Tanzania – safari i skyggen af Ngorongoro

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Albatros’ originale storsafari kombinerer Afrikas storslåede natur og kultur, planlagt efter vildtets vandring, og slutter på Zanzibar

En unik rejse, der forandrer sig gennem året og følger vildtets bevægelser fra Serengetis sletter til Ngorongoro-krateret. Rejsen byder på de berømte Big Five samt arter som eksempelvis giraf, gepard, flodhest, krokodille og de flotte antiloper. Manyara-søen på bunden af den afrikanske gravsænkning byder på flamingoer, pelikaner og flodheste langs søbredden, hvor bøfler og elefanter ofte søger hen for at drikke, mens løverne ligger på lur. Kronen på værket er safarien nede i Ngorongoro-krateret, hvor næsehorn, løver og elefanter ses i mængder, som få andre steder i Afrika kan matche. Under det meste af safaridelen benytter vi Bougainvillea Safari Lodge, der ligger malerisk i Ngorongoro-vulkanens højland. Vi besøger desuden nogle af Østafrikas mest spændende stammefolk, som fortsat jager med bue og pil. Rejsen rundes af med et ophold på Zanzibar, hvor vi bor direkte på Jambiani Beach på øens østkyst. Her er der rig mulighed for at nyde strandlivet, snorkle eller udforske den lokale swahilikultur.

NB Dagsprogrammet varierer afhængigt af afrejsedato:

Sommer: november-april: Mt. Meru Game Lodge – Tarangire nationalpark – Lake Manyara nationalpark – Lake Eyasi – Ngorongoro – Serengeti – Karatu – Zanzibar

Vinter: april – november:  Mt. Meru Game Lodge – Lake Manyara nationalpark – Lake Eyasi – Tarangire nationalpark – Ngorongoro – Zanzibar

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta TZS, USD

Dagsprogram
Dag 1 København – Kilimanjaro
Dag 2 Ankomst til Kilimanjaro
Dag 3 Tarangire Nationalpark. Indkvartering på Bougainvillea Safari Lodge
Dag 4 Besøg på skole & eftermiddagssafari i Lake Manyara Nationalpark
Dag 5 Eyasi-søen, besøg hos hadzabe-stammen
Dag 6 Til Serengeti via Ngorongoro-krateret
Dag 7 Safari i Serengeti Nationalpark
Dag 8 Safari og besøg i masai-landsby
Dag 9 Med fly til Zanzibar. Indkvartering i Jambiani
Dag 10–11 Afslapning på Zanzibar
Dag 12 Afrejse fra Zanzibar
Dag 13 Ankomst til København

Hoteller

Mount Meru Game Lodge

 • Døgnåben reception
 • Kaffe/te i fællesområdet
 • Have
 • Selvbetjent vaskeri
 • Gratis wi-fi
 • Restaurant
 • Swimmingpool

I smukke rolige omgivelser ved Usa floden og en dyrepark ligger Mount Meru Game Lodge. Dyreparken har zebraer, strudse, en masse fugle og aber bl.a. Colobus aben, som lever stort set hele livet i træer uden at røre jorden. 

Mount Meru Game Lodge ligger ca. 30 minutter fra Kilimanjaro lufthavn og blev etableret af Dr. Von Nagy i 1959. Til denne dag er lodgen stadig i familiens hænder, og har huset flere præsidenter og royale familier. 

Hovedbygningen består af reception, stue og bar. Foran hovedbygningen er der terrasse med skygge fra enorme mangotræer med fantastisk udsigt over de smukke haver.  Der er 17 værelser.

Bougainvillea Safari Lodge

 • Reception
 • Lounge
 • Bar
 • Gavebutik
 • Spisestue
 • Udendørs spiseområde
 • Gratis Wi-Fi
 • Stor pool
 • Børnebassin
 • Massagerum
 • Tropisk have

32 hyggelige hytter spredt rundt i det frodige landskab. Alle er udstyret med en kingsize seng eller to enkeltsenge, myggenet og et stort badeværelse og en veranda, hvorfra du kan nyde den tropiske have.

Ndutu Kati Kati Tented Camp

Fordyb dig i naturen i denne unikke bushcamp. 
Ndutu Kati Kati tented camp er en sæsonpræget mobil camp strategisk placeret i det sydlige Serengeti fra december til marts. Ideelt beliggende til at udforske og opleve den store migration. 
Campen tilbyder komfortabel overnatning med den unikke mulighed at opleve en ægte safari oplevelse ude i bushen. I original udformning som de første oplevelsesrejsende rejste rundt i Afrika men med alle de moderne nødvendigheder. 
Campen er designet til at sætte mindst muligt præg på naturen og filosofien er ikke at efterlade noget som helst, når campen pakkes sammen efter hver sæson.  
 

