Silkevej og Himmelbjerge i Kirgisistan

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Centralasiens smukkeste landskaber, og mød en befolkning, som opretholder den ældgamle Silkevejstradition, hvor enhver rejsende er velkommen

En rejse til Kirgisistan er en rejse til Centralasiens smukkeste og mest gæstfri land. Lyset er knivskarpt, luften berusende frisk, og vegetationen er malet i blomstrende paletter. Overalt danner bjergene en eventyrlig kulisse: mod øst og syd Himmelbjergene og i vest Alai-bjergene med tinder på over 5.500 meter. I løbet af rejsen besøger vi blandt andet hovedstaden Bisjkek, landsbyen Tamga – smukt beliggende ved Issyk-Kul-søens bred – og vi oplever det kirgisiske steppelandskab ved grænsen til Kasakhstan. Turen går desuden langs den gamle Silkevej med besøg i Balasagun, der i det 10. årh. udgjorde en vigtig hovedstad for Kara-Khanid-dynastiet. Kirgisistan er romantisk blevet kaldt "Et land af vilde ryttere", men vildskaben er for længst forstummet, og i dag kan man glæde sig til at opleve smukke bjerglandskaber og en gæstfri og stolt befolkning.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kirgisiske Som

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Kastrup til Kirgisistans hovedstad Bisjkek
Dag 2 Ankomst Bisjkek – guidet byrundtur
Dag 3 Bisjkek – Tamga
Dag 4 Tamga – Jeti Oguz – Karakol – Tamga
Dag 5 Tamga – Bokombeiva – Bisjkek
Dag 6 Bisjkek på egen hånd. Mulighed for basarbesøg, vandring i Ala Arch National Park mm.
Dag 7 Hjemrejse – velkommen hjem!

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Kastrup til Kirgisistans hovedstad Bisjkek
Vi flyver til Bisjkek via et transitophold i Istanbuls lufthavn.
Dag 2
Ankomst Bisjkek – guidet byrundtur
Vi tager på byrundtur i Bisjkek
Ved ankomst kører vi til vores komfortable hotel i Bisjkek, og efter en solid morgenmad og et par timers hvile tager vi fat på dagsprogrammet. Den permanent snedækkede Ala-Too-bjergkæde (med toppe over 4.800 m.o.h.) danner en pragtfuld kulisse for Kirgisistans hovedstad. Her findes en af Centralasiens geografiske skillelinjer: nord for byen de uendelige russiske stepper og sydpå bjerge så langt øjet rækker. Bisjkek er efter centralasiatisk målestok en ung by fra århundredeskiftet, med bebyggelse i overvejende russisk stil. Førstehåndsindtrykket er voluminøse regeringsbygninger, parker med bastante fædrelandsmindesmærker osv., men der findes også mange pittoreske småhuse i Ukrainsk stil. Bisjkek er præget af en rar atmosfære, der forstærkes på lune dage. Vi parkerer i centrum, og der bliver mulighed for en slentretur i byens smukke parker, museum besøg, indkøb i byens varehuse og basarer, etc. Efter byturen er resten af dagen fri disposition. Overnatning på hotel i Bisjkek.
Dag 3
Bisjkek – Tamga
Den smukke bjergsø Issyk-Kul
Efter morgenmaden pakker vi bagagen og kører østpå til landsbyen Tamga, som er smukt beliggende ved Issyk-Kul-søens sydlige bred. I begyndelsen følger vi grænsefloden mellem Kasakhstan og Kirgisistan og kører i det typiske steppelandskab, som udgør den sydligste del af den store kirgisersteppe i nord. Faktisk kører vi ad den gamle Silkevej og stopper da også ved Burana i den gamle Silkevejsby Balasagun, der i det 10. årh. udgjorde en vigtig hovedstad for Kara-Khanid dynastiet. Langs vejen står abrikostræer og morbærtræer med skæve kroner. Hist og her ligger små muslimske gravpladser. Snart anes en turkis bræmme i horisonten – det er den store bjergsø Issyk-Kul. Med dybder på mere end 650 meter er søen klodens næststørste bjergsø. Sidst på eftermiddagen indkvarteres vi på et komfortabelt gæstehus tæt på vandet og med en dejlig udsigt til bjergene.
Dag 4
Tamga – Jeti Oguz – Karakol – Tamga
Jeti Oghuz
Efter tidlig morgenmad venter en spændende dag. Vi pakker bussen og efter en times kørsel er vi fremme ved landsbyen Jeti Oghuz. Vest for landsbyen ligger en sælsom højderyg bestående af røde sandstensklipper: “De syv Tyre og Razbitoye Serdtse - Det bristede hjerte” (omtalt i Hans Scherfigs fine bog fra 1964 ”Hos kirgiserne”) samt det berømte sanatorium, hvor uafhængighedsaftalen mellem Rusland og Kirgisistan blev underskrevet i 1991. Vi fortsætter til den østlige provinshovedstad Karakol (tidl. Przhevalsk) hvor vi bl.a. skal besøge museet for den russiske opdagelsesrejsende Nicholai Przhevalsky. I centrum ligger en smuk russisk-ortodoks kirke, og der bliver også tid på egen hånd. Vi returnerer til vores behagelige gæstehus i Tamga, ca. to timers kørsel fra Karakol. Der er tid til afslapning i den smukke have og måske en tur til stranden.
Dag 5
Tamga – Bokombeiva – Bisjkek
Kirgisisk håndarbejde

Efter morgenmaden køres ca. 400 km retur til Bisjkek. Undervejs stopper vi ved et spændende projekt, hvor lokale kvinder producerer og sælger de traditionelle og smukke Shyrdak-tæpper udført i håndlavet filt. Vi fortsætter til Bisjkek, hvor vi efter 3 timers kørsel ankommer til vores komfortable hotel. Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 6
Bisjkek på egen hånd. Mulighed for basarbesøg, vandring i Ala Arch National Park mm.
Ala Archa Nationalpark

Efter morgenmaden er der tid på egen hånd. Der er flere muligheder: besøg på en af de store basarer, f.eks. Dordoi-basaren i byens østlige udkant, hvor der sælges alt mellem himmel og jord. Basaren er nærmest at betegne som en by opbygget af gamle skibscontainere, og det er her de lokale og tilrejsende handelsfolk køber ind. Det er også muligt at komme ud i en nærliggende nationalpark (ikke inkluderet, men kan arrangeres), hvor der er mulighed for at strække benene og opleve fantastisk natur: pibende murmeldyr, lasede ravne og gribbe på udkig efter føde. I sommerhalvåret er nationalparken et udsøgt mål for de lokale byboere som søger dvale for den sommerhede by. Om aftenen spiser vi en god middag på en af byens bedste restauranter, lader indtrykkene fra den forløbne uges rejse bundfælde sig og skyller det sidste rejsestøv væk med et glas eller to af det lokale ildvand.

Dag 7
Hjemrejse – velkommen hjem!
Tidligt op! Ankomst til København samme dag som følge af tidsforskellen. Velkommen hjem!

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Bisjkek t/r med mellemlanding
 • Udflugter og transport jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på lokale gæstehuse (Tamga) og hotel (Bisjkek)
 • Morgenmad alle dage under opholdet i Kirgisistan
 • Aftensmad dag 3, 4 og 6
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer (Ala Archa Nationalpark)
 • Tillæg for enkeltværelse (kr. 1.598,-)
 • Måltider som ikke er nævnt i ”Prisen inkluderer)
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (ca. USD 50,- i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Medbring en mindre rygsæk til vandreture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Medbring også gerne

Gode vandresko eller -støvler og tøj, der er velegnet til en aktiv ferie ude i naturen. Det kan være varmt, men også køligt om aftenen når vi er oppe i bjergene, så det er en god idé at medbringe en fleecejakke og en regnfrakke. Badetøj og badehåndklæde til en dukkert i områdets bjergsøer er også godt at have med. Der vil blive sørget for almindelige håndklæder og sengetøj på overnatningsstederne.

Forplejning

Maden er aldeles glimrende både i Kirgisistan. I Kirgisistan består køkkenet af en blanding af vest kinesisk, russisk, kaukasisk og europæisk. I Bisjkek kan mange finde spisesteder fra det meste af verden, og prisniveauet er ift de Skandinaviske priser fordelagtigt. Til måltiderne serveres typisk te, men på de fleste restauranter kan man købe øl, vin og andet alkohol.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato.

I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Fysisk form

Dette er en aktiv rejse, og det er en forudsætning for at deltage, at du er i almindelig god fysisk form og kan bevæge dig ved egen hjælp. Der vil ofte være ujævnt terræn på rejsen, hvorfor turen ikke er egnet for personer, som er dårligt gående eller anvender rollator eller kørestol.

Klima

Udpræget fastlandsklima, lokalt influeret af højderne. Klimaet vil føles lunt og behageligt i lavlandet. I perioden december – marts er det som regel koldt ved Issyk-Kul søen og køligt i Bisjkek. Fra marts til begyndelsen af november vil det som regel være lunt i Bisjkek og ved Issyk-Kul søen, men bliver koldere, jo højere vi bevæger os op i bjergene, og her kan nætterne være kølige. Vejret i bjergene er notorisk uforudsigeligt og kan skifte lynhurtigt. I sommermånederne fra juni til langt ind i de første efterårsdage i september er det som regel varmt i Bisjkek; hvor det især juli og august kan være 30-35 grader celcius. I perioden juli – august er det badesæson ved Issyk-Kul søen og som regel varmt og solrigt.

Forslag til læsning

Vi anbefaler dig at læse en bog (af ældre dato; 1964 – men som stadig er aktuel for de steder vi besøger undervejs, og beskrivelsen af den søde kirgisiske befolkning), som giver en god forståelse af regionen: ”Hos Kirgiserne” af Hans Scherfig.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En spændende tur Vi havde rigtig mange gode oplevelser og det var pænt afpasset med tiden.
Date published: 2018-09-10
Rated 3 out of 5 by from en kold og varm rejser. godt.exellent,fantastik,utrolighed,vejrklima
Date published: 2018-09-08
Rated 4 out of 5 by from God tur til prisen Et spændende indblik i en anderledes kultur.
Date published: 2018-09-09
 • y_2020, m_9, d_21, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_da_DK, sid_KGRTR09, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

KGRTR09ADK