Savonlinna operafestival med Aida & Ludovic Tezier

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Opera i verdensklasse i Finlands berømte sødistrikt

Den er blevet kaldt verdens smukkeste operafestival – den årlige Savonlinna operafestival i Olavinlinna Slot, midt ude i den eventyrlige finske natur.

Her skal vi ikke blot nyde de lyse nordiske sommeraftener, men også underholdes med to fantastiske operaforestillinger. Olavinlinna Slot byder på fremragende akustik og historiske rammer fra middelalderen, og det er en storslået oplevelse at se og høre en operaforestilling netop her.

Derudover skal vi stifte bekendtskab med den pittoreske landsby Savonlinna, besøge nogle af Finlands mange smukke kultur og naturlandskaber, samt ikke mindst opleve den charmerende hovedstad, Helsinki, hvor vi afrunder rejsen med to overnatninger og en masse spændende oplevelser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Operarejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Helsinki. Ankomst og byrundtur
Dag 2 Helsinki – Savonlinna. Smuk natur, ankomst til Savonlinna og operaaften med Ludovic Tezier og Cassandre Berthon
Dag 3 Savonlinna. Byvandring, sejltur på Saimaa-søen, det lokale marked og operaaften med Aida
Dag 4 Savonlinna – Parikkala - Imatra – Porvoo – Helsinki. Unik skulpturpark, Finlands mest berømte vandfald og små hyggelige landsbyer
Dag 5 Helsinki. Tid på egen hånd
Dag 6 Helsinki – København. Hjemrejse

Hoteller

GLO Hotel Art

 • 4-stjernet hotel med 171 værelser
 • Værelsesstørrelse 18–25 m2
 • Dobbeltseng med to enkeltsenge
 • Badeværelse med bruser
 • Badeslippers, hårtørrer, strygejern og strygebræt, minibar
 • Sikkerhedsskab, vandkoger og fladskærms-tv
 • Beliggenhed i centrum, kun 10 minutters gang til bymidten
 • Bar og restaurant
 • GLO Art Kitchen til morgenmad

Lad dette hotel i jugendstil, der er opført helt tilbage i 1903, danne de perfekte rammer for dit ophold i den finske hovedstad Helsinki. Gammelt møder nyt på dette spændende hotel, som i dag har et fået nyt og moderne annex, hvor alle 171 værelser er placeret, mens hovedbygningen er det gamle jugendslot

GLO Hotel Art ligger midt i Helsinkis trendige designdistrikt, omgivet af intressante butikker, gallerier og restauranter.  
Alle 171 værelser er i moderne stil med badeværelser, der enten har kar- eller brusebad.  

GLO HOTEL ART
Lönnrotinkatu 29
FI-00180 Helsingfors
Tel: +358 10 3444 100
https://www.glohotels.fi/en/hotels/glo-art

GLO Hotel Kluuvi - Helsinki

 • 4-stjernet hotel med 184 værelser
 • Bar og restaurant
 • Fri wifi
 • Værelsesstørrelse 18m2
 • Badeværelse med bruser
 • Badeslippers, hårtørrer, strygejern og strygebræt, minibar
 • Sikkerhedsskab, vandkoger og fladskærms-tv
 • Beliggenhed i centrum, kun 5 minutters gang til bymidten

Hotel Kluuvi er et supermoderne hotel placeret i centrum af Helsinki.
Med det eksklusive indkøbscenter Galleria Esplanad lige rundt om hjørnet, 5 minutters gang fra Helsinki domkirke og den største shoppinggade i Aleksanterinkatu, er du så tæt,  som du kan være på alle de største begivenheder i denne nordiske hovedstad.

Hotellet rummer også en cocktailbar og en restaurant, der serverer international mad.

Værelser
Alle værelser er 18 m2 og er stilfuld indrettet med høj kvalitetseng, LCD-TV, minibar, aircondition, hårtørrer, gratis WiFi.

GLO HOTEL Kluuvi
Kluuvikatu 4,
00100 Helsinki, Finland
Tel: +358 10 3444 100
https://www.glohotels.fi/en/hotels/glo-kluuvi

Hotel Sokos, Savonlinna

 • 85 værelser
 • Reception
 • Morgenmads- og Ala carte restaurant
 • Lobbybar
 • Elevator
 • Gratis Wi-Fi
 • Minibar

Det nostalgiske sommerhotel ligger lige midt i centrum af Savonlinna med kun få hundrede meter til den gamle middelalderby.

