Sensommertogt til de Britiske øer

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Skotland, Irland og England på den helt rigtige årstid på dette komfortable krydstogt med mange historiske oplevelser og skøn natur

Southhampten – Portland – Cork – Dublin – Belfast – Orkneyøerne –  Invergordon – Edinburgh – – Brügge (Zeebrugge) – Amsterdam

På dette dejlige krydstogt rejser vi hele vejen rund om Det Forenede Kongerige og Irland. Vores togt rammer bl.a. historiske Edinburgh med det berømte Edinburgh Castle og det skotske højland, som emmer af stolte klaner, gamle traditioner og barsk natur, som du har mulighed for at opleve ved Loch Ness, Iverness og Urquhart Castle. Vi runder også Kirkwall som ligger på de berømte ”sæl-øer”, Orkney. Vi skal naturligvis også gøre landgang på Den Grønne Ø, Irland, med stop i både Cork og Dublin og i nordirske Belfast er der mulighed for at tage med på udflugt til bl.a. Gigants Chauseway. Vores danske rejseleder fører dig trygt gennem oplevelserne.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Krydstogt i Nordeuropa

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 København - London og ombordstigning i Southampton
Dag 2 Portland, England. Krigshistorie og smukke kystlandskaber
Dag 3 Cork (Cobh), Irland. Besøg i hyggelige Cobh og mulighed for frivillig tur til Cork centrum med rejselederen
Dag 4 Dublin (Dun Laoghaire), Irland. Mulighed for byrundtur i Dublins Fair City med universitetet Trinity College og domkirken St. Patricks Cathedral
Dag 5 Belfast, Nordirland. Mulighed for udflugt til månelandskabet Giants Causeway, smuk Irsk natur og Dunluce Castle
Dag 6 Kirkwall, Orkneyøerne, Skotland. Historisk kultur og betagende natur
Dag 7 Invergordon, Skotland. Mulighed for udflugt i det skotske højland med Loch Ness
Dag 8 Edinburgh (South Queensferry), Skotland. Mulighed for byrundtur i Edinburgh med bl.a. Edinburgh Castle
Dag 9 På havet mod Belgien
Dag 10 Zeebrugge, Belgien. Frivillig udflugt til middelalderbyen Brugge
Dag 11 Ankomst til Amsterdam, Holland og hjemrejse

Norwegian Dawn

Norwegian Dawn er et af rederiet Norwegian Cruise Line skibe med plads til over 2.340 passagerer.

 Krydstogtskibet havde sin første sejlads i 2002, og om bord findes pæne og rummelige kahytter, poolområde, spa, fitnesscenter, teatersal, restauranter, shopping og meget mere. Skibet blev istandsat og moderniseret i 2016.

Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/norwegian-Dawn 

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
15.498,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København - London og ombordstigning i Southampton Afrejseling kl. 17.00

Vi letter fra København og flyver til London og tjekker vi ind på vores dejlige skib, som vil være vores hjem de næste 10 nætter.

Dag 2
Portland, England. Krigshistorie og smukke kystlandskaber Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 17.00

Portland er en lille halvø i det sydlige England, og huser en af verdens største menneskeskabte havne. Havnen stod færdig i 1872 og blev lavet for at beskytte Englands sydlige kyst og havde en stor rolle i både Første og Anden Verdenskrig. I dag tager folk til Portland for at nyde den smukke natur og den knapt 30 km lange strand.

Det er ikke muligt at gå ud af havnen, men der er gratis shuttlebusser som tager dig til Castletown, den sydlige del af Portland, der ligger lige udenfor havnen. Her kan man se byen D-day museum og Portland Castle lige overfor. Herfra kan du tage ud til Portlands fyrtårn, hvorfra man kan se hvor langt det smukke kystlandskab strækker sig.

Vil du hellere nord for havnen, kan du tage en gratis shuttle til Waymouth, som ligger på fastlandet, og er en farverig, hyggelig lille by, som bestemt er et besøg værd. Herfra kan man tage videre ud i den fantastiske natur, langst UNESCO-fredede Jurrasic Coast, et kystlandskab som strækker sig fra Dorset til det østlige Devon.

Rejselederen vil være behjælpelig med ideer til hvordan dagen kan tilbringes.

Dag 3
Cork (Cobh), Irland. Besøg i hyggelige Cobh og mulighed for frivillig tur til Cork centrum med rejselederen Ankomst kl. 11.00, afsejling kl. 19.00

Cobh ligger på en af de tre øer i havnen, der hører til byen Cork. Cobh voksede eksplosivt sidst i 1700-tallet, hvor Cork blev brugt som hovedhavn for de britiske militærskibe. I dag er Cobh en hyggelig by bygget op ad en bakkeskrænt. På toppen ligger St. Coleman’s Cathedral og dominerer horisontlinjen med sit fine, nygotiske spir med hele 47 klokker.

For tusindvis af irske emigranter var Cobh dog stedet, hvor der blev sagt endeligt farvel til fædrelandet. Denne dramatiske historie kan man lære meget mere om, hvis man besøger Cobh Heritage Centre. Centeret ligger i en gammel victoriansk stationsbygning fra dengang, Cobh var kendt som Queenstown – et navn byen tog for at fejre dronning Victorias besøg i 1849. Byens dramatiske maritime historie involverer emigranter på flugt fra hungersnød til USA og Canada samt forbindelser til de tragiske historier om Titanic og Lusitania.

Centret ligger tæt ved hvor skibet lægger til, og rejselederen går en tur forbi for de interesserede (entré for egen regning). Det er værd at bruge en times tid på museet. Herefter går rejselederen til Cobh’s katedral St. Colmans, hvor man fristes til at tage billeder af skibet fra udsigtspunktet, hvis man altså ikke har travlt med at tage billeder af katedralen. Cobh er en hyggelig lille by, som man bestemt kan bruge et par timer i.
Hvis vejret og stemningen er til det, så tager vi toget ind til Cork centrum (hav ca. 10 Euro med til transport t/r) fra Cobh station. Her stiger vi af på Kent station og går en tur i gaderne. Der er ca. 10 minutters gåtur fra stationen ned til centrum.

Dag 4
Dublin (Dun Laoghaire), Irland. Mulighed for byrundtur i Dublins Fair City med universitetet Trinity College og domkirken St. Patricks Cathedral Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.00

Med det gæliske udtryk Cead Mile Failte, som betyder noget i retningen af ”hundrede tusinde gange velkommen”, bydes vi velkommen til Dublin. Byen blev grundlagt i 841 e.Kr. af norske og danske vikinger. I middelalderen overtog normannerne byen og byggede Dublin Castle som symbol på englændernes overherredømme over Irland. Dette varede ved indtil påskeoprøret i 1916, hvorefter Irland blev en selvstændig republik.

Dublin er delt i to af floden Liffey, der løber tværs gennem byen i øst-vest-gående retning. Gennem århundreder har floden delt byen, ikke bare i fysisk forstand, men også som en mental grænse mellem den tidligere fornemme bydel syd for floden og den mindre fine nord for floden. Det nordlige Dublin blev udbygget i 1700-tallet, og på trods af områdets ry som mindre fint og velhavende end det sydlige Dublin bærer bydelen stadig præg af 1700-tallets flotte, neoklassicistiske arkitektur. Norddublins centrale færdselsåre er den imponerende indkøbsgade O’Connell Street, der er kantet af statuer, monumenter og fine, gamle huse. Ud over denne prægtige boulevard lægger vi vejen forbi det historiske General Post Office, hvorfra republikken Irland blev proklameret i 1916.

Dagens Albatrosudflugt er en byrundtur fra havnen i Dun Laoghaire rundt i Dublin, hvor vi besøger universitetet Trinity College og domkirken St. Patrick’s Cathedral, som er Irlands største kirke. Vi vil både køre i bus og se byen til fods. Eftermiddagen er afsat til egne eventyr i den hyggelige by. Besøg for eksempel den klassiske cafékæde Bewley’s, hvor man kan få serveret en god kop te eller kaffe med nogle af de gode irske kager, tag på shopping i Grafton Street, eller nyd en Guiness på Irlands ældse pub, The Brazen Head, mulighederne er mange i denne hyggelige by.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan tilkøbes – se under priser.)

Dag 5
Belfast, Nordirland. Mulighed for udflugt til månelandskabet Giants Causeway, smuk Irsk natur og Dunluce Castle Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 15.00

I dag ankommer vi til Belfast, hovedstaden i Nordirland som er historisk kultur og fantastisk natur i én.

Den mangeårige åbne konflikt ”the troubles” har haft stor indflydelse på Belfast især, og var i 70’erne og 80’erne karakteriseret som en af verdens farligste byer. Nu da konflikten mellem protestanter og katolikker forbi oplever man en rivende udvikling med restaurering af hele bymidten med betagende arkitetur af både historisk og moderne form.

Havnen husede tidligere de største skibsværfter i Storbritannien, og blandt andet Titanic blev bygget her. Industrialiseringen gjorde byen til den mest velstående i Nordirland, hvilket de smukke kirker, store banker og andre offentlige bygninger vidner om.

Nordirland byder på en lang række seværdigheder lige fra de ældste tider til i dag. Desuden kan nordirerne prale af at have et vidunderligt og varieret kystlandskab, som vi skal se nærmere på i dag. På UNESCO s liste over verdenskulturarv finder man månelandskabet Giant s Causeway, som ligger og lurer under klipperne. I oldtiden må irerne have undret sig over, hvordan landskabet er blevet skabt, for Dagens Albatrosudflugt går til The Causeway, der består af ca 40.000 basaltsøjler, som står helt tæt sammen. Fænomenet er et resultat af et vulkanudbrud for ca. 60 milioner år siden. Toppen af søjlerne danner trædesten, der fører fra klippens fod ud i havet, hvor de forsvinder. De fleste af søjlerne er sekskantede, men nogle har fire, fem, syv og otte sider. De højeste er ca. 14 m.

Legenden siger, at ireren Finn McCool havde forelsket sig i en skotsk kæmpe og byggede kæmpedæmningen for at nå over til sin elskede. Uanset om man lægger legender eller geologi til grund for skabelsen af The Causeway, så er der ikke noget der kan ødelægge den magi og vildskab, som ses her ved de truende, grå klipper. På vejen tilbage mod Belfast gør vi holdt ved Dunluce Castle. En romantisk borgruin, som klamrer sig til en klippeskrænt næsten omgivet af vand, og våger over den storslåede kystlinje. Ganske enkelt et af Irlands absolut mest stemningsfyldte slotte.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Dag 6
Kirkwall, Orkneyøerne, Skotland. Historisk kultur og betagende natur Ankomst kl. 13.30, afsejling kl. 20.30

De fleste har nok hørt remsen kulingvarsel for Tyskebugt, tampen, Viking, Orkney, Shetland, Dogger, Humber, Thames og farvandet vest for Hebriderne i pressens radiovis, men det er nok de færreste, der havde forestillet sig, at de skulle besøge nogen af stederne. Det laver vi om på i dag. Vi lægger nemlig til i Kirkwall, som er den største by på Orkneyøerne ud for det skotske fastland. Orkney er oldnordisk for ”sæl-øerne”, og i lighed med de andre Nordatlantiske øer har Orkney en righoldig vikingehistorie. Men historien går endnu længere tilbage til en af de ældste europæiske civilisationer. Skara Brae, Nordeuropas Pompeji, lå gemt i næsten 5.000 år, før en vældig storm afslørede den ældgamle bebyggelse. De 10 etværelses boliger er lige til at flytte ind i, fuldt møblerede og med fuld sanitet – alt udført i sten. Stedet er på UNESCO´s liste over verdens kulturarv sammen med flere andre forhistoriske kulturminder på Orkney.

Øgruppen består af ca. 70 øer og skær og ligger ca. 10 km ud for den nordøstlige spids af det skotske fastland. Havet har en enorm indflydelse på Orkneys vejr, og det relativt varme vand i Golfstrømmen, som kun svinger ca. 5 grader i temperatur gennem året betyder, at den gennemsnitlige lufttemperatur på Orkney kun svinger med lige omkring 10 grader fra sommer til vinter. Det 14 mest markante træk ved Orkneys vejr er vinden, og med den åbne eksponering til Atlanterhavet og Nordsøen er det forståeligt nok. Der er tegn på menneskelig beboelse i Orkney for over år siden, og på øen Papa Westray har man fundet spor af den ældste bolig i Storbritannien. Springer man frem til den nyere historie, finder man resterne af den kejserlige tyske flåde, som tyskerne valgte at destruere i bugten Scapa Flow i 1919 efter at have tabt krigen på Vestfronten i 1. Verdenskrig. Natten mellem den 13. og 14. oktober 1939 trængte den tyske ubåd U 47 gennem det engelske forsvar ved Scapa Flow, sænkede slagskibet Royal Oak og beskadige slagkrydseren Repulse og forsvandt igen. 833 besætningsmedlemmer på Royal Oak omkom. Her er anderledes fredeligt i dag.

Langs Orkneys kyster kan man let få øje på bl.a. gråsæler, som dovent ligger og slikker sol eller kaster sig ud i brændingen på jagt efter frisk fisk. Når vi sejler ind til Kirkwall kan vi være heldige at få øje på marsvin og delfiner, og hvis vi er rigtig heldige kan vi få øje på en flok spækhuggere. Vi lægger som sagt til i Kirkwall, som er et rigtig godt udgangspunkt for at udforske Orkney. Her ligger en smal hovedgade med små forretninger, caféer, hoteller, restauranter og barer.

Du kan gå en tur i den hyggelige by Kirkwall, eller måske besøge Highland Park, der af mange anses for at være verdens bedste destilleri. Det er Skotlands nordligst producerede whisky, og ved fire lejligheder er de gyldne dråber herfra blevet kåret som verdens bedste. Det er også muligt at tage på en af skibets udflugter. Spørg rejselederen til råds, om hvordan du kan tilbringe dagen.

Dag 7
Invergordon, Skotland. Mulighed for udflugt i det skotske højland med Loch Ness Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 18.00

I dag skal man stå tidligt op, hvis man vil nyde indsejlingen gennem den smukke fjord Cromarty Firth. Det er et område, som er kendt for sin store naturskønhed og det rige og varierede dyreliv. Her er fugle og en lang række af havpattedyr, blandt andet delfiner. Kun to steder i Storbritannien finder man stedfaste delfiner, og denne fjord er et af dem. Vikingerne kom sejlende her til det skotske højland, og stadig i dag ser man sporene fra de nordiske kulturer. I den vestlige del af højlandet er der skandinavisk-klingende stednavne som Shieldaig (sildevig) eller Diabaig (dybvig). Og så var der klanerne. Hele det skotske klansystem blev udviklet med Mackayerne og Sinclairerne, Mackenzierne og Fraserne, Macdonald-klanen og mange flere. Alle forsøgte de med magt at holde fast på deres territorier. Disse gælisk-talende klaner havde en stærk og levende kultur, som stadig er en stor del af livet i højlandet. På trods af at klanerne i dag er forsvundet, er det skotske højland fortsat noget for sig. Folk kommer ikke kun hertil for at nyde den uspolerede natur, men også for at opleve den specielle blanding af fortid og nutid.

Inverness, som ikke ligger langt fra Invergordon har masser af attraktioner. I byen er en af de største seværdigheder måske domkirken Saint Andrew’s Cathedral, som ligger ved flodbredden over for slottet. Katedralen har ingen spir, da pengene slap op, inden man kunne nå at bygge dem. Fronten er faktisk en kopi af fronten på Vor Frue Kirke i København, som billedhuggeren Bertel Thorvaldsen var med til at skabe.

Det skotske højland siges at være noget af den smukkeste natur i Europa, så det er naturligt, at vi på dagens arrangerede udflugt kører ud i landskabet. Turen går til verdens måske mest berømte sø, Loch Ness, hvor mysteriet om uhyret Nessie er forblevet uløst i over 100 år. På dagens udflugt kan du selv se, om du kan få øje på Nessie. Ved Loch Ness bred besøger vi slottet Urquhart Castle. På trods af at dette er en borgruin, er det stadig et imponerende syn, og man kan sagtens fornemme tidligere tiders storhed. Det er en af Skotlands største borge, og herfra er der en prægtig udsigt over Loch Ness.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Dag 8
Edinburgh (South Queensferry), Skotland. Mulighed for byrundtur i Edinburgh med bl.a. Edinburgh Castle Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 18.00
Udsigt over Edinburgh

Vi lægger til i havnebyen South Queensferry, som ligger ca. 17 kilometer fra Skotlands næststørste by Edinburgh. Her er det oplagt at tage ind til selve Edinburgh, som er en yderst charmerende by. Det gamle centrum ligner ikke andre storbyers gamle bykerne, for her har man i stedet for de sædvanlige butikskæder valgt at satse på små, hyggelige specialforretninger og intime restauranter og barer. Byens største attraktion er uden tvivl borgen Edinburgh Castle, som de fleste danskere kender til fra det årlige Military Tattoo, som afholdes her. Det berømte, skotske slot har en kompleks historie, og man mener, at den første bebyggelse på stedet blev opført i det 12.århundrede. Det er historikernes realistiske bud, at det opførte fæstningsværk på det tidspunkt mest af alt mindede om den træstruktur, som de fleste nok kender fra filmen »Braveheart«. I dag er borgen et imponerende bygningsværk i sten, og bygningerne huser blandt andet de skotske kronjuveler. Resten af byen voksede ud fra fæstningen og den vulkanklippe, den ligger på. De første huse i byen blev bygget i det område, som i dag kaldes Lawnmarket, og langs hovedgaden High Street. Sammen danner denne strækning ned til paladset »Royal Palace of Holyroodhouse« den såkaldte Royal Mile, som har fået sit navn, fordi skotske og engelske regenter fulgte denne rute mellem paladset og Edinburgh Castle.

Dagens udflugtstilbud er en tur til Edinburgh med byrundtur hvor vi blandt andet skal se Edinburgh Castle. Fra voldene kan man se ned på elegante, svungne terrasser, de middelalderlige gyder og stræder, som vidner om over tusind års historie. Vi tager i dag på byrundtur hvor vi blandt andet besøger Edinburgh Castle, Holyrood Palace m.m. Undervejs vil der være indlagt tid til frokost på egen hånd (ikke inkluderet).

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Dag 9
På havet mod Belgien

Vi har en dag på havet, hvor vi kan slappe af og nyde vores dejlige skib. Der er rig lejlighed til at benytte de skønne faciliteter om bord og nyde den afslappede og eksklusive atmosfære. Begynd eventuelt dagen med en tur i fitnessrummet. Eller sæt formiddagen af til forkælelse i skønhedssalonen, efterfulgt af en tur i jacuzzien eller swimmingpoolen.

Dag 10
Zeebrugge, Belgien. Frivillig udflugt til middelalderbyen Brugge Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00

Vi lægger til i havnebyen Zeebrugge ved Den Engelske Kanal. I dag vil det være oplagt at besøge en af Belgiens flotteste middelalderbyer, den nærliggende Brugge. Derfor, vil rejselederen tage på en frivillig tur til den yderst velbevarede by, en perle, som gennemløbes af små kanaler. Denne lille havneby blev hurtigt en af de væsentlige udskibningshavne for Hanseforbundet, hvilket også var med til at gøre byen til et finansielt centrum. Velhaverne af den tid er blevet portrætteret af berømte kunstnere som Jan van Eyck, Hans Memling og Gerard David. Byen står i dag som et af Belgiens absolut største trækplastre for besøgende. Her kan man glemme både tid og sted, når man går gennem de hyggelige brostensbelagte gader og måske køber sig et stykke ægte belgisk chokolade på vejen. Ud over at nyde de billedskønne gader og alle lækkerierne, er det et must at gå en tur på det hyggelige torv og se alle de gotisk inpirerede bygninger og nyde den helt specielle atmosfære. Vælger du at tage med rejselederen ind til den hyggelige by, tager turen knapt en halv time hver vej (transport og eventuelle entréer er ikke inkluderet. Beregn ca. 5 Euro i transport pr. vej).

Dag 11
Ankomst til Amsterdam, Holland og hjemrejse Ankomst kl. 07.00

Efter ankomsten til Amstersams store havn kører vi mod lufthavnen, hvorfra der er hjemrehse mod Danmark.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken

 • Invergordon. Heldagsudflugt i det skotske højland med Loch Ness inkl. Bådtur og adgang til Urquhart Castle
 • Edinburgh. Heldagsudflugt med byrundtur i Edinburgh inkl. adgang til Edinburgh Castle, Holyrood Palace og den Kongelige yacht Brittania
 • Belfast. Heldagsudflugt til månelandskabet Giants Causeway, smuk Irsk natur og Dunluce Castle
 • Dublin. Halvdagsudflugt med byrundtur i Dublin med rejselederen inkl. Adgang til Trinity College, St. Patrick's Kathedralen og Dublin Castle

Pris: kr. 2.498,- pr. person

Trinity College

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 15.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. IB: kr. 9.298,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. OK: kr. 12.398,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. BA: kr. 27.198,-
Tillæg for opgradering af kahyt
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. OK: kr. 1.598,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. BA: kr. 8.998,- pr. person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – London og Amsterdam – København
 • Transport jf. program
 • Informationsmøder og foredrag på krydstogtskibet ved rejselederen
 • 10 nætters krydstogt med Norwegian Dawn i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand til måltiderne om bord
 • Havneskatter og -afgifter (ca. kr. 1.650,- pr. person)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke kr. 2.498,- pr. person
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt, udvendig kahyt med vindue og balkonkahyt
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (beregn kr. Ca. 980,- pr. person)
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (beregn ca. EUR 4 i alt. Gæster med udflugtspakke bør beregne EUR 12 i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Indvendig kahyt
Kahytskategori IB, dæk 4.  Indvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udvendig kahyt
Kahytskategori OA, dæk 5. Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Balkonkahyt
Kahytskategori BA, dæk 8. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Indvendig kahyt

Kahytskategori IB, dæk 4.  Indvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udvendig kahyt

Kahytskategori OK, dæk 8. Udvendig kahyt med vindue med begrænset udsigt (fx af redningsbåd eller væg) og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Balkonkahyt

Kahytskategori BA, dæk 8. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i flylyet. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Hånden på hjertet

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line hører til i den billigere ende af krydstogtrederierne på det danske marked. Det er et 3-stjernet rederi, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Har man tidligere sejlet med fx Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme serviceniveau og gastronomiske oplevelser hos Norwegian Cruise Line, for pris og kvalitet hører nu engang sammen. Når det er sagt, så er oplevelsen om bord for de fleste stadig på et niveau, der ligger langt over det man kender hjemmefra.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

22GBCOC06ADK0509