Siciliens klassikere og skønne natur

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kom hele Sicilien rundt – charmerende byer, antikke templer, appelsinlunde og vulkanen Etna

”Giv os en uge af dit liv, så skal vi give dig 3.000 års historie,” siger sicilianerne – og de har helt ret. Øen har gennem årtusinder været besat af et væld af folkeslag, der alle har bidraget til det Sicilien, vi finder i dag.

I Agrigento møder vi den græske antiks storhed, når vi går rundt i den imponerende Tempeldal. I den romerske kejservilla i Piazza Armerina sender de fantastisk smukke mosaikker tankerne tilbage til det enorme Romerrige. I Palermo og Cefalù fortæller arabiske kupler og byzantinske mosaikker hver deres historie, mens høje, blonde sicilianere røber normannernes indtog på øen. Det er ikke underligt, at UNESCO har sat fire af de steder, vi besøger, på listen over verdens kulturarv.

Sicilien byder også på overvældende natur. Fra Europas største aktive vulkan kan vi skue ud over olivenlunde, appelsinplantager, vinmarker og det blå Middelhav. Og på vores tur over øen bevæger vi os fra smukke kyststrækninger med krystalklart vand til sort lava på Etna.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Catania. Indkvartering i Giardini Naxos ved Taormina
Dag 2 Vulkanen Etna og Taormina
Dag 3 Alcantara-dalen, Nebrodi-bjergene og Cefalù
Dag 4 Palermo og domkirken i Monreale
Dag 5 Segesta, Erice og Selinunte
Dag 6 Agrigento og Piazza Armerina
Dag 7 Caltagirone og den smukke barokby Noto
Dag 8 Siracusa. Afrejse til Danmark om aftenen

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Catania. Indkvartering i Giardini Naxos ved Taormina

Vi flyver om eftermiddagen fra København til Siciliens østkyst og lander i provinshovedstaden Catania. Herfra har vi en smuk udsigt til den legendariske vulkan Etna med det konstant rygende krater. Vi kører ad motorvejen ”La Zagara”, der betyder ”citronblomsten”. Motorvejen strækker sig nordpå langs kysten og går gennem plantager, hvor blodappelsiner og citroner lyser op midt i de mørkegrønne trækroner.

Vi kommer frem til vores første hotel i byen Giardini Naxos for foden af den hyggelige by Taormina, hvor vi skal bo de næste par dage.

Naxos var den første græske koloni på Sicilien, og den smukke badeby har en dejlig havnepromenade med en hyggelig stemning. Vi spiser en sen middag efter ankomsten.

 

Dag 2
Vulkanen Etna og Taormina
Etna på Sicilien

Fra morgenstunden sætter vi kursen mod den evigt rygende vulkan Etna, der rejser sig op i 3.330 meters højde. For foden af vulkanen begiver vi os ad de mindre veje gennem frodige småbyer, hvor olivenlunde, vinmarker, citron- og appelsinplantager og andre eksotiske planter som kiwi og figenkaktus nyder godt af den vulkanske jord. Her på skråningerne, med en fantastisk udsigt over Middelhavet og en vulkan i baghaven, har hundredtusindvis af sicilianere valgt at bosætte sig.

Lige oven over byen Zafferana Etnea, der nær blev ramt af lava ved Etnas udbrud i 1992, kører vi over i et spændende lavalandskab. Her ser man tydeligt sporene af de forskellige vulkanudbrud, og man kan følge lavastrømmenes færd ned ad bjerget. Vi kommer op over trægrænsen, og her må selv den kraftige etnagyvel give op. Resten af opstigningen går gennem golde lavamarker.

Vi stopper ved Refugio Sapienza cirka 2.000 meter over havet, hvor det store udbrud i juli 2001 fandt sted. Her rejser et par af kraterne fra tidligere udbrud sig, og man kan forestille sig, hvor kraftige naturkræfterne er, når de slippes løs. For de rigtigt nysgerrige er der mulighed for at købe billet til svævebanen og de små terrængående busser, der bringer de besøgende op til omkring 3.000 meters højde. Turen op mod toppen er som at bevæge sig gennem et månelandskab, og man kan til tider høre vulkanen ”brøle” og virkelig fornemme dens kræfter. Turen kræver gode sko og varmt tøj. (Pris for billetten er 65 euro – nov. 2013).

Ønsker du at blive i 2.000 meters højde, er der gode muligheder for at gå ture langs kraterkanterne på Monte San Silvestro. Gå en rask tur op ad vulkanen, eller nyd en espresso eller en let frokost i solen.

Efter besøget på Etna går turen til den lille by Taormina, der ligger med en fantastisk udsigt. Herfra kan man se til Calabrien på fastlandet, og man har den smukkeste udsigt til Etna. Byen blev grundlagt allerede 358 f.Kr., og romerne brugte senere kolonien til datidens pensionistrejser, nemlig som retrætepost for Romerrigets veteransoldater. Fra midten af 1800-tallet blev Taormina legeplads for Europas finere borgerskab. I dag kan man nyde den smukke bys hovedgade og de dejlige piazzaer, fra hvis cafeer man kan se og blive set. Og ikke mindst er det muligt at besøge det smukke græsk-romerske teater, der stadig benyttes til både koncerter, operaer og en filmfestival.

Byen er både levende og charmerende, og der er gode muligheder for at spadsere en tur eller nyde en drink på en af de mange små, hyggelige barer, mens man forføres af den romantiske bys charme. Ud på eftermiddagen vender vi tilbage til vores hotel, hvor vi nyder aftenens middag.

Dag 3
Alcantara-dalen, Nebrodi-bjergene og Cefalù
Vinranker ved Etna

Vi bevæger os fra kysten ind i landet og kan se Etna i det fjerne. Vores vej fører os ind i den frodige Alcantara-dal. Ved den smukke slugt Gole di Alcantara har floden gennem årtusinder skåret sig ned gennem et lag af lava. Vulkanens lava har sørget for næring til jorden i området, der er meget frugtbart og kendt for at frembringe fantastiske frugter og grøntsager. Vi stopper og ser nærmere på de utroligt smukke lavaformationer, som naturens kræfter har dannet gennem tiden.

Vi fortsætter vores rejse parallelt med Etnas skråninger og kører forbi marker med ferskner, mandler, citroner og ikke mindst vinranker.

Nu går turen op i de smukke Nebrodi-bjerge, hvor vi passerer fårehyrder, ensomt græssende kvæg og små bjergbyer. Temperaturen falder en smule, når vi kører op i bjergene.

Vi kommer frem til den lille by Montalbano Elicona, der er smukt beliggende langt fra alfarvej. Under vores stop i den lille, typiske bjergby føler vi os sat årtier tilbage i tiden, og vi fornemmer tydeligt, hvor langt der er fra kystens populære og rige byer til de fjerntliggende landsbyer i bjergene. Byen er på listen over ”Smukkeste landsbyer i Italien” (I Borghi più Belli d’Italia) sammen med Cefalù, som vi besøger senere i dag. 

Vi passerer bjergene og kommer ud på Siciliens nordlige kyst, hvor der bliver mulighed for at spise en let frokost ude ved vandet. Herfra kan vi se ud til øerne Lipari og Vulcano, som er en del af De Lipariske Øer. Med lidt held kan vi i det fjerne se den vulkanske ø Stromboli, som er i konstant udbrud.

På vores tur mod hovedstaden Palermo kommer vi til Cefalù. Vi kommer frem til byens middelalderkatedral, der indvendigt er udsmykket med nogle af Italiens smukkeste byzantinske mosaikker. Katedralen er bygget i 1100-tallet af normannerkongen Roger II, og helt unik er sammenblandingen af den kristne og arabiske arkitektur, der kan spores i kirken. Vi spadserer en tur i Cefalùs gamle, smalle gader og fortsætter sent på eftermiddagen til Siciliens hovedstad, Palermo. Her tjekker vi ind på det hotel, vi skal bo på de næste to nætter, og spiser middag samme sted.

Dag 4
Palermo og domkirken i Monreale
Katedralen i Palermo

Dagen er afsat til at se på Siciliens fantastiske hovedstad, Palermo. Byen er særdeles levende og larmende, og det er ikke svært at forestille sig, at Palermo under de normanniske konger i middelalderen var en af Europas førende kulturbyer. Her mødtes Østen med Vesten, Europa med Afrika. Byen er stærkt præget af sammensmeltningen mellem de to kulturer, normannerne og araberne, der til pavens fortrydelse arbejdede sammen og frembragte smukke bygningsværker i fred og harmoni. Palermo er dog i dag ikke helt kommet på niveau med tidligere tiders storhed og lider stadig af den manglende økonomiske udvikling i Syditalien. Men byen er fuld af optimisme og er ved at rejse sig fra asken efter en svær økonomisk tid.

Vores tur rundt i den ret kaotiske storby byder på et spændende besøg i den store, imponerende katedral, hvor de normanniske konger ligger begravet, og besøg i den lille klostergård ved San Giovanni degli Eremiti, der med sine orientalske kupler og frugttræer ligger som en lille oase midt i storbyen.

Vi forlader Palermos mylder og begiver os ud af byen for at køre op til den lille by Monreale, der ligger med en pragtfuld udsigt over Palermo-bugten. Byen er kendt for det enestående normanniske bygningsværk, Kong Vilhelm II’s Katedral. Kirken, som var kongens magtdemonstration, rummer verdens største mosaikarbejder, og på kirkens vægge og lofter kan vi nyde scener fra Det Gamle og Det Nye Testamente. En oplevelse, der kan tage pusten fra de fleste kunstinteresserede.

Vi overnatter endnu en nat i storbyen og spiser vores middag på hotellet.

Dag 5
Segesta, Erice og Selinunte

Vores tur vestpå bringer os gennem et af Siciliens vigtigste vinområder: Belice-dalen. Sicilien er spået en stor fremtid på det internationale vinmarked, og der er en kraftig stigning i antallet af kvalitetsvine fra Sicilien.

Som et fatamorgana rejser resterne af den antikke by Segesta sig midt ude i naturen, og vi kan se det smukke, men ensomt beliggende tempel i dorisk stil. Vi gør et kort stop, og der bliver mulighed for at stifte bekendtskab med templet.

Helt ude på Siciliens vestkyst bestiger bussen det store bjerg Monte San Giuliano. Her finder vi den lille, hyggelige by Erice. Byen er kendt for sine mandelkager og de flot udsmykkede gårdhaver, og fra den gamle borg er der en fantastisk udsigt over landskaberne. Der bliver tid til at spise frokost på egen hånd i byen, og der er naturligvis også mulighed for at købe de fantastiske mandelkager i nogle af byens små bagerier.

Nu går turen langs et kystlandskab fyldt med vindmøller, der forsyner flere saltbassiner med saltvand. Her udvinder man det hvide guld. Saltet har gennem årtusinder været en handelsvare, og stadig i dag fremstilles det ved fordampning direkte ved havet. Vi fortsætter videre sydpå til Selinunte, en af de græske kolonier, der har sat sit præg på øens historie. Her får man et indtryk af, hvordan en antik græsk handelsby har set ud. Ligesom Pompeji blev denne by også ødelagt – ikke af flydende lava, men af mennesker. Det var nærheden til rivalerne i Kartago, der tog livet af byen, og i dag finder vi ruinerne af den antikke by Selinus blandt de ensomme oliventræer, og historien om byens skæbne bringer byen i live for en stund.

Vi overnatter i Selinunte og spiser middag på hotellet.

Dag 6
Agrigento og Piazza Armerina
Tempelruiner i Arigento

Nu går turen videre til Agrigento og den berømte Tempeldal. Her vandrer vi mellem nogle af middelhavsområdets bedst bevarede tempelruiner. De imponerende templer er kommet på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Vi forstår straks hvorfor, når vi kommer tæt på de smukke kolosser og hører byens spændende historie. I Agrigentos storhedstid, som strakte sig over 100 år, tænkte indbyggerne mere på kunst og kultur end på krige. Selvom byen havde indgået pagt med byen Siracusa formåede de ikke at hjælpe Agrigento, da Kartago besluttede sig for at ødelægge byen i 406 f.Kr.

Nu skal vi igen ind i indlandet. Vi kører gennem de kæmpestore landbrugsområder, som romerne grundlagde. Sicilien blev passende kaldt Romerrigets kornlager. Byen Piazza Armerina var blot en søvnig by i 1950’erne, men da man fandt resterne af en romersk villa fra 300-tallet, kom byen på verdenskortet. I dag er byen et af højdepunkterne på en rejse gennem Siciliens mange historiske kulturlevn. Villaen menes at have tilhørt en pensioneret kejser, og det, man i starten troede var en lille jagthytte, viste sig at være en villa på over 3.000 m². Villaen havde de mest fantastiske gulvmosaikker, væggene var prydet med imponerende jagtscener, mytologiske skikkelser, smukke portrætter og ikke mindst de berømte ”bikinipiger”. Og så var der sågar indlagt rindende vand og varme i gulvet. Man får virkelig en fornemmelse af, hvordan en kejser levede for snart 2.000 år siden.

Vi overnatter og spiser middag i Piazza Armerina.

Dag 7
Caltagirone og den smukke barokby Noto

Turen går via Caltagirone, som er kendt for deres produktion af traditionelt, dekoreret keramik. Hele byen bærer præg af keramik, og overalt finder man spor af dette smukke håndværk. I byen ser vi den flotte trappe, der imponerende strækker sig op gennem byen til kirken Santa Maria del Monte. Hvert trin er dekoreret med smukke keramikfriser, og ikke to trin er ens. Byens keramikhistorie stammer helt tilbage fra den græske tid på øen, og den har udviklet sig under araberne og spanierne.

På et bjergplateau, der primært er befolket af oliven- og mandeltræer, troner Noto sig over Asinaro-dalen og dens citruslunde. Denne lille barok-juvel kan prale af en overdådig skønhed, som er resultatet af en enkelt, tragisk begivenhed: det store jordskælv i 1693. Jordskælvet ødelagde en stor del af det vestlige Sicilien, men i Noto flyttede man simpelthen byen og grundlagde en ny i tidens stil, den sene barokstil, der var fremherskende på Sicilien. Man valgte et passende sted til den nye by, et sted, der kunne rumme en enkel, lineær byplan med veje, der krydsede hinanden vinkelret med brede og parallelle gader i overensstemmelse med den nye, barokke tankegang. De vigtigste gader ligger smukt på en øst-vestlig akse, således at de altid kan ligge badet i solskin. Og netop solen spiller en vigtig rolle. Husene er opført af lokal, blød sandsten, som med tiden har mistet sin skærende hvidhed og har fået en fantastisk patina, der i eftermiddagssolen skinner i en storslået gyldenrød farvetone.

Herefter kører vi til Siracusa, hvor vi overnatter.

Dag 8
Siracusa. Afrejse til Danmark om aftenen
Amfiteateret i Siracusa

I dag skal vi flere tusinde år tilbage i historien til første gang, Sicilien var centrum i Europa. Siracusa er en by, der byder på en rig historie om grækere, tyranner, rivaliseringen med Athen og Kartago og den puniske krig. Her finder vi helt enestående levn fra den største græske koloni i verden. Gamle, berømte grækere som Archimedes og Platon har begge betrådt Siracusa, eller Syrakus, som stedet hed dengang. Både politisk og kulturelt overgik Syrakus grækernes hjemland i størrelse og magt. I nutidens bycentrum på øen Ortygia ser vi resterne af det antikke Apollon-tempel og Siracusas smukke katedral i barokstil, hvor Santa Lucias helgenstatue findes. Santa Lucia, der blev født i byen, er naturligvis byens skytshelgen og fejres den 13. december med store optog i byen. Vi ser også den smukke Aretusa-kilde.

Ved de arkæologiske udgravninger i Neapolis mærker man for alvor historien og kan fornemme den storhed, kolonien har haft. Her finder vi Hierons store offeralter og et af de største græske teatre. Romerne har også efterladt et amfiteater, og vi hører lidt om teaterets funktion. Naturligvis bliver der også tid til et besøg i det engang så frygtede stenbrud Latomierne, der i dag kaldes Paradisdalen. Her skal vi kigge ind i Dionysos’ øre, en klippehule, der er knyttet en spændende historie til.

Efter en spændende dag forlader vi Siracusa og kører via den frodige Simeto-slette mod Catania, hvor vi ender vores begivenhedsrige rejse.

Om aftenen flyver vi fra Catania tilbage til Danmark.

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.200,-
Begrænset antal.
Enkeltværelserne er typiske enkeltværelser og er derfor mindre end dobbeltværelser.
Royal Albatros-medlemsrabat
På afgangene 6. og 20. september kan du som Royal Albatros-medlem spare 2.500 kr. pr. person.
Royal Albatros-pris: kr. 6.998,- (normalpris kr. 9.498,-)
Prisen inkluderer
• Dansk rejseleder
• Fly København – Catania t/r med Norwegian
• Udflugter og transport ifølge program, dog ikke entréer
• Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
• Halvpension (morgenmad/middag)
• Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
• Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Entreer til seværdigheder, beregn ca.  55 euro (den italienske ordning med gratis adgang for seniorer på statslige museer er ophørt pr. 1/7/2014)
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillæg for enkeltværelse
• Drikkepenge, f.eks. til chauffør, lokalguider, serveringspersonale (beregn ca. 20 euro)
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,-
• Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Vi gør opmærksom på, at denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 25 personer. Såfremt dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen senest 14 dage før afrejse. Som det endvidere fremgår af vore almindelige bestemmelser pkt. 11 samt af Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3, er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hoteller

Vores hoteller er af god mellemklasse. Vores måltider indtages på hotellerne, som serverer en glimrende halvpension bestående af italiensk morgenmad og middag, som det bliver spist i italienske familier. Vi benytter primært følgende hoteller (der kan forekomme ændringer af hoteller, i så fald forsøger vi at informere om dette før afrejse):

 

Hotel Sporting Baia, Giardini Naxos

Hotel Astoria Palace, Palermo

Grand Hotel Selinunte, Selinunte

Parkhotel Paradiso, Piazza Armerina*

Grand Hotel Villa Politi, Siracusa

 

*) Piazza Armerina er en lille by på Midtsicilien, der uden mosaikkerne nok ikke ville have set skyggen af turister, så det er ikke på servicen, hotellerne i byen vil vinde de store priser. Servicen kan være lidt ”rustik”, og måske ser man ikke helt nødvendigheden i at servere en drink i det rigtige glas. Men det kan jo også have sin charme.

Bagagebestemmelser på flyet

Man må medbringe 1 stk. bagage per person. Maks. 20 kg + håndbagage (maks. 8 kg, maks. dimensioner 115 cm totalt (50 cm x 40 cm x 25 cm).

Klima og påklædning

I foråret og efteråret kan det være køligt morgen og aften, og regnbyger kan forekomme. Medbring derfor en trøje og en let jakke. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er italienerne ikke særligt formelle. Husk at medbringe et par gode sko til spadsereture i naturen og i byerne.

Det kan være en ide at medbringe badetøj. Der er ofte mulighed for et dyp i både hav og pool. Husk i så fald et lille håndklæde, da det kan være midt på dagen mellem hotellerne.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Højder

Vores besøg ved Etna går op i cirka 2.000 meters højde, og dette kan bevirke en risiko for højdesyge, kaldet AMS (Acute Mountain Sickness).

Vores udflugter er planlagt med nødvendig tid til akklimatisering. Der kan dog være nogle, der føler de lette symptomer som hovedpine, appetitmangel og søvnløshed, men det går ofte meget hurtigt over. Sørg dog altid for at tale med rejselederen, inden det bliver alvorligt. Hovedpine er almindeligt, og de lidt hårdere symptomer inkluderer træthed, svær hovedpine, svimmelhed og opkastning. Den tynde og tørre bjergluft kan forårsage dehydrering, så drik derfor rigeligt med vand.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Smuk tur , både hvad landskaber og seværdigheder Rejsen var spændende og en god rejseleder og fantastisk bus chauffør. Kunne godt tænke os at turen var indberegnet. Indgange de forskellige seværdigheder , så man undgik den lange ventetid . Ang. hotelværelser var der stor forskel i gruppen hvilke værelser man fik tildelt ( nogle med havudsigt , nogle med balkon og andre helt små og for usle) Men nogle fantastiske ture og smukke landskaber og fik fortalt en masse om øen og dens historie.
Date published: 2016-05-30
Rated 3 out of 5 by from En god rejse med mange gode oplevelser Der burde ofres lidt mere på aftensmåltiderne, der var det samme 3 gange kedelig dåsekylling med trist salat. Det ville være befriende at der var mulighed for fælles køb af entrebilletter så en lang kø og uendelig ventetid kunne undgås.
Date published: 2016-06-06
Rated 4 out of 5 by from en meget oplevelsesrig tur Det var en tur mættet med gode oplevelser .Naturligvis ret anstrengende da man skifter hotel flere gange undervejs, men også spændende, at se forskellige byer - selv om man sagtens kunne have brugt flere dage hvert sted.
Date published: 2016-05-29
Rated 4 out of 5 by from En god rejse, der giver indsigt i den sicilianske historie og nutiden. Vores rejseleder havde stor viden om forholdene både før og nu på Sicilien, og skabte en god stemning undervejs. Specielt blev tidsplaner altid meldt klart ud til alle, og tiderne blev overholdt. Vores chauffør var meget erfaren, og god til at styre sin bus gennem den ofte lidt kaotiske trafik i de smalle gader. Vi fik set mange ruiner af bygninger både fra grækerne, romerne og normannerne. Det var en helt unik oplevelse at være på Etna og gå rundt om et udslukt krater. I øvrigt var naturen meget frodig og grøn på denne årstid.
Date published: 2019-05-07
Rated 5 out of 5 by from Sicilien - findes ikke bedre Vidunderlig ø med spændende historie, smuk natur, fantastiske bygningsværker, sydlandsk stemning, dejlig mad, venlig befolkning, rimelige priser .... og vulkanen Etna :) Vores rejseleder fik formidlet sin store glæde for øen videre til rejsedeltagerne, vi fik mange, detaljerede informationer inden for alle områder - historie - kultur - daglig liv - natur osv. Spændende tur spækket med oplevelser. Et sted man gerne vil tilbage til.
Date published: 2016-06-06
Rated 5 out of 5 by from Dejlig rejse med en dygtig rejseleder Rejsen var særdeles velorganiseret og levede til fulde op til det, vi var lovet i salgsmaterialet. Rejselederen var et kapitel for sig. Hun formidlede sin fantastiske viden med en sand entusiasme. Stor ros til hende.
Date published: 2016-05-31
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rundtur, hvor man oplevede Siciliens skønne natur Rejsen var spændende og godt tilrettelagt. Måske kan man sige at et besøg i landsbyen Montalbani var en lidt ligegyldig oplevelse. Camilla Colding-Jørgensen var en helt fantastisk god og engageret guide. Etna var fantastisk. Jeg er rigtig glad for at vi kom til at bo i Taormina sidst på rejsen, ikke Giordini Naxos. Det er en utrolig smuk by på toppen af klippen. Flyrejsen: Både ud og hjem var vi 2 timer forsinket.
Date published: 2018-05-28
Rated 3 out of 5 by from Guide’s gode arbejde ødelagt af dårlige hoteloplevelser Hvis man er historisk interesseret er dette en fantastisk rejse. Rejselederen dygtig med indgående kendskab til både Italien og Sicilien. Maden er enkel og god, og vi var heldige med vejret. Vi var med på toppen af Etna, det er en stor oplevelse og kan ikke beskrives. Har du energi til det så snyd ikke dig selv for turen til Lipari og Vulcano, der er selvfølgelig busturen til/fra færgen, men turen til Lipari byder på mulighed for fotoshoot af grotter og klippeformationer fra vandsiden med guideforklaringer på 4 sprog via færgens højtalersystem. Lipari er ikke så overrendt og der er mulighed for at nyde en god salat e.lign. På Vulcano var det helt fantastisk at gå med bare tæer i vandkanten - stranden er sand af pimpsten så fødderne har hurtigt glemt en hel uge i sandaler :-) Albatros har fået en uddybende forklaring på hvorfor den gode formidling og det høje kulturelle niveau på denne rejse bliver overskygget af mine dårlige hoteloplevelser.
Date published: 2017-05-14
 • y_2021, m_6, d_18, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.17
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_48
 • loc_da_DK, sid_ITRTR10, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

ITRTR10ADK