Strasbourg og Alsace - mellem vinstokke og Europapolitik

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med på en rejse til Europas og Alsaces hovedstad, Strasbourg, krydret med bølgende vinmarker og pittoreske landsbyer

Busrejse

Strasbourg var en kendt by helt tilbage til romertiden, dengang under navnet Argentoratum. Men på trods af sin ældgamle historie føles byen levende og moderne, og den balancerer på smukkeste vis mellem det tyske og det franske. Vi ser blandt andet nærmere på byens imponerende katedral og den UNESCO-fredede ø Grand Île. I bjergkæden Vogeserne nyder vi udsigten over de alsaciske landskaber, mens vi i den charmerende by Obernai med bindingsværksbyer og smukke klokketårne har tid til at nyde livet på egen hånd. På vores vej ned gennem Tyskland besøger vi Worms, byen hvor Martin Luther blev bandlyst. Her skal vi gå i både reformatorens og Richard Løvehjertes fodspor. Læg dertil charmerende byer langs Route du vin, snørklede veje, krogede vinranker og bjerge.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Busrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Danmark – Midttyskland
Dag 2 Midttyskland – Worms. Byrundtur i Luthers og Richard Løvehjertes fodspor. Videre til Strasbourg
Dag 3 Strasbourg. Bjergkæden Vogeserne med bjerget Hartmannsvillerkopf, besøg i charmerende Obernai
Dag 4 Strasbourg. Byrundtur og tid på egen hånd. Mulighed for sejltur på floden Ill (tilkøb)
Dag 5 Strasbourg. Udflugt til Colmar med byrundtur. Vinsmagning og pittoreske byer langs Route du vin
Dag 6 Fra fransk til tysk vin. Via Rüdesheim til Midttyskland.
Dag 7 Midttyskland – Danmark

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
6.698,–
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Danmark – Midttyskland

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Tyskland, og sidst på formiddagen passerer vi Hamburg og Elben. I løbet af turen passerer vi Hannover, Harzen og Kassel, inden vi ankommer til vores hotel i Midttyskland. Her indkvarteres vi og spiser fælles middag.

Dag 2
Midttyskland – Worms. Byrundtur i Luthers og Richard Løvehjertes fodspor. Videre til Strasbourg

Efter morgenmaden fortsætter vi mod syd og passerer blandt andet rødhættebyen Alsfeld og Frankfurt am Main. Vi krydser Rhinen over Niebelungbroen og er fremme i Worms. Byen kan dateres helt tilbage til det 5. århundrede, men er nok mest kendt for, at det var her, reformatoren Martin Luther blev bandlyst i 1521. Vi skal ud på en lille byrundtur, hvor vi skal se domkirken, og resterne af bymuren, og vi skal selvfølgelig også høre om Richard Løvehjerte, der sad fængslet her i Worms.

Over middag er det atter tid til at sætte kursen mod syd, og sidst på eftermiddagen er vi fremme i Strasbourg. Vores chauffør slår et smut forbi Europaparlamentet på vores vej til bydelen Schiltigheim i Strasbourg. Her venter et nybygget 4-stjernet hotel på os. Efter indkvartering er der middag på hotellet.

Dag 3
Strasbourg. Bjergkæden Vogeserne med bjerget Hartmannsvillerkopf, besøg i charmerende Obernai
Rhinen præger bybilledet i Strasbourg

Alsace er den mindste region i Frankrig, men hvad den mangler i størrelse gør den op for i skønhed med varierende landskaber, byer, skove og bjerge og ikke mindst vin.

I dag skal vi op i bjergkæden Vogeserne, og foran os venter der en naturoplevelse, når vi nu klatrer op i disse majestætiske bjerge. Vi starter med et besøg ved Hartmannsvillerkopf, bjerget der var skueplads for nogle af de hårdeste kampe under 1. Verdenskrig. Herefter følger vi Route du Cretes, bjergruten, og kommer til Vogesernes højeste punkt, Grand Ballon (1424 m.o.h.) 

Via højsletter, gennem skov og dybe dale kører vi mod nord og når en af de nordligste byer på Route du Vin, Obernai. Denne skønne alsaciske by, som er omgivet af en gammel bymur, består af traditionelle bindingsværkshuse, smukke klokketårne og en charmerende bymidte. Byen har det hele: et rigt kulturliv, gastronomi, historie, blomster. Obernai har fået tilnavnet "Plus Beaux Détours de France" (en af de smukkeste seværdigheder i Frankrig). Vi nyder byen, og vores rejseleder fortæller blandt andet om, hvordan en Bugatti vandt et racerløb med Riesling på køleren. Der vil også være tid på egen hånd, inden vi begiver os mod Strasbourg og vores middag.

Dag 4
Strasbourg. Byrundtur og tid på egen hånd. Mulighed for sejltur på floden Ill (tilkøb)
Notre Dame-katedralen i Strasbourg

I dag skal vi opleve Strasbourg, Europas og Alsaces hovedstad. Strasbourg er en ung og dynamisk by, og du vil sandsynligvis blive overrasket over det sprudlende kulturliv med museer, teatre, operaer, koncertsale, festivaler m.m. – alt sammen inden for gåafstand! Så hvis du er til god mad, seværdigheder og underholdning, så er du kommet det rigtige sted hen.

Vores chauffør kører ind til centrum, hvor vi starter vores rundtur foran den fantastiske katedral. Vi oplever byen til fods, og ser hvordan nyt og gammelt mødes. Vi afslutter turen i Strasbourg med fælles frokost, hvorefter eftermiddagen og aftenen er til egen disposition.

Det kan varmt anbefales at tage en tur til fods eller på cykel igennem Strasbourgs mange kvarterer, som hver har sin egen identitet, som er tæt forbundet med byens historie og indbyggere. De fleste seværdigheder og monumenter, som er med til at skabe stemningen i Strasbourg, såsom la Cathédrale, la Maison Kammerzell, la Petite France og de overdækkede broer, ligger i bymidten, som er omringet af floden Ill.

For dem, der har lyst, arrangerer rejselederen en sejltur på floden Ill. Da vi har givet chaufføren fri, sørger rejselederen for, at vi kommer hjem til hotellet med den lokale bus.

Dag 5
Strasbourg. Udflugt til Colmar med byrundtur. Vinsmagning og pittoreske byer langs Route du vin
Langs Route du vin

Vi tager den lidt med ro fra morgenstunden. Der er måske nogen der har nydt nattelivet på cafeerne i Strasbourg i går. Op ad formiddagen sætter vi os til rette i bussen og drager mod Colmar.

Colmar er en hyggelig gammel by med en bemærkelsesværdigt stor kulturarv. Det er fødeby til den kendte billedhugger Bartholdi, frihedsgudindens fader. Det er også her, den kendte alsaciske illustrator Hansi er født. På vores tur gennem Colmar skal vi naturligvis besøge "Det lille Venedig" (Petite Venise) og gå en tur i den historiske bymidte, som er kendt for sine bindingsværkshuse på Quai de la Poissonnerie. Der vil også være tid på egen hånd, og måske man har lyst til at supplere oplevelserne med et besøg (ikke inkl.) på museet Unterlinden og se den berømte Issenheim-altertavle.

Vi forlader Colmar og skal ud på Route du vin. Her kører vi igennem den ene efter den anden pittoreske by, hvor vi gør holdt for at indsnuse atmosfæren. Vi skal høre om traditioner, se storke og selvfølgelig nyde et glas vin eller to. Vi afslutter dagen med en vinsmagning, inden vi mætte af oplevelser kommer tilbage til vores hotel og aftensmaden.

Dag 6
Fra fransk til tysk vin. Via Rüdesheim til Midttyskland.
Friske druer

Efter morgenmaden tager vi plads i bussen og forlader Strasbourg og sætter kursen mod nord, parallelt med Rhinen. Vi kører ind i Tyskland og passerer Vinporten for at komme ud på den tyske Weinstrasse, og selvfølgelig gør vi holdt i en af de smukke vinbyer. Vi fortsætter op til Bingen, og med færge krydser vi Rhinen og kommer til Rüdesheim. Hertil kommer besøgende fra hele verden for at more sig på vinstuerne langs den berømte lille gyde, Drosselgasse, som rejserlederen viser os, og her er der mulighed for at spise frokost. Dernæst går vi op til svævebanen, hvor vi tager plads og kører op til Niederwald Denkmal, hvor chaufføren venter på os. Efter at have nydt udsigten tager vi atter plads og kører op til vort overnatningshotel.

Dag 7
Midttyskland – Danmark

Eftermorgenmaden er det tid til at sige auf wiedersehen og køre via Kassel og Hannover mod nord og hjemstavnen. En indholdsrig ferie er slut.

Busrejse

Vi ved, at busrejser er en populær rejseform. Du skal bare tage plads, og din eneste opgave er at holde ferie. Albatros´ dygtige rejseledere sørger for, at oplevelserne kommer til dig i bedste Albatros stil. Det eneste du skal gøre er at læne dig tilbage og nyde turen i ro og mag. Ferien starter ganske enkelt allerede når du stiger ind i bussen.

Hvordan er busserne

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4**** og lever op til de Europæiske Miljø normer Euro 6.

Alle busser har:
Justerbare sæder, fodstøtter, bord/klapborde, klimaanlæg, minikøkken, "nød-toilet", hattehylder, læselamper, musikanlæg, tv skærme og 220v stik. Alle busser er røgfrie.

Valg af sæde

På busrejser med Albatros har du mulighed for at vælge dit favoritsæde allerede ved bestilling.

Hvor vil du sidde i bussen? Venligst kontakt Albatros for reservation af sæde.

Rækkerne 1,2,7,8 og 9 koster kr. 100,- at reservere for hele rejsen. 
Rækkerne 3 til 6 og 10 til 14 koster kr. 75,- at reservere for hele rejsen.

Ønsker du ikke at resevere en plads vil du blive tildelt din faste plads ved ombordstigning.
Vi gør i den forbindelse opmærksom på, at at sædereservationen/din faste plads ikke gælder i eventuelle transferbusser.

Her kan du se pladsoversigt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/dk/BUS_52PAX_seatingplan.jpg

Se opsamlingssteder og tider under "Praktiske oplysninger".

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 6.698,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

1.998,00,-

Prisen inkluderer
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Udflugter/sejltur betegnet som tilkøb
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Udflugter/sejltur betegnet som tilkøb 
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

Information

Husk gode sko og måske en let jakke, da vi skal op i bjergkæden Vogeserne.

Information om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 25 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Medbring fornuftigt fodtøj og måske en let jakke, da vi skal op i bjergkæden Vogeserne.

Bus

Vi kører i 4-stjernede turistbusser med 220V stik, så telefoner og computere kan oplades under kørslen. Alle vores busser er udstyret med sikkerhedsseler ved hvert enkelt sæde samt klimaanlæg, køkken og toilet. Undervejs kan der i bussen købes kolde drikke og kaffe/te.

Om busrejsen

Til/fra vores overnatning i Midttyskland er der op til ca. 6-700 km i løbet af vores rejsedage, i begge retninger. På alle vores busrejser holder vi selvfølgelig pauser undervejs, oftest med to-tre timers mellemrum. På rejsedagene stopper vi altid for at spise frokost, med mindre vi har mulighed for at spise frokost på en evt. færgeoverfart. Bekvemmelighederne ombord på bussen vil være med til at gøre rejsen behagelig, og rejselederen vil fortælle om rejsen. Stemningen ombord plejer at være god, og man får rig mulighed for at lære sine rejsefæller at kende på en busrejse.

Til og fra destinationen gør vi bl.a. stop på rastepladser ved motorvejen. På disse koster det penge at benytte toiletterne. Medbring gerne euro i mønter til dette.

Enkeltværelse

Det er ikke unormalt at man i Frankrig har klassiske enkeltværelser, som er bygget til alene rejsende. De kan være mindre i størrelsen og lagt i bygningernes sider eller ved elevator/trapper.

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Ved bestilling, noter venligst ønsket opsamlingssted i bemærkninger!

2500 København, Valby Station (ovf. Lyshøjgårdsvej 69) Kl.: 06:30
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt) Kl.: 07:00
4760 Stensved, p-plads afk. 41 Kl.: 07:40
4863 Højmølle Kro Kl.: 07:50
4800 Nykøbing F, Cementen kl.: 08:10
4990 Sakskøbing Station kl.: 08.25
4970 Rødby, Billetkontoret (Check-In Bus) kl. 08:50

Hjemkomststeder og -tider

4970 Rødby, Statoil kl. 17:00
4990 Sakskøbing Station kl. 17:15
4800 Nykøbing F, Cementen kl.: 17:30
4863 Højmølle Kro Kl.: 17:45
4760 Stensved, p-plads afk. 41 Kl.: 18:00
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt) Kl.: 18:45
2500 København, Valby Station (ovf. Lyshøjgårdsvej 69) Kl.: 19:30

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

20DEBUS08ADK2208