Sommerkrydstogt til Nordkap – Midnatssolens Rige

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Skandinaviens smukkeste sørejse langs Norges kyst: billedskønne landskaber med fjorde og fjelde, lyse nætter og hyggelige sommerbyer

København –  Stavanger – Polarcirklen – Tromsø – Honningsvåg – Nordkap – Ålesund – Flåm – Geiranger – Sognefjorden – København

På dette naturskønne krydstogt oplever vi de berømte norske kystlandskaber med dybe fjorde og sneklædte fjelde; vi passerer polarcirklen og glider ind i de magiske lyse nætter med den smukke midnatssol; vi spejder ud over Ishavet fra Nordkap-plateauet på Norges nordspids; og vi lægger til i en række stemningsfulde byer med masser af historie. Det gælder bl.a. Ålesund med den berømte jugendstilarkitektur, Stavanger med den brolagte gamle-by og verdens nordligste universitetsby, Tromsø, der er rig på polarhistorie. Krydstogtet starter og slutter i København, og du får således en ekstra nem og bekvem start og afslutning på rejsen!
Inkluderet i rejsens pris er en busudflugt på Nordkap samt helpension og drikkepenge på skibet. Ved køb af udflugtspakken får du yderligere 3 spændende udflugter i selskab med rejselederen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Krydstogt i Nordeuropa, Eksotisk krydstogt, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Afsejling fra København
Dag 2 På havet
Dag 3 Stavanger. Spadseretur med rejseleder eller vandretur til Preikestolen på egen hånd
Dag 4 Krydsning af polarcirklen og underholdning på dækket
Dag 5 Tromsø. Mulighed for byrundtur og svævebane til udsigtspunktet Storsteinen
Dag 6 Honningsvåg, Nordkap. Busudflugt til Nordkap-plateauet
Dag 7 På havet mod Ålesund. Oplevelser om bord
Dag 8 Ålesund. Eventyrligt beliggende by spredt ud på flere øer
Dag 9 Flåm, sejlads ad Sognefjord og Auerlandsfjord. Mulighed for pittoresk udflugt til Gudvangen
Dag 10 Geirangerfjord og Geiranger. Mulighed for udflugt til udsigtspunktet Dalsnibba
Dag 11 Oplevelser til søs
Dag 12 Ankomst til København

Jewel of the seas

Der er rig mulighed for at nyde livet om bord på det dejlige skib Jewel of the Seas, hvor der er noget for enhver smag

Her er lækre restauranter, teater med aftenunderholdning, biograf, spa, tax free-butikker og gode muligheder for afslapning i et af skibets boblebade eller i en af de 16 barer, lounges og caféer, hvor der venter velskænket kaffe og kølige drinks. Skibet blev bygget i 2004 og har plads til 2.139 passagerer fordelt på 13 dæk.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
17.998,–
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afsejling fra København Afsejling kl. 17.00
Vores krydstogt starter

Fra havnen i København går vi om bord på vores skib og indkvarteres i vores respektive kahytter. Første dag bliver der afholdt et informationsmøde, hvor skibets rutiner og sejlruten bliver gennemgået. Der vil ligeledes blive afholdt en obligatorisk redningsøvelse, inden vi om aftenen nyder vores første middag om bord.

Rejselederen informerer løbende om alle mulighederne på skibet og står for en række fælles sociale hyggearrangementer og informationsmøder for Albatros-gruppen.

Dag 2
På havet
Middag ombord

Vi tilbringer hele dagen på havet med kurs over Skagerrak. Du har således rig lejlighed til at gå på opdagelse og nyde de mange dejlige faciliteter på skibet. Vil du gerne dyrke lidt motion, er her blandt andet løbebane og fitnesscenter. Skal dagen stå i forkælelsens tegn, er der en række spa- og wellnesstilbud om bord (behandlingerne bestilles og betales direkte om bord på skibet). Rund aftenen af med en svingom til en gang levende musik eller med et show i bedste Broadway-stil i skibets store teatersal.

Dag 3
Stavanger. Spadseretur med rejseleder eller vandretur til Preikestolen på egen hånd Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 16.00
Der venter store naturoplevelser i Norge

Så er vi ankommet til Stavanger. Man kan ikke forlade Stavanger uden at tage en spadseretur gennem den gamle bydel. En tur gennem de smalle, brolagte gader med hvide træhuse fra det 18. århundrede er som en rejse tilbage til en svunden tid. I det gamle Stavanger er der i dag mange forretninger med kunsthåndværk, malerier, keramik og smykker.

Tæt ved ligger en fantastisk domkirke opført i 1125 og genopført i 1272 efter en storbrand. Her var Norges første ærkebiskop, John Birgerson, præst. Har man lyst til at bevæge sig ud i landskabet, er Preikestolen et oplagt udflugtsmål. Preikestolen er en 604 meter høj fjeldformation over Lysefjorden, der sandsynligvis er dannet ved frostsprængninger for mere end 10.000 år siden, da der var en isbræ her. Preikestolen er en af områdets største naturoplevelser.

Allerede omkring år 1900 blev Preikestolen et yndet turistmål. Sportsmanden Tomas Randulf var på rejse igennem Lysefjorden med dampskibet Oscar II. Pludselig pegede skibets kaptajn på den specielle fjeldformation, som hævede sig højt over fjorden, og udbrød: ”Det ligner en prædikestol!” Idrætsmanden satte sig straks et nyt mål: Han ville op på fjeldets top.

Vejen til toppen er dog ret krævende. Man skal være i god form og huske vandrestøvler. Brug dagen på egen hånd, eller deltag i en af de udflugter, som skibet arrangerer. Disse udflugter bestilles og betales om bord, og vores danske rejseleder er naturligvis behjælpelig med tilmeldinger.

Dag 4
Krydsning af polarcirklen og underholdning på dækket
Midnatssol

I virkeligheden er polarcirklen ikke andet end den 66° 33’39” breddegrad på den nordlige halvkugle. Breddegraden i sig selv er nok ikke så interessant, men det, som den markerer, er spændende. Det er nemlig lige her, hvor midnatssolen begynder.

Landområder nord for polarcirklen med midnatssol tæller bl.a. Nordpolen, Det Arktiske Ocean, tusindvis af store og små øer og landområder i Grønland, Alaska, Canada, Sibirien, Rusland, Island og naturligvis også i Skandinavien.

Det geografiske fænomen midnatssol optræder, fordi Jordens akse – den usynlige linje gennem Jorden mellem Nord- og Sydpolen, som Jorden roterer om – tilter.  Når Jorden kredser rundt om Solen, tilter Nordpolen mod solen i vores sommerhalvår.

I den periode befinder den nordligste del af kloden sig derfor i sollys, selv som Jorden roterer. I de dage højt mod nord, hvor der er 24 timers dagslys om sommeren, får naturen og dyrelivet en vaskeægte energiindsprøjtning, og man kan ikke undgå at blive påvirket af solens varme stråler – selvom det er midnat.

Vi kan ikke se, når vi krydser polarcirklen, men skibets personale gør os opmærksom på det. Og så er det ellers tid til, at de vovelystne går en tur ud på dækket, for det har i århundreder været en fast tradition, at man får hældt iskoldt vand ud over hovedet og ned ad ryggen. Hvis man aldrig tidligere har krydset polarcirklen, er det kutyme at lade sig ”døbe”. Men det er naturligvis frivilligt!

På krydstogtskibene i dag foregår det heldigvis som regel på noget roligere vis, men krydsningen bliver nu alligevel markeret på dækket – ofte med besøg af havets gud, Neptun.

Dag 5
Tromsø. Mulighed for byrundtur og svævebane til udsigtspunktet Storsteinen Ankomst kl. 09.00. Afsejling kl. 18.00
Tromsdalen Kirke – Ishavskatedralen stod færdig i 1965

Vi lægger i dag til i Tromsø – hovedstad i landsdelen Troms og en levende og farverig universitetsby med mange caféer og restauranter. Tromsø kan ikke alene prale af at være hjemsted for verdens nordligste universitet, men også verdens nordligste bryggeri og domkirke. Byens vartegn er den smukke Tromsdalen Kirke, kaldet Ishavskatedralen, som stod færdig i 1965.

Takket være Golfstrømmens passage forbi byen ude i Norskehavet er somrene oftest milde. Det er derfor ikke unormalt at kunne ligge på stranden og slikke sol, og dette på trods af, at vi befinder os 500 kilometer nord for polarcirklen!

Arkæologer har fundet tegn på liv i Tromsø allerede for 9.000 år siden, men frem til 1794, hvor Tromsø blev købstad, var byen et regulært fiskerleje. Tromsø blev ved overgangen til 1900-tallet kaldt for Nordens Paris. Gennem øget handel med blandt andre Frankrig fik byen mere kontakt med omverdenen og kunne faktisk begynde at kalde sig en by. Man havde store ambitioner om at blive urban, helt i tidens ånd. Blandt andet byggede man et torv, inden der overhovedet fandtes torvehandel i byen, og man byggede tillige et sygehus, inden der kom en eneste læge til byen. En række arktiske ekspeditioner med polarforskere som Fridtjof Nansen og Roald Amundsen blev forberedt herfra i 1800-tallet. 

Dagens Albatrostilbud er en byrundtur i Tromsø, inklusive en tur med svævebanen Storsteinen Fjellheis, der fører os op til udsigtspunktet Storsteinen, som ligger 420 meter over havet. Herfra vandrer vi en lille tur i terrænet, inden der vil være tid på egen hånd til at udforske hyggelige Tromsø. Besøg for eksempel Polarmuseet, og fordyb dig i den spændende historie om polarekspeditioner og ishavsfangst. Museet ligger i den gamle toldbod fra 1830 i smukke omgivelser på havnen.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 6
Honningsvåg, Nordkap. Busudflugt til Nordkap-plateauet Ankomst kl. 07.00. Afsejling kl. 15.00
Det imponerende Nordkap-plateau

Vi ankommer om morgenen til fiskerbyen Honningsvåg, som er en af landsdelen Finnmarks største byer med 2.500 indbyggere. Byen ligger på øen Magerøya, der ud over at huse Nordkap også er hjemsted for tusindvis af samernes tamrener. Ved ankomsten til Honningsvåg kører vi med bus videre til Nordkap-plateauet, Europas nordligste spids. Køreturen går gennem Magerøyas rå landskaber med klipper, lav og buske. 

Selve Nordkap-klippen hæver sig 309 meter lodret fra Nordatlanten, og positionen er 71° 10’ 21”. Tæt herpå ligger halvøen Knivskjellodden, hvis spids i virkeligheden rækker halvanden kilometer længere mod nord end Nordkap, men Nordkap opfattes alligevel som det nordligste punkt i Europa. Den engelske opdagelsesrejsende Richard Chancellor navngav i 1553 klippen The North Cape. Han var selv endt her på sin jagt efter nordøstpassagen til Kina.

Om sommeren går solen aldrig ned på disse kanter, og om vinteren viser verdens største biograf sig fra sin smukkeste side, når nordlyset bølger i et sandt farveorgie hen over nattehimlen.

Fremme ved Nordkap-plateauet med den kendetegnende globus kan du nyde udsigten over Ishavet og storheden i den rå natur. Læg også vejen forbi det store besøgscenter, Nordkaphallen, der er udhugget i selve klippen. Her kan man blandt andet se en film om årets gang på Nordkap og kigge ud på naturen gennem de store panoramavinduer. Der er også mulighed for at købe og sende et postkort med et Nordkap-stempel.

Dag 7
På havet mod Ålesund. Oplevelser om bord
Ombord
Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet. Vi kan opleve gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teatret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller powershoppes i den taxfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag.
Dag 8
Ålesund. Eventyrligt beliggende by spredt ud på flere øer Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 17.00
Idylliske Ålesund

Vi skal i dag opleve byen Ålesund, der med sin placering omgivet af bjerge fremstår smuk og eventyrlig. Byen er spredt ud på flere øer, som er forbundet af broer. En mængde tårne, spir og smukke udsmykninger præger bybilledet og bidrager til den helt særlige stemning. I 1904 raserede en kæmpebrand byen, der næsten brændte totalt ned. Bagefter lavede man en hurtig genopbygning, og hvor byen før bestod af små træhuse, består den i dag af fleretagers stenhuse – bygget i jugendstil og tegnet af norske og centraleuropæiske arkitekter. Byens smukke jugendstil-arkitektur er i dag fredet og vidt berømt.

Ved indsejlingen til byen ligger det lokale vartegn, Molja Fyrtårn, som i mere end 150 år har ledt søfarende sikkert i havn – og som i dag er indrettet som hotel, dog kun med ét enkelt værelse. Det er det kendte norske arkitekthus Snøhetta, som også designede operahuset i Oslo og Ground Zero-museet i New York, der har været ansvarlige for indretningen med et badeværelse i stueetagen og et værelse på førstesalen.

Du kan vælge at gå på opdagelse i den hyggelige by på egen hånd, eller du kan tage med på en af skibets udflugter og se nærmere på den storslåede natur i Ålesunds bagland. (Udflugterne bestilles og betales direkte om bord på skibet).

Dag 9
Flåm, sejlads ad Sognefjord og Auerlandsfjord. Mulighed for pittoresk udflugt til Gudvangen Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 17.00
Flåm

Fjorde, der skærer sig ind i landskabet, er et almindeligt syn langs den norske kyst. Den vilde og smukke vestlandsnatur blev skabt efter den sidste istid ved at smeltevand fra isbræer og elve skar sig vej ned gennem bjergarter fra jordens ældste tider. Da isen trak sig tilbage, var landskabet helt forvandlet til de høje fjelde, smalle dale og dybe fjorde, man oplever her i Vestlandet. Den 204 kilometer lange Sognefjord er verdens længste og dybeste fjord, og den har i årtier været et højdepunkt for krydstogtskibene i Norge.

Skibet kaster anker i fjorden ud for Flåm og vi bliver herefter sejlet ind til kajen i mindre såkaldte tenderbåde, for at vi kan påbegynde vores udflugt.

Dagens Albatros udflugt er en smuk køretur fra Flåm til det skønne Gudvangen. Mellem de to hyggelige landsbyer oplever vi et fantastisk landskab, og vi kører gennem Stålheimdalen. Turen fra Flåm går gennem to bjergtunneler. Når vi kommer ud på den anden side, kører vi gennem den smalle Nærøydal og snor os højere og højere op ad fjeldet.

Vores udflugt går endvidere forbi en stribe imponerende vandfald f.eks. Stålheimsfossen, Sivlefossen og Tvindefossen, som egentlig er to vandfald beliggende side om side.

Vi sejler senere mod Sognesjøn ude ved kysten. Den op til 1.308 meter dybe fjord forgrener sig ind i Vestlandets bjergverden. Mod nord til Fjærland næsten helt ind under Jostedals-gletsjeren, og mod syd ind i den spændende Nærøyfjord, der om vinteren fryser til og nogle steder kun er 250 meter bred. Der er sæler og marsvin i fjorden.

Du kan vælge at gå på opdagelse i den hyggelige by og den omkringliggende natur på egen hånd, eller du kan tage med på en af skibets udflugter. (Udflugterne bestilles og betales direkte om bord på skibet).

Dag 10
Geirangerfjord og Geiranger. Mulighed for udflugt til udsigtspunktet Dalsnibba Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 19.00
Geiranger Fjord

Vi skal i dag have et af turens helt store naturmæssige højdepunkter, når vi sejler gennem den eventyrligt smukke Geirangerfjord. Fjorde, som skærer sig gennem landskabet, er et almindeligt syn langs den norske kystlinje. Under den sidste istid blev den vilde og smukke Vestlandsnatur dannet af gletsjerudløbere fra den centrale skandinaviske iskappe, som skar sig vej ned gennem bjergarter fra jordens ældste tider. Da isen smeltede tilbage, var landskabet helt forvandlet til de høje fjelde, smalle dale og dybe fjorde, man oplever her i Vestlandet.

Geirangerfjord med de op til 1.500 meter høje, stejle fjeldsider betragtes af mange som perlen blandt Norges fjorde. Majestætiske fjeldtoppe dækket af sne og voldsomme fosser på de næsten lodrette klipper er rammen om vores sejlads gennem fjorden. Det er bestemt ikke uden grund, at mange kalder netop denne fjordrejse for verdens smukkeste, og at fjorden er på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Vi sejler hele vejen gennem fjorden til den lille by Geiranger, der ligger i bunden af fjorden. Dagens Albatrostilbud er en udflugt op på fjeldet Dalsnibba. Vi nyder de skønne udsigter undervejs, og fra toppen af fjeldet er der en fantastisk udsigt ud over fjordlandskabet.

Der er også mulighed for på egen hånd for eksempel at besøge Norsk Fjordcenter, hvor man kan se en udstilling om livet ved fjorden gennem tiderne. Vi sejler fra Geiranger først på aftenen, og mens vi indtager aftenens middag, kan vi nyde synet af de bratte fjeldsider, som stille glider forbi.

(Dagens udflugt til Dalsnibba er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under prisinformation).

Dag 11
Oplevelser til søs
Ombord på dej skønne skib

Så går kursen atter tilbage mod København, og du kan nyde dagen om bord på skibet i dit helt eget tempo.

Dag 12
Ankomst til København Ankomst kl. 07.00

Vi er tilbage i København om morgenen, og efter morgenmad i ro og mag på skibet er det tid til at sige farvel til besætningen.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.
Udflugtspakken inkluderer

Halvdagsudflugt fra Flåm til Gudvangen med bjerge, vandfald og fjorde.
• Halvdagsudflugt til fjeldet Dalsnibba i Geiranger
• Halvdagsudflugt i Tromsø med byrundtur og svævebane til udsigtspunktet Storsteinen

Pris: 1.998,-

*Vejr-, vind- og strømforhold med videre kan gøre, at enkelte udflugter må ændres eller aflyses.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 17.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt
Tillæg for udvendig kahyt med vindue kat. 8N:
kr. 1.498,-
Tillæg for udvendig kahyt med balkon kat. 2D:
kr. 4.998,-

Enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enkeltkahyt (kat. 2V): kr. 12.298,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt (kat. 8N): kr. 15.498,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon (kat. 2D): kr. 22.398,

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Informationsmøder og foredrag med rejselederen
 • Bustur til Nordkapplateauet inkl. entré
 • 11 nætters krydstogt med Jewel of the Seas i delt indvendig dobbeltkahyt (kat. 2V)
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand på krydstogtskibet
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 650,- per person)
 • Havneskatter og afgifter (kr. 900,- per person)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke (kr. 1.998,-)
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Tillæg for opgradering af kahyt og enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Øvrige drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. kr. 50,-)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Indvendig kahyt

Kahytskategori 2V, dæk 2. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udvendig kahyt med vindue

Kahytskategori 8N, dæk 3. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udvendig kahyt med balkon

Kategori 2D, dæk 7. Kahyt med egen balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet. Kontakt Albatros for pris og muligheder.

Dansk TV

Det har tidligere år været muligt at se dansk TV ombord, medens vi rejser i de norske fjorde. Vi kan aldrig garantere at det vil blive sådan også fremadrettet, men det både satser og håber vi på.

Vejret

Vi kan af gode grunde ikke bestemme over temperaturer eller nedbørsmængder, hvorfor vi altid henviser til at rejsende i de nordligere himmelstrøg holder sig ajour med vejret op til afrejse og pakker derefter. Ligesom hjemme i Danmark, så er det ikke unormalt med lidt nedbør, også i sommerperioden.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Toldmyndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på billetten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Flot førstegangs cruise Fint program inkl. udflugter. Norwegian er IKKE et norsk selskab. Det har base på Bahamas og administration i Miami, så der kan ikke forventes skandinavisk tale fra skibet besætning eller tur-guider - ikke at forveksle med Albatros' rejseleder(e). Det er ligeledes ikke muligt direkte at benytte norske kroner på skibet uden at veksle Det er vigtigt, at de enkelte udflugter på fremtrædende måde bliver markeret med, hvor fysisk krævende, de er, ellers er nogle personers deltagelse til gene for flertallet Internetforbindelse(WIFI) kan IKKE forventes i rimelig grad på et cruise
Date published: 2016-07-10
Rated 4 out of 5 by from Alletiders sommerkrydstogt Meget velorganiseret krydstogt med særdeles vidende, tiltalende guider og meget iderige, hvilket på bedste vis sikrede os rigtig gode oplevelser på både skib, og på turende i land. Der er dog et enkelt forhold, der på kommende ture bør overvejes. Vi var mange deltagere fra Albatros, og kunne derfor ikke alle være i samme bus, og nogle af os, meldte sig derfor frivilligt og deltog i en bus med engelsk talende guide. Vi burde have haft 2 busser, så hele holdet havde haft samme oplevelser. Min kone og jeg var udover ovennævnte meget tilfredse med turen
Date published: 2016-06-30
Rated 4 out of 5 by from En dejlig rejse i magsvejr og med fin service 14 gode dage. Gode besøg i land med passende tid til at opholde sig i hanebyerne. Udbuddet af restauranter var fin, al maden i bedste kategori. Den store tjenende stab var en fornøjelse, tjenstvillige og altid med store smil. Underholdningen i teatret var ganske god selvom der var et vist genbrug. Renlighed overalt på skibet i top. De 2 rejseledere gav god og solid (troværdig) information om de byer vi anløb.
Date published: 2016-07-01
Rated 4 out of 5 by from Fantastiske naturoplevelser langs Norges kyst. Venner havde anbefalet turen, og vi blev ikke skuffede. Norge er et meget smukt land, og turen langs kysten giver særlig gode oplevelser. Underholdningen ombord var helt i top, og begge vore rejseledere var særdeles kompetente. En mindre god ting var, at vi for det meste havde for lidt tid på turene og at den amerikanske mad var alt for meget fedtet ind i sauce.
Date published: 2016-07-03
Rated 4 out of 5 by from Krydstogt til Nordkap Vi var meget tilfreds med rejselederne, især den fremragende albatros avis der sad i postkassen hver morgen,, så alle var klar over ,hvad der skete og hvornår. Rejselederne arrangerede selv ture for os i de byer hvor der ikke var planlagte ture. rejsen opfyldte de forventninger vi havde på forhånd. så det bliver ikke nemt at slå.
Date published: 2016-07-01
Rated 5 out of 5 by from En fin rejse med mange flotte oplevelser Veltilrettelagt rejse, hvor vores rejseledere Tina og Jesper altid var velforberedte og meget vidende. De tilbød ekstra gåture, hvor de viste en stor viden bl.a. om Stavanger. de hold også foredrag om Norges historie og Norges folkesjæl, der både viste stor indsigt og humor.
Date published: 2019-06-29
Rated 4 out of 5 by from Så har vi prøvet det. Lidt blandede følelser Dejlige landgangssteder-fantastisk heldige med vejret-dygtige og vidende guider-Tina og Jesper.-kæmpe skib-lidt upersonligt-fantastisk service-Norge er hammer dyrt-alt der ikke er inkluderet er hammerdyrt på båden.-nu skal vi på slankekur.
Date published: 2019-06-21
Rated 5 out of 5 by from Et ønskerejsemål opnået En fantastisk tur med meget dygtige rejseledere. God tid på besøgsstederne, og vi var heldige med vejret hele vejen igennem. Sol på en blå himmel, sne på fjeldtoppene og grønne fjeldsider. Smukke byer også i solskin. Dejligt skib
Date published: 2019-06-21
 • y_2020, m_1, d_23, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.4
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_35
 • loc_da_DK, sid_NOCOC01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

20NOCOC01EDK0706