Sommer i Vietnam

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Komplet Vietnamrejse med Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet, Hanoi, Halongbugten og 5 dages badeferie i Hoi An

Masser af oplevelser og god tid til afslapning følges ad på denne kombinerede rundrejse og badeferie. Fra den moderne storby Ho Chi Minh City og det frodige Mekongdelta i syd går turen nordpå til hovedstaden Hanoi med sine levende handelsgader, templer og Ho Chi Minhs mausoleum. Naturligvis sejler vi også ud i den UNESCO-fredede Halongbugt, hvis landskab med over 3.000 kalkstensbjerge drysset ud over det klare, blågrønne hav er helt enestående.

Vi besøger den historiske kejserby Hué og fortsætter til den charmerende gamle handelsby Hoi An, som både er kendt for sin hyggelige stemning og lækre strande. Her har du 5 dage til at slappe af eller tage på flere udflugter i området, hvor vejret på denne tid af året er perfekt til badeferie.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Dong

Dagsprogram 16 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Ho Chi Minh City. Velkomstmiddag.
Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelerne og byrundtur
Dag 4
Ho Chi Minh City – Can Tho. Mekongdeltaet. Sejlads og besøg på Ban Tre-øen
Dag 5
Mekongdeltaet – Hanoi. Flydende marked
Dag 6
Hanoi. Byrundtur med Ho Chi Minhs mausoleum, En-søjle-pagoden, vanddukketeater
Dag 7
Hanoi – Halongbugten. Minikrydstogt
Dag 8
Halongbugten – Hanoi. Nattog til kejserbyen Hué
Dag 9
Ankomst til Hué. Sejltur på Duftenes Flod, Thien Mu-pagoden og Ming Mangs mausoleum
Dag 10
Hué – Hoi An. Citadeller i Hué, Hai Van-passet og byvandring i Hoi An
Dag 11
Hoi An. Tid på egen hånd.
Dag 12
Hoi An. Tid på egen hånd. Mulighed for tilkøb af halvdags cykeltur til Kim Bong-øen inkl. frokost
Dag 13
Hoi An. Tid på egen hånd. Mulighed for madlavningskursus
Dag 14
Hoi An. Tid på egen hånd. Mulighed for kombineret cykel- og sejltur til landsbyen Tra Que
Dag 15
Hjemrejse. Fly Danang – København
Dag 16
Ankomst til København

Hoteller

Hoi An Trails Resort

Hoi An Trails Resort er godt placeret midt imellem Hoi Ans gamle bydel og stranden. Hotellet ligger i rolige omgivelser og har en dejlig have med pool. Værelserne er rummelige og har bl.a. aircondition. Man kommer nemt til byen eller stranden på cykel eller med taxa til en rimelig pris – der er ca. 2 km til begge dele. Et skønt og fredeligt sted hvor man kan koble af fra hverdagen!

Du kan læse mere på http://hoiantrailsresort.com.vn/

Hoi An Beach Resort

Et lækkert, moderne 4+ stjernet resort beliggende mellem floden og Cua Dai-stranden ved Hoi An ud til Det Sydkinesiske Hav. Fra hotellet er der ca. 5 km til den gamle bydel i Hoi An, som nemt nås med hotellets gratis shuttle service. Hotellet er velfungerende, og her er en skøn og fredfyldt atmosfære. Hotellets restaurant ligger ud til floden, og der serveres morgenmad (buffet) samt frokost og middag. Hotellet har privat strand med liggestole, parasoller og strandbar. Man skal krydse en vej for at komme over til hotellets strand.  Som gæst har man adgang til en 150 meter lang pool i en dejlig have. De store Grand Deluxe værelser har udsigt til floden eller til haven og har egen balkon eller terrasse og alle de faciliteter, man forventer af et 4-stjernet resort.

http://www.hoianbeachresort.com.vn/

 

Værelsesfaciliteter:
Brusekabine og badekar (Grand deluxe værelser)
Hårtørrer
Badekåbe og badetøfler
24-timers roomservice
Køleskab
Minibar
Kaffe- og tefaciliteter
TV
Sikkerhedsboks
Aircondition
Strygejern og strygebræt
Gratis wifi

Hotelfaciliteter:
Fitnesscenter
2 swimmingpools
Massage & spa
Leje af cykler
Gratis shuttlebus til den gamle bydel i Hoi An

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
19.998,–
København
21.998,–
København
21.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Fra Københavns Lufthavn flyver vi mod Vietnam, hvor vi ankommer næste dag.
Dag 2
Ankomst til Ho Chi Minh City. Velkomstmiddag.
På markedet i Ho Chi Minh City

Vi lander i den pulserende metropol Ho Chi Minh City i det sydlige Vietnam. Byen har gennemgået en imponerende udvikling i de senere år, og gadebilledet er domineret af store, moderne bygninger, farverige reklameskilte, spritnye biler og bogstaveligt talt millioner af motorcykler. Men midt i det moderne findes stadig det vidunderlige Vietnam, lige som den franske kolonitid stadig præger bybilledet med brede alléer og flotte villaer.

Vi kører direkte til vores centralt beliggende hotel, hvor der bliver tid til at friske sig op, inden vi spadserer til en lokal restaurant, hvor vi nyder velkomstmiddag. Har du energi til det, kan du kigge forbi det livlige natmarked på vejen tilbage til hotellet. 

Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelerne og byrundtur
Ho Chi Minh City by night

Efter en god nats søvn er vi klar til at tage fat på oplevelserne. Vi begynder med en tur til de berømte Cu Chi-tunneler, der blev bygget af Vietcong i perioden 1940-60. I første omgang for at hjælpe den lille landmandshær mod helikoptere og anden moderne krigsførelse, men da Vietnamkrigen var på sit højeste, strakte tunnelerne sig hele vejen fra Ho Chi Minh City til den cambodjanske grænse. Alene i Cu Chi-distriktet er der over 250 kilometer underjordiske tunneler.

Tilbage i Ho Chi Minh City ser vi på en byrundtur nogle af Ho Chi Minh Citys mange historiske seværdigheder. Vi besøger blandt andet Genforeningspaladset, der tidligere var kendt som Præsidentpaladset eller Uafhængighedspaladset. Paladset er en klassisk konstruktion bygget i 1960’erne, da den sydvietnamesiske præsident Ngo Dinh Diem bestemte sig for at skifte den gamle, franske guvernørbolig ud med dette storslåede palads. Vi får virkelig følelsen af svundne tiders storhed og rigdom, når vi vandrer gennem de store sale, der står præcis, som de blev efterladt i 1975.

Turen går videre til Notre Dame-katedralen, bygget i årene 1877-1883, som har to 40 meter høje tårne med jernspir, der kan ses på lang afstand. Vi ser kirken udefra og nyder samtidig udsigten til det berømte posthus, der er ligger overfor kirken. Begge bygninger er fra kolonitiden. Vi besøger også krigsmuseet, som omhandler Vietnams lange vej til selvstændighed. Museet fortæller om frihedskrigen mod Frankrig samt den amerikanske krig, som Vietnamkrigen kaldes her. Udstillingerne er som historien en barsk omgang, men absolut interessant og relevant for at forstå Vietnams historie.

Vi kører tilbage til vores hotel, og du har tid til at slentre rundt på Binh Tay-markedet. Om aftenen har rejselederen forslag til fælles middag for de, der har lyst. 

Dag 4
Ho Chi Minh City – Can Tho. Mekongdeltaet. Sejlads og besøg på Ban Tre-øen
Det frodige Mekongdelta

De næste par dage skal vi på en eventyrlig udflugt i Mekongdeltaet, som er et af verdens frodigste områder. Den mægtige Mekongflod, der har sit udspring i det sydlige Kina, strækker sig næsten 5.000 kilometer gennem fem lande, før den munder ud og forgrener sig i deltaet. Dette unikke område kaldes også Vietnams spisekammer, og der høstes ris tre-fire gange om året.

Tidligt om morgenen kører vi til den lille charmerende by Cai Be, der ligger på bredden af den nordligste forgrening i Mekongdeltaet. Vi skifter vores bus ud med en båd og sejler en tur på Mekongfloden gennem de mange kanaler. Vi går i land på den lille ø Ban Tre. Her er en meget idyllisk stemning, og det er en fornøjelse at vandre rundt i de frodige omgivelser og hilse på de lokale samt smage på de mange eksotiske frugter. Vi spiser frokost på øen, inden vi fortsætter mod Can Tho, hvor vi overnatter.

Dag 5
Mekongdeltaet – Hanoi. Flydende marked
Hoan Kiem-søen i Hanoi

Vi står tidligt op og spiser morgenmad på hotellet, inden vi sejler til det flydende marked i nærliggende Cai Rang. Det er uden sammenligning det mest farverige og myldrende flydende marked i verden. Her transporteres alskens frugter, afgrøder og andre varer naturligvis per båd, og hvorfor ikke ordne køb og salg fra båden også, nu når varerne er læsset om bord? Det er en helt speciel oplevelse at være en del af markedet, når der er allermest aktivitet, nemlig tidligt om morgenen. Efterfølgende sejler vi gennem nogle af de helt små kanaler. Vi gør holdt i en landsby på en af de små øer i kanalerne, og vi besøger haver og små plantager med ananas, rambutan og kokosnødder. Vi fortsætter til lufthavnen i Can Tho og flyver til Hanoi i det nordlige Vietnam.

Vi ankommer til Hanois lufthavn om eftermiddagen og kører til vores hotel, hvor vi tjekker ind. Vi har lidt tid til at friske os op, inden vi skal opleve byens gamle bydel fra bagsædet af en cykeltaxa. Vi stiger af cykeltaxaen ved Hoan Kiem-søen, der ligger som en fredfyldt oase midt i Hanoi. Vi krydser en rødmalet træbro til en lille ø og ser det turkisfarvede Ngoc Son-tempel (Jadebjerg-templet), som blev grundlagt i 1700. Om aftenen spiser vi en hyggelig middag sammen.

Dag 6
Hanoi. Byrundtur med Ho Chi Minhs mausoleum, En-søjle-pagoden, vanddukketeater
Ho Chi Minhs mausoleum

Dagen er afsat til at se nærmere på nogle af hovedstadens mange flotte seværdigheder. Vi starter ved Ho Chi Minhs imponerende mausoleum, hvor den store landsfaders jordiske rester siden hans død i 1969 er blevet opbevaret i en glassarkofag. Mausoleet er dog lukket hvert år i september-november, hvor den balsamerede præsident sendes til Moskva og får en ansigtsløftning post mortem. Vi bliver i Ho Chi Minhs verden og går over til hans hus, der ligger bag ved mausoleet. Det lille hus er bygget på søjler med traditionelle, vietnamesiske landhuse som forbillede. Huset, der står præcis som Ho Chi Minh efterlod det, er idyllisk placeret i en velfriseret have direkte ned til en stor, fiskefyldt sø.

Vi vender os herefter mod nogle af Hanois religiøse seværdigheder. En af byens mest berømte pagoder, En-søjle-pagoden, blev bygget af kejser Ly Thai Tong i 1049 til ære for den barmhjertige gudinde, som havde vist sig for ham og lovet ham en søn og dermed en arvtager. Pagoden er af træ og bygget på en enkelt stensøjle. Den skal symbolisere en lotusblomst, der stiger op af Sorgens Hav. Vi spadserer nu videre ind i Hanois små gader og gyder og får et godt indblik i i lokalbefolkningens levevis. Vi kommer bl.a. forbi en lille dam, hvor resterne af et nedskudt amerikansk bombefly ligger som et monument fra krigens tid.

Vi besøger Litteraturtemplet – landets måske bedst bevarede eksempel på traditionel arkitektur. Templet blev bygget i år 1070 til ære for den kinesiske filosof Kungfutse og blev i 1076 omdannet til Vietnams første universitet, så mandarinernes sønner havde et sted at uddanne sig. Kejser Le Thanh Tong beordrede i 1484, at der skulle opstilles en stenplade for hver ung mand, der modtog en doktorgrad som afslutning på sin uddannelse. Det var dog meget svært at opnå en doktorgrad, og fra 1442 til 1778 står der blot 82 mindeplader.

Endelig samles vi for at se det berømte vanddukketeater, der er helt unikt for Vietnam, og vanddukketeaterforestillingerne opleves bedst i Hanoi.

Dag 7
Hanoi – Halongbugten. Minikrydstogt
Halongbugten

I dag skifter vi bylivet ud med gudesmuk natur, når vi tager fra Hanoi til den UNESCO-fredede Halongbugt. Vi kører ruten i bus og kommer forbi rismarker, floder og landbrugsområder, indtil vi når den berømte bugt, der er et af naturens ubestridte vidundere. 3.000 kalkstensbjerge i alverdens former er strøet ud over det stille, blågrønne vand, og det er en fantastisk oplevelse at sejle rundt mellem de særprægede plantebevoksede klipper.

Og det er netop, hvad vi skal.Vi går om bord i en traditionel vietnamesisk junke, som skal være vores hjem det næste døgns tid, hvor vi skal på krydstogt i bugten. Vi tjekker ind i vores kahytter og kan nu læne os tilbage og nyde den fantastiske udsigt i ro og mag, mens vi bliver godt forkælet af besætningen. Kahytterne har eget bad/toilet.

Dag 8
Halongbugten – Hanoi. Nattog til kejserbyen Hué
Halongbugten

Når du vågner denne morgen og kigger ud af vinduet, vil du måske stadig tro, at du drømmer, da sceneriet udenfor hører blandt noget af det smukkeste natur i verden. Mens vi nyder vores morgenmad, sejler båden stille tilbage mod fastlandet.

Vi begiver os herefter mod Hanoi, hvor vi spiser aftensmad, inden vi skal med nattoget til kejserbyen Hué. Selv om vi rejser på den bedste klasse, er turen med nattoget en meget lokal oplevelse. Vi indlogeres i 4-personers sovekupeer og har inden togturen mulighed for at proviantere øl, vand, vin og snacks. Der er basis for en hyggelig og munter tur, hvor vi kan gå på besøg hos hinanden, mens toget ruller mod syd.

(Bemærk, at der er muligt at tilkøbe sin egen kupé eller rejse med fly i stedet for togturen. Se flere oplysninger og pris under praktiske oplysninger.)

Dag 9
Ankomst til Hué. Sejltur på Duftenes Flod, Thien Mu-pagoden og Ming Mangs mausoleum
Kejsermausoleum i Hué

Vi ankommer til kejserbyen Hué om morgenen og kører direkte til vores hotel, hvor morgenmad og mulighed for at friske sig op efter togturen venter.

Vi skal nu på tur og opleve Hué, som historisk set er Vietnams mest interessante by. Byen blev grundlagt i år 300 f.Kr. og var kejserhovedstad i årene 1802-1945. Vi begynder med en spændende sejltur på Duftenes Flod (Song Huong), der løber gennem Hué. Vi sejler ud til Thien Mu-pagoden, der er blevet et slags uofficielt symbol på den gamle kejserby. Den 21 meter høje pagode ligger smukt placeret på en bakke med udsigt over floden. Pagoden blev bygget i 1844 af kejser Thieu Tri, men den er blot den seneste af en lang række pagoder, hvoraf den første blev grundlagt allerede i 1601. I bygningerne ved siden af pagoden kan man blandt meget andet se den kæmpestore klokke Dai Hong Chung, som blev støbt i 1710. Den vejer mere end to tons, og dens klang siges at kunne høres på ti kilometers afstand.

I området omkring Hué ligger en lang række mausoleer for Vietnams mange kejsere. Vi besøger et af de smukkest beliggende, nemlig kejser Ming Mangs mausoleum. Samspillet mellem natur og arkitektur var af så stor betydning for kejser Ming Mang, at han brugte 14 år på at finde den helt rigtige beliggenhed til sit mausoleum. Derefter brugte over 10.000 arbejdere tre år på at bygge det. Og det har bestemt været sliddet og besværet værd, for smukt ligger det i sine parklignende omgivelser med kønne pavilloner beklædt med røde tagsten og et sindrigt indrettet system af små søer og kinesiske haver. I den nordlige ende af parken ligger kejseren begravet ved siden af sin kejserinde, der døde i en alder af bare 17 år. Det fik dog ikke kejseren til at leve i cølibat. Han nåede nemlig at have i alt 33 koner og flere hundrede konkubiner.

Dag 10
Hué – Hoi An. Citadeller i Hué, Hai Van-passet og byvandring i Hoi An
Citadellet i Hué

Efter morgenmaden skal vi en tur til citadellet, byens gamle fæstning. Kejser Gia Long påbegyndte i 1804 det store citadel, der er omgivet af en vandgrav og en ti kilometer lang mur. Oprindeligt var muren bygget af jord, men i begyndelsen af 1900-tallet arbejdede titusindvis af mænd i flere år på at dække murene med et tykt lag mursten. Mange af byens seværdigheder – inklusiv kejserens vældige kompleks af paladser og modtagelsessale – og en stor del af befolkningen har hjemme inden for de to meter tykke mure. Desværre blev mange af bygningerne i citadellet ødelagt under Tet-offensiven, et af Vietnamkrigens blodigste opgør.

Efter vores citadelbesøg sætter vi kursen mod den idylliske og UNESCO-fredede havneby Hoi An.

En vidunderlig smuk køretur venter os, og undervejs kører vi over Hai Van-passet. Vi spiser frokost i Danang ved China Beach, inden vi kører det sidste stykke vej til Hoi An.

Hoi An er Vietnams mest charmerende og bedst bevarede by med en helt utrolig historie, der går mange tusind år tilbage. Mange bygninger i den gamle bydel – kinesiske, franske og vietnamesiske – er i dag fredede og fremstår som små arkitektoniske perler, der på næsten mystisk vis har overlevet de mange krige og uroligheder. Hoi An kom på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 1999. Byen har altid været kendt som en travl handelshavn, og i 1700-tallet kom her især handelsskibe fra Holland, Portugal, Kina og Japan og handlede med silke, papir, porcelæn, te, sukker, peber, kinesisk medicin, elfenben og lakvarer. Cirka fem kilometer fra den idylliske by ligger en skøn strand ud mod Det Sydkinesiske Hav.

Fremme i Hoi An kører til vores hotel, hvor der bliver tid til en forfriskende dukkert i poolen. Om eftermiddagen slentrer vi en lille tur i Hoi Ans smalle gader og krydser også Den Japanske Bro, som japanerne byggede i 1593 for at forbinde den japanske bydel på den ene side af floden med den kinesiske på den anden side. Japanerne byggede broen meget solidt, for de frygtede jordskælv, som de kendte hjemmefra. Broen blev overdækket for at beskytte den mod sol og vind og dekoreret med de smukkeste japanske ornamenter.

Vi tager sammen ud for at nyde solnedgangen fra en båd, der mageligt sejler os rundt på Thu Bon-floden og spiser middag på en af byens mange hyggelige restauranter.

Dag 11
Hoi An. Tid på egen hånd.
Den gamle bydel i Hoi An

Hoi An er det oplagte sted at tilbringe nogle afslappende dage; byen og området har det hele. I den fredede gamle bydel er der et væld af fremragende restauranter og caféer samt forretninger, gallerier og små museer. Om aftenen er byen oplyst af farvestrålende lanterner, som skaber en skøn atmosfære.

Det er muligt at tage på cykelture i området – der er mange gode cykelstier og ruter, som fører til rismarker og små landsbyer. Du kan dase i hotellets skønne have eller tage på tur til den nærliggende strand. Byen har også et stort udbud af massage og anden wellness. Hvis du vil kombinere driverlivet med lidt flere oplevelser, kan du vælge at tage med på nogle af de ekstra udflugter, som vi arrangerer. Rejselederen er med på udflugterne og kommer desuden med forslag til fælles middage for de, som har lyst. Bemærk venligst, at de ekstra udflugter er tilkøb og skal bestilles samt betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse. 

Formiddagen er til fri disposition, men om eftermiddagen vil rejselederen arrangere en endnu en gåtur rundt i byens gader. Turen bringer os gennem den gamle bydel, og vi besøger nogle af de smukke, historiske huse, en af de mange gamle pagoder og det lokale marked.

Dag 12
Hoi An. Tid på egen hånd. Mulighed for tilkøb af halvdags cykeltur til Kim Bong-øen inkl. frokost
En skøn cykeltur
Dagen er din egen, og du kan nyde de skønne omgivelser i og omkring Hoi An. Eller tage med på en cykeltur til Kim Bong-øen (tilkøb). Læs mere om udflugten under beskrivelsen af ekstra udflugter.
Dag 13
Hoi An. Tid på egen hånd. Mulighed for madlavningskursus
Spændende madlavningskursus
I dag er der mulighed for at blive klogere på det vietnamesiske køkken på et madlavningskursus (tilkøb). Læs mere om udflugten under beskrivelsen af ekstra udflugter.
Dag 14
Hoi An. Tid på egen hånd. Mulighed for kombineret cykel- og sejltur til landsbyen Tra Que
På opdagelse i Hoi An og omegn
I dag kan du tage med på en kombineret cykel- og sejltur til landsbyen Tra Que (tilkøb). Læs mere om udflugten under beskrivelsen af ekstra udflugter.
Dag 15
Hjemrejse. Fly Danang – København

Alt godt har en ende, og i dag tager vi afsked med Vietnam. Vi kører til lufthavnen i Danang og flyver tilbage til København.

Dag 16
Ankomst til København
Vi ankommer til København med kufferten fuld af minder for en begivenhedsrig sommerrejse til Vietnam.

Ekstra udflugter

Vi har lagt nogle ekstra udflugter ind i programmet under opholdet i Hoi An. Ønsker du at komme med på en eller alle de ekstra udflugter, bedes du bestille og betale dem med hjemmefra senest 45 dage før afrejse.

Du kan spare kr. 146,- ved at købe alle tre udflugter som en samlet pakke. Den samlede udflugtspakke koster kr. 1198,- per person.

Halvdags cykeltur til Kim Bong-øen inkl. frokost (dag 12)
Vi får vores cykler udleveret på hotellet og kører til havnefronten i Hoi An. Herfra sejler vi ud i floddeltaet til den lille ø Kim Bong. Her er landsbystemning og stort set ingen biltraffik. Det er derfor oplagt med en cykeltur i de landlige omgivelser. Vi ser den flittige lokalbefolkning, som arbejder i rismarkerne og med andre afgrøder som majs, sukkerrør, kasava, jordnødder m.m.

Vi besøger også lokale værksteder og ser fremstilling af risnudler, sivmåtter og bambusbåde.

På øen findes et gammelt skibsværft, hvor træbåde fremstilles efter gamle forskrifter. Efter nogle spændende timer sejler vi tilbage til Hoi An, hvor der er frokost på en restaurant ved flodbredden. Du er velkommen til at beholde cyklen resten af dagen, hvis du har mod på flere oplevelser.

Pris per person: kr. 398,-.

Kokkeskole (dag 13)
På vores rundrejse har vi allerede stiftet bekendtskab med det velsmagende vietnamesiske køkken, og i dag skal vi selv forsøge os udi kogekunsten. Vi begynder med at besøge det lokale marked, hvor vi køber friske grøntsager, fisk, kød og ikke mindst krydderurter, som er hemmeligheden bag det vietnamesiske køkken. Med poserne fulde af varer tager vi til vores kokkeskole, hvor vi – alle iført forklæder – lærer at tilberede nogle af de klassiske vietnamesiske retter. Vi slutter formiddagen med at nyde vores veltillavede retter – velbekomme!

Pris per person: kr. 448,-.

Halvdagsudflugt med kombineret cykel- og sejltur inkl. frokost (dag 14)
På udflugten besøger vi landsbyen Tra Que, hvor vi ser, hvordan de grøntsager og krydderurter, der er karakteristiske for det vietnamesiske køkken, plantes, dyrkes og høstes. Vi cykler ud til landsbyen, der ligger cirka fem kilometer fra Hoi An. Floden og områdets frugtbare jord har betydet, at landsbyens indbyggere gennem de sidste 500 år har kunnet dyrke grøntsager og krydderurter af høj kvalitet. Ved at bruge en bestemt alge, der findes i området, undgår landmændene også at skulle bruge kemikalier og kunstgødning i dyrkningen af afgrøderne.

Vi fortsætter vores cykeltur langs De Vong-floden til et lille fiskerleje, hvorfra vi sejler ud i deltaet. Her lærer vi de lokale fiskeres metoder med at kaste net og får selv mulighed for at prøve denne særlige fangstmetode. Vi fortsætter til landsbyen Cam Thanh, som er kendt for sine vand-kokosnødder, som bliver brugt til tage på husene. Her i området fanger de lokale også krabber, og vi får lejlighed til selv at lære teknikken. Udflugten rundes af med frokost hos en lokal familie, inden vi cykler tilbage til hotellet.

Pris per person: kr. 498,-. 

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 19.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

kr. 2.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Ho Chi Minh City og Danang – København med mellemlanding (på hjemrejsen er der en teknisk mellemlanding i Siem Reap)
 • 1 indenrigsflyvning
 • Nattog mellem Hanoi og Hué i 4-personers sovekupé*
 • Udflugter og entréer jf. program
 • Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • 7 frokoster på dag 3, 4 og 6-10
 • 5 middage på dag 2, 5, 7, 10 og 14
 • Skatter og afgifter

* Bemærk, at det er muligt at få en 2-personers kupé og at flyve i stedet for at tage nattoget. Begge dele mod ekstra tillæg.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører, påregn ca. 65 USD pr. person
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Tillæg for 2-personers kupé på nattoget; 590,- kr. pr. person (1.670,- kr. ved enkeltkupé).
 • Tillæg for fly mellem Hanoi og Hué i stedet for nattog; 1.290,- kr. pr. person i dobbeltværelse. (1.590,- kr. i enkeltværelse). 
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“
Tillæg for hotelopgradering i Hoi An

I rejsens pris indgår indkvartering på Hoi An Trails Resort under opholdet i Hoi An. Du kan vælge at opgradere til Hoi An Beach Resort mod et tillæg.

Tillæg per person i delt dobbeltværelse – Grand Deluxe River View Kr. 1.498,-

Tillæg for en person i enkeltværelse -  Grand Deluxe River View: Kr. 2.996,- dette tillæg skal lægges oven i enkeltværelsestillægget på kr. 2.998,-

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Klima

Sommeren er en af de bedste årstider i Vietnam og kaldes den grønne sæson. I det sydlige og nordlige Vietnam falder sommerregnen oftest som korte byger sidst på eftermiddagen, aftenen eller om natten. I det centrale Vietnam i Hué og Hoi An er det ikke regntid. Temperaturen ligger mellem 25-30 grader.

Togrejse i Vietnam

På denne rejse har vi inkluderet en togrejse med nattog. Vi rejser på den bedste klasse, 4-personers sovekupé (1.klasse) med 2 nedre og 2 øvre sengepladser. I kupéerne er der sengelinned, og i hver ende af vognen er der toilet og håndvaske. Det er muligt at få sin egen kupé mod tillæg – se prisen under prisinformation.

Du kan også vælge at flyve på strækningen mellem Hanoi og Hué i stedet for at tage nattoget. I Hanoi bliver du kørt til lufthavnen og flyver til Hué, hvor transfer til hotellet er inkluderet. Næste morgen mødes du med resten af gruppen og følges herefter igen med den. Se prisen for at flyve under prisinformation.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Visum

Der kræves ikke visum på denne rejse, da opholdet i Vietnam ikke overstiger 15 dage, dog bedes du sende én kopi af dit pas til Albatros Travel. (Gælder ved dansk pas, kontakt Albatros Travel for yderligere information).

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Tilslutning med indenrigsfly er desværre ikke muligt på denne rejse.

Mere om Vietnam

Her kan du få mere at vide om Vietnam: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/vietnam
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Er du på udkig efter inspiration til flere sommerrejser, så læs vores artikel: Hvor skal jeg rejse hen til sommer? eller se vores udvalg af Rejser sommer 2021

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Vores første grupperejse gik DEJLIGT, og langt. LANGT over forventning Turen var meget veltilrettelagt og alle koordinationer imellem vores rejseleder og de lokale guider klappede perfekt. Vores rejseleder var dygtig, vidende og meget behagelig at rejse sammen med. Ligeledes var de lokale guider og meget positive og venlige og alle arbejdede på at gøre vores "Sommer i Vietnam" til en mindeværdig tur. Der var en meget stor præcision, og eneste ventetid var i den til tider heftige trafik - og det er jo ikke til at klandre nogen! For ellers så var alle skifter imellem vores busser, både, tog og fly helt koordinerede og nøje planlagte. De udvalgte ting og steder som vi skulle se på rundturen fandt vi meget interessante.
Date published: 2018-08-09
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse med super rejseleder, der bandt det hele sammen Det var fantastisk rundrejse, hvor vi fik et grundig indblik i Vietnams kultur og historie og ikke mindst folkets væsen ;) det var berigede og rørende på samme tid. Vi fik det hele bundet sammen af en yderst kompetent og vidende rejseleder, der krydderede hele turen med humor og anekdoter. Jeg har fået stor inspiration til at sætte mig ekstra ind i landets kultur. Der var en meget fin balance mellem landskaber, sightseeing i byer, muligheder for at møde de lokale og andre aktiviteter .
Date published: 2017-07-31
Rated 5 out of 5 by from Vietnam er et fantastisk land med mange oplevelser Sommer i Vietnam er et program spækket med oplevelser, som det tager tid at absorbere, når man er kommet hjem. Men det er en anbefalelsesværdig tur med varierede oplevelser og indtryk fra både Syd, Nord og Midt Vietnam. Fantastisk mad, som vi fik rigeligt af. Vores guide "Tran" var helt enestående. Hans viden om Vietnam var kolossal, og han delte rigeligt ud af den. Al transport i Vietnam (bus, fly osv.) fungerede perfekt. Eneste vi ikke kan anbefale er nattoget (selvom vi valgte enkelt kupe). Vi opdagede, at sengetøjet blev ikke skiftet, dvs. man sov i det mange andre har sovet i! Og så var der en stiv kuling fra aircondition anlægget i kupeen.
Date published: 2018-08-06
Rated 5 out of 5 by from En god rejse hvor man får set meget af Vietnam. Rejsen var meget vel organiset, opstod der udfordringer var vores rejseleder meget hurtig til at tage beslutninger. F. eks oplevede vi en hotel brand kl ca 23.30, samt storm hvor træer og elledninger faldt ned. En halv time efter blev vi alle instaliset på et andet hotel. Rejselederen var god til, at italesætte det der var sket med hotelbranden, så han formåede at få alle gjort trykke. Rejselederens store erfaring var helt klart en stor fordel for alle deltagerne, han havde en god kontakt til alle i gruppen, som spændte vidt i alder.
Date published: 2016-08-15
Rated 5 out of 5 by from Spændende tur med meget engageret rejseleder På rejsen så vi mange forskellige ting, der alle var med til at give et godt indblik i Vietnams kultur og historie. Vores rejseleder var super god til at fortælle og kæde alle oplevelserne sammen. Vi oplevede utrolig mange ting hver dag, og til sidst kunne vi nyde et par velfortjente dage ved poolen og i liggestolene. Her havde vi endda på forhånd fået mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter, hvilket fungerede rigtig fint. Hele turen var rigtig godt planlagt og blev hver dag tilrettelagt efter rejsedeltagernes ønsker og behov. Alt i alt var det en rigtig god tur, som i den grad levede op til vores forventninger.
Date published: 2019-07-17
Rated 5 out of 5 by from En skøn tur med mange oplevelser Rejsen var spændende og veltilrettelagt - der var "styr" på alt. Rejsen levede helt op til de forventninger vi havde, og vi føler, at vi har fået et rigtig godt indblik i landet. Vi vil gerne fremhæve Vores rejseleder , som var virkelig faglig dygtig og utrolig videndende - også om sin rolle i forhold til at skabe en positiv stemning i gruppen.
Date published: 2017-07-24
Rated 5 out of 5 by from Interessant rejse med super rejseleder Vore forventninger til rejsen blev til fulde indfriet. Med en fantastisk rejseleder i spidsen for vores 20 mands gruppe fik vi en indlevelse i Vietnams historie og kultur gennem århundreder og frem til i dag, samt en beskrivelse af det vietnamesiske folks ufattelige lidelser i forbindelse med de mange krige med bl.a. Frankrig og USA. Oplevelserne var så mange, at man skal bruge en del tid bagefter til at fordøje dem. Det var en rigtig god ide med de 4 dages afslutning ved stranden omkring Hoi An.
Date published: 2017-07-16
Rated 5 out of 5 by from masser af gode oplevelser Turen bestod af en masse oplevelser i både Syd og Nord Vietnam, sejlturen i Ha long bugten var en af højdepunkterne på turen. På grund af stormvejr , var det lige ved at blive aflyst. Men det klarede op, og vi havde en dejlig tur. Da det er en rundtur med mange hotelskift, var det dejligt så velorganiseret checkin var, og kufferterne blev bragt på værelset hurtigt. Vi havde en dygtig rejseleder, der forstod at håndtere diverse situationer, bl. a i Hanoi, hvor vi på grund af brand måtte skifte hotel midt om natten. Vi var på mange forskellige sejlture under turen, hvilket var meget spændende.
Date published: 2016-08-09
 • y_2022, m_11, d_27, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_111
 • loc_da_DK, sid_VNRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser