Storsafari til Kenya og Tanzania

individual-tour
Individuel rejse mere tid til egne eventyr

Verdensberømte naturområder inkl. Lake Nakuru og Masai Mara i Kenya samt Tarangire Nationalpark, Ngorongoro-krateret og Serengeti i Tanzania

En åndeløst spændende naturrejse til to af Afrikas bedste safarilande. I Kenyas højland bor I ved den smukke sø Lake Elementaita, og ved sodasøen Nakuru venter et af Kenyas mest imponerende syn, når titusindvis af lyserøde flamingoer bevæger sig som en samlet organisme hen over søen. I kører gennem den imponerende gravsænkning Great Rift Valley til det berømte naturområde Masai Mara.

I Tanzania fortsætter safarioplevelserne i Tarangire Nationalpark blandt majestætiske baobabtræer, før turen fortsætter til Serengeti Nationalparks åbne sletter. Ingen safarirejse til Tanzania uden et besøg i det berømte Ngorongoro-krater, hvor vi blandt andet indtager en frokost omgivet af lodrette klipper til alle sider, mens vildtet passerer i det fjerne. Rejsen afsluttes i den fuglerige nationalpark ved Lake Manyara, udødeliggjort af Ernest Hemingway i bogen Afrikas grønne bjerge.

Rejsen ledes af Albatros’ specialuddannede, engelsktalende ”driving guides”. En komfortabel rejse på et højt niveau, med god tid til både at opleve Afrikas storvildt og befolkning.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Safari

 • Rejseleder Engelsktalende guide

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kenyanske shilling

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Girafbesøg, elefantbørnehjem, Karen Blixen Museum og videre til Lake Elementaita
Dag 3 Lake Nakuru Nationalpark. Safari
Dag 4 Lake Elementaita – Masai Mara. Great Rift Valley og safari
Dag 5–6 Safarioplevelser i Masai Mara
Dag 7 Masai Mara – Nairobi
Dag 8 Safari i Tarangire Nationalpark
Dag 9 Til Serengeti Nationalpark
Dag 10 Safarioplevelser i Serengeti Nationalpark
Dag 11 Olduvai Gorge og museumsbesøg
Dag 12 Heldagsudflugt i Ngorongoro-krateret
Dag 13 Safari i Lake Manyara Nationalpark og hjemrejse
Dag 14 Hjemkomst

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
39.998,–
København
Udsolgt
35.998,–
København
Udsolgt
35.998,–
København
39.998,–
København
39.998,–
København
39.998,–
København
39.998,–
København
39.998,–
København
Udsolgt
39.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Fly fra Danmark til Kenya indebærer altid et flyskift undervejs. Ankomst til Nairobi om aftenen.
Dag 2
Girafbesøg, elefantbørnehjem, Karen Blixen Museum og videre til Lake Elementaita
Så er det mad-tid

Efter morgenmad er jeres første stop et girafcenter, hvor I får en unik mulighed for at håndfodre de venlige kæmpedyr fra en hævet platform, mens vortesvinene nede på jorden prøver at fange, hvad der måtte falde ned til dem. Herefter kører I en kort tur til Daphne Sheldricks børnehjem for elefanter. Her hilser I på elefantunger, som er blevet reddet fra farlige situationer i Kenyas nationalparker. I ser ungerne blive fodret og lege med personalet.

Nu skal I besøge Karen Blixens hus, der hører under Kenyas Nationalmuseum. Huset var oprindeligt hovedhuset på Karen Blixens kaffefarm ved foden af Ngong Hills, hvor hendes elsker Denys Finch Hatton ligger begravet efter sit ulykkelige flystyrt. Huset blev købt for indsamlede midler og løbende rekonstrueret efter fotografier og fremstår i dag præcist som på Karen Blixens tid. En del af de manglende møbler blev fremstillet i forbindelse med optagelsen af filmen ”Out of Africa” med Meryl Streep og Robert Redford i rollerne som Karen og Denys.

Efter frokost i den hyggelige Karen Coffee Garden, som ligger ved siden af museet, fortsætter I fra Nairobis mylder til den lille og smukke sodasø, Lake Elementaita, som ligger i den berømte Great Rift Valley. Jeres base er det nyåbnede og luksuriøse Sunbird Lodge, det perfekte sted at nyde de smukke omgivelser. 

Dag 3
Lake Nakuru Nationalpark. Safari
Tusindvis af lyserøde flamingoer

I kører ganske tidligt en lille time til Lake Nakuru Nationalpark, hvor den første egentlige safarikørsel eller “game drive” venter. De store akacieskove omkring søen er hjemsted for bøfler, vandbukke, impalaer og andre antiloper. Nakuru har en stor bestand af leoparder, som I med lidt held kan få øje på, ofte liggende i eller under de gigantiske, kaktuslignende kandelaber-træer på skråningerne omkring Lake Nakuru. Lake Nakuru Nationalpark er formentlig det bedste sted i Østafrika at opleve både sort og hvidt næsehorn og den majestætiske Rothschild-giraf, der nyder særlig beskyttelse her. De hvide næsehorn ses oftest på de åbne områder omkring søen, mens de sorte bladspisende næsehorn foretrækker buskadset, og derfor er lidt sværere at få øje på.

Nakurus tætte vildtbestand suppleres med et usædvanligt rigt fugleliv og et af Kenyas mest imponerende vildtfænomener, når titusindvis af snadrende flamingoer med et svagt lyserødt skær bølger hen over søen som en samlet organisme. Mange forskellige fuglearter er samlet ved denne sodasø, blandt andet pelikaner, skarver, skestorke, mange mindre vadefugle samt forskellige ørne som flodørn og rovørn. Frokosten indtages på Lake Nakuru Lodge. Efter en fantastisk safaridag tager I sidst på dagen tilbage til Sunbird Lodge.

 

Dag 4
Lake Elementaita – Masai Mara. Great Rift Valley og safari
I Masai Mara

Efter morgenmaden kører I gennem Great Rift Valley – Den Afrikanske Gravsænkning. Dagens mål er de åbne vildtrige sletter i Masai Mara. Der er en god og spændende køretur på omkring 5 timer (afhængig af forholdene) til Masai Mara Leisure Camp, hvor frokosten står klar.

Turen har allerede budt på en masse vildt, men hen på eftermiddagen kører I igen ud i reservatet og lader jer overvælde af dyrene og det vidtstrakte landskab. Masai Mara er et berømt naturområde, som udgøres af det nationale vildtreservat Masai Mara samt det tilstødende Masailand. Det afgrænses af Oloololo-højderyggen mod nordvest, af Tanzania mod sydvest, af de tørre buskområder og Great Rift Valley mod sydøst og endelig af de tiltagende markområder mod øst mellem reservatet og “masai-hovedstaden” Narok. Masai Mara er karakteriseret af vandrige floder og nedbør fordelt over hele året, hvorfor langvarige, ødelæggende tørkeperioder er sjældne. Derfor finder man året rundt en meget stor, fast vildtbestand, hvilket gør Mara, som det kaldes i daglig tale, til det mest populære rejsemål i Kenya. I juli-august vandrer op mod en million gnuer, zebraer og gazeller fra Tanzanias Serengeti sletter til Mara for at æde det frodige græs, som er vokset godt til efter regnen i de foregående måneder. I oktober-november vandrer dyrene atter mod Tanzania og Serengeti, hvor regntiden så småt er begyndt, og friskt græs skyder frem. Løvefamilierne kæmper både med hinanden og med hyænerne om deres territorier, der fylder hele området, og store elefantflokke vandrer mellem flod og vandhuller, mens savannens hurtigste sprinter, geparden, dagligt finder sit bytte blandt savannens græsædere.

Der er ingen tvivl om, at Masai Mara er stedet, hvor man har den største sandsynlighed for at se de fleste af savannens karakteristiske arter på den korteste tid. Blandt disse arter kan fremhæves: elefant, bøffel, giraf, zebra, løve, leopard, gepard, hyæne, krokodille, flodhest, næsehorn, eland-antilope, vandbuk, impala, topi-antilope, Grant- og Thompson-gazeller. Af større fugle kan nævnes kampørn, rovørn, gøglerørn, flodørn, de fleste store gribbearter, struds, sekretærfugl og koritrappe. I Masai Mara kan man være sikker på at få nogle uforglemmelige naturoplevelser, uanset hvornår på året, man kommer.

Dag 5–6
Safarioplevelser i Masai Mara
Den største af afrikas Big Five
Vi vil formentlig tilrettelægge de næste par dage med to safarikørsler om dagen i henholdsvis de tidlige morgentimer og de sene eftermiddagstimer, hvor vildtet er mest aktivt. Midt på dagen kan I så nyde en god frokost på lodgen, og måske tage en tur i swimmingpoolen eller slappe af med en god bog i skyggen.
Dag 7
Masai Mara – Nairobi
Efter morgenmaden går turen tilbage til Nairobi. I krydser atter Great Rift Valley med dens mange smukke vulkaner. Undervejs finder I et sted med en dejlig udsigt, hvor I nyder jeres medbragte frokost. Herefter går turen til Nairobi. Fra Nairobi kører vi sydpå til Arusha, Tanzania og direkte til vores hotel. Det tager ca 3-4 timer. I har også mulighed for at flyve fra Nairobi til Arusha mod et tillæg.
Dag 8
Safari i Tarangire Nationalpark
Elefanter lever i familieflokke med en matriark
Efter morgenmaden kører I den relativt korte strækning til Tarangire Nationalpark, hvor I holder picnic, således at dagen udnyttes optimalt. Tarangire Nationalpark har navn efter floden, der løber gennem den, og er præget af ældgamle baobabtræer, som står enorme og imponerende mod den blå himmel. Det livgivende vand i floden tiltrækker masser af dyr i tørtiden, hvor især elefanter kommer vandrende til parken og får slukket tørsten i floden eller i baobabtræernes bløde, vandholdige blade. Ofte kan man tydeligt se spor af elefanternes indhug i baobabtræerne, men træerne i netop denne park har gennem tusinder af år udviklet en formidabel evne til at overleve de hårde angreb. Tarangire blev omdannet til nationalpark, da videnskabsfolk fandt ud af, at området er en stor dyreveksel af migrerende arter, og derfor kan man se stort set alle tænkelige arter her. Naturen er meget anderledes end på resten af turen, idet de permanente vandstrømme nærer de høje gule febertræer, der står tæt, som Kipling formulerer det. Efter en god dags safari i Tarangire fortsættes til vores Lodge.
Dag 9
Til Serengeti Nationalpark
Den næststørste nulevende katteart efter tigeren
I forlader det smukke område omkring Tarangire og fortsætter videre mod de verdensberømte Serengetisletter. Frokosten medbringes og indtages under et passende akacietræ med udsigt over de store vidder. Turen bringer jer op over Den Østafrikanske Gravsænknings (Great Rift Valley) vestlige højderyg gennem Ngorongoro Conservation, og få timer efter turens start ser I Serengetis åbne sletter med masser af vildt. Efter en hel dag på farten er dagens destination campen, som er jeres base de kommende dage.
Dag 10
Safarioplevelser i Serengeti Nationalpark
Geparden er den hurtigste af alle landlevende dyr

Der findes mange beskrivelser af Serengetis årlige cyklus af migrerende dyr, men det hele handler først og fremmest om, hvor og hvornår der falder regn. Den vigtigste af de vandrende arter er den hvidskæggede gnu, hvis bestand periodevis kommer op på omkring halvanden million. Andre vigtige arter er zebra og thomsongazelle, der forekommer i et noget mere beskedent antal. At så mange dyr vandrer i en årlig cyklus, spiller naturligvis en enorm rolle for hele økosystemet.

Regnen i det sydlige Serengeti falder fortrinsvis i perioden november til april. Den kommer sandsynligvis som korte, kraftige byger spredt over en lang periode. Regnen og det grønne græs får den migrerende bestand til at samles og kælve her. Hovedparten af kalvene fødes i løbet af få uger i februar. Det er et fantastisk syn, når disse enorme mængder af gnuer og zebraer er samlet, og tusindvis af kalve dagligt kommer til verden. I denne periode har alle former for kødædere – især løve, gepard, hyæne og sjakal – kronede dage og kommer til området fra nær og fjern.

Når regnbygerne stopper, tørrer savannen hurtigt ud, og fødegrundlaget for gnuer og zebraer er væk. De migrerende arter vandrer nordpå mod Seronera og Lobo, den vestlige korridor omkring Grumeti, hvor bestanden er tættest fra april til juni. Herefter begiver flokkene sig mod nord, hvor de første dyr krydser ind i Masai Mara omkring 1. august. I Masai Mara er der normalt nedbør året rundt, og derfor er der sædvanligvis godt med føde frem til oktober-november, hvor vildtet igen sætter kursen sydpå.

I Serengeti kan man opleve den vandrende bestand hele året, inklusive de måneder, hvor mange har krydset grænsen til Masai Mara, men man skal i så tilfælde bo i den nordlige del af Serengeti.

Overalt i Serengeti findes faste (residente) vildtbestande, der ikke påvirkes nævneværdigt af den store vandringscyklus bortset fra konkurrencen om føden. Disse bestande har en tendens til at være koncentreret omkring vandhuller, og i de tørreste perioder får områder med meget permanent vand en særlig høj koncentration af vildt som bøffel, giraf, topi, resident gnu og elefant. Dette gælder specielt området omkring Seronera og Grumeti-floden, hvor der – ikke tilfældigt – findes nogle af verdens største krokodiller.

Dag 11
Olduvai Gorge og museumsbesøg
Olduvai Gorge
I dag går turen tilbage over Serengetis sletter forbi Seronera, Nabi Hill mod Ngorongoro og som sædvanlig er frokosten med. I besøger Olduvai Gorge som blev passeret på udturen. Olduvai Gorge regnes for en af de vigtigste palæoantropologiske udgravningssteder i verden. Her har Leakey-familien og mange andre forskere gjort enestående fund efter vores klodes første menneskelige beboere. Tusindvis af stenredskaber, skeletter af tidlige hominider og dyreknogler er fundet her, og der er næppe tvivl om, at dette lige netop er stedet, der har givet os de hidtil største forudsætninger for at løse menneskets udviklingsgåde. Et lille museum viser nogle af de vigtigste fund, men ellers bør man kaste et blik ud over området og tænke sig to millioner år tilbage i tiden. Hen på eftermiddagen går turen videre til vores Lodge.
Dag 12
Heldagsudflugt i Ngorongoro-krateret
Det berømte Ngorongoro-krater

Dagens program er en heldagstur til Ngorongoro-krateret, der figurerer på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Køreturen til indgangen tager cirka 30-45 minutter, afhængigt af stop undervejs. Turen krydser kraterkanten og fortsætter ned i det enorme sammenstyrtede krater, også kaldt en caldera.

Ngorongoro-vulkanen nåede formentlig en højde på omkring 6.000 meter, svarende til Kilimanjaros aktuelle højde, inden den øverste del kollapsede, faldt ned i krateret og formede den nuværende caldera på 260 km2. Nede i bunden har der siden samlet sig en sø, og hele området er generelt mere regnfuldt og frugtbart end andre steder i Tanzania. Det betyder, at det store krater er yderst populært blandt dyrene, og samtidig holder de stejle kraterskråninger vildtet ”fanget” herinde. Dyrene har dog ikke reelle problemer med at vandre ind og ud af krateret, det er blot lidt mere besværligt for dem end at bevæge sig på de flade savanner. Vildtbestanden varierer da også ganske betydeligt gennem året. Der er gode chancer for at se næsehorn, løver, hyæner, elefanter, bøfler, eland- og mange andre antiloper. Den medbragte frokost nydes undervejs.

Efter en spændende dag går turen tilbage til lodgen.

Dag 13
Safari i Lake Manyara Nationalpark og hjemrejse
En flodhest kan åbne gabet op til 120 cm

Efter morgenmaden pakkes safaribilen med frokost, og turen går till Lake Manyara Nationalpark, som ligger i grønne omgivelser for foden af Ngorongoro-højlandet. Denne fuglerige nationalpark ligger for foden af den stejle højderyg, som udgør den vestlige af side af Den Østafrikanske Gravsænkning. Manyara-søen udgør størstedelen af nationalparken, men mellem højderyggen og søen ligger parkens tørre del på en relativt smal landbræmme. Denne lille stribe land er godt beskyttet og afgrænset af to naturlige forhindringer: vand og bjerg. Trods en stor, fast vildtbestand har parken været noget overset de senere år, fordi dens oprindelige og meget populære sensation, de træklatrende løver, næsten er forsvundet. Man kan stadig være heldig at spotte et par af Manyaras løver, der synes at have tilpasset sig livet i trækronerne, hvor de spankulerer rundt så sikkert som en leopard eller ligger højt oppe og daser med alle lemmerne hængende slapt ned på begge sider af grenen.

Andre steder i Afrika kan man også se løver i træer, når jorden er meget fugtig, og insektmængden er for generende. Men kun Manyaras træklatrende løver kan fremvise andet end klodset og usikker adfærd. Selv hvis de berømte løver ikke er at se, er der basis for gode naturoplevelser i Manyara. Her er rimelig stor sikkerhed for at se meget vildt hele året rundt, og endda på en usædvanligt smuk baggrund. Man kan godt regne med at se en flok flodheste og nogle af parkens mange fugle som for eksempel pelikaner og flamingoer.

Manyara-området blev udødeliggjort af Ernest Hemingway i hans bog ”Afrikas grønne bjerge”. Søen var i mange år et relativt let tilgængeligt jagtområde fra de nærliggende bosættelser, og jagttrykket var i midten af 1900-tallet så stort, at elefantbestanden desværre blev næsten udryddet. Efter safarien køres der tilbage til Kilimanjaro, og hjemrejsen påbegyndes.

Dag 14
Hjemkomst

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 35.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
5.998,–
Børnepris
21.998 (2-11 år)
Prisen inkluderer
 • Fly København – Nairobi
 • Fly Arusha - københavn
 • Safarier, udflugter og transport jf. program
 • 1 nat på hotel i delt dobbeltværelse i Nairobi
 • 1 nat på hotel i delt dobbeltværelse i Arusha
 • 10 nætter i delt dobbeltværelse på lodges
 • Udflugter, transfers* og entréer jf. program med engelsktalende lokalguide.
 • Morgenmad i Kenya/tanzania og helpension på lodges, dog uden drikkevarer
 • Frokost på Karen Blixen Coffee Garden samt besøg på Karen Blixen Museum
 • Skatter og afgifter
 • Engelsktalende lokalguide
 • Skatter og afgifter

*Udflugterne samt transfers gennemføres sammen med andre rejsende. Herudover kan I selv tilrettelægge jeres tid.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillægsarrangementer
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Visum til Kenya & Tanzania (USD 50, betales ved ankomsten)
 • Drikkepenge (beregn ca. UDS 80)
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Mulighed for fly i stedet for at køre:
Fly Nairobi – Arusha    2.988 DKK

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor I oftest ikke ser jeres bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Om individuelle rejser

Albatros individuelle rejser kombinerer en godt planlagt ferie med friheden til at nyde egne eventyr.

Albatros tilbyder en række udflugter, som I kan vælge at tilkøbe. De går til spændende seværdigheder, som vi varmt kan anbefale. I kan også undlade at tilkøbe udflugterne. Det giver jer mere tid til egne eventyr og frihed til at nyde rejsen i jeres eget tempo. For at berige jeres oplevelse har vi på enkelte rejser valgt at inkludere nogle udflugter i prisen. Fælles for alle transfers og udflugter er, at de gennemføres med en engelsktalende lokalguide, som er ekspert i rejsemålet. Til forskel fra vores grupperejser er der er ingen dansk rejseleder med på turen, og den engelsktalende lokalguide er ikke nødvendigvis den samme fra udflugt til udflugt. Transfers og udflugter gennemføres sammen med andre rejsende. Vi har faste afgange og et bestemt antal pladser for at holde prisen.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis I ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal I oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Vejret og sæsoner

Man kan dele året i Kenya ind i tre sæsoner. Januar til sidst i marts og igen sidst i juni til slutningen af oktober kaldes for tørtiden. Den lange regntid finder sted fra sidst i marts til slutningen af juni, mens den korte regn falder i november. Bortset fra midt i april til midten af maj er det fantastisk at rejse i Kenya. Hvis man vælger at rejse i april, juni og november skal man være forberedt på lidt regn, der oftest falder om natten eller som en kort skylle midt på eftermiddagen. Dette betyder på ingen måde at man skal holde sig væk i disse måneder – tværtimod. I de senere år, er der dog en tendens til, at man kan forvente regn året rundt. Målinger viser, at der ikke kommer mere regn, men at nedbøren er blevet bedre fordelt gennem året, hvilket er særdeles gunstigt for plantevæksten og dermed vildtet.

Mange bliver overrasket over klimaet i Kenya. Landet ligger på ækvator, og alligevel er temperaturerne yderst behagelige. Dette skyldes, at safariområderne ligger mellem 700-2.200 meter over havets overflade. Dagtemperaturerne er stort set de samme året rundt og ligger mellem 25-32°C. Nat- og morgentemperaturerne er lidt lavere, og det er en god idé at medbringe en vindjakke til morgensafarierne. Klimaet på kysten er naturligvis lidt fugtigere og varmere, men det føles sjældent alt for varmt. Temperaturerne om dagen ligger mellem 28-34° C, og den konstante brise gør, at det er meget behageligt. Det skal selvfølgelig nævnes, at det hele året kan regne, samt at temperaturerne kan afvige fra det nævnte.

Transport

Man skal være indstillet på, at nogle veje er i en meget dårlig forfatning.

Mere om Kenya

Her kan I få mere at vide om Kenya: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/kenya Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel og drikkepenge, og se om I skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Forlæng rejsen

Rejseforlængelse i Zanzibar

Type Rejseforlængelse
Varighed 6 dage
Pris 8.500,–
Luksusbadeferie ved Det Indiske Ocean på Zanzibar, 5 nætter
Forlæng din Afrikarejse på det lækre Blue Bay Resort på Zanzibar. Ud over de lange, palmeomkransede sandstrande er her masser af udflugts- og aktivitetsmuligheder. Tag for eksempel en krydderitur, besøg Stone Town eller nyd solnedgangen om bord på en dhow med Det Indiske Ocean som baggrund.
Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Om hotellet
På Blue Bay Resort er der flere swimmingpools i det store parkområde. Resortet har et sportscenter, hvor man kan dyrke tennis, styrketræning, dykning, windsurfing, fiskeri og meget mere. Derudover er her et stort spa- og wellnesscenter.

Læs mere om resortet på http://bluebayzanzibar.com

Pris for Garden-værelse:
5 nætter kr. 8.500,- per person
Tillæg for enkeltværelse kr. 2.000
Børnepris kr. 4.500,- (2-11 år)

Prisen inkluderer

• Fly Arusha/Kilimanjaro – Zanzibar t/r

• Transport mellem lufthavn og resort

• Indkvartering i delt dobbeltværelse (Garden-værelse) på Blue Bay Resort

• Halvpension (morgenmad/middag)

Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller senest 75 dage før afrejse. Vi kan desværre ikke garantere ledig plads på hotel, fly osv. på alle afrejsedatoer.

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18KEIRT02ADK1305