Sommerkrydstogt til Nordkap – Midnatssolens Rige

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Skandinaviens smukkeste sørejse langs Norges kyst: billedskønne landskaber med fjorde og fjelde, lyse nætter og hyggelige sommerbyer

På dette naturskønne krydstogt oplever vi de berømte norske kystlandskaber med dybe fjorde og sneklædte fjelde; vi passerer polarcirklen og glider ind i de magiske lyse nætter med den smukke midnatssol; vi spejder ud over Ishavet fra Nordkap-plateauet på Norges nordspids; og vi lægger til i en række stemningsfulde byer med masser af historie. Det gælder bl.a. den gamle hansestad Bergen, Ålesund med den berømte jugendstilarkitektur, Tordenskjolds Trondheim med Nidarosdomkirken og verdens nordligste universitetsby, Tromsø, der er rig på polarhistorie. Krydstogtet starter og slutter i København, og du får således en ekstra nem og bekvem start og afslutning på rejsen!

Inkluderet i rejsens pris er en busudflugt på Nordkap samt helpension. Ved køb af udflugtspakken får du yderligere 4 spændende udflugter i selskab med rejselederen.

 • Type Krydstogt, Krydstogt i Nordeuropa

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Norsk krone

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Afsejling fra København
Dag 2
På havet
Dag 3
Geirangerfjord og Geiranger. Mulighed for udflugt til udsigtspunktet Dalsnibba
Dag 4
Ålesund. Eventyrligt beliggende by spredt ud på flere øer
Dag 5
Trondheim. Tordenskjolds hjemby med Nidarosdomkirken
Dag 6
Krydsning af polarcirklen og underholdning på dækket
Dag 7
Leknes, Lofoten. Mulighed for udflugt til Borg, Lofotr Vikingemuseum og udsigtspunktet Unstad
Dag 8
Tromsø. Mulighed for byrundtur og svævebane til udsigtspunktet Storsteinen
Dag 9
Hammerfest. Norges nordligste storby med den UNESCO-fredede Meridianstøtte og et isbjørnemuseum
Dag 10
Honningsvåg, Nordkap. Busudflugt til Nordkap-plateauet
Dag 11
På havet mod Molde. Oplevelser om bord
Dag 12
Molde. Norsk idyl med Romsdalfjeldene som baggrund
Dag 13
Bergen. Mulighed for byrundtur inkl. komponisten Edvard Griegs hus
Dag 14
Oplevelser til søs
Dag 15
Ankomst til København

Norwegian Star

Norwegian Star er et af rederiet Norwegian Cruise Line skibe med plads til over 2.350 passagerer.

Krydstogtskibet havde sin første sejlads i 2001, og om bord på krydstogtskibet findes blandt andet pæne og rummelige kahytter, poolområde, spa, fitnesscenter, teatersal, restauranter, shopping og meget mere.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afsejling fra København Afsejling kl. 17.00
Vores krydstogt starter

Fra havnen i København går vi om bord på vores skib og indkvarteres i vores respektive kahytter. Første dag bliver der afholdt et informationsmøde, hvor skibets rutiner og sejlruten bliver gennemgået. Der vil ligeledes blive afholdt en obligatorisk redningsøvelse, inden vi om aftenen nyder vores første middag om bord.

Rejselederen informerer løbende om alle mulighederne på skibet og står for en række fælles sociale hyggearrangementer og informationsmøder for Albatros-gruppen.

Dag 2
På havet

Vi tilbringer hele dagen på havet med kurs over Skagerrak. Du har således rig lejlighed til at gå på opdagelse og nyde de mange dejlige faciliteter på skibet. Vil du gerne dyrke lidt motion, er her blandt andet løbebane og fitnesscenter. Skal dagen stå i forkælelsens tegn, er der en række spa- og wellnesstilbud om bord (behandlingerne bestilles og betales direkte om bord på skibet). Rund aftenen af med en svingom til en gang levende musik eller med et show i bedste Broadway-stil i skibets store teatersal.

