Siciliens klassikere og skønne natur

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Charmerende byer, antikke templer, appelsinlunde og vulkanen Etna

”Giv os en uge af dit liv, så skal vi give dig 3.000 års historie,” siger sicilianerne – og vi følger deres råd. Øen har gennem årtusinder været besat af et væld af folkeslag, der alle har bidraget til det Sicilien, vi finder i dag, og der er masser at se på.

I Agrigento og Siracusa møder vi den græske antiks storhed, med templer og teatre. I Piazza Armerinas romerske kejservilla ser vi smukke mosaikker fra livet i det enorme Romerrige. I Palermo og Cefalù blandes arabiske kupler, byzantinske mosaikker og høje, blonde sicilianere med normannisk blod. Det er ikke underligt, at UNESCO har sat flere af de steder, vi besøger, på listen over verdens kulturarv. Vi kommer tæt på sicilianerne, når vi bevæger os rundt i Palermo og på vores fridag ved havet.

Sicilien byder også på overvældende natur. Fra Europas største aktive vulkan kan vi skue ud over olivenlunde, appelsinplantager, vinmarker og det blå Middelhav. Og på vores tur henover øen bevæger vi os fra smukke kyststrækninger med krystalklart vand til sort lava på Etna.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Fly København – Catania. Indkvartering i Siracusa
Dag 2
Siracusa – Caltagirone – Agrigento. Byrundtur i antikkens Siracusa, keramikbyen Caltagirone og tempeldagen i Agrigento.
Dag 3
Agrigento – Palermo. Gåtur i hovedstaden Palermo
Dag 4
Palermo på egen hånd, Cefalu og Enna.
Dag 5
Enna – Piazza Armerina – Giardini/Naxos
Dag 6
Vulkanen Etna og Taormina
Dag 7
Dag på egen hånd.
Dag 8
Tid på egen hånd og hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
11.498,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Catania. Indkvartering i Siracusa
I Siracusa

Vi flyver fra København om eftermiddagen, og allerede fra luften kan vi se den dominerende silhuet af vulkanen Etna. Vi lander i Catania og kører sydpå via den frodige Simeto-slette, hvor vi skal begynder vores rejse i en af antikkens største græske kolonier – Siracusa.
Vi indleder vores tur på Sicilien med en tur i den antikke historie, og vi sendes flere tusinde år tilbage i historien til første gang, Sicilien var centrum i Europa. Siracusa er en by, der byder på en rig historie om grækere, tyranner, rivaliseringen med Athen og Kartago og den puniske krig. Her finder vi helt enestående levn fra den største græske koloni i verden. Gamle, berømte grækere som Archimedes og Platon har begge betrådt Siracusa, eller Syrakus, som stedet hed dengang. Både politisk og kulturelt overgik Syrakus grækernes hjemland i størrelse og magt.

Vi tjekker ind på vores hotel og får serveret en kold anretning, inden vi går til ro.

Dagens kørestrækning er på 65 km.

Dag 2
Siracusa – Caltagirone – Agrigento. Byrundtur i antikkens Siracusa, keramikbyen Caltagirone og tempeldagen i Agrigento.
Amfiteateret ved Siracusa

Vi starter dagen med et besøg i de arkæologiske udgravninger i Neapolis, her mærker man for alvor historien og kan fornemme den storhed, kolonien har haft. Her finder vi Hierons store offeralter og et af de største græske teatre. Romerne har også efterladt et amfiteater, og vi hører lidt om teaterets funktion. Naturligvis bliver der også tid til et besøg i det engang så frygtede stenbrud Latomierne, der i dag kaldes Paradisdalen. Her skal vi kigge ind i Dionysos’ øre, en klippehule, der er knyttet en spændende historie til.

I nutidens bycentrum på øen Ortygia ser vi resterne af det antikke Apollon-tempel og Siracusas smukke katedral i barokstil, hvor Santa Lucias helgenstatue findes. Santa Lucia, der blev født i byen, er naturligvis byens skytshelgen og fejres den 13. december med store optog i byen. Vi ser også den smukke Aretusa-kilde.

Tidligt på eftermiddagen forlader Siracusa og kører mod en af de andre spændende græske kolonier, nemlig Agrigento.

Turen går via Caltagirone, som er kendt for sin produktion af traditionelt, dekoreret keramik. Hele byen bærer præg af keramik, og overalt finder man spor af dette smukke håndværk. I byen ser vi den flotte trappe, der imponerende strækker sig op gennem byen til kirken Santa Maria del Monte. Hvert trin er dekoreret med smukke keramikfriser, og ikke to trin er ens. Byens keramikhistorie stammer helt tilbage fra den græske tid på øen, og den har udviklet sig under araberne og spanierne.

Her afslutter vi dagen med et besøg i Agrigentos berømte Tempeldal. Vi vandrer mellem nogle af middelhavsområdets bedst bevarede tempelruiner. De imponerende templer er kommet på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Vi forstår straks hvorfor, når vi kommer tæt på de smukke kolosser og hører byens spændende historie. I Agrigentos storhedstid, som strakte sig over 100 år, tænkte indbyggerne mere på kunst og kultur end på krige. Selvom byen havde indgået pagt med byen Siracusa formåede den ikke at hjælpe Agrigento, da Kartago besluttede sig for at ødelægge byen i 406 f.Kr.

Vi kommer frem til hotellet i Agrigento i tid for indtjekning og en tiltrængt middag på hotellet.

Dagens kørestrækning er på 220 km.

Dag 3
Agrigento – Palermo. Gåtur i hovedstaden Palermo
Agrigento

Fra morgenstunden sætter vi kursen nordpå, det er blevet tid til at besøge Siciliens livlige hovedstad Palermo. Byen er særdeles levende og larmende, og det er ikke svært at forestille sig, at Palermo under de normanniske konger i middelalderen var en af Europas førende kulturbyer. Her mødtes Østen med Vesten, Europa med Afrika. Byen er stærkt præget af sammensmeltningen mellem de to kulturer, normannerne og araberne, der til pavens fortrydelse arbejdede sammen og frembragte smukke bygningsværker i fred og harmoni. Palermo er dog i dag ikke helt kommet på niveau med tidligere tiders storhed og lider stadig af den manglende økonomiske udvikling i Syditalien. Men byen er fuld af optimisme og er ved at rejse sig fra asken efter en svær økonomisk tid.

Vel fremme i byen tjekker vi ind på hotellet, og vi oplever lidt af Palermo til fods. Vores tur rundt i den ret kaotiske storby byder på et spændende besøg i den store, imponerende katedral, hvor de normanniske konger ligger begravet, og besøg i den lille klostergård ved San Giovanni degli Eremiti, der med sine orientalske kupler og frugttræer ligger som en lille oase midt i storbyen.

Her finder man små gadekøkkener, hvor der tilberedes små sicilianske specialiteter som pane cca’ meusa, brød med fritteret milt og lunge serveret med citron og måske lidt revet ost. Eller de velsmagende panelle, fritterede kikærte-snacks, som man ikke kan forlade Palermo uden at smage. Måske ender vi på det gamle fiskemarked A’vucchiria, hvor der findes alskens former for gademad, små taverner af dubiøs karakter som fx Taverna Azzurra, der passende kan lokke med et glas sød vin Sangue Siciliano eller Zibibbo til en sølle 1€. Så bliver det ikke mere palermitansk. Gåturen er på ca. 4-5 km.

Middagen i dag er på egen hånd, du har mulighed for at følge med rejselederen på en fælles middag, hvis du vil med ud at spise lidt typisk siciliansk. (Aftales aftenen før).

Dagens kørestrækning er på 135 km.

Dag 4
Palermo på egen hånd, Cefalu og Enna.
Helgenbilleder på marked i Palermo

Morgenen er til egne oplevelser så du selv har mulighed for at opleve Palermo på lidt nærmere hold. Besøg en lokal vinbar og smag mere på de liflige sicilianske vine, gå en tur på en af de små markeder som Il Capo, og oplev et virvar af små butikker, slagtere, fiskehandlere, bagere etc. Hver palermitaner har sine faste stader, hvor de handler, og man handler kun hos sin egen leverandør, alt andet vil jo være det rene utroskab!

Midt på dagen forlader vi Palermo og kører østpå ad motorvejen til Cefalù. Vi kommer frem til byens middelalderkatedral, der indvendigt er udsmykket med nogle af Italiens smukkeste byzantinske mosaikker. Katedralen er bygget i 1100-tallet af normannerkongen Roger II, og helt unik er sammenblandingen af den kristne og arabiske arkitektur, der kan spores i kirken. Vi spadserer en tur i Cefalùs gamle, smalle gader inden vi fortsætter vores eventyr.

Vi fortsætter mod de centrale dele af øen, her snor motorvejen sig langs de enorme landbrugsområder, som forsynede romerne med hvede og andre afgrøder. På en bakketop her og der spotter man en lille by og vi er kommet langt ind bag huden på Sicilien. På et tidspunkt fik Sicilien ganske fortjent navnet "Det romerske imperiums kornkammer", og det forstår man når vi passerer de store markområder.

Vi ankommer nær byen Enna der ligger på toppen af en af de mange klipper, her overnatter vi.

Dagens kørestrækning er på 185 km.

Dag 5
Enna – Piazza Armerina – Giardini/Naxos

Dagen starter med en af den største seværdigheder på det centrale Sicilien.

Byen Piazza Armerina var blot en søvnig by i 1950’erne, men da man fandt resterne af en romersk villa fra 300-tallet, kom byen på verdenskortet. I dag er byen et af højdepunkterne på en rejse gennem Siciliens mange historiske kulturlevn. Villaen menes at have tilhørt en pensioneret kejser, og det, man i starten troede var en lille jagthytte, viste sig at være en villa på over 3.000 m². Villaen havde de mest fantastiske gulvmosaikker, væggene var prydet med imponerende jagtscener, mytologiske skikkelser, smukke portrætter og ikke mindst de berømte ”bikinipiger”. Og så var der sågar indlagt rindende vand og varme i gulvet. Man får virkelig en fornemmelse af, hvordan en kejser levede for snart 2.000 år siden.

Der bliver også tid til endnu en dejlig siciliansk frokost. For de som har lyst at følge med, besøger vi restaurant Da Pepito, som har de lokale råvarer i fokus

Vi sætter kursen ud mod østkysten af Sicilien, og her kommer vi på motorvejen ”La Zagara”, der betyder ”citronblomsten”. Motorvejen strækker sig fra Catania til Messina langs kysten og går gennem plantager, hvor blodappelsiner og citroner lyser op midt i de mørkegrønne trækroner. Langs med vejen har vi en smuk udsigt til den legendariske vulkan Etna og i det fjerne kan vi skimte Italiens fastland med Calabrien som ligger i tågedisen i det fjerne.

Vi kommer frem til vores sidste hotel i byen Giardini Naxos for foden af den hyggelige by Taormina, hvor vi skal bo de næste tre nætter. Naxos var den første græske koloni på Sicilien, og den smukke badeby har en dejlig havnepromenade med en hyggelig stemning. Vi spiser en middag efter ankomsten.

Dagens kørestrækning er på 180 km.

Dag 6
Vulkanen Etna og Taormina
Etnas vulkankrater

Fra morgenstunden sætter vi kursen mod den evigt rygende vulkan Etna, der rejser sig op i 3.330 meters højde. For foden af vulkanen begiver vi os ad de mindre veje gennem frodige småbyer, hvor olivenlunde, vinmarker, citron- og appelsinplantager og andre eksotiske planter som kiwi og figenkaktus nyder godt af den vulkanske jord. Her på skråningerne, med en fantastisk udsigt over Middelhavet og en vulkan i baghaven, har hundredtusindvis af sicilianere valgt at bosætte sig.

Lige oven over byen Zafferana Etnea, der var tæt på at blive ramt af lava ved Etnas udbrud i 1992, kører vi over i et spændende lavalandskab. Her ser man tydeligt sporene af de forskellige vulkanudbrud, og man kan følge lavastrømmenes færd ned ad bjerget. Vi kommer op over trægrænsen, og her må selv den kraftige etnagyvel give op. Resten af opstigningen går gennem golde lavamarker.

Vi stopper ved Refugio Sapienza cirka 2.000 meter over havet, hvor et stort udbrud fandt sted i juli 2001. Her rejser et par af kraterne fra tidligere udbrud sig, og man kan forestille sig, hvor voldsomme naturkræfterne er, når de slippes løs. For de særligt ivrige er der mulighed for at købe billet til svævebanen og de små terrængående busser, der bringer de besøgende op til omkring 3.000 meters højde. Turen op mod toppen er som at bevæge sig gennem et månelandskab, og man kan til tider høre vulkanen ”brøle” og virkelig fornemme dens kræfter. Turen kræver gode sko og varmt tøj. (Pris for billetten er 78 euro – oktober 2023).

Ønsker du at blive i 2.000 meters højde, er der gode muligheder for at gå ture langs kraterkanterne på Monte San Silvestro. Gå en rask tur op ad vulkanen, eller nyd en espresso eller en let frokost i solen.

Efter besøget på Etna går turen til den lille by Taormina, der ligger med en fantastisk udsigt. Herfra kan man se til Calabrien på fastlandet, og man har den smukkeste udsigt til Etna. Byen blev grundlagt allerede 358 f.Kr., og romerne brugte senere kolonien til datidens pensionistrejser, nemlig som retrætepost for Romerrigets veteransoldater. Fra midten af 1800-tallet blev Taormina legeplads for Europas finere borgerskab. I dag kan man nyde den smukke bys hovedgade og de dejlige piazzaer, fra hvis cafeer man kan ses og blive set. Og ikke mindst er det muligt at besøge det smukke græsk-romerske teater, der stadig benyttes til både koncerter, operaer og en filmfestival.

Byen er både levende og charmerende, og der er gode muligheder for at spadsere en tur eller nyde en drink på en af de mange små, hyggelige barer, mens man forføres af den romantiske bys charme. Ud på eftermiddagen vender vi tilbage til vores hotel.

I dag er middagen på egen hånd fx på en af de mange dejlige restauranter langs vandet. Er du glad for fisk, så anbefaler vi, at du sammen med rejselederen besøger en af de mange dejlige restauranter. Rejselederen tager imod bestilling dagen før.

Dagens kørestrækning er på 70 km.

Dag 7
Dag på egen hånd.
Byen Taormina med Etna i baggrunden

I dag er dagen ledig til egne eventyr og oplevelser. Måske går turen med lokalbus tilbage til det dejlige Taormina, eller med bus eller toget til provinshovedstaden Catania eller Messina længere nordpå.

Det er også muligt at du efter en uge rundt på Sicilien bare trænger til at nyde en afslappende dag ved havet, og det er ikke umuligt at den dejlige badestrand tæt på hotellet lokker til en dukkert og måske en frokost i solen.

Middagen er på egen hånd. Hvis der er stemning for det, går vi samlet ud og spiser.

Dag 8
Tid på egen hånd og hjemrejse

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet og stiller vores bagage i depot. Herefter har vi tid på egen hånd til at opleve lidt mere på egen hånd. Det er muligt at besøge den arkæologiske zone i Naxos, måske tage lokalbussen til Taormina eller blot slappe af med en dejlig frokost på en af de små hyggelige steder langs stranden. Nyd eventuelt en afslappende dag på den dejlige strand med den skønne udsigt mod Taormina.

Ud på eftermiddagen går turen mod lufthavnen, og om aftenen flyver vi tilbage til København.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 11.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.850,–
Prisen inkluderer

• Dansk rejseleder
• Fly København – Catania t/r
• Udflugter og transport ifølge program, dog ikke entréer
• Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
• Morgenmad hver dag og 4 middage
• Skatter og afgifter

Prisen inkluderer ikke

• Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Entreer til seværdigheder, beregn ca. 55 euro (Bemærk venlidst, at den italienske ordning med gratis adgang    for seniorer på statslige museer er ophørt pr. 1/7/2014)
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillæg for enkeltværelse
• Drikkepenge, f.eks. til chauffør, lokalguider, serveringspersonale (beregn ca. 15 euro)
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
• Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Vi gør opmærksom på, at denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Såfremt dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen senest 14 dage før afrejse. Som det endvidere fremgår af vore almindelige bestemmelser pkt. 11 samt af Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1, er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hoteller

Vores hoteller er af god mellemklasse. Vi benytter primært følgende hoteller (der kan forekomme ændringer af hoteller, i så fald forsøger vi at informere om dette før afrejse):

Grand Hotel Villa Politi, Siracusa
Delle Valle, Agrigento
Ibis Style, Palermo
Federico II Palace Hotel ved Enna
Hotel Sporting Baia, Giardini Naxos

Bagage på flyet

Man må medbringe 1 stk. bagage per person. Maks. 20 kg + håndbagage (maks. 8 kg, maks. dimensioner 115 cm totalt (50 cm x 40 cm x 25 cm).

Klima og påklædning

I foråret og efteråret kan det være køligt morgen og aften, og regnbyger kan forekomme. Medbring derfor en trøje og en let jakke. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er italienerne ikke særligt formelle. Husk at medbringe et par gode sko til spadsereture i naturen og i byerne.

Det kan være en idé at medbringe badetøj. Der er ofte mulighed for et dyp i både hav og pool. Husk i så fald et lille håndklæde, da det kan være midt på dagen mellem hotellerne.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Højder

Vores besøg ved Etna går op i cirka 2.000 meters højde, og dette kan bevirke en risiko for højdesyge, kaldet AMS (Acute Mountain Sickness).

Vores udflugter er planlagt med nødvendig tid til akklimatisering. Der kan dog være nogle, der føler de lette symptomer som hovedpine, appetitmangel og søvnløshed, men det går ofte meget hurtigt over. Sørg dog altid for at tale med rejselederen, inden det bliver alvorligt. Hovedpine er almindeligt, og de lidt hårdere symptomer inkluderer træthed, svær hovedpine, svimmelhed og opkastning. Den tynde og tørre bjergluft kan forårsage dehydrering, så drik derfor rigeligt med vand.

Mere om Italien

Her kan du få mere at vide om Italien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/italien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En smuk rejse En smuk rejse med en velforberedt og charmerende guide. En god appetitvækker der giver os lyst til at komme tilbage. Vi kan anbefale at Albatros giver os en dag mere i Palermo og reducerer opholdet i Taormina tilsvarende. Eller måske kan rejsen udvides med nogle dage, der også omfatter den vestligeres af Sicilien.
Date published: 2023-05-18
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk oplevelse Rejsen var vildt spændende og vores guide var helt unik, så alt i alt var det en enestående tur, hvor også samværet med de øvrige rejsende var utroligt hyggeligt. Dog kunne programmet optimeres på førstedagen, hvor der var for lidt tid I Siracuzu gamle bydel, for mange besøgende på oldtidsudgravningerne og siesta under besøget i keramikebyen. Ellers var turens øvrige program meget fint tilrettelagt med gode overnatningssteder og masser af fantastiske oplevelser.
Date published: 2023-05-07
Rated 5 out of 5 by from Sicilien Camilla Glimrende tur med mange gode oplevelser
Date published: 2023-05-05
Rated 4 out of 5 by from En oplevelse Kunne godt have lidt mere tid i Palermo.
Date published: 2023-05-05
Rated 4 out of 5 by from En skøn rundrejse med megen information og mange steder Det var dejligt at komme rundt og se så meget. Og vi fik megen information undervejs. Omvendt havde det været godt med lidt mere tid på egen hånd de forskellige steder. Men ved, det er et dilemma og begge dele kan sjældent opfyldes. Så jeg vælger at få den gode guidning. Jeg synes Albatros er begyndt at have for store hold. Denne gang var vi 37. Det har bl.a. den ulempe at alting tager mere tid, der er mange på holdet som vedbliver at være fremmede og hotellerne er ofte nogle store hoteller udenfor byerne. Vi boede dog også centralt et par gange. Jeg vil fremover prøve at vælge rejser hvor der er mindre grupper, hvor det er muligt. Vores rejseleder var meget vidende. Hun var en god formidler, omsorgsfuld og havde en naturlig autoritet. Det var en fornøjelse at rejse med hende.
Date published: 2023-05-05
Rated 5 out of 5 by from Sidste rejse Vi fik desværre for lidt ud af udflugter, da min kone var/blev meget dårlig i bentøjet.
Date published: 2023-05-05
Rated 5 out of 5 by from Sicilien Rejsen var fantastisk og godt tilrettelagt, Vores guide - Camilla - var dygtig og sød.
Date published: 2023-05-05
Rated 3 out of 5 by from Rundrejse. Når man vil opleve hele Sicilien på en uge, er det en skøn tur.
Date published: 2023-05-04
 • y_2023, m_11, d_30, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_62
 • loc_da_DK, sid_ITRTR10, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser