Sommer i Japan

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev den smukke Izu-halvø og alle Japans højdepunkter – fra Toyota-fabriksbyen Nagoya til Tokyo og videre til historiske Kyoto og Hiroshima.

Kan du holde på en hemmelighed?

På Izu-halvøen i det centrale Japan har Albatros fundet en charmerende lille bade- og havneby ved navn Shimoda – hjemsted for nogle af Japans bedste strande. Det subtropiske klima, den unikke og uberørte natur og den afslappede stemning gør området oplagt som badeferiedestination. Dertil kan du lægge et fremragende japansk køkken og en imødekommende lokalbefolkning. Men sig det ikke højt til nogen! Ikke ret mange har nemlig opdaget denne lille perle. Blandt rejsens øvrige højdepunkter er verdens største fiskemarked i Tokyo, Guldpavillonen i Kyoto, historiske Hiroshima og tempeløen Miyajima med den berømte torii-port. Vi skal også smage på superfrisk sushi og det møre wagyu-kød. Vi bevæger os i samme takt som japanerne selv ved at benytte de lokale transportformer, bl.a. lyntoget Shinkansen, og så møder vi japanerne i øjenhøjde på nogle spændende gåture. Udflugterne er del af en pakke, som kan købes særskilt.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Yen

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Nagoya, Japan. Nagoya-slottet
Dag 3 Shinkansen til Tokyo. Meiji Jingu (Japans største shinto helligdom) og Shibuya
Dag 4 Tokyo. Tsukiji Fiskemarked, sushi, Hamarikyu Haven, bådtur til Odaiba, Ginza og Akihabara
Dag 5 Tokyo. Med Shinkansen og regionaltog til Shimoda på Izu-halvøen. Byrundtur, besøg til templerne Ryosenji og Chorakuji, middag på hotellet
Dag 6 Shimoda. Afslapning ved stranden, middag på hotellet
Dag 7 Shimoda. Afslapning ved stranden, middag på hotellet
Dag 8 Shimoda. Med regionaltog og Shinkansen til Kyoto. Nishiki-madmarkedet og det charmerende geisha-distrikt Gion
Dag 9 Kyoto. Heldagstur til Hiroshima og tempeløen Miya-jima med den berømte røde torii-port
Dag 10 Kyoto. Guldpavillonen, Nijo-borgen, besøg i zen-have og cykeltur i Arashiyama. Afskedsmiddag med wagyu-kød
Dag 11 Bus til Osaka. Fly til København

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi mødes i Københavns Lufthavn og letter med kurs mod Nagoya i Japan. Der er fuld forplejning om bord på flyet.
Dag 2
Ankomst til Nagoya, Japan. Nagoya-slottet
Nagoya-slottet blev opført i 1612 som forsvarsværk

Vi lander i Nagoya om formiddagen og tager straks fat på de mange oplevelser, der venter os. Nagoya er en af Japans største byer, og hjemsted for nogle af Japans største industrier med Toyota-fabrikkerne som bannerfører. Byen blev praktisk talt jævnet med jorden i de sidste dage af 2. Verdenskrig af de allieredes bombardementer, men har siden genopbygget sig selv med brede boulevarder og højhuse. Til trods for det er der en provinsiel atmosfære, og Nagoya byder på mange spændende seværdigheder.

Vi lægger ud med et besøg på Nagoyas berømte slot, efter en god første frokost i Japan. Slottet blev opført i 1612 som et forsvarsværk på Tokaido-vejen for at beskytte mod angreb fra syd og her residerede Owari-slægten – en af de tre slægter i den berømte Tokugawa-familie. I maj 1945 under bombardementerne undslap kun få dele af slottet total ødelæggelse, men det lykkedes at sikre nogle enkelte bygninger og dermed også værdifulde kunstgenstande, som nu er udstillet i det genopbyggede slot. Midt på eftermiddagen tjekker vi ind på vores hotel, og aftenen er fri til egne eventyr. Benyt endelig lejligheden til at udforske det japanske køkken, som er et af verdens sundeste og mest varierede med masser af fisk og grøntsager, og det rummer et hav af andre spændende retter end blot sushi. Maden er i sig selv en stor del af oplevelsen, når man besøger Japan. På en del restauranter er der billeder af retterne – ja, endda plastikmodeller i naturstørrelse af de enkelte retter – så der er gode muligheder for at kaste sig ud i noget nyt og spændende!

Dag 3
Shinkansen til Tokyo. Meiji Jingu (Japans største shinto helligdom) og Shibuya
Det berømte lyntog, Shinkansen

Vi skal med det berømte japanske lyntog, Shinkansen, til Tokyo. Undervejs får vi et indtryk af, hvor tætbefolket Japan er, og om vejret vil det, kan vi måske undervejs skimte det hellige Fuji-bjerg på togets venstre side. På omkring halvanden time tilbagelægger vi de 366 kilometer til Tokyo. Inden vi stiger om bord på toget, er der mulighed for at købe en ”o-bento”, en typisk japansk madpakke, til toget. En o-bento fås i et hav af varianter og består typisk af ris og forskellige former for lækkert tilbehør og småretter – i form af fisk, kød, grøntsager og forskellige salater. Lækkert og ikke særlig dyrt! For at gøre togturen i dag og på dag 5 så behagelig og afslappet som mulig, fragtes vores store bagage om morgenen hele vejen til Shimoda, og vi rejser derfor blot med let oppakning de næste to dage i Tokyo.

Vi ankommer til Tokyo ved middagstid og tager straks fat på de mange oplevelser, der venter os. Tokyo var engang en lille fiskerby, men er i dag en af verdens største og mest moderne storbyer. Tokyo består af mange små bydele, hver med deres helt eget særpræg og stemning, og de næste par dage skal vi besøge nogle af de mest spændende. Dagens udflugt i Tokyo består af et besøg ved Japans største shinto helligdom, Meiji Jingu. Helligdommen stod færdigt i 1920 og er et symbol på kejserens vigtige rolle i det japanske samfund – både som politisk og religiøst overhoved. Først efter anden verdenskrig mistede kejseren sin status som guddommelig og sin politiske indflydelse. På vej ind til helligdommen går vi under en enorm torii-port og fortsætter gennem den fredfylte skov, der omgiver helligdommen. Træerne her blev plantet som gave fra hele Japan til kejserens helligdom, da den blev bygget. Herefter skal vi til et af byens mest berømte områder overhovedet – både blandt japanerne selv og blandt turister – nemlig Shibuya, der ligger midt i byen, og hvis station er et af Tokyos trafikale knudepunkter. I Shibuya-krydset vælter neonlys og storskærme med reklamer og musikvideoer ud fra højhusene, og hundredvis af fortravlede japanere – fra forretningsmænd til skoleelever i deres skoleuniformer og trendy unge med vilde frisurer – haster ud i fodgængerfeltet, når lyset skifter til grønt. Foran stationen er der en lille statue af en hund – Hachiko-statuen – som er byens mest berømte mødested. Historien om den loyale hund Hachi, der dag efter dag trofast venter på sin herre foran stationen – selv efter dennes død – er i sig selv ganske rørende. Historien om Hachi blev filmatiseret i Japan i 80’erne, inden den i 2009 kom i en Hollywood-udgave med Richard Gere i hovedrollen som hundens ejer.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 4
Tokyo. Tsukiji Fiskemarked, sushi, Hamarikyu Haven, bådtur til Odaiba, Ginza og Akihabara
Den store Hamarikyu Have i det centrale Tokyo

På dagens udflugt, som overvejende foregår til fods, starter vi ud med et besøg på Tsukiji Fiskemarked, verdens største fiskemarked. Det anslås, at næsten hver sjette fisk fanget på verdensplan sælges her. Og det er nu, at dette imponerende marked skal opleves, for inden for de næste år er det planen at flytte det uden for Tokyo. På markedet får du et spændende indblik i, hvordan der handles med fisk, skaldyr og tang fra alle verdens have. Og det går livligt for sig på markedet, hvor japanernes forkærlighed for alt godt fra havet er åbenlys. Et besøg her på markedet er en fascinerende oplevelse. Vi skal naturligvis også smage på nogle af specialiteterne – friskere sushi får man ikke!

Fra fiskens verden begiver vi os ud videre ud i metropolen Tokyo, hvor imponerende bygningskunst i alle afskygninger præger gadebilledet: fra futuristiske kæmpebygninger til uanselige kontorbygninger – et miks af stilarter, overalt hvor man kigger hen. Meningerne om Tokyos arkitektur og byplanlægning er da også mange, men én ting er helt sikker: Det er alt andet end kedeligt at gå på opdagelse i Tokyos gader. Vi besøger den store Hamarikyu Have i det centrale Tokyo. Haven ligger langs Tokyo bugten og er anlagt i traditionel stil med et tehus midt ude på en lille ø. Den traditionelle stil står i stærk kontrast til de mange højhuse, som omkranser haven. Fra Hamarikyu Haven tager vi en båd til Odaiba, et populært indkøbsområde beliggende på en menneskeskabt ø ude i Tokyo bugt. Her får vi tid på egen hånd til indkøb og frokost.

Dernæst fortsætter vi videre til Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde, hvor alle Japans dyre mærkevarer og stormagasiner er repræsenteret. Dette er Japans pendant til Fifth Avenue i New York og Champs-Elysées i Paris! Vi går en tur ned ad Ginzas livlige og stilfulde hovedgade, hvor ikke blot folk på shopping, men også travle forretningsmænd præger gadebilledet. Til sidst besøger vi Tokyos berømte eletronikområde Akihabara. Manga og anime er de japanske ord for tegneserier og tegnefilm, og Akihabara i Tokyo kan siges at være hele verdens manga-centrum.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 5
Tokyo. Med Shinkansen og regionaltog til Shimoda på Izu-halvøen. Byrundtur, besøg til templerne Ryosenji og Chorakuji, middag på hotellet
Den hyggelige havn i Shimoda
Vi skal med det berømte japanske lyntog, Shinkansen, til Atami, hvor vi skifter til regionaltoget videre til Shimoda på Izu-halvøen. Shimoda er en hyggelig kystby på den sydlige del af Izu-halvøen. Den har historisk betydning, idet det var her adskillelige af kommandør Perrys ”sorte skibe” lagde til i 1854, en begivenhed som både markerede enden på Japans isolation, idet landet blev nødt til at åbne sine havne op for søhandelen, og begyndelsen på de diplomatiske relationer mellem USA og Japan. Ved ankomsten til Shimoda ser vi nærmere på byen, og vi besøger de to templer Ryosenji og Chorakuji, hvor de første søhandelstraktater med amerikanerne og russerne blev underskrevet. Dernæst indkvarterer vi os på hotellet, hvor resten af dagen er til afslapning. Den skønne og uspolerede natur på halvøen er et syn for sig, med Fuji-bjerget knejsende mod nord og Stillehavets bølgebrus på de øvrige tre sider. Om aftenen er der middag på hotellet.
Dag 6
Shimoda. Afslapning ved stranden, middag på hotellet
Afslapning ved den skønne strand
Hele dagen er afsat til afslapning ved den skønne strand eller på det dejlige hotel. Rejselederen står til disposition med gode råd og vejledning til, hvad man ellers kan foretage sig i området, hvis ikke man er til at dase hele dagen lang på stranden. Middagen indtages igen på hotellet om aftenen.
Dag 7
Shimoda. Afslapning ved stranden, middag på hotellet
Shimodas smukke kyst
Endnu en hel dag, som kan nydes ved stranden eller bruges til at gå på opdagelse i Shimoda og omegn. Rejselederen står igen til disposition, og om aftenen er der atter middag på hotellet.
Dag 8
Shimoda. Med regionaltog og Shinkansen til Kyoto. Nishiki-madmarkedet og det charmerende geisha-distrikt Gion
Geisha-distriktet Gion, Kyoto

I dag tager vi afsked med Shimoda og Izu-halvøen og rejser videre til Kyoto. Vores store bagage er dagen i forvejen blevet kørt til Kyoto. Først tager vi regionaltoget til Odawara, hvor vi skifter til Shinkansen-toget. På lidt over fire timer kører vi de 292 kilometer til Kyoto. Efter ankomsten til den gamle kejserby Kyoto kører vi med metro til vores hotel. Vi bor centralt, og efter indkvartering går vi straks i gang med dagens udflugter. Kyoto rummer over 1.600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdomme. Hertil kommer kejserpaladset, shogunens Nijo-borg, kejserlige villaer og haver og en række af Japans bedste museer. Kyoto blev som den eneste japanske storby skånet for bombeangreb under anden verdenskrig. Efter sigende på grund af byens enestående kulturskatte. Desværre har bystyret ikke vist byen samme respekt, så de store sammenhængende kvarterer af smukke træhuse er næsten forsvundet. Men ingen har vovet at røre de tusinder af templer, helligdomme og smukke haver. Især i byens udkant føler man sig hensat til en anden tidsalder, hvor skønhed og æstetik var i højsædet.

Vi besøger Kyotos berømte Gion-kvarter, og på vejen besøger vi også det berømte Nishiki-madmarked. Her finder man et væld af Kyotos specialiteter smukt præsenteret – fra frugt og grønt til fisk, kød, pickles og snacks. Markedet er en farverig oplevelse, og her plejer de ikke at være kede af at give smagsprøver. I Gion-kvarteret ligger stemningsfulde spisesteder side om side med de traditionelle, diskrete tehuse, hvor byens berømte geishaer arbejder. Er vi heldige, ser vi nogle af dem trippe af sted i deres dyre kimonoer og med smukt opsat hår.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 9
Kyoto. Heldagstur til Hiroshima og tempeløen Miya-jima med den berømte røde torii-port
Den ”svævende” røde torii-port

300 kilometer vest for Kyoto ligger Hiroshima. Den 6. august 1945 blev byen lagt i ruiner, og over 100.000 mennesker blev dræbt, da verden for første gang oplevede, at en atombombe blev bragt til sprængning. I dag står en enkel kuppelformet ruinbygning som et minde om de enorme ødelæggelser, som eksplosionen forårsagede. Nærved ligger den smukke fredspark med en fredsflamme, der først bliver slukket, når det sidste atomvåben er destrueret. Vi besøger parken og fredsmuseet, der sagligt viser, hvad der skete. I dag er Hiroshima fuldstændig genopbygget, og byen er anderledes end de fleste andre japanske byer med sine brede og luftige gader og det velordnede bybillede. Vi spiser frokost i Hiroshima og skal herefter opleve en af Japans mest berømte, fotograferede og elskede motiver – nemlig den ”svævende” røde torii-port ude i vandet ved øen Miya-jima, som vi sejler over til. Smukt, poetisk og klassisk japansk!

(Dagens udflugt og frokost er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 10
Kyoto. Guldpavillonen, Nijo-borgen, besøg i zen-have og cykeltur i Arashiyama. Afskedsmiddag med wagyu-kød
Den smukke guldbeklædte pavillon

I byens nordlige udkant ligger det berømte Guldtempel. Den smukke guldbeklædte pavillon er en nøjagtig kopi af den over 500 år gamle bygning, som en sindslidende tempelpræst satte ild til i 1955. Den militære øverstkommanderende i kejsertidens Japan var shogunen. I længere perioder af landets historie var han også den mest magtfulde mand i landet. Kejserens rolle var mere tilbagetrukket og af symbolsk karakter. I 1603 opførte Tokugawa-shogunslægten Nijo-borgen. Bygningerne i denne borg, der er Japans bedst bevarede, er af meget høj kvalitet. De bedste bygningshåndværkere byggede borgen, og datidens bedste kunstnere udsmykkede den. Nattergalegulvet er et godt eksempel på, hvor raffineret borgen er. Gulvet er konstrueret således, at det knirker, når man træder på det, så eventuelle snigmordere ikke kunne nærme sig uden at blive hørt. Træskærerarbejdet og de mange malerier, der pryder vægge og lofter, er originale og af stor kunstnerisk værdi.

Vi fortsætter til den vestlige ende af Kyoto, hvor vi tager på en lille cykeltur i det naturskønne område Arashiyama for foden af bjergene. Her besøger vi det UNESCO-fredede tempel Tenryu-ji, der er berømt for sin smukt anlagte zenhave fra 1300-tallet. Templet stod færdigt i 1339 og er en del af Rinzai-skolen inden for den japanske buddhistiske verden. Bagefter cykler vi videre gennem den smukke bambuslund, hvor et tykt tæppe af meterhøje bambusser slår den eksotiske stemning an, og gennem rolige landområder med rismarker og UNESCO-fredede bygninger. Om aftenen sætter vi et hyggeligt punktum for vores Japan-eventyr med en japansk middag på en af Kyotos gode restauranter. På menuen er det berømte wagyu-kød, lækkert fedtmarmoreret japansk oksekød, som kvalitetsmæssigt kan sammenlignes med det kendte kobekød. En kulinarisk oplevelse, man sent glemmer, med det supermøre kød, der nærmest smelter på tungen.

(Dagens udflugt og afskedsmiddag med wagyu-kød er ikke inkluderet i rejsens pris, men del af en udflugtspakke, der købes særskilt. Se mere efter dagsprogrammet)

Dag 11
Bus til Osaka. Fly til København
Vi forlader hotellet og kører mod lufthavnen for at sætte os til rette i flyet hjemad.

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.998,-
Prisen inkluderer
 • Fly København – Nagoya og Osaka – København med mellemlanding
 • Udflugter i Nagoya og på Izu-halvøen på henholdsvis dag 2 og 5
 • Transport fra lufthavn til hotel t/r
 • Bagagehåndtering fra Nagoya til Tokyo / fra Tokyo til Kyoto
 • Togrejse med Shinkansen og regionaltog fra Nagoya til Tokyo / fra Tokyo til Shimoda / fra Shimoda til Kyoto
 • 1 nat i delt dobbeltværelse på hotel i Nagoya
 • 2 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Tokyo
 • 3 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Shimoda
 • 3 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Kyoto
 • Morgenmad dagligt
 • 1 frokost
 • 3 middage
 • Skatter og afgifter

OBS: Hvis man ikke køber udflugtspakken, vil der være begrænset tilgang til rejselederen.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke kr. 3.998 pr. person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagagehåndtering

På denne rejse benytter vi det japanske ekspres tog Shinkansen, hvor der er begrænset plads til bagagen, hvorfor denne vil blive transporteret separat til næste bestemmelsessted. Dette kan betyde, at bagagen ofte skal transporteres dagen før. Det er derfor en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til at pakke det mest nødvendige. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Meget vigtig information om tatoveringer

Skik følge eller land fly. I Japan har man en meget anderledes holdning til det at have tatoveringer, end vi er vant til her i Vesten. Fordi det i Japan kun er såkaldte yakuza, mafiamedlemmer, som benytter sig af denne kropsudsmykning, har mange hoteller direkte forbud mod at måtte bruge deres onsen, altså varme kilder, på hotellerne, hvis man har tatoveringer. Hvis man ikke respekterer dette, kan det have alvorlige konsekvenser, og i værste fald kan man blive bortvist uden kompensation for tabt hotelophold. Dette er selvfølgelig ene og alene de japanske hotellers beslutning, og Albatros har ingen indflydelse på denne politik. Derfor opfordrer vi på det kraftigste til at dække sig til i fald man har tatoveringer for at undgå unødige komplikationer på rejsen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Indkvartering

Vi benytter os af de såkaldte businesshoteller i Tokyo og Kyoto. Der er tale om er rene og pæne hoteller med små værelser, eget bad og toilet samt tv og internetopkobling. Hotellerne ligger som regel i tæt afstand til metrostationer, som på denne tur danner rammerne for vores udflugter, og er ofte kategoriseret som 3-stjernede.

Ikke egnet for gangbesværede

Da der på denne rejse gøres brug af offentlig transport i Japan i forbindelse med de planlagte udflugter, vil der være forholdsmæssigt mange gåture. Rejsen egner sig således ikke for gangbesværede.

Mere om Japan

Her kan du få mere at vide om Japan: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/japan

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from En spændende og oplevelsesrig rejse. Det var en spændende og anerledes rejse, hvor man oplever, hvor forskellige den japanske og danske levevis er, og hvordan det kommer til udtryk i japanernes autoritære adfærd og regler, herunder hvordan alt foregår efter et nøje fastlagt "skema på sekundet". Noget helt andet er, at de fleste ikke taler engelsk. Rejsen bør opdeles, så det fokusere mere klart på det moderne og det historiske Japan. Herunder bør man i Tokyo afsætte tid til at besøge Ueno-parken, hvor der er fire store museer - nok for enhver smag( måske i stedet for Toyota udstillingen). Samt reducere opholdet på Shimoda starndopholdet med en overnatning, (hotellet virkede iøvrigt nedslidt) som istedet bør flyttes til Kyoto, hvor der er så mange historiske steder, man besøge.
Date published: 2018-08-24
Rated 5 out of 5 by from Rigtig god rejse med mange spændende oplevelser. Den største oplevelse på turen var rejselederen. Han var meget vidende og forstod at formidle både Japans historie og det moderne samfunds organisering, så alle fik en rigtig god oplevelse.
Date published: 2018-06-15
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse til Japan Meget velkomponeret rundrejse, en yderst kompetent rejseleder med et stort kendskab til Japan og en dejlig rolig, behagelig optræden. Rigtig god ide med de indlagte 2 "badedage", som var en dejlig afveksling og en god mulighed for at lade "batterierne" op igen. Vores første tur med Albatros, men tror bestemt ikke, det bliver den sidste.
Date published: 2018-05-25
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse med mange helt unikke oplevelser Rejsen var over al forventning, et oplevelses rigt land, smukt og meget frodigt, rent og vedligeholdt, der var totalt styr på infrastrukturen, kulturelt fantastisk og en meget venlig befolkning. Rejsen var godt planlagt og Asger, vores rejseleder var klart med til at gøre denne rejse fuldendt, mange roser til ham.
Date published: 2018-08-03
Rated 5 out of 5 by from Det var en godt tilrettelagt og samtidig personlig rejseoplevelese Det var en fordel at vi transporterede os med offentlige transportmidler - da vi kom nærmere befolkningens dagligdag. Rejselederen Asger Røjle Christrensen var en perfekt person i rollen med sit brede kendskab til Japan var han et sandt opslagsværk og samtidig en hyggefætter for hele gruppen.
Date published: 2018-07-17
Rated 4 out of 5 by from En spændende oplevelse af en helt anden kultur En meget veltilrettelagt tur med et stramt dagsprogram. Vi kunne have ønsket os en dag mere i Kyoto på egen hånd. Det var godt, at vi havde en god rejseleder med. Det er ikke umuligt at klare sig selv, men det tager meget mere tid. Dagene på Izu halvøen kan varmt anbefales.
Date published: 2018-05-28
Rated 3 out of 5 by from Rejse med mange forhindringer Sommer i Japan - alt for varmt og med stor risiko for tyfoner, jordskred m.m. og vi fik det hele. Ville nok vælge at rejse om foråret. Ellers var det en rigtig god tur og vi forsøgte alle at holde humøret oppe, inkl. rejselederen som gjorde alt hvad han kunne.
Date published: 2018-08-20
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med mange gode og anderledes oplevelser. Rejsen var spændende og mange anderledes kulturelle oplevelser. Dejligt at næsten al transport foregik via shinkansen, metro og tog samt enkelte gange i taxi. Kim var en fantastisk rejseleder, meget velforberedt og ønskede at give os stor viden om Japan.
Date published: 2018-06-18
 • y_2019, m_3, d_21, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_15
 • loc_da_DK, sid_JPRTR14, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

JPRTR14ADK