Dag 3
Geirangerfjord og Geiranger. Mulighed for udflugt til udsigtspunktet Dalsnibba Ankomst kl. 07.00. Afsejling kl. 15.00
Geiranger Fjord

Vi skal i dag have et af turens helt store naturmæssige højdepunkter, når vi sejler gennem den eventyrligt smukke Geirangerfjord. Fjorde, som skærer sig gennem landskabet, er et almindeligt syn langs den norske kystlinje. Under den sidste istid blev den vilde og smukke Vestlandsnatur dannet af gletsjerudløbere fra den centrale skandinaviske iskappe, som skar sig vej ned gennem bjergarter fra jordens ældste tider. Da isen smeltede tilbage, var landskabet helt forvandlet til de høje fjelde, smalle dale og dybe fjorde, man oplever her i Vestlandet.

Geirangerfjord med de op til 1.500 meter høje, stejle fjeldsider betragtes af mange som perlen blandt Norges fjorde. Majestætiske fjeldtoppe dækket af sne og voldsomme fosser på de næsten lodrette klipper er rammen om vores sejlads gennem fjorden. Det er bestemt ikke uden grund, at mange kalder netop denne fjordrejse for verdens smukkeste, og at fjorden er på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Vi sejler hele vejen gennem fjorden til den lille by Geiranger, der ligger i bunden af fjorden. Dagens Albatrostilbud er en udflugt op på fjeldet Dalsnibba. Vi nyder de skønne udsigter undervejs, og fra toppen af fjeldet er der en fantastisk udsigt ud over fjordlandskabet.

Der er også mulighed for på egen hånd for eksempel at besøge Norsk Fjordcenter, hvor man kan se en udstilling om livet ved fjorden gennem tiderne. Vi sejler fra Geiranger først på aftenen, og mens vi indtager aftenens middag, kan vi nyde synet af de bratte fjeldsider, som stille glider forbi.

(Dagens udflugt til Dalsnibba er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under prisinformation).

Dag 4
Ålesund. Eventyrligt beliggende by spredt ud på flere øer Ankomst kl. 08.00. Afsejling kl. 18.00
Vi besøger idylliske Ålesund

Vi skal i dag opleve byen Ålesund, der med sin placering omgivet af bjerge fremstår smuk og eventyrlig. Byen er spredt ud på flere øer, som er forbundet af broer. En mængde tårne, spir og smukke udsmykninger præger bybilledet og bidrager til den helt særlige stemning. I 1904 raserede en kæmpebrand byen, der næsten brændte totalt ned. Bagefter lavede man en hurtig genopbygning, og hvor byen før bestod af små træhuse, består den i dag af fleretagers stenhuse – bygget i jugendstil og tegnet af norske og centraleuropæiske arkitekter. Byens smukke jugendstil-arkitektur er i dag fredet og vidt berømt.

Ved indsejlingen til byen ligger det lokale vartegn, Molja Fyrtårn, som i mere end 150 år har ledt søfarende sikkert i havn – og som i dag er indrettet som hotel, dog kun med ét enkelt værelse. Det er det kendte norske arkitekthus Snøhetta, som også designede operahuset i Oslo og Ground Zero-museet i New York, der har været ansvarlige for indretningen med et badeværelse i stueetagen og et værelse på førstesalen.

Du kan vælge at gå på opdagelse i den hyggelige by på egen hånd, eller du kan tage med på en af skibets udflugter og se nærmere på den storslåede natur i Ålesunds bagland. (Udflugterne bestilles og betales direkte om bord på skibet).

Dag 5
Trondheim. Tordenskjolds hjemby med Nidarosdomkirken Ankomst kl. 10.00. Afsejling kl. 20.00
Stemningsfulde Trondhjem er et besøg værd

Man siger, at Trondheim er et mødested mellem gammelt og nyt. Mellem kongemagt og kirke, mellem krigere og kræmmere. Mellem det folkelige og den moderne højteknologi. For over 1.000 år siden var Trondheim, eller Nidaros, som byen hed dengang, Norges første hovedstad, grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason.

Efter at kong Olav Haraldsson, bedre kendt som Olav den Hellige, faldt i slaget ved Stiklestad i 1030 og blev gravlagt i Nidaros, blev flere af middelalderens konger stedt til hvile her. Trondheim blev et af de største pilgrimsmål i Norden i middelalderen, og i dag valfarter pilgrimme til byen i en søgen efter religiøse og kulturelle rødder. Trondheim blev i 1152 ærkebispesæde, der gjorde, at byen fik en magtposition i Norge. Det var også her, at de norske konger blev kronet. I tidens løb blev Trondheim en driftig handelsby med et velhavende borgerskab. Det er den stadig, og i dag tillige en stor uddannelsesby med blandt andet Skandinaviens største teknologiske forskningsinstitut.

Når man taler om Trondheim, må man naturligvis ikke glemme at nævne bysbarnet Peter Jansen Wessel (1690-1720), bedre kendt som Tordenskjold. Han er en af Trondheims virkelige legender. Peter blev født ind i den prestigefyldte borgerfamilie Wessel og var den fjortende af atten søskende.

Som 15-årig stak Peter Wessel til søs og var skibsdreng på trekantshandlen mellem Vestafrika, Vestindien og Danmark. Senere kom han på søkadetakademiet, og han gjorde hurtig karriere i den dansk-norske flåde. Ved sin store tapperhed og opfindsomhed i søslagene mod svenskerne avancerede han snart til kaptajn og senere til viceadmiral. I 1716 blev han adlet under navnet Tordenskjold.

Tilbring dagen med at gå en tur i Trondheims gamle bydel, og glem ikke at besøge Nidarosdomkirken, hvor størrelsen og udformningen af kirkerummet i den grad imponerer. (Entré ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 6
Krydsning af polarcirklen og underholdning på dækket
Midnatssol

I virkeligheden er polarcirklen ikke andet end den 66° 33’39” breddegrad på den nordlige halvkugle. Breddegraden i sig selv er nok ikke så interessant, men det, som den markerer, er spændende. Det er nemlig lige her, hvor midnatssolen begynder.

Landområder nord for polarcirklen med midnatssol tæller bl.a. Nordpolen, Det Arktiske Ocean, tusindvis af store og små øer og landområder i Grønland, Alaska, Canada, Sibirien, Rusland, Island og naturligvis også i Skandinavien.

Det geografiske fænomen midnatssol optræder, fordi Jordens akse – den usynlige linje gennem Jorden mellem Nord- og Sydpolen, som Jorden roterer om – tilter.  Når Jorden kredser rundt om Solen, tilter Nordpolen mod solen i vores sommerhalvår.

I den periode befinder den nordligste del af kloden sig derfor i sollys, selv som Jorden roterer. I de dage højt mod nord, hvor der er 24 timers dagslys om sommeren, får naturen og dyrelivet en vaskeægte energiindsprøjtning, og man kan ikke undgå at blive påvirket af solens varme stråler – selvom det er midnat.

Vi kan ikke se, når vi krydser polarcirklen, men skibets personale gør os opmærksom på det. Og så er det ellers tid til, at de vovelystne går en tur ud på dækket, for det har i århundreder været en fast tradition, at man får hældt iskoldt vand ud over hovedet og ned ad ryggen. Hvis man aldrig tidligere har krydset polarcirklen, er det kutyme at lade sig ”døbe”. Men det er naturligvis frivilligt!

På krydstogtskibene i dag foregår det heldigvis som regel på noget roligere vis, men krydsningen bliver nu alligevel markeret på dækket – ofte med besøg af havets gud, Neptun.

Dag 7
Leknes, Lofoten. Mulighed for udflugt til Borg, Lofotr Vikingemuseum og udsigtspunktet Unstad Ankomst kl. 08.00. Afsejling kl. 17.00
Vi besøger Lofoten langt mod nord

At sejle ind til Lofoten er som at sejle ind i en anden tid. Vi kaster anker i havnen i den lille by Leknes, som ligger omgivet af en barsk natur, der uvilkårligt leder tanken hen på vikingetogter og det hårde fiskerliv i Norskehavet. Vi er så langt mod nord, at polarcirklen for længst er passeret.

Leknes er porten til Lofoten, og hvert år strømmer bjergbestigere og skiløbere fra hele verden til øgruppen for at prøve kræfter med offpiste-skiløb og de stejle fjelde, der synes at ende direkte i bugternes dybe klare vand.

Lofoten har det hele! Nappskaret, hvorfra du kan beundre udsigten, landsbyen Vikten med lokal keramik- og glas produktion, og den gamle fiskerlandsby Nusfjord. I Vågan, en kilometer øst for Kabelvåg, ligger en af Norges største trækirker. Den nuværende kirke er fra 1898 og kaldes Lofotkatedralen.  I Vågan var Hans Egede præst, før han tog til Grønland. 

På dagens Albatrosudflugt skal vi på en spændende tur tilbage til vikingernes verden, hvor vi besøger Lofotr Vikingemuseum. På nordsiden af Vestvågøya i bygden Borg lå i flere hundrede år et mægtigt høvdingesæde. I slutningen af 1980’erne udgravede arkæologerne resterne af et stort langhus, som er blevet rekonstrueret, og det er blevet til Lofotr Vikingemuseum. Huset, som går tilbage til 500-tallet, blev ved begyndelsen af vikingetiden udvidet, så det nåede en længde af 83 meter og en bredde på cirka 9 meter. Ved besøget kan man levende sætte sig ind i, hvordan høvdingen, hans familie og mænd boede omkring år 900. 

Vikingearkitekturen er tydelig at få øje på i udsmykningen af huset, og for at give et indtryk af vikingernes fremmeste transportmiddel ligger der en kopi af et af deres skibe ankret op i den nærliggende bugt.

Vores tur fortsætter videre gennem Lofoten og et af de mest spektakulære landskaber i Norge til Unstad, hvorfra der på en solskinsdag er en fantastisk panoramaudsigt.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 8
Tromsø. Mulighed for byrundtur og svævebane til udsigtspunktet Storsteinen Ankomst kl. 08.00. Afsejling kl. 17.00
Tromsø

Vi lægger i dag til i Tromsø – hovedstad i landsdelen Troms og en levende og farverig universitetsby med mange caféer og restauranter. Tromsø kan ikke alene prale af at være hjemsted for verdens nordligste universitet, men også verdens nordligste bryggeri og domkirke. Byens vartegn er den smukke Tromsdalen Kirke, kaldet Ishavskatedralen, som stod færdig i 1965.

Takket være Golfstrømmens passage forbi byen ude i Norskehavet er somrene oftest milde. Det er derfor ikke unormalt at kunne ligge på stranden og slikke sol, og dette på trods af, at vi befinder os 500 kilometer nord for polarcirklen!

Arkæologer har fundet tegn på liv i Tromsø allerede for 9.000 år siden, men frem til 1794, hvor Tromsø blev købstad, var byen et regulært fiskerleje. Tromsø blev ved overgangen til 1900-tallet kaldt for Nordens Paris. Gennem øget handel med blandt andre Frankrig fik byen mere kontakt med omverdenen og kunne faktisk begynde at kalde sig en by. Man havde store ambitioner om at blive urban, helt i tidens ånd. Blandt andet byggede man et torv, inden der overhovedet fandtes torvehandel i byen, og man byggede tillige et sygehus, inden der kom en eneste læge til byen. En række arktiske ekspeditioner med polarforskere som Fridtjof Nansen og Roald Amundsen blev forberedt herfra i 1800-tallet. 

