Sorrento og syditalienske herligheder

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev romantiske Capri, storbyen Napoli, det antikke Pompeji og den billedskønne Amalfikyst

På denne Albatrosrejse til den syditalienske region Campanien har vi base på et lille hyggeligt hotel i kystbyen Piano di Sorrento. Byen ligger smukt ud til Middelhavet, med en blændende udsigt til Napolibugten og Vesuvs karakteristiske vulkankegle i det fjerne!

Vi udforsker både selve Sorrento og de mange andre højdepunkter, som regionen byder på – bl.a. ruinbyen Pompeji, der pludselig blev offer for vulkanen Vesuvs askeregn for 2.000 år siden. Vi besøger også regionshovedstaden Napoli, hvor pizzaen blev opfundet, og tager på opdagelse langs den berømte Amalfikyst med de dramatiske klipper samt på øen Capri, der er et skønsomt miks af romerske ruiner, designerbutikker og forrevne kystlandskaber.

Har man sagt Italien, har man også sagt pasta, og som en ekstra appetitvækker har vi derfor indlagt et besøg i pastabyen over dem alle, Gragnano, hvor man gennem 500 år har produceret den fineste pasta.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Napoli. Napolibugten, Sorrentohalvøen og Sorrento
Dag 2 Ruinbyen Pompeji og Sorrento
Dag 3 Det var på Capri…Den romantiske ø Capri. Villa San Michele, tid på egen hånd i Capri by
Dag 4 Napolis højdepunkter. Pastabyen Gragnano m. besøg på pastafabrik
Dag 5 Lokale oplevelser i bjergene bag Sorrento, inkl. gårdbesøg m. smagsprøver på lokale delikatesser
Dag 6 Sorrento. Dag til egne eventyr el. ekstra udflugt til vulkanen Vesuv (tilkøb)
Dag 7 Amalfikysten og Ravello
Dag 8 Hjemrejse fra Napoli

Hoteller

Hotel Albatros

Vi har valgt at bo i udkanten af Sorrento på hyggelige Hotel Albatros i den lille bydel Piano di Sorrento. Her bor man i et område, hvor italienerne selv bor. Piano di Sorrento ligger flot hævet over havet, og ikke langt fra hotellet kan man gå en tur og nyde udsigten over havet til Vesuv og Napoli. Værelserne med udsigt mod gaden har lydisolerede vinduer, og trafikstøj er derfor meget begrænset.

 

Hotel Albatros
Via Madonna di Roselle 54
80063 Piano di Sorrento, Italy

Tel. +39 0818787417

Fax +39 0818087597

Hotellet har en sikkerhedsboks, tv og hårtørrer på værelset. Læs mere på hotellets hjemmeside:  www.hotelalbatrossorrento.com

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
9.298,–
København
Udsolgt
8.998,–
København
Få pladser
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Napoli. Napolibugten, Sorrentohalvøen og Sorrento
Sorrento

Vores italienske eventyr begynder om morgenen, hvor vi flyver fra København til Napoli. Fra lufthavnen kører vi sydpå ned langs de smukke italienske landskaber til vores skønne hotel i kystbyen Piano di Sorrento uden for selve Sorrento by. Her ser vi den smukke Napolibugt og ikke mindst den betagende Sorrentohalvø, hvor vi mødes af enestående landskaber med bakker og dale, høje bjerge og imponerende villaer. Blomstrende appelsin- og citrontræer, vinstokke og oliventræer dekorerer de smukke terrasser, der skråner stejlt mod det dybblå Middelhav. Her overvældes man af duften fra det spirende blomsterhav, de typiske middelhavsvækster, det smukke middelhavslys og de betagende udsigter, der kan drage blikket i timevis.

Det var romerne, der først opdagede Sorrento, men i 1800-tallet genopdagede englænderne for alvor den charmerende by, der hurtigt blev centrum for intellektuelle fra hele Europa. Her boede og arbejdede blandt andet Nietzsche og dramatikeren Ibsen, og i løbet af årtier blev byen et eksklusivt turistmål. Denne status har Sorrento bevaret helt frem til i dag, hvor byens skønhed og dejlige atmosfære endnu tiltrækker mange rejsende.

