Sri Lankas Højdepunkter

individual-tour
Individuel rejse mere tid til egne eventyr

Teplantager, enestående gamle templer, besøg i lokale landsbyer og Udawalawe Nationalpark – samt badeferie ved Det Indiske Ocean

Få det bedste af Sri Lanka med historiske kolonibygninger, basarer og enestående templer – bl.a. det mere end 2.000 år gamle UNESCO-fredede grottetempel ved Dambulla. Komforten er i top, og undervejs bor I på glimrende hoteller med god beliggenhed. I oplever det rige og særegne dyreliv og den smukke natur i Udawalawe Nationalpark, besøger en lokal landsby langt ude på landet, lader togskinnerne lede jer gennem højlandets teplantager og stifter bekendtskab med srilankanske krydderier og tesorter. Herefter venter sandstranden og afslapning ved Det Indiske Ocean.

Dagsprogrammet for rejsen er skrevet med udgangspunkt i tilkøb af udflugtspakken, men kan også blot fungere som inspiration til egne oplevelser.

På Albatros’ individuelle rejser har I mere tid til egne eventyr. Udflugterne i løbet af rejsen gennemføres med en engelsktalende lokalguide.

Se også vores sommer-afgang

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Individuel rejse

 • Rejseleder Engelsktalende guide

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Srilankansk rupi

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Colombo, Sri Lanka. Byrundtur i Colombo
Dag 3 Colombo – Dambulla
Dag 4 Dambulla. Klippefæstningen Sigiriya og udflugt til middelalderhovedstaden Polonnaruwa (udflugtspakke)
Dag 5 Dambulla. Frokost hos lokal familie og grottetemplet ved Dambulla (udflugtspakke)
Dag 6 Dambulla – Kandy. Krydderihave og botanisk have
Dag 7 Kandy. Byrundtur i tuk tuk, Tandens Tempel og danseforestilling (udflugtspakke)
Dag 8 Togtur fra Kandy til Nuwara Eliya. Teplantager og smuk natur
Dag 9 Nuwara Eliya – Udawalawe Nationalpark. Jeep-safari og frodig natur (udflugtspakke)
Dag 10 Udawalawe Nationalpark – Galle – badebyen Beruwela. Byrundtur i Galle
Dag 11–13 Beruwela. Afslapning og strandliv på egen hånd eller tilkøbsudflugter
Dag 14 Beruwela – Colombo og fly til København
Dag 15 Ankomst til København

Hoteller

Earls Reef

Et ophold på stranden i Beruwela er den ultimativt bedste måde at afslutte en spændende og oplevelsesrig rundrejse på. Bade- og fiskerbyen Beruwela på Sri Lankas vestkyst ligger cirka 60 kilometer syd for Colombo. Byen er et populært feriested, men har formået at bevare sin landsbyagtige og hyggelige stemning

Om hotellet
Det 3-stjernede Earl’s Reef Hotel ligger lige ud til Det Indiske Ocean, så der er gode muligheder for alskens vandsportsaktiviteter, hvis I da ikke blot ønsker at nyde den exceptionelt smukke sandstrand. Hotellet har et lækkert poolområde og kan desuden være behjælpelig med at arrangere diverse udflugter i området.

Hotellet består af 52 Deluxe-værelser og 3 Suiter. I bor i Deluxe-værelser, som alle er udstyret med privat balkon og aircondition. Samtlige værelser har desuden havudsigt og er udstyret med tv, mini-køleskab, kaffe-/tefaciliteter og hårtørrer

Læs mere om resortet på:  http://www.earlshotels.com/ 

 

The Palms i Beruwela

Et ophold på stranden i Beruwela er den ultimativt bedste måde at afslutte en spændende og oplevelsesrig rundrejse på.

Bade- og fiskerbyen Beruwela på Sri Lankas vestkyst ligger cirka 60 kilometer syd for Colombo. Byen er et populært feriested, men har formået at bevare sin landsbyagtige og hyggelige stemning.

Om hotellet
Det 4-stjernede The Palms Hotel ligger lige ud til Det Indiske Ocean, så der er gode muligheder for alskens vandsportsaktiviteter, hvis du da ikke blot ønsker at nyde den exceptionelt smukke sandstrand. Hotellet har et lækkert poolområde og kan desuden være behjælpelig med at arrangere diverse udflugter i området.

Hotellet består af 98 Deluxe-værelser, 4 Garden Suite-værelser og 4 Sea View Suite-værelser. Vi bor i Deluxe-værelser, som alle er udstyret med privat balkon og aircondition. Samtlige værelser har desuden havudsigt og er udstyret med tv, mini-køleskab, kaffe-/tefaciliteter og hårtørrer.

Læs mere om resortet på: www.palmsberuwala.com/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

I flyver fra Københavns Lufthavn til Sri Lanka med mellemlanding.

Måltider: Forplejning om bord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Colombo, Sri Lanka. Byrundtur i Colombo
Tempel i hovedstaden Colombo

Efter paskontrollen og bagageudlevering bliver I mødt i ankomsthallen af vores engelsktalende guide, som bringer jer og bagagen til hotellet, OZO Colombo. Dernæst tager I hul på dagens byrundtur i den myldrende storby, der er flot beliggende ud til Det Indiske Ocean. På grund af Colombos store havn og den strategiske beliggenhed på handelsruterne mellem øst og vest, var byen kendt blandt handelsmænd allerede for 2.000 år siden. Det var dog først i 1815, da Sri Lanka blev overtaget af englænderne, at Colombo blev hovedstad på Sri Lanka.

På rundturen ser I blandt andet bydelen Fort, hvor portugiserne gik i land i begyndelsen af det 16. århundrede. Området, der dengang var kendt som Kolonthota, blev hurtigt et af de vigtigste handelscentre på øen. Portugiserne befæstede handelscentret og havnen for at få kontrol over øens indre – deraf bydelens navn. Fæstningen blev i 1656 erobret af hollænderne, og i 1815 overtog englænderne, der benyttede fæstningen som administrativt centrum. Nogle årtier senere blev fæstningen ødelagt, da briterne vurderede, at der ikke længere var nogen militær trussel mod Colombo. Desuden lå den i vejen for områdets byudvikling. Selvom fæstningen og dens mure i dag ligger i ruiner, er bydelen stadig hjemsted for en række historiske bygninger. Og ligesom dengang portugiserne regerede området, er Fort stadig Sri Lankas handels- og finanscentrum. Turen går også forbi Pettah, Colombos travle basarområde, samt byens fashionable boligområde, Cinnamon Gardens, som er opkaldt efter en kanelplantage, der tidligere lå her. I går også en tur langs byens strandpromenade, Galle Face Green, som strækker sig cirka en kilometer langs Det Indiske Ocean. Ved siden af selve strandpromenaden ligger en gigantisk græsplæne (forestil jer Central Park i New York uden træer), som tidligere blev brugt til hestevæddeløb og golfbane.

N.B. På nogle afgange ankommer I senere på dagen til Colombo. I de tilfælde flyttes byrundturen i Colombo til den følgende dag, inden turen går videre til Dambulla.

Måltider: Forplejning om bord på flyet. 

Dag 3
Colombo – Dambulla

I dag kører I til Dambulla, hvor I skal tilbringe de næste tre nætter på Danawwa Resort eller Sorowwa Resort & Spa. I kan spise frokost på vejen, og ved ankomsten vil der være lidt tid til at slappe af og nyde de skønne omgivelser.

Måltider: Morgenmad.

Dag 4
Dambulla. Klippefæstningen Sigiriya og udflugt til middelalderhovedstaden Polonnaruwa (udflugtspakke)
"løveklippen" Sigiriya

Om morgenen, når solen ikke står så højt, besøger I Sigiriya. Denne imponerende klippefæstning, hvis navn betyder ”løveklippen” er i bogstaveligste forstand et af rejsens højdepunkter. Den 200 meter høje kæmpe-monolit knejser over det omkringliggende land, og sammen med selve fæstningen og den smukke vandhave udgør Sigiriya-komplekset utvivlsomt en af de mest imponerende seværdigheder i Sydasien. Bygget i det femte århundrede under den mægtige kong Kasyapa er fæstningsværkets historie lang og fyldt med grumme mord, tarvelige intriger og nedrigt forræderi. Her er virkelig en helt speciel stemning, når man på vej op til fæstningen bevæger sig ind mellem løvens ”poter” og forbi freskoer, der afbilder blændende smukke ungmøer.

Herfra kører I den korte vej videre til Polonnaruwa. Byen var øens stolte hovedstad i middelalderen (1000-1200-tallet), og trods dens alder på mere end 1.000 år har den virkelig mange særdeles velbevarede bygningsværker og ruiner, dagobaer og statuer. Hele byen er smukt beliggende omgivet af tropiske planter ved bredden af et enormt og ganske unikt vandreservoir, som siden det 12. århundrede har leveret vand til byen og de omkringliggende sletter. Af alle byens smukke bygningsværker og stenarbejder er Gal Vihara nok noget af det mest imponerende med sine fire kolossale Buddhafigurer hugget ud af samme stykke granit. Men der er meget andet at beundre og opleve i byens gamle bydel, hvor seværdighederne står side om side.

Måltider: Morgenmad.

Dag 5
Dambulla. Frokost hos lokal familie og grottetemplet ved Dambulla (udflugtspakke)
Grottetemplet ved Dambulla

Efter morgenmaden kører I til Habarana, som ligger en kort køretur fra Sigiriya. Her skifter I til et andet transportmiddel: En vogn trukket af okser. I et behageligt tempo kører I mellem de grønne marker og ser, hvordan det landlige liv på Sri Lanka udspiller sig. På vejen stopper I ved et landsbytempel tæt ved Hiriwadunna-søen. Herfra fortsætter I med båd til en traditionel bondegård, en såkaldt chena, hvor I smager på de lokalt høstede kongekokosnødder, som kun dyrkes på Sri Lanka. Kongekokosnødden er gul og lidt mindre end en almindelig kokosnød, og det er kun den næringsrige væske, der bliver brugt, ikke kødet. Kongekokosnødden kaldes spøgende for naturens eget apotek, fordi den er rig på blandt andet E-vitamin, jern, kalcium, protein og fosfor.

I sejler videre og ankommer snart til et lille hus, hvor I bliver inviteret indenfor af en lokal familie, som demonstrerer, hvordan man tilbereder en traditionel srilankansk frokost. I nyder frokosten, som serveres på lotusblade, og en dessert af frisk frugt. Efter frokost besøger I grottetemplet ved Dambulla, som er det mest imponerende af slagsen i Sri Lanka. Blandt grottens mange statuer, hvoraf hele 48 forestiller Buddha, finder man også skulpturer af Upulvan (Vishnu) og Saman fra det 12. århundrede. Disse er efter al sandsynlighed de ældste, velbevarede devala-statuer i hele verden. Grottens historie kan dateres til det første århundrede før vor tidsregning, hvor kong Valagam Bahu søgte tilflugt her efter at være blevet fordrevet fra byen Anuradhapura af invaderende styrker.

Måltider: Morgenmad. Frokost ved tilkøb af udflugtspakke. 

Dag 6
Dambulla – Kandy. Krydderihave og botanisk have
Kandys botaniske have

Om morgenen fortsætter I til Kandy, og undervejs stopper I for at se, smage og lugte til de eksotiske krydderier i en stor have, hvor I også introduceres til srilankansk urtemedicin og helsemassage. Hvis tiden tillader det, besøger I en af de mange idylliske landsbyer, I passerer igennem. Kongebyen Kandy var hovedstad fra det 15. til det 18. århundrede og er stadig i dag en utrolig smukt beliggende og malerisk by, godt beskyttet af højlandets bakker og gennemskåret af Mahaweli – Sri Lankas længste flod. I besøger byens botaniske have, som blandt andet er kendt for sin store samling af orkidéer. Haven rummer over 4.000 plantearter, herunder orkidéer, krydderiplanter, medicinske planter og forskellige slags palmetræer. Især et af træerne har en særlig historie knyttet til sig. Det såkaldte kanonkugletræ blev plantet af ingen ringere end kong George V og dronning Mary under deres besøg i haven i 1901. Træets grene er tynget af runde og mørke frugter, som ligner kanonkugler, deraf træets navn. I tjekker ind på jeres hotel, Earl’s Regent Hotel, hvor I skal bo i to nætter.

Måltider: Morgenmad.

Dag 7
Kandy. Byrundtur i tuk tuk, Tandens Tempel og danseforestilling (udflugtspakke)
Danseopvisning i Kandy

I begynder dagen med en flyvende oplevelse, idet I skal på byrundtur i Kandy i dekorerede tuk tuk’er. Det er en morsom oplevelse, og I kommer nok til at skabe lidt opsigt i bybilledet. Bagefter har I lidt tid til at opleve den summende by på egen hånd. Her er masser af butikker, caféer og små boder, der sælger alverdens sjove ting og sager. Efter frokost ser I Sri Lankas mest hellige og værdsatte lokalitet, Tandens Tempel, hvor en af Buddhas tænder efter sigende bliver opbevaret. Før aftensmaden skal I se en danseforestilling, hvor danserne går på glødende kul.

Måltider: Morgenmad.

Dag 8
Togtur fra Kandy til Nuwara Eliya. Teplantager og smuk natur
Te-høst i højlandet ved Nuwara Eliya

I kører til den lille station Peradeniya lidt uden for Kandy og stiger om bord på et tog, der tager jer gennem Sri Lankas højland til Nuwara Eliya. Togturen tager mellem fire og fem timer og går gennem dele af den mest imponerende natur på Sri Lanka. Nuwara Eliya ligger i et frodigt, skovklædt område ved foden af bjerget Pidurutalagala, der med sine 2.524 meter over havet er Sri Lankas højeste top. Temperaturen her er dejlig sval, og luften er behageligt tør, hvilket i srilankansk sammenhæng gør stedet til noget ganske enestående. Her, langt fra byernes trængsel og larm, kan I nyde synet af mange sjældne plantearter, fugle og andre dyr, der trives i det gode klima. Her findes også et utal af større og mindre vandfald og grotter, og overalt gror der tebuske. Sri Lanka er verdensberømt for sin tefremstilling, og i højlandet præsenteres I for de bedste sorter under et besøg på en af de mange store plantager, der omgiver Nuwara Eliya. Her kan I købe te af den højeste kvalitet til særdeles lave priser. I Nuwara Eliya ser I nærmere på byen, hvorefter I tjekker ind på jeres hotel, Glenfall Reach.

Måltider: Morgenmad. 

Dag 9
Nuwara Eliya – Udawalawe Nationalpark. Jeep-safari og frodig natur (udflugtspakke)
Måske møder vi ham her...

I forlader Nuwara Eliya og kører til Udawalawe Nationalpark, som byder på nogle af de største vildtforekomster på Sri Lanka. Med sine store horder af elefanter, vilde bøfler og sambarhjorte kan denne srilankanske nationalpark konkurrere helt på linje med de afrikanske savanner. Faktisk er der her større chance for at spotte elefanter end i mange af de mest berømte Østafrikanske nationalparker. I parken finder I også desmerdyr, sjakaler, varaner, masser af krokodiller og læbebjørne. Derudover er der 30 forskellige slags slanger og et væld af fuglearter – 210 forskellige fuglearter ved sidste optælling. Er I rigtig heldige, får I måske også et glimt af en af områdets leoparder, men dette sker sjældent. De fleste rejseselskaber vælger at besøge den mere berømte Yala Nationalpark, hvorfor der ofte er stor trængsel af besøgende og jeeps, hvilket naturligvis stresser dyrene. Albatros har derfor valgt den mindre besøgte Udawalawe Nationalpark, hvor der er langt mere fredelige forhold. Efter at have oplevet den skønne natur og det rige dyreliv indlogeres I på et hotel i nærheden af parken, Grand Udawalawe Hotel.

Måltider: Morgenmad. 

Dag 10
Udawalawe Nationalpark – Galle – badebyen Beruwela. Byrundtur i Galle
Velkommen til Beruwela!

I forlader jeres hotel i Udawalawe tidligt om morgenen og kører til havnebyen Galle. Her tilbringer I en interessant formiddag med en udflugt til byens hovedattraktion: det smukke gamle fort opført i 1663 af de hollandske kolonister, der smed portugiserne ud. Fortet blev i 1988 optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og giver et imponerende indtryk af de tidligere kolonimagters tilstedeværelse på øen. I Galle besøger I også klokketårnet, den hollandske kirke samt det historiske museum. Midt på eftermiddagen begiver I jer mod stranden, hvor I indlogeres på det dejlige hotel, Earl’s Reef. Hotellet ligger ved de gyldne sandstrande 60 kilometer syd for Colombo. Efter at have fundet jer til rette i jeres komfortable værelser, kan I passende indtage middagen i hotellets restaurant.

Måltider: Morgenmad.

Dag 11–13
Beruwela. Afslapning og strandliv på egen hånd eller tilkøbsudflugter
Sri Lankas betagende strande

Dagene er afsat til afslapning på stranden. Et ophold på stranden i Beruwela er den ultimativt bedste måde at afslutte en spændende og oplevelsesrig rundrejse på. Bade- og fiskerbyen Beruwela på Sri Lankas vestkyst ligger cirka 65 kilometer syd for Colombo. Byen er et populært feriested, men har formået at bevare sin landsbyagtige og hyggelige stemning. Er I ikke så meget til strandlivet, er der mulighed for at tilkøbe en dagsudflugt enten igennem vores lokale repræsentant (i så fald bedes I venligst give besked til vores engelsktalende guide så tidligt som muligt undervejs på rejsen) eller igennem hotellet, hvor I besøger nogle af de lokale seværdigheder.

På en af udflugterne besøger I månestensminerne i Meetiyagoda samt en maskeforretning i Ambalangoda, der har specialiseret sig i formidable træudskæringer. Turen fortsætter til Kosgoda, hvor I ser et center for skildpaddeopdræt. Her arbejder personalet og voluntører med stor succes på at bevare skildpaddebestanden i Kosgodaområdet. Efter frokost tager I på flodsejlads ind i en mangroveskov på floden Madu Ganga og besøger nogle af de lokale i området, som producerer kanel og kanelolie. Vores lokale repræsentant og hotellet er behjælpelig med praktiske spørgsmål og med at arrangere flere udflugter, hvis I de følgende dage vil mere på opdagelse i området.

Måltider: Morgenmad.

Dag 14
Beruwela – Colombo og fly til København

I bliver hentet for at begive jer det sidste stykke mod Colombo og lufthavnen, hvor flyet venter på jer.

Måltider: Morgenmad og forplejning om bord på flyet.

Dag 15
Ankomst til København
Måltider: Forplejning om bord på flyet.

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
Tillæg for enkeltværelse Earl’s Reef kr. 3.998,- 
Tillæg for enkeltværelse The Palms Hotel kr. 4.998,- 
Tillæg for opgradering

Tillæg for opgradering til The Palms Hotel kr. 1.998,- pr. person i delt dobbeltværelse
Tillæg for triple værelse* (3 voksne) kr. 1.498,- pr. person i delt triple værelse

* Triple værelse kun muligt på The Palms Hotel.

Børnepris
Pris barn under 12 år, inklusiv morgenmad, i egen seng, deler værelse med 2 voksne, kr. 10.298,- pr. barn. 
Prisen inkluderer
 • Fly København til Colombo t/r med mellemlanding
 • Indkvartering på 3- og 4-stjernede hoteller i delt dobbeltværelse
 • Byrundtur i Colombo
 • Besøg i krydderihave og botanisk have
 • Togtur fra Kandy til Nuwara Eliya og besøg på teplantage
 • Byrundtur i Galle
 • Morgenmad dagligt
 • Alle transporter som nævnt i program
 • Skatter og afgifter

*Bemærk: Udflugter samt transfers gennemføres sammen med andre rejsende.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke
 • Tillæg for opgradering til The Palms Hotel
 • Visum til Sri Lanka (USD 35,- pr. person. Skal søges inden afrejse)
 • Personlige fornødenheder samt drikkevarer til maden
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Om individuelle rejser

Albatros individuelle rejser kombinerer en godt planlagt ferie med friheden til at nyde egne eventyr.

Albatros tilbyder en række udflugter, som I kan vælge at tilkøbe. De går til spændende seværdigheder, som vi varmt kan anbefale. I kan også undlade at tilkøbe udflugterne. Det giver jer mere tid til egne eventyr og frihed til at nyde rejsen i jeres eget tempo. For at berige jeres oplevelse har vi på enkelte rejser valgt at inkludere nogle udflugter i prisen. Fælles for alle transfers og udflugter er, at de gennemføres med en engelsktalende lokalguide, som er ekspert i rejsemålet. Til forskel fra vores grupperejser er der er ingen dansk rejseleder med på turen, og den engelsktalende lokalguide er ikke nødvendigvis den samme fra udflugt til udflugt. Transfers og udflugter gennemføres sammen med andre rejsende. Vi har faste afgange og et bestemt antal pladser for at holde prisen.

Deltagerantal

Albatros’ individuelle rejser gennemføres altid - uafhængigt af antallet af deltagere på rejsen.

Visum

I skal have et turistvisum for at rejse til Sri Lanka. Visum skal ansøges og betales via www.eta.gov.lk og koster ca. USD 35,- pr. person. Det er vigtigt, at I søger om og betaler jeres visum hjemmefra.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor I oftest ikke ser jeres bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Mere om Sri Lanka

Her kan I få mere at vide om Sri Lanka: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/sri-lanka

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om I skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from Sri Lanka er et utroligt spændende land God rundrejse til de mange spændende byer med de gamle historier som blev godt præsenteret af vore engelsk talende lokal guide. Meget fortællende om alt ved der vedrører Sri Lanka, både den gamle historie og den nyere tid. Lidt malurt i bægeret da der blev brugt meget tid hos salgs stederne med juveler, bomuld, natur medicin
Date published: 2018-03-28
 • y_2019, m_4, d_17, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_1
 • loc_da_DK, sid_LKIRT01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

LKIRT01ADK