Sakura-festival i Japan

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev kirsebærtræerne på den smukke Izu-halvø og alle Japans højdepunkter – fra det pulserende Tokyo og videre til historiske Hiroshima og Kyoto.

På Izu-halvøen finder vi et helt specielt kirsebærtræ, som grundet det varmere klima i området blomstrer før noget andet kirsebærtræ i Japan. Allerede fra begyndelsen af februar afholdes derfor flere kirsebærtræsfestivaler i området, og med denne nye Albatrosrejse får vi nu mulighed for at deltage i festlighederne sammen med japanerne, som valfarter til området. Blandt rejsens højdepunkter er Hamarikyu Haven og Odaiba i Tokyo, Guldpavillonen i Kyoto, historiske Hiroshima og tempeløen Miyajima med den berømte torii-port. Vi skal også smage på det japanske køkken – bl.a. superfrisk sushi og det møre wagyu-kød. Vi bevæger os i samme takt som japanerne selv ved at benytte de lokale transportformer: metro, sporvogn, regionaltog og hurtigtoget Shinkansen, og så møder vi japanerne i øjenhøjde på nogle spændende gåture. Udflugterne er del af en pakke, som købes særskilt.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Yen

Dagsprogram 11 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Tokyo, Japan. Shintohelligdommen Meiji Jingu og Shibuya. Velkomstmiddag
Dag 3
Tokyo. Asakusa-templet, tv-tårnet Skytree, Ueno-parken, Ameyoko-markedet , Ginza, Tokyo International Forum og parken ved Kejserpaladset
Dag 4
Tokyo på egen hånd
Dag 5
Tokyo – med Shinkansen- og regionaltog til Shimoda på Izu Halvøen – kirsebærtræer, festival og ”hanami”
Dag 6
Shimoda byrundtur. Gåtur langs Perry Road. Besøg til templerne Ryosenji og Chorakuji. Afslapning ved stranden og middag
Dag 7
Med regionaltog og Shinkansen til Kyoto. Nishiki-madmarkedet og det charmerende geisha-distrikt Gion
Dag 8
Kyoto. Heldagstur til Hiroshima og tempeløen Miyajima med den berømte orangerøde torii-port
Dag 9
Kyoto. Guldpavillonen, Nijo-borgen, besøg ved zen-have og bambussti i forstaden Arashiyama. Afskedsmiddag med wagyu-kød.
Dag 10
Bus til Kansai-lufthavnen. Fly til København
Dag 11
Ankomst til København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
22.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi mødes i Københavns Lufthavn og letter med kurs mod Tokyo, Japans hovedstad. Der er fuld forplejning om bord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Tokyo, Japan. Shintohelligdommen Meiji Jingu og Shibuya. Velkomstmiddag
Shintotemplet Meiji Jingu

Vi lander normalt i Tokyo midt på dagen, og tager straks fat på de mange oplevelser, der venter os. Tokyo var engang en lille fiskerby, men er i dag en af verdens største storbyer. En forunderlig blanding af gammelt og nyt. Tokyo består af mange bydele, hver med deres helt eget særpræg og stemning, og de næste par dage skal vi besøge nogle af de mest spændende. 

Dagens udflugt består i et besøg ved Japans bedst kendte shinto-helligdom, Meiji Jingu. Helligdommen stod færdigt i 1920 og er et symbol på kejserens vigtige rolle i det japanske samfund på den tid – både som politisk og religiøst overhoved. Først efter Anden Verdenskrig fik kejseren sin nuværende status som upolitisk symbol for Japan. På vej ind til helligdommen går vi under en enorm torii-port og fortsætter gennem den fredfyldte skov, der omgiver selve helligdommen, en veritabel botanisk have. Træerne her blev plantet som gave fra hele Japan til kejserens helligdom, da den blev bygget. 

Herefter skal vi til et af byens mest berømte områder overhovedet – både blandt japanerne selv og blandt turister – nemlig Shibuya, hvis station er et af Tokyos trafikale knudepunkter. I Shibuya-krydset vælter neonlys og storskærme med reklamer og musikvideoer ud fra højhusene, og hundredvis af fortravlede japanere – fra forretningsmænd til skoleelever i deres skoleuniformer og trendy unge med vilde frisurer – haster ud i fodgængerfeltet, når lyset skifter til grønt. Foran stationen er der en lille statue af en hund – Hachiko-statuen – som er byens mest berømte mødested. Historien om den loyale hund Hachiko, der dag efter dag trofast venter på sin herre foran stationen – selv efter dennes død –blev filmatiseret i Japan i 1980’erne, inden den i 2009 kom i en Hollywood-udgave med Richard Gere i hovedrollen som hundens ejer.

Om aftenen tager vi for alvor hul på vores japanske eventyr med en velkomstmiddag på et japansk spisested. Det japanske køkken er et af verdens sundeste og mest varierede med masser af fisk og grøntsager, og det rummer et hav af andre spændende retter end blot sushi. Maden er i sig selv en stor del af oplevelsen, når man besøger Solens Rige. På en del restauranter er der billeder af retterne – ja, endda plastikmodeller i naturstørrelse af de enkelte retter – så der er gode muligheder for at kaste sig ud i noget nyt og spændende!

(Dagens udflugt og middag er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet).

I forbindelse med ankomstdagen til Tokyo kan dagsprogrammet variere alt efter ankomsttidspunktet til Japan. Derfor er det ikke sikkert, at vi når alle programsatte ting på ankomstdagen (gælder også velkomstmiddagen, som eventuelt ligger den følgende dag). I vil dog få alle oplevelserne under jeres ophold i Tokyo – nogle blot på de efterfølgende dage i byen.

Dag 3
Tokyo. Asakusa-templet, tv-tårnet Skytree, Ueno-parken, Ameyoko-markedet , Ginza, Tokyo International Forum og parken ved Kejserpaladset
Tsukiji fiskemarked, som det så ud en gang

På dagens udflugt, som foregår i metro og til fods, begynder vi med et besøg Asakusa, en gammel bydel, der ligger i ”den lave by” langs Sumida-floden.Her skal vi se Sensoji-templet og Kaminari-porten (Torden-porten) med dens markante, store røde lanterne, og her kan man få indtryk af det traditionelle Tokyo. Der er stadig enkelte gamle velbevarede træhuse, der overlevede Anden Verdenskrigs ødelæggelser. Gå lidt på opdagelse i de små sidegader omkring templet, hvor de små snackboder frister med både sødt og salt. Prøv for eksempel friskristet senbei, de berømte japanske saltkiks, som findes i et hav af smagsvarianter og størrelser. De fås ikke bedre end her.

Vil du gerne have dit køkken spædet op med japanske køkkenting – eller vil du bare gerne have en Tokyo-oplevelse ud over det sædvanlige – så læg vejen forbi køkkengaden Kappabashidori, som kan nås til fods fra templet. Her fås intet mindre end alt til køkkenet: fra plastikmad-figurer til gryder, spisepinde, japansk keramik, tekander i støbejern, grøn te, skarpe knive og meget andet. 

Efter Asakusa besøger vi lige på den anden side af Sumida-floden Tokyos højeste bygning, tv-tårnet Skytree, og betragter udsigten over den gigantiske millionby fra tårnets top.

Derefter går turen til den nærliggende Ueno-park, et åndehul i det moderne Tokyo med flere templer og museer og et gevaldigt folkeliv ved højtider og weekender, ikke mindst i kirsebærsæsonen. Og fra Ueno-parken spadserer vi næsten direkte ud i det levende Ameyoko-marked. Her i de smalle gader er der alle ugens dage gang i den med salg af alt, hvad hjertet kan begære.

Vi tager Ginza Line, byens ældste metrolinje, næsten hundrede år gammel, til bydelen Ginza. Ginza betyder ”sølvsmedje” og har i mange år været Tokyos mest eksklusive shopping-område. Her eralle de dyre mærkevarer fra Japan og hele verden  repræsenteret.! Vi går en tur ned ad Ginzas livlige og stilfulde hovedgade, hvor ikke blot folk på shopping, men også travle forretningsmænd præger gadebilledet. Ginza er berømt for sin ofte utraditionelle arkitektur og bygningskunst i alle afskygninger Her er alt fra futuristiske kæmpebygninger til kedelige kontorbygninger – et miks af stilarter overalt hvor man kigger hen. Meningerne om Tokyos arkitektur og byplanlægning er mange, men én ting er sikker: Det er alt andet end kedeligt at gå på opdagelse i Tokyos gader.

Fra Ginza fortsætter vi til fods til en sand arkitektonisk perle. Vi går en tur gennem det store konferencecenter Tokyo International Forum fra 1996, hvis store stål- og glas-kontruktion ligner skroget på en meget lang båd. Her afholdes konferencer, messer, koncerter og udstillinger,! Videre på vores gåtur besøger vi parken ved Kejserpaladset og får en snak om kejserdømmet og den nuværende kejserfamilie.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet).

Dag 4
Tokyo på egen hånd
Asakusa Kannon-templet

Dagen er afsat til at gå på opdagelse i Tokyo på egen hånd. Tokyo er ét stort overflødighedshorn af spændende indtryk og muligheder, uanset om man er til shopping, museer eller til at dykke ned i de mange kulinariske fristelser, byen er så berømt for. Tokyo har flere Michelin-restauranter end Paris og London tilsammen, men også på de små mere ydmyge steder er der gastronomi på højt niveau. Mange spisesteder kører med favorable frokostmenuer, så prøv dig frem. 

Det er let og effektivt at komme rundt i byen med metro, og rejselederen holder ikke fri, men hjælper gerne med gode råd og vejledning. 

Tæt ved Shibuya, ligger bydelen Harajuku, hvor unge japanere – flere i udklædningstøj inspireret af de japanske manga-tegneserier – kommer for at shoppe i områdets små specialbutikker, ikke mindst i gaden Takeshitadori. Tæt derved ligger den ganske eksklusive shoppegade Omotesando, hvor du finder et hav af både japanske og udenlandske mærker.

I bydelen Roppongi, der tidligere var mest kendt som centrum for byens diskoteksliv og sportsbarer, finder man i dag en koncentration af moderne kunstmuseer af international klasse. Og i bydelen Akihabara´, Tokyos ”elektriske by”, finder man både gammeldags elektronikboder, store elektronikstormagasiner, butikker med computerspil, manga (tegneserier), anime (tegnefilm) samt cafeer af alle slags.

Dag 5
Tokyo – med Shinkansen- og regionaltog til Shimoda på Izu Halvøen – kirsebærtræer, festival og ”hanami”
Shimoda, Izu-halvøen.

Vi skal med det berømte japanske lyntog, Shinkansen, til Itami, hvor vi skifter til regionaltoget videre til Shimoda på Izu Halvøen. For at gøre togturen så behagelig og afslappet som mulig, fragtes vores store bagage om morgenen til Kyoto, og vi rejser derfor blot med let oppakning til de næste to dage. Ved ankomsten til Shimoda tager vi straks ud og ser nærmere på de smukke kirsebærtræer og vi oplever kirsebærtræsfestivalen. Der er et mylder af mennesker, og området er også fuld af spændende mad- og souvenirboder. Grundet det varmere klima i området blomstrer der her faktisk hele tre forskellige sakura-arter før noget andet kirsebærtræ i Japan. Japanerne valfarter selv hertil for at hylde træerne og med et japansk udtryk beskrives dette som ”hanami”, nemlig netop at ”se på blomster” og nyde sakura. Lidt tidligere på foråret var det blommetræer man hyldede, Man hylder forårsbebuderen, og på Izu-halvøen vil vi se blommetræer stå side om side med kirsebærtræer. Om aftenen er der middag på hotellet. 

Dag 6
Shimoda byrundtur. Gåtur langs Perry Road. Besøg til templerne Ryosenji og Chorakuji. Afslapning ved stranden og middag
Kirsebærtræerne står på rad og række

Shimoda er en hyggelig kystby på den sydlige del af Izu Halvøen. Den har historisk betydning, idet det var her, at adskillelige af kommandør Perrys ”sorte skibe” lagde til i 1854, og de første udenlandske marinesoldater gik i land.  En begivenhed, som både markerede enden på Japans isolation, idet landet blev nødt til at åbne sine havne op for søhandelen, og begyndelsen på de diplomatiske relationer mellem USA og Japan. Vi ser nærmere på byen og går langs en kanal ned ad den idylliske ”Perry Road” og besøgerde to templer Ryosenji og Chorakuji, hvor de første søhandelstraktater med amerikanere og russere blev underskrevet. Vi tager tilbage til hotellet og resten af dagen er nu til afslapning, hvor det dejlige hotel og dets varme bade kan nydes. Selv om klimaet typisk er lunere på Izu-halvøen, kan det stadig godt være køligt i februar og i begyndelsen af marts måned, men en afslappet gåtur på stranden lige uden for hotellet kan stadig anbefales. Om aftenen er der middag på hotellet.

Dag 7
Med regionaltog og Shinkansen til Kyoto. Nishiki-madmarkedet og det charmerende geisha-distrikt Gion
Geisha-distriktet Gion, Kyoto

I dag tager vi afsked med Shimoda og Izu-halvøen og rejser videre til Kyoto. Først tager vi regionaltoget til Odawara, hvor vi skifter til Shinkansen-toget. 

Efter ankomsten til den gamle kejserby Kyoto kører vi med metro til vores hotel. Vi bor centralt, og efter indkvartering går vi straks i gang med dagens udflugter. Kyoto rummer over 1.600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdomme. Hertil kommer kejserpaladset, shogunens Nijo-borg, kejserlige villaer og haver og en række af Japans bedste museer. Kyoto blev som den eneste japanske storby skånet for bombeangreb under Anden Verdenskrig. Efter sigende på grund af byens enestående kulturskatte.

Kyoto rummer stadig langt flere gamle træhuse end andre store byer i Japan, og enkelte bydele har stadig karakter af levende frilandsmuseer, selv om store sammenhængende kvarterer med smukke træhuse i dag næsten er forsvundet. Især i byens udkant føler man sig hensat til en anden tidsalder, hvor æstetik var i højsædet. Vi besøger shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha og går en tur gennem templets lange arkade af orangerøde torii-porte, der ligger i hundredvis tæt efter hinanden op ad bjergskråningen, hvorfra der er udsigt over hele Kyoto. De orangerøde porte står i smuk kontrast til den omgivende grønne skov.! Om eftermiddagen besøger vi også det berømte Nishiki-marked. Her finder man et væld af ingredienser i det japanske køkken smukt præsenteret – fra frugt og grønt til fisk, kød, pickles, snacks og så videre. Markedet er en farverig oplevelse, og her plejer de ikke at være kede af at give smagsprøver. I Gion-kvarteret nede ved Kamo-floden ligger stemningsfulde spisesteder side om side med  traditionelle, diskrete tehuse, hvor byens berømte hvid-sminkede geishaer udøver deres kunst. Er vi heldige, ser vi nogle af dem trippe af sted i deres smukke kimonoer og medopsat hår.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet).

Dag 8
Kyoto. Heldagstur til Hiroshima og tempeløen Miyajima med den berømte orangerøde torii-port
Den ”svævende” røde torii-port, Hiroshima

300 kilometer vest for Kyoto ligger Hiroshima. Den 6. august 1945 blev byen lagt i ruiner, og over 130.000 mennesker blev dræbt, da verden for første gang oplevede, at en atombombe blev bragt til sprængning. I dag står en enkel kuppelformet ruinbygning som et minde om de enorme ødelæggelser, eksplosionen forårsagede. Nærved ligger den smukke fredspark med en fredsflamme, der først bliver slukket, når det sidste atomvåben er destrueret. Vi besøger parken og fredsmuseet, der sagligt viser, hvad der skete.

I dag er Hiroshima fuldstændig genopbygget, og byen er anderledes end de fleste andre japanske byer med sine brede gader og velordnede bybillede. Vore dages Hiroshima har en meget åben atmosfære over for sine gæster. Vi spiser frokost i byen og skal om eftermiddagen opleve en af Japans mest berømte, fotograferede og elskede motiver – nemlig den ”svævende” røde torii-port ude i vandet ved øen Miyajima, som vi sejler over til på en lille færge. Det fantastiske er, at selv om torii-porten naturligvis er menneskeskabt, så passer den ind i den omliggende natur, som om naturen havde skabt den, og er erklæret for Unesco-verdensarv. 

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet).

Dag 9
Kyoto. Guldpavillonen, Nijo-borgen, besøg ved zen-have og bambussti i forstaden Arashiyama. Afskedsmiddag med wagyu-kød.
Den smukke Guldpavillion, Kyoto

I byens nordvestlige udkant ligger det berømte Guldtempel. Den smukke guldbeklædte pavillon er en nøjagtig kopi af den over 500 år gamle bygning, som er brændt ned flere gange i historiens løb, senest i 1950, da en forvirret ung munk satte ild til den.

Den militære og politiske øverstkommanderende i samurai-tidens Japan var shogunen. I længere perioder var han den mest magtfulde mand i landet. Kejserens rolle har i det meste af historien været tilbagetrukket og mest af symbolsk karakter. Andre har regeret i hans navn.

I 1603 opførte Tokugawa-slægten, der netop havde erobret shogun-magten, Nijo-borgen. Bygningerne i denne borg, der er Japans bedst bevarede, er af meget høj kvalitet. De bedste bygningshåndværkere byggede borgen, og datidens bedste kunstnere udsmykkede den. Nattergalegulvet er et godt eksempel på, hvor raffineret borgen er. Gulvet er konstrueret således, at det knirker, når man træder på det, så eventuelle snigmordere ikke kunne nærme sig uden at blive hørt. Træskærerarbejdet og de mange malerier, der pryder vægge og lofter, er af stor kunstnerisk værdi.

Vi besøger samme dag forstaden Arashiyama for foden af bjergene i den vestlige ende af Kyoto, Her ser vi det UNESCO-fredede tempel Tenryu-ji, der er berømt for sin smukt anlagte zenhave fra 1300-tallet. Templet stod færdigt i 1339 og er en del af Rinzai-skolen inden for den japanske buddhistiske verden. besøger vi den smukke bambussti, hvor et tykt tæppe af meterhøje bambusser skaber en eksotisk stemning, og vi går en tur langs floden.

Om aftenen sætter vi et hyggeligt punktum for vores Japan-eventyr med en  middag på en af Kyotos gode restauranter. På menuen er det berømte wagyu-kød, lækkert fedtmarmoreret japansk oksekød. En kulinarisk oplevelse, man sent glemmer, med det supermøre kød, der nærmest smelter på tungen.

(Dagens udflugt og afskedsmiddag med wagyu-kød er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet) 

Dag 10
Bus til Kansai-lufthavnen. Fly til København

I dag har vi dagen på egen hånd i Kyoto, inden det er tid til at forlade hotellet og køre mod lufthavnen, for at sætte os til rette i flyet hjemad.

Dag 11
Ankomst til København

Shinkansen

I Japan rejser vi rundt med Japan Rails berømte højhastighedstog, Shinkansen, som siden 1964 har forbundet Tokyo med (flere og flere af) Japans større byer. Maksimalhastigheden er 320 km/t, og årligt fragter togene omkring 300 mio. passagerer rundt i landet. Togene kan bestå af op til 16 vogne og være 400 meter lange. Da Shinkansentog kører på særlige skinner, som det kun er dem, der bruger, er der meget få forsinkelser – den gennemsnitlige forsinkelse per tog var i 2012 sølle 36 sekunder. Togene er komfortable, med god benplads og drejelige sæder, så man altid sidder fremadrettet. Der er ikke spisevogn om bord, men en rullevogn med snacks kommer rundt. Rygning er ikke tilladt, bortset fra på de nyeste tog, der er udstyret med særlige rygekabiner. Læs mere på http://english.jr-central.co.jp/about/

Udflugtspakke

 • Dansk rejseleder
 • Meiji Jingu-templet i Tokyo
 • Tokyos berømte Shibuya-kvarter
 • Spadseretur i Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde
 • Elektronikområdet Akihabara
 • Kyotos berømte geisha-distrikt, Gion
 • Guldpavillonen i Kyoto
 • Shogun-borgen Nijo
 • Hiroshima – fredsparken og fredsmuseet
 • Tempeløen Miya-jima
 • Al transport i forbindelse med udflugter (metro og lokalbus og Shinkansen til Hiroshima)
 • Frokost dag 8
 • Middag dag 9

Pris: kr. 4.998 pr. person

Tempeløen Miya-jima

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 22.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

kr. 2.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Tokyo og Osaka – København med mellemlanding
 • Udflugter på Izu Halvøen på henholdsvis dag 5 og 6
 • Transport fra lufthavn til hotel t/r
 • Bagagehåndtering fra Tokyo til Kyoto
 • Togrejse med Shinkansen og regionaltog fra Tokyo til Shimoda / fra Shimoda til Kyoto
 • 3 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Tokyo
 • 2 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Shimoda
 • 3 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Kyoto
 • Morgenmad dagligt
 • 3 middage
 • Skatter og afgifter

OBS: Hvis man ikke køber udflugtspakken, vil der være begrænset tilgang til rejselederen.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke kr. 4.998 pr. person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagagehåndtering

På denne rejse benytter vi det japanske ekspres tog Shinkansen, hvor der er begrænset plads til bagagen, hvorfor denne vil blive transporteret separat til næste bestemmelsessted. Dette kan betyde, at bagagen ofte skal transporteres dagen før. Det er derfor en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til at pakke det mest nødvendige. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Indkvartering

I Tokyo og Kyoto benytter vi os af rene og pæne hoteller med små værelser, eget bad og toilet samt tv og internetopkobling. Hotellerne ligger som regel i tæt afstand til metrostationer, som på denne tur danner rammerne for vores udflugter.

Ikke egnet for gangbesværede

Da der på denne rejse gøres brug af offentlig transport i Japan i forbindelse med de planlagte udflugter, vil der være forholdsmæssigt mange gåture. Rejsen egner sig således ikke for gangbesværede.

Mere om Japan

Her kan du få mere at vide om Japan: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/japan

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Drikkepenge

Man giver ikke drikkepenge i Japan.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En tur ud over det sædvanlige Hold da op. Her blev oplevet fra morgen til aften. Det var en spændende og veltilrettelagt tur, med en meget kompetent rejseleder der med sit engagement og vid gjorde rejsen til en kæmpeoplevelse og gav os stor indsigt i japanske forhold.
Date published: 2023-03-15
Rated 5 out of 5 by from Skøn tur med meget engageret guide. En spændende tur, meget velorganiseret og udført på fornemste vis af en guide/rejseleder, der har boet i Japan og taler sproget.
Date published: 2023-03-14
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse Et meget godt tilrettelagt tur med en god rejseleder
Date published: 2023-03-02
Rated 5 out of 5 by from En eventyrrejse fuld af gode oplevelser og ny viden Rejsen var meget spændende spækket med forskellige aktiviteter hver dag, så det er svært at vælge, hvad der var bedst. Rejselederens store viden om Japan var medvirkende til at gøre rejsen til en helt exceptionel god oplevelse.
Date published: 2023-03-01
Rated 3 out of 5 by from Mange gode oplevelser men presset sammen på lidt for kort tid Rejsen var spændende og rejselederen god
Date published: 2023-03-01
Rated 5 out of 5 by from En rejse med så mange oplevelser hver dag. Stor tak til vores rejseleder. Alt fungerede og vi fik en masse at vide om Japan og det vi så på vores vej. Bjørn var fænomenal til at fortælle. Det var godt at have en paraply med. Vi var meget trætte hver aften når vi gik i seng Fine hoteller og gode værelser. Lækker mad tilberedt af de bedste råvarer. En øjenåbner til det vi spiser herhjemme. Hotellet på Shimoda var fantastisk med balkon og udsigt over Stillehavet. På nederste etage kunne vi nyde de varme kilder efter en travl dag. Der var så mange oplevelser
Date published: 2020-03-18
Rated 4 out of 5 by from En meget god rejse på trods af de begrænsninger der var pga Corona Rejsen var meget spændende og det var interessant at opleve lidt af Japans meget anderledes kultur. Rejselederen var meget vidende og erfaren. Det var imponerende at følge ham på diverse togrejser, det har han helt styr på. På grund af Coronarisiko var der desværre mange lukkede museer og bygninger. Specielt var det ærgerligt at Frihedsmuseet i Hiroshima var lukket. Til gengæld var der mindre menneskemylder end normalt. Og så var det meget ærgerligt at kirsebærtræerne enten var afblomstrede eller ikke var sprunget ud endnu. Skal rejsetidspunktet evt. flyttes i forhold til klimaændringer ? Da museet i Hiroshima var lukket, havde vi tid til at se mere på de udendørs monumenter end normalt på denne rejse. Vi kunne godt have brugt mere tid i Hiroshima og ville gerne have haft en overnatning i byen, selvom det ville betyde en forlængelse og fordyrelse af rejsen.
Date published: 2020-03-18
Rated 5 out of 5 by from Udsøgt oplevelse med kompetent rejseleder Turen er en oplagt mulighed, hvis man har lyst til at lære om det japanske samfund og den japanske kultur, samtidig med at man får set store dele af landet. Man rejser med Shinkansen, Japan Rail, lokaltog, sporvogne og får sågar en tur rundt i landskabet på cykel. En genial måde at møde japanerne i øjenhøjde godt sekunderet af en særdeles kyndig rejseleder med stor viden om samfundet, landet og dets folk. Vi vil i særdeleshed rose vores rejseleder for hans tålmodighed og hans evner til at holde sammen på gruppen.
Date published: 2020-03-18
 • y_2023, m_10, d_2, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_65
 • loc_da_DK, sid_JPRTR13, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser