Sydafrikas Big Seven

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Klassisk Big 5 safari ved Kruger Nationalpark samt hval- og hajsafari nær Cape Town

Rejsen begynder i dyrerige Manyeleti Vildtreservat, som er en del af verdensberømte Greater Kruger. Her skal vi på hele fem safarier søge efter savannens ikoniske ’Big 5’: elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard. Der bliver også tid til at nyde områdets andre store dyr og rige fugleliv.

Nær Cape Town skal vi på hvalsafari fra Hermanus, hvor der i vores sommer og efterår (vinter og forår hernede!) er mange hvaler, især af den store sydlige rethval. Gansbaai er udgangspunktet for vores hajsafari, hvor muligheden for at se den sagnomspundne store hvide haj ikke findes bedre.

På turen bliver der også tid til at nyde den storslåede natur langs Panoramaruten og på Kaphalvøen, samt til byrundture i Sydafrikas hovedstad Pretoria og landets såkaldte moderby, Cape Town.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Johannesburg. Byrundtur i Pretoria og kørsel til Zebra Nature Reserve
Dag 3
Ad Panoramaruten til Manyeleti Vildtreservatet i Greater Kruger
Dag 4–5
Safarioplevelser i Manyeleti Vildtreservat i Kruger
Dag 6
Morgensafari i Manyeleti. Fly Hoedspruit – Cape Town
Dag 7
Cape Town. Heldagsudflugt på Kaphalvøen til bl.a. Cape Point
Dag 8
Cape Town. Byrundtur og tid på egen hånd
Dag 9
Kørsel til Hermanus. Hvalsafari og tid på egen hånd
Dag 10
Kørsel til Gansbaai for hajsafari og retur til Hermanus
Dag 11
Vingårdsbesøg med vinsmagning og kørsel til Cape Town for hjemrejse
Dag 12
Ankomst til København

Hoteller

Honeyguide Mantobeni Camp

Mantobeni Camp er en af Albatros’ egne to safaricamps i området Manyeleti. I campen findes 12 store safaritelte, som er rummelige og private og har eget bad og toilet. Fra swimmingpoolen er der udsigt over et vandhul, hvor dyrene kommer for at stille deres tørst. Campen er uindhegnet, og områdets elefanter og andre vilde dyr kommer ofte på besøg ved teltene – hvorfor der naturligvis altid er rangere i campen, så sikkerheden er i top.

Læs mere om campen på: http://honeyguidecamp.com/mantobeni-camp/

 

Zebra Nature Reserve

 • På Zebra Nature Reserve
 • Den udendørs pool på Zebra Nature Reserve
 • Zebra Nature Reserve tilbyder 20 elegante suiter
 • På den 3-stjernede Zebra Nature Reserve

Zebra Nature Reserve  tilbyder overnatninger der passer ethvert budget. Fra det mere beskedne Bush Lodge til det mere bjergrige Mountain Lodge leverer vi den autentiske Sydafrika-oplevelse. Hver lodge har sin egen swimmingpool med poolbar, restauranter, barer og selvfølgelig den Sydafrikanske Boma, et indhegnet område hvor aftensmaden serveres rundt om et åbent bålsted. 

Gæsterne vil blive glædeligt overraskede over mangfoldigheden af retter, og restauranterne tilbyder et veltilberedt internationalt køkken med såvel traditionelle barbeque-grillarrangementer, som picnickurve med lokale delikatesser.

Vi tilbyder et stort udvalg af aktiviteter og udflugter. Massage terapi er til rådighed på stedet, ligesom Kajakroning og fisketure i de omkringliggende søer, kan blive arrangeret som dagsudflugter. Vores Ndebele kulturlandsby tilbyder gæsterne en smagsprøve på den lokale kultur og livsstil. Safari i jeep og vandresafarier kan arrangeres dagligt i nærområdet og Big Five safarier i naboområdet Dinokeng er også en spændende mulighed. Vi kan endda arrangere en spændende helikoptertur med uforlignelige visuelle oplevelser i området. Der er masser af muligheder for at give gæsterne en uforglemmelig natur og safari oplevelse.

Zebra Stables

The Zebra Stables Lodge tilbyder 20 elegante suiter og en familie suite, alle udstyret med moderne faciliteter, inklusive blandt andet et kaffe- og tekøkken, hårtørrer samt loftvifte. Lodgen tilbyder en kulinarisk oplevelse i den rummelige restaurant, der serverer et internationalt køkken, der findes en velforsynet bar, en swimmingpool med tilhørende bar samt to bomas, hvor man kan nyde traditionelle barbeques og bush dinners under aftenhimlen.

Du kan læse mere om Zebra Lodge og se billeder af de forskellige ejendomme her

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
27.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Afgang fra København mod Sydafrika og Johannesburg med flyskifte undervejs. Alle måltider serveres på flyet.
Dag 2
Ankomst til Johannesburg. Byrundtur i Pretoria og kørsel til Zebra Nature Reserve
Pretoria

Efter ankomsten til Johannesburg kører vi mod nord til Sydafrikas nærliggende hovedstad, Pretoria, hvor vi på en byrundtur bl.a. skal besøge det imponerende Vortrekker-monument og præsidentens officielle hjem, the Union Building. Byen er i øvrigt kendt for sine 50-70.000 Jacarandatræer, en slags palisandertræer, som blandt andet vokser i de mange forstæder, og hvis blåviolette blomsterhav er et utroligt smukt syn i september til november. Herefter kører vi til Zebra Nature Reserve, hvor det er tid til frokost og indlogering. Den stemningsfulde lodge ligger smukt i det åbne landskab, hvor zebraer og antiloper går frit omkring sammen med stedets heste. Om eftermiddagen skal vi på en lille gåtur i områdets natur samt besøge Zebra Nature reserves eget Reptile center.  Her få vi mulighed at studere både sydafrikanske slanger samt andre fascinerende krybdyr. Centret fungerer også som uddannelses- og redningssted for det omkringliggende område.

Dag 3
Ad Panoramaruten til Manyeleti Vildtreservatet i Greater Kruger
Storslået udsigtspost på Panoramaruten

Fra Zebra Country lodge går turen mod det østlige Mpumalanga, og undervejs ændrer landskabet sig fra at være domineret af opdyrkede marker til stejle klippeformationer og afrikansk savanne. Vi kører ad bjergrige og snoede veje på den berømte Panoramarute bl.a. langs Blyde River Canyon, der byder på det ene storslåede natursceneri efter det andet, og kløften tåler sammenligning med Grand Canyon, blot i lidt mindre skala. Det præcise program afhænger lidt af deltagernes lyst til at vandre rundt i de betagende omgivelser samt af vejret, da der i disse bjergegne ofte forekommer tæt morgentåge, som letter op ad dagen, hvilket vi forsøger at tage højde for, når dagsruten fastlægges på stedet.

Ved God´s Window kan et af verdens smukkeste udkigspunkter opleves (hvis vejret tillader det) med fabelagtig udsigt til Lowveld-savannen, der ligger 1.000 meter skråt neden for det plateau, vi befinder os på. Vi besøger også Bourke´s Luck Potholes, der er et enestående klippelandskab, hvor voldsomme flodhvirvler og løse sten har boret dybe, cylinderformede huller i den nøgne klippe, samt et udsigtspunkt, hvor tre imponerende runde bjergformationer som ligner tre gigantiske hytter, The Three Rondavels, kan ses midt i kløften.

Fra Panoramaruten kører vi til Manyeleti Vildtreservat i den vestlige del af Greater Kruger, hvor vi sidst på eftermiddagen ankommer til Albatros´ egen Mantobeni Camp, som er vores base for de kommende dages safari.

Overnatning på Mantobeni Camp med helpension.

Dag 4–5
Safarioplevelser i Manyeleti Vildtreservat i Kruger
En bil med passagerer frister ikke sultne løver

De næste to dage er indbegrebet af en ægte afrikansk safari, når vi kører ud på opdagelse i Manyeleti Vildtreservat, der ligger i Limpopo-provinsen i et område, som populært kaldes Greater Kruger National Park. Ordet Manyeleti betyder på det lokale sprog shangaan ”stjernernes sted”, og det er værd at vende blikket opad, når mørket falder på, hvad enten man er til romantisk stjernekiggeri eller er astronomisk interesseret. Faktisk er det svært at lade være.

Manyeleti-området, som kun udgør en lille bid af Greater Kruger National Park, blev grundlagt i 1963. I apartheid-perioden blev området indhegnet af det hvide mindretalsstyre og var forbeholdt den afrikanske befolkning, hvilket betød et meget lavt besøgsantal. Derfor er det fortsat et temmelig vildt og uspoleret område. I dag er hegnet taget ned, og vildtet går frit frem og tilbage, men vejsystemerne er ikke forbundet, hvilket er årsagen til, at Manyeleti er det mest fredfyldte og uspolerede hjørne af Kruger. Her kommer stort set kun gæster fra områdets tre små lodges og camps, der kan rumme omkring 100 personer, når alt er fyldt, hvilket giver eksklusive safariforhold uden den kortegekørsel, som man nogle gange oplever det i de større parker.

Kruger og Manyeleti ligger relativt lavt og er derfor en helårsdestination, med ret lune og tørre vintre. Efter den tidlige sommerregn bliver vegetationen imidlertid meget tæt fra maj-juni, indtil det meste visner hen i den lange tørkeperiode. I selve Manyeleti findes to store opdæmmede søer med talrige krokodiller, flodheste, enestående fugleliv og mange drikkende dyr i den tørreste periode.

På vores safaridage står vi tidligt op, og efter en kop kaffe eller te kører på morgensafari omkring solopgang, da dyrene er mest aktive i de kølige timer, hvor det gyldne morgenlys tillige giver landskabet en særlig smuk glød. Om formiddagen vender vi tilbage til vores camp, hvor der venter os en velfortjent morgenbuffet. Herefter er der god tid til at slappe af i dagens varmeste timer, f.eks. med en god bog på terassen foran teltet eller med en svalende tur i swimmingpoolen. Det rige fugleliv på og omkring lodgen kan også nydes ligesom der også ofte kan ses større dyr i den uindhegnede camp.

Erfaringsmæssigt vil vi, allerede inden turens første safari er ovre, have set et udvalg af Afrikas berømte og kendte vildt som eksempelvis løve, næsehorn, gnu, kudu, vortesvin, giraf, elefant og impala. Der er ingen garanti for, hvad vi ser, hvornår eller hvor. Her er naturen meget tæt på, hvad man mener er det oprindelige Afrika, og vi må derfor indrette os på perioder med tæt, frodig bevoksning og andre med solsveden, vissen bevoksning. Førstnævnte periode er smukkest, men dyrene kan være svære at finde. Sidstnævnte er knapt så smuk, men vildtet kan ikke rigtigt skjule sig. Netop uvisheden er en del af naturens charme, som gør en safari til en anderledes og spændende oplevelse.

Vores eftermiddagssafari begynder sidst på dagen, når solen begynder at stå lavt, og de varme farver har overtaget landskabet. Undervejs gøres holdt, så vi kan nyde solnedgangen og skylle den smukke oplevelse ned med en kølig drink, inden billygterne tændes til nattekørsel. Det er lidt af en sansemæssig åbenbaring, når den sydlige halvkugle pludselig blænder op for sin stjernevrimmel, nattens tusinder af fremmedartede lyde fylder ørerne, og duften af Afrikas røde jord og savannens stærkt krydrede dufte smyger sig ind i næseborene. Safari om aftenen og natten er helt anderledes end om morgenen. Det føles, som om man er i en anden verden. Når spotlysets hvide kegler fejer hen over buskadset, lyser hundredvis af store og små øjne – det hele forekommer pludselig meget tættere på. Et eller andet pusler og rasler i nærheden af os; er det en flok gumlende gnuer, eller har de sultne løvinder indledt nattens jagt?

Safaribilerne er åbne terrængående køretøjer, og det føles ærefrygtindgydende, når man opholder sig få meter fra en gigantisk elefant, for slet ikke at tale om løve eller næsehorn, uden et sikkert hegn imellem. Dyrene opfatter dog ikke en bil med passagerer som mad eller fjender – heldigvis da! Det kan i øvrigt være en kold fornøjelse at køre safari, når mørket falder på eller i de tidlige morgentimer. Der er tæpper i de åbne safarikøretøjer, men vi anbefaler, at du medbringer en hue og en kraftig vindtæt jakke eller en fleece.

Overnatning på Mantobeni Camp med fuldpension.

Dag 6
Morgensafari i Manyeleti. Fly Hoedspruit – Cape Town
Cape Town

Efter en sidste morgensafari i Manyeleti Vildtreservatet samt et solidt morgenmåltid køres til den nærliggende lufthavn i Hoedspruit. Herfra flyves direkte til Cape Town, hvor vi indlogeres på vores centralt beliggende hotel. Sidst på dagen er der tid til at gå en tur på egen hånd, f.eks. ned til den dejlige Victoria & Alfred Waterfront ved havnen.

Dag 7
Cape Town. Heldagsudflugt på Kaphalvøen til bl.a. Cape Point
Cape Point er Afrikas sydvestligste punkt

I dag tager vi på en heldagsudflugt til Kaphalvøen. Vi kører ad højtliggende, smalle klippeveje med det brusende hav under os gennem pittoreske småbyer. Ved Hout Bay sejler vi ud gennem den kraftige brænding til Duiker Island, hvor tusindvis af sydafrikanske pelssæler holder til. Vi kommer helt tæt på kolonien og kan se dem ligge på klipperne eller lege i vandet omkring båden.

Senere kører vi over udsigtspunktet Chapman’s Peak til Simon's Town, hvor vi skal besøge en pingvinkoloni. Undervejs spiser vi frokost i Simon's Town. Efter yderligere en kort køretur når vi frem til Cape of the Good Hope Nature Reserve, der nu er en del af den 221 km2 store Table Mountain National Park. Ud over de smukke kystlandskaber er reservatet også hjemsted for antilopearter som eland og bontebok og den sjældne bjergzebra samt struds og bavian. Vi går den lille tur ud til spidsen af halvøen – Cape Point – og nyder den storslåede udsigt.

Dag 8
Cape Town. Byrundtur og tid på egen hånd
Robben Island

Om formiddagen skal vi på en guidet tur rundt i centrum af Cape Town, hvor vi skal se flere af byens mest markante pladser og bygninger, bl.a. byens rådhus, hvorfra Nelson Mandela holdt sin berømte tale fra balkonen den 11. februar 1990 og blev tiljublet af folket, da han var blevet løsladt efter 27 år som politisk fange under Apartheid.

Om eftermiddagen er der tid til at udforske Cape Town og omegn på egen hånd. Du kan eksempelvis tage en tur med kabelbanen op på det berømte Taffelbjerg, der vel må siges at være byens vartegn, hvorfra der i klart vejr er en helt fantastisk udsigt over Cape Town og hele Kaphalvøen. Man kan også tage til det tidligere fængsel på Robben Island i havet ud for Cape Town, hvor Nelson Mandela sad fængslet i mange år. Der vil blive guidet på engelsk, da øens interessante historie fortælles af tidligere fanger, som har siddet fængslet her. Transporten derud kan dog risikeres at blive aflyst grundet vejrforhold i området. Vi kan derfor ikke garantere, at et besøg på øen er muligt. Vi anbefaler et besøg på Robben Island og hjælper med at prøve at skaffe de eftertragtede billetter til dem, som ønsker at se øen.

Eftermiddagen kan eventuelt også bruges til at besøge Greenmarket for til sidst at ende ved den berømte Victoria & Alfred Waterfront, hvor der er talrige indkøbsmuligheder og lækre spisesteder. Den sydafrikanske rand er faldet ganske voldsomt gennem de seneste år, og Sydafrika er blevet et yderst attraktivt indkøbsland. Tøj (også modetøj), smykker, kunstgenstande og meget mere kan erhverves til attraktive priser.

Rejselederen står selvfølgelig klar med gode råd til at opleve byen på egen hånd.

Dag 9
Kørsel til Hermanus. Hvalsafari og tid på egen hånd
På spektakulær hvalsafari

Efter morgenmaden kører vi til Sydafrikas ”hvalhovedstad” Hermanus og vores dejlige hotel tæt ved vandet. Ud på formiddagen skal vi på hvalsafari, der på denne årstid er en særligt spektakulær oplevelse, idet de store sydlige rethvaler er ankommet i stort tal fra Antarktis, hvor de har ædt sig fede i løbet af den sydlige halvkugles sommer mellem november og april. Mange af hunnerne har følgeskab af små nyfødte kalve, mens hannerne allerede er klar til at parre hunnerne, som de ofte ihærdigt forfølger samt forsøger at tiltrække opmærksomheden fra bl.a. med imponerende spring ud af vandet. Det er også muligt at se flere andre arter af store hvaler samt en del havfugle, mens der med jævne mellemrum også ses flokke af delfiner.

Om eftermiddagen er der tid til på egen hånd at finde et godt sted at spise frokost på en af de mange gode restauranter samt til at udforske den lille men livlige kystby.

Dag 10
Kørsel til Gansbaai for hajsafari og retur til Hermanus
Den imponerende store hvide haj

I dag skal vi på hajsafari med god mulighed for bl.a. at komme ned i et hajbur og se fritlevende eksemplarer af den imponerende store hvide haj i øjnene. Vi kører en smuk tur til Gansbaai, hvor vores hajbåd venter på os. Det skræddersyede fartøj vi skal ombord på regnes som kystens bedste til formålet. Det er et komfortabelt skib, der er særdeles veludstyret når det gælder motorkraft. Vi skal ikke bruge unødig tid på at komme ud til de bedste pladser for hajsafari, der dog sjældent ligger meget langt væk netop fra Gansbaai.

Fremme på den bedste lokalitet tiltrækkes hajerne med en ret ildelugtende ”fiskesuppe”, der er lavet af fiskeaffald og langsomt spules fra et stort kar og ud i vandet. Når hajerne viser sig nær båden, kan man på skift få en svømmemaske og en våddragt på og hoppe ned i det solide bur, der er hængt ud på skibssiden, så man har mulighed for at se de store dyr på nært hold i deres rette element. Denne aktivitet er selvfølgelig frivillig, så man kan også blive på dækket, hvorfra der er fine muligheder for at tage billeder af de strømlinede dyr – og med lidt held af deres berømte gab.

Ud på eftermiddagen returneres der til Hermanus i god tid før afskedsmiddagen, som det er blevet tid til her på den næstsidste dag i fantastiske Sydafrika.

Dag 11
Vingårdsbesøg med vinsmagning og kørsel til Cape Town for hjemrejse

Vi har god tid til at nyde morgenmaden og måske også til at gå en lille tur på den dejlige kystpromenade i Hermanus, inden det er tid til at tage mod Cape Town. Undervejs besøger vi en vingård, hvor vi smager på nogle af områdets gode vine. Vi spiser frokost på vingården inden vi tager til lufthavnen, og på flyveturen hjemad serveres alle måltider med drikkevarer.

Dag 12
Ankomst til København

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 27.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
5.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Johannesburg med mellemlanding
 • Fly Hoedspruit – Cape Town
 • Fly Cape Town – København med mellemlanding
 • Safarier og udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode lodges, camps og hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage samt 5 frokoster og 5 middage
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udgifter til vaccinationer og medicin
 • Øvrige måltider. Rejselederen vil anvise/arrangere fællesspisning for de, som har lyst til at deltage. Det er nemt og billigt at spise i Sydafrika (ca. halv pris i forhold til danske priser)
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer. Kaffe, te, juice o.l. til morgenmaden er dog inkluderet
 • Drikkepenge (til kuffertbærere, tjenere samt chaufføren - beregn ca. kr. 600 pr. person)
 • Ekspeditionsgebyr pr. ordre kr. 130,-
 • Eventuelle ekstra-udflugter (herunder sejltur til Robben Island og kabelbane til Table Mountain)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
Bemærk venligst

På rejsens hoteller er der desværre ikke mulighed for at bo tre personer sammen eller at lave en ekstra opredning.

Vandresafari

Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at tage børn under 16 år med på vandresafari.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

OBS!

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Børn under 18 år

De sydafrikanske myndigheder kræver, at du som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan indhentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest (eller i dit bopælssogn). Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi opfordrer dig til at kontakte dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret.

Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika. Undlader du at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest, nægtes du indrejse til Sydafrika, ligesom du vil blive afvist ved check-in. Per 1. december 2018 blev reglerne lempet en anelse, så man ikke nødvendigvis skal vise fødsels-/dåbsattesten. Men der bliver fortsat anbefalet på det kraftigste, at man tager fødsels-/dåbsattesten med, da man kan blive bedt om at fremvise dokumenterne.

Vær også opmærksom på, at hvis du rejser alene som forælder med dine børn kræves yderligere dokumentation. Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal I medbringe særlig dokumentation – som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice eller udenrigsministeriet for mere information om disse krav.

Vil du se flere safarier?

Se en oversigt over vores safarier her: safarirejser

Eller læs vores artikler om 7 ting du (måske) ikke vidste om elefanter og Fakta om Kruger Nationalpark

Mere om Sydafrika

Her kan du få mere at vide om Sydafrika: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika 

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 4.498,–
5 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1.000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet af Cape Town, og der er nem og bekvem adgang til byens mange seværdigheder herfra. Hotellet har 368 værelser, alle med private badeværelser, aircondition og gratis Wi-Fi (500 MB om dagen). Når du ikke besøger Cape Towns mange attraktioner, kan du tage en dukkert i den indendørs swimmingpool, træne i fitnesscentret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Læs mere på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
kr. 4.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Cape Sun
kr. 7.498,- pr. person i enkeltværelse på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort gåtur væk fra indgangen til Waterfront, hvilket er centrum for Cape Towns turismecenter. Det fem-stjernede hotel tilbyder professionel service og luksuriøs indretning i et område rigt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de faciliteter, man kan forvente af et Tsogo Sun-hotel, inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris
kr. 6.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Cullinan
kr. 11.498,- pr. person i enkeltværelse på The Cullinan

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her: Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 8.498,–
5 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald

Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem 2 hoteller:

The Explorers Village
Skønt 3-stjernet lodge med swimmingpools, restaurant og bar. Ejendommen har udsigt over den afrikanske bush og et vandhul, der ofte besøges af elefanter og bøfler. Lodgen ligger kun 400 meter fra Victoria Falls Nationalpark.

Læs mere på www.shearwatervictoriafalls.com

Pris
kr. 8.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Explorers Village
kr. 9.998,- pr. person i enkeltværelse på The Explorers Village

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 12.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel
kr. 19.496,- pr. person i enkeltværelse på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Cape Town – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Cape Town i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.

  Ved Victoria Falls, kan du deltage i mange forskellige udflugter. Læs mere om beskrivelser og priser her: Udflugter ved Victoria Falls
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 6 dage
Pris Fra 11.998,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 4 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 11.998,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina
kr. 16.996,- per person i enkeltværelse på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.500,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
kr. 5.498,- per person i enkeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Le Meridien Ile Maurice/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Rated 4 out of 5 by from Rigtig god tur hvor man får set Syd Afrikas smukke natur. Det var en rigtig god tur, hvor man fik oplevet alt hvad Syd Afrika har at byde på, fra safari, over storby, til smuk kyst landskab. Rejselederen var ekstrem god og dygtig.
Date published: 2018-08-18
Rated 4 out of 5 by from Super oplevelse med rundrejse i Sydafrika inkl. safari Alt fungerede upåklageligt! Turen hed The 7 bigs, og inkluderede safari, hvalsafari samt en tur med Hvidhajen. Sidstnævnte måtte dog opgives pga. motorproblemer i båden, men det kan være en god undskyldning til atter at rejse til det smukke land. Hoteller, lodges, transport og mad - alt til UG+ Super dygtig og indlevende guide. Igen en uforglemmelig rejse med Albatros. Ralf
Date published: 2018-08-16
Rated 5 out of 5 by from Super dejlig rejse Rejsen var super spændende med et godt program fra dag ét
Date published: 2018-08-16
Rated 5 out of 5 by from En rejse med spændende oplevelser Fantastisk safari tur og spændende tur til Cape Town. Det eneste jeg synes var mindre godt det var at vi skulle flyve over Dubai får at komme til Johannesburg/Cape Town
Date published: 2018-08-14
Rated 5 out of 5 by from Rejse med hval haj safari,hvor haj safarien udgik. Rejsen var god og spændende men stor skuffelse at hajsafarien udgik.
Date published: 2018-08-14
 • y_2023, m_9, d_22, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_da_DK, sid_ZARTR47, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser