Sydafrika Adventure

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev det sydlige Afrikas pragt inkl. Kruger Nationalpark og byoplevelser i Cape Town

Nyhed

Her er rejsen for den aktive rejsende, som vil helt tæt på Sydafrikas sjæl og natur. Lette vandre- og cykelture i Sydafrikas og Swazilands naturskønne omgivelser og mulighed for et smut til Lesotho; landsbybesøg i Zululand og sejltur på Jozini-søen. Og naturligvis også gedigne safarioplevelser i Big Five-reservater, hvor vi kan møde fx elefant, næsehorn, løve, leopard og bøffel foruden et forrygende fugleliv. 

Albatros’ specialbyggede ekspeditionsbus bringer os rundt til aktiviteterne, og vi bor på gode hoteller og camps. En rejse for alle raske og rørige, der vil tæt på eventyret uden at give afkald på den moderne verdens komfort.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Safari, Albatros aktiv

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Johannesburg – Mpumalanga-provinsen – Graskop
Dag 3 Panoramaruten. God’s Window, Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon
Dag 4 Kruger Nationalpark
Dag 5 Morgen- og eftermiddagssafari
Dag 6 Morgensafari. Swaziland
Dag 7 Mlilwane Wildlife Sanctuary. Naturvandring, guidet tur på mountainbike og landsbybesøg
Dag 8 Swaziland – Jozini-søen. Sejltur på søen
Dag 9 Zululandsby og Durban med Victoria Street Market
Dag 10 Durban på egen hånd. Mulighed for udflugt i firehjulstrækkere til Sani-passet og Lesotho
Dag 11 Fly til Port Elizabeth. Vandretur i Tsitsikamma Nationalpark og Plettenberg Bay. Videre til Knysna
Dag 12 The Garden Route. Knysna Heads og firehjulstrækkere til Featherbed Naturreservat
Dag 13 The Garden Route. Oudtshoorn. Drypstenshulerne Cango Caves. Swellendam
Dag 14 Swellendam. Cape Aghulas. Cape Town og Taffelbjerget
Dag 15 Cape Town. Byvandring og cykeltur
Dag 16 Cape Town på egen hånd. Mulighed for udflugter til Vinlandet og Cape Point
Dag 17 Cape Town. Kirstenbosch Botanisk Have, vinsmagning og township
Dag 18 Hjemrejse
Dag 19 Ankomst til København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
26.498,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi flyver fra København til Johannesburg.
Dag 2
Johannesburg – Mpumalanga-provinsen – Graskop

Efter ankomsten til Johannesburg kører vi mod Mpumalanga-provinsen. Sydafrikas mindste provins byder på betagende panoramaer og utrolig natur. Vi stopper for natten i den naturskønne by Graskop, en god base for at udforske den nærliggende Blyde River Canyon, som vi besøger i morgen.

Vi spiser middag sammen på hotellet.

Dag 3
Panoramaruten. God’s Window, Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon
Blyde River Canyon

I dag oplever vi det dramatiske, bjergrige landskab på Panoramaruten. Vær klar til at blive imponeret af et af verdens smukkeste udsigtspunkter ved God’s Window, det enestående klippelandskab ved Bourke’s Luck Potholes, hvor voldsomme flodhvirvler har boret dybe, cylinderformede huller i den nøgne klippe og den mægtige Blyde River Canyon, der tåler sammenligning med Grand Canyon om end i mindre skala. Vi besøger også den gamle guldmineby Pilgrims Rest.

Om eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet, og du kan udforske den charmerende by Graskop, som er kendt for sine hyggelige pubber og restauranter. Du vil erfare, at området ofte er indhyllet i tåge på grund af den høje beliggenhed og nedbør, og hvis du er fotointeresseret, kan du tage nogle virkelig stemningsfulde billeder her.

Hvis du leder efter en snack om eftermiddagen, så kig ind på den berømte restaurant Harrie’s Pancakes.

Dag 4
Kruger Nationalpark
Elefanter i Kruger Nationalpark

I dag træder vi ind i et sandt eventyrland af vilde dyr. Den verdensberømte Kruger Nationalpark er en af de største nationalparker i Afrika med et areal på 19.633 kvadratkilometer (næsten lige så stort som Jylland) og blev Sydafrikas første nationalpark i 1926.

