Total solformørkelse i USA – tag med til Texas og Louisiana

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev det uforglemmelige syn af månen der med stor præcision glider ind mellem jorden og solen; tag med når USA i april 2024 rammes af den totale solformørkelse

At overvære en total solformørkelse er en oplevelse, der ikke er alle forundt. En magisk stemning opstår, når månens skygge sniger sig ind over landskabet, som lades tilbage i et uvirkeligt skumringslys.

Stjernerne lyser op på den mørke himmel, fuglene stopper med at synge, og temperaturen falder mærkbart.

Solformørkelsen er nok turens største enestående oplevelse og rejsen værd i sig selv, men vi har valgt at kombinere den historiske begivenhed med en rundrejse i det sydlige USA, hvor også andre store oplevelser af forskellig karakter venter.

Vi besøger storbyerne Dallas og Austin, ser NASA’s imponerende Space Center og besøger en flodkrebsefarm i Louisiana, inden der er rig mulighed for at stifte bekendtskab med jazz i absolut topklasse.

Du får med andre ord både universets storhed at mærke – og masser af historie, kultur og musikoplevelser i særklasse med hjem fra svingende og fascinerende New Orleans.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta USD

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
Afrejse fra Danmark, ankomst til Dallas, Texas
Dag 2
Dallas – Austin. Byrundtur i Dallas med JFK-mindesmærket og Texas’ blå lupiner ’Bluebonnet’ i Ennis (ca. 250 km)
Dag 3
Austin og Fredericksburg. Total solformørkelse og verdens live-musikhovedstad (ca. 260 km)
Dag 4
Austin – San Antonio – Houston. The Alamo og byrundtur i Houston (ca. 470 km)
Dag 5
Houston – Lafayette. NASA’s Space Center Houston og besøg i Louisianas flodkrebseområde (ca. 380 km)
Dag 6
Lafayette – Houma. Katedralen i Lafayette frilandsmuseet Vermillionville, besøg hos Tabasco og plantagen Southdown (ca. 190 km)
Dag 7
Houma – New Orleans. Rejehovedstaden Houma, sumptur og oplevelser i New Orleans med rejselederen (ca. 100 km)
Dag 8
New Orleans. Byrundtur til fods og mulighed for jazzcruise med middag om bord (tilkøb)
Dag 9–10
New Orleans og hjemrejse

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
24.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
24.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
25.498,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
25.498,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark, ankomst til Dallas, Texas

Vi lander i lufthavnen i Dallas, der ligger i den nordlige del af staten Texas. Byen blev grundlagt i 1841, da John Neely Bryan, en advokat fra Tennessee, etablerede en handelspost ved Trinity-flodens bred. I 1846 blev Dallas officielt udnævnt til at være en by, og den blev hurtigt et knudepunkt for handel og handel i regionen.

Gennem det 19. århundrede oplevede Dallas en betydelig vækst og udvikling. Byen blev et vigtigt centrum for bomulds-, olie- og kvægindustrien, og den spillede også en nøglerolle i anlæggelsen af ​​den transkontinentale jernbane.

Det var dog først i november 1963, at Dallas kom på det internationale verdenskort, da præsident John F. Kennedy blev myrdet i byen.

Den triste begivenhed har siden da haft en betydelig indvirkning på byens historie og er blevet husket og studeret af forskere og lægfolk over hele verden.

Efter ankomsten tjekker vi ind på vores hotel i forstaden Grapevine og resten af aftenen er på egen hånd.

Dag 2
Dallas – Austin. Byrundtur i Dallas med JFK-mindesmærket og Texas’ blå lupiner ’Bluebonnet’ i Ennis (ca. 250 km)

Vi begynder dagen med at dykke ned i historien, når vi besøger frilandsmuseet Nash Farm, en historisk gård, som blev etableret i 1860'erne af Thomas og Sarah Nash, som var blandt de første nybyggere i området. Familien Nash drev gården i mere end 100 år, dyrkede afgrøder og holdt husdyr.

I dag er Nash Farm et levende historisk museum, hvor vi har mulighed for at opleve livet på en nybyggergård fra det 19. århundrede. Gården omfatter en række historiske bygninger, herunder et stuehus, en lade, et røgeri og en smedje.

Herefter tager vi for alvor hul på vores byrundtur i Dallas, som naturligvis inkluderer et besøg ved JFK Memorial. Dette mindesmærke er dedikeret til præsident John F. Kennedy, som blev myrdet i byen i november 1963.

Mindesmærket ligger på Dealey Plaza, stedet for attentatet, og består af en enkel, rektangulær granitplade påskrevet med ordene "John F. Kennedy" og "1917-1963."

Undervejs kommer vi også forbi byens historiske kvarter og der vil være tid til på egen hånd at købe sig lidt frokost, inden vi sætter kursen mod syd og byen Austin. Inden vi når frem hertil, lægger vi dog vejen forbi området ved byen Ennis, som på USA-kortet er entydigt forbundet med bluebonnets (Lupinus texensis), som er hjemmehørende i Texas og er kendt for den klare blå farve.

De er særligt mange her i området omkring Ennis, hvor de her om foråret vokser langs vejene og på marker og enge.

Sidst på eftermiddagen når vi frem til Austin, men dagens oplevelser er langt fra slut. Vi skal nemlig på en orienterende byrundtur med en vaskeægte musiker og sanger, en singersongwriter, der giver os et indblik i byens rige musikhistorie – og hvis vi er heldige, får vi også et nummer.

Overnatning i Austin.

Dag 3
Austin og Fredericksburg. Total solformørkelse og verdens live-musikhovedstad (ca. 260 km)

Med en varighed på 4,5 minut vil den totale solformørkelse, som vi skal opleve i dag ved Frederiksburg i Texas, være en af de længste i mange år.

Den 8. april 2024 vil månens skygge med en hastighed på 4.500 kilometer i timen følge et bånd over jorden, som starter 5.700 km ude i Stillehavet, løber over Mexico og diagonalt gennem USA til Newfoundland i Canada for at slutte med et sted ude i Atlanterhavet.

Albatros har udvalgt byen Fredericksburg, godt 100 km vest for storbyen Austin, som stedet at overvære fænomenet. Vi kører lidt uden for byen og forsøger at finde det bedste sted til at iagttage det unikke syn, og der er sat tid af til at opstille kamera og kikkerter.

Fredericksburg er beliggende på centerlinjen for den totale formørkelse, og vi belønnes derfor med den fulde længde på 4 minutter og 26 sekunders total solformørkelse. Måneskyggen rammer det yderste af solskiven kl. 12.15 lokal tid, og hele formørkelsen udspiller sig over de næste 2 timer og 41 minutter.

Den totale solformørkelse begynder kl. 13.33 lokal tid. Præcis på dette tidspunkt håber vi, at vi kan iagttage den berømte “diamantring”, som opstår, når solens sidste stråler akkurat passerer gennem smalle kløfter på månens overflade.

Umiddelbart (få sekunder) efter bliver det helt mørkt, og den imponerende sol-corona kommer til syne. Coronaen er solens ekstremt varme atmosfære og de solvinds-udbrud (protuberancer), der følger magnetiske bælter mange millioner kilometer ud i rummet.

Godt fire minutter senere er det slut, og det spektakulære skue vil kunne ses i omvendt rækkefølge: Diamantringen først og en gradvist stigende lysmængde i den næste times tid.

Efter denne næsten magiske oplevelse drager vi atter retur til Austin, hvor vi tilbringer eftermiddagen og aftenen. Austin går under det flotte kælenavn ”Live Music Capital of the World” – verdens live-musikhovedstad. Det slogan har været officielt siden 1991, hvor det viste sig, at Austin har flere spillesteder med livemusik pr. indbygger end nogen anden by i USA.

Her kan man gå igennem gaderne og lytte til nogle af de mere end 1.900 bands og solister, der bor i og omkring Austin. Her er alt fra blues til rock, country til jazz, pop til salsa, og på de små 250 spillesteder kan man næsten dagligt høre live-optrædener.

Om aftenen kan du derfor gå en tur med vores rejseleder gennem musikken. Og hvem ved, måske hører vi den næste Janis Joplin, Stevie Ray Vaughan eller Willie Nelson, der alle fik deres gennembrud lige her i Austin, Texas.

Overnatning i Austin.

Dag 4
Austin – San Antonio – Houston. The Alamo og byrundtur i Houston (ca. 470 km)

Remember the Alamo?

Den gamle missionsstation i San Antonio kendt som The Alamo er i dag et af USA’s mest skattede nationale monumenter. En understregning af den amerikanske selvforståelse og kampen for nationens skabelse.

Det er den heroiske historie om 150-160 tapre mænd, der holdt stand i 12 dage mod en overvældende mexicansk styrke, mens de blev bombarderet i dagevis for til sidst at måtte give efter for overmagten, hvis general, Santa Anna, lod de sidste overlevende henrette.

Det skulle vise sig at blive en rigtig pyrrhussejr for mexicanerne, der selv blev decimeret, mens deres brutale optræden skabte kampråbet ”Husk Alamo!”, der genlød over hele USA, mens frivillige strømmede til den texanske hær.

Få måneder senere gav det mexicanerne det endelige nederlag ved San Jacinto, hvor Santa Anna blev tilfangetaget og måtte opgive drømmen om at fastholde Texas som en del af Mexico.

I mellemtiden havde man glemt, at Texas var en del af Mexico, og at der bestod en fredstraktat mellem Mexico og USA. 10 år senere satte USA Mexico endeligt på plads og etablerede den nuværende meget omtalte grænse, hvorved Mexico blev halveret og USA voksede tilsvarende.

Vi skal i dag på besøg i den historiske by og nationalmonumentet Alamo, hvor vores rejseleder tager os med på rejse gennem historien.

Vores rejse går herefter videre mod USA’s fjerdestørste by, Houston. Houston er opkaldt efter General Sam Houston, der i 1836 vandt slaget ved San Jacinto, som resulterede i Texas’ selvstændighed fra Mexico. Efter ankomsten tager vi på en orienterende byrundtur i det, der er hjemby for ca. 2,5 mio. mennesker, inden vi kører til vores hotel i byens østlige del.

Overnatning i Houston.

Dag 5
Houston – Lafayette. NASA’s Space Center Houston og besøg i Louisianas flodkrebseområde (ca. 380 km)

“Houston, we have a problem”.

Denne sætning er måske det første, man tænker på, når man hører ordene Houston og rumfart. At de i virkeligheden aldrig blev ytret på den måde og er et produkt af en manuskriptforfatter i Hollywood kan vores rejseleder fortælle mere om, når vi i dag besøger Lyndon B. Johnson Space Center.

Rumcenteret blev grundlagt i 1961 og har siden da haft ansvaret for design, udvikling og drift af bemandede rumflyvninger under NASA.

Den 20. juli 1969 var verdens øjne rettet mod Houston og rumcenteret, da Neil Armstrong rapporterede fra månens overflade: "Houston, the Eagle has landed" (Houston, Ørnen er landet). Blot få timer senere trådte Armstrong ned ad stigen for at sætte sin fod på månen og sige: ”Det er et lille skridt for mennesket, et kæmpeskridt for menneskeheden".

Selvom man måske ikke har det store kendskab til, hvordan rumfart fungerer, kan du godt glæde dig til en kæmpe oplevelse, når vi besøger Space Center Houston og kommer lidt tættere på bl.a. den historiske begivenhed og nutidens rumfart.

Efter det højteknologiske besøg drager vi mod staten Louisiana, hvor vi i Roanoke besøger en lokal flodkrebsefarm.

Her produceres flodkrebs, der indgår som væsentlig ingrediens i cajun-køkkenet, en madlavningstradition, der stammer fra Louisiana og er kendt for sin dristige smag og stærke krydderier.

Flodkrebsene koges typisk og serveres i en krydret bouillon eller bruges til at lave retter såsom ”Crawfish étouffée” – en gryderet serveret med ris, bisque (en tyk suppe lavet med flodkrebs) og flodkrebs kogt med grøntsager og krydderier serveret med kogte kartofler og majs.

Her i Louisiana er maden ofte krydret med en blanding af krydderier kendt som "kreolsk krydderi", som typisk omfatter paprika, cayennepeber, hvidløgspulver og løgpulver. Vi ser farmen og har man fået smag for det, kan man helt sikkert købe sig en smagsprøve.

Vi fortsætter herefter til Lafayette, hvor vi også overnatter.

Dag 6
Lafayette – Houma. Katedralen i Lafayette frilandsmuseet Vermillionville, besøg hos Tabasco og plantagen Southdown (ca. 190 km)

Vi begynder dagen med at besøge den katolske katedral i Lafayette fra 1920’erne og derefter skal vi en tur på frilandsmuseet Vermillionville, som huser en samling af bygninger fra 1765 til 1890. Her får vi et indblik i livet gennem historien i sydstaterne.

Herefter slår vi et smut mod syd til salthorsten Avery Island, hvor vi endnu engang skal stikke tungen ind i cajunkøkkenet. Her finder vi nemlig den historiske Tabasco-fabrik, som siden 1868 har været leveringsdygtig i stærke saucer, der sælges over hele verden.

Efter en smagsprøve sætter vi kursen mod den tidligere sukkerplantage Southdown fra 1859, hvor vi kommer helt tæt på plantagelivet i sydstaterne.

Vi er nu nået frem til byen Houma, som er opkaldt efter stammen af samme navn. Her overnatter vi inden vi i morgen sætter kursen mod jazzens hovedstad, New Orleans.

Overnatning i Houma.

Dag 7
Houma – New Orleans. Rejehovedstaden Houma, sumptur og oplevelser i New Orleans med rejselederen (ca. 100 km)

Vi vågner op i Houma, der er kendt som intet mindre end verdens rejehovedstad. Byen er således centrum for fiskeri og behandling af rejer, så vi kører først et smut forbi havnen for at se de karakteristiske rejebåde, som de fleste nok kender fra film som ”Forrest Gump”.

Herefter skal vi en tur ud i sumpen og sejle en tur, mens vi kigger efter alligatorer. Hold hænderne tæt på kroppen og øjnene på stilke og oplev Louisianas bayou, som er de brakvande, der er så kendetegnende for sydstaterne.

Herefter sætter vi kursen mod rejsens endemål: New Orleans. Her ved Mississippi-flodens munding og indsejlingen fra verdenshavene har New Orleans spillet en enorm rolle for USA’s sammenhængskraft og udvikling, hvilket præsident Thomas Jefferson meget hurtigt indså.

Selvom Napoleon havde store ambitioner i Amerika, gik det ret skidt i Caribien, og derfor besluttede Jefferson at sende sin ven, James Monroe, til Frankrig for at købe byen i 1803. Men Monroe kom hjem med hele Fransk Louisiana, over en million kvadratkilometer, købt for 15 millioner dollar.

Englænderne mente ikke, at amerikanerne havde krav på mere i denne verden og chikanerede amerikanske skibe og søfolk, indtil det blev for meget for den nye præsident James Madison, der simpelthen erklærede England krig i 1812. Det blev en krig om New Orleans, som amerikanerne mirakuløst vandt takket være en snarrådig taktiker ved navn Andrew Jackson, men den historie gemmer vi i denne omgang.

Vi tager på opdagelse til fods gennem de hyggelige gader, og om aftenen kan du på egen hånd begive dig ud i byens musikliv.

Overnatning i New Orleans.

Dag 8
New Orleans. Byrundtur til fods og mulighed for jazzcruise med middag om bord (tilkøb)

New Orleans blev grundlagt af franske kolonister i 1718 som Nouvelle Orléans, men blandingen af forskellige nationaliteters indflydelse har gjort New Orleans til noget helt for sig selv.

Vi skal på en spadseretur i bydelen French Quarter, som stort set blev skånet af Katrina – gudskelov, for de fine, gamle pastelfarvede bygninger med kunstfærdige smedejernsbalkoner og slyngplanter er inkarnationen af New Orleans’ charme.

Den kreolske blandingskultur og de etniske rødder i Frankrig, Spanien, Italien, Caribien og Afrika blander sig til et særegent kulturelt miks. Et eksempel er praktiseringen af voodoo, der har udviklet sig som en blanding af afrikanske stammereligioner og katolicisme.

Vi begynder dagen med en byrundtur til fods og om aftenen kan man som en ekstra udflugt tilkøbe udflugten ”Jazzmiddag og sejltur på Mississippifloden”. Her går vi om bord på en af de traditionelle hjuldampere og sætter ud på en sejltur på den brede Mississippiflod i aftenbelysning.

Mississippifloden udspringer helt oppe i Lake Itasca i Minnesota og har således bugtet sig sydpå gennem det meste af USA, inden den løber ud i Den Mexicanske Golf ved New Orleans. En regndråbe, der falder i Lake Itasca, vil være omkring 90 dage om at nå Den Mexicanske Golf.

Beliggenheden mellem Mississippifloden og Pontchartrain-søen i sumpområdet ud til Den Mexicanske Golf, gør, at hvor man i andre amerikanske byer taler om downtown og uptown, taler man i New Orleans om lakeside og riverside.

New Orleans ligger lavt og har derfor altid været sårbar over for oversvømmelser, selv efter at man har bygget diger rundt om byen (udflugten er ikke inkluderet, se separat pris).

Overnatning i New Orleans.

Dag 9–10
New Orleans og hjemrejse

Tiden er på egen hånd, indtil det er tid til at sætte kursen mod lufthavnen, hvor flyet hjem mod Danmark venter. Vi lander i Københavns Lufthavn den følgende dag med kufferten fuld af store minder.

Udflugt

Kun for Albatros´ gæster har vi udarbejdet en aftenudflugt i New Orleans ledet af vores danske rejseleder. Udflugten skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse og inkluderer:

Jazzmiddag og sejltur på Mississippi – aftenarrangement med hyggelig middag på dampskibet Natchez på Mississippi floden akkompagneret af jazzmusik.

Pris: kr. 698,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 24.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
7.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København-Dallas/Ft. Worth og New Orleans-København med mellemlanding
 • Udflugter jf. program
 • Drikkepenge til chaufføren (værdi kr. 300,- pr. person)
 • Indkvartering på turistklassehoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt. Vær opmærksom på, at morgenmaden på visse dage kan være meget begrænset
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 21 USD)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Udflugten ”Jazzcruise med middag” (kr. 698,- pr. person)
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Drikkepenge til lokale guider (beregn ca. USD 10,- pr. pers.)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“
”Jazzcruise med middag”

Pris kr. 698,- pr. person

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

At observere en solformørkelse

Det er meget vigtigt, at du beskytter dine øjne ved en solformørkelse. Selv et kortvarigt øjebliks, ja, et sekunds ubeskyttet blik mod solen — også når den er delvist dækket af månen — kan give varige forbrændingsskader på nethinden. Kraftige solbriller beskytter ikke tilstrækkeligt.

På rejsen medbringer Albatros en større mængde simple, men godkendte solformørkelsesbriller, men det kan være en god idé at medbringe dine egne. De sælges blandt andet på Tycho Brahe Planetariet i København. Mørkt svejseglas kan også anvendes og købes i velassorterede byggemarkeder.

Du kan ikke se formørkelsen gennem en kikkert, som ikke er udstyret med et kraftigt solfilter på frontlinserne.

En meget enkel og effektiv metode til at se den delvist dækkede sol er ved hjælp af to hvide papplader. Den ene med et lille hul i, og den anden anbragt en meter bag den første. Her vil solskiven tydeligt kunne ses.

Hvis du vil fotografere formørkelsen, får du brug for et kraftigt teleobjektiv, som er blændet af med et solfilter. Det mest anvendte solfilter er en aluminiums-coatet polyesterfilm, der ofte går under navnet “mylar-filter”. Søg efter det på internettet eller forhør dig på Tycho Brahe Planetariet i København.

Filteret skal sidde på indtil 99% af solskiven er dækket og fjernes under den totale formørkelse. Det er nødvendigt at bruge et stativ, som gerne må være let at indstille, så du kan følge solen på dens bane. Husk at afprøve udstyret, stativet og eksponeringstiden mod solen hjemmefra.

Særligt forbehold i forbindelse med solformørkelsen

Albatros Travel påtager sig intet ansvar for sigtbarhed eller for vejret under solformørkelsen. Der er naturligvis altid en risiko for skyer, regn eller andet vejr, der kan forringe sigtbarheden. Albatros kan heller ikke forudse mængden af trafik og mennesker i forbindelse med solformørkelsen.

Information om solformørkelser

Den største kilde til information om solformørkelse finder du hos den NASA-tilknyttede forsker, Fred Espenak. Han har skrevet en lang række videnskabelige og mere populære bøger om fotografering og formørkelses-observation (og øjenskader). 
Du finder hans artikler på NASA’s hjemmeside, og han har selvfølgelig også sin egen hjemmeside under det sigende navn: Mr. Eclipse. Se for eksempel www.mreclipse.com eller Nasa’s hjemmeside http://eclipse.gsfc.nasa.gov/solar.html  
Du kan også finde information på Tycho Brahe Planetariets hjemmeside www.tycho.dk

Bagage

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 18 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om USA

Her kan du få mere at vide om USA: www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa/fakta

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hånden på Hjertet

Information

De busser, man benytter i Canada og USA, har et helt andet design og en helt anden udformning, end vi er vant til fra Europa, hvilket de fleste kan genkende fra film og TV. Man har på en såkaldt turistbus ikke samme typer som i Europa, hvorfor allerede designet får busserne til at fremstå som noget, vi havde for 20 år siden. Alle de busser, vi bruger, er naturligvis funktionelle, godkendte, synede og intakte. Busserne har ofte kun én indgang forrest i bussen og ingen bagdør, som vi kender det hjemmefra. Desuden er der ofte ikke kopholder og net i sædet foran. Derfor er det en god idé at medbringe en god rygsæk, som kan benyttes til personlige ejendele under udflugter og undervejs i bussen.

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Den amerikanske drikkepengekultur kan især af os fra Skandinavien opleves som et irritationsmoment. For at du som rejsende besværes mindst muligt, vil rejselederen oftest tilbyde at påtage sig indsamling af drikkepenge for hele gruppen, fordelt på de planlagte programpunkter. Du kan læse mere om drikkepenge og Albatros’ holdning her: https://www.albatros-travel.dk/praktisk/er-drikkepenge-inkluderet-i-rejsens-pris

 

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men inden afrejse skal du udfylde en elektronisk ansøgning om indrejsetilladelse, ESTA.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov
Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Krav om visum, hvis du har besøgt Irak, Iran, Syrien, Sudan, Libyen, Somalia og Yemen

Hvis du som dansk statsborger har været på rejse i Irak, Iran, Syrien eller Sudan efter den 1. marts 2011, kan du ikke længere rejse ind i USA på en ESTA-godkendelse. Fremover skal du have et rigtigt visum – udstedt af den amerikanske ambassade i København. Det samme gælder danske statsborgere, som har dobbelt statsborgerskab i enten Irak, Iran, Syrien eller Sudan.

Elektronisk udstyr i håndbagagen - Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Læs mere om elektroniske udstyr under vores fakta-afsnit på  http://www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa/fakta

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser