kunne ønske mig, at man får tjekket lidt mere op kvaliteten, hvis bed and breakfast konceptet bevares på fremtidige ture. Varadero: lækker strand, men hotellet fortjener ikke sine 5 stjerner. Vi måtte 2 dage i træk gå i receptionen sidst på eftermiddagen for at få gjort rent på værelset. Buffet området levede ikke op til bare almindelig hygiejnisk niveau. Der var en del flyvende fugle inde , med fugleklatter i lamper, på borde, stole og risiko for ditto i madområdet.
Date published: 2016-10-12
 • y_2018, m_3, d_20, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.7
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_43
 • loc_da_DK, sid_CURTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18CURTR01JDK0310