Spice Island Hotel & Resort

 • Botaniske haver
 • 32 meter lang pool
 • Bar og restaurant
 • Wellness Spa

På Spice Island Hotel & Resort er der 34 bungalows. Hver bungalow indeholder 2 værelser med privat terrasse. Hotellet er omgivet af store botaniske haver med mere end 3000 eksotiske træer & blomster. Alle værelser er smukt udsmykket i en unik blanding af møbler fra Zanzibar med indflydelse fra afrikansk, indisk og arabisk kultur. 
Poolen er 32 meter lang og op til 4 meter dyb.
Hop i vandet, slap af, læs en bog eller nyd en kølig drink på hotellets Kamba solsenge. Du kan også snorkle eller dykke. Der er dejlig grillmad og på nogle aftener live musik under den smukke stjernehimmel over Jambiani. 
Der er bar og restaurant. Det sofistikerede køkken serverer frisk fisk og forbinder det perfekt kulinarisk med indiske, arabiske og afrikanske retter.
Der er lækker Wellness Spa med skønhedsbehandlinger, massage og aftersun behandlinger.

 

 

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Kilimanjaro

Vi flyver fra København med kurs mod Kilimanjaro lufthavn.

Dag 2
Ankomst til Kilimanjaro

Vi ankommer til Kilimanjaro og kører straks til vores 4-stjernede hotel, Mount Meru Hotel.

Dag 3
Tarangire Nationalpark. Indkvartering på Bougainvillea Safari Lodge
Nomade folk i masai-landsby

Efter morgenmaden kører vi til Tarangire Nationalpark, som efter Serengeti har den højeste koncentration af vildt i Tanzania, og i den tørre sæson er Tarangire-floden en magnet for tørstigt vildt. Her samler sig store flokke af elefanter, wildebeest, zebraer, impala, gaselle og eland, og rovdyrene følger selvfølgelig efter. Dette er også det eneste sted i Tanzania, hvor man jævnligt kan se østafrikansk oryx  og girafgazelle. Tarangire er desuden kendt for spektakulære baobabtræer og den fantastiske udsigt over Maasaisteppen og bjergene mod syd. Tarangire er formentlig også en af Østafrikas bedste fuglelokaliteter.

Vi kører derefter til vores lodge, Bougainvillea Safari Lodge. Lodgens 24 bungalower med privat badeværelse og terrasse ligger i stedets have rundt om swimmingpoolen. Bougainvillea Safari Lodge ligger midt mellem Ngorongoro-krateret og Manyara-søen, og vi har kun en kort køretur til de store safarioplevelser.

Dag 4
Besøg på skole & eftermiddagssafari i Lake Manyara Nationalpark
Flodheste kan være neddykket i 30 minutter

I dag skal vi besøge Kilimatembo-skolen uden for Karatu og landsbyen Mto wa Mbu – ’Myg flod landsby’. Her får vi et godt indblik i hverdagen for de lokale indbyggere, der består af flere forskellige stammer. Der er altid en livlig aktivitet i landsbyen, der hovedsageligt ernærer sig ved bananproduktion (her vokser over 30 forskellige bananarter). 

Om eftermiddagen kører vi til Lake Manyara Nationalpark. Denne fuglerige nationalpark ligger for foden af den stejle højderyg, som udgør en af siderne af Den Østafrikanske Gravsænkning (Great Rift Valley). Den store Manyara-sø udgør størstedelen af denne nationalpark, men mellem højderyggen og søen ligger parkens landdel på en relativt smal landbræmme. Denne lille stribe land er godt beskyttet og afgrænset af to vanskelige naturlige forhindringer: vand og bjerg. Trods en stor, fast vildtbestand har parken været noget overset de senere år, fordi dens oprindelige og meget populære sensation, de træklatrende løver, er næsten forsvundet. Man kan stadig være heldig at spotte et par af Manyaras løver, der synes at have tilpasset sig livet i trækronerne, hvor de spankulerer rundt så sikkert som en leopard eller ligger højt oppe og daser med alle lemmerne hængende slapt ned på begge sider af grenen. Andre steder i Afrika kan man også se løver i træer, når jorden er meget fugtig, og insektmængden er for generende. Men kun Manyaras træklatrende løver kan fremvise andet end klodset og usikker adfærd. 

