Storsafari til Kenya og Tanzania

individual-tour
Individuel rejse mere tid til egne eventyr

Verdensberømte naturområder inkl. Lake Nakuru og Masai Mara i Kenya samt Tarangire Nationalpark, Ngorongoro-krateret og Serengeti i Tanzania

En åndeløst spændende naturrejse til to af Afrikas bedste safarilande. I Kenyas højland bor I ved den smukke sø Lake Elementaita, og ved sodasøen Nakuru venter et af Kenyas mest imponerende syn, når titusindvis af lyserøde flamingoer bevæger sig som en samlet organisme hen over søen. I kører gennem den imponerende gravsænkning Great Rift Valley til det berømte naturområde Masai Mara.

I Tanzania fortsætter safarioplevelserne i Tarangire Nationalpark blandt majestætiske baobabtræer, før turen fortsætter til Serengeti Nationalparks åbne sletter. Ingen safarirejse til Tanzania uden et besøg i det berømte Ngorongoro-krater, hvor vi blandt andet indtager en frokost omgivet af lodrette klipper til alle sider, mens vildtet passerer i det fjerne. Rejsen afsluttes i den fuglerige nationalpark ved Lake Manyara, udødeliggjort af Ernest Hemingway i bogen Afrikas grønne bjerge.

Rejsen ledes af Albatros’ specialuddannede, engelsktalende ”driving guides”. En komfortabel rejse på et højt niveau, med god tid til både at opleve Afrikas storvildt og befolkning.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Safari

 • Rejseleder Engelsktalende guide

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kenyanske shilling

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Girafbesøg, elefantbørnehjem, Karen Blixen Museum og videre til Lake Elementaita
Dag 3 Lake Nakuru Nationalpark. Safari
Dag 4 Lake Elementaita – Masai Mara. Great Rift Valley og safari
Dag 5–6 Safarioplevelser i Masai Mara
Dag 7 Masai Mara – Nairobi
Dag 8 Safari i Tarangire Nationalpark
Dag 9 Til Serengeti Nationalpark
Dag 10 Safarioplevelser i Serengeti Nationalpark
Dag 11 Olduvai Gorge og museumsbesøg
Dag 12 Heldagsudflugt i Ngorongoro-krateret
Dag 13 Safari i Lake Manyara Nationalpark og hjemrejse
Dag 14 Hjemkomst

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
42.998,–
København, Aalborg, Billund
På forespørgsel, Afrejse fra Aalborg/Billund: tillæg fra 948,–
42.998,–
København, Aalborg, Billund
På forespørgsel, Afrejse fra Aalborg/Billund: tillæg fra 948,–
36.998,–
København, Aalborg, Billund
På forespørgsel, Afrejse fra Aalborg/Billund: tillæg fra 948,–
39.998,–
København, Aalborg, Billund
På forespørgsel, Afrejse fra Aalborg/Billund: tillæg fra 948,–
42.998,–
København, Aalborg, Billund
På forespørgsel, Afrejse fra Aalborg/Billund: tillæg fra 948,–
42.998,–
København, Aalborg, Billund
På forespørgsel, Afrejse fra Aalborg/Billund: tillæg fra 948,–
42.998,–
København, Aalborg, Billund
På forespørgsel, Afrejse fra Aalborg/Billund: tillæg fra 948,–
42.998,–
København, Aalborg, Billund
På forespørgsel, Afrejse fra Aalborg/Billund: tillæg fra 948,–
39.998,–
København, Aalborg, Billund
På forespørgsel, Afrejse fra Aalborg/Billund: tillæg fra 948,–
39.998,–
København, Aalborg, Billund
På forespørgsel, Afrejse fra Aalborg/Billund: tillæg fra 948,–
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Fly fra Danmark til Kenya indebærer altid et flyskift undervejs. Ankomst til Nairobi om aftenen.
Dag 2
Girafbesøg, elefantbørnehjem, Karen Blixen Museum og videre til Lake Elementaita
Når girafungen fødes, er den ca. 2 m lang

Efter morgenmad er jeres første stop et girafcenter, hvor I får en unik mulighed for at håndfodre de venlige kæmpedyr fra en hævet platform, mens vortesvinene nede på jorden prøver at fange, hvad der måtte falde ned til dem. Herefter kører I en kort tur til Daphne Sheldricks børnehjem for elefanter. Her hilser I på elefantunger, som er blevet reddet fra farlige situationer i Kenyas nationalparker. I ser ungerne blive fodret og lege med personalet.

