Sorrento og syditalienske herligheder

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev storbyen Napoli, det antikke Pompeji, vulkanen Vesuv og den billedskønne Amalfikyst – med dansk rejseleder, 8 dage

På denne Albatrosrejse til den syditalienske region Campanien har vi base på et lille hyggeligt hotel i centrum af Sorrento. Byen ligger smukt ud til Middelhavet, med en blændende udsigt til Napolibugten og Vesuvs karakteristiske vulkankegle i det fjerne.

Vi udforsker både selve Sorrento og de mange andre højdepunkter, som regionen byder på – blandt andet ruinbyen Pompeji, der pludselig blev offer for vulkanen Vesuvs askeregn for 2.000 år siden. Vi besøger også regionshovedstaden Napoli, hvor pizzaen blev opfundet, og sejler på opdagelse langs den berømte Amalfikyst med de dramatiske klipper. Vi besøger verdens største kongeslot La Reggia i Caserta, og for den som har lyst, er der en tilkøbsudflugt til Capri.

Har man sagt Italien, har man også sagt mad og ikke mindst vin. Som en ekstra appetitvækker har vi derfor indlagt et besøg på en dejlig vingård for foden af Vesuv, hvor vi skal smage på egnens specialiteter.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
København – Rom. Sorrentohalvøen og Sorrento
Dag 2
Ruinbyen Pompeji, vingårdsbesøg og vulkanen Vesuv
Dag 3
Lokale oplevelser i bjergene bag Sorrento, inkl. gårdbesøg m. smagsprøver på lokale delikatesser
Dag 4
Den skønne Amalfikyst med båd til Amalfi og Positano
Dag 5
Napolis højdepunkter – vasketøj, kongelige paladser og historie.
Dag 6
En velfortjent fridag i Sorrento og pizzamiddag
Dag 7
Den romantiske ø Capri. Villa San Michele, tid på egen hånd i Capri by (tilkøb)
Dag 8
Hjemrejse fra Rom

Hoteller

Hotel Astoria

Vi har valgt at bo centralt i Sorrento på det dejlige familiære Hotel Astoria, som gennem årtier har været et populært hotel blandt skandinaviske rejsende. Hotellet ligger dejligt midt i det rolige Sorrento, og de små lukkede veje gør, at der ikke er trafikstøj.

Hotel Astoria
Via Santa Maria delle Grazie 24
80067 Sorrento (NA) - Sorrento Coast – Italy
Tlf. +39 081 8074030
Fax +39 081 5324842

Hotellet har deponeringsboks, tv og hårtørrer på værelset. Læs mere på hotellets hjemmeside: www.hotelastoriasorrento.com.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
9.648,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Rom. Sorrentohalvøen og Sorrento
Sorrento

Vores italienske eventyr begynder om morgenen, hvor vi flyver fra København til Rom. Fra lufthavnen kører vi sydpå ned langs de smukke italienske landskaber til vores skønne hotel, der naturligvis ligger midt i centrum af den eksklusive kystby Sorrento. Fra bussen har vi udsigt til den betagende Sorrentohalvø, hvor vi mødes af enestående landskaber med bakker og dale, høje bjerge og imponerende villaer. Blomstrende appelsin- og citrontræer, vinstokke og oliventræer dekorerer de smukke terrasser, der skråner stejlt mod det dybblå Middelhav. Her overvældes man af duften fra det spirende blomsterhav, de typiske middelhavsvækster, det smukke middelhavslys og de betagende udsigter, der kan drage blikket i timevis.

Det var romerne, der først opdagede Sorrento, men i 1800-tallet genopdagede englænderne for alvor den charmerende by, der hurtigt blev centrum for intellektuelle fra hele Europa. Her boede og arbejdede blandt andet Nietzsche og dramatikeren Ibsen, og i løbet af årtier blev byen et eksklusivt turistmål. Denne status har Sorrento bevaret helt frem til i dag, hvor byens skønhed og dejlige atmosfære endnu tiltrækker mange rejsende.

Vi bor naturligvis midt i centrum af Sorrento på vores hyggelige byhotel Astoria. Hotellet har i mange år været kendt blandt skandinaviske rejsende, og det er et fantastisk udgangspunkt for vores mange oplevelser i området. Bussen kan ikke køre helt frem til det forholdsvis trafikfri centrum, så vi må gå det sidste stykke til hotellet. Bagagen bliver der dog taget godt hånd om. Afhængig af ankomsttid, bliver der tid til at orientere sig i området omkring hotellet, inden vi spiser vores første middag. 

Dag 2
Ruinbyen Pompeji, vingårdsbesøg og vulkanen Vesuv
Pompeji

I dag starter vi dagen i skyggen af vulkanen Vesuv, hvor vi skal  opleve den legendariske by Pompeji, hvor vi bevæger os flere tusinde år tilbage i tiden. Byen blev under et voldsomt vulkanudbrud i august 79 e.Kr. begravet under et tykt lag af aske og pimpsten. Askeregnen varede i tre døgn, og byens cirka 15.000 indbyggere flygtede over hals og hoved for at komme i sikkerhed. Begivenheden ses levende beskrevet af Plinius den Yngre i to breve til Tacitus, som han paradoksalt nok afsluttede med ordene: ”Alt dette er slet ikke værdigt til at gå over i historien, og du skal ikke læse det med henblik på at skrive om det (…)”.

Dette til trods er beretningen om Pompejis skæbne blevet overleveret helt frem til i dag, og det er en fascinerende historie, som endnu forstummer tilhørere her snart 2.000 år senere. Frem til 1748 stod tiden stille i Pompeji, der herefter vågnede af sin tornerosesøvn. Udgravningerne er endnu ikke afsluttet, og man føler sig sat tilbage i tiden. Under vores vandring i den nu udgravede by ser vi, hvordan man allerede for snart 2.000 år siden havde rindende vand i husene, kloaksystemer, fantastiske vægmalerier, patricierhuse, bageri, templer, badehuse (termer) og en lokal bar. Som ved et trylleslag forstummedes alt liv i byen, og med vores fantasi vækker vi byen til live igen. (Inklusiv entré 16€)

Efter at have vandret rundt i de små gader, indhyllet af antikkens historier, bliver det tid til at besøge en lokal vingård for foden af den dramatiske vulkan. Her er det blevet tid til frokost og vi skal smage på lokale specialiteter som bruschetta, provolone, salami og skinke. Vi befinder os i det område, som laver Italiens bedste pasta, så naturligvis skal vi også smage på den lokale pastaform ”paccheri”, der serveres i en tomatsauce med friske tomater, der har tilbragt deres liv i den italienske sol på Vesuvios skråninger. Hertil smager vi på gårdens vine, blandt andet den hvide Falanghina og vin fra Vesuv, lavet på den lokale drue Lacryma Christi, Kristus tårer.

Om eftermiddagen skal vi se nærmere på vulkanen Vesuv, hvis majestætiske vulkankegle strækker sig mod himlen i det fjerne. Vesuvs berømte udbrud for snart 2.000 år siden ødelagde blandt andet byerne Pompeji og Herculanum. Indbyggerne i området lever i skyggen af denne levende vulkan, flot beliggende ved Napolibugten, og vores besøg går til toppen af den over 1.200 meter høje vulkan. Det sidste stykke vej op til kanten skal bestiges til fods (cirka 20 minutters gåtur). Her kan man se ned i det imponerende krater. Turen kræver, at man ikke er gangbesværet og kan bestige de sidste højdemeter inden krateret.

(Inklusiv entré Vesuv nationalpark 10€)

Efter en oplevelsesrig dag spiser vi middag om aftenen.

Dag 3
Lokale oplevelser i bjergene bag Sorrento, inkl. gårdbesøg m. smagsprøver på lokale delikatesser
Den skønne kystlinje i Sorrento

I dag ser vi lidt nærmere på vores egen lille by. Fra morgenstunden går vi en lille tur gennem byen og ser nogle af de smukke udsigter samt den flotte katedral på hovedgaden.

Mange kender byen fra sangen “Torna Surriento“, som blev sunget af den verdensberømte tenor Enrico Caruso, der boede i byen i en periode. Byen var allerede i romertiden et yndet turiststed, og kejserne Augustus og Marcus Aurelius besøgte stedet. De lokale hævder, at bynavnet stammer fra de sirener, der fra klipperne forsøgte at forføre Odysseus på hans eventyr.

Tidligere blev Sorrento besøgt af rige og kendte som Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche og selv Henrik Ibsen i vintermånederne, og man finder stadig mange fine hoteller i byen.

Vi skal ud på en halvdagsudflugt i nærområdet, når vi udforsker den smukke natur omkring Sorrentohalvøen. Vi starter med at køre til nogle af de små steder i bjergene bag Sorrento som Massa Lubrense, Termini og Sant’Agata. Der bliver naturligvis tid til at par stop undervejs, inden vi kommer frem til et lille lokalt landbrug, der ligger lige ovenfor Sorrento. Her skal vi have en let frokost bestående af lokale specialiteter. Vi skal smage på deres egen vin og ikke mindst den hjemmelavede ost. Og hvem ved? Måske et par andre specialiteter fra området. Herefter går turen til Sorrento, hvor vi skal nyde eftermiddagen. Er du frisk og godt til bens, kan du gå den korte tur ned til byen.

Eftermiddagen er øremærket egne eventyr i Sorrento. Byen emmer af ro, men sanserne kommer konstant på arbejde. Sæt dig en stund og nyd den imponerende udsigt mod Napoli, hvor øjet sukker med længsel mod øerne Ischia og Procida i det fjerne.

Man bliver vitterlig fortryllet af områdets skønhed og mange farver, og pludselig synes hverdagen derhjemme meget langt væk. Gå for eksempel en tur i den maleriske gamle bydel, og besøg Piazza Tasso eller den gamle klosterhave med det lokale museum. Byen har også mange herlige restauranter og barer samt dejlige butikker, der sælger tøj, lædervarer og håndsyede sko til rimelige priser.

Vi er tilbage på hotellet ud på eftermiddagen. 

Dag 4
Den skønne Amalfikyst med båd til Amalfi og Positano
Amalfi Kysten

Fra hotellet tager vi trapperne ned til havnen, hvor flyvebåden venter os. Vi sætter os godt tilrette, og svævende over det blå vand bevæger vi os rundt om pynten til den sydlige skråning af Sorrentohalvøen. Denne del anses af mange for at være Italiens – måske verdens – smukkeste og mest spektakulære kyststrækning. Her rejser Amalfikystens frodige, grønne bjerge sig stejlt op fra havet, og små hyggelige byer, som den kendte Amalfi og maleriske Positano, ligger som perler på en snor mellem forrevne klipper, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Middelhavet. De maleriske huse er nærmest limet fast på klipperne, og arkitekturen bærer præg af de fremmede folkeslag, der gennem tiderne har invaderet området.

Vi kommer først frem til Positano, den farverige og skønne by, der ligger klisteret op af bjergvæggen. Skal man rundt i byen kræver det gode ben, da der er godt med trapper, men byen kan også nydes fra kysten.

Efter et par timer sejler vi videre til den nærliggende Amalfi, som var en af de fire italienske søfartsrepublikker og dermed en vigtig brik i Italiens historie. Herfra har handlen floreret i over 1.000 år. Korn, vin, salt og slaver, alt handlede Amalfi med, og den lille by, der i dag rummer 5.000 sjæle, havde på sin storhedstid op til 80.000 indbyggere. I dag kan man gå på opdagelse i de små snørklede labyrintiske gader og få en fornemmelse af forne tiders storhed. I vores tid er Amalfi et attraktivt feriemål på linje med Sorrento. Vi går en tur og ser nærmere på den hyggelige by med den smukke kirke. 

Ud på eftermiddagen lader vi endnu engang flyvebåden fragte os langs den smukke kyst og hjem mod Sorrento. Vi kan nyde de smukke udsigter til Amalfikysten og ikke mindst til Capri der ligger smukt ude i horisonten oplyst af eftermiddagssolen. Når i kommer tilbage til Sorrento, tager vi elevatoren op fra havnen til centrum.

I dag er middagen på egen hånd, og om aftenen kan du for eksempel udforske Sorrentos mange dejlige restauranter. Er du til en simpel pasta eller risotto med skaldyr, er et godt fif at finde en restaurant nede ved havnen eller i de små gader. Ønsker du at slå dig løs med en rigtig god middag, er et bud Sorrentos kendte restaurant Il Buco, som har 1 stjerne i Michelinguiden (på Il Buco kan man spise fra 85€ for en 5-retters menu og opefter).

Dag 5
Napolis højdepunkter – vasketøj, kongelige paladser og historie.
”En kongelig udsigt”

I dag skal vi tilbringe dagen i storbyen Napoli. Byen er ofte overset, og har tidligere haft et blakket ry. I dag er byen genopstået fra at være Syditaliens grimme ælling til at være en smuk svane. På ægte syditaliensk vis er den levende by fyldt med et liv og leben, og man indhylles i en kakofoni af råbende gadesælgere, larmende og hidsige scootere og insisterende italiensk musik, der strømmer ud fra en tilfældig lejlighed, hvor spraglet vasketøj hænger og dasker dovent udenfor vinduet.

Det gamle spanske kvarter har stadig den charme, som man forbinder med Napoli, og man kan næsten forestille sig bysbarnet Sophia Loren slentre elegant gennem gaderne, mens italienske mænd sender lange blikke efter hende. Nogle genkender steder og navne fra film, og den populære Italienske forfatter Elena Ferrantes bogserie ”Min geniale veninde” tiltrækker både italienere og udlændinge, som vil se nogle af de steder, som nævnes i bøgerne. 

Vi hører lidt om den charmerende storby og ser nogle af de mest kendte og smukke steder. Vi passerer San Carlo-operaen og kommer frem til en af byens arkitektoniske juveler, det kongelige palads Palazzo Reale, som dominerer den store plads Piazza del Plebiscito. Det store kongelige palads var blot et af den Bourbonske kongefamilies fire residenser. Her mødes vi af flotte trappeløb, smukke sale og masser af historie. Man fornemmer hvilken magt og position kongerne over Kongeriget Napoli og Kongeriget de to Sicilier havde fra 1735 og frem til sammenlægningen af Italien i 1861.  (Entré inklusiv 10€)

Vi skal også besøge det spændende arkæologiske nationalmuseum, som blandt andet rummer fund fra Pompeji, ikke mindst den berømte Alexander-mosaik, der forestiller Alexander den Store i kamp mod Perserkongen i 333 f.Kr. i slaget ved Issos. Mosaikken var en gulvmosaik, der blev udgravet fra Pompeji, og som nu er et af museets stoltheder. (Entré 15€ inkl.)

Napoli er kendt for sin pasta, og Sophia Loren har om sine flotte former udtalt: ”Alt hvad du kan se skylder jeg spaghettien”, men det er dog pizzaen, vi skal takke byen for, fordi pizzaen er ligesom Sophia Loren født i Napoli. Her skal pizzaen være simpel. Ofte bare med tomat, mozzarella og basilikum, eller endnu mere simpel med blot tomat og hvidløg, en såkaldt Marinara. De bør bages i en træfyret ovn og kun i max. 90 sekunder. Så til frokost må det være på sin plads at teste en af de lokale pizzaer. 

Efter en fuld dag i Napoli vender vi tilbage langs kysten til vores hotel, hvor vi spiser middag sammen.

Dag 6
En velfortjent fridag i Sorrento og pizzamiddag

Efter nogle aktive dage fyldt med oplevelser, skal der også være tid til at sætte sig ned og nyde livet i vores herlige lille badeby. Vi var valgt at bo midt i skønne Sorrento, og i dag gælder det om at lade sig lokke af byens mange fristelser og bare lege italiener for en dag. Hvad med en herlig frokost med mozzarella, tomater og basilikum og et godt glas Falanghina hvidvin? Eller en pasta med skaldyr nede ved havnen?

I dag spiser vi middag på en lokal restaurant, der ligger tæt på hotellet. Vi skal smage lidt på de lokale retter med grillede grøntsager, salami, ost og naturligvis mere af den herlige pizza, som ikke fås bedre end netop i dette område.

Dag 7
Den romantiske ø Capri. Villa San Michele, tid på egen hånd i Capri by (tilkøb)
Capri

Om morgenen går vi ned til havnen og bådene, der hele dagen sejler over Napolibugten. Vi stiger om bord på en af katamaranbådene, der hurtigt styrer ud på vandet. Bag os har vi en enestående udsigt over Napoli med den klassiske silhuet af Vesuv i baggrunden, og foran os ser vi den eftertragtede og eksklusive ø Capri stige op af havet. Øen har gennem tiderne været besøgt af alt fra romerske kejsere til forfattere, filmstjerner og ikke mindst det internationale jetset.

Der er skrevet, og ikke mindst sunget, meget om den lille ø Capri, hvor vi lægger til i Marina Grande. Vi skal op til den lille by Anacapri i 270 meters højde, hvor vi finder Villa San Michele, en fantastisk villa opført af den svenske doktor og forfatter Axel Munthe. Axel Munthe udgav som 72-årig i 1929 “Bogen om San Michele“, der straks blev en verdenssucces. Villaen, der er bygget oven på ruinerne af en romersk villa, er imponerende og har et fantastisk haveanlæg med terrasser, hvorfra der er en uforglemmelig udsigt over øen, Sorrentohalvøen og Vesuv. Vi besøger også den botaniske have Augustus’ haver, hvor man har den mest fantastiske udsigt over Capri.

I Capri by bliver der tid til at kigge nærmere på de elegante butikker, hoteller og restauranter, der ligger langs de snoede gader. Fra en café på Piazza Umberto med den lille, hvide kirke kan man sidde og følge med i bylivet. Der er også tid til at beundre de farverige haver og nyde den fantastiske udsigt over klipperne “I Faraglioni“ og den lille havn Marina Grande.

Der bliver tid til på egen hånd at opleve lidt mere af øen. Har man tid og kræfter, kan man gå en tur til den gamle kejservilla Villa Jovis, der har tilhørt kejser Tiberius. Vandreturen kræver gode ben og tager omkring en time hver vej. Ellers fristes man måske til at tage en tur med de lokale både til “Grotta Azurra“, den blå grotte, som er verdensberømt for det smukke blå vand.

Efter en herlig lang dag på Capri stiger vi ud på eftermiddagen om bord på båden igen, der sejler os tilbage mod Sorrento, hvor vi tager tilbage til vores hotel og spiser middag sammen.
Udflugten bestilles hjemmefra. Pris 750 kr.

Deltager man ikke i udflugten til Capri har man en dejlig fridag i den skønne Sorrento.

Dag 8
Hjemrejse fra Rom

Vi siger farvel til Sorrento og kører til Rom, hvorfra vi flyver hjem til København.

Udflugt til den romantiske ø Capri

Om morgenen går vi ned til havnen og bådene, der hele dagen sejler over Napolibugten. Vi stiger om bord på en af katamaranbådene, der sejler os til den lille ø Capri, hvor vi lægger til i Marina Grande. Vi skal op til den lille by Anacapri i 270 meters højde, hvor vi finder Villa San Michele, en fantastisk villa opført af den svenske doktor og forfatter Axel Munthe. Axel Munthe udgav som 72-årig i 1929 “Bogen om San Michele“, der straks blev en verdenssucces. Villaen, der er bygget oven på ruinerne af en romersk villa, er imponerende og har et fantastisk haveanlæg med terrasser, hvorfra der er en uforglemmelig udsigt over øen, Sorrentohalvøen og Vesuv. Vi besøger også den botaniske have Augustus haver, hvor man har den mest fantastiske udsigt over Capri.

I Capri by bliver der tid til at kigge nærmere på de elegante butikker, hoteller og restauranter, der ligger langs de snoede gader. Fra en café på Piazza Umberto med den lille, hvide kirke kan man sidde og følge med i bylivet. Der er også tid til at beundre de farverige haver og nyde den fantastiske udsigt over klipperne “I Faraglioni“ og den lille havn Marina Grande.

Der bliver tid til på egen hånd at opleve lidt mere af øen. Har man tid og kræfter, kan man gå en tur til den gamle kejservilla Villa Jovis, der har tilhørt kejser Tiberius. Vandreturen kræver gode ben og tager omkring en time hver vej. Ellers fristes man måske til at tage en tur med de lokale både til “Grotta Azurra“, den blå grotte, som er verdensberømt for det smukke blå vand.

Efter en herlig lang dag på Capri stiger vi ud på eftermiddagen om bord på båden igen, der sejler os tilbage mod Sorrento.  

Udflugten skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse og gennemføres ved minimum 25 deltagere (på rejsen 'Hold jul i Sorrento og Rom' gennemføres udflugten ved minimum 20 deltagere). Pris 750 DKK

Vi forbeholder os retten til kun at gennemføre ekstraudflugter ved tilstrækkelig antal tilmeldte.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.648,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.500,–
Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • Fly København – Rom
  • Udflugter og transport jf. program, entréer jf. program (Værdi 56€) 
  • Flyvebåd til Amalfi og Positano
  • Indkvartering i delt dobbeltværelse
  • Morgenmad, 6 x middage + 1 frokost med vinsmagning og 1 let frokost
  • Skatter og afgifter
  • Lokalguider hvor nødvendigt
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Tilkøbsudflugt til Capri kr. 750,- (bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse)
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Tillæg for enkeltværelse
  • Drikkepenge til chauffør (beregn ca. 6 euro)
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
  • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er tilladt at medbringe et styk bagage per person. Maksimalt 20 kilo plus håndbagage (håndbagage: maximumvægt 8 kg. Håndbagagens dimensioner må maksimalt udgøre 115 cm totalt (50 cm x 40 cm x 25 centimeter).

Klima og beklædning

I foråret og efteråret kan det være køligt morgen og aften, og regnbyger kan forekomme. Medbring derfor en trøje og en let jakke. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er italienerne ikke særligt formelle. Husk at medbringe et par gode sko til spadsereture i naturen og i byerne.

Deltagerantal

Vi gør opmærksom på, at denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Såfremt dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen senest 14 dage før afrejse. Som det endvidere fremgår af vore almindelige bestemmelser pkt. 11 samt af Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3, er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Om halvpension på denne rejse

På denne rejse er der inkluderet halvpension (6 middage og 2 frokoster), og vi spiser morgenmad på hotellet. Middagene (dag 1-4 og 7) indtages på hotellet eller restaurant lige ved hotellet. Middagen dag 6 indtages på en lokal restaurant i gåafstand til hotellet. På dag 2 og 3 er der inkluderet frokost.

Som de fleste steder i Italien består morgenmaden af bl.a. brød, marmelade, pålæg, kaffe og te. Om aftenen vælger man oftest mellem forretter som pasta eller suppe og hovedretter med kød eller fisk. Maden er god og rigelig og kan sammenlignes med italiensk husmandskost.

Mere om Italien

Her kan du få mere at vide om Italien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/italien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hånden på hjertet

Italiensk mad ude og hjemme

Italien er en ny nation.

Faktisk blev landet samlet endeligt i 1870. Derfor er det svært overhovedet at kalde noget for italiensk mad.

Der er snarere tale om talrige regionale køkkener, og man møder derfor også mange meget forskellige retter afhængig af, hvor man befinder sig i landet. Overordnet kan man sige, at det vi i Skandinavien betragter som italiensk mad, er varianter af forskellige retter med inspiration fra Italien.

En af de kommentarer vi ofte hører fra vores gæster er, at maden i Italien ikke er, som man havde forventet hjemmefra. Og det forstår vi fuldt ud!  

Maden er ofte ikke så farvestrålende og pyntet, som vi måske gør den til i Skandinavien. Og en kok nægter at smide en omgang hakket persille eller basilikum eller rød peber på toppen, bare for et syns skyld. Det hører sig ikke til, og derfor kommer det ikke på. Den slags mad kan man finde i forlystelsesparker og andre turistfælder, hvor turister gerne får det, som de vil have. En kok med respekt for det lokale køkken derimod serverer maden, som den skal være.

Kort sagt, så er vi nordboere langt mere rundhåndede med hvidløg, krydderier og pynt på maden, når vi leger italienere. Det italienske køkken er imidlertid utrolig enkelt – og måske det mest konservative i Europa. Den enkelte råvare skal ikke overdøves, den skal stå for sig selv.

Italienere bruger faktisk meget mindre hvidløg end man skulle tro – ofte gnider man blot et stykke ristet brød diskret med hvidløg til en bruschetta, hvor vi i Skandinavien gerne smider fem fed hvidløg i en blender. Hvidløget er altid en diskret medspiller.

En risotto kan være en af de mest delikate retter. Det er en simpel ret tilberedt af de bedste ingredienser, med en god fond og en diskret smag. Det er ikke en eksplosion af Maggiterninger.

Har man halvpension på hotellet i Italien, kommer man meget nærmere det måltid man ville få hos en italiensk familie, end det man får på den lokale restaurant i Skandinavien.

Ofte serveres en diskret lille salat med olie og eddike, salatblade, gulerødder, agurker, majskorn der sågar måske kommer fra en dåse samt lidt oliven. Det er sådan man gør. Der serveres ofte pasta eller risotto først, derefter kommer der en secondo – kød eller fisk – og i Italien er grøntsager ofte kogt lidt mere end i Skandinavien.

Og vi er jo rejst til Italien for at spise som italienere – ikke for at lære dem at spise som i Skandinavien!

Brødet er en historie for sig. Det vi kalder for italiensk brød, er ikke det man typisk finder. Her er det det klassiske hvide brød, der dominerer, og i Toscana sågar helt uden salt. Den klassiske Italienske morgenbolle, rosetta, har set ud som den gør i hundredvis af år, og her har spelt, hvedekerner, solsikkefrø og klid ikke fundet deres plads.

Sæt forventningerne til maden i Italien ned. Oplev det, som kommer på bordet. Føl dig hjemme som hos en italiensk familie. På hotellerne er det ofte rigtige kogekoner, der står for maden og ikke en hær af topkokke eller Masterchef-aspiranter, der tryller med røg, skum og molekylær gastronomi. Når du er i Norditalien, så kommer der nok mere risotto, radicchio og pasta lavet med Tipo 00-mel på bordet og er man i Syditalien så er der mere aubergine, tomat, olivenolie og pasta af durumhvede, der er på menuen.  

Velbekomme.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En oplevelsesrig rejse. Vi blev indlogeret på det hyggelige familieejede hotel Astoria. Værelserne var små, men hvad vi skulle bare sove der. Hotellet har den mest pragtfulde gårdhave, med citron og granatæble træer. Her indtog vores gruppe aftensmåltiderne + drinks før og efter middag. Hotellets ansatte var alle søde, smilende og venlige. Aftensmaden var ikke gourmet men ok. Turen til Pompji var fantastisk, vi blev delt i to grupper, med hver vores lokalguide. Så spændende. Videre til Vesus, hvor det var muligt at gå det sidste stykke op til krateret (ca.800m). Her mærkede man historiens vingesus. Husk ordentlig fodtøj, da man går på grus og småsten. Napoli, en by med tempo, masser af mennesker og spændende små gader. Udflugten til Positano og Amalfi var lidt kaotisk, vi havde for lidt tid, begge steder. En ide kunne være, at springe Positano over, og på den måde få mere tid i Amalfi. På vores fridag, skulle vi mødes på en Pizzarestaurant i Sorrento. Det kan man godt springe over, et forfærdeligt sted, med en arkustik der gjorde, at man kun kunne take med sidemanden. Serveringerne foregik et tempo, så man fik den tanke, at vi skulle ud så hurtigt som muligt. Spild af tid, synes jeg. Capri turen var rigtig god, ikke mindst pga lokal guiden Christina, sød, sjov og empatisk. Albatrosguiden Jeppe, var en fornøjelse at være sammen med. Fantastisk vidende, sjov, hyggelig og tålmodig. Vi var trygge i hans selskab, han havde styr på turen. Pas godt på ham Albatros.
Date published: 2023-11-19
Rated 3 out of 5 by from Sorrento På papiret ser det rigtig fint ud, men virkeligheden modsvarer ikke helt forventningerne ud fra programmet. Der var for lidt tid til at se Napoli, for lidt tid i Amalfi, fordi transporten tager lang tid og man skal være hjemme til middag kl.19.00. "Lokale oplevelser i bjergene bag Sorrento" var en køretur, hvor vi ikke kunne se meget grundet trafik og fart ingen stop før Termini - langt at køre for 15 minutters kig til Capri. Gårdbesøget var meget fint og interessant. Besøget på det arkæologiske museum i Napoli var meget fint, god guide, kunne godt have været længere. På Amalfituren var der 2 timer i Amalfi fra vi gik fra borde til båden sejlede igen, og man skal møde senest 15 minutter før, altså ikke tid til at se andet end domkirken (eller en anden seværdighed), der skal jo også på et tidspunkt være tid til at spise lidt, når man har fået morgenmad kl.7. Pizzamiddagen var meget dårlig, hvorfor skal man spise pizza? Alle kender jo pizza, og denne var ikke bedre end en købt i Danmark. Rejselederen var god til at få en gruppe på over 30 rundt uden at miste nogen! Hans viden om området var der intet i vejen med. Flink og venlig. Hvorfor skal man have mellemlanding på så kort en tur? Men fint flyselskab.
Date published: 2023-10-08
Rated 4 out of 5 by from fin rejse med enkelte svagheder hele rejsen var perfekt på nær sejlturen til Positano og Amalfi, hvor forholdene var kaotiske. Anbefaling: lad kun turen gå til Amalfi, hvorved der også bliver bedre tid på Amalfi. Aftenturen med Pizza restaurant i Sorrento var under al kritik, dårlig mad + akustik og elendig servering. Drop den eller find en anden restaurant. Hotel Astoria var i top - mad, personale, faciliteter.
Date published: 2023-10-05
Rated 4 out of 5 by from Mange dejlige oplevelser. Mange dejlige oplevelser med en vidende guide. God rejsegruppe.
Date published: 2023-10-05
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse fyldt med gode oplevelser Rejsen var godt tilrettelagt og var fyldt af gode oplevelser - rejselederen var super god 👍
Date published: 2023-10-04
Rated 3 out of 5 by from Spændende tur Spændende tur.
Date published: 2023-10-04
Rated 3 out of 5 by from mange oplevelser, på 6 dages program Dygtig rejseleder, meget vidende.Men dårlig valgt flyrejse, for så kort en distance, skal man IKKE mellemlande.
Date published: 2023-06-12
Rated 4 out of 5 by from Meget velplanlagt rejse med utrolig spændende ture og udflugter - Meget velplanlagt rejse. Det var utrolig spændende ture og udflugter vi var på. Alt klappede. - Jeppe er god til at fortælle med rolig og behagelig stemme og ved rigtig meget om Italien. Du kunne mærke hans store interesse for at dele sin viden, samt sørge for vi havde en god tur. -Morgenmaden var rigtig god og aftensmaden på hotellet var på det jævne, dog med flere gode dage. - Aftenen hvor vi spiste på et pizzasted fik vi den skønneste forret. Pizzaen bagefter var meget stor. Den kunne godt være halv størrelse. Flere kunne ikke lide pizzaen, måske 39 personer er for mange at bestille til. - Det ville være en god idé at Albatros fik en opslagstavle på hotellet, så man vidste på forhånd hvad er mødetiden og sluttiden var, skal vi have whispers med, hvor går turen hen, hvad tid serveres aftensmaden osv. - Det ville være dejligt at kende alternativerne til turen på forhånd. F.eks. på Capri ville man måske droppe frokosten og prøve stoleliften i stedet.
Date published: 2023-06-07
  • y_2024, m_4, d_15, h_3
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_3, tr_170
  • loc_da_DK, sid_ITRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Lignende rejser