Også hvis vi ikke får en af de berømte løver at se, er der basis for gode naturoplevelser i Manyara. Her er rimelig stor sikkerhed for at se meget vildt hele året rundt, og endda på en usædvanligt smuk baggrund. Vi kan godt regne med at se en flok flodheste og nogle af parkens mange fugle som for eksempel pelikaner og flamingoer. Manyara-området blev udødeliggjort af Ernest Hemingway i hans bog ”Afrikas grønne bjerge”. Søen var i mange år et relativt let tilgængeligt jagtområde fra de nærliggende bosættelser, og jagttrykket var i midten af 1900-tallet så stort, at elefantbestanden desværre blev næsten udryddet. 

Dag 5
Eyasi-søen, besøg hos hadzabe-stammen
Små grupper af buskmænd jager stadig med bue og pil

I dag tager vi en tur til den sjældent besøgte sø, Eyasi. Denne næsten perfekt rektangulære sø strækker sig 50 kilometer gennem Tanzanias savanner op mod Serengeti Nationalpark. Området er beboet af små grupper af buskmænd, der jager med bue og pil og samler rødder og vilde frugter, som menneskeheden har gjort det siden stenalderen. Hadzabe-stammen gjorde området omkring Eyasi-søen til deres hjem, da de noget stærkere masaier fordrev dem fra Ngorongoro og Serengeti. Nogle af buskmændene fra stammen viser os, hvordan de jager, og hvordan deres dagligdag foregår. Om eftermiddagen har vi mulighed at besøge en gård i området og her få et kig ind i de lokale farmeres hverdagsliv.

Dag 6
Til Serengeti via Ngorongoro-krateret
Zebraen er planteæder

Efter morgenmaden kører vi mod Serengeti.  På vejen kører vi til det berømte Ngorongoro-krater, der ikke overraskende har gjort sig fortjent til at figurere på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Køreturen til indgangen tager 30-45 minutter, afhængigt af om vi standser undervejs og kigger nærmere på den natur, vi kommer igennem. Men snart er vi fremme ved kraterkanten og fortsætter ned i det enorme sammenstyrtede krater, kaldet en caldera. Ngorongoro-vulkanen nåede formentlig en højde på omkring 6.000 meter, svarende til Kilimanjaros aktuelle højde, inden den øverste del kollapsede, faldt ned i krateret og formede den nuværende caldera på 260 kvadratkilometer. Nede i bunden har der siden samlet sig en sø, og hele området er generelt mere regnfuldt og frugtbart end andre steder i Tanzania. Det betyder, at det store krater er yderst populært blandt dyrene, og samtidig holder de stejle kraterskråninger vildtet ”fanget” herinde. Dyrene har dog ikke reelle problemer med at vandre ind og ud af krateret, det er blot lidt mere besværligt for dem end at bevæge sig på de flade savanner. Vildtbestanden varierer da også ganske betydeligt gennem året. Vi har gode chancer for at se næsehorn, løver, hyæner, elefanter, bøfler, eland og mange andre antiloper under vores safari ned på vulkankraterets bund.

Vi fortsætter til den sydlige del af Serengeti. Serengeti Nationalpark er Tanzania’s ældste og mest populære nationalpark. Navnet betyder uendelige sletter på Masai. Det er herfra, massive flokke af wildebeest, zebraer og andre dyr påbegynder den årlige migration i deres søgen efter nye græsgange. Dette er et af de mest spektakulære naturfænomener i verden. I Serengeti kan man se de gyldenmankede løver jage store horder af dyr, spejde efter leoparder, der slapper af i træerne i skumringen, eller man kan flyve med varmluftsballon, når solnedgangens stråler oplyser landet på smukkeste vis.

Hen på eftermiddagen kører vi mod vores camp.

Dag 7
Safari i Serengeti Nationalpark
Gepardens jagtvåben er hastighed og ikke usynlighed

Nyd dagen i Serengeti Nationalpark med morgen- og eftermiddagssafari.  
Om aftenen nyder vi stilheden ved bålet og komforten i campen. Dette er en ægte afrikansk bushoplevelse for alle naturelskere.

Dag 8
Safari og besøg i masai-landsby
Karatu

Vi starter dagen tidligt med endnu en ‘early morning game drive’. Vi spiser frokost i campen, inden vi begynder vores tur tilbage til Karatu. På vejen stopper vi ved en masai-landsby og får et indblik i deres kultur og liv som nomader.

Vi når frem til lodgen i tide for en sundowner og middag.

Dag 9
Med fly til Zanzibar. Indkvartering i Jambiani
Jambiani er en lille fiskerlandsby på Zanzibar

Efter en sidste morgenmad er det tid til at sige farvel til Bougainvillea Safari Lodge. Vi kører til Arusha, hvor vi holder frokostpause, og flyver derefter til Zanzibar. Ved ankomst til Zanzibar kører vi til østkysten til vores hotel i Jambiani. Jambiani er en lille fiskerlandsby med en afslappende atmosfære. Landsbyen ligger ved idylliske hvide strande med palmetræer og azurblåt hav.

Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 10–11
Afslapning på Zanzibar
Paradis på Zanzibar

Nyd nogle afslappende dage i det tropiske paradis Zanzibar. Slap af på stranden, eller tag en svømmetur i det klare, turkise vand. Der er også mulighed for at kiteboarde, sejle, besøge en lokal tangfarm eller snorkle blandt de farvestrålende koraller.

Dag 12
Afrejse fra Zanzibar

Vi rejser fra Zanzibar og flyver med kurs mod København.

Dag 13
Ankomst til København

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder i Tanzania – der er ikke rejseleder på Zanzibar
 • Fly København – Tanzania t/r med mellemlanding
 • Udflugter jf. program
 • Morgenmad dag 3-12 (på dag 2 og dag 13 er der morgenmad på flyet)
 • Aftensmåltider dag 2-11 (på dag 12 er der aftensmad på flyet)
 • Frokost på dag 4-8 (På dag 2 er der frokost på flyet)
 • 10 nætter på lodge/camp i delt dobbeltværelse 
 • Dansk Rejseleder
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Visum til Tanzania
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Frokost på dag 3 og dag 9-12
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Plasticposer i Tanzania og Kenya

Vi skal gøre opmærksom på, at myndigheder i Tanzania og Kenya for nylig har vedtaget en lov, der forbyder indførsel og brug af plastikposer, hvorfor de gængse tax-free plastikposer heller ikke må medbringes ved indrejse til Tanzania og Kenya. For at undgå, at de af jer, der måtte have planer om at gøre indkøb i forbindelse med flyrejsen, skal få inddraget jeres plasticpose ved ankomst til Tanzania og Kenya, vil vi opfordre jer til at medbringe eksempelvis en stofpose til opbevaring af jeres indkøb.

Når I ankommer til lufthavnen i Tanzania eller Kenya skal I derfor smide den plasticpose ud, som I modtog i forbindelse med jeres tax-free køb – der er opsat store affaldscontainere netop til dette – og lægge jeres tax-free varer ned i jeres medbragte stofpose, eller, hvad I har valgt at tage med som alternativ til plasticposen. 
I og med, at lovgivningen som sagt forbyder al indførsel – og brug – af plasticposer, så er det heller ikke tilladt at medbringe plasticposer i sin bagage.

Det er således AL brug af plasticposer, der er forbudt ved lov i Tanzania og Kenya, og man risikerer store bøder, hvis man ikke overholder dette.

OBS!

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor I oftest ikke ser jeres bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis I ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal I oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Transport

Man skal være indstillet på, at nogle veje er i en meget dårlig forfatning.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Badeferie på Zanzibar

Type Rejseforlængelse
Varighed 3 dage
Pris 3.498,–
Badeferie ved Det Indiske Ocean på Zanzibar, 3 nætter

Forlæng dit ophold på Zanzibar. Ud over de lange, palmeomkransede sandstrande er her masser af udflugts- og aktivitetsmuligheder. Tag for eksempel en krydderitur, besøg Stone Town eller nyd solnedgangen om bord på en dhow med Det Indiske Ocean som baggrund. Naturreservatet Jozani Forest ligger blot 20 minutters kørsel fra hotellet.

Pris: kr. 3 498,- pr. person i delt dobbeltværelse
Tillæg for enkeltværelse: kr. 698,-

Hotel

På Spice Island Hotel & Resort er der 34 bungalows. Hver bungalow indeholder 2 værelser med trivat terrasse. Hotellet er omgivet af store botaniske haver med mere end 3000 eksotiske træer & blomster. Alle værelser er smukt udsmykket med en unik blanding af møbler fra Zanzibar med indflydelse fra afrikansk, indisk og arabisk kultur. 
Poolen er 32 meter lang og op til 4 meter dyb.
Hop i vandet, slap af, læs en bog eller nyd en kølig drink på hotellets Kamba solsenge. Du kan også snorkle eller dykke. Der er dejlig grillmad og live musik på nogle aftener under den smukke himmel over Jambiani.

Prisen inkluderer
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse 
 • Transport fra resort til lufthavn på hjemrejsedagen 
 • Halvpension

Lignende rejser