The Big Five Marathon

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Vild maratonrejse til Sydafrika med safari og løb blandt Afrikas berømte dyr. Maraton og halvmaraton

Denne anderledes maratonrejse bringer eventyrlystne og naturelskende løbere til et af Afrikas mest storslåede safariområder: Entabeni Vildtreservat. Her har du både mulighed for at opleve eminent safari og ikke mindst løbe en udfordrende maratonrute på savannen blandt Afrikas berømte storvildt – heriblandt The Big Five: elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard.

Intet hegn adskiller løberne fra savannens vilde dyr. Sikkerheden er dog helt i top, selve ruten og de mest farlige dyr bliver overvåget af områdets park rangeres, og der tages ingen chancer, når det gælder deltagernes sikkerhed.

The Big Five Marathon er et hårdt løb, som foregår mellem ca. 1200 og 1700 meters højde, men kan gennemføres af alle i maratonform. Regn dog ikke med at sætte ny, personlig rekord.

Vi bor med helpension på den eksklusive Lakeside Lodge, placeret midt inde i vildtreservatet på bredden af Entabenisøen, hvorfra vi blot skal stikke hovedet ud ad døren for at opleve dyrelivet. De mange safarier gør rejsen egnet til at tage familie eller venner med, som ikke løber.

Under hele opholdet i Sydafrika ledsages gruppen af en dansk rejseleder, der fortæller om dyrene og naturen på safariturene og om Sydafrikas dramatiske historie.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Safari, Maraton, Albatros aktiv

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Rand

Dagsprogram
Dag 1 København - Johannesburg
Dag 2 Johannesburg – Entabeni Vildtreservat. Besøg i Soweto
Dag 3 Entabeni. Eftermiddagssafari
Dag 4 Entabeni. Morgensafari og vandresafari
Dag 5 Entabeni. Ruteinspektion
Dag 6 Entabeni. The Big Five Marathon
Dag 7 Entabeni. Eftermiddagssafari og sejrsmiddag
Dag 8 Entabeni. Morgensafari og vandresafari
Dag 9 Entabeni – Pretoria – Johannesburg
Dag 10 Ankomst Danmark

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København - Johannesburg
Vi mødes i Københavns lufthavn og flyver mod Johannesburg, hvor vi efter en mellemlanding lander om aftenen. Vi indkvarterer os på et hotel ved lufthavnen og får en god nats søvn efter en lang rejsedag.
Dag 2
Johannesburg – Entabeni Vildtreservat. Besøg i Soweto
Dyrene i Entabeni tilvænnet biler og besøgende

Inden vi kører mod Entabeni og Lakeside Lodge besøger vi den berømte og berygtede township Soweto for at få et indblik i dagliglivet her. Soweto var i 1970’erne symbolet på modstand mod det daværende Apartheid-styre. På vores tur gennem bydelen kommer vi både tæt på dens historie og livet i dag. Vi besøger bl.a. Vilakazi street, den eneste gade i verden, hvor to Nobelpris-modtagere har boet; Nelson Mandela og Desmond Tutu. Efter frokost på en lokal restaurant kører vi mod vores endelige mål – Entabeni Vildtreservat.

Vi har ca. fire timers kørsel foran os gennem det vidtstrakte sydafrikanske landskab. Turen går nordpå mellem enorme hvede-, majs-, solsikke- og jordnøddemarker. Indimellem passerer vi mindre byer og landsbyer, der arkitektonisk mest af alt minder om Det Vilde Vesten.

Længere mod nord rejser den smukke, rødligt glødende Waterberg-bjergkæde sig lidt efter lidt i synsfeltet. Bjergkæden er navngivet efter de talrige floder, bække og vådområder, der præger naturen i denne del af Sydafrika. Waterberg er fællesbetegnelsen for et stort område, der omfatter Sand River Mountains, Hoekberg, Swaershoek og Mopel Range. Det er et af klodens ældste bjergområder med storslået og dramatisk natur i særklasse med skråninger præget af stejle, nøgne fjeldsider og yderst særegne klippeformationer.

Her ligger Entabeni Vildtreservat og Lakeside Lodge, hvortil vi ankommer sidst på eftermiddagen. Entabeni betyder slet og ret "stedet med bjerget", og når man først har set den imponerende Entabeni-monolit, forstår man så udmærket navnet.

De kommende dage er indbegrebet af ægte afrikansk safari. Den vilde natur, de åbne køretøjer og de få besøgende er den helt ideelle kombination. Vi slipper endda for malariamyggene, da området er malariafrit grundet sin placering på det høje Waterberg-plateau.

Vel fremme tager vi på en eftermiddagssafari. Erfaringsmæssigt vil man se en god portion af Afrikas berømte og kendte savannevildt allerede på den første safari. Gennem årene er dyrene i Entabeni tilvænnet biler og besøgende, hvorfor man ofte ser næsehorn, giraffer og forskellige antiloper græsse tæt op ad safarikøretøjet. Det er heller ikke usædvanligt, at en løveflok hindrer den fri passage. Reservatet har dog så mange tætte skovområder og utilgængelige bjerge, at dyrene har masser af skjulesteder og helt ugenerede områder at fortrække til. Derfor foregår safarien på dyrenes betingelser. Safarikøretøjerne er åbne terrængående jeeps, og det føles ærefrygtindgydende at opholde sig få meter fra en gigantisk elefant, for slet ikke at tale om løve eller næsehorn, uden et sikkert hegn imellem. Men rovdyrene forbinder heldigvis ikke en bil med passagerer med mad!

De følgende dage bliver vi på den dejlige lodge og har hver dag mulighed for at tage på en af de mange og varierede safarier. For eksempel tidlig morgensafari og eftermiddagssafari i firehjulstrækkere og bush walks – lette, meget spændende vandreture i bushen. Rejsegruppen vil ofte blive delt op i mindre grupper under safarikørsler og vandresafarier, så vi ikke er for mange og derved kommer til at forstyrre vildtet unødigt. Det er desuden vigtigt at bemærke, at rækkefølgen af de udflugter, der er beskrevet i det følgende, givetvis vil ændre sig, afhængigt af dyrene og vejret – endnu en charme ved ægte safari.

Dag 3
Entabeni. Eftermiddagssafari
Sydafrikansk natsafari er en stærk sansemæssig oplevelse

Dagens eftermiddagssafari begynder omkring kl. 16. Det er en lang eftermiddags-/aften-safari, hvor vi gør holdt og nyder solnedgangen med en kold drink, inden lygterne og de stærke spotlights tændes til natsafari.

Det er lidt af en sansemæssig åbenbaring, når den sydlige halvkugle blænder op for sin stjernevrimmel, nattens tusinder af fremmedartede lyde fylder ørerne, og savannens stærkt krydrede lugte entrerer næseborene. Safari om aftenen og natten er helt anderledes end i dagslyset – som at træde ind i en anden verden. Når spotlysets hvide kegle fejer hen over buskadset, lyser hundredvis af store og små øjne, og det hele forekommer pludseligt meget tættere på. Et eller andet pusler og rasler i nærheden; er det en flok gumlende gnuer, eller har de sultne løvinder indledt nattens jagt?

Vær opmærksom på, at det er en kold fornøjelse at køre safari i åbne køretøjer, specielt i de tidlige morgentimer og efter mørkets frembrud. Der er tæpper i safarikøretøjerne, men en kraftig, vindtæt vinterjakke, vanter og en hue er godt at have med til de tidlige og sene safariture. Når solen står højt på himlen, er temperaturen helt anderledes, og i de varmeste timer er der kærkommen lejlighed til at slappe af ved poolen, i det kølige lounge-område eller blot tage sig en blunder på værelset.

Dag 4
Entabeni. Morgensafari og vandresafari
På vandresafari kan vi være heldige at opleve flodheste

Dagen begynder tidligt med en morgensafari ved solopgang omkring kl. 6. Inden afgang kan man drikke en kop kaffe eller the i loungen. Der er ikke meget, der kan måle sig med den helt specielle glød over savannen om morgenen, og en yderligere gevinst ved den tidlige tur er, at vi møder vildtet ved vandhullerne og floderne, hvor dyrene stiller tørsten. Alt ånder som regel fred og ro, nu da nattens jagt og generelle furore er overstået.

Der er ingen garanti for, hvad vi ser, hvornår eller hvor, og netop dét er med til at gøre safari til en spændende og altid anderledes oplevelse. Når vi vender tilbage til Lakeside Lodge ved 9-10-tiden, venter os den helt store, velfortjente morgenbuffet.

Om eftermiddagen tager vi på en bush walk, hvor vi vandrer ud i området i selskab med en erfaren tracker og en bevæbnet ranger. En helt særlig oplevelse, der ikke er nær så farefuld, som mange tror. Vi kommer tæt på det enestående fugleliv samt insekter, planter og træer. Blandt andet kan vi finde eksempler på nogle af verdens ældste urpalmer eller cykader, og vi kan også være heldige – i behørig afstand forstås – at opleve flodhestene, der ligger og daser i det mudrede vand. Det sker ofte ganske tæt på Lakesides værelser. Vandresafarien kan også have et tema afhængigt af vejret og af, hvad rangeren finder særligt spændende.

Dag 5
Entabeni. Ruteinspektion
Løbere fra hele verden deltager i The Big Five Marathon

Dagen er reserveret til at inspicere maratonruten, så vi er godt forberedt til morgendagens løb. Vi kører ruten igennem fra start til mål, og har mulighed for at se de forskellige underlag, stigninger og særligt krævende passager.

Ruteinspektionen afsluttes med frokost og et kort informationsmøde, hvor startnumrene uddeles. Resten af dagen er uden program, så hver enkelt kan lade op på sin egen måde.

Dag 6
Entabeni. The Big Five Marathon
The Big Five Marathon løber over den sydafrikanske savanne

Rejsens hovedformål – The Big Five Marathon. Løbere fra hele verden begiver sig ud på distancerne 42,2 km og 21,1 km over den sydafrikanske savanne. Entabenis park rangers holder vagt langs ruten, danske og sydafrikanske læger er klar i tilfælde af skader eller andre uheld, og danske løbsofficials sørger for, at tingene går retmæssigt for sig.

Helmaraton er programsat til at starte klokken 9:00, halvmaraton kl. 9.15 Tiderne er dog med forbehold, da specielt dyrenes færden kan betyde mindre udskydelse af løbets start.

Løbet starter på det øvre plateau ved Lakeside Lodge, hvor vi bor. Herfra falder ruten brat ned mod det nedre plateau, hvor områdets løver holder til. Efter at have løbet en sløjfe på det nedre plateau skal vi på en rigtig hård tur op gennem den betagende, smalle Yellowwood-slugt, som forbinder de to plateauer og bugter sig gennem bjergmassivet. Tilbage på plateauets højslette venter blandt andet næsehorn, bøfler, giraffer og gnuer samt et hav af antiloper, heriblandt bushbuk, impala, stenbuk, eland, kudu og vandbuk.

Underlaget varierer på alle distancer mellem grus, sand, sten, klippe og asfalt.

Tilskuere vil efter start blive kørt ud på ruten, hvor både hel- og halvmaraton ruterne krydser, så der kan heppes på familie, venner og de øvrige løbere. Både start- og målområdet ligger lige foran Lakeside Lodge, så der er nem adgang til vores værelser og et tiltrængt bad efter løbet.

Aftenen er til fri afslapning på Lakeside Lodge.

Dag 7
Entabeni. Eftermiddagssafari og sejrsmiddag
Der er mulighed for spændende helikopterflyvninger

Formiddagen er afsat til afslapning. Hver dag er der mulighed for at deltage i forskellige ekstraudflugter (som tilkøb), fx spændende helikopterflyvninger af forskellig varighed gennem og over Entabenis flotte slugter og dale. Vores lodge har en også en populær skønhedssalon, der tilbyder diverse behandlinger. Endelig kan du tage en ekstrasafari, hvis du ikke er blevet helt mæt af det planlagte program. Alle ekstraudflugter bestilles og betales på lodgen.

Om eftermiddagen kører vi på safari, og slutter dagen med middag og fest, hvor løbere og familie fra alle lodges mødes. Dress code denne aften er varmt og praktisk tøj.

Dag 8
Entabeni. Morgensafari og vandresafari
Vi kan opleve at antiloper græsser tæt op ad safarikøretøjet

Flere safarioplevelser venter i dag. Vi står tidligt op for at køre på morgensafari inden morgenmaden. Efterfølgende er der mulighed for at gå på opdagelse med rangeren på en vandresafari.

Dag 9
Entabeni – Pretoria – Johannesburg

Efter at have nydt morgenmaden på Lakeside Lodge forlader vi Entabeni og kører via Pretoria mod Johannesburg. I Pretoria tager vi på en kort rundtur i byen efterfulgt af frokost for egen regning.

Vi kører videre til Johannesburg lufthavn, hvorfra der flyves til København (med mellemlanding).

Dag 10
Ankomst Danmark
Vi lander i Københavns lufthavn om morgenen.

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse

kr. 3.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Johannesburg t/r
 • 1 overnatning i delt dobbeltværelse på hotel i Johannesburg
 • 7 nætter i delt dobbeltværelse på Lakeside Lodge
 • Fuldpension fra morgenmad dag 2 til morgenmad dag 9.
 • Transport Johannesburg til Entabeni t/r
 • Udflugter, safariture og entréer jf. program
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Løbspakke kr. 1998,-
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til chauffører, rangers, tjenere mv.
 • Ekstraudflugter/ekstra safari udover program
 • Ekspeditionsgebyr per faktura/ordre kr. 130,-
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Sprog

The Big Five Marathon arrangeres af Albatros Travel og er et internationalt løb med deltagere fra mange lande. Alle briefinger med hensyn til løbet gives på engelsk. Den danske rejseleder kan hjælpe med oversættelse til dansk, lige som du altid er velkommen til personligt at henvende dig til de danske løbsledere. 

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen i en anden rækkefølge end anført.

Selve løbet arrangeres af Albatros Travel. Vi forbeholder os ret til at ændre detaljer i forbindelse med løbet, som f.eks. rute, tidtagningsudstyr, tidspunkter mm. Evt. ændringer af løbets detaljer vil naturligvis blive meldt ud til alle tilmeldte.

Vi gør endvidere opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vores breddegrader. Det betyder, at force majeure-situationer kan opstå med tilhørende forsinkelser og aflysninger, der undtagelsesvist vil medføre ændringer i rejseplanen. Vejrforhold, vejforhold, problemer med køretøjer, gæsternes fysiske formåen samt forsinkede flyafgange kan medføre ændringer i rejsen, og at programpunkter risikerer at udgå.

Distancer

Du kan vælge mellem at løbe maraton eller halvmaraton til The Big Five Marathon.

Ved tilmelding skal du oplyse, hvilken distance du ønsker at løbe, men det er muligt at ændre distance helt frem til inspektionsdagen dagen før løbet.

Aldersgrænse

Aldersgrænserne for at løbe The Big Five Marathon er:

Maraton: 18 år på løbsdagen

Halvmaraton: 18 år på løbsdagen

Tidtagning

Tidtagning foregår elektronisk med Champion Chip, et elektronisk system, hvor chippen sidder i startnummeret.

Forplejning

Langs ruten er der poster med vand og cola, ligesom der på udvalgte steder er elektrolyt-drik og bananer.

Det er ligeledes muligt at lægge egen forplejning ud på udvalgte poster, så medbring gerne gel’er og/eller energibarer hjemmefra.

Løbsofficials og læger

The Big Five Marathon ledes af danske løbsofficials, som er ansvarlige for opsætningen af ruten og afviklingen af løbet i tæt samarbejde med rangers. Ligeledes er der danske læger langs ruten og i mål til at tage sig af evt. skader o.l.

Bemærk dog at The Big Five Marathon er et internationalt løb, hvorfor al fælles information foregår på engelsk.

Rutekort

Rutekort med oversigt over forplejningsposter osv. kan ses på The Big Five Marathons engelsksprogede hjemmeside: www.big-five-marathon.com

Vejret

Juni er vintertid på den sydlige halvkugle, så selvom vi befinder os i Sydafrika, er morgenerne og aftenerne rigtig kolde med nattemperaturer helt ned til frysepunktet. Om dagen kan temperaturen snige sig op over 20 grader. Netop disse store temperaturudsving på 15-20 grader fra dag til aften forstærker kuldefølelsen. Husk derfor at medbringe vinterjakke, hue og handsker.

Børn under 18 år

De sydafrikanske myndigheder kræver, at du som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan indhentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest. Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi opfordrer dig til at kontakte dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret. 

Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika. Undlader du at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest, nægtes du indrejse til Sydafrika, ligesom du vil blive afvist ved check-in.

Vær også opmærksom på, at hvis du rejser alene som forælder med dine børn kræves yderligere dokumentation. Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal I medbringe særlig dokumentation – som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice for mere information om disse krav.

Mere om Sydafrika

Her kan du få mere at vide om Sydafrika: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika.

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Den bedste oplevelse...!!! Godt planlagt fra start til slut. Turen var fyldt med spændende udflugter, safarier og bushwalks i den vidunderlige natur samt et sjovt og mindeværdigt løb. Mit bedste råd: tilmeld jer NU og få en oplevelse for livet og for alt i verden - husk varmt tøj, hue og vanter :-)
Date published: 2016-07-10
Rated 4 out of 5 by from Big Five Marathon En fantastik mulighed for at opleve safariturer kombineret med muligheden for at løbe et anderledes marathon. Husk vintertøjet og kikkerten til safariturer.
Date published: 2016-06-30
Rated 5 out of 5 by from Fedt fedt fedt Super spændende rejse, godt team af guide og Ranger, godt organiseret løb, samlet set en super skøn oplevelse, der kan anbefales.
Date published: 2016-06-30
 • y_2021, m_6, d_11, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.17
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_da_DK, sid_ZAAMA01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

ZAAMA01ADK