Storbyferie i vidunderlige Málaga

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Málaga har overtaget førertrøjen fra Barcelona som den bedste storby i Spanien og byder på hyggelig atmosfære, spændende historie og andalusisk gæstfrihed

Rejs med til den pragtfulde storby Málaga har gennem de seneste år gennemgået en total forvandling, og byen er som den grimme ælling blevet forvandlet, så den nu fremstår som Spaniens smukke svane. Her byder man velkommen med et fantastisk vejr og en andalusisk gæstfrihed, og det er ikke underligt, at man kalder kyststrækningen for Solkysten – her har man nemlig de fleste solskinstimer i hele Spanien. Málaga har en rig og omfattende historie hvor fønikere, arabere og romere alle har sat deres præg på byen. Senere gjorde opdagelsestiden byen styrtende rig, og selveste Picasso valgte såmænd at blive født i byen.

Alt dette kombineret med charmerende tapasbarer, et herligt marked og dejlig vin gør, at vi på opfordring nu laver en storbyferie til vores favoritby i Spanien. Vi skal på bodega, marked, museer og vandre af de små gader og stræder og indsnuse byens herlige atmosfære.

Vi har valgt at bo meget tæt på centrum og tæt på vandet på Hotel Soho Boutique Las Vegas

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type City Break

 • Rejseleder Albatros-rejseleder

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Málaga – lille aftentur med rejselederen
Dag 2 Byrundtur i Málaga. Byvandring, Museo Málaga, tapasfrokost og málaga-vin
Dag 3 Udflugt til Ronda – den spektakulært beliggende bjergby
Dag 4 Málaga på egen hånd
Dag 5 Tid på egen hånd og hjemrejse

Hoteller

Hotel Soho Boutique Las Vegas

Vores hotel ligger i det dejlige La Malagueta-strandområde inde i Málaga. Hotellet ligger således i gangafstand til centrum af byen (1,5 km). Hotellet ligger tæt på marinaen og byens tyrfægterarena med udsigt direkte til stranden foran hotellet. Hotellet er et nyrenoveret med rummelige værelser med aircomdition, wifi, sikkerhedsboks, TV og badeværelse med hårtørrer. Alle værelser på hotellet har balkon. Vi spiser morgenmad på hotellet.

Hotellet har 220V og almindelige stikkontakter. Der er hårtørrer på værelset. I hotellets have finder man en lille hyggelig pool og udgang direkte til strandpromenaden og den dejlige strand.

Vi skal gøre opmærksom på, at alle badeværelser på vores hoteller i Andalusien er indrettet med badekar.

Hotel SOHO Boutique Hotel Las Vegas

Paseo de Sancha 22

29016 Málaga,

+34 952 21 77 12

https://en.sohohoteles.com/hotel-soho-vegas-in-malaga/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Málaga – lille aftentur med rejselederen
I Málagas bymidte

Vi flyver fra Danmark til Málaga. Herfra kører vi til centrum af Málaga for indkvartering på vores dejlige Hotel Soho Boutique Las Vegas. Vi bor lige ved den lange indbydende strandpromenade, tæt på byparken og centrum.

Efter indkvartering er det muligt at følge med rejselederen ud på en lille vandring. Vi tager et glas sammen, og de som har lyst kan følge med rejselederen ud at spise på en af de mange hyggelige restauranter i Málaga. Hvis man vil gå på egen hånd, kan man evt. prøve den lille restaurantkæde Volapié ved Plaza de la Marina, som drives af Michelin-mesterkokken Dani García. Prøv deres sliderburger med oksehale og payoyo-ost, ”Burger Rabo de Toro”, og måske deres lækre friterede blæksprutter. Der findes mange små listige steder rundt omkring i byen.

Dag 2
Byrundtur i Málaga. Byvandring, Museo Málaga, tapasfrokost og málaga-vin
På marked

I dag udforsker vi vores by til fods. Med sine 567.000 indbyggere er byen Andalusiens næststørste og hovedbyen på den berømte kyststrækning Costa del Sol.

H.C. Andersen elskede Málaga, og der står i dag en statue af ham på hovedgaden. Efter sit besøg i byen i 1862 skrev han: ”I ingen af Spaniens Byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga; Folkelivet, Naturen, det åbne Hav, hver især så rig og uundværlig for mig, fandt jeg her, og dertil det mig endnu vigtigere, jeg fandt elskværdige Mennesker”. Og det hele stemmer den dag i dag.

Denne søfartsby er en smeltedigel af forskellige folkeslag. Fønikerne kom fra havet og grundlagde Malaca, som de kaldte byen. Herfra sejlede man ud til hele Romerriget med fisk, silke, figner, rosiner og mandler. Senere under det arabiske herredømme blev Málaga forvandlet til en af de mest betydningsfulde byer i regionen. Og da spanierne fandt Amerika, blev byen centrum for handlen mellem kolonierne, og derfor et af Spaniens vigtigste handelscentre. Senere var det tekstil- og jernindustrien, der holdt gang i hjulene, indtil slutningen af det 19. århundrede. Industrien oplevede nedgang, og byen døde hen. Men så gjorde turismen sit indtog og satte Costa del Sol på europakortet.

Vores besøg i Málaga starter med en lille vandretur gennem den fascinerende storby. Vi ser den store markedshal, hvor smukke opsætninger af frisk frugt og grøntsager lokker med deres mangfoldige farver, her ligger frisk fisk og røber nærheden til det gavmilde Middelhav, og duften af krydderier stimulerer appetitten. I den gamle toldbygning besøger vi det interessante Museo Málaga, der efter 18 års ombygning og 40 mill. euro endelig kunne åbne i 2016. Med sine 15.000 m2 er museet det største statsejede museum i Andalusien, og her kan vi gennem 15.000 kunstgenstande følge med på en rejse fra stenalderen til det 20. århundrede. Vores lille besøg giver måske smag på at komme igen og udforske det yderligere i løbet af rejsen. De små snørklede gader leder os frem til en af byens bedste tapasrestauranter, hvor vintønder og tørrede skinker er del af udsmykningen. Vi spiser en herlig tapasfrokost inden vores videre tur gennem de hyggelige og kringlede gader. Vores endemål er en af de små intime bodegas, hvor vi nyder et glas af den lokale málaga-vin. Her serverer man vinen direkte fra fad, og der er høj stemning, før siestaen sætter ind – ja, faktisk det meste af dagen.

Herefter er der lidt tid på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører hjem til hotellet. Du kan besøge den smukke katedral med det manglende tårn, der derfor kaldes ”La Manquita”, den enarmede kvinde, eller besøge det mauriske fæstningsværk Alcazaba på egen hånd. Det imponerende bygningsværk bestod tidligere af over 100 tårne og moskeer.  De små hyggelige patioer og smukke haveanlæg. Alcazaba kaldes "Málagas Alhambra”, og man forstår hvorfor, når man ser det.

Dag 3
Udflugt til Ronda – den spektakulært beliggende bjergby Afstand til Ronda er 100 km, køretid ca. 1 t. 45 min. hver vej.
Den smukt beliggende by Ronda

Ronda befinder sig midt i et vildt klippemassiv og bjerglandskab bag kysten, på 100 meter høje klippevægge, der er delt i to halvdele af den dybe Tajo-kløft. Det er her, Spaniens ældste tyrefægterarena ligger, og det er også her, at håndværkeren Pedro Romero begyndte at bruge et rødt klæde til tyrefægtning.