Ud over den sæsonåbne restaurant på tagterrassen har hotellet en à la carte-restaurant og en natklub. Gæsterne kan slappe af med en drink i Café Opera, hotellets europæisk-inspirerede café.

Hotellets 2 saunaer på 6. etage har panoramaudsigt over Savonlinna og Saimaa-søen.
Der er gratis WiFi på fællesområderne.

Læs mere om hotellet her: https://www.sokoshotels.fi/en/savonlinna/sokos-hotel-seurahuone

Indkvartering

Alle  værelser har eget badeværelse med badekar eller bruser.
Samtlige værelser har minibar samt fladskærms-tv med kabelkanaler og internetadgang.
De fleste af værelserne har udsigt over søen.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
9.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
9.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
9.998,–
København
Udsolgt
10.998,–
København
Ludovic Tezier, Cassandre Berthon & Aida
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
9.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
8.998,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Helsinki. Ankomst og byrundtur
Helsinki med sin domkirke

Vi flyver fra København til Helsinki. Når vi lander, står bussen og venter på at tage os på byrundtur i den finske hovedstad.

Helsinki har 1,4 millioner indbyggere og hele 300 øer. Byen har en tilbagelænet stemning over sig, og har – efter finnernes egen mening – verdens mest velfungerende offentlige transport.

Helsinki blev etableret af den svenske konge Gustav Vasa i år 1550. Oprindeligt for at gøre Tallinns status som Ruslands favorithandelsby kunsten efter. I årenes løb har Finland været under både svensk og russisk flag, men blev selvstændigt i 1917.  

I 1952 var Finland og hovedstaden kommet sig over Anden Verdenskrig og var klar til at agere værtsby for sommer-OL, hvilket øgede landets selvværd enormt. På vores tur rundt i byen passerer vi det olympiske stadion, hvor man kan se en af Finlands mest berømte statuer, “Den flyvende finne”. Statuen forestiller løberen Paavo Nurmi, som vandt ni olympiske guldmedaljer og satte 22 verdensrekorder i lang- og mellemdistanceløb.
 Vi passerer også byens operahus og Finlandia House, som blev skabt af den finske arkitekt Alvar Aalto. Det store parlamentshus, Kiasma – museet for moderne kunst – og biblioteket Oodi, som er byens arkitektoniske stolthed, ligger også alle på vores rute. Oodi har gratis entré, hvis du får lyst til at vende retur til den imponerende bygning senere på dagen.

I hjertet af Helsinki ligger bl.a. den imposante domkirke, men den måske mest berømte kirke er Temppeliaukion (Tempelpladsens kirke), som står på en klippe ud mod havet. Kirken er bygget direkte ind i klippen og har en fantastisk akustik, hvorfor den ofte bruges til afholdelse af koncerter.

(Rækkefølgen af de steder, der er nævnt i programmet, kan variere).

Aftenen er afsat til oplevelser på egen hånd

Dag 2
Helsinki – Savonlinna. Smuk natur, ankomst til Savonlinna og operaaften med Ludovic Tezier og Cassandre Berthon (Ca. 340 km)
Fæstningen Olavinlinna er fra omkring 1475

Efter en god morgenmad siger vi på gensyn til den finske hovedstød og begiver os nordøst mod Savonlinna, hvor den fantastiske operafestival er blevet afviklet hvert år siden 1912.

Vi kører gennem de flotte sølandskaber i Hiillosensalmi og Mäntyharju. Mäntyharju er kendt som ét af de mest populære sommerhusområder i Finland. Her findes over 5000 sommerhuse i et relativt lille område på størrelse med Møn.

Vi fortsætter herefter mod Mikkeli, som er den sidste “store” by på vores vej mod Savonlinna. Byens 53.000 indbyggere kan dagligt glæde sig over den fantastisk smukke beliggenhed omgivet af søer og frodige skove. Faktisk er cirka 75% -78% af Finland dækket af skov, eller “det finske guld” som man kaldte det tidligere pga. den store skov- og papirindustri. Vi tager en frokostpause på vejen (frokost ikke inkluderet i prisen).

Vel fremme i Savonlinna checker vi ind på vores centralt placerede hotel.

Savonlinna, der betyder Savos slot, har cirka 30.000 indbyggere og ligger smukt i hjertet af Saimaas sødistrikt. Indbyggerne i regionen taler en helt speciel dialekt, og der der findes sågar en talemåde om de lokales sprog, der lyder “Når en person som kommer fra Savo taler, ligger alt ansvar hos lytteren.”

Under vintermånederne sker der ikke meget I den lille by, men den vågner op hvert år om sommeren. Der er mange som lejer et sommerhus her eller tager til Saimaa for at sejle på søen. Operafestivalen i juli fylder byen med internationale gæster, herunder både operafans og operasangere.  

Vi samles igen sidst på eftermiddagen og nyder en tidlig og let middag, inden vores første opera oplevelse, som er med de to berømte franske solister Ludovic Tezier og Cassandre Berthon

Barytonen Ludovic Tézier er et af de største navne blandt årets solister i Savonlinna, hvor han bl.a. har den ledende rolle i operaen Tosca. I aften optræder han sammen med den blændende franske sopran Cassandra Berthon, som han til dagligt danner par med.  

Første halvdel af koncerten omfatter fortryllende franske sange fra lied-repertoiret af Gabriel Fauré, Francis Poulenc m.fl. Efter pausen er det tid til duetter og arier fra Mozarts, Bellinis og Verdis opera – en oplevelse at se frem til, da Ludovic Tézier anses for at være verdens bedste fortolker af Verdis musik.

Aftens operaforestilling starter kl. 19 og slutter omkring kl. 22.

Dag 3
Savonlinna. Byvandring, sejltur på Saimaa-søen, det lokale marked og operaaften med Aida

Efter morgenmaden går vi en guidet tur i denne lille, charmerende by, der er bygget på øerne ved Olavinlinna Slot og Saimaa-søen. Byen blev grundlagt af Pietari Brahe i 1639, og den gamle bykerne befinder sig omkring Linnankatu (Castle Street). I begyndelsen af 1900-tallet blev området anset for at være så fint med sine brostensbelagte gader og gadelamper, at folk ofte kaldte det en ”parisisk gade”. Ved foden af Olavinlinna Slot kan du få en fornemmelse af det gamle historiske Savonlinna med sine træhuse og gamle veje.

Byens stolthed er Olavinlinna Slot som har rødder helt tilbage fra 1475. Den danskfødte grundlægger af slottet, ridder Erik Axelsson Tott, besluttede, at der skulle bygges en kraftig befæstning for at beskytte den strategisk vigtige Savo-region. Slottet skulle afvise russiske angreb fra øst og garantere kontrollen over Savo-regionen for den svenske krone. Slottets placering er smuk: på en tårnhøj klippeø ved Finlands største sø, Saimaa. Den lille ø ligger tæt ved fastlandet, og der er en gangbro fra fastlandet til slottet.

En sejltur på Saimaa-søen er en afslappende måde at nyde landskabet omkring Savonlinna på. Saimaa er den største sø i Finland med 4.400 kvadratkilometer og den fjerde største naturlige ferskvandssø i Europa. Saimaa er fuld af vandvejslabyrinter, smalle passager og lyde forbinder de store vandområder. De endeløse bugter, koralrev og stenede småøer er perfekte steder at fiske, f.eks. gedde eller aborre. En truet ferskvandssæl, lever her i Saimaa. Måske er vi heldige og ser en af disse søde filurer når de soler sig på en klippe ved søen.

Efter sejlturen, der varer ca. 1 time, går vi til den lokale markedsplads, hvor vi nyder en kop kaffe, samt smager på nogle af de lokale specialiteter, måske den berømte Savonlinna-snack: ”Lörtsy”. Den lækre (og måske ikke den sundeste) tærte er enten salt eller sød, afhængigt af fyldet; som f.eks. fisk, hakket kød eller æble marmelade.

Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd , inden vi først på aftenen skal opleve aftenens operaforestilling, Aida.

Ingen anden opera er så meget synonym med italiensk opera, som Giuseppe Verdis episke fortælling om den etiopiske prinsesse Aida og hendes kærlighed til sin egyptiske fangevogter Radamès. Siden urpremieren i 1871 i det dengang nye Khedivial Operahus i Kairo er publikum i generationer verden over blevet bevæget af de umage elskendes tragiske skæbne i Aida og har ladet sig overvælde af storheden i Verdis mesterlige partitur.

Aftenens operaforestilling starter kl. 19 og slutter omkring kl. 22.

Dag 4
Savonlinna – Parikkala - Imatra – Porvoo – Helsinki. Unik skulpturpark, Finlands mest berømte vandfald og små hyggelige landsbyer (Ca. 400 km)
Porvoo

Efter morgenmaden siger vi farvel til Savonlinna-regionen og kører sydpå mod grænsen til Rusland og senere videre mod hovedstaden Helsinki. Vi har en lang køretur foran os, men ruten er meget interessant og inkluderer nogle af de absolut smukkeste steder i Finland. Vi tager fotopauser og har selvfølgelig en frokostpause undervejs (frokost ikke inkluderet i rejsens pris).

Vores første stop er ved den lille by Parikkala, som praktisk talt ligger ved grænsen til Rusland. I Parikkala besøger vi en speciel skulpturpark som stammer fra en næsten 50-årig arbejdsindsats af en enkel mand, Veijo Rönkkönen. Hans arbejde resulterede i omkring 560 betonstatuer og en smuk have. Parken er en helt unik oplevelser og vil uden tvivl sætte et smil på jeres ansigt!

I Imatra stopper vi ved Imatrankoski, strømfaldene ved Vuoksi-floden, der har været en berømt turistattraktion siden slutningen af 1700'erne. Imatrankoski er også et af Finlands nationale landskaber. Sidste stop før vi kommer til Helsinki, er Porvoo. En dejlig lille by med gamle træhuse og pakhuse ved floden.

I Helsinki overnatter vi to nætter på GLO Hotel Art i centrum af byen. Hotellets placering er fremragende. Hotellet ligger i det berømte designdistrikt med den hyggelige shoppinggade Fredrikinkatu (Fredriksgaden) og en række restauranter lige rundt om hjørnet.

Middag er på egen hånd. Det er sommer, og Finland har dagslys næsten døgnet rundt, så byen forbliver vågen og levende til langt ud på natten.

Dag 5
Helsinki. Tid på egen hånd
1891 blev Helsinkis første sporvogne indviet

Efter morgenmaden er der afsat tid til at udforske Helsinki på egen hånd. En nærliggende mulighed er at gå en tur langs vandet mod den smukke Kaivopuisto park. På Esplanaden finder man de største kanelsnegle i Finland og her findes ligeledes mange hyggelige cafeer.

En anden god måde at opleve hovedstaden på er at tage en tur med de lokale sporvogne. Tæt på hotellet ligger desuden tæt på Helsinkis berømte markedshaller Hietalahden kauppahalli, som holder til i en smuk 115 år gamle bygning. Her kan man smage finske lækkerier på et af stedets mange hyggelige caféer.

Er der stemning for at mødes til fællesmiddag om aftenen organiserer rejselederen gerne på en af de lokale restauranter (ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 6
Helsinki – København. Hjemrejse
Helsinki hedder Helsingfors på svensk

Vi samles midt på formiddagen ved hotellet og begiver os mod lufthavnen, hvor vores fly venter.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 10.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

kr. 3 698,-

Opgradering af arenapladser

• Opera 1 Kategori 3: kr. 398,- 
• Opera 2 Kategori 3: kr. 398,- 

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Helsinki t/r
 • 2 entrebilletter til operaen i Olavinlinna Slot (kat. 5)
 • Udflugter jf. program inklusive en times sejlads på Saimaa søen
 • 2 nætter på Sokos Hotel i delt dobbeltværelse
 • 3 nætter på Hotel Glo Art/Kluuvi  i Helsinki i delt dobbeltværelse    
 • Morgenmad dagligt    
 • Let opera menu dag 2 med 1 glas vin/øl
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tilslutning med dansk indenrigsfly i Danmark
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Tillæg for opgradering til kat 3 i operaen kr. 398 per opera aften/person
 • Extra udflugter i Savonlinna og Helsinki
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører. (Beregn ca. 10 euro per person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Savonlinna Opera Festival

Her kan du læse mere om operafestivalen: https://operafestival.fi/en/

(Der tages højde for ændringer i programmet fra arrangørernes side)

Bagage

Til operaen er der ikke en dress code som sådan, men vi anbefaler “smart casual”. Det kan være lidt køligt om aftenen, så det er en god idé at tage en habitjakke, pashmina-sjal på.

 • Kikkert (opera)
 • Regntøj (vejret kan være lidt ustabilt)
 • Solbriller
 • Myggespray (juni – august)
 • Badetøj

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser