Rundrejse i Indien og krydstogt til Maldiverne

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Lad indtrykkene fra en rundrejse i Indiens mest spændende byer bundfælde sig på et krydstogt med Maldiverne som mål

Vores eventyr begynder i det nordvestlige hjørne af Indien, hvor Delhi, Jaipur og Agra danner en historisk og kulturel trekant. Her møder vi en verden af gamle forter, sydende basarer, smukke paladser og landsbyer, hvor befolkningen stadig lever på kanten af en anden tidsalder. Her finder vi også Taj Mahal, som majestætisk viser sig frem som symbol på kærligheden mellem mennesker. I metropolen Mumbai venter markeder, menneskemylder og spændende historie, inden vi stævner ud og sejler sydpå mod frodige og farvestrålende New Mangalore. Den næste spændende landgang bliver Kochi, hvor vi skal besøge Alleppey, bedre kendt som østens Venedig. Sidst men ikke mindst rundes rejsen af med et besøg i mageløse Maldiverne.

Helpension og alle udflugter inkluderet undervejs.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Rupi

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Delhi. India Gate og på opdagelse i Old Delhi
Dag 3 Delhi – Jaipur
Dag 4 Jaipur. Vindenes Palads, Amber Fort og oplevelser i Jaipur
Dag 5 Jaipur. Besøg i City Palace komplekset og observatoriet Jantar Mantar
Dag 6 Jaipur – Agra. Spøgelsesbyen Fatehpur Sikri
Dag 7 Agra. Fortet og Taj Mahal
Dag 8 Agra – Delhi. Tid til egne eventyr
Dag 9 Delhi – Mumbai. Indenrigsfly og udflugt til Elephanta-grotterne med Shiva-tempel
Dag 10 Mumbai, Indien. Byrundtur i ”Porten til Indien”, bl.a. med besøg ved Den Hængende Have og i slumkvarteret Dharavi
Dag 11 På havet
Dag 12 New Mangalore. Besøg på værksted for lokale kunsthåndværkere og markedsbesøg
Dag 13 Kochi (Cochin). Sejltur i husbåd gennem Keralas mangrove
Dag 14 På havet mod Maldiverne
Dag 15 Malé, Maldiverne. Dhoni bådtur til lille ø og heldag på strandresort
Dag 16 Male, Maldiverne. Hjemrejse
Dag 17 Ankomst til København

Costa neoRiviera

Skibet Costa neoRiviera hører til det italienske rederi Costa Cruises’ flåde
Middagene på skibet er med store menuer, der varierer dag for dag. Morgenmad og frokost kan vælges som buffet eller a la carte.
På skibet findes barer, natklub, kasino, teater og kabaretscene. Hver aften er der flere underholdningstilbud enten i form af teater, musicals, shows, kabaret med mere. Derudover er der en lang række aktivitetstilbud såsom quiz, foredrag, bingo, bridge, gymnastik, italienskundervisning og meget, meget andet!
Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi starter vores rejse fra Danmark til den indiske hovedstad, Delhi, hvor vi ankommer næste dag.
Dag 2
Ankomst til Delhi. India Gate og på opdagelse i Old Delhi
Delhi

Med en historie på mere end 3.000 år har Delhi øvet stor indflydelse på den indiske historie og kultur. Mens Indiens store kystbyer fortsat kun var rene mudderbanker, var Delhi en sydende hovedstad for et ældgammelt rige. Få byer har været bygget, forsvaret, erobret, plyndret, brændt, forladt og genopbygget så mange gange. Herskere er kommet og gået, og ikke færre end 70 konger og to dronninger har regeret her siden 1193. Alle har efterladt sig spor, på godt og ondt. Delhi er en hovedstad, der spænder over fortid og nutid. Eller rettere, den er to byer i én, ”Old Delhi” med fortet, moskéerne og de mange basarer, og ”New Delhi”, bygget og indviet af briterne i 1931. En elegant metropol med brede boulevarder, prægtige bygninger og haver, skabt af dygtige landskabsarkitekter. Den manglende sammenhæng mellem det gamle og det nye er et fælles træk ved moderne indiske byer. Men ingen steder er den mere iøjnefaldende end i Delhi. Den gamle, fattige bydel lever som altid sit eget liv, mens den rige og politiske elite sidder tilbagetrukket bag lukkede døre i sofistikerede diplomatiske enklaver og debatterer den åbenlyse fattigdom. Byen er en afspejling af landet som helhed.

Vi starter med at køre til India Gate, inden vi begiver os mod den gamle bydel. Her kigger vi forbi den prægtige Jama-moské, der er blandt de største og fineste i Indien. Grundstenen blev lagt i 1650, og det tog mere end 5.000 arbejdere seks år at færdiggøre dette enorme bygningsværk. Vi fortsætter videre med cykelrickshaw gennem det spændende basarkvarter i nærheden. Mellem basarens boder med udbud af alskens fremmede frugter og duftende krydderier ligger små ydmyge butikker, hvor skræddere, barberer og håndværkere altid har travlt.

Dag 3
Delhi – Jaipur
Jaipur

Vi kører i bus til byen Jaipur. Turen går gennem et typisk indisk landskab med marker og små landsbyer.                                                                                                                                                                                                Jaipur er Rajasthans sydende hovedstad, også kendt som ”den lyserøde by”. Byen, som er omgivet af bjerge, blev grundlagt i 1727. Da blev den hovedstad, en status, som den overtog fra den nærliggende by Amber. I Jaipur finder man en overdådighed af fornemme paladser, farvestrålende basarer og det nærliggende fort Amber.

Sidst på eftermiddagen indkvarteres vi på vores hotel. 

Dag 4
Jaipur. Vindenes Palads, Amber Fort og oplevelser i Jaipur
Amber Fort

I dag besøger vi først Hawa Mahal, ” Vindenes Palads”, hvorfra maharajaens harem i sin tid kunne iagttage det farvestrålende gadeliv uden selv at blive set. I det nærliggende Amber finder vi Amber Fort, beliggende højt og dramatisk på en bakkekam og omgivet af vagttårne. Herfra har vi en enestående udsigt over Moata-søen og det omkringliggende landskab. Herefter kører vi ud på landet og besøger en landsby, og vi får indblik i, hvordan beboerne herude dyrker jorden og tjener til dagen og vejen.

Vi besøger også i dag ”Rajasthan textile development corporation” og lærer mere om produktionen af tæpper og vævede produkter i delstaten.

Tilbage i Jaipur er der afsat tid til at handle i byens spændende basar samt opleve det hektiske liv i en af Indiens mest levende byer.

Dag 5
Jaipur. Besøg i City Palace komplekset og observatoriet Jantar Mantar
Observatoriet Jantar Mantar

I dag besøger vi det imponerende paladskompleks City Palace i det centrale Jaipur, der næsten er en by i byen. Kongefamilien bor her stadig. Den har ingen reel magt, men som man siger i Indien, har du penge, har du også magt. Vi skal kigge nærmere på paladset som Maharaja Jai Singh opførte, da han flyttede sit residens til Jaipurs bymidte. Det såkaldte palads ser måske mere beskedent ud end fortet udenfor byen, men her er meget at opleve.

Overfor City Palace besøger vi observatoriet Jantar Mantar. Engang var det en del af paladset, men i dag er de to attraktioner adskilt. Jantar Mantar er et stort observatorium som Jai Singh opførte i 1728.

Jaipur er, ud over Hawa Mahal, berømmet for sin produktion og forarbejdning af ædelstene, og vi afslutter dagen med at besøge én af de mange butikker, der har specialiseret sig i den fine kunst.
Resten af eftermiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd, inden vi om aftenen samles til aftensmad. 

Dag 6
Jaipur – Agra. Spøgelsesbyen Fatehpur Sikri
Spøgelsebyen Fatehpur Sikri

Om morgenen kører vi mod Agra og nye eventyr.

Undervejs ser vi spøgelsebyen Fatehpur Sikri. Denne by nåede at være hovedstad i Stormogulriget i 14 år under herskeren Akbar, indtil den blev forladt i 1585. Byen blev i sin tid opført til ære for sufimystikeren Shaikh Salim Chisti, som forudsagde hele tre mandlige arvinger til Stormogulrigets trone. Historien er smuk, men Akbar skulle måske have overvejet placeringen af sin nye hovedstad en ekstra gang, for området led under heftig vandmangel, og der gik ikke mange år efter Akbars død, før byen var fuldkommen forladt. Akbar nåede dog at opføre både paladser, moskéer og monumentale gravmæler, og den velbevarede by står tilbage som et tavst vidne om stormogulernes vælde.

Dag 7
Agra. Fortet og Taj Mahal
Taj Mahal

Man kender kun lidt til Agras tidlige historie, men i begyndelsen af 1500-tallet blev byen hovedstad i stormogulernes rige og blev dermed for alvor et magtcentrum på det indiske subkontinent. Stormogulerne havde deres oprindelse i det afghansk-persiske område og invaderede store dele af det nordlige Indien. Med en regeringstid, der strakte sig fra ca. år 1500 til 1700, regnes stormogulerne for de mest betydningsfulde af alle udefrakommende herskere i Indien.

Da stormogulen Shah Jahans magtsyge søn Aurangzeb efter et oprør i 1658 overtog magten efter sin far, dræbte han sin yngre bror, og Aurangzeb gjorde herefter sin far til fange på netop Agra Fort. Herfra kunne Shah Jahan, indtil han døde i 1666, nyde udsigten fra en smukt udskåret marmorbalkon til Taj Mahal.

Dagens højdepunkt er uden tvivl vores besøg i Taj Mahal. Shah Jahan opførte Taj Mahal som gravmausoleum for sin yndlingshustru, Mumtaz Mahal, der døde i barselsseng. Mausoleet, der er anlagt på en fire meter høj sokkel, er bygget i 1631 i persisk stil og er omgivet af fire slanke minareter. Det står i tindrende hvidt marmor og er dekoreret med millioner af halvædelstene. Hele bygningen udstråler en unik ro og harmoni, og det kan være meget svært at løsrive sig fra denne perle.

Vi besøger også Agra Fort, som er opført i rød sandsten af herskeren Akbar i årene 1565-73. Fortet er et imponerende og velholdt bygningsværk, der dog tydeligt bærer præg af tidernes skiftende herskere: fra Akbars røde sandsten til Shah Jahans silkehvide, ædelstensindlagte marmorflader. Udsigten ved Yamuna-floden til Taj Mahal er blændende.

Agra byder på nogle af de fineste butikker med indisk marmor, og om eftermiddagen vi vil besøge nogle af dem.

Dag 8
Agra – Delhi. Tid til egne eventyr
Tid på egen hånd!

Vi forlader Agra og kører til Delhi. Før i tiden tog det det lang tid at køre denne strækning, men nu går det hurtigt via den relativt nye Yamuna Expressway. Når vi er fremme i Delhi, indkvarteres vi på vores hotel.

Dagen er til fri disposition, men rejselederen vil komme med forskellige forslag til aktiviteter i denne helt fantastiske storby, hvor der er så mange muligheder for adspredelse.

Dag 9
Delhi – Mumbai. Indenrigsfly og udflugt til Elephanta-grotterne med Shiva-tempel
Elephanta-grotterne

Efter en landrejse med mange spændende indtryk er det tid til at sige farvel til det nordlige Indien og søge mod vestkysten og vores krydstogtsskib i Mumbai.

Drømmenes by, Mumbai, er en by, der ændrer sig hvert sekund med tilfældige historier og møder på hvert gadehjørne. Mumbai har alt fra den prangende, forblændende Bollywoodverden til det tvivlsomme ry at være hjemsted for et af verdens største slumkvarterer. Byen er ganske enkelt et studie i kontraster. Mere end 20 millioner mennesker kalder denne hvirvlende metropol for deres hjem, så hvis du leder efter lidt fred og ro, er det ikke her, du finder det!

Ved ankomsten til Mumbai skal vi dog først besøge den grønne Elephanta ø og grotte som vi sejler til fra ”Porten til Indien”. Sejlturen bliver nærmest en rejse i tid og sted, da vi sejler fra det moderne og larmende Mumbai centrum til det mere spirituelle og mystiske. Elephanta grotterne er hjemsted til gigantiske udskæringer og statuer fra den hinduistiske tro, dog primært guden Shiva her på øen.

Vi tager en gåtur gennem grotterne og i det flotte område. Så sejler vi retur til Mumbai for at køres til havneterminalen hvor vores skib venter.

Dag 10
Mumbai, Indien. Byrundtur i ”Porten til Indien”, bl.a. med besøg ved Den Hængende Have og i slumkvarteret Dharavi Afsejling kl. 21.00
"Porten til Indien”

På vores udflugt skal vi i dag en tur mere gennem byen. Vi kommer forbi de største og mest blændende seværdigheder i ”Porten til Indien”, og her kan det være let at glemme, at en stor del af byens indbyggere, nærmere 60%, bor i byens slumkvarterer og må kæmpe for at have til dagen og vejen hver eneste dag. Vi skal besøge slumområdet Dharavi, der har ca. ½ mio. indbyggere. Området blev især kendt efter at det satte scenen for den Oscar-vindende film Slumdog Millionaire i 2009.

Vi besøger også Crawford markedet, byens boulevarder og de hængende haver. Vi kan roligt regne med at få smæk for skillingen på oplevelseskontoen i dag!

Dag 11
På havet
På havet

En dag til søs er den helt rigtige måde at opleve livet om bord på et krydstogtskib. For selve opholdet på skibet er en stor del af rejsen, hvor du kan nyde den afslappede rytme og i fred og ro fordøje de mange indtryk fra rejsen.

Du kan slappe af ved poolen, gå i motionscenteret eller benytte dig af de mange øvrige aktivitetsmuligheder om bord. Eller du kan nyde udsigten, læne dig tilbage med en bog i en liggestol på dækket eller deltage i nogle af de mange underholdningsarrangementer.

Det er også en oplevelse at cirkle rundt mellem skibets mange temarestauranter og senere se den internationale kabaret og måske slutte af i natklubben.

Dag 12
New Mangalore. Besøg på værksted for lokale kunsthåndværkere og markedsbesøg Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 18.00
Smukke farver på markedet

New Mangalore ved byen Mangalore, eller Mangaluru, som er dens officielle navn, er den største havneby i Karnataka-provinsen. Den er kendt for sine uberørte strande, svajende kokospalmer og de frodige grønne omgivelser.

I dag skal vi på besøg hos lokale kunsthåndværkere, hvor vi ser og lærer om de lokale håndværkstraditioner. Måske er det også herfra, at du skal have en lille ting med hjem til venner eller familie?

Vi skal også besøge det lokale marked, der i bedste indiske stil er et menneskemylder og et sandt virvar af varer, farver, folk og fæ.

Dag 13
Kochi (Cochin). Sejltur i husbåd gennem Keralas mangrove Ankomst kl. 9.30, afsejling kl. 18.00
Kvinder i Kochi

Vi er nu ankommet til delstaten Kerala på Indiens sydvestkyst. I Kerala kan hele 90 % af befolkningen læse og skrive, og det høje oplysningsniveau har blandt andet medført, at børnedødeligheden er den laveste af alle i Indien, og delstaten har de mest udviklede sociale forhold.

Vores destination, byen Kochi, består af en ny og en gammel del beliggende omkring en fjord, og små færger pendler dagen lang på tværs af fjorden.

Byen har i nyere tid været koloniseret flere gange. Først af portugiserne, herefter af hollænderne og siden af englænderne, inden byen kom tilbage på indiske hænder ved uafhængigheden i 1947. Hver eneste kolonimagt har sat sit eget præg på byen.

Vi kører sydpå til byen Alleppey, hvor vi har udskibshavn. Hvis klicheen ”Indiens Venedig” har en berettigelse nogen steder, så er det her i dette område. Alleppeys baghave udgøres af Keralas såkaldte backwaters – et enormt område, hvor havet har kastet sig ind over land og skabt et helt system af søer, laguner og småfjorde. Her står flotte kokospalmer side om side ved kanalerne, og antallet af gader overgås langt af antallet af kanaler. 

I dag venter der en typisk Kerala-oplevelse, nemlig en sejltur i husbåd i det nærliggende mangroveområde. Her både sover, lever og transporterer man sig på vandet, og det skal vi nu også opleve, når vi sejler af sted ad nogle af de snirklede vandveje, der løber gennem mangroven. Det vandrige område har i århundreder været brugt som Sydindiens motorvejssystem, og de lokale sejler stadig sig selv og deres varer rundt med padlekraft. Om bord på vores husbåd, der er overdækket med et tag af kokosfibre, glider vi stilfærdigt rundt langs de palmekransede bredder mellem arbejdende fiskere og små landsbyer, klemt inde på landtanger på få meters bredde. Fra bådene vinker vi til de lokale indbyggere, som har travlt med at vaske tøj, samle drikkevand og arbejde i deres haver.

Dag 14
På havet mod Maldiverne
Kridhvide strand i Maldiverne

Husk, at du er på ferie, og her er det som regel rart med lidt fred og ro. Måske har du lyst til at trække dig tilbage til din kahyt eller måske nyde en stille drink i baren. Det kan også være, at du finder et fredeligt område på soldækket, hvor du kan sidde uforstyrret med en bog.

Hvis du derimod trænger til at være aktiv, kan du gå en tur i skibets flot udstyrede motionscenter, hvor der er både motionscykler, stairmasters og løbebånd. Så kan du også med god samvittighed spise en 3-retters middag om aftenen.

Dag 15
Malé, Maldiverne. Dhoni bådtur til lille ø og heldag på strandresort Ankomst kl. 7.00
Eksotisk udsigter

Vi ankommer i dag til Maldiverne, som består af 26 atoller, der er grupper af små koraløer, som oprindeligt har udgjort et cirkelrundt koralrev omkring en vulkanø. Her bliver den klassiske forestilling om en eksotisk tropeø indfriet til fulde: kridhvide strande, svajende palmer, lunt, turkisblåt vand med en overflod af farvestrålende koraller og eksotiske fisk. I et land, der består af 1.200 små øer, er de besøgendes hovedbeskæftigelse naturligt nok alt, der har med vand at gøre. Badning, snorkling, dykning, windsurfing, fiskeri og almindeligt strand-daseri fylder dagene på de øde paradisøer.

Vi ankommer i hovedstaden Malé og fortsætter med speedbåd til den nærliggende lille ø Kuda Bandos, hvor vi har en hel dag på det nye resort Malahini Kuda Bandos. Her har vi en fuld dag på stranden og resortet med strandhåndklæde og frokost inkluderet.

Vi tager speedbåden (Dhoni) tilbage og kommer retur til vores skib.

Dag 16
Male, Maldiverne. Hjemrejse
Gråhjerne på strand

Vi spiser morgenmad ombord og skal så en tur til lufthavnen i Malé, inden vi stiger om bord på flyet og vinker farvel til Maldiverne.

Lidt afhængig af flytider, så gennemfører vi evt. en mindre byrundtur i forbindelse med denne dag.

Dag 17
Ankomst til København
Vi ankommer til København med kufferten fuld af oplevelser fra en vaskeægte odyssé.

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
Tillæg for enkeltkahyt kat. IC kr. 4.998,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. EC kr. 6.198,-
Opgradering af kahyt
Tillæg for udvendig kahyt med vindue kat. EC kr. 1.198,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Delhi og Male– København med mellemlanding
 • Fly indenrigs Delhi - Mumbai
 • Transport jf. program
 • 7 nætter på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • 7 nætters krydstogt med Costa neoRiviera i delt indvendig dobbeltkahyt kat. IC
 • Udflugter jf. program
 • Helpension på rundrejsen og krydstogtet
 • Kaffe, te og isvand på skibet
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 615,-)
 • Skatter og afgifter (kr. 1.120,-)
Prisen inkluderer ikke
 • Visum til Indien med ”Multiple Entries”*
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Evt. måltider udover det beskrevne
 • Tillæg for enkeltkahyt eller opgradering af kahyt
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører, beregn ca. USD 40,- pr. person totalt (drikkepenge på krydstogtet er inkluderet).
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

**e-Visum er ikke gyldigt til denne rejse, da krydstogt indgår med flere stop i Indien.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Kahytskategori Internal Classic 14 m2

Indvendig kahyt på dæk 8. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori External Classic 17 m2

Udvendig kahyt med vindue på dæk 8. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori Minisuite 22 m2 *kun mulig på forespørgsel*

Udvendig kahyt med egen balkon på dæk 10. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Indien

Her kan du få mere at vide om Indien: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/indien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hånden på hjertet

Costa Cruises hører til i den billigere ende af krydstogtrederierne på det danske marked

Det er et 2+ eller 3-stjernet rederi, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Har man tidligere sejlet med fx Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme serviceniveau og gastronomiske oplevelser hos Costa Cruises, for pris og kvalitet hører nu engang sammen. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på.

Ekstensivt udflugtsprogram

På netop denne rejse er udflugtsprogrammet lidt mere spækket end normale ture med lignende varighed. Det er et bevidst valg at sammensætte, hvad vi vurderer er en perfekt krydderblanding af natur, kultur, mennesker og historie – der vil give minder for livet. Vi har også valgt at have en del lidt længere udflugter og så inkludere frokosten i land, da vi på den måde forhåbentligt også får en mere varieret kulinarisk og oplevelsesrig rejse.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

INROC01ADK