Vi tilbringer de kommende to nætter i et privat vildtreservat, som grænser op til parken og helliger vores tid til at spotte the Big Five (løve, leopard, bøffel, elefant, næsehorn) og andre vilde dyr såsom giraf, flodheste, impalaer og mange flere arter.

Middagen serveres på lodgen.

Dag 5
Morgen- og eftermiddagssafari
Savannens højeste dyr

Vågn op til lyden af den afrikanske bush, og nyd en kop kaffe, inden vi kører på dagens første og meget tidlige safari. Vi kører i åbne køretøjer og kan bruge alle sanser til at opleve den smukke, disede solopgang på savannen. Det private vildtreservat er hjemsted for Big Five og en række andre dyr som den plettede hyæne, impala, nyala, hvid bushbuck, gnu, zebra og giraf. Der er også et overdådigt fugleliv.

Vi kører tilbage til lodgen, hvor et solidt morgenmåltid venter os. Der er tid til af slappe af, og vi spiser en let frokost, inden vi kører ud på eftermiddagens safari. Igen kører vi i åbne køretøjer og tilbringer eftermiddagen på at fordybe os i dyrelivet og områdets forskellige landskaber, som varierer fra store åbne savanner til hurtigt strømmende floder og klippefyldte skrænter med tæt vegetation.

Middagen serveres på lodgen.

Dag 6
Morgensafari. Swaziland
Kend din vigepligt

Endnu en stemningsfuld morgensafari venter os, før vi spiser morgenmad på lodgen og tjekker ud. Vi sætter kurs mod Swaziland, et lille kongerige omkranset af Sydafrika og Mozambique. Swaziland er kendt for sine venlige indbyggere og er en tilbagelænet nation, der er rig på kultur. Landet er også berømt for sin fremragende kunsthåndværktradition.

Vi besøger et glas- og stearinlysværksted på vej til hotellet, så du får en chance for at købe et par gaver med hjem.

Efter vi har tjekket ind på hotellet, hvor vi tilbringer de næste to nætter, er der mulighed for at gå en tur i den omkringliggende skov før solnedgang.

Dag 7
Mlilwane Wildlife Sanctuary. Naturvandring, guidet tur på mountainbike og landsbybesøg
Cykeltur i Swaziland

Mlilwane Wildlife Sanctuary er målet, når vi efter morgenmaden begiver os af sted. Mlilwane er berømt for sit smukke landskab og rige dyreliv, og i stedet for at tage på motoriseret safari, lægger vi ud med en vandretur i vildtreservatet. Vi går i et roligt tempo på sletterne sammen med vores swazi-guide, der har et indgående kendskab til områdets dyreliv. Ud over mange fugle lever her blandt andet gnu, zebra, blesbok-antilope, kudu-antilope, impala og vortesvin.

Herefter skifter vi apostlenes heste ud med terrængående jernheste, når vi på mountainbikes kører videre ud i landskabet. En lokal swazi-guide hjælper os undervejs, og vi skulle have gode chancer for at se en bred vifte af de hundredevis af fuglearter, som findes i området. Måske ser vi en sortørn eller fiskeørn cirkle over os eller en farvestrålende isfugl styrtdykke efter sit bytte.

En særlig oplevelse venter denne eftermiddag, når vi besøger en landsby, som ligger blot en kort køretur fra hovedindgangen til vildtreservatet og en kort gåtur fra grænsen. Vi bydes velkommen ved indgangen til landsbyen, og kvinderne i vores gruppe får udleveret traditionelle swazi-skærfter, der bindes rundt om taljen. Før vi entrerer den kvindelige høvding, Inkhosikatis, landsby, tager vi vores sko af. En gruppe børn i traditionelle klædedragter byder os velkommen, og det er svært ikke at føle sig helt beæret over at være der. Du kan godt begynde at øve dig i at sige goddag på swazi, så du kan gengælde deres hilsner. 'Nkosi' er den mest brugte swazi-hilsen.

Efter besøget i landsbyen vender vi tilbage til hotellet og nyder en middag.

Dag 8
Swaziland – Jozini-søen. Sejltur på søen

Vi forlader Swaziland efter morgenmad og vender tilbage til Sydafrika langs kysten til Det Indiske Ocean. Vi ankommer til hotellet og har tid til at pakke ud, før vi skal nyde en eftermiddagssejltur på Jozini-søen, der ligger ved foden af Lebombo-bjergene. Søen er blevet til, efter en dæmning blev bygget på Pongolafloden i 1974. Jozini er nu et beskyttet yngleområde på grund af sin overflod af fiskearter såsom tigerfisken, og det rige fugleliv omkring søen.

Efter endnu en smuk afrikansk solnedgang vender vi tilbage til hotellet og har resten af aftenen til fri disposition.

Dag 9
Zululandsby og Durban med Victoria Street Market
Det smukke landskab omkring Durban

Denne morgen begiver vi os mod Durban, en kulturel smeltedigel af øst møder vest. Durban er nemlig hjemsted for et af de største indiske samfund udenfor Indien, og denne spændende by er også kendt for sin lange strand med både højhuse og strandbarer.

Undervejs besøger vi en zululandsby og møder en sangoma, en udøver af traditionel sydafrikansk medicin, der også fungerer som spirituel healer. Traditionelt blev sangomaer hørt i sager vedrørende fysisk sygdom, varsler og åndelige lidelser. De blev også bedt om at hjælpe med at finde bortløbet kvæg og var vogtere af gamle fortællinger og myter.

På en eftermiddagsbyrundtur ser du nogle af Durbans højdepunkter. Vi kører langs den særprægede strand, Golden Mile, forbi art deco bygninger og uShaka Marine World i The Point. Køreturen fortsætter langs Victoria Embankment og gennem byen forbi Natal-museet, Rådhuset og Play House Theatre. Vi stopper og besøger det farverige og livlige Victoria Street Market. Hvis der er tid, slentrer vi gennem den frodige botaniske have.

Sent på eftermiddagen tjekker vi ind på hotellet.

Dag 10
Durban på egen hånd. Mulighed for udflugt i firehjulstrækkere til Sani-passet og Lesotho

I dag kan du solbade eller svømme på en af de populære strande i nærheden. Du kan gå på opdagelse i det centrale Durbans arkitektur eller begive dig til den indiske bydel og gå en tur gennem de myldrende markedspladser.

Har du lyst til at tage med på en tur til Sani-passet og Lesotho, kan du tilmelde dig hos rejselederen. Se mere om udflugten efter dagsprogrammet. Bemærk, at udflugten er valgfri og betales direkte på stedet.

Dag 11
Fly til Port Elizabeth. Vandretur i Tsitsikamma Nationalpark og Plettenberg Bay. Videre til Knysna
Knysna

Vi tager tidligt i lufthavnen og flyver til Port Elizabeth. Ved ankomsten kører vi gennem byen på en kort orienteringstur, før vi tager videre til Tsitsikamma Nationalpark, et sandt paradis af fuglearter i et dramatisk landskab med mange floder og en betagende kyst.

Vi spiser frokost i parken (ikke inkluderet i prisen). Bagefter går vi en kort tur til hængebroen over udmundingen af Storms River. Vi vandrer til Plettenberg Bay, en badeby med hvide sandstrande og skovklædte bjerge i baggrunden.

Vi fortsætter vores rejse til den maleriske by Knysna, hvor vi ankommer sent om eftermiddagen. Du har resten af dagen til at udforske byen i dit eget tempo.

Dag 12
The Garden Route. Knysna Heads og firehjulstrækkere til Featherbed Naturreservat
Knysna

The Garden Route er kendt for sit mangfoldige landskab, dyreliv og vegetation. Ruten går fra kysten i Mossel Bay til Plettenberg Bay i øst.

Denne morgen tager vi færgen til Knysna Heads og Featherbed Naturreservat. Når vi er fremme, kører vi op på næsset i firehjulstrækkere og stopper ved udsigtspunkterne undervejs, så der er rig mulighed for at opleve og fotografere den spektakulære natur. Vores guide er velbevandret i områdets historie, fauna og flora. Frokosten spiser vi på en udendørs restaurant under træernes kroner.

Eftermiddagen er din egen, og du vælger selv, om du vil slappe af på hotellet eller nyde området.

Dag 13
The Garden Route. Oudtshoorn. Drypstenshulerne Cango Caves. Swellendam
Drypstenshulerne Cango Caves

Vi tjekker ud af hotellet og fortsætter vores sydafrikanske eventyr langs Garden Route. Vi rejser over det majestætiske Outeniqua Pass til Oudtshoorn, den førende by inden for strudselandbrug. Dagens første stop er på en strudsefarm, hvor vi kommer på en rundvisning og får mulighed for at spise frokost (ikke inkluderet i prisen).

Efter frokost fortsætter vi til Cango Caves, en af de mest kendte drypstenshuler i verden.

Senere tager vi videre til Swellendam, der regnes for Sydafrikas tredjeældste europæiske by. Byen, som kan dateres tilbage til 1746, er en kulturhistorisk perle og ville utvivlsomt have været et oplagt stop, hvis man ikke i 1974 havde valgt at lægge hovedvejen tværs igennem bymidten.

Dag 14
Swellendam. Cape Aghulas. Cape Town og Taffelbjerget

Efter morgenmaden fortsætter til Cape Aghulas, det sydligste punkt i Afrika. Vi gør et kort fotostop.

Hvis tiden tillader det, vil vi – når vi ankommer til Cape Town – tage direkte op til Taffelbjerget, Cape Towns vartegn. Her er der mulighed for at tage en svævebane til toppen (ikke inkluderet i prisen og afhængig af vejret). Herefter tjekker vi ind på hotellet, hvor vi skal tilbringe de næste fire nætter.

Dag 15
Cape Town. Byvandring og cykeltur
Gademusikanter, Cape Town

Vores udforskning af Cape Town begynder i dag med en tur til fods. På en byvandring kommer vi til Castle of Good Hope, fortsætter til Heerengracht og Adderley Streets, der er kendt for deres monumenter, forbi Groote Kerk og Cultural Museum. Vi fortsætter med en spadseretur gennem Company’s Garden, grundlagt af det tidligere hollandske ostindiske selskab, og grænsende op til det sydafrikanske parlaments bygninger. Her vokser et af verdens ældste pæretræer, som stammer helt tilbage fra grundlæggelsen i 1650’erne. Turen slutter med en tur gennem den naturskønne Greenmarket-plads og endelig Malay-kvarteret.

Om eftermiddagen hopper vi på en cykel og udforsker den travle Green Point-forstad til Cape Town. Vi cykler forbi det ikoniske fodboldstadion fra VM i 2010 og gør et kort stop ved Victoria & Albert Waterfront, før vi cykler tilbage til hotellet.

Du har resten af aftenen til at udforske Cape Town på egen hånd.

Dag 16
Cape Town på egen hånd. Mulighed for udflugter til Vinlandet og Cape Point
Victoria & Alfred Waterfront, Cape Town

Du har hele dagen til at nyde Cape Town på egen hånd. Vi tilbyder to heldagsture til Vinlandet eller Cape Point. Læs mere om turene efter dagsprogrammet. Udflugterne er valgfri og betales på stedet. Tal med din rejseleder, hvis du er interesseret i en af udflugterne.

Dag 17
Cape Town. Kirstenbosch Botanisk Have, vinsmagning og township
Vinmarkerne ved Groot Constantia

Kirstenbosch Botanisk Have er hyldet som en af de store botaniske haver i verden, og få haver kan matche Kirstenboschs storslåede beliggenhed med Cape Towns Taffelbjerg i baggrunden.

Efter besøget i haven kører vi til den nærliggende Groot Constantia, en af de ældste vingårde i Sydafrika. Vi smager på alle slags vine, mens vi nyder panoramaudsigten over False Bay. Groot Constantia er bl.a. berømt for at levere vine til de kongelige familier i Europa. Dagens frokost er en dejlig picnic på vingården (afhængig af vejret).

Om eftermiddagen besøger en lokal township i Cape Town. Her ser vi vidnesbyrd fra den barske apartheid-tid i Sydafrika, men vi oplever også hvordan forskellige projekter har banet vejen for et bedre liv for beboerne. Efter dette tankevækkende besøg vender vi tilbage til hotellet. Vi spiser en afskedsmiddag sammen, før vores sydafrikanske eventyr slutter i morgen.

Dag 18
Hjemrejse
Vi tjekker ud fra hotellet og begynder hjemrejsen mod Danmark.
Dag 19
Ankomst til København

Heldagsudflugt till Cape Point

Pragtfulde strande, betagende udsigt og maleriske landsbyer ved kysten venter dig på denne tur til Cape Point. På turen kører vi langs Atlanterhavet til Hout Bay via Chapmans Peak til Cape Point, Simons Town og Boulders Beach pingvinkoloni.

Bemærk venligst at turen til Chapmans Peak forudsætter, at vejen er åben. Ou Kaapse Weg vil blive brugt som en alternativ rute, hvis det er nødvendigt.

Pris: 1 100 ZAR med forbehold til pris ændringer.

Heldagsudflugt til Sani-passet og Lesotho

På denne udflugt besøger vi Sydafrikas højeste pas i næsten 3.000 meters højde. Efter tidlig morgenmad begiver vi os med firehjulstrækkere mod Sani-passet, som ligger i Underberg-regionen. Vi rejser gennem Himeville til den UNESCO-fredede uKhahlamba Drakensberg Park, forbi Mkomazana-floden og den naturskønne Sani Valley og ankommer til Sani Pass Road.

Vi gør holdt ved Good Hope Trading Post for at tage billeder og fortsætter zig-zag-køreturen opad forbi vandfald og tårnhøje klipper, til vi når en højde på 2.874 meter.

På toppen har vi en storslået udsigt over bjerglandskabet og kan blandt andet se formationen De Tolv Apostle og det sydlige Drakensburg. Vi krydser nu grænsen til kongeriget Lesotho (husk pas), der ligger omgivet af Sydafrika til alle sider. Det er på flere måder en anden verden, vi er kommet til. Hyrder driver flokke af får og geder rundt, og markerne dyrkes med håndkraft og okser spændt for ploven. Denne bjergkultur kan godt minde lidt om den i Tibet.

Pris: 2 350 ZAR - med forbehold til pris ændringer.

Heldagsudflugt til Vinlandet

Nyd en hel dag med vinsmagning i Vinlandet, og smag vin fra tre forskellige vingårde.

Denne dejlige udflugt snor sig gennem bjergkæder og vinmarker ind i hjertet af det sydafrikanske vinland. I Stellenbosch har du lidt tid til at nyde området, før du kommer på en vin- og chokoladesmagning i Waterford Estate. Vi rejser over Helshoogte Pass til byen Franschhoek, hvor vi også smager på områdets vin, og måske får vi lov til at smage både vin og den lokale snaps på dagens sidste stop ved Kap Chamonix.

Vi stopper for frokost undervejs (ikke inkluderet i prisen).

Pris: 1 100 ZAR-  med forbehold til pris ændringer.

Specialfremstillede safaribusser

På turen benytter vi os af firehjulstrukne busser, der er specialfremstillet til kørsel i den afrikanske natur. Vi har valgt at benytte denne slags køretøj på grund af det hårde terræn, og fordi standen af nogle af vejene ikke altid kan være til at forudsige.

Rejsen her er indbegrebet af et afrikansk eventyr, hvor vi bevæger os uden for den slagne vej, og derfor nogle gange skal køre det lille ekstra for at opleve det helt ekstraordinære. Køretøjerne er mere rummelige end almindelige busser, men bemærk venligst, at vi ikke kan forvente helt den samme komfort som i almindelige busser.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 26.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.498,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Johannesburg med mellemlanding
 • Fly Cape Town – København med mellemlanding
 • Indenrigsfly Durban – Port Elisabeth
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 4, 5, 12 og 17
 • Aftensmad dag 2, 4, 5, 6, 7 og 17
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer og måltider ud over det nævnte
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn cirka USD 100,- pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

OBS!

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Medbring gerne

På rejsen indgår der lette vandre- og cykelture, så pak sko/støvler, der er gode at gå i, og påklædning, der passer til aktive dage i det fri. Tag højde for, at temperaturen kan svinge fra varmt om dagen til køligt om natten. Solcreme, solbriller og et hat - samt kikkert og kamera - kan også anbefales.

Børn under 18 år

De sydafrikanske myndigheder kræver, at du som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan indhentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest (eller i dit bopælssogn). Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi opfordrer dig til at kontakte dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret.

Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika. Undlader du at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest, nægtes du indrejse til Sydafrika, ligesom du vil blive afvist ved check-in. Per 1. december 2018 blev reglerne lempet en anelse, så man ikke nødvendigvis skal vise fødsels-/dåbsattesten. Men der bliver fortsat anbefalet på det kraftigste, at man tager fødsels-/dåbsattesten med, da man kan blive bedt om at fremvise dokumenterne.

Vær også opmærksom på, at hvis du rejser alene som forælder med dine børn kræves yderligere dokumentation. Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal I medbringe særlig dokumentation – som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice eller udenrigsministeriet for mere information om disse krav.

Mere om Sydafrika

Her kan du få mere at vide om Sydafrika: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Nysgerrig efter flere safarier?

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 3.498,–
5 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1.000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet af Cape Town, og der er nem og bekvem adgang til byens mange seværdigheder herfra. Hotellet har 368 værelser, alle med private badeværelser, aircondition og gratis Wi-Fi (500 MB om dagen). Når du ikke besøger Cape Towns mange attraktioner, kan du tage en dukkert i den indendørs swimmingpool, træne i fitnesscentret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Læs mere på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
kr. 3.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Cape Sun

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.000,-

The Cullinan
Hotellet ligger en kort gåtur væk fra indgangen til Waterfront, hvilket er centrum for Cape Towns turismecenter. Det fem-stjernede hotel tilbyder professionel service og luksuriøs indretning i et område rigt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de faciliteter, man kan forvente af et Tsogo Sun-hotel, inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris per person
kr. 5.498,- pr. person i delt dobbeltværelse

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.000,-

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her: Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 8.998,–
5 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald

Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem 2 hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skønt 4-stjernet resort med tre swimmingpools, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og børneområde. Resortet ligger inde i Victoria Falls Nationalpark i gåafstand fra selve vandfaldet.

Læs mere på www.thekingdomhotel.co.za

Pris
kr. 8.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.998,-

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 9.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.998,-

Prisen inkluderer
 • Fly Cape Town – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Cape Town i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 9.498,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 5 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 9.498,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.498,-

Le Meridien Ile Maurice

4-stjernede Le Meridien ligger i helt perfekt omgivet af en tropisk have. Hotellet har et stort pool-område og direkte adgang til stranden. Helpension er inkluderet i opholdet.

http://www.lemeridien-mauritius.com

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 1.498,- per person i delt dobbeltværelse på Le Meridien

Tillæg for enkeltværelse
kr. 3.998,-

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
http://www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.498,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Tillæg for enkeltværelse
kr. 5.498,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Rated 5 out of 5 by from Oplevelsesrig rejse til Sydafrika Rejsen var godt tilrettelagt og rejselederen var helt i top og var stærkt medvirkende til at skabe en god stemning blandt alle deltagere, derfor blev det en meget vellykket tur. Vi håber at møde Claus igen på ny rejse. Også vores lokale guide var fremragende og stod næsten på hovedet for at alt var i orden undervejs Tak til alle. Hotellerne var af vekslende kvalitet, som forventet i dele af landet. Busserne var gode og med dygtige og hjælpsomme chauffører. Rejsen kan især anbefales til folk, som ikke tidligere har besøgt Afrika. Denne tur var knap så hæsblæsende, som vi tidligere har oplevet med Albatros, men tag kun med hvis du er i god form til både at gå og cykle. Mange hilsener Kirsten og Erik
Date published: 2016-02-22
Rated 4 out of 5 by from En tur med mange indtryk En tur med mange store oplevelser. Rangeren i Kruger NP gjorde alt for at vi skulle opleve The Big Five, og det lykkedes. Stort! Den tilkøbte tur til Lesotho og op til Sani Pass var alle pengene og den lange køretur værd. Man kører nærmest lodret op til passet gennem utallige hårnålesving. Vi kørte gennem mange flotte landskaber og imponerende natur. Man skal være opmærksom på, at i byerne fx Durban og Cape Town kan man ikke færdes på egen hånd om aftenen. Vi havde forventet mere “adventure” i form af vandring og cykling. Turen indebar dog megen kørsel i bus. Guiderne gjorde alt for, at alle gæster følte sig godt tilpas og tog hensyn til alles ønsker. Stor ros!
Date published: 2017-11-10
Rated 5 out of 5 by from Oplevelsesrig og spændende rejse til Sydafrika. Turen bød på store naturoplevelser, vandre- og cykelture samt besøg i mange forskelligartede byer. Vores rejseledere Poul og Cyril var meget sympatiske og vidende med stort kendskab til landet og dets befolkning. Tak til begge for uforglemmelge dage. De tilbudte ekstra ture til bla Cape Point var alle af høj kvalitet. Programmet var helt igennem veltilrettelagt og gav et varieret indtryk af Sydafrika. Vi havde valgt 4 ekstra dage i Cape Town, og ville hellere have boet i nærheden af Waterfront end på Green market Square, som vi allerede havde oplevet de fire første dage. Hotellerne var alle af god kvalitet, men hotellet Inn on the Square i Cape Town har meget små værelser. Tak til både rejseledere og 23 dejlige rejsekammerater fra K-L & A
Date published: 2015-11-04
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse med mange rigtig gode oplevelser Rejsen var en oplevelse i sig selv. Vi har set en stor del af hvad Sydafrika har at tilbyde. Dyreliv, mennesker og meget skiftende natur. De mange udflugter som for eksempel tre safariture i Kruger, morgen, middag og aften, var fantastiske oplevelser. Naturen var meget skiftende fra savanne med dyreliv til bjerge og store landbrugsarealer. Maden var rigtig god de fleste steder med kød fra dyr vi ikke har smagt før. Om der skal være lidt negativt, så er det Durban, som vi nok kunne undvære. Rejselederne var rigtig gode med turbo på. Alle problemer blev løst hurtigt og effektivt. Tilkøbsturen til Cape Point og Kap det gode håb, var en stor oplevelse.
Date published: 2017-11-09
Rated 5 out of 5 by from En rundrejse over forventning Har i lang tid ønsket en rejse til Afrika og da muligheden for en adventure rejse blev annonceret slog vi til. Vi har rejst meget, men denne tur var absolut i toppen. Afvekslende oplevelser - natur, kultur, historie, små og store byer, dyr og mennesker, sjov og alvor, afslapning og aktiviteter. Alt sammen bundet sammen af en engageret og nærværende guide. Tak til Povl.
Date published: 2015-12-30
Rated 4 out of 5 by from En spændende og oplevelsesrig rundrejse En spændende rundrejse i Sydafrika gennem flotte landskaber, og med ophold i Swaziland, og med mulighed for en udflugt til Lesotho over Sani-passet, som var en fantastisk flot tur. Indkvartering i spændende lodges og gode hoteller, og oplevet spændende ture i nationalparker hvor vi oplevede at se ”big five” og mange andre dyr, og set rigtig mange flotte farvestrålende fugle samt sejlet på siden af springende delfiner og svømmende pelssæler. Har set masser af spændende blomster og vækster samt oplevet sydkysten af Sydafrika og stået på Afrikas sydligste punkt og besteget Taffelbjerget i Cape Town samt oplevet Cape Towns puls og Waterfronten med masser af rigtig gode restauranter og et kæmpe shoppingcenter med et myldrende liv.
Date published: 2018-02-27
Rated 5 out of 5 by from En oplevelsesrig rejse, der opfyldte forventninger At rejsen blev en oplevelse for livet, med en hidtil ukendt viden om Sydafrika i bagagen hjem, skyldes ikke mindst en på alle områder fantastisk rejseleder - ud over at være en omrejsende leksikon, havde han evnen til at "binde" selskabet sammen, så vi i løbet af få dage var som en stor familie. Da en stor del af rejsedeltagerne havde ønske om at besøge Robben Island, var rejselederen og lokalkontoret straks behjælpelige med fremskaffelse af billetter.
Date published: 2016-02-23
Rated 5 out of 5 by from Aktiv ferie gennem Syd Afrika Vi rejste i en lille gruppe på 14 og i en lille bus, det betød et tæt samvær og let til kommunikation i bussen. En lille gruppe er en kæmpe fordel, hurtigt ud og ind til udsigtpunkter, hvil, frokost m.v. Super dygtig rejseleder, med meget omfattende viden om Syd Afrika og med stor erfaring som rejseleder, super dygtig og omsorgsfuld lokal guide, der hele tiden var opmærksom på gruppen. Dygtige chauffører. Rejselederne var meget dygtige til at planlægge og forudse, så gruppen fik de bedste vilkår og ofte kom til attraktioner før andre rejsende selskaber m.v. Gode til at tilbyde fotografering og tog på alle måder ansvar for gruppens ve og vel, med en rød tråd og mening gennem hele turen, super informative, ingen løse ender eller tvivl om dagens indhold, tidspunkter m.v..
Date published: 2016-04-03
 • y_2019, m_3, d_20, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_47
 • loc_da_DK, sid_ZARTR12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

19ZARTR12ADK2010