Vi bor på det hyggelige Hotel Albatros, som ligger i forstaden Piano di Sorrento fire kilometer uden for selve Sorrento by. Piano er et godt udgangspunkt for vores oplevelser i området. Efter vi har tjekket ind på vores hotel, bliver der tid til at orientere sig i området omkring hotellet, inden vi spiser vores første middag.

Dag 2
Ruinbyen Pompeji og Sorrento
Pompeji

I dag tager vi toget til Vesuv, og for foden af vulkanen skal vi opleve den legendariske by Pompeji, hvor vi bevæger os flere tusinde år tilbage i tiden. Byen blev under et voldsomt vulkanudbrud i august 79 e.Kr. begravet under et tykt lag af aske og pimpsten. Askeregnen varede i tre døgn, og byens cirka 15.000 indbyggere flygtede over hals og hoved for at komme i sikkerhed. Begivenheden ses levende beskrevet af Plinuis den Yngre i to breve til Tacitus, som han paradoksalt nok afsluttede med ordene: ”Alt dette er slet ikke værdigt til at gå over i historien, og du skal ikke læse det med henblik på at skrive om det (…)”.

Dette til trods er beretningen om Pompejis skæbne blevet overleveret helt frem til i dag, og det er en fascinerende historie, som endnu forstummer tilhørere her snart 2.000 år senere. Frem til 1748 stod tiden stille i Pompeji, der herefter vågnede af sin tornerosesøvn. Udgravningerne er endnu ikke afsluttet, og man føler sig sat tilbage i tiden. Under vores vandring i den nu udgravede by ser vi, hvordan man allerede for snart 2.000 år siden havde rindende vand i husene, kloaksystemer, fantastiske vægmalerier, patricierhuse, bageri, templer, badehuse (termer) og en lokal bar. Som ved et trylleslag forstummedes alt liv i byen, og med vores fantasi vækker vi byen til live igen. (Entré ikke inkl.)

Om eftermiddagen tager vi toget tilbage til den hyggelige by Sorrento, hvor vi skal på en let og afslappende gåtur. Mange kender byen fra sangen “Torna Surriento“, som blev sunget af den verdensberømte tenor Enrico Caruso, der boede i byen i en periode. Byen var allerede i romertiden et yndet turiststed, og kejserne Augustus og Marcus Aurelius besøgte stedet. De lokale hævder, at bynavnet stammer fra de sirener, der fra klipperne forsøgte at forføre Odysseus på hans eventyr.

Tidligere blev Sorrento besøgt af rige og kendte som Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche og selv Henrik Ibsen i vintermånederne, og man finder stadig mange fine hoteller i byen. Sidst på eftermiddagen går vi den dejlige tur gennem byen og ser nogle af de smukke udsigter samt den flotte katedral på hovedgaden. Vi skal også smage på nogle af byens specialiteter: den lokale is, der nemt kan blive et vanedannende bekendtskab, og den berømte citronlikør limoncello, som laves på skallerne af de mange smukke citroner, der vokser i området.

Efter en oplevelsesrig dag spiser vi middag om aftenen.

 

Dag 3
Det var på Capri…Den romantiske ø Capri. Villa San Michele, tid på egen hånd i Capri by
Capri

Om morgenen tager vi ned til havnen og bådene, der hele dagen sejler over Napolibugten. Vi stiger om bord på en af katamaranbådene, der hurtigt styrer ud på vandet. Bag os har vi en enestående udsigt over Napoli med den klassiske silhuet af Vesuv i baggrunden, og foran os ser vi den eftertragtede og eksklusive ø Capri stige op af havet.Øen har gennem tiderne været besøgt af alt fra romerske kejsere til forfattere, filmstjerner og ikke mindst det internationale jetset.

Der er skrevet, og ikke mindst sunget, meget om den lille ø Capri, hvor vi lægger til i Marina Grande. Vi skal op til den lille by Anacapri i 270 meters højde, hvor vi finder Villa San Michele, en fantastisk villa opført af den svenske doktor og forfatter Axel Munthe. Axel Munthe udgav som 72-årig i 1929 “Bogen om San Michele“, der straks blev en verdenssucces. Villaen, der er bygget oven på ruinerne af en romersk villa, er imponerende og har et fantastisk haveanlæg med terrasser, hvorfra der er en uforglemmelig udsigt over øen, Sorrentohalvøen og Vesuv.

I Capri by bliver der tid til at kigge nærmere på de elegante butikker, hoteller og restauranter, der ligger langs de snoede gader. Fra en café på Piazza Umberto med den lille, hvide kirke kan man sidde og følge med i bylivet. Der er også tid til at beundre de farverige haver og nyde den fantastiske udsigt over klipperne “I Faraglioni“ og den lille havn Marina Grande.

Der bliver tid til på egen hånd at opleve lidt mere af øen. Har man tid og kræfter, kan man gå en tur til den gamle kejservilla Villa Jovis, der har tilhørt kejser Tiberius. Vandreturen kræver gode ben og tager omkring en time hver vej. Ellers fristes man måske til at tage en tur med de lokale både til “Grotta Azurra“, den blå grotte, som er verdensberømt for det smukke blå vand.

Efter en herlig lang dag på Capri stiger vi ud på eftermiddagen om bord på båden igen, der sejler os tilbage mod Sorrento, hvor vi tager tilbage til vores hotel og spiser middag sammen.

Dag 4
Napolis højdepunkter. Pastabyen Gragnano m. besøg på pastafabrik
Napoli

I dag skal vi opleve storbyen Napoli. Vi hører lidt om den charmerende storby og ser nogle af de mest kendte og smukke steder. Vi passerer San Carlo-operaen og det kongelige slot. Napolitanerne er farverige og levende, og byen har en intens stemning. Måske ser vi vasketøj blafre i de små gyder i centrum.

Vi skal også besøge det spændende arkæologiske nationalmuseum, som blandt andet rummer fund fra Pompeji, ikke mindst den berømte Alexander-mosaik, der forestiller Alexander den Store i kamp mod Perserkongen i 333 f.Kr. i slaget ved Issos. Mosaikken var en gulvmosaik, der blev udgravet fra Pompeji og som nu er et af museets stoltheder. (Entré ikke inkl.)

Naturligvis bliver der tid til at spise frokost på egen hånd. På vejen hjem kører vi til den lille by Gragnano, som ligger lige under vulkanen Vesuv. Byen kaldes Cittá della Pasta – Pastabyen – og er et symbol på Italiens mest stabile erhverv, nemlig pastaproduktionen. Her har man gennem 500 år produceret den fineste pasta, og i 1800-tallet var der 140 større eller mindre pastamagere i byen. Her skal vi besøge en fabrik, der laver denne herlige italienske specialitet, som har sneget sig ind i alverdens køkkener. Vi hører mere om fremstillingsprocessen og lidt om de forskellige typer pasta. Og også lidt om hvilke typer pasta, som passer til hvilke saucer. Jovist, det er sandelig en kunst at lave en god italiensk pasta.

Dag 5
Lokale oplevelser i bjergene bag Sorrento, inkl. gårdbesøg m. smagsprøver på lokale delikatesser
Kysten ved Sorrento

I dag skal vi ud på en halvdagsudflugt i nærområdet, når vi udforsker den smukke natur omkring Sorrentohalvøen. Vi starter med at køre til nogle af de små steder i bjergene bag Sorrento som Massalubrense, Termini og Sant’Agata. Der bliver naturligvis tid til at par stop undervejs, inden vi kommer frem til et lille lokalt landbrug, der ligger lige ovenfor Sorrento. Her skal vi have en let frokost bestående af  lokale specialiteter. Vi skal smage på deres egen vin og ikke mindst den hjemmelavede ost. Og hvem ved? Måske et par andre specialiteter fra området. Herefter går turen til Sorrento, hvor vi skal nyde eftermiddagen.  Er du frisk og godt til bens, kan du gå den korte tur ned til byen .

Eftermiddagen er øremærket egne eventyr i Sorrento. Byen emmer af ro, men sanserne kommer konstant på arbejde. Sæt dig en stund og nyd den imponerende udsigt mod Napoli, hvorr øjet sukker med længsel mod øerne Ischia og Procida i det fjerne.

Man bliver vitterlig fortryllet af områdets skønhed og mange farver, og pludselig synes hverdagen derhjemme meget langt væk. Gå for eksempel en tur i den maleriske gamle bydel, og besøg Piazza Tasso eller den gamle klosterhave med det lokale museum. Byen har også mange herlige restauranter og barer samt dejlige butikker, der sælger tøj, lædervarer og håndsyede sko til rimelige priser.

Vi er tilbage på hotellet ud på eftermiddagen. Om aftenen kan du for eksempel udforske Sorrentos mange dejlige restauranter, da middagen er på egen hånd. Er du til en simpel pasta eller risotto med skaldyr, er et godt fif at finde en restaurant nede ved havnen eller i de små gader. Ønsker du at slå dig løs med en rigtig god middag, er et bud Sorrentos kendte restaurant Il Buco, som har 1 stjerne i Michelinguiden (på Il Buco kan man spise fra 55€ for en lille menu og opefter).

Dag 6
Sorrento. Dag til egne eventyr el. ekstra udflugt til vulkanen Vesuv (tilkøb)
Frugter på marked

Dagen er fri til egne eventyr. Det er muligt at nyde Sorrento, eller måske tage med toget til en af de små byer langs kysten.

Du kan også tage med på en halvdagsudflugt til den berømte vulkan Vesuv, hvis majestætiske vulkankegle strækker sig mod himlen i det fjerne. Vesuvs berømte udbrud for snart 2.000 år siden ødelagde blandt andet byerne Pompeji og Herculanum. Indbyggerne i området lever i skyggen af denne levende vulkan, flot beliggende ved Napolibugten, og vores besøg går til toppen af den over 1.200 meter høje vulkan. Det sidste stykke vej op til kanten skal bestiges til fods (cirka 20 minutters gåtur). Her kan man se ned i det imponerende krater. Turen kræver, at man ikke er gangbesværet og kan bestige de sidste højdemeter inden krateret.

Om aftenen skal vi ud at spise på en restaurant. Her smager vi på lidt forskellige specialieter fra området, og naturligvis skal vi have nogle bidder af ægte napolitiansk pizza. Efter en dejlig middag går turen tilbage til hotellet igen.

Dag 7
Amalfikysten og Ravello
Folkeliv i Amalfi

Vi starter dagen med en køretur til den anden side af Sorrentohalvøen. Den sydlige skråning anses af mange for at være Italiens – måske verdens – smukkeste og mest spektakulære kyststrækning. Her rejser Amalfikystens frodige, grønne bjerge sig stejlt op fra havet, og små hyggelige byer, som den kendte Amalfi, ligger som perler på en snor mellem forrevne klipper, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Middelhavet.De maleriske huse er nærmest limet fast på klipperne, og arkitekturen bærer præg af de fremmede folkeslag, der gennem tiderne har invaderet området.

Hovedbyen Amalfi, der var en af de fire italienske søfartsrepublikker, har været en meget vigtig brik i Italiens historie, og i dag er området et attraktivt feriemål på linje med Sorrento. Vi går en tur og ser nærmere på den hyggelige by med den smukke kirke. Der bliver god til at nyde herlige Amalfi, inden turen går op på bjerget og videre til næste mål, nemlig den lille by Ravello, der med sine 350 meter over havet ligger højt hævet over Middelhavet og med den mest fantastiske udsigt.

Allerede for over 1.000 år siden havde byen sin storhedstid, og en gruppe adelsfolk flygtede hertil efter at have været i strid med dogen af Amalfi. Herfra var det stadig muligt at drive handlen på havet videre. Byen fik gennem tiden mere og mere magt, men blev midt i 1100-tallet ødelagt af republikken Pisa, og langsomt mistede byen sin status som økonomisk magtcentrum og søfartsrepublik. I dag kommer man mest for at se nogle af de berømte villaer Villa Rufulo eller Villa Cimbone, som ligger med fantastiske udsigter over havet.

Det siges også, at komponisterne Wagner og Grieg her søgte inspiration til deres værker, og man mener, at dele af Wagners Parsifal netop blev komponeret blandt den smukke gamle haves mange eksotiske blomster og vækster.

Da byen var på sit højeste boede her over 25.000 indbyggere, men i dag finder vi blot 2.500 sjæle. Ikke desto mindre er byen og ikke mindst parkerne et besøg værd. Vi besøger en af de flotte parker og får tid til en kaffe, inden turen går hjem over bjergene til vores hotel.

Vi spiser naturligvis igen middag på hotellet i aften.

Dag 8
Hjemrejse fra Napoli
Vi siger farvel til Sorrento og kører til Napoli, hvorfra vi flyver hjem til København.

Udflugt til Vesuv

Du kan tage med på en halvdagsudflugt til den berømte vulkan Vesuv, hvis majestætiske vulkankegle strækker sig mod himlen i det fjerne. Vesuvs berømte udbrud for snart 2.000 år siden ødelagde blandt andet byerne Pompeji og Herculanum. Indbyggerne i området lever i skyggen af denne levende vulkan, flot beliggende ved Napolibugten, og vores besøg går til toppen af den over 1.200 meter høje vulkan. Det sidste stykke vej op til kanten skal bestiges til fods (cirka 20 minutters gåtur). Her kan man se ned i det imponerende krater. Turen kræver, at man ikke er gangbesværet og kan bestige de sidste højdemeter inden krateret.

Pris: kr. 300,- pr. person
(bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse)

Udsigt over Napolibugten og Vesuv

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 8.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.600,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Napoli t/r med mellemlanding
 • Udflugter og transport jf. program, entré til Villa San Michele
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad, 6 x middag + 1 let frokost
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Entré til Pompeji og Nationalmuseet i Napoli, beregn 25 euro
 • Tilkøbsudflugt til Vesuv kr. 300,- (bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til chauffør (beregn ca. 6 euro)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er tilladt at medbringe et styk bagage per person. Maksimalt 20 kilo plus håndbagage (håndbagage: maximumvægt 8 kg. Håndbagagens dimensioner må maksimalt udgøre 115 cm totalt (50 cm x 40 cm x 25 centimeter).

Klima og beklædning

I foråret og efteråret kan det være køligt morgen og aften, og regnbyger kan forekomme. Medbring derfor en trøje og en let jakke. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er italienerne ikke særligt formelle. Husk at medbringe et par gode sko til spadsereture i naturen og i byerne.

Deltagerantal

Vi gør opmærksom på, at denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Såfremt dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen senest 14 dage før afrejse. Som det endvidere fremgår af vore almindelige bestemmelser pkt. 11 samt af Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3, er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Om halvpension på denne rejse

På denne rejse er der inkluderet halvpension (6 middage og 1 frokost), og vi spiser morgenmad på hotellet. Middagene (dag 1-3 og 6-7) indtages på hotellet eller restaurant lige ved hotellet. Middagen dag 4 indtages på panoramarestaurant uden for byen. På dag 5 er der inkluderet frokost.

Som de fleste steder i Italien består morgenmaden af bl.a. brød, marmelade, pålæg, kaffe og te. Om aftenen vælger man oftest mellem forretter som pasta eller suppe og hovedretter med kød eller fisk. Maden er god og rigelig og kan sammenlignes med italiensk husmandskost.

Mere om Italien

Her kan du få mere at vide om Italien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/italien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from Dejlig oplevelse med Albatros til Syditalien Det var gennemgående en rigtig god tur, hvor det meste fungerede, og det ikke mindst pga vores rejseleder, Jeppe som vi håber, at få fornøjelsen af igen. Jeppe virkede meget vidende om det meste og var god til, at formidle det og få ting til, at fungere. To ting er vi dog nødt til, at kritisere. Turen til pastafabikken kunne vi godt have undværet, det var en kedelig oplevelse og tiden kunne være brugt bedre. Og den lange tur fra Rom til Sorrento midt om natten - der står i beskrivelsen, at vi skulle på en flot bustur...., det var skidt, at lande i Sorrento kl. 04.00 for så at skulle på en ret hård tur samme dag. Kunne det lade sig gøre at flyve til Napoli ville det være meget bedre.
Date published: 2017-10-07
Rated 5 out of 5 by from Resan som gav så mycket Resan var innehållsrik och varierad och motsvarade alla mina förväntningar. En anledning till att jag valde just den här resan var hotell Astoria och jag blev inte besviken, det var ett fantastiskt hotell på alla sätt och vis. Centralt beläget, litet, smakfullt inrett, rent och prydligt med vänlig personal. Reseledaren kunde inte ha varit bättre. Han var kunnig, rolig/sjov och man kände sig mycket väl omhändertagen. Restiderna var påfrestande. På hotellet i Ostia blev jag tilldelad ett rum för rökare. Det var lätt att byta till rökfritt, men det kan ju ändå vara bra att vara uppmärksam när man beställer resan på att sådant kan hända.
Date published: 2017-10-07
Rated 5 out of 5 by from Dejligt gensyn med skønne Italien Forventningerne var store inden afrejsen til Sorrento og Amalfikysten. Og da vi fandt ud af at vi skulle have samme rejseleder som vi kendte fra en tur til Sicilien steg forventningerne lidt mere. Og de blev indfriet med blandt andet dejlige oplevelser i Sorrento, med båd til Capri, med tog til Pompei, besøg i Napoli og til Amalfikysten. Altid en altvidende, fortællende og humoristisk rejseleder. Det eneste rejselederen ikke havde kontrol over, var vejret, den dag vi besøgte Vesuv med regn, tåge og blæst. Og kun lige denne dag drillede vejret...så nu har vi endnu en grund til at besøge Italien igen, så vi kan kikke ned i krateret.......
Date published: 2016-05-03
Rated 5 out of 5 by from Sorrento en fortryllende oplevelse Med store forventninger drog min kone og jeg til Sorrento for at opleve den skønne natur omkring Napoli bugten med Capri og ikke mindst Amalfikysten samt naturligvis de meget spændende udgravninger i Pompeji. Vore forventninger blev absolut indfriet ikke mindst på grund af en forrygende god rejseleder, der med ildhu, viden og lune berettede om Italiens historie, kultur og "finurligheder". Rejsen er absolut anbefalelsesværdig.
Date published: 2016-05-03
Rated 4 out of 5 by from En dejlig rejse med mange gode oplevelser Vi havde mange gode oplevelser på vores rejse og vores rejseleder havde et godt kendtskab til området og Italiens historie. Jeg kunne godt have undværet turen til pastafabrikken, den var ikke særlig spændende. Hotellet: Værelset var fint og rent, men der var utrolig lydt. Restauranten/maden syntes vi var utrolig dårlig/kedelig i forhold til, hvad man kan få, når man går ud på egen hånd og spiser. Personalet knoklede og var altid venlige og smilende. Hotellet lå lidt afsides, det ville have været rart at bo tæt på Sorrento by, så man ikke skulle ofre Euro 35 hver vej for at tage en tur med taxi fra hotellet til Sorrento centrum.
Date published: 2019-05-17
Rated 5 out of 5 by from Sorrento maj 2017 en rigtig dejlig rejse med mange gode oplevelser--også selvom man var lidt dårlig gående:)
Date published: 2017-05-03
Rated 4 out of 5 by from En rigtig god og oplevelsesrig tur Italien er generelt et herligt land at besøge fordi der er meget at se på og opleve - rige kulturværdier, smukke landskaber og et herligt klima. Dette parret med mulighederne for rige kulinariske oplevelser gør at et ophold går op i en højere helhed. Herudover sørgede en meget kompetent og meget fagligt velfunderet rejseleder - der også havde en fin humor - for at deltagerne fik en særdeles udbytterig tur.
Date published: 2016-05-03
Rated 5 out of 5 by from Denne del af syditalien indeholder den smukkeste natur i et pragtfuldt klima. Sorrento er en fantastisk dejlig by, og hotellet ligger perfekt i centrum. Alle dagene er behageligt udfyldt af skønne oplevelser. Specielt turen til Capri var et overflødighedshorn af skønhed. Pompeji og Napoli var kulturelle oplevelser i topklasse, ligesom turen til Amalfikysten var fantastisk smuk. Interessante udflugter til lokale producenter af Pasta, Limoncello og Mozzarella ost. Desværre var vejret imod os da vi skulle besøge Vesuv, og turen blev aflyst.
Date published: 2016-10-06
 • y_2019, m_8, d_22, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_119
 • loc_da_DK, sid_ITRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

19ITRTR06FDK0110