Safari og flodkrydstogt i Senegal og Gambia

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev en anderledes og eventyrlig form for Safari på Gambiafloden mellem søkøer, aber og hundredvis af fuglearter.

Tag med Albatros Travel på en anderledes safarirejse i et af Afrikas sidste uspolerede naturområder. Vi følger i kølvandet på den venetianske opdagelsesrejsende Alvise Cadamosto og sejler op ad den bugtende Gambiaflod mellem jungle og mangrovesumpe. Imens kan vi følge med i livet i de små fiskerlandsbyer og holde udkig efter krokodiller, flodheste, flamingoer og småfugle i alverdens farver. Til fods, i safaribiler og i motoriserede kanoer tager vi ud i nationalparkerne langs floden. Her møder vi den vandglade antilope, sumpbukken, colobusaber og måske også den afrikanske flodørn med det to meter brede vingefang.

Vores kombinerede hjem og transportmiddel bliver en skøn kæmpeyacht med plads til 44 gæster. Vi overnatter i hyggelige kahytter og kan nyde livet og udsigten fra skibets restaurant, loungeområde og skibets store soldæk.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Gambiansk dalasi, vestafrikanske CFA-franc

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
København – Dakar, Senegal
Dag 2
Besøg på “slaveøen” Île de Gorée
Dag 3
Dakar. Byrundtur
Dag 4
Dakar. Ombordstigning
Dag 5
Siné-Saloum-deltaet – Djiffere – Joal-Fadiouth – Banjul, Gambia
Dag 6
Banjul – Tendaba
Dag 7
Kiang West Nationalpark – Baobolong naturreservat
Dag 8
På floden mod Kuntaur. Gambiaflodens nationalpark
Dag 9
Kuntaur - Janjanbureh - Kaur
Dag 10
Banjul - Kunta Kinteh Island
Dag 11
Ankomst til Dakar, Senegal. Afrejse om aftenen
Dag 12
Ankomst til København

Harmony G

Harmony G er en yacht af katamarantypen med plads til blot 44 gæster. Vi overnatter i hyggelige kahytter og ombord kan vi nyde livet og udsigten fra skibets restaurant, loungeområde og soldæk.

Kahytter: 

 • Vindue: Øvre & Hoveddæk kahytter
 • Koøje: kahytter på nederste dæk
 • Hytter med 3 personer: Kategori C
 • Fladskærms TV
 • Sikkerhedsboks
 • Mini køleskab
 • Eget badeværelse med bruser
 • Hårtørrer

Læs mere om skibet her: https://www.varietycruises.com/ships/harmony-g/

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
37.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Dakar, Senegal

Om morgenen flyver vi fra København til Senegals kosmopolitiske, franskprægede hovedstad. Vi lander i Dakar om aften og tager direkte til vores hotel.

Dag 2
Besøg på “slaveøen” Île de Gorée

I dag skal vi besøge den lille men berømte og berygtede ø Île de Gorée, der ligger 3 km ud for havnen i Dakar. Det tager ca. 20 min. at sejle med færgen ud til øen, der kun måler 900x350 meter. Île de Gorée har gennem tiderne været i portugisisk, hollandsk, engelsk og fransk besiddelse, og på en guidet rundtur skal vi se de historiske bygninger, der sammen med øens barske historie har berettiget den til UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi vil se borgen, der dominerer øen, samt kontrasten mellem de barske slavekvarterer og slavehandlernes elegante huse. Vi skal selvfølgelig også besøge mindesmærket for den atlantiske slavehandel samt museet House of Slaves med den berømte ”Door of Slaves”, gennem hvilken det anslås, at mere end 1 mio. slaver blev udskibet til Nordamerika. Den lokale curator på museet vil fortælle om mere end tre århundreders slavehandel i Vestafrika. Hele tre af USA's præsidenter har besøgt øen for at mindes slavehandelends grusomheder og ære de mange mennesker, hvis ufrivillige vej via Goree Island især gik til Nordamerika, nemlig Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama. Pave Johannes Paul II og Nelson Mandela er også blandt den lange række af markante personligheder, der har aflagt øen et besøg. Om eftermiddagen returnerer vi til fastlandet, hvor der er lidt tid på egen hand.

Dag 3
Dakar. Byrundtur

Vi skyder vores vestafrikanske eventyr i gang med en tur rundt til Dakars største seværdigheder. Vi begynder ved den fine, gamle banegård, der blev bygget i 1885 som en af de første i Vestafrika. Endnu mere nydelig kolonitidsarkitektur venter der os ved byens statelige rådhus – eller Hôtel de Ville som den slags hedder på fransk. 

Lige bag ved rådhuset ligger Place de l’Indépendance – Uafhængighedspladsen – hvor kolonitidens grandiose bygningsværker møder hverdagens Afrika i form af små interimistiske boder, hvor alskens varer faldbydes. Dagens rundtur ender ved Præsidentpaladset, en kridhvid bygning opført i 1906 og omgivet af overdådige haveanlæg.

Dag 4
Dakar. Ombordstigning

Vi har lidt tid på egen hånd i Dakar, inden vi om eftermiddagen går om bord på den skønne yacht, Harmony G. Vi tjekker ind i kahytterne og mødes om aftenen i skibets restaurant til vores første fælles middag om bord. Snart lægger skibet fra kaj, og vi stævner ud på Atlanterhavet for at sejle mod syd og Gambiafloden.

Dag 5
Siné-Saloum-deltaet – Djiffere – Joal-Fadiouth – Banjul, Gambia

Tidligt om morgenen kommer vi til det kæmpemæssige delta, hvor floderne Siné og Saloum møder Atlanterhavet. De to floder flyder så langsomt, at Atlanterhavets saltvand siver ind i floderne og kan findes langt inde i landet. Vi bruger formiddagen på at krydse rundt mellem mangrovesumpe, laguner og små sandøer i det 1800 kvadratkilometer store delta. 

Fugle er ikke overraskende vilde med dette vandrige område fyldt med gode gemmesteder. Nogle af de fugle, vi sandsynligvis vil møde på vores tur gennem deltaet, er flamingoer, skestorke, rosapelikaner og krumnæbede ryler, der kommer hele vejen fra Sibirien for at overvintre her. 

Derudover er stedet et af verdens vigtigste ynglesteder for kongeterner, ligesom flokke af smukke, hvide sølvhejrer kommer her for at tilbringe vinteren. Også andre vandglade dyr befolker Siné-Saloum-deltaets kringlede vandveje og sumpede mudderbanker. Vi kan blandt andet være heldige at se havskildpadder, delfiner, søkøer og krokodiller.

I løbet af vores sejltur i deltaet lægger vi til ved den lille fiskerby Djiffere, der ligger smukt på en smal landtange. Her ser vi, hvordan hverdagen former sig for fiskerne og landsbybeboerne i dette hjørne af verden. Senere besøger vi tvillingebyen Joal-Fadiouth, hvoraf den ene halvdel ligger på fastlandet, mens den anden hviler på en ø af østers- og muslingeskaller, der har ophobet sig gennem århundrederne. De to sammenvoksede byer er forbundet af en gammel træbro, og begge steder kan vi se eksempler på, at de allestedsnærværende muslingeskaller også er brugt som dekoration på bygninger og redskaber.

Sidst på dagen når vi frem til Gambiaflodens munding og Gambias hovedstad Banjul, der ligger, hvor floden løber ud i Atlanterhavet. Byen med kun 35.000 indbyggere ligger på en ø afskåret fra fastlandet af den mangrovefyldte flod. 

Hovedstadens begrænsede muligheder for udvidelse har fået de nærliggende byer på fastlandet til at eksplodere. Banjul blev grundlagt af engelske koloniherrer i 1800-tallet og virker i dag som en forfalden krydsning mellem en afrikansk landsby og et lille stykke af kolonitidens England. 

Skibet bliver i Banjul natten over.

Dag 6
Banjul – Tendaba
Krokodillen opstod for 83,5 millioner år siden

I dag skal vi på en dagsudflugt til landsbyen Bakau, hvor der er to hovedattraktioner. Den mest berømte er ”Katchikally”, den hellige krokodillebassin. Den anden attraktion er byens botaniske have ¬– en lille, fredfyldt park ved siden af den britiske højkommissærs residens i Gambia. 

Vi besøger også Nationalmuseet, og inden vi vender tilbage til skibet, afsluttes udflugten med et besøg på det farverige Albert Market, hvor der er god mulighed for at shoppe souvenirs i en af de mange boder med kunsthåndværk.

Senere samme dag forlader vi Banjul og begynder vores færd op ad Gambiafloden. 

Dag 7
Kiang West Nationalpark – Baobolong naturreservat
Rød colobus-abe i Gambia

Vi er nu kommet omkring 100 kilometer ind i Gambia. Atlanterhavet sender stadig sit salte vand op ad floden, og mangrovernes knudrede rødder fylder flodens bredder. I dag forlader vi skibet for kigge nærmere på dyrelivet i Kiang West nationalparken. Gambias største nationalpark består af labyrintiske mangroveskove, fugtige mudderbanker, tørre græssletter og grønne skovområder. 

Adskillige abearter boltrer sig i dette uspolerede naturområde, og mere end 300 forskellige fugle er blevet registreret her. Vi skal være meget uheldige for ikke at se i flere af disse arter på vores tur rundt i nationalparken: bavian, colobusabe, skriftantilope, vortesvin, desmerdyr og selvfølgelig nogle af de mange fugle som for eksempel den sort-hvide gøgleørn.

Om eftermiddagen krydser vi floden og begiver os ud i Baobolong naturreservatet. Dette enorme vådområde er en ren labyrint af øer og snirklede vandveje, og både fugle og vandlevende pattedyr trives glimrende her. 

I reservatets mangroveskove, marskområder og savanner skal vi især holde øje med den sorte og hvide uldhalsstork, den op til 150 centimeter høje goliathejre, den brunnakkede papegøje og den smukke blå alfefluesnapper. Derudover kan vi måske få øje på krokodiller, søkøer, flodheste, oddere samt den sjældne sumpbuk på vådområdets øer eller i vandet.

Først på aftenen vender vi tilbage til M/Y Harmony G og tilbringer natten ved kaj i byen Tendaba.

Dag 8
På floden mod Kuntaur. Gambiaflodens nationalpark

Vi tilbringer det meste af dagen om bord, mens vi stiller glider længere og længere op ad floden, der gradvist bliver smallere og smallere. Heldigvis er der god udendørs plads på dækket til at vi kan nyde synet af det frodige planteliv, de mange fugle og små fiskersamfund langs flodbredderne. Vi kan i ro og mag følge med i livet ved floden, når lokalbefolkningen fisker, høster hirse og fremstiller kanoer af udhulede træstammer.
Først på eftermiddagen er vi fremme i Kuntaur, hvorefter floden bliver så snæver, at større skibe – som vores – må vende om. Kuntaur er handelscentrum for jordnødder, som er Gambias største eksportvare. Små pakhuse til jordnødder ligger spredt over hele Kuntaur, hvor den tilbagelænede stemning ikke kan undgå at smitte. 

Senere på eftermiddagen skifter vi for en stund M/Y Harmnoy G ud med små, motordrevne pirogger – den lokale form for kano lavet af en udhulet træstamme, som de gambiske fiskere har brugt i århundreder. I dem sejler vi ud i Gambiaflodens nationalpark, der består af fem ubeboede øer i floden. 

Det er ikke tilladt at gå i land på øerne, så vi bliver i vores pirogger og sejler stilfærdigt rundt mellem mangrovesumpene, de tropiske jungleområder og flade savanner. Nationalparkens øer er hjemsted for chimpanser, som har været ulovligt tilfangetaget og mishandlet. De bliver efter at være konfiskeret sat ud på disse afsidesliggende øer, hvor de lærer at klare sig selv i naturen igen.

Ud over chimpanserne er nationalparken også hjem for andre abearter, krokodiller, antiloper, søkøer og de pudsigt udseende jordsvin. Vi kan også være heldige at se en af Gambias næsten udryddede flodheste kigge op over vandoverfladen. 

Lydsporet til vores pirogsejltur udgøres af kvidren og snadren fra de hundredvis af fugle, der holder til i nationalparken. Blandt andet lever her palmegribbe, afrikanske flodørne, afrikanske svømmerikser, pelikaner, næsehornsfugle, skægfugle, ibisser og masser af farvestrålende papegøjer. 

Når vi senere kommer tilbage til Kuntaur skal vi opleve maskedansen ”Kankurang”, der i 2008 blev indskrevet på Unesco’s liste over immateriel kulturarv og som her fremføres af en lokal dansegruppe på molen. Kankurang er knyttet til troen på åndelige kræfter, tro på retfærdighed og en afvisning af onde ånder.

Skibet bliver i Kuntaur natten over.

Dag 9
Kuntaur - Janjanbureh - Kaur

I dag går vi om bord på den lokale færge for at krydse over Gambiafloden til Janjanbureh. Vi fortsætter vores udflugt med et besøg i en af Gambias ældste byer, der tidligere hed Georgetown.

Den lille, søvnige by ligger på en ø i Gambiafloden og var engang et fristed for tidligere slaver. I dag huser byen landets største fængsel, og de få besøgende i byen kommer her især for at kigge på fugle og fiske efter havkatte og tigerfisk – ofte med de allestedsnærværende abeekskrementer som madding. 

Senere samme dag besøger vi desuden Lamin Kotos skole, og vi gør holdt ved de mystiske stencirkler i Wassu, der er på Unescos verdensarvsliste. 

De senegambiske stencirkler er en samling præhistoriske gravfelter, der blev etableret mellem år 300 f.Kr. og 1500-tallet. Der findes omkring 1.000 af disse stencirkler, hver bestående af 10 til 24 sten. Stencirklerne findes i såvel Gambia som Senegal. 
Ved landbyen Wassu findes også et museum, som vi besøger, og her kan man blive klogere på fænomenet.

Om aftenen er vi tilbage på vores krydstogtyacht. Vi lader Kaur bag os og sejler nedstrøms mod Banjul.

Dag 10
Banjul - Kunta Kinteh Island
Kunta Kinte Island

Om morgenen sejler vi op ad Gambiafloden mod øen Kunta Kinteh. Du genkender måske øens navn fra Alex Haleys roman ”Rødder” og tv-serien, der er bygget over bogen. Den lille ø midt i floden spiller da også en rolle i Haleys historie om sin gambisk-amerikanske familie, som forfatteren sporede tilbage til forfaderen Kunta Kinte, der blev kidnappet i Gambia og solgt som slave i USA. 

Øen, der indtil 2011 hed St. James, fik besøg af tyske, britiske og franske koloniherrer fra 1600-tallet. De byggede flere forter og gjorde øen til en vigtig station for slavehandel. Mange tusinde afrikanere er, indtil slavehandlen blev afskaffet i 1807, blevet samlet her for at blive sejlet til USA som slaver. På grund af sin store betydning i slavehandlens historie er øen sammen med to små byer på fastlandet inkluderet på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Vi tilbringer vores sidste nat på M/Y Harmony G, mens vi sejler nordpå tilbage mod Dakar.

Dag 11
Ankomst til Dakar, Senegal. Afrejse om aftenen

Vi ankommer til Dakar om morgenen og må sige farvel til M/Y Harmony G og dets besætning. Der et booket værelser på et af byens hoteller, så vi kan friske os lidt op inden afrejsen om aftenen. Dagen er på egen hånd i Dakar, indtil vi kører til lufthavnen og sætter os til rette i natflyet hjem mod Danmark.

Dag 12
Ankomst til København

Vi lander i Københavns Lufthavn om morgenen, og en meget anderledes safarirejse er forbi.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 37.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
19.998,–
Tillæg for opgradering af kahyt
 • Kahytskat. B (Main-dæk): kr. 1.498,– pr. person
 • Kahytskat. A (Main- dæk): kr. 2.698,– pr. person
 • Kahytskat. Premium (Upper Dæk) kr. 3.998,– pr. person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Dakar, Senegal t/r med mellemlanding
 • Udflugter jf. program
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Transport jf. program
 • 3 overnatninger i Dakar med morenmad
 • 7 nætters krydstogt med M/Y Harmony G i delt dobbeltkahyt 
 • Havneskatter
Prisen inkluderer ikke
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for opgradering af kahyt
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
 • Drikkepenge (beregn 150 EUR)

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. 

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 14 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser