Togrejse gennem de schweiziske vinterlandskaber

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Sæt dig godt til rette og lad togfløjten sende dig afsted på et eventyr blandt sneklædte bjerge, vinterknitrende dale og isprydede alpesøer

Tag med på en skræddersyet togrundrejse, hvor vi besøger de smukkeste områder i Schweiz. Vores togrejse fører os gennem vintertyste bjergregioner, langs dyner af glitrende sne i de dybe dale og forbi yndige bjerglandsbyer. Vi får rig mulighed for at nyde det hele fra de lune togvogne gennem de store panoramavinduer. Undervejs bor vi i tre forskellige schweiziske regioner. Først i pragtfulde Montreux ved den funklende Genèvesø i fransktalende Schweiz, derefter i den lille, charmerende Chur, som er hovedstad i landets eneste 3-sprogede kanton, og til slut i overdådige Lugano i det italiensktalende Schweiz på sydsiden af Alperne. På vores rejse skal vi opleve de to mest berømte togstrækninger i Schweiz. Glacier Express byder på svimlende naturscenerier iklædt et køligt vinterskrud, så smukt som man knapt kan forestille sig. Og med Bernina Express til Tirano i Italien passerer vi det højeste punkt, som ligger 2.253 meter over havet! Tag med på en herlig togrundrejse, hvor det ene vinterhvide naturvidunder afløser det andet. 

Schweiz er et meget togvenligt land, og togtrafikken holder en kvalitet i absolut topklasse. Faktisk tager schweizerne oftest toget, når de vil være sikre på at nå frem i rette tid – især om vinteren. Hvis der er for meget sne på sporet, sætter man da bare en sneplov på den forreste togvogn.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta CHF, EUR,

Dagsprogram 6 dage
Dag 1
Fly til Zürich. Derefter med tog til Montreux ved Genèvesøen. Velkomstmiddag
Dag 2
Montreux. Byrundtur i glamourøse Montreux. Mulighed for egne udflugter langs Genèvesøen med gratis lokaltrafik
Dag 3
Montreux – Brig – Andermatt – Chur. En fire timer lang panoramisk togrejse med Glacier Express fra vest til øst 
Dag 4
Med toget Bernina Express sydpå til Lugano med ophold i italienske Tirano  
Dag 5
Lugano. Byvandring, shopping, livsnyderi og afskedsmiddag
Dag 6
Lugano – Zürich med tog. Fly til København

Hoteller

Hotel Royal Plaza

Fantastisk 4-stjernet hotel med Genèvesøens strand på ene side og de mægtige Alper på den anden. Der er gratis adgang til wi-fi på hele hotellet, og wellness-området med fitnessudstyr og indendørs pool koster ikke ekstra. De 154 værelser er stilrent og individuelt indrettede med bl.a. aircondition og moderne tv. Alle hotellets barer og restauranter har imponerende udsigt over søen. Morgenmaden er lækker og rigelig, og hotellet er kendt for sin gode service. Royal Plaza Hotel ligger en 800 meters gåtur fra centrum og banegården. 

www.royalplaza.ch/en/

ABC Swiss Quality Hotel

Dette moderne og velrenommerede 4-stjernede hotel ligger 100 meter fra banegården midt inde i Churs centrum. Der er kun nogle hundrede meters spadseretur til den historiske bymidte med smukke tidstypiske bygninger og mange hyggelige caféer og restauranter. Værelserne er moderne med alle tænkelige bekvemmeligheder, og servicen har et godt ry, ligesom så mange steder i Schweiz. Her er gratis wi-fi både på værelserne og i fællesområderne samt gratis adgang til sauna.
https://www.hotelabc.ch/en

Hotel de la Paix, Lugano

Hyggeligt og velholdt 4-stjernet hotel med to restauranter, Neptune og Al Barilotto, baren La Cupole og udendørspool. Gratis wi-fi på alle hotellets områder. Hotellet er røgfrit, og de 130 værelser har aircondition, er lydisolerede og udstyret med fladskærms-tv og sikkerhedsboks. Der er også mulighed for at lave kaffe og te på værelset. Hotellet ligger i bydelen Paradiso med fem minutters gang til Luganosøen og 20 minutters gang til centrum af Lugano. LAC Lugano Arte e Cultura kunstcenter, som blev åbnet i september 2016, ligger kun 10 minutters gang herfra.

https://www.delapaix.ch/eng/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
14.998,–
København
14.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly til Zürich. Derefter med tog til Montreux ved Genèvesøen. Velkomstmiddag
Schweiz har taget vintertøjet på!

Vi lander i Zürichs lufthavn, Kloten, som har sin egen togstation. Her stiger vi på et moderne fjerntog med kurs sydpå mod Montreux. Nord for Alperne ligger den schweiziske højslette, hvor de snetoppede bøgeskove bølger over det let kuperede landskab. Her i nord bor størstedelen af befolkningen, og her ligger de største byer. Vi passerer den schweiziske hovedstad Bern, som er en ganske lille hovedstad med kun ca. 130.000 indbyggere, men dog den fjerdestørste by i landet efter Zürich, Genève og Basel.

Snart er vi fremme ved Montreux og den vidunderligt tindrende Genèvesø, hvor vi skal bo på et velrenommeret 4-stjernet tophotel lige ud til søen. Her skal vi nyde vores første schweiziske middag.

Dag 2
Montreux. Byrundtur i glamourøse Montreux. Mulighed for egne udflugter langs Genèvesøen med gratis lokaltrafik
Château de Chillon

Dagen indledes med en solid morgenmad. Herefter skal vi udforske den schweiziske rivieras perle, som den lille eksklusive by Montreux i kantonen Vaud, også kaldes. Byen ligger indeklemt i en lille bugt mellem den glitrende sø og de høje bjerge og er omgivet af vinmarker, som nu er dækket af et smukt lag kridhvid sne ligesom de bagvedliggende alpetoppe. Jazzfestivalen i Montreux er lige så lovprist som de svimlende omgivelser. Mange af de musikalske berømtheder, som har optrådt i Montreux, pryder byens park med deres statuer.

Med rejselederen tager vi på en lille byvandring i et område med arkitektur, som minder om La Belle Epoque, og herefter er dagen fri til oplevelser på egen hånd. Ved indtjekningen på hotellet får du et ”Montreux Riviera Card”, som giver gratis adgang til offentlig transport og rabat på mange forskellige attraktioner. Tag fx en gåtur langs med søen til det nærliggende Château de Chillon, som stolt har stået på en undervandsklippe siden 1100-tallet og ser ud til at svæve på Genèvesøen. Det er et formidabelt slot, som har inspireret såvel Jean-Jacques Rousseau som Lord Byron. Eller slap af og nyd et glas af områdets vin med udsigt over søen. Vindistriktet vest for Montreux hedder Lavaux, og mod sydøst ligger Chablais, og her dyrkede man vin, allerede før romerne kom.

Dag 3
Montreux – Brig – Andermatt – Chur. En fire timer lang panoramisk togrejse med Glacier Express fra vest til øst 
Et vinterlandskab uden lige

Efter morgenmaden tager vi et regionaltog fra Montreux til Brig i kantonen Valais, hvor vi stiger ombord på Glacier Express og indleder en togrejse på ca. fire timer. I moderne markedsføring bliver Glacier Express ofte hyldet som ”verdens langsomste eksprestog”. Om det er sandt eller ej, ved vi ikke, men det er helt klart et tog, som bedre passer den, der vil nyde det smukke alpelandskab uden for panoramavinduerne, end den som vil køre så stærkt som muligt. 

Ved rejsens højeste punkt, passet Oberalp på grænsen mellem kantonerne Uri og Graubünden i 2.044 meters højde, kobles tandhjul på, og toget kæmper sig stille opad, en behagelig kontrast til det opskruede tempo, vi måske normalt er vant til. Midt på dagen bydes på en treretters frokost, som serveres ombord. Stemningen blandt passagererne bliver hurtigt familiær, og gennem panoramavinduerne beundrer vi alle de sneprydede kirker, historiske borge og afgrundsdybe dalstrøg, som vi passerer i et vinterlandskab, som ikke findes lignende andre steder. Få lande ville i dag overveje en så kostbar satsning som denne togstrækning fra 1930’erne, men i dag er vi taknemmelige over, at man dengang anlagde denne åndeløst smukke jernbane. Henimod aften er vi fremme i Chur, hvor et dejligt 4-stjernet hotel venter på os med skønne senge. Chur er hovedstaden i kantonen Graubünden og ligger lige i krogen, hvor floden Plessur munder ud i Rhinen. 

Dag 4
Med toget Bernina Express sydpå til Lugano med ophold i italienske Tirano  
Den lille, charmerende by Chur

Vi må videre! I dag venter os nye enestående og naturskønne oplevelser. Turen går nu med Bernina Express sydpå mod Italien, og udsigten fra togvognenes store panoramavinduer er fuldkommen fantastisk. Vi kører over bjerge og gennem snedækkede dale, over broer og gennem tunneler, og vi passerer snart det schweiziske skiparadis St. Moritz og kommer ind i Berninadalen. Toget bevæger sig nu gradvist nedad for at nå frem til Berninapasset, men efter passet går det opad igen. Når Bernina Express ruller ind på banegården i Ospizio Bernina, befinder vi os hele 2.253 meter over havet, rejsens højeste punkt. Herefter går det nedad igen gennem et stort antal svimlende hårnålesving. 

Grænsen til Italien passeres, og snart er vi fremme ved endestationen i Tirano i det italienske Lombardiet, ca. fire timer efter vi forlod Chur. I charmerende Tirano bliver der mulighed for en frokost og en lille gåtur, inden vi kører med Bernina Express’ egen bus til Lugano, da der her ikke er nogen jernbane. Dette bliver igen en sanseoplevelse ud over det almindelige, hvor en del af rejsen går langs med Comosøens bredder, hvor luksusvillaer i nyklassicistisk stil står i rad og række. De blev bygget af 1700-tallets formuende adel, som gerne byttede hverdagen i Milano ud med rekreation ved Comosøen. Vejen flankeres af små middelalderkirker og smuk natur, og her i det milde italienske klima virker vinteren pludselig ikke så allestedsnærværende. Comosøen afløses af den grøntglitrende Luganosø, og snart er vi fremme ved vores fine hotel nær søbredden i Lugano, hvor vi skal bo de næste to nætter.

Dag 5
Lugano. Byvandring, shopping, livsnyderi og afskedsmiddag
Ved Luganosøen

Lugano ligger i den sydligste og italiensktalende schweiziske region Ticino. Byen betragtes af mange som paradis her på jorden med sin ideelle beliggenhed på Alpernes sydside, som gør vinteren mild og sommeren middelhavsagtig med frisk alpeluft. Den kulturelle blanding af schweizisk perfektionisme og italiensk charme bidrager også til den gæstfri og hyggelige atmosfære, hvilket muligvis er grunden til, at det var her, man i 1956 afholdt finalen i det allerførste internationale Melodi Grand Prix. 

Vi indleder dagen med, at rejselederen tager os med på en lille orienterende byvandring. I baggrunden har vi de sneklædte Alper, og landskabet er storslået, uanset hvorhen man kigger. I de snoede smøger hersker den frostklare vinterluft, og på fortovscaféerne på Piazza della Riforma serveres dampende espresso og trendy grappa, en populær kombination her på stedet. Butikkerne på eksklusive Via Nassa lokker med dyre ure og modetøj, men også med butikker, som sælger oste og vine. Her får vi en ”Ticino Ticket”, som giver gratis adgang til offentlig transport i regionen samt rabatter til for eksempel sejltursbådene på søen. Nyd tilværelsen, hvad du end vælger at gøre. Her er det guddommeligt at være! Om aftenen indtager vi sammen en afskedsmiddag på vores hotel ved Luganosøen.

Dag 6
Lugano – Zürich med tog. Fly til København
Med Bernina Express til Italien

Vi skal til at forlade paradiset i Lugano og tage plads i toget mod Zürich gennem Schweiz fra syd til nord, men det er ikke et stort land, så rejsen tager kun et par timer. Schweiz’ historie dateres normalt tilbage til 1291, hvor kantonerne Uri, Schwyz og Unterwalden sluttede forbund. Schweiz var da en del af det tysk-romerske rige, men blev selvstændigt i 1499. Denne selvstændighed blev internationalt anerkendt i 1648 i forbindelse med den Westfalske fred, som afsluttede Trediveårskrigen. Schweiz var neutralt under første og anden verdenskrig og har en lang tradition for politisk og militær neutralitet, men også for indirekte internationalt samarbejde, idet mange internationale organisationer har sæde i Schweiz.

Vi burde efterhånden være mætte af de smukke synsindtryk fra Alperne, men af naturens skønhed kan man ikke få for meget. Til tider går turen højt oppe i bjergene og undertiden dybt nede i dalene. Tunneler og høje broer afløser hinanden, og vi passerer den store Vierwaldstättersee og et stort antal alpebyer med kirker med spidse tårne og velholdte bondegårde. Inden længe er vi fremme ved lufthavnen i Zürich, og det er tid til at flyve hjem og reflektere over alt det, vi har set. Sjældent får man set og oplevet så meget på én og samme rejse – og det uden at stresse!

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 14.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.598,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København - Zürich t/r
 • Togrundrejse iflg. program på anden klasse
 • Pladsreservation hvor muligt (ikke på regionaltog)
 • Busrejse mellem Tirano og Lugano (Bernina Express)
 • Bagagetransfer mellem lufthavnen og hotellerne
 • 5 nætter i delt dobbeltværelse (enkeltværelse mod tillæg)
 • 5 x morgenmad
 • Frokost på Glacier Express (dag 3)
 • To middage (dag 1 og 5)
 • Rejse- og rabatkort til lokaltrafik m.m. i Montreux og Lugano 
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. ordre kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hotel og bagage

Alle hoteller ligger nemt og bekvemt i gåafstand fra togstationerne, men mellem hotellet i Lugano og byens banegård indgår transfer. Bagagetransfer til og fra lufthavnen og mellem de forskellige hoteller indgår i rejsens pris. Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsudflugter og rejsedage, hvor man ikke ser sin bagage igen før om aftenen.

Gratis lokal transport og rabat på attraktioner

På hotellerne i Montreux og Lugano får du i forbindelse med indtjekning et kort, som giver dig mulighed for at rejse gratis med den lokale offentlige trafik den næste dag. Desuden giver kortet rabat på forskellige attraktioner som fx museer, slotte, bådture og svævebane. Med disse kort kan du selv bestemme, hvordan din rejse udformer sig.

Læs mere på:

Flere vinterrejser

Er du interesseret i flere vinterrejser? Se alle vores rejser i februar

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 3 out of 5 by from togrejse med mange udfordringer Hoteller var meget gode. Baggagetransport fungerede fint. Der var alt for mange fejl i den udleverede rejseplan. På en "klassisk" togrejse burde der uddeles materiale om de forskellige banestrækningers historie, fx et lille hæfte.
Date published: 2019-10-19
Rated 3 out of 5 by from En rejse med mange forhindringer. Rejsen var mere anstrængende end jeg havde forventet-og jeg er ellers vant til lidt af hvert-.Vores guide var til ingen hjælp .Han var ikke godt nok forberedt. Det var en prøvetur, som ikke var godt nok.
Date published: 2019-10-15
Rated 2 out of 5 by from skuffende.Da gletcher ekspressen var et “flob” Rejselederen var fuldstændig ubrugelig og rejsen var ikke “prøvekørt”
Date published: 2019-10-18
Rated 4 out of 5 by from En absolut flot rejse Førstedagen kunne have været afviklet lidt smidigere. 2 x lokaltog fra Zürich til Montreux med bøvl med kupereservationerne og "kamp" med andre lokale grupperejsende gjorde opstarten lidt bøvlet. Vel ankommet til hotellet i Montreux fik vi først vor bagage 2 timer senere! Bøvlet. Rejselederen kunne på ingen måde lastes for dette. Må jeg foreslå denne løsning fremover: bus direkte med bagage fra Zürich til Montreux, det er næppe dyrere end alle togudgifterne. Og vi fik/får jo under alle omstændigheder fine togoplevelser sidenhen.
Date published: 2020-09-17
Rated 2 out of 5 by from Dårlig planlagt rejse med uforberedt rejseleder Turens ide med at vise den skønne natur i Schweiz vha de schweiziske jernbaner er god. Denne tur bar præg af at være første tur”testtur”. Der burde være foretaget en testtur uden gæster fra bureauets side, hvor man havde lavet en drejebog med relevante oplysninger til brug for rejselederen. Rejselederen var uforberedt og manglede i høj grad initiativ
Date published: 2019-11-01
Rated 4 out of 5 by from Med tog i Schweiz er altid en oplevelse Alt i alt var det en fin tur. Bortset fra et par tog vi ikke nåede, gik alt som det skulle for vores vedkommende. Turen fra Chur til Celerina foregik desværre i mørke på grund af et par uheldige sammentræf tidligere på dagen, som medførte af vi blev 3 tog forsinkede i Brig. Jeg og min søster tog derfor selv turen fra Celerina og til Chur og tilbage igen næste dag i strålende solskin, en meget flot tur, som de andre gik glip af. Busturen fra Tirano til Lugano foregik i øsende regnvejr, men de næst to dage i Lugano var meget fine. Den første hele dag i Montreux tog min søster og jeg sammen med et andet par fra Montreux til Montbovon og skiftede til en andet tog til Bulle og derfra til Broc Fabrique hvor chokoladefabrikken Cailler ligger med omvisning, smagsprøver og stort udsalg samt cafe. Efter to timer tog vi toget tilbage via Gruyères, hvor der er osteudsalg og restaurant. Vi nåede tilbage til Montreux i dagslys. Denne tur kan anbefales som en option i Jeres program. Vore rejseleder klarede det nogenlunde, det var første gang denne tur blev udbudt, så derfor en del nyt for ham. Desværre var han noget svaghør, så en del spørgsmål var i kategorien 'Goddag mand - økseskaft', men ellers meget vidende, behagelig og hjælpsom. Specific jernbaneviden kneb det dog lidt med.
Date published: 2019-10-21
Rated 2 out of 5 by from En interessant rejse, som dog ikke svarede til forventninger og løfter! Ønsker ikke at anmelde rejsen til andres brug.
Date published: 2019-10-13
Rated 3 out of 5 by from Togrejse til Schweiz Noget skuffende togtur pga. manglende koordination og en generelt uvidende rejseleder.
Date published: 2019-10-14
 • y_2022, m_12, d_6, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_6, tr_31
 • loc_da_DK, sid_CHRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser