Sommerhøjskole i Toscana

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Sprog, samvær og kultur i det bølgende landskab

Vi drager til Toscana og giver os god tid, så vi kan komme lidt tættere på det italienske liv, og med to hele uger i Toscana, bliver der tid til det hele. Alt fra en let sprogintroduktion ud i det italienske italienske og et par introduktioner til det italienske køkken. Vi laver hjemmelavet pasta og lærer om italiensk mad, alt fra ost til ris, og derudover skal vi på udflugter til både kendte og mindre kendte steder i Mellemitalien. Kendte steder som Assisi og San Gimignano, men også den lille by Cività di Bagnoregio, byen som også kaldes ”Den døende by”.

Vi skal på det lokale marked og teste vores italiensk, der bliver organiserede vandringer og naturligvis skal vi ud på en cykeltur i det dejlige landskab.

Vores rejse bringer os rundt i de bølgende landskaber med krogede grågrønne olivenlunde og grønne frodige vinmarker. Dagene tilbringer vi i de labyrintiske middelalderbyer, med storslået renæssancekunst og masser af italiensk charme.

Lad os kalde det ”minihøjskole”, fordi vi kommer lidt ind under huden på Italien og italienerne. Vores vidende rejseledere fortæller om historie, musik, kultur og italiensk politik – og oveni hatten får vi lidt mere kendskab til sproget.

Selv vores smagsløg sendes ud på en rejse, når vi besøger en af de lokale vingårde i San Gimignano, og når vi skal spise vores egen hjemmelavede mad.

Udgangspunktet for vores eventyr er en af Toscanas klassiske kurbyer, Chianciano Terme, hvor vi indlogerer os på et hyggeligt hotel. Et par aftener under opholdet vil der være mulighed for at danse og høre musik på en bar eller hotel i nærheden.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Vin & gastronomi, Højskolerejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
København – Rom – Chianciano Terme
Dag 2
Middelalderbyen Siena
Dag 3
Vandring bag Chianciano Terme og italienskundervisning
Dag 4
Den døende by – Cività di Bagnoregio og på med danseskoene
Dag 5
Cykeltur i det toscanske landskab
Dag 6
Pastakursus til frokost og tid til egen hånd
Dag 7
Vinsmagning og en charmerende eftermiddag i San Gimignano
Dag 8
Fridag i Chianciano Terme
Dag 9
Italiensk marked og etruskisk museum
Dag 10
Assisi – Den Hellige Frans’ by. Besøg i San Francesco-kirken
Dag 11
”Det italienske køkken” – vi dykker ned i madkulturen
Dag 12
Mulighed for udflugt til renæssancebyen Arezzo, middelalderbyen Cortona
Dag 13
Fridag
Dag 14
Den smukke renæssanceby Pienza, vandring til Capella di Vitaleta og Montalcino
Dag 15
Hjemrejse

Hoteller

Hotel Sanremo

 • Kurbyen Chianciano Terme
 • Chianciano Terme
 • Typisk dobbeltværelse på Hotel Sanremo

Vores hotel ligger i den gamle kurby Chianciano Terme, som italienere i århundreder har valfartet til for at modtage kurbehandlinger. Hotellet serverer en glimrende halvpension bestående af italiensk morgenmad og middag med italiensk husmandskost, som det serveres i en italiensk familie. Hotel Sanremo har været et af Albatros Travels samlingssteder i mange år. Det er et hyggeligt, familieejet hotel, som drives af familien Turbino. Her tager familien imod os både i spisesalen og i den lille, hyggelige bar. Her kan man nyde en aperitif før maden eller en drink efter middagen i godt selskab. Det hænder også, at der er live-musik på hotellet, når sønnens lille jazz-orkester spiller op med klassiske jazz-standarder og kendte italienske sange. Så hvorfor ikke tage en svingom inden sengeti?

Hotellet har en lille, uopvarmet pool oppe på 1. sal, som er åben hele sæsonen. Så det er muligt med en lille dukkert, specielt i de varme perioder. Der er også wifi i hotellets fællesområder, så det er muligt at komme på internettet.

Adresse:
Hotel Sanremo
Via Paolo Ingegnoli, 21
I-53042 CHIANCIANO TERME (SI)
Tlf. 0578/6330. Fax 0578/63609

www.albergosanremo.net

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
11.498,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Rækkefølgen af dagsprogrammet kan variere på de forskelle afrejsedatoer

Dag 1
København – Rom – Chianciano Terme
Vi bor i kurbyen Chianciano Terme

Vi flyver fra København til Rom, hvor vi stiger på bussen og begynder vores rejse gennem regionen Lazio og nordpå ind i det smukke Toscana mod vores hotel. Vi skal bo i den gamle kurby Chianciano Terme. Byen har siden Romerriget været centrum for kurbade. Og selv i dag strømmer folk til de mange termebyer i området og nyder de dejlige omgivelser. Inden vi når frem til hotellet stopper vi på motorvejen, så man har mulighed for at få sig en snack eller en kop kaffe.

Vel fremme på vores hotel i den gamle termeby tjekker vi ind.

De inkluderede middage indtages på hotellet, der serverer veltillavet og folkelig italiensk mad serveret direkte ved bordene.

Dag 2
Middelalderbyen Siena
Domkirken i Siena er en af Italiens smukkeste

I dag skal vi besøge en af Italiens smukkeste kulturbyer, den fantastiske Siena. Her fornemmer man let den historiske arv fra Italiens storhedstid. Siena er i sig selv et kunstværk. Vi begiver os ud på en spadseretur gennem byens gader og ender ved det imponerende, muslingeskalsformede torv Piazza del Campo, der engang var byens markedsplads. Det er her, man om sommeren afholder det berømte hestevæddeløb mellem de forskellige bydele, Il Palio. Siena ligger på pilgrimsvejen mod Rom, og dette har været med til at sikre byens rigdom. Det er også her, at Italiens ældste bank, Banca di Siena, er grundlagt. Siena var i mange århundreder i strid med Firenze omkring konkurrencen på bankvæsenet og ikke mindst handlen med tekstiler, hvor begge byer havde store interesser, og byens bankfolk var helt fremme og kunne i middelalderen udlåne penge til Europas konger og fyrster.

Piazzaen domineres af rådhuset, som blev opført i slutningen af 1200-tallet. Rådhuset var inspiration for den danske arkitekt Martin Nyrop, der besøgte byen i 1881-1883, da han senere skulle tegne Københavns Rådhus. Vi går gennem smalle stræder, forbi senmiddelalderlige paladser og patricierhuse og beundrer domkirken, der af mange anses for at være Italiens smukkeste. Domkirkens stribede ydre i sort og hvidt marmor er fra 1200-tallet, og en del af udsmykningen på facaden er af den berømte kunstner Giovanni Pisano. Her finder man også Spedale S. Maria della Scala, oprindeligt grundlagt som herberg for pilgrimmene fra Francigena-pilgrimsvejen helt tilbage i 900- tallet, og senere et af Europas første hospitaler.

Efter vores vandretur i byen bliver der tid til frokost på egen hånd og eventuelt et besøg i den smukke domkirke fra 1200-tallet og på byens kunstmuseum (entré 8 euro, januar 2016) med den blændende udsigt over byen. Du kan også besøge en af de mange cafeer på Piazza del Campo og bare nyde folkelivet på den smukke plads.

Sent på eftermiddagen er vi tilbage i Chianciano Terme, hvor vi spiser middag.

Dag 3
Vandring bag Chianciano Terme og italienskundervisning
Vi tager på vandretur bag Chianciano Terme

I dag tager vi vandreskoene på og går direkte fra hotellet ud i naturen. Ikke langt fra byen starter skoven, hvor der venter os sten-eg, grusstier og kuperet natur og måske et lille kloster midt ude i stilheden. I løbet af et par timer går vi en dejlig tur og ser lidt mere til landskabet og vender tilbage til en velfortjent frokost (vi går normalt cirka 6-7 kilometer, afhængigt af vejret).

Til frokost kan man vælge at besøge den lokale købmand og selv lave sig en lille picnic som kan nydes i det fri.

Sent på eftermiddagen er der et par timers undervisning i det italienske. Vi skal lære de mest almindelige gloser, så vi lettere kan bestille mad, spørge om vej og ikke mindst begå os blandt de lokale italienere.

Dag 4
Den døende by – Cività di Bagnoregio og på med danseskoene
Cività di Bagnoregio er også kendt som 'Den døende by'

I dag begiver vi os via Umbrien ind i Lazio til ”Den døende by” Cività di Bagnoregio, der ligger midt i den smukke Tiber-dal. Landskabet i området et meget særpræget vind-eroderet vulkansk landskab, der sender tankerne hen på månelandskaber eller filmen Star Wars. Vi kører til den lille by Bagnoregio, og herfra går vi gennem byen til kanten af klippen, hvorfra vi kan kigge over til den majestætisk beliggende by Cività di Bagnoregio. Den gamle by ligger og klynger sig desperat til tuf-klippen, som var den et skib midt i et oprørt hav. Byen blev grundlagt af etruskerne for over 2.500 år siden, men i dag er den gamle forbindelse til ”fastlandet” eroderet væk af vind og vejr. I dag har man bygget en 500 meter lang imponerende ”landgangsbro”, der fører op til den lille by, hvis dage er talte; dens skæbne er uundgåelig mod naturens kræfter. I dag er dens indbyggertal reduceret til 12 personer om vinteren, og omkring 100 om sommeren, men på trods af byens dramatiske liv er byen et stort besøg værd og virkelig en oplevelse for livet.

Den velholdte middelalderby med de smukke bygninger opført i smukke sten, små solfyldte piazzaer, små brostensbelagte gader udsmykkede med blomster og små haver gør besøget uforglemmeligt. Der skal gås lidt for at komme rundt i byen. Det er dog muligt at tage en minibus frem til den lange bro. Men der må forventes, at der skal gås cirka 4 kilometer.

På vejen hjem kører vi forbi den lille skønne sø Lago Bolsena – Europas største kratersø, der er opstået efter et voldsom vulkanudbrud langt tilbage i historien. De mange kilder i undergrunden fyldte krateret med frisk kildevand, og søen regnes for den reneste sø i Europa, og det går faktisk at drikke vandet i søen. Søens vulkanske fortid ses tydeligt i de frodige skråninger, hvor den rige vulkanske jord leverer både mineraler og en passende fugtighed til at udsmykke de omkringliggende arealer med frugt og blomster.

Søen var allerede under den florentinske poet Dante Aligheris tid kendt for sit ålefiskeri, og stadig i dag er søen meget rig på fisk. Dante skriver i sit berømte værk, Den Guddommelige Komedie, om sit møde med Simon de Brion, den senere franske pave Martin IV (1281-1285), at paven levede af Bolsena-ål marinerede i Vernaccia-vin. Man fyldte Vernaccia-vintønder med levende ål, og marinerede dem levende. Herefter blev de ristet over åben ild. Det var en elsket delikatesse, og det siges at pave Martin IV spiste så mange af disse ål, at han døde af overspisning. Vi forlader nu Lago Bolsena og kører ad den antikke romerske hærvej Via Cassia hjem igen.

Normalt er der mange modne italienere i byen om aftenen, som netop er her for at nyde de mange kurbade og komme lidt væk fra varmen ude ved vandet. Herinde i landet lidt i højden er temperaturen og luften nemlig normalt meget behagelig. På en af byens cafeer er der normalt dans. Og italienerne har tradition for en god svingom, så tag med rejselederen ud en aften (afhængig af ugedagene), og prøv at se, om det italienske sprog kan skaffe en dans til balkortet.

Dag 5
Cykeltur i det toscanske landskab
På cykeltur i det toscanske landskab

I dag skal vi opleve Toscanas fantastiske landskab på cykel. På den måde får vi mulighed for at mærke vinden i håret og duften fra naturen i eget tempo. Du kan vælge at køre en tur sammen med vores rejseleder rundt i det smukke og kuperede landskab, eller du kan køre en tur alene i dit helt eget tempo.

Rejselederen hjælper gerne med at foreslå en rute, der passer netop dig. Besøg for eksempel Montepulciano (cirka 18 kilometer i alt), hvor du kan nyde et glas lokal vin til en herlig frokost på torvet. Eller køb lidt brød, ost, skinke og drikkevarer, og sæt cyklen i vejkanten og spis en let frokost, mens du nyder udsigten over olivenmarker og vinranker. Du kan også køre en tur til den verdensberømte udsigt over de smukke cypresser ved La Foce, der ligger tæt på byen. Det er en herlig måde at komme rigtig tæt på naturen på.

Cykelruterne kan ved første øjekast se sværere ud, end de vitterligt er. Men de foreslåede ture er ikke længere (12-18 km i alt), end at man kan trække cyklen noget af vejen. Man bliver rigt belønnet, når man lydløst bevæger sig gennem landskabet med vinden i håret og de mange duftindtryk som medrejsende. Cyklerne er nye, har 6 gear og er forsynet med håndbremser. Ønsker du at køre med cykelhjelm, bør du medbringe en hjemmefra. Skulle vejret ikke være til cykeltur, kan rejselederen foreslå andre aktiviteter i området.

Dag 6
Pastakursus til frokost og tid til egen hånd
Lær at lave hjemmelavet pasta

Det italienske køkken er spændende, og i dag skal vi lære lidt mere om italiensk mad. I hotellets køkken skal vi på et lille kursus i pastalavning. I løbet af et par timer lærer vi at lave den lokale pasta, pici, som er særlig toscansk. Dertil skal vi naturligvis lave en passende sauce. Vi nyder vores egen hjemmelavede pastafrokost og et glas vin til.

Efter frokosten bliver der igen to timers italiensk sprog-introduktion, hvorefter resten af eftermiddagen er til egne eventyr.

Chianciano Terme har gennem årtusinder været en kurby, og selv i dag lever byen primært af de mange som søger dens helbredende kilder. Byen er specielt kendt for, at dens vand kan kurere problemer med leveren og andre sygdomme.

Men de varme kilder kan også byde på oplevelser for krop og sjæl. Vil man have den store omgang, kan man vælge at forkæle sig selv i det flotte spacenter Parco Acqua Santa. Her i det moderne kurbad Terme Sensoriali kan man for 45 euro (lørdag/søndag 50 euro – priser fra maj 2023) få adgang til de lækre bade, aromaterapi-rum, muddermasker, det tropiske brusebad, isbad, boblebad og tre forskellige typer saunaer. En pragtfuld måde at forkæle sig selv og nyde en stille stund i herlige omgivelser.

Ønsker man derimod at prøve de udendørs varme bade, kan man besøge Terme Theia. Her sidder man udenfor i skønne varme bade og kan nyde naturen. Her kan man let tilbringe et par dejlige timer. Pris 29 euro for 4 timer (31 euro i weekenden – priser fra maj 2023). Badetøfler bør medbringes eller kan købes billigt på stedet.

Dag 7
Vinsmagning og en charmerende eftermiddag i San Gimignano
Middelalderbyen San Gimignano

Om morgenen går turen mod byen med tårnene, San Gimignano. Byens placering på pilgrimsvejen Via Francigena, Frankervejen, der gik fra Canterbury og den lange vej til Rom, gjorde byen til handelscentrum i middelalderen, og dette bragte rigdom til den lille by. Byen var allerede dengang kendt for sin produktion af den skønne, silkebløde hvidvin Vernaccia di San Gimignano, der stadig i dag kan nydes.

Inden vi besøger selve byen, går vi en lille vandretur (1½ kilometer) på en del af den gamle pilgrimsvej op til den pragtfulde vingård Fattoria di Fugnano, som Albatros har arbejdet med gennem mange år, et pragtfuldt sted som mange af vores rejsende vælger at vende tilbage til på vores vingårdsferier. Vingården har nemlig den mest fantastiske beliggenhed med de skønneste udsigter over det bølgende landskab og de berømte tårne i San Gimignano. Gården drives af tre driftige kvinder, og de fortæller om vingården, stedet og naturligvis skal vi smage på vingårdens vine: den berømte hvide Vernaccia, deres Chianti Colli Senesi og ikke mindst deres Supertoscaner, den fadlagerede Sangiovese – en vin, som de fleste forelsker sig i.

Sammen med vinsmagningen spiser vi en lettere picnic-frokost, og der er mulighed for at købe lidt af den gode vin med hjem. Efter besøget går vi tilbage igen til bussen – denne gang føles turen lettere, når det går nedad, og vinen gør bestemt ikke turen mere kedelig.

Vi skal naturligvis også besøge selve San Gimignano. Her er det som at gå direkte ind i middelalderen. Det er herligt at vandre omkring og suge indtryk til sig i de kølige, skyggefulde gader, besøge den smukke kirke, torturmuseet eller blot spise en is i solen på torvet. Når vi ud på eftermiddagen er tilbage på hotellet, er der tid på egen hånd, indtil vi skal spise en middag på hotellet.

Dag 8
Fridag i Chianciano Terme
Nyd en dag på egen hånd i Chianciano Terme

I dag er det blevet tid til en fridag. Du kan vælge at nyde livet i Chianciano Terme eller udforske nogle af de små, lokale byer med lokalbussen. Eller alternativt tage lokalbussen til Chiusi og toget videre til fx Firenze.  Det er også muligt at leje en cykel og begive sig ud på endnu et cykeleventyr.

Middagen er i dag på egen hånd, og vi kan varmt anbefale den lille hyggelige restaurant ”Il Buco”. Her spiser man godt til rimelige priser, og i vinduet kan man se, at selveste Michelinguiden gennem mange år har anbefalet restauranten med ejeren Silvano ved roret.

Dag 9
Italiensk marked og etruskisk museum
Lokale specialiteter

I dag er der marked i byen, og ligesom de lokale, så spadserer vi til markedet (1,5 km. hver vej) for at se lidt på de lokale varer. For de som har lyst senere, kan man kan man slå sig sammen, og købe ind til en lille picnic til frokosten, hvor vi sammen finder vi et hyggeligt sted at holde picnic.

På markedet har du mulighed for at bruge lidt af de fraser vi har lært på vores introduktion til Italiensk, og måske kan du lære endnu mere af de lokale.

Efter en stund på markedet tager vi på det spændende etruskiske museum i byen. Museet regnes for at være et af de bedste museer om etruskerne, der boede i Etrurien fra ca. 800 f.Kr-300 f.Kr. Etruskernes område Etrurien lå nord om Rom fra Tiberen i syd og op til floden Arno i nord. I forbindelse med romernes ekspansion blev etruskerne langsomt opslugt af den romerske kultur – dog ikke uden at efterlade sig spor. Den meget veludviklede kultur gav nemlig romerne stor inspiration. Akvædukter, vejbelægning og stenbuer, var noget af det romerne lærte af etruskerne. Chianciano Terme har et meget flot og overskueligt museum hvor rejselederen fortæller om denne spændende kultur.

Til frokost kan de som har lyst til fælles picnic samlet finde et sted at nyde den på markedet indkøbte frokost, hvis vejret og stemningen er til det. Herefter kan man tage hjem til hotellet for en velfortjent siesta.

Ud på eftermiddagen bliver der igen en lille vandring, for de som har kræfter i benene. Vi går til den gamle by i Chianciano Terme og vandrer lidt rundt i de små smalle gader og nyder udsigten over dalen. For de som har lyst, kan man sætte sig på en bar og som ægte italienere tage en aperitivo. (Ca. 4 km totalt)

Dag 10
Assisi – Den Hellige Frans’ by. Besøg i San Francesco-kirken
Frans af Assisis by

I dag går turen igen til den smukke region Umbrien. Mens Toscana trivedes under renæssancen, og næsten hele området var under indflydelse af Medicierne, måtte Umbrien forblive under pavemagtens kontrol. Det er derfor ikke underligt, at religionen har sat sit præg på området. Det var også her at den berømte Francesco, Frans af Assisi, i begyndelsen af 1200-tallet grundlagde sin munkeorden, de grå tiggermunke, eller gråbrødrene, der skulle få meget stor betydning for det religiøse liv i hele den vestlige verden. Umbrien er i dag fyldt med klostre af forskellig størrelse og observans. Lige fra de kæmpestore i Assisi til de allermindste, som findes langt ude i smukke bjerge.

Først besøger vi den fantastiske by Assisi, der var Frans af Assisis by, med den smukke San Francesco-kirke og de berømte fresker. Kirken drives af franciskanermunkene, som også viser os rundt i kirken og fortæller om Den Hellige Frans. Tidligere har der været en dansk broder som viste rundt i kirken, men broder Theodor har lagt gerningen som rundviser på hylden da alderen trykker og han nu fortsætter med andre gerninger. For mange er besøget i Assisi en storslået spirituel oplevelse, og som Broder Theodor ville udtrykke det: "Folk rejser til Assisi som turister, men rejser derfra som pilgrimme i deres eget spirtuelle liv".

Assisi er en smuk by, hvor oldtidsarkitektur og middelalder smelter sammen på fineste vis. Byen ligger på en skråning med fantastiske udsigter over den omkringliggende dal, og der bliver da også tid til endnu et stop i en af Umbriens små byer, inden vi vender hjem til vores hotel efter en spændende dag.

Dag 11
”Det italienske køkken” – vi dykker ned i madkulturen
Vi laver vores egen pasta

Vi starter dagen med et lille foredrag om Italiensk mad. Der er mange gode tips og tricks, hvis man vil lave italiensk mad hjemme. Der er også små regler, som er værd at huske, hvis man skal begå sig blandt italienere. Hvad er forskellen på Parmiggiano og Grana-ost? Hvornår bruger man hvilken pasta? Hvad er polenta? Dyrker man ris i Italien?

Herefter skal vi mødes med vores kok, som i dag skal lære os at lave den store toscanske brødsuppe Ribollita. Den smager fantastisk og er meget næringsrig. Den består af hvide bønner og palmekål - kaldet ”cavolo nero” (sort kål) af italienerne. Suppen tilsættes gårsdagens nu tørre brød, og det er brødet, som giver suppen dens grødagtige konsistens. I gamle dage var suppen en klassisk ret om fredagen, som var kødfri dag. Vi får mange gode tips og bliver lidt klogere på italiensk mad.

Efter vores formiddag i madens tegn er det tid til at spise netop ribollita. Herefter er resten af dagen til egne eventyr.

Dag 12
Mulighed for udflugt til renæssancebyen Arezzo, middelalderbyen Cortona
Cortona

I dag er der mulighed for at deltage i en ekstraudflugt til Arezzo og Cortona. Alternativt er dagen til egne eventyr.

Vi kører nordpå mod byen Arezzo, der er af etruskisk oprindelse. I dag er byen provinshovedstad, og den har opfostret mange vigtige renæssancekunstnere, som for eksempel Piero della Francesca, Vasari og ikke mindst den berømte forfatter Petrarca. Piero della Francescas hovedværk, freskecyklussen "Legenden om det hellige kors", kan man se i San Francesco-kirken. Byen har et meget smukt torv, som måske kan genkendes fra den herlige film med Roberto Benigni, ”Livet er smukt”.

På vejen tilbage gør vi et kort stop i den lille by Cortona, hvor etruskerne har opført en ringmur om byen. Her kan man opleve en typisk middelalderby, og den lokale kirke fremviser stolt helgeninden Santa Margheritas grav. Fra byen har vi en flot udsigt over Lago Trasimeno, hvor slaget mellem den puniske hærfører Hannibal og den romerske konsul Caius Flaminus fandt sted i 217 f.Kr. Romerne tabte slaget, og 15.000 romerske soldater døde ved bredden af den smukt beliggende sø.

Lago Trasimeno ligger i regionen Umbrien. Vi stopper ganske kort ved søen, som H.C. Andersen også kom forbi på sin rejse til Rom i 1833. Om mødet skriver han: ”Næste dag gik det over Castiglione gennem frodige dejlige landskaber med olieskove og druer, smukke, halvnøgne børn og gamle matroner med sølvhvidt hår gik og vogtede kulsorte, hudblanke grise. Ved Søen Tracymenes, hvor Hannibal stred, så jeg ved vejen det første fritvoksende laurbærtræ”.

Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

Dag 13
Fridag

Inden vi skal hjem, er det på plads med endnu en fridag. Hvad med at købe de sidste sager som olivenolie, parmesan, pasta og andet godt til kufferten? Det er der mulighed for i dag. Og ellers bare nyde en stille dag i byen eller en af de nærliggende småbyer.

Middagen i dag er på egen hånd. Mon ikke der er nogen, som har spottet et spisested i den gamle bydel, der skal prøves?

Dag 14
Den smukke renæssanceby Pienza, vandring til Capella di Vitaleta og Montalcino
Vi besøger renæssancebyen Pienza

Vi starter dagen med et besøg i den upåagtede by Pienza, der oprindelig var en bondeby og pave Pius II’s (1405-1464) fødeby. Byen er en lille perle, og UNESCO har optaget den på deres liste over verdens kulturarv. Det fantastiske bycentrum blev opført under Pave Pius II, der fik arkitekten Bernardo Rossellino til at opføre den ideelle renæssanceby.

Udsigten over det omkringliggende landskab er fantastisk, og det er en fornøjelse at se ud over det behagelige toscanske landskab, hvor de frodigt bølgende vinmarker og de mørkegrønne cypresser beroliger blikket. Byen er også kendt for den dejlige, lagrede fåreost pecorino. Her kan den fås i alle former, fra den milde til den stærkeste lagrede variant med peberkorn eller chili.

I dag skal vi gå fra renæssancebyen Pienza mod middelalderbyen San Quirico d’Orcia. Vi bevæger os ned gennem den UNESCO-fredede dal, Val d’Orcia.  Vi går i et af de mest fotograferede landskaber i Italien, og vores vandring går ad grusveje som fører os nedad, langs marker med herlige udsigter over den fredede dal. Langt borte i det fjerne kan vi se den gamle vulkan, Monte Amiata, og halvvejs på vores ca. 6 km. lange vandring møder vi det smukke Capella di Vitaleta. Det pittoreske og ofte forevigede kapel, står omgivet af lange mørkegrønne cypresser, der som trofaste soldater nærmest beskytter det ensomme kapel, der tilbringer sit liv i ensom majestæt midt i det toscanske landskab.

Herefter kører vi til byen Montalcino, hvor de producerer den verdensberømte vin Brunello di Montalcino. Her er der mulighed for selv at tage et besøg i det lokale enoteca, som ligger i byens store borg, og eventuelt smage på en af de lokale vine – blandt andet den rubinrøde Brunello, der er lavet af Toscanas mest kendte drue, Sangiovese. I den hyggelige by bliver der tid til lidt frokost og tid på egen hånd.

(Rækkefølgen på dagens program kan byttes lidt rundt afhængigt af vejret. Se mere i: Praktiske oplysninger om rejsen)

Dag 15
Hjemrejse
I dag går turen til lufthavnen i Rom, og efter en rejse med mange oplevelser går turen tilbage til Danmark. Afrejsetidspunktet fra hotellet afhænger af flytidspunktet.

Udflugt til renæssancebyen Arezzo, middelalderbyen Cortona

Der er mulighed for at deltage i en spændende udflugt til byerne Arezzo og Cortona.

Vi kører nordpå mod byen Arezzo, der er af etruskisk oprindelse. I dag er byen provinshovedstad, og den har opfostret mange vigtige renæssancekunstnere, som for eksempel Piero della Francesca, Vasari og ikke mindst den berømte forfatter Petrarca. Piero della Francescas hovedværk, freskecyklussen "Legenden om det hellige kors", kan man se i San Francesco-kirken. Byen har et meget smukt torv, som måske kan genkendes fra den herlige film med Roberto Benigni, ”Livet er smukt”.

Cortona er en typisk middelalderby

På vejen tilbage gør vi et kort stop i den lille by Cortona, hvor etruskerne har opført en ringmur om byen. Her kan man opleve en typisk middelalderby, og den lokale kirke fremviser stolt helgeninden Santa Margheritas grav. Fra byen har vi en flot udsigt over Lago Trasimeno, hvor slaget mellem den puniske hærfører Hannibal og den romerske konsul Caius Flaminus fandt sted i 217 f.Kr. Romerne tabte slaget, og 15.000 romerske soldater døde ved bredden af den smukt beliggende sø.

Lago Trasimeno ligger i regionen Umbrien. Vi stopper ganske kort ved søen, som H.C. Andersen også kom forbi på sin rejse til Rom i 1833. Om mødet skriver han: ”Næste dag gik det over Castiglione gennem frodige dejlige landskaber med olieskove og druer, smukke, halvnøgne børn og gamle matroner med sølvhvidt hår gik og vogtede kulsorte, hudblanke grise. Ved Søen Tracymenes, hvor Hannibal stred, så jeg ved vejen det første fritvoksende laurbærtræ”.

Prisen for udflugten, hvis du køber den inden afrejse er 200 kr. – men den kan også bestilles og betales på stedet til 30€ pp. (Min 20 gæster.)  Spar penge og bestil hjemmefra, senest 45 dage inden afrejse.

Vi forbeholder os retten til kun at gennemføre ekstraudflugter ved tilstrækkelig antal tilmeldte.

I Cortona

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
1.800,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København - Rom t/r
 • Udflugter og transport jf. program
 • Cykelleje
 • Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
 • Halvpension (italiensk morgenmad hver dag, to frokoster og 12 middage)
 • Picnicfrokost med vinsmagning i San Gimignano
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Personlige drikkepenge, f.eks. til chauffør (beregn ca. 10 euro)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vandringer

På dage hvor der vandres kan det hænde at vi grundet vejret lægger ruten om. Er der meget varmt, så går vi normalt som det første.

Det hænder også, at vi vandrer fra San Quirico til Bagni Vignoni i stedet for fra Pienza til San Quirico, her findes nemlig lidt mere skygge på en solrig dag. Har det regnet og jorden er våd, kan det også være at vi flytter vandringen til Bagni Vignoni, da stierne her er af grus og ikke jord.

Vandringsbeskrivelse hvis vi går til Bagni Vignoni: Vi starter vores vandring i San Quirico d’Orcia, som også er en af de små byer på Pilgrimsruten. Herfra skal vi vandre til den lille kurby Bagni Vignoni, hvor vi kan se de varme kilder springe direkte ud af jorden. Vi går på den gamle pilgrimsrute, ad hyggelige grusveje med dejlig udsigt til Bagni Vignoni, som ligger på toppen af en lille bakke. I Bagni Vignoni bliver der tid til at tage et kig på den fascinerende mølledal, hvor det vulkanske vand i årtusinder har strømmet ned over klipperne. Her er det oplagt at dyppe eventuelt trætte vandrefødder i det lune vand. (Dagens vandring er ca. 6 km.)

Hotellerne

Vi har valgt at bo på gode mellemklassehoteller, som vi har arbejdet med gennem mange år. De trestjernede hoteller er hyggelige, og gør alt for at få vores gæster til at føle sig hjemme. De inkluderede middage indtages på hotellet, der beværter veltillavet og folkelig italiensk mad serveret direkte ved bordene.  Det er meget sjældent at det bliver så varmt i Chianciano Terme, at hotellerne har brug for aircondition, hvorfor dette ikke er standard. Visse værelser har måske aircondition, hvilket dog kan koste et supplement at benytte. Der er normalt ikke køleskab på værelserne, men har man behov for køleskab til medicin eller andet, så hjælper hotellet gerne.

Chianciano Terme

Ideen med rejsen er at bo et og samme sted, og her er Chianciano Terme et ideelt sted, da den ligger godt for vores udflugter. Chianciano Terme har levet af besøgende til byen i over 2.000 år – Helt tilbage til romerne der brugte den som kurby. Den italienske stat gav i mange år store tilskud til rekreationsophold i netop byer som Chianciano Terme. Det helbredende vand og den dejlige luft var med til at sætte byen på kortet over kurbyer. Da staten voldsomt beskar tilskuddet til rekreationsophold, gennemgik byen store forandringer, og i dag omdannes mange af de gamle kurhoteller til lejlighedskomplekser. Derfor ser man tomme hoteller, som venter på deres nye skæbne. Der laves musik- og filmfestivaler, man satser på den nye wellness-bølge, og langsomt opstår byen igen som samlingspunkt. Det er jo ikke et tilfælde at italienske par år efter år efter år, vender tilbage til byen.

Højskole

Vi har valgt at kalde denne rejseform for ”højskole”, fordi vi kommer tættere på de lande vi besøger og deres befolkning. Vi stikker lidt et spadestik dybere, og dette er en rejse for de mere nysgerrige gæster. Vores vidende rejseledere fortæller om historie, musik, kultur og om hvordan livet former sig i dag – og ydermere får vi ofte en introduktion til det lokale sprog, og på mange af vores rejser af denne slags bliver vi introduceret til, hvordan man laver et par klassikere fra det lokale køkken.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En oplevelsesrig rejse Rejsen var spændende og oplevelsesrig. Hotellet var lidt slidt. Byen var meget død. Maden var lidt ensformig. Dårligt busselskab, fejl ved busserne. Blev hentet 2 timer for sent, da vi skulle hjem.
Date published: 2024-06-16
Rated 5 out of 5 by from En skøn, skøn ferie i det grønne, skønne og venlige Toscana. 14 dejlige dage er netop afsluttet. Vi havde lige fra vi ankom til Rom, en nærmest perfekt ferie. Blev modtaget af en rejseleder, der var virkelig inde i italienske forhold og meget gerne fortalte om det. Undervejs improviserede han turenes rækkefølge, så de passede bedre til vejret og arrangerede også ekstra udflugter, bl.a. en vinsmagning i nabolaget, pica-festival i den gamle bydel og olivenoliesmagning. Stor respekt til Michael, der stort set var til rådighed døgnet rundt!! Hotellet var et mindre et af slagsen, men personalet havde store hjerter! Der blev sørget for os på alle tænkelige måder og måltiderne var virkelig gode. Det var nok ”hverdagskost”, men ikke desto mindre lækre, veltillavede retter. Vi fik ikke samme ret 2 gange. Der var rent og pænt alle steder og sengetøj blev skiftet 2 gange om ugen. Turene rundt i Toscana var spændende, interessante og aldrig kedelige. Chiancamo er umiddelbart en halvdød by, men den vinder ved nærmere bekendtskab. Leder man lidt, finder man hyggelige caféer, gode restauranter og da også lidt forretninger. Men regn ikke med en shoppetur!! Forårshøjskole i Toscana har vores varmeste anbefalinger!!
Date published: 2024-06-15
Rated 4 out of 5 by from Supergod ferie Et spændende og meget smukt område. Turene var godt tilrettelagt med mange gode oolevelser. Dejligt med aktiviteter som vandring, cykling og madlavning.God gruppe, guide, hotel og mad der langt overgik forventningerne
Date published: 2024-06-13
Rated 5 out of 5 by from God rejse til Toscana Vi havde en super rejse, hvor vi så mange dejlige steder i Toscana og Umbrien. De gamle middelalder byer var hyggelige at gå rundt og vejret car fint. Rejselederen var god til at tilrettelægge programmet , så der skete noget hver dag og samtidig var der tid til afslapning ved poolen. Hotellet var hyggeligt og med musik flere gange. Maden var velsmagende og afvekslende. Så rejsen kan kun anbefales.
Date published: 2024-06-12
Rated 4 out of 5 by from En god rejse til en fornuftig pris. Overordnet en rigtig god rejse til en fornuftig pris. Hotellet var ok i forhold til prisen, men værelsernes faciliteter var noget forskellige. Kunne godt have brugt et lille køleskab. Hotelpersonalet var venligt og maden var rigtig god og der var nok af den. Cykelturen i programmet til Montepulciano var bestemt ikke for alle. Der var en hel del meget hårde bakker, som man skulle både op- og nedad. Cyklerne var af meget forskellig standard. Man skal være godt cyklende for at klare turen. Ellers var programmet generelt udmærket og turene af passende længde. Det var dog så som så med "højskoleelementerne" sprogundervisning og madlavning. Der blev ikke brugt meget tid på dette. Man kunne overveje, at yderligere tydeliggøre i rejsebeskrivelsen, at man skal være ret godt gående i det der er rigtig mange bakker op og ned på turen.
Date published: 2024-06-11
Rated 5 out of 5 by from En rejse med store oplevelser og hyggelige rejsefæller Alt i alt en meget fin tur med et stort udbytte. Rejselederen var et meget vidende, sympatisk og nærværende menneske
Date published: 2024-06-05
Rated 5 out of 5 by from En indholdsrig rejse. En spændende, indholdsrig rejse, med lidt udfordringer. Udfordringerne på grund af busselskabet, som Albatros nok bør revurderer samarbejdet med. På en udflugt kom de med en bus, med en defekt gearkasse, hvilket gav den stakkels chauffør, en del udfordringer, når han ikke kunne få den i gear, og derfor kom til at hode stille, på nogle uhensigtsmæssige steder. Dagen efter kom de med den samme bus, uden at den var repareret, hvilket både gav chaufføren de samme udfordringer, og samtidig måtte guiden Michael lægge øre til en hel del brok, hvilket han dog taklede meget flot. På en senere udflugt var bussen udskifter til en anden, hvor der ca. halvvejs på turen, startede en hyletone, fra en alarm, som vi blev oplyst om, at der ikke betød noget. Mens vi var ude i byen, fik chaufføren dæmpet lyden fra alarmen, så den var tålelig at hører. Samme bus havde hentet det nye hold, som skulle afløse os. Da vi skulle til lufthavnen var bussen så endelig brudt sammen, og vi fik at vide at der ville komme en anden bus om 40 min. Den kom så efter lidt over 2 timer, så der var uro omkring om vi ville kunne nå flyet, hvilket vi dog lige nåede. Dette gav dog den stakkels guide en urimelig dag. Han stod med et hold nye gæster, han skulle tage sig af, samtidig med at han skulle sikrer sig at vi kom afsted til tiden, på et tidspunkt uden at kunne få fat i busselvskabet, og med flere opkald til Albatros hvor han måtte forklarer situationen forfra, gentagne gange. Indholdet i turen var fantastisk, med nogle virkelig gode udflugter, og en velafstemt veksling mellem, udflugter og fridage. Guiden var helt fantastisk, i alle situationer, og var rigtig god til at skabe en god stemning, på hele turen. Hotellet var fint til prisen, med almindelig gedin husmandskost. Personalet meget servicemindede, og altid smilende og hjælpsomme.
Date published: 2024-05-30
Rated 4 out of 5 by from 15 dejlige indholdsrige dage i Toscana Fantastisk ferie med rigtig mange gode og spændende oplevelser. Vores rejseleder var inspirerende og meget informativ. Initiativet med cykelturen var god, men da ikke er i form til at cykle i det meget kuperede terræn, foreslår vi, at der også tages hensyn til dem, der gerne vil cykle i nærområdet. med en vejviser.
Date published: 2024-05-27
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_20, tr_731
 • loc_da_DK, sid_ITRTR32, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser