Venedig og det ukendte Veneto

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

For foden af Dolomitterne finder vi den norditalienske region Veneto med byer som Padova, Vicenza og ikke mindst Venedig – også kaldt Lagunens Dronning

Med base i den kendte badeby Jesolo rejser vi uden for højsommeren og kan nyde en fredelig by med familiedrevne hoteller, frisk luft og med let adgang til alt – ikke mindst den 15 km lange sandstrand, der ligger nærmest lige udenfor døren. Vi besøger den smukke middelalderby Vicenza med arkitekten Palladios bygninger og oplever universitetsbyen Padova, hvor selveste Gallileo arbejdede. Og naturligvis bruger vi et par dage på de skønne øer i lagunen: handelsrepublikken Venedig, den farverige Burano og glaspusterøen Murano.

Når vi kører ind i baglandet passerer vi frugtbare marker, hvor der blandt andet dyrkes soya, majs, vindruer og kiwi. Oppe mod Dolomitternes takkede bjerge besøger vi byen Bassano del Grappa og hører om grappafremstilling, og i vinområdet ved Valdobbiadene stifter vi nærmere bekendtskab med Italiens svar på champagne, nemlig prosecco.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 7 dage
Dag 1
Danmark – Venedig og Jesolo
Dag 2
Handelsrepublikken Venedig.
Dag 3
Padova og Vicenza
Dag 4
Glaspusterøen Murano, den farvestrålende Burano og Venedig
Dag 5
Bassano del Grappa og ”boblebyen” Valdobbiaden
Dag 6
Fridag til egne eventyr
Dag 7
Jesolo – Venedig – hjemrejse til Danmark.

Hoteller

Hotel Grottamare

Hotellet er et dejligt velholdt og hyggeligt familiedrevet hotel som ligger på den lille hovedgade i byen Jesolo, kun 200 m. fra den lange dejlige sandstrand og promenade og tæt på butikker og cafeer i byen. Restauranten er glimrende og serverer dejlig lokal mad med flere valgmuligheder. Morgenmaden serveres som buffet. Værelserne er forholdsvis enkle men rummer det man kan forvente af et trestjernet hotel – alle værelser har således eget bad og toilet, hårtørrer, tv og telefon. De fleste værelser på hotellet har balkon.

Hotel Grottamare
Via D. Alighieri, 133
30016 Jesolo Lido
Tel. +39 0421 380630
https://www.grottamare.com/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
7.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Danmark – Venedig og Jesolo
Solnedgang i Jesolo

Vi flyver til Venedigs lufthavn opkaldt efter byens helt, den opdagelsesrejsende Marco Polo, og fra flyet kan man være heldig at få et første glimt af den berømte by. Vi er ankommet til det flade område ved den norditalienske lagune der strækker sig små 50 km. fra Chioggia i syd til Jesolo i nord, og efter at have fået vores bagage kører vi langs lagunens kanaler, gennem det frugtbare landskab og direkte til Jesolo for indkvartering. 

Som rejsemål i Europa er det næsten umuligt at komme udenom Jesolo. Den 15 kilometer lange flotte sandstrand har gennem årtier tiltrukket rejsende fra hele Europa, og alt fra små hoteller og campingpladser har fundet plads ved den lange kyststrækning. Jesolo har med fornuftig byplanlægning formået at bevare charmen. Byens mange famlieejede hoteller har i sommermånederne stamgæster der gennem årtier vender tilbage til samme hotel, og nærmest betragter hotellerne som deres sommerhus. Vi skal naturligvis bo på et af disse familiedrevede hoteller, hvor man mærker kærligheden til gæsterne og man straks føler sig hjemme. 

Her bor vi tæt på Venedig og de andre øer i lagunen og tæt på det smukke opdyrkede bagland, hvor marker med soyaplanter, majs og kiwiplanter dyrkes kun 500 meter fra den smalle kystremse – Det er den perfekte beliggenhed for at opleve Venedig og Veneto. 

Efter ankomsten til vores familiedrevne hotel tjekker vi ind på hotellet inden vi mødes med rejselederen for en lille promenade og en velkomstdrink inden vi sætter os til bords og nyder en dejlig middag. Alle middage indtages på hotellet. Måltidet indledes med en lille salatbuffet og der severes på ægte italiensk stil tre retter mad, som man ofte vælger dagen før. Hotellerne har et glimrende vinkort til meget rimelige priser og der er god mulighed for at smage på nogle af norditaliens mangfoldige vine.

(Dagens kørsel 35 km. – 40 min)

Dag 2
Handelsrepublikken Venedig.
Rialto-broen i Venedig

Allerede i 1082 får søfartsnationen Venedig store handelsmæssige fordele og skattefrihed i Byzans, mod at love hjælp mod normannerne der angreb byzans interesser, og da Venedig i starten af 1200-tallet deltager i det fjerde korstog, og Konstantinopel bliver besejret, bliver Venedig tildelt endnu en stor fordel i den indbringende handel på havet. Dette bliver dette træk, som gør at lagunebyen Venedig kan sætte sig tungt på magten over Po-sletten og kan dominere handlen med Frankrig. 

På trods af gentagne krige mellem Venedig og Genova står Venedig i slutningen af 1300-tallet som den mest magtfulde søhandelsnation, og en af de rigeste stater i Europa. Og det var ad søvejen de store konvojer af skibe, belæsset med eftertragtede varer, ankom til lagunebyen, som på det højeste havde over 3.300 private handelsskibe i byen, udover de militære galejer.
 
Fra hotellet stiger vi på bussen og kører den korte tur til Punta Sabbioni (20 km), hvorfra vi skuer udover det flade lagunelandskab, og i det fjerne ser vi det magiske Venedig. Vi stiger på vores private båd, og ganske som datidens handelsskibe lægger vi til kaj direkte i centrum; tæt på Markuspladsen, Sukkenes Bro og Dogepaladset, og på den måde træder vi direkte ind i den levende historieforstælling som Venedig er. Byen er magisk og et besøg i Venedig efterlader ingen uberørt. Byen har ganske enkelt sin helt egen charme. Venedig, er bygget på sandøer og pæle i lagunen, og de smukke paladser ligger side om side ud til byens kanaler hvor bådtrafikken livligt bringer varer frem til butikkerne. En flydende ambulance passerer en af de typiske gondoler mens en flodpram med byggematerialer ligger op langs et af de gamle paladser.

Vel fremme på Markuspladsen begiver vi os til fods ud på en spændende rundvisning med lokalguide i byen, og herefter bliver der tid på egen hånd til frokost og egne eventyr. Skulle man have lyst til en sejltur i gondol, hjælper rejselederen gerne med at arrangere dette (ikke inkl.).

Ud på eftermiddagen sejler vi tilbage til Punta Sabbioni og begiver os mætte af indtryk tilbage til hotellet for at spise middag. Hvis du vælger at tage en aperitif i hotellets bar, så ville en Bellini cocktail være mere end passende; en drink som netop blev opfundet i Venedig, og består af fersken-puré og den lokale mousserende vin Prosecco.
(Dagens samlede kørsel 40 km. – 50 min)

Dag 3
Padova og Vicenza
Basilikaen er tilegnet Padovas skytshelgen Sant’Antonio

I dag går turen til to af norditaliens mindre kendte, men ikke desto mindre fantastiske byer; nemlig Padova og Vicenza.
 
Padovas historie går langt tilbage til antikken hvor byen blev erobret af romerne i 174 f.Kr. Det var også her at den romerske historiker Livius blev født. Byen er kendt for universitetet, som er et af italiens ældste og fra 1222. I starten af 1400-tallet blev selveste Venedig underlagt Padova, og byen som også kendes under navnet Padua, kom efter Napoleonskrigene nemlig under østrigsk herredømme. Efter den preussisk-italienske sejr over Østrig i syv-ugerskrigen i 1866, lovede Bismarck regionen Veneto at komme under det nye italienske kongerige, der var blevet grundlagt i 1860.

Padova har et charmerende bycentrum og er i dag et af de steder som gennemgår en kraftig økonomisk vækst på bekostning af Venedig, som i disse moderne tider ikke kan rumme de moderne tekstil-, beklædning- og skoindustri der skyder op i slettelandet. Men det er middelalderens tætte og spændende bykerne som trækker. Byen har et af Italiens ældste universiteter og det var også her at selveste Gallileo Galilei boede som professor. 

I basilikaen som er tilegnet byens skytshelgen Sant’Antonio kan man finde de smukke relieffer af Donatello, og byens rigdom vises bedst i Cappella degli Scrovegni, Arena-kapellet, som er udsmykket af selveste Giotto og som skildrer Jomfru Maria og Jesus Kristi liv. 

Vi drager på en lille vandretur gennem byen og hører lidt om byens spændende historie. Udefra ser vi Palazzo della Ragione fra starten af 1300-tallet der rummer en af Verdens største sale. Der bliver selvfølgelig også tid til at sætte sig på den berømte Caffé Pedrocchi og nyde en espresso eller en cappuccino.

Efter besøget i Padova sætter vi kursen mod Vicenza, hvor vi også tager på en lille byrundtur til fods for at opleve de smukke bygninger. Vi passerer Piazza dei Signori og besøger det fantastiske Teatro Olimpico, som er kommet på UNESCO’s Verdensarvsliste. 

Teatret blev designet af den verdensberømte arkitekt Palladio i 1580, og er opført i træ og stuk. Teateret er verdens første indendørs teater, og bygningen er inspireret af antikkens gamle teatre. Et væld af smukke statuer og søjler i  antik stil møder øjet, når man træder ind i tilskuerrummet. Lægger man hovedet tilbage, kigger man op i en malet sommerhimmel med cumulus skyer, og teatrets scene er domineret af en stor antik facade der giver indblik til tre gader der skråner bagud, og hvor et optisk bedrag bringer tilskueren i tvivl om hvad som er op og ned. 

Vi passerer også  byens mest berømte bygning Basilica Palladiana, mødelokalet for byrådet, og langs den oprindelige romerske hovedgade er der talrige renæssancespaladser. Her bliver der også tid til at finde et lille listigt sted at spise en frokost. Prøv den locale specialitet baccalà alla vicentina, som er Vicenzas berømte ret med klipfisk som ofte serveres med polenta, den lokale majsgrød. Prøv evt. Osteria Veneto som laver en fantastisk klipfisk.
 
(Dagens samlede kørsel 220 km. – 3 timer)

Dag 4
Glaspusterøen Murano, den farvestrålende Burano og Venedig
Buranos farvestrålende og velholdte huse

Endnu engang skal vi begive os den korte vej til Punta Sabbioni, hvor vi med vores private båd sejler over til to af de andre spændende øer et stenkast fra Venedig. 

Helt nordpå i lagunen ser vi fra lang afstand Buranos skæve kirketårn og snart dukker de farvestrålende og velholdte huse op. Her males husene som var man i konkurrence med naboerne. Det er som at træde ind i en reklamebrochure for en farvehandler; husfacader i stærke farver som turkis, korngul, græsgrøn, lime eller postkasserød står side om side, og på enkelte facader har hver etage såmænd sin egen farve. Øen, der tidligere var beboet af fiskere, har også gennem århundreder været kendt for deres broderier og kniplinger. Et håndværk der bragte mange penge til den lille ø. Desværre sendte man en stor flok af de dygtigste håndarbejdere til lande som Holland og Frankrig, og øen mistede sin dominans og derved forsvandt deres største indtægtsgrundlag, og byen sank i ruin. Vi går en tur på øen og selvfølgelig finder man den dag i dag eksempler på det smukke håndværk. 

Vi fortsætter turen til Murano som i over 800 år har været glaspusternes ø. I 1291 besluttede Det Store Råd i Venedig at flytte glaspusterne til en af de nærliggende øer, her kunne de arbejde i fred uden fare for at Venedig skulle brænde ned, og samtidig kunne man sikre sig indtægterne fra den forfinede og allerede vidt berømmede glaskunst.

Vi stiger i land og ankommer midt i et glaspusteri. Her får vi en gennemgang af dette hverv som familierne på øen har levet af i måske over 1.000 år. De tidligste spor af glaskunst i lagunen er fra det 7. årh. I dag er Murano-glas kendt over hele verden og når man først har set en af de typiske lysekroner fra Murano, så kan man spotte dem over hele verden. 

Vi ser farvestrålende krystalglas med guldbelægning, store flotte karafler og små pyntegenstande. Som med alt andet i verden er smag forskellig og nogle vil nok finde nogle af produkterne lidt for voldsomme i farver og størrelser, men en ting er sikkert man bliver imponeret. 

Efter introduktionen er det naturligvis muligt at købe lidt med hjem, men ellers går vi en tur på øen som er et lille mini-Venedig hvor tempoet er sat ned og husene er lavere og man får en fornemmelse af dagligdag.
Og inden vi drager videre bliver der naturligvis tid til en forfriskning. Afhængig af vind, vejr og bådkapacitet kan turen planlægges lidt anderledes. 

Eftermiddagen bruger vi i Venedig og efter besøg på de to øer bliver vi hentet og sejlet over til Venedig hvor der er mulighed for at nyde byen på egen hånd. Skulle man ikke have lyst til at blive sluppet løs på de små gader og stræder, men kanaler, broer og små smøger, er det muligt at følge med rejselederen på en helt uformel slentretur gennem nogle af de steder som man ikke besøgte første gang. Rejselederen sørger naturligvis også for at der bliver mulighed for at nyde en kaffe eller et glas vin inden vi sejler tilbage til Punta Sabbioni og kører hjem til hotellet. 
 
(Dagens samlede kørsel 40 km. – 50 min)

Dag 5
Bassano del Grappa og ”boblebyen” Valdobbiaden
Bassano del Grappa, Italien

For foden af Alperne med udsigt til bjerget Monte Grappa finder vi den charmerende by Bassano del Grappa. Vi er kommet ind i indlandet og i det fjerne skimter vi de bjerge der bliver til Dolomitterne, og som strækker sig videre op mod Tyrol og Østrig og går over i Alperne. 

I dalene heromkring er man kendt for produktionen af det italienske svar på akvavit, nemlig grappa. Veneto er Italiens største producent af vin så netop her har man også det meste druekvas, altså ”gærede vindrueskaller” som er hovedbestanddel i produktionen af grappa. Grappa kan være ligeså fin og raffineret som en cognac eller rom. Der findes farveløse varianter som ikke har lagret på fade, og de fadlagrede grappaer findes i hele farvespektret fra det gullige til det lysebrune, med mere eller mindre gyldent skær, afhængigt af fadene og ikke mindst længden af fadlagringen.

Vi kører vi ind til centrum og her passerer vi den utroligt smukke bro Ponte Vecchio, som er lavet af arkitekten Palladio, og som forbinder byen der ellers er opdelt af floden Brenta. Lige ved floden finder vi Nardinis gamle destilleri og vi besøger stedet hvor det hele startede. Beliggenheden lige ved floden var jo vigtig for at afkøle destillatet når man skulle fremstille de herlige dråber. 

Nardini producerer også aperitif-vine, vi kender Aperol og Campari, men her er det MezzoeMezzo som tæller. Det er en aperitif lavet på blade fra rabarber som blandes med boblevand og en skive citron og det smager fantastisk. Hele dagen valfarter de lokale til den lille bar på kanten af broen for at smage denne MezzoeMezzo og mon ikke nogen i gruppen skal have et glas og måske tage en flaske med til hotellet. 

Der bliver også tid på egen hånd til at nyde den lille by og måske spise en let frokost. 

Turen går videre ind i bjergene og her blandt vinmarker kommer vi frem til hjertet af vinormådet Valdobbiadene hvor der produceres Italiens svar på champagne, nemlig prosecco. Vi skal besøge en producent af procecco og høre lidt om processen med at lave disse mousserende vine, og naturligvis skal vi også smage lidt på de herlige boblende dråber. 

Efter besøget er det tid til at vende tilbage til Jesolo og vores hotel hvor aftenens middag venter. 

(Dagens samlede kørsel 205 km. – 4t. 15 min)

Dag 6
Fridag til egne eventyr
Jesolo-stranden

Dagen i dag er til egne eventyr. Du kan nyde en herlig dag på stranden, eller måske har du ikke fået nok af Venedig og benytter muligheden for endnu en dag i Lagunen. 

Om aftenen bliver der afskedsmiddag, og vi mindes de mange oplevelser fra turen. 

Dag 7
Jesolo – Venedig – hjemrejse til Danmark.

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen i Venedig, og efter en rejse med mange oplevelser går turen tilbage til Danmark.

(Dagens kørsel 35 km. – 40 min)

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 7.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.200,–
Om enkeltværelser

Begrænset antal. Enkeltværelserne kan være typiske enkeltværelser og derfor mindre end dobbeltværelserne.

Tillæg for opgradering af værelse

Type 1: Standardværelse uden balkon
Dette er et standardværelse uden balkon med vindue

Type 2: Standardværelse med balkon
Disse værelser har en lille balkon med bord og stol. Begrænset antal. Pristillæg 500 kr. pp.

Type 3: Superiorværelse uden balkon
Disse værelser har en mere opdateret indretning end standardværelser, og har vindue. Pristillæg 300 kr. pp. 

Type 4: Superiorværelse med balkon
Disse værelser har en mere opdateret indretning end standardværelser og har balkon med stol og bord. Meget begrænset antal. Pristillæg 700 kr. pp. 

Type 5: Superiorværelse som enkeltværelse
Disse værelser er et dobbeltværelse som enkeltværelse uden balkon. Begrænset antal. Pristillæg 1600 kr.

Interiören i Superior-rummen har nyligen förnyats. Standard och superior rum har samma utrustningsnivå.

Prisen inkluderer

• Dansk rejseleder.
• Fly København – Venedig 
• Udflugter og transport jf. program.
• Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse.
• Halvpension (morgenmad/middag).
• Skatter og afgifter.

Prisen inkluderer ikke

• Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris.
• Tillæg for værelseskategori – se under værelser
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
• Eventuelle ekstra arrangementer.
• Tillæg for enkeltværelse.
• Drikkepenge fx til chauffør (beregn ca. 7 euro). 
• Personlige fornødenheder.
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
• Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer".

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Man må medbringe 1 stk. bagage per person. Max. 20 kg + håndbagage (håndbagage: Maks. vægt 8 kg). Håndbagagens dimensioner må maksimum udgøre 118 cm totalt længde x bredde x højde = 55 cm x 40 cm x 23 cm.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Klima

I foråret og efteråret kan det være køligt morgen og aften, og regnbyger kan forekomme. Medbring derfor en trøje og en let jakke. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er italienerne ikke særligt formelle. Husk at medbringe et par gode sko til spadsereture i naturen og i byerne.

Mere om Italien

Her kan du få mere at vide om Italien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/italien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hånden på hjertet

Italiensk mad ude og hjemme

Italien er en ny nation.

Faktisk blev landet samlet endeligt i 1870. Derfor er det svært overhovedet at kalde noget for italiensk mad.

Der er snarere tale om talrige regionale køkkener, og man møder derfor også mange meget forskellige retter afhængig af, hvor man befinder sig i landet. Overordnet kan man sige, at det vi i Skandinavien betragter som italiensk mad, er varianter af forskellige retter med inspiration fra Italien.

En af de kommentarer vi ofte hører fra vores gæster er, at maden i Italien ikke er, som man havde forventet hjemmefra. Og det forstår vi fuldt ud!  

Maden er ofte ikke så farvestrålende og pyntet, som vi måske gør den til i Skandinavien. Og en kok nægter at smide en omgang hakket persille eller basilikum eller rød peber på toppen, bare for et syns skyld. Det hører sig ikke til, og derfor kommer det ikke på. Den slags mad kan man finde i forlystelsesparker og andre turistfælder, hvor turister gerne får det, som de vil have. En kok med respekt for det lokale køkken derimod serverer maden, som den skal være.

Kort sagt, så er vi nordboere langt mere rundhåndede med hvidløg, krydderier og pynt på maden, når vi leger italienere. Det italienske køkken er imidlertid utrolig enkelt – og måske det mest konservative i Europa. Den enkelte råvare skal ikke overdøves, den skal stå for sig selv.

Italienere bruger faktisk meget mindre hvidløg end man skulle tro – ofte gnider man blot et stykke ristet brød diskret med hvidløg til en bruschetta, hvor vi i Skandinavien gerne smider fem fed hvidløg i en blender. Hvidløget er altid en diskret medspiller.

En risotto kan være en af de mest delikate retter. Det er en simpel ret tilberedt af de bedste ingredienser, med en god fond og en diskret smag. Det er ikke en eksplosion af Maggiterninger.

Har man halvpension på hotellet i Italien, kommer man meget nærmere det måltid man ville få hos en italiensk familie, end det man får på den lokale restaurant i Skandinavien.

Ofte serveres en diskret lille salat med olie og eddike, salatblade, gulerødder, agurker, majskorn der sågar måske kommer fra en dåse samt lidt oliven. Det er sådan man gør. Der serveres ofte pasta eller risotto først, derefter kommer der en secondo – kød eller fisk – og i Italien er grøntsager ofte kogt lidt mere end i Skandinavien.

Og vi er jo rejst til Italien for at spise som italienere – ikke for at lære dem at spise som i Skandinavien!

Brødet er en historie for sig. Det vi kalder for italiensk brød, er ikke det man typisk finder. Her er det det klassiske hvide brød, der dominerer, og i Toscana sågar helt uden salt. Den klassiske Italienske morgenbolle, rosetta, har set ud som den gør i hundredvis af år, og her har spelt, hvedekerner, solsikkefrø og klid ikke fundet deres plads.

Sæt forventningerne til maden i Italien ned. Oplev det, som kommer på bordet. Føl dig hjemme som hos en italiensk familie. På hotellerne er det ofte rigtige kogekoner, der står for maden og ikke en hær af topkokke eller Masterchef-aspiranter, der tryller med røg, skum og molekylær gastronomi. Når du er i Norditalien, så kommer der nok mere risotto, radicchio og pasta lavet med Tipo 00-mel på bordet og er man i Syditalien så er der mere aubergine, tomat, olivenolie og pasta af durumhvede, der er på menuen.  

Velbekomme.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Skøn tur til Venedig og omegn Rejsen var spændende og et fantastisk område. Et lækkert hotel, med de sødeste og tjentvillige værter og personale.En super rejseleder. Spændende udflugter.
Date published: 2023-05-06
Rated 3 out of 5 by from Mange gode oplevelser, men …. En spændende rejse med mange gode oplevelser. Et stort minus var, at der var en hel dag uden nogen planlagt udflugt. Vi boede på et i øvrigt ok badehotel uden for byen og uden for badesæson, dvs at dagen føltes som spild af tid.
Date published: 2023-05-05
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse Dejlig rejse til et dejligt område af Italien vi fik set en masse spændede stæder men dagsture på 10 timer var måske lige i overkanten men alt i alt en dejlig tur og en fantastisk guide som virkelig viste hvad han talte om
Date published: 2019-09-23
Rated 4 out of 5 by from Spændende rejse med enkelte skønhedspletter Vældig god måde at besøge Venedig på hvor man samtidig ser andre spændende steder i området (fx Burrano). Busturen til Bassano del Grappa var lidt spild af tid pga det meget kedelige industrilandskab på vejen derop og den uinspirerende behandling hos Nardini. Det helt store problem på turen var, at Albatros og jeres agenter åbenbart ikke følger med i, hvad der foregår lokalt i Jesolo, hvor vi boede. Hvert år er der et stort luftshow ved stranden på netop den søndag, hvor I valgte for anden gang at sende os til Venedig. Det luftshow så vi så ikke - men det værste var det at det kostede os 3 timer i kø om aftenen tilbage til hotellet. Alle flyshow gæsterne skulle nemlig køre samtidig. Tænkt hvis I havde ændret en smule i rækkefølgen i programmet, så I havde lagt fridagen den pågældende søndag. Jeg troede ellers at Albatros kunne ændre rækkefølgen i programpunkter efter behov.
Date published: 2019-09-23
Rated 4 out of 5 by from Fin rejse til prisen Rejsens program var godt, med mulighed for 2 hele dage dage på egen hånd. Hotellets "spisesal" var ingen stor oplevelse, ligesom maden morgen og aften ikke levede op til vores forventninger om Italiensk mad. Vores rejseleders store kendskab til Italien, og gode humør og hjælpsomhed, giver en ekstra stjerne.
Date published: 2019-09-23
Rated 4 out of 5 by from En dejlig rejse Mange gode oplevelser og en super god rejseleder
Date published: 2019-09-23
Rated 4 out of 5 by from En god rejse med nogle minusser Vores rejseleder Kim var rigtig god og meget omsorgsfuld over for sine gæster. Han talte et tydeligt sprog og var god for en sjov bemærkning. Ønskeligt kunne være, at man i lighed med andre rejseselskaber blev udstyret med en monitor og øretelefoner, så alt hvad der blev fortalt på gåture kunne høres hos hver enkelt rejsende - hvad enten man gik foran eller bagved rejselederen.
Date published: 2019-09-22
Rated 5 out of 5 by from En rigtig god rejseoplevelse med mange spændende steder og ting Spændende rejse med hovedvægten lagt på Venedig, der var en stor oplevelse at gå rundt i. Familiehotellet Rivera i Jesolo var helt OK. Værelserne OK, og maden var også OK. Den tilvalgte tur til Agriturismo var meget spændende og interessant, en farm hvor man fremstillede økologiske varer og hvor der var et mølleri. Turene til Padova og Vicenza, og turen til den farverige ø Burano var også fin, mens turen til glaspusterøen var lidt af en skuffelse, da vi kun så en enkelt glaspuster blæse 2 små ting, mens resten af tiden på ca. 15 min. blev brugt i deres butik. I alt tid på øen var ca.30 min. Det havde været meget spændende, hvis gruppen kunne komme rundt på glasværket og se på den flotte glasproduktion. Men alt i alt en god rejseoplevelse og vor gruppe på 23 personer var passende.
Date published: 2019-09-22
 • y_2023, m_9, d_27, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_39
 • loc_da_DK, sid_ITRTR48, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser