Total solformørkelse og det bedste af det østlige USA

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev det uforglemmelige syn af månen der med stor præcision glider ind mellem jorden og solen; tag med når USA i april 2024 rammes af den totale solformørkelse

At overvære en total solformørkelse er en oplevelse, der ikke er alle forundt. En magisk stemning opstår, når månens skygge sniger sig ind over landskabet, som lades tilbage i et uvirkeligt skumringslys.

Stjernerne lyser op på den mørke himmel, fuglene stopper med at synge, og temperaturen falder mærkbart.

Solformørkelsen er nok turens største enestående oplevelse og rejsen værd i sig selv, men vi har valgt at kombinere den historiske begivenhed med en rundrejse i det østlige USA, hvor også andre store oplevelser af forskellig karakter venter.

Vi besøger storbyerne Philadelphia, Washington og Boston, ser det storslåede Niagara Falls, inden der er rig mulighed for at stifte bekendtskab med byen over dem alle, New York.

Du får med andre ord både universets storhed at mærke – og masser af historie, kultur og storbyoplevelser i særklasse med hjem fra det fantastiske østlige USA.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
København – New York – Philadelphia. Check-in på hotel
Dag 2
Philadelphia – Baltimore – Washington, USA. Liberty Bell og Washington by Night
Dag 3
Washington D.C. Byrundtur med Arlington-kirkegården, The Mall og Air & Space Museum
Dag 4
Washington DC – Gettysburg – Lancaster – Williamsport
Dag 5
Williamsport - Niagara Falls. Sejltur på den amerikanske side af vandfaldene
Dag 6
Niagara Falls – Buffalo. Total solformørkelse
Dag 7
Buffalo – staten New York og Massachusetts
Dag 8
Framingham – Boston – Cape Cod på New Englands kyst
Dag 9
Cape Cod – Newport – Yale – New York
Dag 10
New York. Byrundtur, 9/11 Memorial og tid på egen hånd
Dag 11
New York og afrejse
Dag 12
Ankomst til København

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
26.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
24.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
24.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
25.498,–
København
Få pladser
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
26.498,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
26.498,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – New York – Philadelphia. Check-in på hotel

Vi flyver fra København til New York og kører herfra de ca. 150 km mod syd mod Philadelphia, hvor vi tjekker ind på vores hotel og kan slappe af efter rejsen.

Dag 2
Philadelphia – Baltimore – Washington, USA. Liberty Bell og Washington by Night
Capitol Hill i Washington D.C.

Vi påbegynder dagen med oplevelser i Philadelphia. Byen er en af de ældste i USA og har været en af de mest fremtrædende i landets historie. Vi kører blandt andet forbi Liberty Bell Center, hvor den amerikanske uafhængighedserklæring blev underskrevet den 4. juli 1776. Vi skal også omkring byens centrum, der er omdannet til en historisk park, og på den måde stifte bekendtskab med både amerikansk historie og byen Philadelphia.

Herefter fortsætter vi videre mod syd mod USA’s mægtige hovedstad. Efter ankomsten tager vi på aftentur i Washington. Der er en helt unik oplevelse at se de ikoniske monumenter og mindesmærker i Washington ved måneskin og, hvis vejret ikke har lyst til at byde på en klar himmel, i byens aftenbelysning. Vi ser det oplyste Capitol, Washington Monument, Det Hvide Hus og mange andre af byens karakteristiske vartegn og kommer på denne måde rigtig godt i gang med vores rejse.

Herefter kører vi til hotellet og tjekker ind.

Dag 3
Washington D.C. Byrundtur med Arlington-kirkegården, The Mall og Air & Space Museum (ca. 250 km)
Arlington-kirkegården, Washington

Washington er en ganske overskuelig by, da den blev bygget op fra bunden som hovedstad med en central beliggenhed tæt ved storbyerne New York, Boston og Philadelphia. I centrum finder man Capitol Hill, en lille bakketop med Capitols hvide kuppel, der rummer både den lovgivende og juridiske magt: Kongressen og Højesteret. Foran Capitol Hill ligger The Mall, en smuk grøn esplanade flankeret af mindesmærker for de store præsidenter: Washington, Jefferson og Lincoln. Desuden ligger her et væld af imponerende museer inden for naturhistorie, historie og kunst under det store Smithsonian Institutes altfavnende vinger.

Vi tager en byrundtur til nogle af byens største historiske seværdigheder. Vi starter ved marmortemplet Lincoln Memorial, der er båret af 36 marmorsøjler svarende til antallet af amerikanske stater på Lincolns tid, og vi kommer også forbi Martin Luther King Memorial, Det Hvide Hus, som vi dog må nøjes med at beundre på afstand. Ved Vietnammuren kan vi se navnene på de over 58.000 amerikanske soldater, der mistede livet under Vietnamkrigen. Vi fortsætter til Arlington-kirkegården, hvor vi blandt andet besøger John F. Kennedys gravsted med den evige flamme.

Turen afsluttes i et af de populære Smithsonian-museer, nemlig Air & Space Museum. Her er luftfartens historie samlet fra Charles Lindberghs Spirit of St. Louis til Apollo 11’s kommandoenhed og andre objekter fra den historiske mission i 1969, hvor Neil Armstrong og Buzz Aldrin som de første mennesker satte fod på månen. Ønsker man at besøge flere museer, er der mulighed for det på egen hånd.  Aftenen er til fri disposition.

Dag 4
Washington DC – Gettysburg – Lancaster – Williamsport (ca. 450 km)
General Hancock til hest ved Gettysburg

Efter morgenmaden fortsætter vi til Gettysburg, hvor det vigtigste slag i den amerikanske borgerkrig fandt sted. På tre skæbnesvangre dage fra 1.-3. juli i 1863 faldt mere end 7.000 mand, over 33.000 blev såret, og knap 11.000 forsvandt eller blev taget til fange i det blodigste slag i hele den amerikanske borgerkrig. I alt døde det svimlende antal af 625.000 mennesker i løbet af de fire år, krigen varede.

Slaget endte med, at den succesrige sydstatshær, ledet af general Robert E. Lee, måtte se sig besejret af Unionsstyrken og general George Gordon Meade. Borgerkrigen var dog langt fra slut med slaget ved Gettysburg – endnu næsten to år skulle der gå, før der endelig blev fred og Unionen genforenet.

Fire måneder efter slaget indviede præsident Abraham Lincoln en kirkegård på slagmarken med sin berømte Gettysburg-tale, hvor han slog vigtigheden af krigen fast og fornyede sit løfte om at føre den til ende. Talen hører endnu i dag til pligtlæsning og udenadslæren for amerikanske skolebørn.

Ud over kirkegård rummer slagmarken i dag Gettysburg National Memorial Park til minde om det frygtelige slag, der vendte krigen til nordstaternes fordel. En krig, som til en vis grad stadig sætter spor i den amerikanske befolkning.

Efter besøget i Gettysburg tager vi videre til Lancaster, hvor vi besøger The Amish. Betegnelsen Amish dækker over de tyske, hollandske og schweiziske indvandrere, som i håbet om at undgå forfølgelse i hjemlandene drog over Atlanterhavet til Amerika. En del af disse immigranter bosatte sig i det østlige Pennsylvania, nærmere betegnet Lancaster.

The Amish er underlagt en for os streng form for kristendom. Her tæller dyder som hårdt arbejde og det enkle liv. Desuden fortolkes Bibelen bogstaveligt, og pacifisme er en ufravigelig grundholdning. Det hårde arbejde med landbrugsredskaber, der ikke har fundet anvendelse i vores moderne landbrugskultur i over et århundrede, betyder også at der er brug for hænder. Det er ikke unormalt at have 8-10 børn.

Når vi kommer til Lancaster er du ikke i tvivl, når du ser en Amish. Tøjstilen er for kvindernes vedkommende kjole og kyse og for mændenes sorte bukser, jakke og bredskygget hat. I dag skal vi høre meget mere om traditionerne og livsformen, og det er på mange måder som at træde et par århundreder tilbage i tiden.

Dagens køretur slutter i den hyggelige by Williamsport med mange victorianske hjem fra 1800-tallet.

Dag 5
Williamsport - Niagara Falls. Sejltur på den amerikanske side af vandfaldene (ca. 380 km)
Niagara Falls

Vi forlader Williamsport og kører til et af verdens mægtigste vandfald, Niagara Falls. Vi tilbringer god tid ved de storslåede vandfald. Niagara Falls er navnet på to byer, én i USA og én i Canada, og på tre enorme vandfald, der adskiller de to byer. De tre fald, American Falls, Bridal Veil Falls samt Horseshoe Falls er i al deres vælde ubeskriveligt smukke. Vi skal på en sejltur, hvor vi kommer helt tæt på de enorme vandmasser (regnslag udleveres) og på denne dag får vi endnu et land på vores verdenskort: Canada. Der vil være mulighed for, for egen regning, at opleve vandfaldene fra luften på en helikoptertur. Overnatning i Niagara Falls, Canada.

Dag 6
Niagara Falls – Buffalo. Total solformørkelse (ca. 40 km)

Med en varighed på 3 minutter og 47 sekunder vil den totale solformørkelse, som vi skal opleve i dag ved Buffalo i USA være en af de længste i mange år.

Den 8. april 2024 vil månens skygge med en hastighed på 4.500 kilometer i timen følge et bånd over jorden, som starter 5.700 km ude i Stillehavet, løber over Mexico og diagonalt gennem USA til Newfoundland i Canada for at slutte med et sted ude i Atlanterhavet.

Albatros har udvalgt området ved buffalo, som stedet at overvære fænomenet. Vi kører uden for byen og forsøger at finde det bedste sted til at iagttage det unikke syn, og der er sat tid af til at opstille kamera og kikkerter.

Netop denne plet på jord er beliggende på centerlinjen for den totale formørkelse, , og vi belønnes derfor med den fulde længde på 3 minutter og 47 sekunders total solformørkelse. Måneskyggen rammer det yderste af solskiven kl. 14.04 lokal tid, og hele formørkelsen udspiller sig over de næste 2 timer og 27 minutter.

Den totale solformørkelse begynder kl. 15.18 lokal tid, hvor solen vil stå 60 grader over horisonten i sydlig retning.

Præcis på dette tidspunkt håber vi, at vi kan iagttage den berømte “diamantring”, som opstår, når solens sidste stråler akkurat passerer gennem smalle kløfter på månens overflade.

Umiddelbart (få sekunder) efter bliver det helt mørkt, og den imponerende sol-corona kommer til syne. Coronaen er solens ekstremt varme atmosfære og de solvinds-udbrud (protuberancer), der følger magnetiske bælter mange millioner kilometer ud i rummet.

Knap fire minutter senere er det slut, og det spektakulære skue vil kunne ses i omvendt rækkefølge: Diamantringen først og en gradvist stigende lysmængde i den næste times tid.

Efter denne magiske oplevelse er resten af dagen til fri disposition, og man kan bl.a. på opdagelse i byen.

Overnatning i Buffalo.

Dag 7
Buffalo – staten New York og Massachusetts (Ca. 750 km)

Tidligt om morgenen kører vi fra Buffalo. Vi spiser morgenmad på en diner undervejs, for vi har en lang køredag foran os, men læn dig tilbage, for undervejs kommer vi på dele af strækningen gennem flotte landskaber, som du kan nyde fra bussens vinduer.

På vores tur gør vi holdt ved byen Stockbridge på grænsen mellem Massachusetts og New York. Byen emmer af historie her i hjertet af ”New England”. Oprindeligt blev Stockbridge grundlagt som missionærstation i det dengang ”vilde” USA. Missionærerne havde til opgave at tæmme de ”vilde” mohikanere, hvilket må siges at være lykkedes i bemærkelsesværdig grad. Det fik man gavn af under Den franske krig 1763-1764, hvor indianerne var aktive på britisk side. Siden deltog de også på ”oprørernes” side under frihedskrigen mod briterne. Belønningen, der blev dem lovet, var at de kunne beholde deres land for tid og evighed. Men som historien har vist, blev dette løfte brudt, og stammen flyttet, først længere mod vest i staten New York og siden til Wisconsin langt mod vest på den anden side af The Great Lakes.

Da jernbanen kom til Stockbridge i 1850 udviklede byen sig grundet sin idylliske beliggenhed til et yndet udflugtsmål for overklassen fra New York City og Boston – hvilket den er den dag i dag. Vi gør et kort ophold, inden vi fortsætter mod øst i Massachusetts og når frem til byen Framingham uden for Boston, hvor vi overnatter.

Dag 8
Framingham – Boston – Cape Cod på New Englands kyst (ca. 150 km)
Sightseeing i historiske Boston

Om morgenen forlader vi Framingham og kører ind i centrum af en af USA’s mest legendariske og historiske storbyer, Boston. Her kører vi på panoramasightseeing og se lidt nærmere på West End-området med det mondæne Beacon Hill og Bostons ældste bydele. På modsatte side af floden Charles River kan vi kigge over på Massachusetts Institute of Technology (MIT), som er et af – ja, hvis ikke dét – førende tekniske universitet i verden. Andre seværdigheder er det grønne smedejernsstadion Fenway Park, der vækker minder om en tid i første halvdel af det 19. århundrede, hvor kække baseballspillere i caps og knæbukser var de absolutte idoler i en tid før kabel- og reality-tv og talentshows.

Efter frokostpausen forlader vi Boston og kører ud til udkanten af byen og besøger JFK Presidential Library and Museum. Det er som at træde et skridt tilbage i historien og gå på opdagelse gennem John F. og Jackie Kennedys liv. Udstillingsgenstandene tæller præsidentfruekjoler, officielle gaver givet til præsidenten og valgplakater – alt i original. Desuden vises overalt videoklip at JFK’s mest berømte taler, og det er svært ikke at få gåsehud, når en af alle tiders mest populære præsidenter udtaler ordene ”Ich bin ein Berliner”.

Nu er det tid til at sætte kursen mod New Englands idylliske kyst, nærmere bestemt Cape Cod, hvor målet for dagens program er Hyannis. Dette er i sandhed USA’s vugge – og så er her desuden kønt. Byens træhuse er som taget ud af et New England-postkort, og kystlandskaber indbyder til at spise aftensmad på en fiskerestaurant med havudsigt eller at nyde en god bøf i solnedgangen til lyden af bølgernes brusen.

Overnatning i Hyannis på Cape Cod.

Dag 9
Cape Cod – Newport – Yale – New York (ca. 420 km)
The Cliff Walk, Newport

Formiddagen står i New England og Vanderbiltfamiliens tegn. Turen går fra Hyannis til Newport i staten Rhode Island. Newport ligger uden for alfarvej for den typiske europæiske besøgende, og det er synd. Over 375 år har denne charmerende New England-enklave udviklet sig fra at være et tilflugtssted for religiøse afvigere til en fremtrædende kolonitidshavn og senere til en guldalderlegeplads for den yderste overklasse. Og det er ikke uden grund, at Newport har tiltrukket disse besøgende, og vi får syn for sagn i dag.

Vores første stop, som nu egentlig er en spadseretur, er The Cliff Walk. Vi går en tur ad stien og har på vores højre hånd mægtige palæer og på vores venstre havet for foden af den stejle klippeskrænt. Herefter når vi frem til The Breakers, som var Vanderbiltfamiliens palæ bygget for penge tjent gennem opbygningen af familiens jernbaneimperium. Palæet er et pragteksempel på overdådig guldalderarkitektur og –indretning, og det er svært ikke at tænke på de russiske zarpaladser, når man ser udsmykningerne i guld, marmor og sirlig bemaling.

Turen går nu mod syd og New York, men først slår vi et smut forbi universitet Yale, der er et af de 8 såkaldte Ivy League-universiteter i USA. Ivy League var egentlig en universitetsfodboldliga, men betegnelsen dækker i dag universiteter, der har en særlig anerkendt høj akademisk standard. Yale er dermed i samme liga som fx Harvard og Princeton. Dagen slutter i byen over alle byer, New York.

Dag 10
New York. Byrundtur, 9/11 Memorial og tid på egen hånd
9/11 Memorial, New York

I dag skal vi se nærmere på den fantastiske metropol, og formiddagens byrundtur i bus skal give os et godt indtryk af den mest berømte af New Yorks fem ”boroughs” (bydele) – nemlig Manhattan. Manhattan består af vidt forskellige distrikter, som har hver sine karakteristika: Financial District med Wall Street, de etniske enklaver China Town og Little Italy med deres synlige kulturelle bånd til hjemlandet, og boheme-bydelen Greenwich Village med sin hyggelige, tilbagelænede atmosfære og et stort udvalg af restauranter.

Vi slutter byrundturen af med et besøg ved 9/11 Memorial. Hvor World Trade Center engang lå, er der indrettet et mindesmærke, der fylder halvdelen af det cirka 64.000 m2 store område. Mindesmærket blev indviet i 10-året for terrorangrebet, hvor 2.753 mennesker omkom i New York; de fleste inde i World Trade Centers tvillingetårne.

Der, hvor tårnene stod, ligger nu to store kvadratiske bassiner, hvor vandet løber ned ad de mørkegrå sider dag og nat og ender i et – for tilskuerne – bundløst hul. En symbolsk fremstilling af tårnenes fald og ødelæggelse. På bronzepaneler er indgraveret alle navnene på dem, der mistede livet den 11. september 2001. Bassinerne, som hver måler omkring 4.000 m2, er omgivet af en plads med flere hundrede træer, der er plantet for at bibringe stedet en atmosfære af håb og genfødsel. Mindesmærket er udført af arkitekterne Michael Arad og Peter Walker & Partners, der vandt arkitektkonkurrencen blandt de mere end 5.000 indsendte forslag. Det norske arkitektfirma Snøhetta (som også har tegnet den norske ambassade i Berlin) står for pavillonen, der fungerer som indgang til mindesmærkets museum, der åbnede i 2014.

Eftermiddagen er til fri disposition. På Times Square kan der være mulighed for at købe teaterbilletter til stærkt nedsatte priser. På Midtown Manhattan finder man New Yorks mest eksklusive gade, Fifth Avenue, og her ligger også Rockefeller Center og Empire State Building. Langs Central Park på Upper East Side ligger ”Museum Mile” med de tre enestående museer med kunstsamlinger i verdensklasse: Museum of Modern Art, Metropolitan Museum og Guggenheim Museum. Man kan gå til det meste, men området er stort, så man skal vælge, hvad man vil se.

Dag 11
New York og afrejse

Vi nyder de sidste timer i New York, kører mod lufthavnen og begynder hjemrejsen.

Dag 12
Ankomst til København

Vi lander i København først på eftermiddagen.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 25.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
8.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – New York t/r (med mellemlanding)
 • Drikkepenge til chaufføren (værdi kr. 360,- pr. person)
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt (undtager i New York)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til lokale guider (regn med ca. USD 14,- pr. pers.)
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 21 USD) Læs mere her
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

At observere en solformørkelse

Det er meget vigtigt, at du beskytter dine øjne ved en solformørkelse. Selv et kortvarigt øjebliks, ja blot et sekunds ubeskyttet blik mod solen — også når den er delvist dækket af månen — kan give varige forbrændingsskader på nethinden. Kraftige solbriller beskytter ikke tilstrækkeligt.

På rejsen medbringer Albatros en større mængde simple, men godkendte solformørkelsesbriller, men det kan være en god idé at medbringe dine egne. De sælges blandt andet på Tycho Brahe Planetariet i København. Mørkt svejseglas kan også anvendes og købes i velassorterede byggemarkeder.

Du kan ikke se formørkelsen gennem en kikkert, som ikke er udstyret med et kraftigt solfilter på frontlinserne.

En meget enkel og effektiv metode til at se den delvist dækkede sol er ved hjælp af to hvide papplader. Den ene med et lille hul i, og den anden anbragt en meter bag den første. Her vil solskiven tydeligt kunne ses.

Hvis du vil fotografere formørkelsen, får du brug for et kraftigt teleobjektiv, som er blændet af med et solfilter. Det mest anvendte solfilter er en aluminiums-coatet polyesterfilm, der ofte går under navnet “mylar-filter”. Søg efter det på internettet eller forhør dig på Tycho Brahe Planetariet i København.

Filteret skal sidde på indtil 99% af solskiven er dækket og fjernes under den totale formørkelse. Det er nødvendigt at bruge et stativ, som gerne må være let at indstille, så du kan følge solen på dens bane. Husk at afprøve udstyret, stativet og eksponeringstiden mod solen hjemmefra.

Særligt forbehold i forbindelse med solformørkelsen

Albatros Travel påtager sig intet ansvar for sigtbarhed eller for vejret under solformørkelsen. Der er naturligvis altid en risiko for skyer, regn eller andet vejr, der kan forringe sigtbarheden.

Albatros kan heller ikke forudse mængden af trafik og mennesker i forbindelse med solformørkelsen.

Information om solformørkelser

Den største kilde til information om solformørkelse finder du hos den NASA-tilknyttede forsker, Fred Espenak. Han har skrevet en lang række videnskabelige og mere populære bøger om fotografering og formørkelses-observation (og øjenskader).
Du finder hans artikler på NASA’s hjemmeside, og han har selvfølgelig også sin egen hjemmeside under det sigende navn: Mr. Eclipse. Se for eksempel www.mreclipse.com eller Nasa’s hjemmeside http://eclipse.gsfc.nasa.gov/solar.html 

Du kan også finde information på Tycho Brahe Planetariets hjemmeside www.tycho.dk

Buskørsel

Turen er arrangeret for at få så mange oplevelser i både naturparker og storbyer som muligt. Det betyder, at der visse dage skal køres længere strækninger. Vi stopper flere gange undervejs og nyder sceneriet, og det er både spændende og anderledes at opleve USA ”on the road”.

Bagage

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ekstra rengøring pga. coronavirus

Albatros prioriterer vores gæsters trivsel og tryghed på rejsen højt, og vi er i tæt kontakt med vores samarbejdspartner i USA for at sikre, at rengøring af busser og hoteller lever op til de gældende regler.

Busserne, vi benytter, bliver dagligt desinficeret af chaufførerne, og hotellerne har lavet ekstra strikse regler om rengøring, som løbende bliver kontrolleret af vores samarbejdspartner. Check-in vil foregå kontaktløs, værelserne bliver ekstra rengjort og desinficeret, og det sikres, at der ikke er adgang til værelset efter rengøringen, før en gæst tjekker ind. Der vil være adgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Wi-fi og internet på hotellerne i USA

Mange af vores hoteller har gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne, som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv.

Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre har tilbyder gratis internet på fællesområderne (spørg derfor om wi-fi eller internet, når du tjekker ind på hotellet eller hør din rejseleder). Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte servicen på fællesområderne, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Signalets styrke afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi-sender.

Enkelte hoteller tager gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten her bedre.

En helt anden mulighed er at benytte sig af gratis wi-fi hos kæder som Starbucks osv., som oftest i de større byer er at finde indenfor kort afstand.

Mere om USA

Her kan du få mere at vide om USA: www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Du kan også læse vores anbefalinger til nogle gode New York-oplevelser i artiklen 24 timer i New York

Morgenmad

Den nordamerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i Canada og USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i Canada og USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men inden afrejse skal du udfylde en elektronisk ansøgning om indrejsetilladelse, ESTA.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse - ESTA til USA. Læs mere her

Krav om visum hvis du har besøgt Irak, Iran, Syrien, Nordkorea, Libyen, Yemen, Sudan og Cuba

Hvis du som dansk statsborger har været på rejse i Irak, Iran, Syrien, Nordkorea, Libyen, Yemen eller Sudan efter den 1. marts 2011, så skal du søge visum for at komme til USA, også hvis du kun skal i transit. Det samme gælder hvis du har været på Cuba efter d. 12 januar 2021. Fremover skal du have et rigtigt visum – udstedt af den amerikanske ambassade i København. Det samme gælder danske statsborgere, som har dobbelt statsborgerskab i enten Irak, Iran, Syrien, Nordkorea, Libyen, Yemen, Sudan og Cuba.

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

 

Hånden på hjertet

Information

De busser, man benytter i Canada og USA, har et helt andet design og en helt anden udformning, end vi er vant til fra Europa, hvilket de fleste kan genkende fra film og TV. Man har på en såkaldt turistbus ikke samme typer som i Europa, hvorfor allerede designet får busserne til at fremstå som noget, vi havde for 20 år siden. Alle de busser, vi bruger, er naturligvis funktionelle, godkendte, synede og intakte. Busserne har ofte kun én indgang forrest i bussen og ingen bagdør, som vi kender det hjemmefra. Desuden er der ofte ikke kopholder og net i sædet foran. Derfor er det en god idé at medbringe en god rygsæk, som kan benyttes til personlige ejendele under udflugter og undervejs i bussen.

Særligt i New York kommer man ikke langt for morgenmadspengene. Derfor har vi valgt at tage den dyre hotelmorgenmad ud af rejsens pris. I stedet vil vores rejseleder sørge for at udpege alternative morgenmadssteder i lokalområdet. På den måde kan du købe bedre og billigere morgenmad og kan fx opleve at indtage den på en lokal amerikansk diner.

Den amerikanske drikkepengekultur kan især af os fra Skandinavien opleves som et irritationsmoment. For at du som rejsende besværes mindst muligt, vil rejselederen oftest tilbyde at påtage sig indsamling af drikkepenge for hele gruppen, fordelt på de planlagte programpunkter. Du kan læse mere om drikkepenge og Albatros’ holdning her: www.albatros-travel.dk/praktisk/er-drikkepenge-inkluderet-i-rejsens-pris   

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser