Sakura-festival i Japan

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev kirsebærtræerne på den smukke Izu-halvø og alle Japans højdepunkter – fra Toyota-fabriksbyen Nagoya til Tokyo og videre til historiske Hiroshima og Kyoto.

På Izu-halvøen finder vi et helt specielt kirsebærtræ, som grundet det varmere klima i området blomstrer før noget andet kirsebærtræ i Japan. Allerede fra begyndelsen af februar afholdes derfor flere kirsebærtræsfestivaler i området, og med denne nye Albatrosrejse får vi nu mulighed for at deltage i festlighederne sammen med japanerne, som valfarter til området. Blandt rejsens højdepunkter er Hamarikyu Haven og Odaiba i Tokyo, Guldpavillonen i Kyoto, historiske Hiroshima og tempeløen Miyajima med den berømte torii-port. Vi skal også smage på det japanske køkken – bl.a. superfrisk sushi og det møre wagyu-kød. Vi bevæger os i samme takt som japanerne selv ved at benytte de lokale transportformer: metro, sporvogn, regionaltog og hurtigtoget Shinkansen, og så møder vi japanerne i øjenhøjde på nogle spændende gåture. Udflugterne er del af en pakke, som købes særskilt.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Yen

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Nagoya, Japan. Nagoya-slottet og velkomstmiddag
Dag 3
Shinkansen til Tokyo. Meiji Jingu (Japans største shinto helligdom) og Shibuya
Dag 4
Tokyo. Smagsprøver på frisk sushi, Hamarikyu-haven, sejltur til Odaiba, Ginza og Akihabara
Dag 5
Tokyo – med Shinkansen- og regionaltog til Shimoda på Izu Halvøen – kirsebærtræer, festival og ”hanami”
Dag 6
Shimoda byrundtur. Besøg til Ryosenji og Chorakuji templerne. Afslapning ved stranden og middag
Dag 7
Shimoda. Med regionaltog og Shinkansen til Kyoto. Nishiki-madmarkedet og det charmerende geisha-distrikt Gion
Dag 8
Kyoto. Heldagstur til Hiroshima og tempeløen Miya-jima med den berømte røde torii-port
Dag 9
Kyoto. Guldpavillonen, Nijo-borgen, besøg i zen-have og cykeltur i Arashiyama. Afskedsmiddag med wagyu-kød
Dag 10
Bus til Osaka. Fly til København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
17.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi mødes i Københavns Lufthavn og letter med kurs mod Nagoya i Japan. Der er fuld forplejning om bord på flyet.
Dag 2
Ankomst til Nagoya, Japan. Nagoya-slottet og velkomstmiddag
Nagoya-slottet blev opført i 1612 som forsvarsværk

Vi lander i Nagoya om formiddagen og tager straks fat på de mange oplevelser, der venter os. Nagoya er en af Japans største byer, og hjemsted for nogle af Japans største industrier med Toyota-fabrikkerne som bannerfører. Byen blev praktisk talt jævnet med jorden i de sidste dage af 2. Verdenskrig af de allieredes bombardementer, men har siden genopbygget sig selv med brede boulevarder og højhuse. Til trods for det er der en provinsiel atmosfære, og Nagoya byder på mange spændende seværdigheder. Vi lægger ud med et besøg på Nagoyas berømte slot, efter en god første frokost i Japan. Slottet blev opført i 1612 som et forsvarsværk på Tokaido-vejen for at beskytte mod angreb fra syd og her residerede Owari-slægten – én af de tre slægter i den berømte Tokugawa-familie. I maj 1945 under bombardementerne undslap kun få dele af slottet total ødelæggelse, men det lykkedes at sikre nogle enkelte bygninger og dermed også værdifulde kunstgenstande, som nu er udstillet i det genopbyggede slot. Midt på eftermiddagen tjekker vi ind på vores hotel, og om aftenen tager vi for alvor hul på vores japanske eventyr med en velkomstmiddag på et japansk spisested.

Det japanske køkken er et af verdens sundeste og mest varierede med masser af fisk og grøntsager, og det rummer et hav af andre spændende retter end blot sushi. Maden er i sig selv en stor del af oplevelsen, når man besøger Japan. På en del restauranter er der billeder af retterne – ja, endda plastikmodeller i naturstørrelse af de enkelte retter – så der er gode muligheder for at kaste sig ud i noget nyt og spændende!

Dag 3
Shinkansen til Tokyo. Meiji Jingu (Japans største shinto helligdom) og Shibuya
Det berømte lyntog, Shinkansen

Vi skal med det berømte japanske lyntog, Shinkansen, til Tokyo. Undervejs får vi et indtryk af, hvor tætbefolket Japan er, og om vejret vil det, kan vi måske undervejs skimte det hellige Fuji-bjerg på togets venstre side. På omkring halvanden time tilbagelægger vi de 366 kilometer til Tokyo. Inden vi stiger om bord på toget, er der mulighed for at købe en ”o-bento”, en typisk japansk madpakke, til toget. En o-bento fås i et hav af varianter og består typisk af ris og forskellige former for lækkert tilbehør og småretter – i form af fisk, kød, grøntsager og forskellige salater. Lækkert og ikke særlig dyrt! Vores store bagage er blevet kørt i forvejen dagen forinden, så vi rejser i dag blot med let håndbagage.

Vi ankommer til Tokyo ved middagstid og tager straks fat på de mange oplevelser, der venter os. Tokyo var engang en lille fiskerby, men er i dag en af verdens største og mest moderne storbyer. Tokyo består af mange små bydele, hver med deres helt eget særpræg og stemning, og de næste par dage skal vi besøge nogle af de mest spændende.

Dagens udflugt i Tokyo består af et besøg ved Japans største shinto helligdom, Meiji Jingu. Helligdommen stod færdigt i 1920 og er et symbol på kejserens vigtige rolle i det japanske samfund – både som politisk og religiøst overhoved. Først efter anden verdenskrig mistede kejseren sin status som guddommelig og sin politiske indflydelse. På vej ind til helligdommen går vi under en enorm torii-port og fortsætter gennem den fredfylte skov, der omgiver helligdommen. Træerne her blev plantet som gave fra hele Japan til kejserens helligdom, da den blev bygget. 

Herefter skal vi til et af byens mest berømte områder overhovedet – både blandt japanerne selv og blandt turister – nemlig Shibuya, der ligger midt i byen, og hvis station er et af Tokyos trafikale knudepunkter. I Shibuya-krydset vælter neonlys og storskærme med reklamer og musikvideoer ud fra højhusene, og hundredvis af fortravlede japanere – fra forretningsmænd til skoleelever i deres skoleuniformer og trendy unge med vilde frisurer – haster ud i fodgængerfeltet, når lyset skifter til grønt. Foran stationen er der en lille statue af en hund – Hachiko-statuen – som er byens mest berømte mødested. Historien om den loyale hund Hachi, der dag efter dag trofast venter på sin herre foran stationen – selv efter dennes død – er i sig selv ganske rørende. Og historien om Hachi blev filmatiseret i Japan i 80’erne, inden den i 2009 kom i en Hollywood-udgave med Richard Gere i hovedrollen som hundens ejer.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 4
Tokyo. Smagsprøver på frisk sushi, Hamarikyu-haven, sejltur til Odaiba, Ginza og Akihabara
Den store Hamarikyu-have i det centrale Tokyo

På dagens udflugt, som overvejende foregår til fods, begynder vi med et besøg på Tsukiji Fiskemarked, en gang verdens største af slagsen, der gennem mere end 80 år har solgt fisk til indbyggerne og restauranter i Tokyo. Men nu er det desværre slut, da fiskemarkedet er flyttet ud af den centrale del af byen, med meget mere strikse regler for besøgende. De gamle haller skulle have været brugt i forbindelse med De Olympiske Lege i Tokyo i 2020, som jo desværre måtte aflyses. Stedet er dog stadig absolut et besøg værd, da mange af butikkerne og boderne er der endnu, og man kan stadig få masser af lækre sushismagsprøver, hvilket vi selvfølgelig også skal prøve.

Fra fiskens verden begiver vi os videre ud i metropolen Tokyo, hvor imponerende bygningskunst i alle afskygninger præger gadebilledet: fra futuristiske kæmpebygninger til uanselige kontorbygninger – et miks af stilarter, overalt hvor man kigger hen. Meningerne om Tokyos arkitektur og byplanlægning er da også mange, men én ting er helt sikker: Det er alt andet end kedeligt at gå på opdagelse i Tokyos gader. Vi besøger den store Hamarikyu-have i det centrale Tokyo. Haven ligger langs Tokyo-bugten og er anlagt i traditionel stil med et tehus midt ude på en lille ø. Den traditionelle stil står i stærk kontrast til de mange højhuse, som omkranser haven. Fra Hamarikyu-haven tager vi en båd til Odaiba, et populært indkøbsområde beliggende på en menneskeskabt ø ude i Tokyo-bugten. Her får vi tid på egen hånd til indkøb og frokost.

Dernæst fortsætter vi videre til Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde, hvor alle Japans dyre mærkevarer og stormagasiner er repræsenteret. Dette er Japans pendant til Fifth Avenue i New York og Champs-Elysées i Paris! Vi går en tur ned ad Ginzas livlige og stilfulde hovedgade, hvor ikke blot folk på shopping, men også travle forretningsmænd præger gadebilledet. Til sidst besøger vi Tokyos berømte eletronikområde Akihabara. Manga og anime er de japanske ord for tegneserier og tegnefilm, og Akihabara i Tokyo kan siges at være hele verdens manga-centrum.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 5
Tokyo – med Shinkansen- og regionaltog til Shimoda på Izu Halvøen – kirsebærtræer, festival og ”hanami”
Shimoda, Izu-halvøen.
Vi skal med det berømte japanske lyntog, Shinkansen, til Itami, hvor vi skifter til regionaltoget videre til Shimoda på Izu Halvøen. For at gøre togturen så behagelig og afslappet som mulig, fragtes vores store bagage om morgenen til Kyoto, og vi rejser derfor blot med let oppakning til de næste to dage. Ved ankomsten til Shimoda tager vi straks ud og ser nærmere på de smukke kirsebærtræer og vi oplever kirsebærtræsfestivalen. Der er et mylder af mennesker, og området er også fuld af spændende mad- og souvenirboder. Grundet det varmere klima i området blomstrer der her faktisk hele tre forskellige sakura arter før noget andet kirsebærtræ i Japan. Japanerne valfarter selv hertil for at hylde træerne og med et japansk udtryk beskrives dette som ”hanami”, nemlig netop at nyde sakura. Tidligere var det blommetræer japanerne hyldede, og det er det ”hanami” drejer sig om, man hylder forårsbebuderen og på Izu Halvøen vil vi se blommetræerne stå side om side med kirsebærtræerne. Om aftenen er der middag på hotellet. 
Dag 6
Shimoda byrundtur. Besøg til Ryosenji og Chorakuji templerne. Afslapning ved stranden og middag
Kirsebærtræerne står på rad og række

Shimoda er en hyggelig kystby på den sydlige del af Izu Halvøen. Den har historisk betydning, idet det var her at adskillelige af kommandør Perrys ”sorte skibe” lagde til i 1854, en begivenhed som både markerede enden på Japans isolation, idet landet blev nødt til at åbne sine havne op for søhandelen, og begyndelsen på de diplomatiske relationer mellem USA og Japan. Vi ser nærmere på byen, og efter frokost besøger vi de to templer Ryosenji og Chorakuji, hvor de første søhandels traktater med amerikanerne og russerne blev underskrevet. Vi tager tilbage til hotellet og resten af dagen er nu til afslapning, hvor det dejlige hotel kan nydes. Selvom klimaet typisk er lunere på Izu Halvøen, kan det stadig godt være køligt i februar og i begyndelsen af marts måned, men en afslappet gåtur på stranden lige udenfor hotellet kan stadig anbefales. Om aftenen er der middag på hotellet.

Dag 7
Shimoda. Med regionaltog og Shinkansen til Kyoto. Nishiki-madmarkedet og det charmerende geisha-distrikt Gion
Geisha-distriktet Gion, Kyoto

I dag tager vi afsked med Shimoda og Izu-halvøen og rejser videre til Kyoto. Først tager vi regionaltoget til Odawara, hvor vi skifter til Shinkansen-toget. På lidt over fire timer kører vi de 292 kilometer til Kyoto. Efter ankomsten til den gamle kejserby Kyoto kører vi med metro til vores hotel. Vi bor centralt, og efter indkvartering går vi straks i gang med dagens udflugter. Kyoto rummer over 1.600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdomme. Hertil kommer kejserpaladset, shogunens Nijo-borg, kejserlige villaer og haver og en række af Japans bedste museer. Kyoto blev som den eneste japanske storby skånet for bombeangreb under anden verdenskrig. Efter sigende på grund af byens enestående kulturskatte. Desværre har bystyret ikke vist byen samme respekt, så de store sammenhængende kvarterer af smukke træhuse er næsten forsvundet. Men ingen har vovet at røre de tusinder af templer, helligdomme og smukke haver. Især i byens udkant føler man sig hensat til en anden tidsalder, hvor skønhed og æstetik var i højsædet.

Vi besøger Kyotos berømte Gion-kvarter, og på vejen besøger vi også det berømte Nishiki-madmarked. Her finder man et væld af Kyotos specialiteter smukt præsenteret – fra frugt og grønt til fisk, kød, pickles og snacks. Markedet er en farverig oplevelse, og her plejer de ikke at være kede af at give smagsprøver. I Gion-kvarteret ligger stemningsfulde spisesteder side om side med de traditionelle, diskrete tehuse, hvor byens berømte geishaer arbejder. Er vi heldige, ser vi nogle af dem trippe af sted i deres dyre kimonoer og med smukt opsat hår.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 8
Kyoto. Heldagstur til Hiroshima og tempeløen Miya-jima med den berømte røde torii-port
Den ”svævende” røde torii-port, Hiroshima

300 kilometer vest for Kyoto ligger Hiroshima. Den 6. august 1945 blev byen lagt i ruiner, og over 100.000 mennesker blev dræbt, da verden for første gang oplevede, at en atombombe blev bragt til sprængning. I dag står en enkel kuppelformet ruinbygning som et minde om de enorme ødelæggelser, som eksplosionen forårsagede. Nærved ligger den smukke fredspark med en fredsflamme, der først bliver slukket, når det sidste atomvåben er destrueret. Vi besøger parken og fredsmuseet, der sagligt og instruktivt viser, hvad der skete. I dag er Hiroshima fuldstændig genopbygget, og byen er anderledes end de fleste andre japanske byer med sine brede og luftige gader og det velordnede bybillede. Vi spiser frokost i Hiroshima og skal herefter opleve en af Japans mest berømte, fotograferede og elskede motiver – nemlig den ”svævende” røde torii-port ude i vandet ved øen Miya-jima, som vi sejler over til. Smukt, poetisk og klassisk japansk! 

N.B. Torii-porten har desværre siden juni 2019 været under restaurering. Det vides endnu ikke hvornår arbejdet forventes færdigt, men er estimeret til at vare i hvert fald et år.  

(Dagens udflugt og frokost er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 9
Kyoto. Guldpavillonen, Nijo-borgen, besøg i zen-have og cykeltur i Arashiyama. Afskedsmiddag med wagyu-kød
Den smukke Guldpavillion, Kyoto

I byens nordlige udkant ligger det berømte Guldtempel. Den smukke guldbeklædte pavillon er en nøjagtig kopi af den over 500 år gamle bygning, som en sindslidende tempelpræst satte ild til i 1955. Den militære øverstkommanderende i kejsertidens Japan var shogunen. I længere perioder af landets historie var han også den mest magtfulde mand i landet. Kejserens rolle var mere tilbagetrukket og af symbolsk karakter. I 1603 opførte Tokugawa-shogunslægten Nijo-borgen. Bygningerne i denne borg, der er Japans bedst bevarede, er af meget høj kvalitet. De bedste bygningshåndværkere byggede borgen, og datidens bedste kunstnere udsmykkede den. Nattergalegulvet er et godt eksempel på, hvor raffineret borgen er. Gulvet er konstrueret således, at det knirker, når man træder på det, så eventuelle snigmordere ikke kunne nærme sig uden at blive hørt. Træskærerarbejdet og de mange malerier, der pryder vægge og lofter, er af stor kunstnerisk værdi.

Vi fortsætter til den vestlige ende af Kyoto, hvor vi tager på en lille cykeltur i det naturskønne område Arashiyama for foden af bjergene. Her besøger vi det UNESCO-fredede tempel Tenryu-ji, der er berømt for sin smukt anlagte zenhave fra 1300-tallet. Templet stod færdigt i 1339 og er en del af Rinzai-skolen inden for den japanske buddhistiske verden. Bagefter cykler vi videre gennem den smukke bambuslund, hvor et tykt tæppe af meterhøje bambusser slår den eksotiske stemning an, og gennem rolige landområder med rismarker og UNESCO-fredede bygninger. Om aftenen sætter vi et hyggeligt punktum for vores Japan-eventyr med en japansk middag på en af Kyotos gode restauranter. På menuen er det berømte wagyu-kød, lækkert fedtmarmoreret japansk oksekød, som kvalitetsmæssigt kan sammenlignes med det kendte kobekød. En kulinarisk oplevelse, man sent glemmer, med det supermøre kød, der nærmest smelter på tungen.

(Dagens udflugt og afskedsmiddag med wagyu-kød er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 10
Bus til Osaka. Fly til København
Vi forlader hotellet og kører mod lufthavnen for at sætte os til rette i flyet hjemad.

Udflugtspakke

 • Dansk rejseleder
 • Meiji Jingu-templet i Tokyo
 • Tokyos berømte Shibuya-kvarter
 • Hamarikyu Haven og bådtur til Odaiba
 • Spadseretur i Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde
 • Elektronikområdet Akihabara
 • Kyotos berømte geisha-distrikt, Gion
 • Guldpavillonen i Kyoto
 • Shogun-borgen Nijo
 • Cykeltur i Arashiyama
 • Hiroshima – fredsparken og fredsmuseet
 • Tempeløen Miya-jima
 • Al transport i forbindelse med udflugter (metro og lokalbus og Shinkansen til Hiroshima)
 • Frokost dag 8
 • Middag dag 9

Pris: kr. 4.998 pr. person

Tempeløen Miya-jima

Shinkansen

I Japan rejser vi rundt med Japan Rails berømte højhastighedstog, Shinkansen, som siden 1964 har forbundet Tokyo med (flere og flere af) Japans større byer. Maksimalhastigheden er 320 km/t, og årligt fragter togene omkring 300 mio. passagerer rundt i landet. Togene kan bestå af op til 16 vogne og være 400 meter lange. Da Shinkansentog kører på særlige skinner, som det kun er dem, der bruger, er der meget få forsinkelser – den gennemsnitlige forsinkelse per tog var i 2012 sølle 36 sekunder. Togene er komfortable, med god benplads og drejelige sæder, så man altid sidder fremadrettet. Der er ikke spisevogn om bord, men en rullevogn med snacks kommer rundt. Rygning er ikke tilladt, bortset fra på de nyeste tog, der er udstyret med særlige rygekabiner. Læs mere på http://english.jr-central.co.jp/about/

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 17.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Nagoya og Osaka – København med mellemlanding
 • Udflugter i Nagoya og på Izu Halvøen på henholdsvis dag 2, 5 og 6
 • Transport fra lufthavn til hotel t/r
 • Bagagehåndtering fra Nagoya til Tokyo / fra Tokyo til Kyoto
 • Togrejse med Shinkansen og regionaltog fra Nagoya til Tokyo / fra Tokyo til Shimoda / fra Shimoda til Kyoto
 • 1 nat i delt dobbeltværelse på hotel i Nagoya
 • 2 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Tokyo
 • 2 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Shimoda
 • 3 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Kyoto
 • Morgenmad dagligt
 • 1 frokost
 • 3 middage
 • Skatter og afgifter

OBS: Hvis man ikke køber udflugtspakken, vil der være begrænset tilgang til rejselederen.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke kr. 4.998 pr. person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagagehåndtering

På denne rejse benytter vi det japanske ekspres tog Shinkansen, hvor der er begrænset plads til bagagen, hvorfor denne vil blive transporteret separat til næste bestemmelsessted. Dette kan betyde, at bagagen ofte skal transporteres dagen før. Det er derfor en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til at pakke det mest nødvendige. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Indkvartering

I Tokyo og Kyoto benytter vi os af rene og pæne hoteller med små værelser, eget bad og toilet samt tv og internetopkobling. Hotellerne ligger som regel i tæt afstand til metrostationer, som på denne tur danner rammerne for vores udflugter.

Ikke egnet for gangbesværede

Da der på denne rejse gøres brug af offentlig transport i Japan i forbindelse med de planlagte udflugter, vil der være forholdsmæssigt mange gåture. Rejsen egner sig således ikke for gangbesværede.

Mere om Japan

Her kan du få mere at vide om Japan: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/japan

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Drikkepenge

Man giver ikke drikkepenge i Japan.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Rigtig god introduktion til et fremmedartet land "Fire en halv stjerne." Den fremragende rejseleder gav i detaljen mange tricks og anvisninger om hvordan man gebærder sig i landet, og det gjorde at man fik lyst til at komme igen - også med mod på at gøre det på egen hånd. Masser af sanseindtryk, såvel fra naturen som fra det historiske i Hiroshima - en udflugt der kunne være obligatorisk. Dejligt efter en hektisk start med lidt "slappe-af-ferie" på Izu. Jeg giver dog ikke den sidste halve stjerne, da vi fik for lidt af Tokyo, og da sidste dag blev for hektisk og uden tid til fordybelse. Men altså: med lidt småjusteringer, et enkelt hotel udskiftet - og med samme held med naturen som vi havde - har vi her et pletskud af en rejse!
Date published: 2018-03-30
Rated 3 out of 5 by from Anmeldelse af rejse til Sakura-festival. Sakura-festival turen til Japan lå lidt sent i kirsebærblomst-sæsonen, men var velorganiseret og især guidet af en meget kompetent guide. Alt klappede indtil mindste detalje. Rejsen var dog efter vores opfattelse lidt tyndt besat med oplevelser, og der var flere lange perioder på egen hånd i uinteressante byområder. Personligt havde vi håbet på mere kunst, arkitektur og design, som vi forventede at Japan ville have så meget af. De indlagte måltider var af høj kvalitet, medens det var svært at finde gode madsteder på egen hånd. Den indlagte cykeltur var en god ide.
Date published: 2019-03-13
Rated 3 out of 5 by from En anderledes rejse end hvad der var stillet i udsigt. En rejse som sælges under navnet Sakura-festival, og som omhandler deltagelsen i denne, vil nødvendigvis skabe en forventning hos deltageren. Når denne så er slut når man ankommer bliver man skuffet.
Date published: 2018-03-22
Rated 4 out of 5 by from Interessant rejse med mange oplevelser og indtryk Rejsen var spændende, men lidt anstrengende da vi kom vidt omkring med offentlige transportmidler og gik en del. Ca. 10-12 km pr. dag. Vor rejseleder var meget behagelig og rolig og havde fin styr på gruppen under vanskelige forhold inder transport. Han havde en indgående viden om Japan og de steder vi besøgte. Han kunne japansk.Han fortalte levende og engageret.Kunne ikke have forestillet mig en bedre rejseleder.Alle hoteller var gode og bedre end forventet. Dog var hotellet i Tokyo lidt under niveau.
Date published: 2019-03-11
Rated 5 out of 5 by from Dejlige natur- og kultur oplevelser i blomstrende Japan Rejsen var godt tilrettelagt, med masser af spændende oplevelser hver dag. Vi fik et godt indblik i naturen, kulturen og historien. Også de kulinariske oplevelser var i top. Det var spændende at rejse med tog og metro, og gav os et godt indblik i japanernes daglige liv.
Date published: 2018-03-29
Rated 2 out of 5 by from Fik ikke den oplevelse der var lagt op til. Vi fik ikke den fulde gavn af udflugtspakken da stort set alle udflugtsmålene var lukkede på grund af Coronavirusset. Disse lukninger var kendt inden vi påbegyndte rejsen, så vi må kunne forvente Albatros havde en plan B. Ligeledes var Sekura- Festivallen allerede overstået da vi kom. Træerne var helt afblomstrede og boderne var nedtaget eller lukkede. Vi kunne så selv gå rundt i flere timer og beskæftige os selv. Albatros har sparet indgangsbilletter til diverse museer og vi fik ikke den oplevelse, som vi har betalt for og med rette kunne forvente. Som kompensation fik vi et glas Cava, hvilket efter vores mening langt fra er tilstrækkeligt. Albatros er ikke ansvarlig fir Corona virusset men burde have en plan B klar.
Date published: 2020-03-13
Rated 5 out of 5 by from Sakura-festival i Japan - en fantastisk og anderledes oplevelse En fantastisk og anderledes oplevelse, som ikke mindst skyldes en engageret, vidende og indsigtsfuld rejseleder. Forventningerne til rejsen var mange naturoplevelser, men rejselederen formåede at give et meget mere nuanceret billede af Japan, hvor madkulturen og japanernes hverdag kom på dagsordenen. Brugen af headset gjorde, at ALLE deltagere nød godt af rejselederens fortællinger, også med udgangspunkt i deltagernes mange spørgsmål.
Date published: 2018-03-12
Rated 5 out of 5 by from En rejse med mange oplevelser Rejsen levede op til alle vores forventninger - på nær et område.Vi havde en klar forventning om, at kirsebærtræerne blomstrede ved Sakurafestivalen, men træerne var afblomstrede.Albatros har "strammet" markedsføringen på det punkt.Enhver der læser markedsføringen af rejsen får et indtryk af at blomstrede kirsebærtræer kan forventes. Det er ikke fair markedsføring, som Albatros bør modificere.
Date published: 2019-03-18
 • y_2022, m_9, d_22, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_60
 • loc_da_DK, sid_JPRTR13, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser