Safari i Livingstone og Stanleys fodspor

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Eventyrlig og eksklusiv rejse til Afrikas sidste vilde naturområder med safari i Chobe og Okavangodeltaet samt besøg ved Victoria Falls.

Dybt i Afrikas hjerte mellem de fire mægtige floder Zambezi, Chobe, Linyanti og Kwando findes det gamle Afrika. Det Afrika, som Livingstone, Grant og Burton traskede igennem, og som siden hen gjorde dem berømte, da der blev fortalt om deres bedrifter i Londons fornemme Royal Geographic Society.

Denne eksklusive safarirejse bringer os til et af Afrikas fineste og mest uspolerede naturområder med den største vildtrigdom uden for Østafrika. Det er en rejse for kendere, der sætter pris på den personlige naturoplevelse og som samtidig vægter komforten højt. Derfor er der kun plads til maks. 16 deltagere på turen.

Rejsen former sig som én lang safari i terrængående køretøjer, med små safarifly samt sejlads i små kanoer i Okavangodeltaet. Alle vores luksuslodges og -camps ligger vidunderligt ved flodbredder eller savanne med det rige vildtliv udfoldet til alle sider.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikansk dollar, Pula

 • Bemærk Kun 16 deltagere på rejsen

Dagsprogram
Dag 1–2 København – Victoria Falls. Velkomstmiddag på det berømte Victoria Falls Hotel.
Dag 3 Victoria Falls. Vandretur til vandfaldene og solnedgangs-cruise på Zambezifloden.
Dag 4 Chobe Savanna Lodge, Namibia. Safaricruise
Dag 5 Egne aktiviteter og safaricruise på Chobefloden
Dag 6–8 Kwando Lebala Lodge, Botswana
Dag 9–11 Splash Camp i Kwara Vildtreservat ved Okavangodeltaet, Botswana
Dag 12 Via Maun til Johannesburg og hjemrejse
Dag 13 Hjemkomst

Hoteller

Chobe Savanna Lodge

Chobe Savanna Lodge huser kun 24 gæster i lækre hytter, alle med privat terrasse, aircondition og betalingsminibar. Lodgen ligger ved bredden af Chobefloden, hvor du kan nyde en svalende dukkert i poolen samt gode måltider i havepavillionen, der har en fantastisk udsigt til floden. Læs mere her: http://www.desertdelta.com/botswana-safari-lodges/chobe-savanna-lodge.html.

Kwando Lebala Lodge

På Kwando Lebala Lodge findes 8 rummelige telt-værelser, beliggende på hævede teak-dæk, alle med en fantastisk udsigt til de omkringliggende landskaber og Linyanti-vådområdet. De lækre værelser har alle privat terrasse og eget bad/toilet, og på lodgen kan du nyde god mad, en dejlig pool samt et barområde, og masser af muligheder for at være en del af den omkringliggende natur. Læs mere på lodgens hjemmeside: http://www.kwando.com/lebala.html

Kwara Camp

Kwara Camp i Okavangodeltaet består af 8 traditionelle safaritelt-værelser beliggende på hævede trædæk. Herfra findes en fantastisk udsigt til lagunen samt områdets tårnhøje ibenholt- og mangosteen-træer, som sørger for en dejlig skygge over campen. Sammen med hundredvis af kvidrende fugle bidrager de fantastiske omgivelser til et skønt ophold i deltaet. Læs mere på campens hjemmeside: http://www.kwando.co.za/kwara.html

Victoria Falls Hotel

 • Victoria Falls Hotel fra 1904 emmer af engelsk kolonistil
 • På det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel
 • En middag på Victoria Falls Hotel

Det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel i Zimbabwe er et af Afrikas mest berømte – ikke mindst på grund af dets smukke beliggenhed og karismatiske atmosfære. Hotellet fra 1904 emmer af engelsk kolonistil og er omkranset af den smukkeste natur, idet den er nabo til det UNESCO-fredede vandfald Victoria Falls. Hotellet har desuden en pool, 3 restauranter, tennisbaner, et bibliotek og en lille kirke. Der er trådløst internet på hele hotellet, og værelserne er udstyret med aircondition, pengeskab og digitalt satellit-tv. Badeværelserne har både badekar, bruser og hårtørrer, og der tilbydes 24 timers roomservice og tøjvask.

Skal middagen indtages i The Livingstone Room, klæder man om til præsentabel aftenpåklædning. For herrernes vedkommende betyder det pæne bukser, langærmet skjorte og pæne, lukkede sko (ingen cowboybukser, safaritøj, shorts, sandaler eller gummisko). Damerne må lade deres egen gode smag råde!

Læs mere om hotellet på http://www.victoriafallshotel.co/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1–2
København – Victoria Falls. Velkomstmiddag på det berømte Victoria Falls Hotel.
Victoria Falls

Vi flyver fra København til Johannesburg. Herfra videre med fly til Victoria Falls lufthavn (Zimbabwe). Der serveres mad om bord på de oversøiske strækninger. Fra lufthavnen kører vi direkte til det 5-stjernede Victoria Falls Hotel. Hotellet er et af Afrikas mest berømte – ikke mindst på grund af dets smukke beliggenhed og karismatiske atmosfære. Hotellet emmer af engelsk kolonistil og er omkranset af den smukkeste natur.

Om aftenen nyder vi sammen en velkomstmiddag på hotellet.

Dag 3
Victoria Falls. Vandretur til vandfaldene og solnedgangs-cruise på Zambezifloden.

Efter morgenmaden skal vi på en vandretur omkring vandfaldene. Vi går gennem hotellets baghave og fortsætter ad stisystemerne rundt om faldene. Der findes talrige smukke vandfald i verden, men Victoria Falls er tæt på at være et af de smukkeste. Faldene er cirka dobbelt så høje og halvanden gang så brede som Niagara Falls på grænsen mellem USA og Canada, og det kan være svært at se sig mæt på områdets skønhed og meditative ro.

Ud over naturens stemmer er der få forstyrrelser, og den grønne regnskov fuldender billedet. Vores rejseleder fortæller om stedets historie, mens vi udforsker fugle- og vildtlivet omkring faldet.Vandet slår ofte op i vældige kaskader omkring vandfaldet, så det er en god idé at medbringe en paraply eller et regnslag.

Sidst på eftermiddagen sejler vi ud på et solnedgangs-cruise på Zambezifloden oven for vandfaldet. Vi nyder en kølig drink på dækket, mens vi holder udkig efter flodheste og krokodiller i vandet fra vores sikre position på skibet.

Dag 4
Chobe Savanna Lodge, Namibia. Safaricruise

Fra Victoria Falls krydser vi grænsen til Botswana og kører til Kasane. Herfra rejser vi videre med båd over grænsen til Namibia og til den lille, pragtfulde lodge Chobe Savanna Lodge med 12 private hytter beliggende ved bredden af Chobefloden med udsigt til den fantastiske Chobe Nationalpark på den anden side af floden.

Vi regner med at være fremme til frokost. Hen ad eftermiddagen arrangeres der et safaricruise, hvor vi forhåbentligt kan møde en masse af de dyr, der lever i og ved floden, samt de der kommer ned for at drikke.

Dag 5
Egne aktiviteter og safaricruise på Chobefloden

Vi bliver på Chobe Savanna Lodge og nyder luksuslivet ved Chobefloden. Man sætter sit eget tempo, slapper af på lodgen, tager på en tur på floden i solnedgangen, besøger en landsby eller tager på safariture til fods eller i båd. Et af højdepunkterne er safaricruise på Chobefloden.

Det vil givetvis være på bådturene, hvor vi vil opleve mest vildt på hele rejsen. Så snart man lægger fra Chobe Savanna Lodge’s landgangsbro mødes man af et helt usædvanligt fugleliv med flodørn, marskhøg, isfugl, hejre, ibis og skarv samt odder, krokodille og flodhest. Snart går rørsumpen over i flade øer med antiloper som puku, lechwe og vandbuk samt elefant og bøffel. I nationalparken er store elefantflokke langs bredden et dagligt syn. Det er helt specielt at opleve vildtet fra vandsiden, hvor det ofte reagerer roligere, og man kan komme tættere på.

Det er forunderligt, når man midt i en supermoderne verden, hvor den vilde natur oftest er noget, man læser om eller ser på tv, faktisk selv kan opleve dette rå og vilde sceneri. Vi er i det ”rigtige” Afrika, som det forekommer i vores drømme – store vidder med enorme vildtmængder, ørkener, savanne, akacier og elefanter i flokke på op til flere hundrede dyr. Når der stadig er så meget tilbage af det oprindelige Afrika, kan man sende den lille, ubehagelige tsetseflue en venlig tanke. Den har nemlig umuliggjort kvægavl i store dele af kontinentet (den er ikke i dag til nogen reel fare for mennesker).

Dag 6–8
Kwando Lebala Lodge, Botswana

Dage fyldt med safarioplevelser

Vi flyver med et lille charterfly lavt henover Linyati Swamps til Kwando Lebala Lodge. Denne lodge har otte pragtfulde teltsuiter beliggende tæt ved Kwandofloden, hvor den udvider sig mod Botswana og Zambia. Her vil vi fokusere på game drives (safarikørsler), men der er tillige gode muligheder for sejlsafari i de oversvømmede marskområder.

Det tidligere britiske Bechuanaland er 14 gange større end Danmark, men bebos af mindre end en million indbyggere. Den for civilisationen så uvenlige natur har i høj grad været medvirkende til, at Botswana har gennemlevet – og fortsat gør det – en ret upåagtet tilværelse uden krige og stridigheder. Derfor kan Botswana karakteriseres som et af de mest stabile og fredelige lande på det afrikanske kontinent. De to Kwando-lodges, som vi benytter på denne tur, ligger i private koncessioner i de fuldstændigt øde områder i grænselandet mellem Chobe, Okavango og Caprivi. Begge lodges er mere eller mindre utilgængelige, og der findes stort set alt det kendte storvildt som elefant, giraf, bøffel, kudu, sabelantilope, tsessebe, impala, vildhund, løve, leopard, gepard, plettet og brun hyæne.

Et af de store højdepunkter i dette område er aften/natsafari, hvor vi efter et ”Sundowner”- stop fortsætter safarien efter solnedgang med lygte for at se det nataktive vildt. Vi har mulighed for at se afrikansk vildkat, caracal, civet, jordsvin og honninggrævling m.m. Det er Albatros’ erfaring, at det er i dette område, man oplever mest vildt, hvorfor vi har valgt at opholde os her i tre nætter.

På nogle afgange benytter vi Kwando Lagoon Lodge i stedet for Kwando Lebala. Lodgen er identisk konstrueret, blot ligger Lagoon Lodge direkte ned til en lille lagune, som navnet indikerer. De to lodges ligger med ca. 90 minutters kørsel mellem sig, og man kan forvente at opleve det samme vildt fra de to lodges.

Dag 9–11
Splash Camp i Kwara Vildtreservat ved Okavangodeltaet, Botswana

Vi flyver til Kwara Vildtreservat i hjertet af Okavangodeltaet, hvor Splash Camp ligger.

Vi skal bruge de kommende dage til udforskning af selve Okavangodeltaet i bil, til fods og med motorbåd eller de såkaldte mokoros (primitiv trækano), der stages af sted til den berømte Godikwe-lagune, der er et yndet ynglested for fugle. Programmet er afhængigt af vandmængden og vores ønsker. I Okavangodeltaet kan vi se tusindvis af storke og hejrer samt flodheste, krokodiller og antiloper, der springer mellem deltaets øer. Vi skal også på nogle herlige safarikørsler med maksimalt seks gæster i hver bil. På safarikørslerne er der gode chancer for at møde løve, leopard, gepard, vildhund, hyæne, elefant, bøffel, giraf, sabel- og roanantilope og gnu samt mange mindre antilopearter. Okavangodeltaet støder op til den kendte Chobe Nationalpark. Tilsammen udgør disse områder mere end 25.000 km2 savanne, skov, flod og sump med de gunstigste livsbetingelser for et rigt dyre- og fugleliv.

Okavango er en af naturens mange forunderlige frembringelser. Et gigantisk floddelta, der starter i Angolas bjerge, vokser sig stort og mægtigt for endelig at synke ned i Kalahariørkenens sandocean. I modsætning til andre floder sænker Okavango sig langsomt ned i dybet og efterlader myriader af frodige øer og flodbredder med sandstrande. Det grønne flodparadis med omkringliggende skov og savanne er som skabt for et rigt og mangfoldigt dyreliv. De mange forskellige biotoper som tør savanne,  busksteppe, sump, skov og ørken inden for et trods alt begrænset areal betyder naturligvis, at antallet af arter blandt alle dyregrupper er uhyre stort. Således finder man eksempelvis mere end 160 forskellige pattedyr – næsten alle de arter man forbinder med Afrika. Diversiteten blandt fugle er formentlig også blandt de allerhøjeste i verden, specielt i regnperioden fra december til marts. Igen vil man altså have frie valgmuligheder. Vi tilbringer tre nætter i campen, så der skulle være rigelig tid til at opleve det meste. Rejselederen vil sammen med de lokale guider forsøge at sammensætte det mest spændende program i henhold til deltagernes ønsker og de lokale forhold.

Dag 12
Via Maun til Johannesburg og hjemrejse

Efter morgenmad på campen går det med fly til Maun og herfra videre til Johannesburg, hvorfra vi flyver hjem til Danmark. Der serveres middag og morgenmad om bord på den oversøiske strækning.

 

Dag 13
Hjemkomst

Hjemkomsten vil være midt på formiddagen.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Johannesburg t/r med mellemlanding
 • 3 indenrigsflyvninger
 • Safarier og udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på luksuslodges og -camps samt 5-stjernede Victoria Falls Hotel
 • Helpension (undtagen frokost og middag dag 3)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Visum til Zimbabwe (35 USD betales ved ankomsten)
 • Drikkepenge (beregn ca. 120 USD)
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling).
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Turfakta

Dette er bestemt ikke en strabadserende tur, men vi forventer, at deltagerne er aktive mennesker, der kan lide at komme ud i naturen. Det er en forholdsvis kort tur, men vi får et godt indtryk af det spændende lands store seværdigheder til en enestående pris.

Klima

Den botswanske vinter ligger modsat vores i månederne juni - august, hvor der ofte er kolde nætter. Dette kan også være tilfældet i maj og september, hvorimod perioden oktober - marts som regel er forholdsvis varm også i nattetimerne, uden det dog på nogen måde er trykkende. Den typiske vinterdag kan sammenlignes med en god dansk forårsdag med sol og temperaturer, der sagtens kan snige sig over 20 grader, men nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder. Resten af året vil der fortrinsvist være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over de 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder. Generelt er vejret i Botswana mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).

Bagage

På denne tur flyver vi blandt andet med små fly, som kun kan bære en begrænset mængde bagage. Derfor må du maksimalt medbringe 20 kilo bagage, og du skal tænke over, hvilke tasker du pakker i.

I de små fly skal bagagen være fordelt på omkring syv kilo håndbagage og omkring 12 kilo bagage pakket i bløde tasker.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 10 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Botswana: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/botswana
Zimbabwe:
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/zimbabwe

Eller læs mere om at være på safari i vores safaritema om fx 7 ting du (måske) ikke vidste om elefanter

Børn under 18 år

De sydafrikanske og botswanske myndigheder kræver, at du som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika og Botswana medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan indhentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest. Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi opfordrer dig til at kontakte dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret.

Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika og Botswana. Undlader du at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest, nægtes du indrejse til Sydafrika og Botswana, ligesom du vil blive afvist ved check-in.

Vær også opmærksom på, at hvis du rejser alene som forælder med dine børn kræves yderligere dokumentation. Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal I medbringe særlig dokumentation – som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice for mere information om disse krav.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 4.498,–
5 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1.000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet af Cape Town, og der er nem og bekvem adgang til byens mange seværdigheder herfra. Hotellet har 368 værelser, alle med private badeværelser, aircondition og gratis wi-fi (500 MB om dagen). Når du ikke besøger Cape Towns mange attraktioner, kan du tage en dukkert i den indendørs swimmingpool, træne i fitnesscentret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Læs mere på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
kr. 4.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Cape Sun
kr. 6.498,- pr. person i enkeltværelse på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort gåtur væk fra indgangen til Waterfront, hvilket er centrum for Cape Towns turismecenter. Det 4-stjernede hotel tilbyder professionel service og luksuriøs indretning i et område rigt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de faciliteter, man kan forvente af et Tsogo Sun-hotel, inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.tsogosun.com/the-cullinan

Pris per person
kr. 6.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Cullinan
kr. 10.498,- pr. person i enkeltværelse på The Cullinan

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her: Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • Indenrigsfly
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 8.998,–
5 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald

Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem 2 hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skønt 4-stjernet resort med tre swimmingpools, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og børneområde. Resortet ligger inde i Victoria Falls Nationalpark i gåafstand fra selve vandfaldet.

Læs mere på www.thekingdomhotel.co.za

Pris
kr. 8.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls
kr. 11.996,- pr. person i enkeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 9.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel
kr. 14.996,- pr. person i enkeltværelse på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Johannesburg i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.

  Ved Victoria Falls, kan du deltage i mange forskellige udflugter. Læs mere om beskrivelser og priser her: Udflugter ved Victoria Falls
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 9.498,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 5 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 9.498,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina
kr. 11.996,- per person i enkeltværelse på Hotel Casuarina

Le Meridien Ile Maurice (For forlængelser, der finder sted inden august 2020)

4-stjernede Le Meridien ligger i helt perfekt omgivet af en tropisk have. Hotellet har et stort pool-område og direkte adgang til stranden. Helpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på www.marriott.com/hotels/travel/mrumd-le-meridien-ile-maurice

Seaview Calodyne Lifestyle Resort (For forlængelser fra august 2020)

Det 4-stjernede Seaview Calodyne Lifestyle Resort er et strandhotel beliggende i en rolig bugt. På resortet er der bar, restaurant, lounge, reception, bådhus/dykkercenter, butik og spa. Aften-dresscode i restauranter og bar: Elegant tøj. Herrer anmodes om at bære lange bukser, ingen T-shirts eller bare fødder. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillæg for opgradering af hotel
Afrejse i 2019: kr. 1.498,- per person i delt dobbeltværelse på Le Meridien
Afrejse i 2019: kr. 1.996,- per person i enkeltværelse på Le Meridien

Afrejse i 2020: kr. 1.998,- per person i delt dobbeltværelse på Le Meridien / Seaview Calodyne Lifestyle Resort
Afrejse i 2020: kr. 3.998,- per person i enkeltværelse på Le Meridien / Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.498,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
kr. 5.498,- per person i enkeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Le Meridien Ile Maurice/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Lignende rejser

ZWRTR04ADK