Nu skal I besøge Karen Blixens hus, der hører under Kenyas Nationalmuseum. Huset var oprindeligt hovedhuset på Karen Blixens kaffefarm ved foden af Ngong Hills, hvor hendes elsker Denys Finch Hatton ligger begravet efter sit ulykkelige flystyrt. Huset blev købt for indsamlede midler og løbende rekonstrueret efter fotografier og fremstår i dag præcist som på Karen Blixens tid. En del af de manglende møbler blev fremstillet i forbindelse med optagelsen af filmen ”Out of Africa” med Meryl Streep og Robert Redford i rollerne som Karen og Denys.

Efter frokost i den hyggelige Karen Coffee Garden, som ligger ved siden af museet, fortsætter I fra Nairobis mylder til den lille og smukke sodasø, Lake Elementaita, som ligger i den berømte Great Rift Valley.

Dag 3
Lake Nakuru Nationalpark. Safari
Flamingoflokke kan indeholde op til én million individer

I kører ganske tidligt en lille time til Lake Nakuru Nationalpark, hvor den første egentlige safarikørsel eller “game drive” venter. De store akacieskove omkring søen er hjemsted for bøfler, vandbukke, impalaer og andre antiloper. Nakuru har en stor bestand af leoparder, som I med lidt held kan få øje på, ofte liggende i eller under de gigantiske, kaktuslignende kandelaber-træer på skråningerne omkring Lake Nakuru. Lake Nakuru Nationalpark er formentlig det bedste sted i Østafrika at opleve både sort og hvidt næsehorn og den majestætiske Rothschild-giraf, der nyder særlig beskyttelse her. De hvide næsehorn ses oftest på de åbne områder omkring søen, mens de sorte bladspisende næsehorn foretrækker buskadset, og derfor er lidt sværere at få øje på.

Nakurus tætte vildtbestand suppleres med et usædvanligt rigt fugleliv og et af Kenyas mest imponerende vildtfænomener, når titusindvis af snadrende flamingoer med et svagt lyserødt skær bølger hen over søen som en samlet organisme. Mange forskellige fuglearter er samlet ved denne sodasø, blandt andet pelikaner, skarver, skestorke, mange mindre vadefugle samt forskellige ørne som flodørn og rovørn. Frokosten indtages på Lake Nakuru Lodge. Efter en fantastisk safaridag tager I sidst på dagen tilbage til lodgen.

 

Dag 4
Lake Elementaita – Masai Mara. Great Rift Valley og safari
Great Rift Valley – Den Afrikanske Gravsænkning

Efter morgenmaden kører I gennem Great Rift Valley – Den Afrikanske Gravsænkning. Dagens mål er de åbne vildtrige sletter i Masai Mara. Der er en god og spændende køretur på omkring 5 timer (afhængig af forholdene) til Masai Mara, hvor frokosten står klar.

Turen har allerede budt på en masse vildt, men hen på eftermiddagen kører I igen ud i reservatet og lader jer overvælde af dyrene og det vidtstrakte landskab. Masai Mara er et berømt naturområde, som udgøres af det nationale vildtreservat Masai Mara samt det tilstødende Masailand. Det afgrænses af Oloololo-højderyggen mod nordvest, af Tanzania mod sydvest, af de tørre buskområder og Great Rift Valley mod sydøst og endelig af de tiltagende markområder mod øst mellem reservatet og “masai-hovedstaden” Narok. Masai Mara er karakteriseret af vandrige floder og nedbør fordelt over hele året, hvorfor langvarige, ødelæggende tørkeperioder er sjældne. Derfor finder man året rundt en meget stor, fast vildtbestand, hvilket gør Mara, som det kaldes i daglig tale, til det mest populære rejsemål i Kenya. I juli-august vandrer op mod en million gnuer, zebraer og gazeller fra Tanzanias Serengeti sletter til Mara for at æde det frodige græs, som er vokset godt til efter regnen i de foregående måneder. I oktober-november vandrer dyrene atter mod Tanzania og Serengeti, hvor regntiden så småt er begyndt, og friskt græs skyder frem. Løvefamilierne kæmper både med hinanden og med hyænerne om deres territorier, der fylder hele området, og store elefantflokke vandrer mellem flod og vandhuller, mens savannens hurtigste sprinter, geparden, dagligt finder sit bytte blandt savannens græsædere.

Der er ingen tvivl om, at Masai Mara er stedet, hvor man har den største sandsynlighed for at se de fleste af savannens karakteristiske arter på den korteste tid. Blandt disse arter kan fremhæves: elefant, bøffel, giraf, zebra, løve, leopard, gepard, hyæne, krokodille, flodhest, næsehorn, eland-antilope, vandbuk, impala, topi-antilope, Grant- og Thompson-gazeller. Af større fugle kan nævnes kampørn, rovørn, gøglerørn, flodørn, de fleste store gribbearter, struds, sekretærfugl og koritrappe. I Masai Mara kan man være sikker på at få nogle uforglemmelige naturoplevelser, uanset hvornår på året, man kommer.

Dag 5–6
Safarioplevelser i Masai Mara
Elefanter lever i familieflokke med en matriark

Vi vil formentlig tilrettelægge de næste par dage med to safarikørsler om dagen i henholdsvis de tidlige morgentimer og de sene eftermiddagstimer, hvor vildtet er mest aktivt. Midt på dagen kan I så nyde en god frokost på lodgen, og måske tage en tur i swimmingpoolen eller slappe af med en god bog i skyggen.

Dag 7
Masai Mara – Nairobi

Efter morgenmaden går turen tilbage til Nairobi. Der er ca. 4-5 timers køretur til Nairobi. I krydser atter Great Rift Valley med dens mange smukke vulkaner. Undervejs finder I et sted med en dejlig udsigt, hvor I nyder jeres medbragte frokost. Herefter går turen til Nairobi. Fra Nairobi kører vi sydpå til Arusha, Tanzania og direkte til vores hotel. Denne strækning tager også ca. 4-5 timer. I har også mulighed for at flyve fra Nairobi til Arusha mod et tillæg.

Dag 8
Safari i Tarangire Nationalpark
Elefanter lever i familieflokke med en matriark
Efter morgenmaden kører I den relativt korte strækning til Tarangire Nationalpark, hvor I holder picnic, således at dagen udnyttes optimalt. Tarangire Nationalpark har navn efter floden, der løber gennem den, og er præget af ældgamle baobabtræer, som står enorme og imponerende mod den blå himmel. Det livgivende vand i floden tiltrækker masser af dyr i tørtiden, hvor især elefanter kommer vandrende til parken og får slukket tørsten i floden eller i baobabtræernes bløde, vandholdige blade. Ofte kan man tydeligt se spor af elefanternes indhug i baobabtræerne, men træerne i netop denne park har gennem tusinder af år udviklet en formidabel evne til at overleve de hårde angreb. Tarangire blev omdannet til nationalpark, da videnskabsfolk fandt ud af, at området er en stor dyreveksel af migrerende arter, og derfor kan man se stort set alle tænkelige arter her. Naturen er meget anderledes end på resten af turen, idet de permanente vandstrømme nærer de høje gule febertræer, der står tæt, som Kipling formulerer det. Efter en god dags safari i Tarangire fortsættes til vores Lodge.
Dag 9
Til Serengeti Nationalpark
Løver er særdeles sociale dyr sammenlignet med andre katte

I forlader det smukke område omkring Tarangire og fortsætter videre mod de verdensberømte Serengetisletter. Frokosten medbringes og indtages under et passende akacietræ med udsigt over de store vidder. Turen bringer jer op over Den Østafrikanske Gravsænknings (Great Rift Valley) vestlige højderyg gennem Ngorongoro Conservation, og få timer efter turens start ser I Serengetis åbne sletter med masser af vildt. Efter en hel dag på farten er dagens destination campen, som er jeres base de kommende dage.

Dag 10
Safarioplevelser i Serengeti Nationalpark
Geparden er den hurtigste af alle landlevende dyr

Der findes mange beskrivelser af Serengetis årlige cyklus af migrerende dyr, men det hele handler først og fremmest om, hvor og hvornår der falder regn. Den vigtigste af de vandrende arter er den hvidskæggede gnu, hvis bestand periodevis kommer op på omkring halvanden million. Andre vigtige arter er zebra og thomsongazelle, der forekommer i et noget mere beskedent antal. At så mange dyr vandrer i en årlig cyklus, spiller naturligvis en enorm rolle for hele økosystemet.

Regnen i det sydlige Serengeti falder fortrinsvis i perioden november til april. Den kommer sandsynligvis som korte, kraftige byger spredt over en lang periode. Regnen og det grønne græs får den migrerende bestand til at samles og kælve her. Hovedparten af kalvene fødes i løbet af få uger i februar. Det er et fantastisk syn, når disse enorme mængder af gnuer og zebraer er samlet, og tusindvis af kalve dagligt kommer til verden. I denne periode har alle former for kødædere – især løve, gepard, hyæne og sjakal – kronede dage og kommer til området fra nær og fjern.

Når regnbygerne stopper, tørrer savannen hurtigt ud, og fødegrundlaget for gnuer og zebraer er væk. De migrerende arter vandrer nordpå mod Seronera og Lobo, den vestlige korridor omkring Grumeti, hvor bestanden er tættest fra april til juni. Herefter begiver flokkene sig mod nord, hvor de første dyr krydser ind i Masai Mara omkring 1. august. I Masai Mara er der normalt nedbør året rundt, og derfor er der sædvanligvis godt med føde frem til oktober-november, hvor vildtet igen sætter kursen sydpå.

I Serengeti kan man opleve den vandrende bestand hele året, inklusive de måneder, hvor mange har krydset grænsen til Masai Mara, men man skal i så tilfælde bo i den nordlige del af Serengeti.

Overalt i Serengeti findes faste (residente) vildtbestande, der ikke påvirkes nævneværdigt af den store vandringscyklus bortset fra konkurrencen om føden. Disse bestande har en tendens til at være koncentreret omkring vandhuller, og i de tørreste perioder får områder med meget permanent vand en særlig høj koncentration af vildt som bøffel, giraf, topi, resident gnu og elefant. Dette gælder specielt området omkring Seronera og Grumeti-floden, hvor der – ikke tilfældigt – findes nogle af verdens største krokodiller.

Dag 11
Olduvai Gorge og museumsbesøg
Olduvai Gorge
I dag går turen tilbage over Serengetis sletter forbi Seronera, Nabi Hill mod Ngorongoro og som sædvanlig er frokosten med. I besøger Olduvai Gorge som blev passeret på udturen. Olduvai Gorge regnes for en af de vigtigste palæoantropologiske udgravningssteder i verden. Her har Leakey-familien og mange andre forskere gjort enestående fund efter vores klodes første menneskelige beboere. Tusindvis af stenredskaber, skeletter af tidlige hominider og dyreknogler er fundet her, og der er næppe tvivl om, at dette lige netop er stedet, der har givet os de hidtil største forudsætninger for at løse menneskets udviklingsgåde. Et lille museum viser nogle af de vigtigste fund, men ellers bør man kaste et blik ud over området og tænke sig to millioner år tilbage i tiden. Hen på eftermiddagen går turen videre til vores Lodge.
Dag 12
Heldagsudflugt i Ngorongoro-krateret
Det berømte Ngorongoro-krater

Dagens program er en heldagstur til Ngorongoro-krateret, der figurerer på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Køreturen til indgangen tager cirka 30-45 minutter, afhængigt af stop undervejs. Turen krydser kraterkanten og fortsætter ned i det enorme sammenstyrtede krater, også kaldt en caldera.

Ngorongoro-vulkanen nåede formentlig en højde på omkring 6.000 meter, svarende til Kilimanjaros aktuelle højde, inden den øverste del kollapsede, faldt ned i krateret og formede den nuværende caldera på 260 km2. Nede i bunden har der siden samlet sig en sø, og hele området er generelt mere regnfuldt og frugtbart end andre steder i Tanzania. Det betyder, at det store krater er yderst populært blandt dyrene, og samtidig holder de stejle kraterskråninger vildtet ”fanget” herinde. Dyrene har dog ikke reelle problemer med at vandre ind og ud af krateret, det er blot lidt mere besværligt for dem end at bevæge sig på de flade savanner. Vildtbestanden varierer da også ganske betydeligt gennem året. Der er gode chancer for at se næsehorn, løver, hyæner, elefanter, bøfler, eland- og mange andre antiloper. Den medbragte frokost nydes undervejs.

Efter en spændende dag går turen tilbage til lodgen.

Dag 13
Safari i Lake Manyara Nationalpark og hjemrejse
Flodheste kan være neddykket i 30 minutter

Efter morgenmaden pakkes safaribilen med frokost, og turen går till Lake Manyara Nationalpark, som ligger i grønne omgivelser for foden af Ngorongoro-højlandet. Denne fuglerige nationalpark ligger for foden af den stejle højderyg, som udgør den vestlige af side af Den Østafrikanske Gravsænkning. Manyara-søen udgør størstedelen af nationalparken, men mellem højderyggen og søen ligger parkens tørre del på en relativt smal landbræmme. Denne lille stribe land er godt beskyttet og afgrænset af to naturlige forhindringer: vand og bjerg. Trods en stor, fast vildtbestand har parken været noget overset de senere år, fordi dens oprindelige og meget populære sensation, de træklatrende løver, næsten er forsvundet. Man kan stadig være heldig at spotte et par af Manyaras løver, der synes at have tilpasset sig livet i trækronerne, hvor de spankulerer rundt så sikkert som en leopard eller ligger højt oppe og daser med alle lemmerne hængende slapt ned på begge sider af grenen.

Andre steder i Afrika kan man også se løver i træer, når jorden er meget fugtig, og insektmængden er for generende. Men kun Manyaras træklatrende løver kan fremvise andet end klodset og usikker adfærd. Selv hvis de berømte løver ikke er at se, er der basis for gode naturoplevelser i Manyara. Her er rimelig stor sikkerhed for at se meget vildt hele året rundt, og endda på en usædvanligt smuk baggrund. Man kan godt regne med at se en flok flodheste og nogle af parkens mange fugle som for eksempel pelikaner og flamingoer.

Manyara-området blev udødeliggjort af Ernest Hemingway i hans bog ”Afrikas grønne bjerge”. Søen var i mange år et relativt let tilgængeligt jagtområde fra de nærliggende bosættelser, og jagttrykket var i midten af 1900-tallet så stort, at elefantbestanden desværre blev næsten udryddet. Efter safarien køres der tilbage til Kilimanjaro, og hjemrejsen påbegyndes.

Dag 14
Hjemkomst

 

 

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
3.498,–
Børnepris

2020: 21.998 (2-11 år)
2021: 24.998 (2-11 år)

Prisen inkluderer
 • Fly København – Nairobi
 • Fly Arusha - københavn
 • Safarier, udflugter og transport jf. program
 • 1 nat på hotel i delt dobbeltværelse i Nairobi
 • 1 nat på hotel i delt dobbeltværelse i Arusha
 • 10 nætter i delt dobbeltværelse på lodges
 • Udflugter, transfers* og entréer jf. program med engelsktalende lokalguide.
 • Morgenmad i Kenya/tanzania og helpension på lodges, dog uden drikkevarer
 • Frokost på Karen Blixen Coffee Garden samt besøg på Karen Blixen Museum
 • Skatter og afgifter
 • Engelsktalende lokalguide
 • Skatter og afgifter

*Udflugterne samt transfers gennemføres sammen med andre rejsende. Herudover kan I selv tilrettelægge jeres tid.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillægsarrangementer
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Visum til Kenya & Tanzania (USD 50, betales ved ankomsten)
 • Drikkepenge (beregn ca. UDS 80)
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Mulighed for fly i stedet for at køre:
Fly Nairobi – Arusha    2.988 DKK

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

OBS!

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor I oftest ikke ser jeres bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Om individuelle rejser

Albatros individuelle rejser kombinerer en godt planlagt ferie med friheden til at nyde egne eventyr.

Albatros tilbyder en række udflugter, som I kan vælge at tilkøbe. De går til spændende seværdigheder, som vi varmt kan anbefale. I kan også undlade at tilkøbe udflugterne. Det giver jer mere tid til egne eventyr og frihed til at nyde rejsen i jeres eget tempo. For at berige jeres oplevelse har vi på enkelte rejser valgt at inkludere nogle udflugter i prisen. Fælles for alle transfers og udflugter er, at de gennemføres med en engelsktalende lokalguide, som er ekspert i rejsemålet. Til forskel fra vores grupperejser er der er ingen dansk rejseleder med på turen, og den engelsktalende lokalguide er ikke nødvendigvis den samme fra udflugt til udflugt. Transfers og udflugter gennemføres sammen med andre rejsende. Vi har faste afgange og et bestemt antal pladser for at holde prisen.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis I ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal I oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Vejret og sæsoner

Man kan dele året i Kenya ind i tre sæsoner. Januar til sidst i marts og igen sidst i juni til slutningen af oktober kaldes for tørtiden. Den lange regntid finder sted fra sidst i marts til slutningen af juni, mens den korte regn falder i november. Bortset fra midt i april til midten af maj er det fantastisk at rejse i Kenya. Hvis man vælger at rejse i april, juni og november skal man være forberedt på lidt regn, der oftest falder om natten eller som en kort skylle midt på eftermiddagen. Dette betyder på ingen måde at man skal holde sig væk i disse måneder – tværtimod. I de senere år, er der dog en tendens til, at man kan forvente regn året rundt. Målinger viser, at der ikke kommer mere regn, men at nedbøren er blevet bedre fordelt gennem året, hvilket er særdeles gunstigt for plantevæksten og dermed vildtet.

Mange bliver overrasket over klimaet i Kenya. Landet ligger på ækvator, og alligevel er temperaturerne yderst behagelige. Dette skyldes, at safariområderne ligger mellem 700-2.200 meter over havets overflade. Dagtemperaturerne er stort set de samme året rundt og ligger mellem 25-32°C. Nat- og morgentemperaturerne er lidt lavere, og det er en god idé at medbringe en vindjakke til morgensafarierne. Klimaet på kysten er naturligvis lidt fugtigere og varmere, men det føles sjældent alt for varmt. Temperaturerne om dagen ligger mellem 28-34° C, og den konstante brise gør, at det er meget behageligt. Det skal selvfølgelig nævnes, at det hele året kan regne, samt at temperaturerne kan afvige fra det nævnte.

Transport

Man skal være indstillet på, at nogle veje er i en meget dårlig forfatning.

Plasticposer i Tanzania og Kenya

Vi skal gøre opmærksom på, at myndigheder i Tanzania og Kenya for nylig har vedtaget en lov, der forbyder indførsel og brug af plastikposer, hvorfor de gængse tax-free plastikposer heller ikke må medbringes ved indrejse til Tanzania og Kenya. For at undgå, at de af jer, der måtte have planer om at gøre indkøb i forbindelse med flyrejsen, skal få inddraget jeres plasticpose ved ankomst til Tanzania og Kenya, vil vi opfordre jer til at medbringe eksempelvis en stofpose til opbevaring af jeres indkøb.

Når I ankommer til lufthavnen i Tanzania eller Kenya skal I derfor smide den plasticpose ud, som I modtog i forbindelse med jeres tax-free køb – der er opsat store affaldscontainere netop til dette – og lægge jeres tax-free varer ned i jeres medbragte stofpose, eller, hvad I har valgt at tage med som alternativ til plasticposen. 
I og med, at lovgivningen som sagt forbyder al indførsel – og brug – af plasticposer, så er det heller ikke tilladt at medbringe plasticposer i sin bagage.

Det er således AL brug af plasticposer, der er forbudt ved lov i Tanzania og Kenya, og man risikerer store bøder, hvis man ikke overholder dette.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Kenya: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/kenya
Tanzania: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/tanzania

Læs også vores artikel om en strabadserende rejse til Kenya i Albatros' spæde begyndelse i 1980'erne: Et familieeventyr i Kenya

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Rejseforlængelse på Zanzibar

Type Rejseforlængelse
Varighed 6 dage
Pris -
Luksusbadeferie ved Det Indiske Ocean på Zanzibar

Forlæng din Afrikarejse på det lækre Blue Bay Resort på Zanzibar. Ud over de lange, palmeomkransede sandstrande er her masser af udflugts- og aktivitetsmuligheder. Tag for eksempel en krydderitur, besøg Stone Town eller nyd solnedgangen om bord på en dhow med Det Indiske Ocean som baggrund.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På Blue Bay Resort er der flere swimmingpools i det store parkområde. Resortet har et sportscenter, hvor man kan dyrke tennis, styrketræning, dykning, windsurfing, fiskeri og meget mere. Derudover er her et stort spa- og wellnesscenter.

Læs mere om resortet på http://bluebayzanzibar.com

Pris for Garden-værelse
kr. 8.500,- per person i delt dobbeltværelse
kr. 10.500,- per person i enkeltværelse
Børnepris kr. 4.500,- (2-11 år)

Prisen inkluderer
 •  Fly Arusha/Kilimanjaro – Zanzibar t/r
 • Transport mellem lufthavn og resort
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse (Garden-værelse) på Blue Bay Resort
 • Halvpension (morgenmad/middag)
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller senest 75 dage før afrejse. Vi kan desværre ikke garantere ledig plads på hotel, fly osv. på alle afrejsedatoer.

Rated 4 out of 5 by from Spændende, men fysisk krævende tur med flotte naturoplevelser. Man kører i safaribiler med plads til 6 deltagere samt en guide/chauffør. Såvel i Kenya som i Tanzania var chaufføren meget rutineret, og havde stor viden om dyrene og kulturen. Vi boede i teltcamp halvdelen af dagene, men alle overnatningssteder var af god kvalitet og med fin service. I Serengeti nationalpark boede vi i rigtigt telt midt i naturen uden hegn, og man måtte bestille sit morgenbad. På det aftalte tidspunkt blev der fyldt 20 l dejlig varmt vand i bruseren, der fungerede med træk og slip. Efter fornyet påfyldning kunne rejsekammeraten tage bad. Maden inkl. de daglige madpakker var lækker. Køreturene var lange, og de fleste dage kørte vi afsted kl. 8 om morgenen og var retur kl. 18. Det betød, at vi så rigtig mange dyr inkl. The Big Five.
Date published: 2018-11-07
Rated 3 out of 5 by from Safarirejse til Kenya og Tanzania Flot safarirejse med masser af dyr og selvfølgelig alle 5 big five.
Date published: 2018-11-25
Rated 3 out of 5 by from Gode oplevelser men med skønhedspletter Vi havde suveræne oplevelser i Lake Nakuru, Masai Mara, Serengeti og Tarangire. Samtidig havde vi to meget vidende guider som udpegede og fortalte om de forskellige dyr. Vi synes at både Ngorongoro og Lake Manyara var skuffende ift de andre 4 parker. Vi ville gerne have haft mere tid i en af de førstnævnte parker og så kunne man også have sparet kørsel. Der manglede i den grad information om at ballonturen skulle være bestilt hjemmefra hvis prisen skulle være $495. Vi var meget skuffet over at prisen på stedet var over $100 dyrere og derfor valgte vi denne fra. Fremover skal I oplyse at prisen kun er gældende ved booking hjemmefra. Mht transporten fra Masai Mara til Arusha burde man have fremhævet turens længde samt vejenes beskaffenhed. Ydermere blev vi af vor guide informeret om at transporten fra Nairobi til Arusha foregik i en luksusbus hvilket var en direkte løgen. Vi sad ualmindelig klemt, uden benplads da diverse pakker o lign optog pladsen. Logistikmæssigt var der også markant svage punkter. Værste eksempel var, da vi ankom til Arusha. Turen fra Nairobi var forfærdelig og tog 6,5 timer og da vi skulle bo på mt Meru Lodge medførte det yderligere ca 30 min kørsel fra Arusha. Desværre i den forkerte retning ift næste dag hvor turen gik til Tarangire. Ydermere er der for meget kørsel mellem parkerne. Den ene dag kørte vi over ni timer men havde kun ca tre timer med dyrene. Det er en dyreoplevelse man er på og måske ville det være bedre at skære et par af parkerne fra og i stede have lidt flere dage de andre steder.
Date published: 2018-07-29
 • y_2020, m_11, d_22, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_da_DK, sid_KEIRT02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

21KEIRT02ADK1605