Puente Nuevo-broen er en anden seværdighed i Ronda, som forbinder de to bydele. Det tog 42 år at bygge broen, der ligger på det højeste og smalleste sted i Tajo-kløften. Broen er bygget i 1700-tallet, og herfra har man en fantastisk udsigt ned over kløftens dyb 90 meter længere nede. Domkirken Santa María la Mayor er også et besøg værd. Kirken var oprindeligt en moské, og den gamle minaret er siden blevet ombygget til et klokketårn. Inde i kirken ses det, at barokalter og apsis er blevet bygget med domkirken i Málaga som forbillede.

Dag 4
Málaga på egen hånd
Skøn udsigt over Málaga fra Gibralfaro

I dag er der tid til at opleve endnu mere af den herlige storby. Måske spiser du en lille frokost ved en af de små madsteder udenfor markedspladsen, nyder et glas sangria på en af caféerne eller blot går rundt i de hyggelige gader.

Hvorfor ikke besøge det omfattende Museo Picasso, som regnes for et af de bedste og mest omfattende samlinger af den spanske kunstners værker. Det var Picasso selv, der havde et ønske om et museum i sin fødeby, og det var daværende kong Juan Carlos, som agerede saksefører og klippede det røde bånd til samlingen af 200 af Picassos værker. (Entre juni 2018: 7€/5,5€ over 65 år).

Et anderledes og spændende museum er det store bilmuseum, som ligger tæt på centrum. Museet er indrettet i en gammel tobaksfabrik og viser hele bilens historie fra slutningen af 1800-tallet (Winner 2 cyl. fra 1898) frem til vores tid med en såkaldt "eksperimentalbil" kaldet Aire Comprimido, inspireret af filmen Star Wars. Bilen er fra 2011 og kan køre 10 km på komprimeret luft. Museet er meget varieret og viset alt fra tidens tøj, forskellige fælge og lygter og ikke mindst en lang række motorer.

Om eftermiddagen er det muligt at følge med rejselederen på en vandretur op til Gibralfaro-klippen over Málaga, hvor der er mange dejlige trapper op og en smuk udsigt over byen.

Dag 5
Tid på egen hånd og hjemrejse

I dag er det tid til at vende hjem efter en dejlig og begivenhedsrig rejse. Afhængigt at flyselskabernes afrejsetider kører vi til lufthavnen i Málaga og rejser hjem til Danmark.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Málaga t/r
 • Transport til og fra lufthavnen i Málaga
 • Byrundtur i Málaga inkl. tapasfrokost
 • Udflugt til Ronda
 • Indkvartering på hyggeligt 3-stjernet hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad på hotellet 
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguide (beregn ca. 6 euro)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Vejret

Andalusien er det sted i Europa, der har flest solskinstimer. I november, januar og februar måned byder solkysten på hele 170 solskinstimer – til sammenligning har Paris 54-75 solskinstimer og København 43-54 timer per måned. De gennemsnitlige dagtemperatur ligger på 20 grader i november måned svarende til Danmark i august. Det kan naturligvis regne i Andalusien, men regnen falder oftest som korte, kraftige byger. (kilde: dmi.dk).

Deltagerantal

Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden dato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Forlængelse/ændringer

Rejsen sælges som en hel “pakke“, og ved ændringer vil det ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der ikke benyttes.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from God rejse med gode oplevelser Rejselederen Henrik Dahl var velforberedt og velorienteret og var i besidelse af god humer.
Date published: 2018-12-02
Rated 5 out of 5 by from En dejilig tur til Málaga En rigtig god tur med gode udflugter - og rejselederen var helt i top, han gjorde nok mere end man kunne forvente for sine rejsende
Date published: 2018-11-30
Rated 4 out of 5 by from Fint hotel og gode udflugter Hotellet var fint, tæt på stranden og i passende gåafstand til byen og havnen.
Date published: 2018-11-30
Rated 4 out of 5 by from Dejlig ferie, vil gerne se mere! En hyggelig og spændende ferie. Kunne godt bruge et par dage mere
Date published: 2018-11-30
 • y_2019, m_7, d_16, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_da_DK, sid_ESVCB03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

ESVCB03ADK