Dagens Albatrostilbud er en byrundtur i Tromsø, inklusive en tur med svævebanen Storsteinen Fjellheis, der fører os op til udsigtspunktet Storsteinen, som ligger 420 meter over havet. Herfra vandrer vi en lille tur i terrænet, inden der vil være tid på egen hånd til at udforske hyggelige Tromsø. Besøg for eksempel Polarmuseet, og fordyb dig i den spændende historie om polarekspeditioner og ishavsfangst. Museet ligger i den gamle toldbod fra 1830 i smukke omgivelser på havnen.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 9
Hammerfest. Norges nordligste storby med den UNESCO-fredede Meridianstøtte og et isbjørnemuseum Ankomst kl. 08.00. Afsejling kl. 17.00
Historiske Hammerfest

Selvom Hammerfest kun ligger cirka 175 kilometer fra Nordkap og langt nord for polarcirklen, gør de lokale alligevel meget ud af at fortælle, hvor civiliseret byen er. Hammerfest var for eksempel den første by i Nordeuropa, som fik elektrisk gadebelysning. To købmænd fra byen havde set fænomenet i Paris, og de fik det indført i Hammerfest. Det var i 1891.

Det er lidt af et mirakel, at Hammerfest overhovedet ligger her. I 1789 blev byen grundlagt på grund af sin naturlige havn, men den blev ødelagt af en orkan i 1856. Så blev den ramt af en af Norges værste brande, som igen jævnede den med jorden i 1890.

Under 2. verdenskrig havde tyskerne befæstet Hammerfest. Byen blev bombet af russerne i 1944, og året efter blev den nedbrændt under tyskernes tilbagetog.

I dag har Hammerfest rejst sig som Fugl Fønix, og den benyttes årligt af tusinder af besøgende som base for at udforske Nordkap om sommeren. Arktiske jægere samles i byen, inden de drager ud i ødemarken, og om vinteren kigger de lokale sig en ekstra gang over skulderen, når de går udenfor, for at sikre sig, at der ikke lusker en sulten isbjørn rundt i gaderne.

Isbjørnen er byens vartegn og her er et lille museum, dedikeret til de store og spændende dyr.

I Hammerfest finder man også Meridianstøtten, der er en stor søjle, som står på Fuglenes. Monumentet er på UNESCO’s liste over Verdenskulturarv, og det er rejst til ære for de norske, svenske og russiske forskere, som mellem 1816 og 1855 foretog opmålinger og undersøgelser i Hammerfest i nord og videre mod syd til Ismail ved Sortehavet. Dette førte til den nøjagtige beregning af jordens størrelse og form.

Tag på opdagelse i Hammerfest eller deltag i en af de udflugter, som skibet arrangerer. Selve udflugterne er ledet af engelsktalende guider, men vores danske rejseleder er naturligvis behjælpelig med tilmeldingen. Tilmelding til og betaling af skibets udflugter foregår om bord.

Dag 10
Honningsvåg, Nordkap. Busudflugt til Nordkap-plateauet Ankomst kl. 08.00. Afsejling kl. 20.00
Det imponerende Nordkap-plateau

Vi ankommer om morgenen til fiskerbyen Honningsvåg, som er en af landsdelen Finnmarks største byer med 2.500 indbyggere. Byen ligger på øen Magerøya, der ud over at huse Nordkap også er hjemsted for tusindvis af samernes tamrener. Ved ankomsten til Honningsvåg kører vi med bus videre til Nordkap-plateauet, Europas nordligste spids. Køreturen går gennem Magerøyas rå landskaber med klipper, lav og buske. 

Selve Nordkap-klippen hæver sig 309 meter lodret fra Nordatlanten, og positionen er 71° 10’ 21”. Tæt herpå ligger halvøen Knivskjellodden, hvis spids i virkeligheden rækker halvanden kilometer længere mod nord end Nordkap, men Nordkap opfattes alligevel som det nordligste punkt i Europa. Den engelske opdagelsesrejsende Richard Chancellor navngav i 1553 klippen The North Cape. Han var selv endt her på sin jagt efter nordøstpassagen til Kina.

Om sommeren går solen aldrig ned på disse kanter, og om vinteren viser verdens største biograf sig fra sin smukkeste side, når nordlyset bølger i et sandt farveorgie hen over nattehimlen.

Fremme ved Nordkap-plateauet med den kendetegnende globus kan du nyde udsigten over Ishavet og storheden i den rå natur. Læg også vejen forbi det store besøgscenter, Nordkaphallen, der er udhugget i selve klippen. Her kan man blandt andet se en film om årets gang på Nordkap og kigge ud på naturen gennem de store panoramavinduer. Der er også mulighed for at købe og sende et postkort med et Nordkap-stempel.

Dag 11
På havet mod Molde. Oplevelser om bord

Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet. Vi kan opleve gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teatret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller powershoppes i den taxfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 12
Molde. Norsk idyl med Romsdalfjeldene som baggrund Ankomst kl. 10.00. Afsejling kl. 18.00

Molde mangler måske den arkitektoniske spænding, som man for eksempel ser i Ålesunds art nouveau-arkitektur, men til gengæld ligger byen i et af de absolut mest naturskønne områder i det nordlige fjordland. Her på Romsdalhalvøen finder man nemlig en af Norges mest dramatiske kyststrækninger. Dermed er Molde det idéelle udgangspunkt for en udflugt i naturen.

Lige så fredeligt her er i dag, lige så dramatiske var begivenhederne, da nazisterne angreb Norge i anden verdenskrig. Her blev Molde kortvarigt gjort til landets hovedstad, fordi kong Haakon 7. og guldreserverne befandt sig her. Kongen gemte sig i en skov uden for byen, indtil han og hans søn, den kommende konge Olav 5., kunne gå om bord på et skib til England. Tre hundrede huse blev ødelagt under de tyske bombninger i 1940.

Navnet Molde har optrådt i annalerne siden middelalderen. Stedet blev officielt anerkendt som en handelsplads i 1614, og kong Christian 6. underskrev i 1742 en kongelig fornordning om, at Molde nu var en købstad. I dag er det en moderne, hyggelig by med cirka 18.000 indbyggere.

Brug dagen i Molde med at spadsere rundt i byen, besøg for eksempel Romsdal Frilandsmuseum eller et af de nærliggende fiskerlejer. Der er også mulighed for at tage en tur ud i Romsdalfjeldene. Rejselederen kommer gerne med råd og vejledning til, hvordan du kan tilbringe dagen.

Dag 13
Bergen. Mulighed for byrundtur inkl. komponisten Edvard Griegs hus Ankomst kl. 09.00. Afsejling kl. 19.00
Nyd dagen i stemningsfulde Bergen

Om morgenen ankrer vi op i Bergen, Norges charmerende gamle hansestad og fødeby for Edvard Grieg, landets verdensberømte nationalkomponist. Dagens Albatrostilbud er en byrundtur i den smukke by, inklusive et besøg i Edvard Griegs hus, der i dag er indrettet som museum, og som ligger naturskønt og inspirerende midt i skoven lidt uden for Bergen. 

Tilbage i Bergen er der mulighed for at gå videre på opdagelse i byen på egen hånd. De fleste seværdigheder ligger i kort afstand fra kajen. I selve havneområdet findes Bergens berømte ”museumsstrækning”, kaldet Bryggen, hvis historie går tilbage til Hanseforbundet og Bergens tid som hovedstad. Bryggens smukke og karakteristiske træhuse og gamle købmandsgårde er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og i de smalle gader fornemmer man tydeligt det leben, der har været i den travle handelsby i middelalderen.

Vil du gerne fordybe dig i Bergens spændende og dramatiske historie, kan du lægge vejen forbi Bryggens Museum eller Det Hanseatiske Museum. Byen har blandt andet været ramt af flere storbrande – et tema, som også indgår i forfatteren Gunnar Staalesens berømte Bergen-trilogi. De kunstinteresserede kan lægge vejen forbi Bergen Kunstmuseum, hvis samling blandt andet tæller adskillige værker af Edvard Munch.   

Det er også fristende blot at nyde en slentretur rundt i den hyggelige by, der byder på mange stemningsfulde områder. For enden af Bryggen ligger Bergens fiskemarked, hvor du kan tanke lidt op med lokale fiskedelikatesser. Måske skal du en tur gennem shoppegaden eller op i højderne med svævebanen til bjerget Fløyen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og det omkringliggende fjord- og fjeldlandskab.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 14
Oplevelser til søs

Så går kursen atter tilbage mod København, og du kan nyde dagen om bord på skibet i dit helt eget tempo.

Dag 15
Ankomst til København Ankomst kl. 08.00

Vi er tilbage i København om morgenen, og efter morgenmad i ro og mag på skibet er det tid til at sige farvel til besætningen.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 30 dage inden afrejse.

Udflugtspakken inkluderer

 • Halvdagsudflugt på Lofoten til vikingemuseet og Borg
 • Halvdagsudflugt med byrundtur i Bergen og besøg i Edvard Griegs hus
 • Halvdagsudflugt til fjeldet Dalsnibba i Geiranger
 • Halvdagsudflugt i Tromsø med byrundtur og svævebane til udsigtspunktet Storsteinen

Pris: kr. 2.998,-

Geiranger Fjord

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
Tillæg for indvendig enkeltkahyt: kr. 11.998,-
Tillæg for opgradering af dobbeltkahyt og enkeltkahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig kahyt med vindue: kr. 2.498,-
 • Tillæg for udvendig balkon: kr. 6.498,-

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt: kr. 14.498,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon: kr. 18.498,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder.
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen.
 • 15 dages krydstogt med Norwegian Star i delt indvendig dobbeltkahyt (kat. IF).
 • Halvdagsudflugt til Nordkap
 • Helpension på krydstogtskibet.
 • Kaffe, te og isvand på krydstogtskibet.
 • Skatter og afgifter.
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Udflugtspakke (kr. 2.998,-).
 • Eventuelle ekstra udflugter.
 • Tillæg for opgradering af kahyt og enkeltkahyt.
 • Eventuelle måltider på land.
 • Øvrige drikkevarer.
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (beregn ca. USD 13,50 pr. person pr. dag).
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. kr. 10,-. Gæster med udflugtspakke bør beregne ca. kr. 50,-).
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling).
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Indvendig kahyt
Kahytskategori IF, dæk 4. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udvendig kahyt med vindue
Kahytskategori OB, dæk 5. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udvendig kahyt med balkon
Kategori BA, dæk 9. Kahyt med egen balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet. Kontakt Albatros for pris og muligheder.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Toldmyndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på billetten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En fin rejse med mange flotte oplevelser Veltilrettelagt rejse, hvor vores rejseledere Tina og Jesper altid var velforberedte og meget vidende. De tilbød ekstra gåture, hvor de viste en stor viden bl.a. om Stavanger. de hold også foredrag om Norges historie og Norges folkesjæl, der både viste stor indsigt og humor.
Date published: 2019-06-29
Rated 5 out of 5 by from Afslappende rejse med storslådede naturoplevelser. Jesper og Tina var gode til at fortælle berette om de ture og områder vi sejlede og kørte i.
Date published: 2019-06-28
Rated 5 out of 5 by from Nordkap Albatros Cruise i trygge hænder En gennemført fremragende tur, takket være bl.a. kompetente guides, som forberedte os godt på næste dags destination. Tillige fremragende beskrivelser af Norges ånd, historie og traditioner. Bare helt i top.
Date published: 2019-06-26
Rated 4 out of 5 by from Nordkap fra København Flotte sejlture i fjordene, men noget koldt når vi var nord for Polarcirklen.
Date published: 2019-06-26
Rated 5 out of 5 by from En supertur p.g.a. Superguider Dalheim var en rigtig god tilføjelse til busturen fra Flom, tusind tak til vore guider for deres initiativ.
Date published: 2019-06-25
Rated 5 out of 5 by from Sejl foruden sejl Vi kom med på dette X-togt på grund af, vores oprindelige rejse ønske var den rund- tur, Crazy Horse, USA, som I desværre aflyste, - da vi er afhængig af den valgte ferie på det pågældende tidtidspunkt, så måtte vi pludselig støve rejse "kataloget" igennem igen, igen, - så det var med spænding, hvad der var af muligheder, men da vi havde været på X-togt tidligere, - så turde vi godt "binde an", - med endnu et sådan, - og da vi ikke havde været i Norge siden ungdommen, - hvor min hustru havde frekventeret netop Nordkap, - og denne oplevelse stadig står som en stor oplevelse i hendes erindring, selvom turen dengang var i bil. Men nu er vi så hjemme igen, og har kigget billeder, - og ikke mindst dem i den indre biograf, - det er svært, at afgøre hvilke der er flottest, - for sikke udsigter, indsejlinger, - vi fik set, - begunstiget af et solskinsvejr, - når der var brug for det, selv på toppen var der sigtbarhed, - har talt med mange som ikke har fået denne oplevelse, - så heldet har nok også spillet lidt ind, - så vi fik, skal vi sige et køligt overblik, - da temperaturen kun lige var sneget sig op på 3 grader :-). Vi havde på denne tur også et par Guider, - Tine og Jesper, som kunne fortælle, meget levende om de steder og byer hvor vi var i land, - det var så tredje gang med Jesper, som er i besiddelse af en "knist", - som gør man befinder sig godt, - og kan få de oplysninger, som man har brug for, - vi vil ikke undlade, at komme med en enkel ændring til en turændring, - i Flåm, - hvor vi fik uden for programmet set Stalheim, - og fik historien bag dette Hotel nemlig om Lebens Born, - fortalt af Jesper, desværre, så skulle man betale et mindre beløb til hotellet, for, at komme ind, og se, - og opleve den enestående udsigt som findes her, - for dette beløb fik man udover udsigten også en kop kaffe, ligesom der så var adgang til et frilands museum af den byggestil man har anvendt tidligere, samt udsigten som kejser Wilhelm, har nydt her, - vi syntes, at dette beløb skulle være med, i jeres fremtidige rejser hertil, - da det var denne dags bedste oplevelse, - både turen derop, - og ikke mindst ned med alle de hårnåle sving, - voss'er, - som bugstavelig talt bare falder lodret ned, sågar med regnbue, - flot tur. Tine, - fortalte om den Norske Folkesjæl, - så ikke et øje var tørt, - Citat: Nordmænd tror ikke på trolde, - De 'ved de findes! Det er ganske svært, at fremhæve den ene by frem for anden, - da de alle har et særpræg, - og sjæl, - som man ikke kan beskrive kort, - men, og her kan vi danskere godt lære noget, - bilisterne holder simpelthen tilbage for fodgængere, - alle steder, - man udviser en tålmodighed, - som vi godt kunne bruge her, - og det vil så også lige blive min slutbemærkning, - omkring X-togt, - man får pulsen ned, - og sjælen med.
Date published: 2019-06-24
Rated 5 out of 5 by from Skønne Norge Fantastisk naturrejse med super rejseledere. Har haft Jesper tidligere og han er en gevinst på alle rejser.
Date published: 2019-06-23
Rated 4 out of 5 by from Skøn rejse Rigtig gode rejseledere. Tina og Jesper er dygtige og tog sig af os på bedste måde.
Date published: 2019-06-23
 • y_2023, m_11, d_29, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_35
 • loc_da_DK, sid_NOCOC01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser