Sommeropera på Oscarsborg

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Verdis berømte opera Otello under åben himmel på den gamle fæstning Oscarsborg i Oslofjorden.

Der er noget helt særligt ved at opleve en operaforestilling under åben himmel en lun sommeraften. Og her, midt på en klippeø i Oslofjorden, finder vi fæstningen Oscarsborg der denne sommer sætter scenen for Verdis Otello. Vi nyder en dejlig middag på øen inden forestillingen, og vi ser også nærmere på fæstningen, der spiller en stor rolle i Norges historie. Det var nemlig en af Oscarsborgs kanoner, der i begyndelsen af april 1940 skød og sænkede et tysk krigsskib. Kongens Valg fra 2017 er optaget på Oscarsborg og filmen med danske Jesper Christensen som den norske Kong Haakon bygger bl.a. på de begivenheder, der udspillede sig her den 9. april 1940.

Undervejs skal vi også se nærmere på nogle af den norske hovedstads seværdigheder, bl.a. får vi en rundvisning i den berømte norske Opera i Bjørvika.

Vi bor på et centralt hotel i Oslo i gåafstand til hovedstrøget Karl Johan og byens mange øvrige seværdigheder.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Operarejse, City Break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta NOK

Dagsprogram
Dag 1 København – Oslo. Besøg ved Vigelandsparken og rundvisning i Operaen
Dag 2 Oslo. Vandretur i Oslo og operaforestilling på Oscarsborg (Verdis Otello)
Dag 3 Oslo. Tid på egen hånd og hjemrejse

Hoteller

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
4.998,–
København
Udsolgt
4.998,–
København
Få pladser
4.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Oslo. Besøg ved Vigelandsparken og rundvisning i Operaen

Vi lander i Oslo og kaster os straks ud i det spændende program. Vi kører til Vigelandsparken, der ligger i udkanten af Oslo. Skulptursamlingen har fået navn efter kunstneren Gustav Vigeland, som har udformet den. 

Anlægget dækker et område på hele 32 hektar og indeholder 214 skulpturer og tretten smedejernsporte. Alle skulpturer er skabt af Vigeland, og parken er udarbejdet efter hans tegninger. Parken er 850 meter lang, og skulpturerne er grupperet i fem større enheder: Hovedportalen, Broen med børnepladsen, Fontænen, Monolitplateauet og Livshjulet. 

Efter besøget i parken kører vi ind til Oslo, hvor vi checker ind på vores centralt beliggende hotel, der ligger i gåafstand til mange af byens seværdigheder. Oslo har inden for de seneste år udviklet sig til en moderne metropol efter at have stået lidt i skyggen af de andre nordiske hovedstæder. I centrum er der flere shoppinggader, moderne indkøbscentre, nye museer og et bredt udbud af teatre, koncertsteder og andre forlystelser.

I løbet af eftermiddagen mødes vi igen og slentrer mod Oslos havnefront. Området omkring Bjørvika har ændret sig markant i de seneste år og har med det nye operahus fået et helt nyt look. Oslos operahus blev indviet i 2008, og opførelsen af den 49.000 m2 store bygning med ca. 1100 rum løb op i et samlet beløb på 4,3 milliarder norske kroner. Bygningen er tegnet af det verdensberømte norske arkitektfirma Snøhetta og har vundet masser af hæder for sit unikke design. Nordmændene er med god grund meget stolte af deres opera, som i modsætning til den københavnske er finansieret 100 procent af den norske stat. Som kuriosum kan nævnes, at tanken om et operahus i Oslo allerede så dagens lys i 1917, hvor en lokal skibsreder tilbød at finansiere projektet. Han gik dog kort tid efter personlig konkurs, så projektet faldt hurtigt til jorden. Vi skal opleve operaen både indvendig og udvendig og høre nærmere om dette storslåede projekt.

Aftenen er afsat til oplevelser på egen hånd, og rejselederen er naturligvis behjælpelig med anbefalinger til gode spisesteder m.m.

Dag 2
Oslo. Vandretur i Oslo og operaforestilling på Oscarsborg (Verdis Otello)

Efter morgenmaden slentrer vi en tur ned ad Karl Johans gate, der ender ved Slotsparken med udsigt til den kongelige residens, Slottet. Fra byens hovedstrøg begiver os nu mod havnefronten og byens vartegn Rådhuset, der med sine to markante tårne ligger på en åben plads ud til vandet. Tæt ved Rådhuset ligger det norske Nasjonalmuseums nybygning, som efter planerne skal åbne i 2022.

Vi slutter vores gåtur rundt i byen ved vores hotel. Her bliver der tid til at få lidt frokost (for egen regning) og gøre sig klar til turens højdepunkt; operaforestillingen på Oscarsborg.

Vi mødes igen først på eftermiddagen og kører til den lille ferieby Drøbak, der ligger ud til Oslofjorden en halv times kørsel syd for Oslo. Her skifter vi bussen ud med et mindre skib, der skal fragte os den korte vej til øen Oscarsborg. Vel ankommet går vi en tur rundt på øen og ser nærmere på fæstningen, som spiller en stor rolle i Norges historie.

I starten af april 1940 blev fem tyske flådestyrker sendt afsted fra Nordtyskland for at landsætte tropper ved de største norske byer om morgenen den 9. april. Gruppe 1 bestod bl.a. af de tunge krydsere Blücher og Lützow og nogle mindre fartøjer. I ly af nattemørket sejlede de ad Oslofjord. Aktionens mål var at fange Norges konge og regering samt erobre militærdepoterne i Oslo, så tropper ikke kunne mobiliseres og gøres kampklar. På sigt skulle en invasion af Norge sikre leverancen af norsk (og svensk) jernmalm samt skaffe havne ud til Nordatlanten.

På vej op gennem fjorden passerede de tyske skibe adskillige kystbatterier uden at blive beskudt. Samtidigt strømmede de første rapporter om indtrængende skibe ind hos den norske kommando i Oslo.

Der var opstået forvirring omkring, hvilken ordre den norske oberst på Oscarsborg,  Birger Eriksen, skulle udføre, så da Blücher var indenfor rækkevidde, tog obersten selv en beslutning: “Enten bliver det en medalje eller en krigsret,” sagde oberst Eriksen ifølge overleveringen.

To granater blev affyret fra Oscarsborgs kanoner og kort efter sank Blücher og 1.000 mand omkom. Resten af den tyske eskadre vendte herefter om.

Obersten havde forsinket invasionstropperne så meget, at Norges konge og regeringen fik tid til at slippe ud af byen. Haakon 7. forblev samlingspunkt for norsk modstand mod den tyske besættelse.
I filmen Kongens Valg fra 2017 spiller danske Jesper Christensen den norske Kong Haakon. Dele er filmen er optaget her på Oscarsborg og filmen bygger bl.a. på de begivenheder, der udspillede sig her den 9. april 1940.

Klogere på Norges inddragelse i 2. verdenskrig foretager vi et mere hyggeligt sceneskift. Vi sætter os til bords og nyder en dejlig middag på øens hotel og gør os klar til dagens store finale; operaforestillingen Otello.

Otello er titlen på operaen fra 1887 skrevet af Giuseppe Verdi og baseret på Shakespeares tragedie Othello. Det er en dramatisk fortælling fuld af vidunderlige melodier om kærlighed, og den regnes af mange for en af Verdis bedste operaer.

Det er en historie om jalousi, forsmåede følelser, hævn og magt. En hjerteskærende historie om hvordan en smuk og ren kærlighed langsomt bliver ødelagt.

Vi følger Otello som er en succesrig feltherre og gift med den smukke Desdemona. Da Otello forfremmer den unge Cassio i stedet for hans ellers fortrolige løjtnant Jago, føler Jago sig forbigået og beslutter sig for at tage hævn.

Overfor Otello sår Jago tvivl om Desdemonas troskab ved først at antyde utroskab, siden sandsynliggøre det og til sidst ”bevise” utroskaben. Vi oplever en voksende tvivl i Otellos sind i takt med at tilliden til hans hustru langsomt vakler – alt sammen skabt af Jagos tiltagende påvirkninger og løgne. Så alt imens Jago foregiver at være Otelles ven, spindes Otello ind i Jagos net af jalousi på en skræmmende kølig og beregnende måde, mens Jagos motiver styres af noget helt andet end hvad han giver udtryk for. 

Den ellers store kriger Otello falder mere og mere sammen, og til sidst ser han kun en løsning – at slå sin hustru Desdemona ihjel…

Efter en vidunderlig forestilling er det blevet tid til at vi skal begive os tilbage mod Oslo. Vi sejler den korte vej tilbage til Drøba,  hvor bussen holder klar for at køre os tilbage til vores hotel i Oslo. Vi forventer at være tilbage omkring midnat.

Dag 3
Oslo. Tid på egen hånd og hjemrejse

I dag er tiden afsat til oplevelser på egen hånd i den norske hovedstad, der lokker med masser af spændende oplevelser. Måske har man lyst til at se nærmere på det ældste eksisterende kvarter, som også er den eneste del af byen med rette vinkler. Kvadraturen, som kvarteret kaldes, var faktisk en ny by, der blev opført af den danske kong Christian 4., efter en alvorlig brand i 1624 havde lagt det daværende Oslo øde. 

Eller hvad med en tur til det helt nye Edvard Munch-museum. Museet MUNCH, der slog dørene op for offentligheden i oktober 2021, er et af verdens største museer tilegnet en enkelt kunstner. Det rummer mere end 26.000 værker (heraf 1183 malerier) af den berømte nordmand. Den ca. 60 meter høje bygning, som er tegnet af den spanske arkitekt Juan Herreros, har skabt en stor og lidenskabelig debat i Norge. Den høje bygning er nemlig udvendig beklædt med grå, gennemsigtige aluminiumsplader. Meget markant er de øverste etager forskudt, så det ser ud som om ”bygningen bukker”. På hele 13 etager og i 11 separate kunsthaller fås en helt unik gennemgang af Edvard Munchs liv og værker, og to af Munchs kendteste værker, Skriget og Madonna, er naturligvis blandt hovedattraktionerne. Man bliver dybt overvældet af Munchs billeder, som meget rammende er blevet betegnet som ”en portal til den moderne tilværelse”.

Hen på eftermiddagen mødes vi ved vores hotel, hvorfra vi kører til lufthavnen, hvor vores fly venter.

**OBS på afrejsen 8/8 flyver vi hjem kl. 13:50. Vi kører fra hotellet inden middag og har derfor begrænset tid på egen hånd i Oslo på dag 3.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 4.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
798,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Oslo t/r
 • Udflugter og entréer jf. program
 • Billetter til operaen i ’Felt B’
 • Transport jf. program 
 • 2 nætter i delt dobbeltværelse på centralt hotel i Oslo (enkeltværelse mod tillæg) Morgenmad dagligt 
 • Middag på dag 2 (let frokost på dag 1).
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider udover det inkluderede
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Operaföreställningen

Operaföreställningarna äger endast rum i augusti månad som också är den varmaste och bästa tiden när det gäller väder. Föreställningen äger rum under bar himmel och passar därför bra i det skandinaviska sommarvädret. Naturligtvis ska du klä dig för tillfället, men tänk också på att föreställningen är lång (ca. 3 timmar inkl. paus) och det kan vara en god idé att ta med en varm tröja/fleece eller jacka.

Det är också en god idé att ta med en regnjacka då vädret i Oslofjorden kan vara skiftande Vi ska också se oss omkring innan föreställningen och vi rekommenderar ett par promenadvänliga skor. Generellt är klädkoden till operan inte så strikt.

OBS! Låt paraplyet stanna hemma eftersom det förstör sikten för de kringsittande gästerna. Regnponchos och sittdynor finns till salu på ön.

Vi rekommenderar att man hittar sin plats i god tid, innan föreställningen börjar.

Det är inte tillåtet att ta med mat eller dryck till fästningen eller inne på fästningsområdet. Det går att köpa dryck och snacks på plats.

Vid dåligt väder, ställs föreställningen inte automatiskt in. Om väderförhållandena förhindrar att föreställningen äger rum, kan arrangören antingen skjuta upp starten eller hålla en kort paus tills dess att vädret blir bättre. Orkestern sitter under tak. Om föreställningen ställs in innan den har börjat, återbetalas operabiljetten. Om föreställingen däremot har börjat, återbetalas biljetten INTE, varken i sin helhet eller delar av den.

Albatros Travel vill göra er uppmärksam på dessa regler. Således kommer Albatros Travel endast att kompensera för biljetten till operan enligt ovanstående regler, samt om strejker, sjukdom eller annat hindrar att operaföreställningen äger rum.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser