Smuttur til Slesvig-Holsten

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

På denne smuttur over grænsen kommer vi tæt på dansk historie, udforsker havnebyen Kiel og nyder den smukke natur med base i hyggelige Neumünster

Busrejse

Slesvig-Holsten er den nordligst beliggende tyske delstat, den grænser op til Danmark og er omgivet af Nord- og Østersøen. Vind, vadehav og bølger, ebbe og flod bestemmer befolkningens livsrytme her. Området er ideelt til en lille smuttur, og vi er heldige at bo en kort bustur væk. Vi ser renæssanceslottet i Plön, besøger Itzehoen med klostre og borge og går en tur i Kurpark Malente i rosebyen Eutin. I havnebyen Kiel, også kaldt Porten til Skandinavien på grund af sejlforbindelserne til Sverige og Norge – og tidligere også til Danmark – skal vi på byrundtur og se Kielerfjorden, hvor der blev afholdt sejlerkonkurrencer i forbindelse med OL i både 1936 og 1972. DHer skal vi også smage på den lokale sildespecialitet ”Kielersprotten”. Vi bor på et 3-stjernet hotel i hyggelige Neumünster.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Busrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Danmark – Eutin – Plön med renæssanceslottet – Neumünster
Dag 2 Holstens ældste by Itzehoe – Kielerkanalen i Brunsbüttel – Rendsburg. Mulighed for shopping i outlet
Dag 3 ”Porten til Skandinavien”. Byrundtur med den olympiske by og fiskespecialiteten Kieler Sprotte

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Danmark – Eutin – Plön med renæssanceslottet – Neumünster
På Plöns renæssanceslot er den danske kongerække afbilledet

Efter endt opsamling tager vi via Fugleflugtslinjen til Femern, der frem til 1864 var en del af det danske hertugdømme Slesvig. Efter Femernsundbroen svinger vi fra og følger kysten til Grömitz, hvor vi svinger ind i landet og sætter kursen mod landskabet Holstensk Schweiz og rosenbyen Eutin. Det var her i byen, den berømte tyske komponist Carl Maria von Weber, blev født. Han giftede sig senere ind i Mozarts familie. Vi skal i Eutin blandt andet se den skønne park Kurpark Malente, mindesmærket for det berømte bysbarn og selvfølgelige nyde rosenbyen i sig selv.

Vi fortsætter vores tur i de smukke landskaber, som domineres af bakker skove og søer, og efter en naturskøn tur ankommer vi til Plön. Byen blev i midten af 1700-tallet hjemtaget af Frederik V af Danmark, og på det smukke renæssanceslot kan man den dag i dag se den danske kongerække afbilledet. Vi gå op forbi slottet, der i dag fungerer som optikerskole, og ser dette udefra. Vi nyder udsigten over søen, inden vi går ned i byen og blandt andet ser rådhuset, der er tegnet af den danske arkitekt C.F. Hansen. Der bliver tid på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen kører til Neumünster, hvor vi checker ind på vores hotel og spiser middag.

Dag 2
Holstens ældste by Itzehoe – Kielerkanalen i Brunsbüttel – Rendsburg. Mulighed for shopping i outlet
Nord-Ostsee Kanal/Kielerkanalen ved Brunsbüttel

Nogle vil måske genkende banegården i Neumünster. I filmatiseringen af Jussi Adler Olsens krimi, Flaskepost fra P, blev den nemlig ombygget og brugt som dansk banegård. Efter et kig på banegården fortsætter vi vores tur gennem det frodige landbrugsområde på vej til Itzehoe.

Itzehoe er Holstens ældste by og har en meget broget historie, som blandt andet indbefatter klostre, borge og byen har sågar et protestantisk kvindekloster fra reformationen.

Vi fortsætter mod Brunsbüttel, hvor vi skal se og høre om Nord-Ostsee Kanal, eller i daglig tale, Kielerkanalen. Vi ser og hører om sluser, ebbe og flod, og vi kører langs digerne og ser hvor Elben, der blandt andet løber gennem Hamburg og Dresden, udmunder.

Turen fortsætter over marsken via Heide til Rendsburg, hvor vi møder Kielerkanalen igen. Rendsburgs gamle bydel ligger på en ø i Ejderen og ligger på grænsen mellem Slesvig og Holsten. Vi går langs kanalen, ser de store skibe, der sejler forbi, og vi ser op på den imponerende jernbanebro over Kielerkanalen.

Midt på eftermiddagen er vi tilbage I Neumünster og vores hotel. For de shoppinglystne køres der ud til det store outlet, hvor der vil være et par timer til shopping, inden vi kører til hotellet, hvor middagen venter.

Dag 3
”Porten til Skandinavien”. Byrundtur med den olympiske by og fiskespecialiteten Kieler Sprotte
Fiskespecialiteten Kieler Sprotte

Vi siger på gensyn til vores hotel og kører til Kiel. Vi starter med at se den olympiske by, som snarere er en havn. Mens det store OL fandt sted i München i 1972 var Kiel nemlig værtsby for sejlsporten. Her stillede Danmark op i soling-klassen med Elvstrøm og Bandelowski, desværre uden medalje. 

På den anden side af fjorden kan vi skimte mindesmærket i Laboe, der er rejst til ære de faldne ubådsoldater fra 2. Verdenskrig. Herefter følger vi fjorden ind til centrum af Kiel. 

Rejselederen viser os rundt i byen og fortæller om vandets betydning for byen, der også ynder at kalde sig for ”Porten til Skandinavien” på grund af færgeruterne til Sverige, Norge og tidligere også til Danmark. Desværre ophørte ruterne til Danmark samtidig med, at man ikke længere måtte handle taxfree. 

Vi skal se og høre om fiskespecialiteten Kieler Sprotte, og der er måske nogen, der vil besøge en af de hyggelige havnekneiper.

Efter frokost på egen hånd kører vi langs kysten mod Fugleflugtslinjen. Der bliver dog et kaffestop undervejs, så vi kan nyde den over 5 km lange hvide sandstrand ved Weissenhaus. Der bliver også tid til lidt shopping, inden vi sidst på eftermiddagen kører ombord på Fugleflugtslinjen.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus  
 • 2 x overnatning i dobbeltværelse På Best Western Hotel Prisma  inkl. morgenmad  
 • 2 x aftenmenu 
 • Udflugter som beskrevet i dagsprogrammet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris   
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse DKK 498,00  
 • Drikkepenge   
 • Øvrige måltider og drikkevarer   
 • Personlige fornødenheder   
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)   
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Information

En dejlig let tur, uden strabadserende udflugter. Bussen kører dig rundt og holder tæt på seværdighederne. Der er en lille stigning op til slottet i Plön.

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Ved bestilling, noter venligst ønsket opsamlingssted i bemærkninger!

2500 København, Valby Station (ovf. Lyshøjgårdsvej 69) Kl.: 06:30
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt) Kl.: 07:00
4760 Stensved, p-plads afk. 41 Kl.: 07:40
4863 Højmølle Kro Kl.: 07:50
4800 Nykøbing F, Cementen kl.: 08:10
4990 Sakskøbing Station kl.: 08.25 
4970 Rødby, Billetkontoret (Check-In Bus) kl. 08:50

Hjemkomststeder og -tider

4970 Rødby, Statoil kl. 17:00
4990 Sakskøbing Station kl. 17:15
4800 Nykøbing F, Cementen kl.: 17:30
4863 Højmølle Kro Kl.: 17:45
4760 Stensved, p-plads afk. 41 Kl.: 18:00
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt) Kl.: 18:45
2500 København, Valby Station (ovf. Lyshøjgårdsvej 69) Kl.: 19:30

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

DEBUS07ADK